2010. február 16. kedd

febr. 16
6:24
Budapest szította a székelyföldi roma-magyar konfliktust? (Kitekintő)
A kelet-európai romák helyzetéről közölt anyagot a Le Figaro francia lap, amelyben kitért a tavaly nyári, Hargita megyében kitört etnikumközi zavargásokra is.
febr. 16
6:24
Hogyan védi meg a nőket az EU? (Kripto Akadémia)
A nők védelmében emelt szót az Európai Unió soros spanyol elnöksége az Európai Parlamentben. Az egyik felvetés arról szólt, hogy hozzanak létre európai központot a nőkkel szembeni erőszak ellen. A másik, hogy az anyasági szabadság mintájára európai szinten vezessenek be apasági szabadságot is.
febr. 16
6:26
Pedofil botrány Írországban - Megbüntetheti a pápa az ország egyházi vezetését (Kripto Akadémia)
Két napos konzultációt kezdett a pápa a Vatikánban tegnap az összes Írországban szolgálatot teljesítő püspökkel és segédpüspökkel. Így 24 főpapnak kell számot adnia az egyházi személyek által szexuálisan zaklatott és megalázott gyermekek ügyéről. Gyermekvédelmi szervezetek azt várják XVI. Benedektől, hogy keményen megbünteti a főpapokat. Írországot sokkolták a gyermekek megrontásáról szóló tavalyi…
febr. 16
6:28
Timosenko magát járatja le (Kripto Akadémia)
Várhatóan az ukrajnai Legfelsőbb Közigazgatási Bíróságon ma támadja meg a Központi Választási Bizottság (CVK) által vasárnap kihirdetett hivatalos végeredményt Julija Timosenko, aki a február 7-i államfőválasztáson 3,5 százalékpontos különbséggel maradt alul Viktor Janukoviccsal szemben.
febr. 16
7:18
Jégszobor lett belőle (Kripto Akadémia)
Nem minden trükk sikerülhet tökéletesen.
febr. 16
7:36
„Duna Tévét” a szlovákoknak! (Kitekintő)
Dušan Čaplovič szlovák miniszterelnök-helyettes szerint a külföldi szlovákoknak szánt tévéközvetítésről pénzügyi kalkulációk, szatelit- és internetes közvetítés lehetővé tétele függvényében születhet végső döntés.
febr. 16
7:54
Ismét ég az erdő Délnyugat-Kínában (Metropol)
Újabb erdőtűzről érkezett jelentés kedden a délnyugat-kínai Jünnan (Yunnan) tartományból, ahol 65 hektár égett már le a festői szépségű Cangsan (Cangshan) hegy erdejéből, és ahol mesterséges eső előidézését tervezik.
febr. 16
7:56
Újabb rendőrörek öltek a maoista lázadók (Metropol)
Legkevesebb 24 rendőr vesztette életét, és heten megsebesültek maoista lázadók támadásában India keleti részén.
febr. 16
8:12
Ideiglenes kormány alakult Guineában (Metropol)
Sékouba Konaté tábornok, Guinea ideiglenes államfője hétfőn rendeletet írt alá az átmeneti kormány tagjainak kinevezéséről, amelynek feladata az ország vezetése a júniusi elnökválasztásig.
febr. 16
8:12
A tálibok cáfolnak (Kripto Akadémia)
A tálibok cáfolják, hogy Karacsiban elfogták egyik magas rangú parancsnokukat.
febr. 16
8:14
Földcsuszamlás miatt gyerekek haltak meg Haitin (Metropol)
Négy gyermek meghalt, két társuk pedig megsérült, amikor a négy napja tartó esőzés okozta földcsuszamlás miatt részben összeomlott egy iskola a Haiti északi részében fekvő Cap Haitien városban - közölte a haiti polgári védelem.
febr. 16
8:21
Magyarországon fejleszt a német bútorgyár (Napi)
febr. 16
8:30
Választási csalásra készül a kormány? (Kitekintő)
Gordon Brown miniszterelnök február elején egy beszédében hatalmas visszhangot kiváltó bejelentést tett.
febr. 16
8:57
Vagyonokat költöttek a bankokra (Napi)
febr. 16
9:06
Robbantás egy iraki orvosszakértői laboratóriumnál (Metropol)
Parkoló gépkocsiban elhelyezett pokolgép robbant fel kedden az iraki rendőrség orvosszakértői laboratóriumánál az északi-iraki Moszul városában, a detonációban legalább ketten meghaltak, és tizenketten megsebesültek.
febr. 16
9:06
Harminc éven át szinte naponta megerőszakolta saját lányát (168 Óra Online)
Harminc éven át molesztálta a lányát egy ausztrál férfi, akit hétfőn 18 év börtönre ítélt a bíróság. A lány négy gyereket szült apjának, környezetük és a hatóságok tétlenül nézték az erőszakot.
febr. 16
9:15
Zabálja a francia kocsikat Európa (Napi)
febr. 16
9:24
Mire jó az Európai ombudsman? (Kitekintő)
Az Európai Ombudsman kivizsgálja az Európai Unió intézményeinek és szerveinek hivatali visszásságaira vonatkozó panaszokat .
febr. 16
9:24
Clinton: Irán katonai diktatúra felé halad (Kripto Akadémia)
Az amerikai külügyminiszter azzal vádolta meg Iránt, hogy katonai diktatúra felé halad. Hillary Clinton erről Rijádban, Perzsa-öböl menti országokat érintő körútján beszélt.
febr. 16
9:33
Hol a legdrágábbak a szállodák? (Napi)
febr. 16
9:42
Harminc centis sebészeti eszközt hagytak egy páciensben (Metropol)
Egy majdnem harminc centiméteres sebészeti eszközt felejtettek egy páciens testében cseh orvosok. Bár az idős asszony állandóan belső fájdalmakra panaszkodott, az orvosok nem hittek neki; azzal nyugtatták, hogy ez a műtét és a magas kor következménye, és majd magától, fokozatosan elmúlik.
febr. 16
9:42
Egyhónapos próbaidőre bocsátották a kormányt (Kitekintő)
Az eurózóna pénzügyminiszterei hétfői ülésükön 30 napos próbaidőre bocsátották Görögországot, amelynek csak akkor kell az eddigiekhez képest új intézkedéseket hoznia, ha március 16-ig az idei évre tervezett 4 százalékos hiánycsökkentést veszélybe sodró körülmények merülnének fel.
febr. 16
9:51
Kissé alulteljesített a Teva (Napi)
febr. 16
10:00
Ünnepségek a vezér születésnapján (Kripto Akadémia)
Észak-Koreában megünnepelték Kim Dzsong Il 68-ik születésnapját
febr. 16
10:02
Sztrájkolnak a mozdonyvezetők Belgiumban (Kripto Akadémia)
A tegnapi súlyos vonatszerencsétlenség után az ország több városában sztrájkba léptek a mozdonyvezetők.
febr. 16
10:18
Kitiltanák Orbánt Szlovákiából (Kitekintő)
Rafael Rafaj, a Szlovák Nemzeti Párt frakcióvezetője a Sme című napilapban úgy nyilatkozott, mérlegelnie kellene a szlovák külügyminisztériumnak, hogy „bizonyos kijelentései miatt, nem kívánatos személynek tekintsék Orbán Viktort” és ne engedjék be az ország területére.
febr. 16
10:18
Az egyik mozdonyvezető túlélte a balesetet (Metropol)
Egy nappal a legkevesebb 18 halálos áldozatot követelő belgiumi vonatszerencsétlenség után az ország több városában sztrájkba léptek a mozdonyvezetők, tiltakozva a rossz munkakörülmények ellen. Az egyik mozdonyvezető túlélte a belgiumi vasúti katasztrófát.
febr. 16
10:20
Szenzáció! Megfejtették Hitler rejtett titkát! (Kitekintő)
Hitler őrült volt. Ezt az állítást világszerte csak nagyon kevés ember cáfolja. De mit mond az orvostudomány a náci vezérről? Tényleg skizofrén volt? Drogokat szedett? Két német tudós most közelebb került az igazsághoz!
febr. 16
10:36
Könnyűdrogosok pénzelték Basescu kampányát? (Kitekintő)
Egy szociáldemokrata képviselő azt állítja, a Demokrata-Liberális Párt (PD-L) és a kormány érdekszférájába tartozó személyek állnak a könnyűdrog-biznisz hátterében.
febr. 16
10:54
Bajnai nélkül a görögök sorsára juthatott volna az ország (Kripto Akadémia)
Populizmus táplálja a szélsőségességet Magyarországon címmel közölt elemzést a magyarországi belpolitikai helyzetről kedden a Der Standard című osztrák lap.
febr. 16
10:54
Márciusig várnak az újabb megszorítással (Kitekintő)
A görög pénzügyminiszter hétfőn Brüsszelben cáfolta, hogy országa évekkel ezelőtt jogellenesen járt volna el, amikor amerikai befektetési bankok által felkínált szolgáltatás igénybevételével „kozmetikázta” a valós költségvetési hiányt.
febr. 16
11:03
Csökkent a L’Oreal profitja (Napi)
febr. 16
11:30
Szexbotrány a legmagasabb szinten! (Kitekintő)
Mahmúd Abbász elnök egyik első számú tanácsadója a filmen egy nőt kényszerít az ágyába, ami hatalmas felháborodást keltett a mélyen konzervatív palesztin társadalomban.
febr. 16
11:48
Felforgatják a mobilok piacát (Kitekintő)
A Marketwatch beszámolója szerint a világ legnagyobb mobiltelefon gyártója, a finn Nokia, illetve a mikrochip gyártás terén szintén piacvezető amerikai Intel hétfőn bejelentették, hogy együttműködést írtak alá, amelynek keretében a két társaság operációs rendszeréből egy újat ”gyúrnak”, mely alkalmas lesz arra, hogy többek között okostelefonokon, laptopokon, ún. ”tableteken” és TV-ken is…
febr. 16
12:06
Február 25-én iktatják be az új ukrán államfőt (Kripto Akadémia)
A parlament ünnepi ülésén teszi le Viktor Janukovics a hivatali esküt.
febr. 16
12:15
Eltűnhet az Alfa Romeo (Napi)
febr. 16
12:24
Mégsem Pakisztán felelős a hétvégi robbantásért? (Kitekintő)
Négy embert őrizetbe vettek kedden, akiknek közük lehet a hétvégi púnai robbantáshoz - közölte az indiai város rendőrkapitánya. A szombati merényletben elhunytak számamár tízre emelkedett, emellett további 56 sérültet ápolnak.
febr. 16
12:24
Február 25-én iktatják be Janukovicsot (Metropol)
Az ukrán parlament keddi ülésén február 25-ére tűzte ki Viktor Janukovics megválasztott ukrán államfő beiktatását.
febr. 16
12:24
Nem sokat nyert a függetlenséggel Koszovó (Kripto Akadémia)
Holnap lesz két éve, hogy Koszovó kihirdette függetlenségét. Európa legfiatalabb államának albán-ajkú lakossága nagy lelkesedéssel várta az önállóságot, ám mára sokan megtanulták: a függetlenség még nem gyógyír a gazdasági gondokra, s a nemzetközi ellenőrzés sem segíthet a régi törzsi viszonyok felszámolásában, a maffia visszaszorításában.
febr. 16
12:42
Csapdába kerülhetnek a bankok (Kitekintő)
A Moody’s Investors Service előrejelzése szerint komoly finanszírozási csapdába kerülhetnek a brit bankszektor tagjai az elkövetkező években, tekintve, hogy 319 milliárd fontnyi, azaz 500 milliárd dollárnak megfelelő, jelzáloghitellel fedezett kötvényt kell a bankoknak refinanszírozni, mindezt úgy, hogy a brit kormány két likviditásfokozó programját is be kívánja szüntetni néhány éven…
febr. 16
12:51
Már Moszkva sem zárja ki az Irán elleni szankciók elfogadását (Infostart)
Iránnak büntetőintézkedésekkel kell számolnia, ha nem csillapítja le a nukleáris programjával kapcsolatos nemzetközi aggodalmakat - közölte kedden a Kreml.
febr. 16
13:36
A karneválok hazája: Latin-Amerika (Kitekintő)
A vallási gyökerű ünnepségsorozatokat Latin-Amerikában kivételes hangsúllyal rendezik meg. Az öröm, a vidámság, mulatozás napjai ezek, a Húsvétot megelőző negyvennapos böjt előtt.
febr. 16
13:38
Csökkent a sörgyár profitja (Kitekintő)
A legnagyobb ausztrál söripari és borpiaci szereplő, a Foster’s a mai napon ismertette főbb számait a tőkepiaci szereplőkkel.
febr. 16
13:45
Katonákon kísérletezett a francia hadsereg a 60-as években (Infostart)
Kiskatonákon tesztelte a francia hadsereg az atomfegyvernek az emberre gyakorolt lelki és fiziológiai hatását az algériai Szaharában a hatvanas években végrehajtott atomkísérletei során - írta kedden egy bizalmas katonai jelentésre hivatkozva a Le Parisien című párizsi napilap.
febr. 16
13:54
Elfogták az indiai étterem felrobbantásával gyanúsítottakat (Metropol)
Négy személyt vett őrizetbe kedden az indiai rendőrség, akit azzal gyanúsít, hogy közük volt a púnai Német Pékség étteremben szombaton történt robbantáshoz.
febr. 16
13:56
Halálos fertőzést okoztó osztrák sajttermékek (Metropol)
Négy osztrák és két német halt meg egy ausztriai sajtüzem listeria baktériummal fertőzött termékeinek fogyasztásától tavaly - közölte az osztrák egészségügyi minisztérium.
febr. 16
14:03
Ütemterv a Duna és mellékfolyói környezetvédelmének javítására (Infostart)
A Duna vízgyűjtőterületén lévő erőforrások környezettudatos felhasználásáról szóló "Duna Nyilatkozat" elfogadásával jelentős előrelépés történt a Duna és mellékfolyói környezetvédelmének javításában az ICPDR (Duna Védelmi Nemzetközi Bizottság) által Bécsben szervezett keddi miniszteri tanácskozáson - áll az ENSZ Információs Szolgálat (UNIS) közleményében.
febr. 16
14:12
Atomtámadás után is képesek harcolni (Metropol)
Kiskatonákon tesztelte a francia hadsereg az atomfegyvernek az emberre gyakorolt lelki és fiziológiai hatását az algériai Szaharában a hatvanas években végrehajtott atomkísérletei során - írta kedden egy bizalmas katonai jelentésre hivatkozva a Le Parisien című párizsi napilap.
febr. 16
14:30
Ilyen is van: megelőztük az Uniót (Kitekintő)
Az Országgyűlés környezetvédelmi bizottsága általános vitára alkalmasnak találta a széleskörű összefogással létrejött Éghajlatvédelmi kerettörvényt. A kritikáknak vége-hossza nem volt, ám a szavazáson végül csak az MDF-es Katona Kálmán tartózkodott, a javaslat ellen szavazni senki nem mert.
febr. 16
14:30
Az iráni elnök burkoltan megfenyegette a nagyhatalmakat (Kripto Akadémia)
Teherán egy hete bejelentette, hogy 20 százalékos szintre dúsítja fel uránkészletét. E provokatív lépés óta nyugati országok az eddiginél is erőteljesebben szorgalmazzák, hogy az ENSZ Biztonsági Tanácsa fogadjon el újabb büntetőintézkedéseket Iránnal szemben.

Keresés