2010. február 16. kedd

febr. 16
6:24
Budapest szította a székelyföldi roma-magyar konfliktust? (Kitekintő)
A kelet-európai romák helyzetéről közölt anyagot a Le Figaro francia lap, amelyben kitért a tavaly nyári, Hargita megyében kitört etnikumközi zavargásokra is.
febr. 16
6:24
Hogyan védi meg a nőket az EU? (Népszava)
A nők védelmében emelt szót az Európai Unió soros spanyol elnöksége az Európai Parlamentben. Az egyik felvetés arról szólt, hogy hozzanak létre európai központot a nőkkel szembeni erőszak ellen. A másik, hogy az anyasági szabadság mintájára európai szinten vezessenek be apasági szabadságot is.
febr. 16
6:26
Pedofil botrány Írországban - Megbüntetheti a pápa az ország egyházi vezetését (Népszava)
Két napos konzultációt kezdett a pápa a Vatikánban tegnap az összes Írországban szolgálatot teljesítő püspökkel és segédpüspökkel. Így 24 főpapnak kell számot adnia az egyházi személyek által szexuálisan zaklatott és megalázott gyermekek ügyéről. Gyermekvédelmi szervezetek azt várják XVI. Benedektől, hogy keményen megbünteti a főpapokat. Írországot sokkolták a gyermekek megrontásáról szóló tavalyi…
febr. 16
6:28
Timosenko magát járatja le (Népszava)
Várhatóan az ukrajnai Legfelsőbb Közigazgatási Bíróságon ma támadja meg a Központi Választási Bizottság (CVK) által vasárnap kihirdetett hivatalos végeredményt Julija Timosenko, aki a február 7-i államfőválasztáson 3,5 százalékpontos különbséggel maradt alul Viktor Janukoviccsal szemben.
febr. 16
7:18
Jégszobor lett belőle (Népszava)
Nem minden trükk sikerülhet tökéletesen.
febr. 16
7:36
„Duna Tévét” a szlovákoknak! (Kitekintő)
Dušan Čaplovič szlovák miniszterelnök-helyettes szerint a külföldi szlovákoknak szánt tévéközvetítésről pénzügyi kalkulációk, szatelit- és internetes közvetítés lehetővé tétele függvényében születhet végső döntés.
febr. 16
8:03
Idén egy százalékos növekedéssel számolnak az euróövezetben (ma.hu)
Az euróval fizető országok pénzügyminiszterei úgy vélték, hogy idén "törékeny", de pozitív, mintegy egyszázalékos lesz a növekedés az euróövezetben - közölte Jean-Claude Juncker luxemburgi miniszterelnök, az eurócsoport elnöke.
febr. 16
8:05
Lőtéren járt az ámokfutás előtt az ámokfutó docensnő (ma.hu)
Néhány héttel a lövöldözés előtt egy lőtéren járt a férjével az Alabamai Egyetemen három kollégájának megölésével vádolt docensnő - mondta el az ámokfutó férje.
febr. 16
8:12
A tálibok cáfolnak (Népszava)
A tálibok cáfolják, hogy Karacsiban elfogták egyik magas rangú parancsnokukat.
febr. 16
8:21
Magyarországon fejleszt a német bútorgyár (Napi)
febr. 16
8:30
Választási csalásra készül a kormány? (Kitekintő)
Gordon Brown miniszterelnök február elején egy beszédében hatalmas visszhangot kiváltó bejelentést tett.
febr. 16
8:57
Vagyonokat költöttek a bankokra (Napi)
febr. 16
9:06
Harminc éven át szinte naponta megerőszakolta saját lányát (168 Óra Online)
Harminc éven át molesztálta a lányát egy ausztrál férfi, akit hétfőn 18 év börtönre ítélt a bíróság. A lány négy gyereket szült apjának, környezetük és a hatóságok tétlenül nézték az erőszakot.
febr. 16
9:15
Földcsuszamlás Haitin, négy iskolás meghalt (HVG)
Négy gyermek meghalt, két társuk pedig megsérült, amikor a négy napja tartó esőzés okozta földcsuszamlás miatt részben összeomlott egy iskola a Haiti északi részében fekvő Cap Haitien városban - közölte a haiti polgári védelem.
febr. 16
9:15
Zabálja a francia kocsikat Európa (Napi)
febr. 16
9:24
Mire jó az Európai ombudsman? (Kitekintő)
Az Európai Ombudsman kivizsgálja az Európai Unió intézményeinek és szerveinek hivatali visszásságaira vonatkozó panaszokat .
febr. 16
9:24
Clinton: Irán katonai diktatúra felé halad (Népszava)
Az amerikai külügyminiszter azzal vádolta meg Iránt, hogy katonai diktatúra felé halad. Hillary Clinton erről Rijádban, Perzsa-öböl menti országokat érintő körútján beszélt.
febr. 16
9:33
Hol a legdrágábbak a szállodák? (Napi)
febr. 16
9:33
Nem véglegesítették, ezért lövöldözött az értekezleten (HVG)
Néhány héttel a pénteki lövöldözés előtt egy lőtéren járt a férjével az Alabamai Egyetemen három kollégájának megölésével vádolt docensnő - mondta el az ámokfutó férje. A nyomozók egyelőre nem nyilatkoztak az indítékról, az áldozatok családtagjai szerint Bishopot az dühítette fel, hogy nem véglegesítették és a következő szemeszterre új munkahelyet kellett keresnie.
febr. 16
9:35
Baradar molla: a NYT szerint már kihallgatják, a tálibok szerint el sem fogták (HVG)
A tálibok kedden cáfolták, hogy az amerikai és a pakisztáni titkosszolgálat emberei Karacsiban néhány napja elfogták egyik magas rangú parancsnokukat, Abdul Gani Baradar mollát.
febr. 16
9:42
Egyhónapos próbaidőre bocsátották a kormányt (Kitekintő)
Az eurózóna pénzügyminiszterei hétfői ülésükön 30 napos próbaidőre bocsátották Görögországot, amelynek csak akkor kell az eddigiekhez képest új intézkedéseket hoznia, ha március 16-ig az idei évre tervezett 4 százalékos hiánycsökkentést veszélybe sodró körülmények merülnének fel.
febr. 16
9:51
Mesterséges esővel oltanák el az erdőtüzet Kínában (HVG)
Újabb erdőtűzről érkezett jelentés kedden a délnyugat-kínai Jünnan tartományból, ahol 65 hektár égett már le a festői szépségű Cangsan-hegy erdejéből, és ahol mesterséges eső előidézését tervezik.
febr. 16
9:51
Kissé alulteljesített a Teva (Napi)
febr. 16
9:53
Thaiföld kiadta az emberölési kísérlettel gyanúsítható magyar férfit (HVG)
Thaiföldről hoznak haza Magyarországra egy emberölési kísérlettel gyanúsítható férfit kedden - közölte Bényi Mónika, az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) szóvivője hétfő este az MTI-vel.
febr. 16
10:00
Ünnepségek a vezér születésnapján (Népszava)
Észak-Koreában megünnepelték Kim Dzsong Il 68-ik születésnapját
febr. 16
10:02
Sztrájkolnak a mozdonyvezetők Belgiumban (Népszava)
A tegnapi súlyos vonatszerencsétlenség után az ország több városában sztrájkba léptek a mozdonyvezetők.
febr. 16
10:09
A képregénykiadó bocsánatot kért Amerika Kapitányért (HVG)
A Captain America című képregénysorozat 602. száma magyarázkodásra kényszerítette az írót és a Marvel kiadó főszerkesztőjét - írja a Könyvesblog.
febr. 16
10:18
Kitiltanák Orbánt Szlovákiából (Kitekintő)
Rafael Rafaj, a Szlovák Nemzeti Párt frakcióvezetője a Sme című napilapban úgy nyilatkozott, mérlegelnie kellene a szlovák külügyminisztériumnak, hogy „bizonyos kijelentései miatt, nem kívánatos személynek tekintsék Orbán Viktort” és ne engedjék be az ország területére.
febr. 16
10:18
Titkok brüsszeli berkekből (nyest.hu)
Mesélésre buzdítják a legrégebbi brüsszeli EU-hivatalnokokat: az év második felére összeállítás készül ugyanis az „első fecskék” visszaemlékezéseiből.
febr. 16
10:20
Szenzáció! Megfejtették Hitler rejtett titkát! (Kitekintő)
Hitler őrült volt. Ezt az állítást világszerte csak nagyon kevés ember cáfolja. De mit mond az orvostudomány a náci vezérről? Tényleg skizofrén volt? Drogokat szedett? Két német tudós most közelebb került az igazsághoz!
febr. 16
10:27
Imádták az első színes bőrű olimpiai korcsolyapárost - fotók (HVG)
A közönség kedvencévé vált a vancouveri téli olimpián a páros műkorcsolyázók versenyében fellépő Vanessa James, Yannick Bonheur francia duó, amely a játékok történetének első színes bőrű kettőseként szerepelt a viadalon.
febr. 16
10:27
Honfitársaink is részt vettek Kim Dzsong Il születésnapi rendezvényén (orientpress)
Észak Korea kommunista diktátora 68 éves lett. Ennek 'örömére' több kulturális rendezvényt is tartottak a sztálinista berendezkedésű országban, ahol magyar korcsolyázók is felléptek.
febr. 16
10:36
Könnyűdrogosok pénzelték Basescu kampányát? (Kitekintő)
Egy szociáldemokrata képviselő azt állítja, a Demokrata-Liberális Párt (PD-L) és a kormány érdekszférájába tartozó személyek állnak a könnyűdrog-biznisz hátterében.
febr. 16
10:45
Csúszás az APEH rendszerében (orientpress)
A vállalkozások egy része nem tudta határidőre megfelelően teljesíteni januári bevallási kötelezettségét, mert a 1008-as bevallás keretprogramja még mindig nem végleges, és a sok látogató miatt csak lassan tölthető le az APEH honlapjáról.
febr. 16
10:54
Bajnai nélkül a görögök sorsára juthatott volna az ország (Népszava)
Populizmus táplálja a szélsőségességet Magyarországon címmel közölt elemzést a magyarországi belpolitikai helyzetről kedden a Der Standard című osztrák lap.
febr. 16
10:54
Márciusig várnak az újabb megszorítással (Kitekintő)
A görög pénzügyminiszter hétfőn Brüsszelben cáfolta, hogy országa évekkel ezelőtt jogellenesen járt volna el, amikor amerikai befektetési bankok által felkínált szolgáltatás igénybevételével „kozmetikázta” a valós költségvetési hiányt.
febr. 16
11:03
Kadhafi dühös, nincs líbiai vízum a schengeni beutazóknak (HVG)
A svájci hatóságok megtiltják 188 líbiai személyiség, köztük az első számú vezető, Moammer Kadhafi és családja beutazását az országba a Tripoli és Bern közti diplomáciai válság közepette - jelentette vasárnapi számában az Oea című líbiai lap. Pár órával később ugyanennek a lapnak az internetes oldala közölte egy meg nem nevezett illetékesre hivatkozva azt a hírt, hogy Líbia leállította a vízumok…
febr. 16
11:03
Csökkent a L’Oreal profitja (Napi)
febr. 16
11:21
Brüsszeli- katasztrófa: Túlélte az egyik mozdonyvezető a szerencsétlenséget! (ma.hu)
Súlyos sérülésekkel, de túlélte az egyik mozdonyvezető a Brüsszel melletti vasúti szerencsétlenséget - derült ki keddi brüsszeli sajtójelentésekből.
febr. 16
11:30
Szexbotrány a legmagasabb szinten! (Kitekintő)
Mahmúd Abbász elnök egyik első számú tanácsadója a filmen egy nőt kényszerít az ágyába, ami hatalmas felháborodást keltett a mélyen konzervatív palesztin társadalomban.
febr. 16
11:39
Túlélte az egyik mozdonyvezető a belgiumi vasúti katasztrófát (HVG)
Súlyos sérülésekkel, de túlélte az egyik mozdonyvezető a Brüsszel melletti vasúti szerencsétlenséget - derül ki keddi brüsszeli sajtójelentésekből.
febr. 16
11:48
Felforgatják a mobilok piacát (Kitekintő)
A Marketwatch beszámolója szerint a világ legnagyobb mobiltelefon gyártója, a finn Nokia, illetve a mikrochip gyártás terén szintén piacvezető amerikai Intel hétfőn bejelentették, hogy együttműködést írtak alá, amelynek keretében a két társaság operációs rendszeréből egy újat ”gyúrnak”, mely alkalmas lesz arra, hogy többek között okostelefonokon, laptopokon, ún. ”tableteken” és TV-ken is…
febr. 16
12:06
Február 25-én iktatják be az új ukrán államfőt (Népszava)
A parlament ünnepi ülésén teszi le Viktor Janukovics a hivatali esküt.
febr. 16
12:15
Feldobják az Oscar-gálát (HVG)
Új ötlettel szolgáltak az Oscar-gála szervezői az unalmas köszönőbeszédek elkerülésére: a jelöltek számára hagyományosan adott ebéden felkérték a művészeket, hogy két beszéddel készüljenek.
febr. 16
12:15
Eltűnhet az Alfa Romeo (Napi)
febr. 16
12:17
A nap képe: maffiózó Berlusconi, Mohamed-figura a német karneválon (HVG)
Nem szégyenlősek a németek: a nagyvárosok karneváljai hemzsegnek az aktuálpolitikai, sokszor csípős humorú installációktól, amelyeken a meztelen Merkel kancellár mellett jutott hely a Mohamed-karikatúrára utaló gondolának is.
febr. 16
12:24
Mégsem Pakisztán felelős a hétvégi robbantásért? (Kitekintő)
Négy embert őrizetbe vettek kedden, akiknek közük lehet a hétvégi púnai robbantáshoz - közölte az indiai város rendőrkapitánya. A szombati merényletben elhunytak számamár tízre emelkedett, emellett további 56 sérültet ápolnak.
febr. 16
12:24
Nem sokat nyert a függetlenséggel Koszovó (Népszava)
Holnap lesz két éve, hogy Koszovó kihirdette függetlenségét. Európa legfiatalabb államának albán-ajkú lakossága nagy lelkesedéssel várta az önállóságot, ám mára sokan megtanulták: a függetlenség még nem gyógyír a gazdasági gondokra, s a nemzetközi ellenőrzés sem segíthet a régi törzsi viszonyok felszámolásában, a maffia visszaszorításában.
febr. 16
12:33
Kétmillió forint új lakásra Balassagyarmaton (orientpress)
Balassagyarmat önkormányzata kétmillió forintra emelte az első lakáshoz jutók kamatmentes kölcsönét, a használt lakást vásárló fiatal házasok vagy élettársi kapcsolatban élők pedig egymillió forintot kaphatnak kölcsön - tudatta a hírTV.
febr. 16
12:42
Csapdába kerülhetnek a bankok (Kitekintő)
A Moody’s Investors Service előrejelzése szerint komoly finanszírozási csapdába kerülhetnek a brit bankszektor tagjai az elkövetkező években, tekintve, hogy 319 milliárd fontnyi, azaz 500 milliárd dollárnak megfelelő, jelzáloghitellel fedezett kötvényt kell a bankoknak refinanszírozni, mindezt úgy, hogy a brit kormány két likviditásfokozó programját is be kívánja szüntetni néhány éven…

Keresés