2010. február 6. szombat

febr. 6
1:06
Megnyílt a "biztonságpolitika Davosa" (Népszava)
A kínai külügyminiszter beszédével megnyílt a müncheni biztonságpolitikai konferencia. Az ázsiai ország először képviselteti magát ilyen magas szinten a több évtizedes múltra visszatekintő tanácskozáson.
febr. 6
2:18
400 millió eurót nyerhet a német állam az adócsalók leleplezésével (Népszava)
Mintegy 400 millió eurót nyerhet a német állam a közelmúltban kirobbant adócsalási botrány érintettjeinek leleplezésével. A korábbi hírek még arról szóltak, hogy körülbelül 100-200 millió euró folyhat be az államkasszába, amennyiben a kormány megvásárolja a lopott adatokat tartalmazó DVD-lemezt.
febr. 6
3:45
Bill Clinton megérkezett a haiti kormány székhelyére (Népszava)
Bill Clinton, a haiti segélyezési munkálatok nemzetközi koordinátora megérkezett pénteken a földrengés sújtotta karibi ország kormányának a székhelyére.Helyszíni beszámolók szerint mint kétszáz ember gyűlt össze az épületnél a volt amerikai elnök érkezésekor. A tüntetők sátrakat követeltek, hogy ne kelljen a szabad ég alatt éjszakázniuk.
febr. 6
4:03
A H1N1-járvány befejeződni látszik az Usa-ban (Népszava)
A szövetségi betegségmegelőző központ (CDC) pénteki közlése szerint a megfertőzött és kórházba került emberek száma október óta folyamatosan csökken. Az új típusú influenza azonban még nem csengett le teljesen, továbbra is előfordulnak és elő fognak fordulni fertőzések.
febr. 6
5:15
Megszüntették a vádeljárást a volt Gripen-ügynök ellen (Népszava)
Visszavonta pénteken az illetékes brit hatóság a Gripen vadászgépek értékesítésében is érdekelt brit BAe Systems hadiipari csoport egyik volt ügynöke ellen éppen egy hete emelt korrupciós vádakat, miután háromoldalú egyezség jött létre a brit és az ügyet szintén vizsgáló amerikai kormányszervek, valamint a BAe Systems között a bíróságon kívüli rendezésről.
febr. 6
6:27
Szlovák "nindzsát" fogtak a szerb-magyar határon (Kitekintő)
Nuncsakuval, baltákkal, és egyéb közbiztonságra különösen veszélyes eszközzel jelentkezett belépésre egy szlovák állampolgár a röszkei határátkelőhelyen - tájékoztatta az Új Szó Online-t Pál János, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.
febr. 6
6:45
Az EU-ban nincs konszenzus a Kína elleni fegyverembargó feloldásáról (Népszava)
Nincs konszenzus a Kína elleni fegyverembargó megszüntetése ügyében - idézi Balázs Péter magyar külügyminisztert összeállítása címében a China Daily című angol nyelvű kínai napilap pénteki számában.
febr. 6
6:47
Peking egyre hangosabb (Népszava)
A nyelvtörvény és a nyelvalap is felesleges, az USA leállította a Hold-programot, Csehország tovább növeli afganisztáni kontingensét, nem lesz tavasszal EU-USA csúcs, kínai nyomás ellenére is fogadja a Fehér Ház a dalai lámát
febr. 6
6:49
Politikai vihar Moszkvában (Népszava)
Most aztán törhetik a fejüket az orosz-szakértők, ha csak nem elégszenek meg azzal a magyarázattal, hogy úgysem fog történni semmi Oroszországban.
febr. 6
7:57
Betiltanák a hallucinogén növények árusítását (Kitekintő)
A hallucinogén anyagokat tartalmazó növényekkel és tablettákkal való kereskedelem betiltását célzó jogszabály kidolgozására szólította fel Cseke Attila egészségügyi minisztert Emil Boc.
febr. 6
7:57
Védett lett a "nápolyi pizza" (Népszava)
Az Európai Unió pontot tett egy negyed évszázados vita végére.
febr. 6
8:15
Kiderült, mitől halt meg a színésznő (Kitekintő)
Brittany Murphy amerikai színésznő halálának oka tüdőgyulladás és gyógyszermérgezés volt - állapította meg a Los Angeles-i halottkém.
febr. 6
8:17
Ez egy veszélyes barátság! (Kitekintő)
Óriási piac nyílik meg Japán előtt, ha Kínával gazdasági együttműködéseket köt. Cserébe azonban el kell viselnie egy kommunista nagyhatalom befolyását.
febr. 6
8:33
Petíció a Csallóközért (Kitekintő)
Petíciót indítottak Szlovákiában a csallóközi kőolajvezeték ellen, amelyet a márciusi ülésen a Nemzeti Tanács elé terjesztenek abban az esetben is, ha nem sikerül százezer aláírást összegyűjteni.
febr. 6
8:45
Megszüntették a Mensdorff-Pouilly elleni brit vádeljárást (HVG)
Visszavonta pénteken az illetékes brit hatóság a Gripen vadászgépek értékesítésében is érdekelt brit BAe Systems hadiipari csoport egyik volt ügynöke ellen éppen egy hete emelt korrupciós vádakat, miután háromoldalú egyezség jött létre a brit és az ügyet szintén vizsgáló amerikai kormányszervek, valamint a BAe Systems között a bíróságon kívüli rendezésről.
febr. 6
9:09
Mindent feltettek az aranyra! (Kitekintő)
Pénzt nem kaptak, de mást igen: valóban jótékonykodik a Rosia Montana Gold Corporation Verespatak környékén.
febr. 6
9:27
14 éves osztálytársát lőtte agyon egy középiskolás (ma.hu)
Az amerikai Alabama szövetségi állam egyik iskolájában pénteken, az órák közötti szünetben az egyik tanuló agyonlőtte 14 éves osztálytársát.
febr. 6
9:27
Turisztikai kinccsé vált a medve (Kitekintő)
A medve nem játék – mondja a székely, de tegyük hozzá nem is kiirtandó ellenség! A szőrös négylábú turisztikai érték lehet – ezt tudatosítaná a medvék által gyakran látogatott, károkat – és esetenként emberáldozatokat követelő régiókban a környezetvédelem.
febr. 6
9:45
Agyonlőtte osztálytársát egy amerikai diák (Inforádió)
Az amerikai Alabama szövetségi állam egyik iskolájában pénteken, az órák közötti szünetben az egyik tanuló agyonlőtte 14 éves osztálytársát.
febr. 6
9:45
Újabb lefejezett holttestek a La Familia kontóján (ma.hu)
Hat lefejezett holttestet talált pénteken a mexikói rendőrség Michoacán szövetségi állam Apatzingán nevű városában, ahol a vérengző La Familia kartell szokott így végezni ellenségeivel - közölték a helyi hatóságok.
febr. 6
10:03
Hétfőn emelnek vádat Michael Jackson orvosa ellen (Inforádió)
Hétfőn emelnek vádat Michael Jackson orvosa ellen a sztár halálával összefüggésben - közölte a Los Angeles-i ügyészség. A részletekről csak aznap adnak tájékoztatást.
febr. 6
10:03
Kisebbségi főbiztos Szlovákiában (Kitekintő)
Knut Vollebaek, az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ)  kisebbségi főbiztosa ismét Szlovákiába látogat, fogy folytassa a megbeszéléseket a nyelvtörvény alkalmazásáról.
febr. 6
10:03
Mexikóban árvizek pusztítanak, harmincan meghaltak (Népszava)
Harmincan haltak meg Mexikóban az elmúlt három napban a kitartó esőzések okozta árvizek és földcsuszamlások következtében, sokan menekülni kényszerültek.
febr. 6
10:39
Csőre töltve- Fél tonna robbanószert halmozott fel az ETA (ma.hu)
A portugál csendőrség bejelentette, hogy pénteken talált csaknem 500 kilogrammnyi robbanószert, valamint "használatra kész pokolgépeket" az ország középső részén egy rejtekhelyen, amely spanyol terrorelhárítási források szerint az ETA baszk szakadár terrorszervezeté.
febr. 6
10:39
Itt vannak a köztörvényes politikusok! (Kitekintő)
Az elmúlt időszakban számos latin-amerikai rendőrség és bíróság fogta el, vagy ítélte jogerősen börtönbüntetésre azt a személyt, akit nem is olyan rég még országa első emberének választottak. Összeállításunkban megvádolt, előzetesben csücsült, börtönviselt, vagy épp menekülő politikusok tapossák egymás sarkát.
febr. 6
10:39
Iráni uráncsere: közel a megállapodás? (Népszava)
Az iráni külügyminiszter szerint közel van a megállapodás a nagyhatalmakkal az uráncseréről.
febr. 6
10:41
25 éve sírásóként dolgozik egy suceavai nő (Kitekintő)
Egy 56 éves suceavai nő kíséri utolsó útjára Marginea lakóit, 25 éve ássa a falu sírjait, és viccelve mondja, előbb-utóbb mindenki a kezei közé kerül.
febr. 6
10:57
Irán kész a külföldön történő urándúsításra (Népszava)
Irán új feltételekkel állt elő az müncheni biztonságpolitikai konferencián.Az európai, illetve a nemzetközi biztonság oszthatatlanságára figyelmeztetett az orosz külügyminiszter.
febr. 6
11:09
Észak-Korea szabadon engedte az amerikai misszionáriust (HVG)
Az észak-koreai hatóságok szabadon engedték szombaton Robert Park koreai származású amerikai misszionáriust, aki decemberben illegálisan lépett be az országba. Park már meg is érkezett Kínába.
febr. 6
11:15
Eladósítanák az erdélyi autópályát építő céget (Kitekintő)
Az erdélyi autópálya (Brassó és Bors között) idénre beütemezett munkálatait egy olyan hitelből finanszírozza a román kormány, amelyért az állam garanciát vállal.
febr. 6
11:17
Élesedik a verseny az elnöki székért (Kitekintő)
A legújabb brazil közvélemény-kutatások alapján Lula favoritja mintegy öt és fél százalékra közelítette meg José Serrát, Sao Paolo állam kormányzóját. Az októberi választásokon a chileihez hasonló szoros eredmény várható.
febr. 6
11:33
ENSZ: felháborító az afgán nők sorsa (Népszava)
Az afgán kormány és tálibok között kötendő béketárgyalásnak magában kell foglalnia a nők jogainak védelmezését - közölte pénteken az ENSZ nőjogi szervezete.
febr. 6
12:03
Ukrajnában mindkét elnökjelölt tömegtüntetéseket ígér (HVG)
Feszült légkörben ér véget az elnökválasztási kampány Ukrajnában pénteken, mindkét elnökjelölt tömegtüntetéseket ígért a voksolás után.
febr. 6
12:09
Eladja vezetékeit az Eni, hogy elkerülje a bírságot (Kitekintő)
Az olasz Eni felajánlotta, hogy eladja a 1,5 milliárd eurót érő gázvezetékeit azért, hogy elkerülje a hatalmas trösztellenes bírságot és szabaduljon a szabályozók nyomása alól.
febr. 6
12:27
Pécsi szakemberek segítenek Kolozsvár brandjének kialakításában (Kitekintő)
Az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács Kolozs megyei szervezetének egy küldöttsége tapasztalatcserére utazott Pécsre.
febr. 6
12:45
Akár négy évhet is kaphat Jacko orvosa (Népszava)
Hétfőn emelnek vádat Michael Jackson orvosa ellen a sztár halálával kapcsolatban - közölte pénteken a Los Angeles-i ügyészség. Hozzátették, hogy annak részleteiről is csak aznap adnak tájékoztatást.
febr. 6
13:03
A biztonság oszthatatlanságára figyelmeztetett az orosz külügyminiszter (Inforádió)
Az európai, illetve a nemzetközi biztonság oszthatatlanságára figyelmeztetett az orosz külügyminiszter Münchenben.
febr. 6
13:21
Kiállítják Szent Antal testét (Kitekintő)
Február 15. és 20. között nyilvánosan látogatható lesz Padovában Szent Antal teste.
febr. 6
13:33
Újabb harcok észak-jemeni felkelők és a hadsereg között (HVG)
Legkevesebb 28 ember - köztük 23 katona - veszítette életét pénteken a Jemen északi részén a síita felkelők és a kormányerők között történt összecsapásokban - adták hírül törzsi vezetők és a lázadók.
febr. 6
13:39
Szétverte barátnője fejét, mert szakított vele (Kitekintő)
Egy 26 éves iaşi-i férfi hidegvérrel végzett volt barátnőjével, miután a lány nem akart kibékülni vele. A férfi az utcán leütötte a nőt, majd egy kővel szétverte az eszméletlen nő fejét. A férfi csak a rendőrség megérkezése után hagyta abba az ütéseket.
febr. 6
13:51
Irán új feltételeket támaszt (HVG)
Megerősítette országa készségét a külföldön történő urándúsításra, ugyanakkor ezzel kapcsolatban új feltételeket támasztott az iráni külügyminiszter.
febr. 6
13:57
Visszaállítják a vízumrendszert? (Kitekintő)
Viktor Juscsenko távozó ukrán államfő még 2005-ben ígéretet tett arra, hogy elnöksége idején Ukrajna sokkal közelebb kerül az Európai Unióhoz, csatlakozik a NATO-hoz és jelentősen megnövekszik az emberek életszínvonala.
febr. 6
14:15
Veszélybe kerülhet a jövőnk! (Kitekintő)
Öt nap, 2500 részvevő, kevesebb botrány, kisebb visszhang – lényegében ez lehetne a kerek évfordulóját ünneplő, 40. alkalommal megrendezett davosi Világgazdasági Fórumnak.
febr. 6
14:15
"Álljon fel, aki nem kapott fekete pénzt a pártja részére" (168 Óra Online)
Nosztalgia vagy politikai örökség? Ez a kérdés foglalkoztatja az olasz közvéleményt a tíz éve elhunyt, a börtönbüntetés elől külföldre szökött Bettino Craxi volt szocialista pártvezér, egykori miniszterelnök rehabilitációjának láttán. REMÉNYI KÁLMÁN írása.
febr. 6
14:27
Nem tudnak angolul a brit ügyvédek? (nyest.hu)
Szigorít a követelményein a brit Ügyvédi Kamara: megfelelő angoltudás nélkül ugyanis aligha tud valaki meggyőző ügyvéd lenni. A nyelvvizsga segíthet.
febr. 6
14:33
Tíz évet kapott a pozsonyi drogfutár (Kitekintő)
Jogerősen 10 év szabadságvesztésre ítélte a Pozsonyi Kerületi Bíróság Monday Kelly Atewehet, amiért drogot próbált csempészni Szlovákiába, illetve azon keresztül.
febr. 6
14:33
Lányaival támad Silvio Berlusconi (Népszava)
Silvio Berlusconit nem olyan fából faragták, mint aki csak úgy hajlandó lenne elállni korábbi terveitől. A tavalyi európai parlamenti választás alkalmával megannyi bírálat illette amiatt, mert pártja, a Szabadság Népe listájára előszeretettel választott olyan hölgyeket, akik nem politikai rátermettségükről tettek tanúbizonyságot, inkább női bájaikkal tűntek ki. Ez most sincs másként: a márciusi…
febr. 6
15:03
Szomáliai kalózokat fogot egy orosz hadihajó (HVG)
Egy orosz hadihajó 125 kilométernyire a szomáliai partoktól feltartóztatta szomáliai kalózok egyik motorcsónakját, benne hét kalózzal, akik részt vettek az Ariella szlovén teherhajó pénteki elfoglalásában - közölte az orosz haditengerészet szóvivője.
febr. 6
15:09
Kamerák a rendőrautókban (Kitekintő)
A rendőrautókba szerelt kamerák a rendőröket és az autósokat is védik a korrupció gyanújától Robert Kaliňák szlovák belügyminiszter szerint
febr. 6
15:27
Szomáliai kalózokat tartóztatott fel egy orosz hadihajó (Népszava)
Egy orosz hadihajó 125 kilométernyire a szomáliai partoktól feltartóztatta a szomáliai kalózok egyik motorcsónakját, benne hét kalózzal, akik részt vettek az Ariella szlovén teherhajó pénteki elfoglalásában - közölte az orosz haditengerészet szóvivője.

Keresés