2010. február 6. szombat

febr. 6
1:06
Megnyílt a "biztonságpolitika Davosa" (Kripto Akadémia)
A kínai külügyminiszter beszédével megnyílt a müncheni biztonságpolitikai konferencia. Az ázsiai ország először képviselteti magát ilyen magas szinten a több évtizedes múltra visszatekintő tanácskozáson.
febr. 6
2:18
400 millió eurót nyerhet a német állam az adócsalók leleplezésével (Kripto Akadémia)
Mintegy 400 millió eurót nyerhet a német állam a közelmúltban kirobbant adócsalási botrány érintettjeinek leleplezésével. A korábbi hírek még arról szóltak, hogy körülbelül 100-200 millió euró folyhat be az államkasszába, amennyiben a kormány megvásárolja a lopott adatokat tartalmazó DVD-lemezt.
febr. 6
3:45
Bill Clinton megérkezett a haiti kormány székhelyére (Kripto Akadémia)
Bill Clinton, a haiti segélyezési munkálatok nemzetközi koordinátora megérkezett pénteken a földrengés sújtotta karibi ország kormányának a székhelyére.Helyszíni beszámolók szerint mint kétszáz ember gyűlt össze az épületnél a volt amerikai elnök érkezésekor. A tüntetők sátrakat követeltek, hogy ne kelljen a szabad ég alatt éjszakázniuk.
febr. 6
4:03
A H1N1-járvány befejeződni látszik az Usa-ban (Kripto Akadémia)
A szövetségi betegségmegelőző központ (CDC) pénteki közlése szerint a megfertőzött és kórházba került emberek száma október óta folyamatosan csökken. Az új típusú influenza azonban még nem csengett le teljesen, továbbra is előfordulnak és elő fognak fordulni fertőzések.
febr. 6
5:15
Megszüntették a vádeljárást a volt Gripen-ügynök ellen (Kripto Akadémia)
Visszavonta pénteken az illetékes brit hatóság a Gripen vadászgépek értékesítésében is érdekelt brit BAe Systems hadiipari csoport egyik volt ügynöke ellen éppen egy hete emelt korrupciós vádakat, miután háromoldalú egyezség jött létre a brit és az ügyet szintén vizsgáló amerikai kormányszervek, valamint a BAe Systems között a bíróságon kívüli rendezésről.
febr. 6
6:27
Szlovák "nindzsát" fogtak a szerb-magyar határon (Kitekintő)
Nuncsakuval, baltákkal, és egyéb közbiztonságra különösen veszélyes eszközzel jelentkezett belépésre egy szlovák állampolgár a röszkei határátkelőhelyen - tájékoztatta az Új Szó Online-t Pál János, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.
febr. 6
6:45
Az EU-ban nincs konszenzus a Kína elleni fegyverembargó feloldásáról (Kripto Akadémia)
Nincs konszenzus a Kína elleni fegyverembargó megszüntetése ügyében - idézi Balázs Péter magyar külügyminisztert összeállítása címében a China Daily című angol nyelvű kínai napilap pénteki számában.
febr. 6
6:47
Peking egyre hangosabb (Kripto Akadémia)
A nyelvtörvény és a nyelvalap is felesleges, az USA leállította a Hold-programot, Csehország tovább növeli afganisztáni kontingensét, nem lesz tavasszal EU-USA csúcs, kínai nyomás ellenére is fogadja a Fehér Ház a dalai lámát
febr. 6
6:49
Politikai vihar Moszkvában (Kripto Akadémia)
Most aztán törhetik a fejüket az orosz-szakértők, ha csak nem elégszenek meg azzal a magyarázattal, hogy úgysem fog történni semmi Oroszországban.
febr. 6
7:57
Betiltanák a hallucinogén növények árusítását (Kitekintő)
A hallucinogén anyagokat tartalmazó növényekkel és tablettákkal való kereskedelem betiltását célzó jogszabály kidolgozására szólította fel Cseke Attila egészségügyi minisztert Emil Boc.
febr. 6
7:57
Védett lett a "nápolyi pizza" (Kripto Akadémia)
Az Európai Unió pontot tett egy negyed évszázados vita végére.
febr. 6
8:15
Kiderült, mitől halt meg a színésznő (Kitekintő)
Brittany Murphy amerikai színésznő halálának oka tüdőgyulladás és gyógyszermérgezés volt - állapította meg a Los Angeles-i halottkém.
febr. 6
8:17
Ez egy veszélyes barátság! (Kitekintő)
Óriási piac nyílik meg Japán előtt, ha Kínával gazdasági együttműködéseket köt. Cserébe azonban el kell viselnie egy kommunista nagyhatalom befolyását.
febr. 6
8:33
Petíció a Csallóközért (Kitekintő)
Petíciót indítottak Szlovákiában a csallóközi kőolajvezeték ellen, amelyet a márciusi ülésen a Nemzeti Tanács elé terjesztenek abban az esetben is, ha nem sikerül százezer aláírást összegyűjteni.
febr. 6
9:09
Mindent feltettek az aranyra! (Kitekintő)
Pénzt nem kaptak, de mást igen: valóban jótékonykodik a Rosia Montana Gold Corporation Verespatak környékén.
febr. 6
9:27
Turisztikai kinccsé vált a medve (Kitekintő)
A medve nem játék – mondja a székely, de tegyük hozzá nem is kiirtandó ellenség! A szőrös négylábú turisztikai érték lehet – ezt tudatosítaná a medvék által gyakran látogatott, károkat – és esetenként emberáldozatokat követelő régiókban a környezetvédelem.
febr. 6
9:45
Agyonlőtte osztálytársát egy amerikai diák (Infostart)
Az amerikai Alabama szövetségi állam egyik iskolájában pénteken, az órák közötti szünetben az egyik tanuló agyonlőtte 14 éves osztálytársát.
febr. 6
10:03
Hétfőn emelnek vádat Michael Jackson orvosa ellen (Infostart)
Hétfőn emelnek vádat Michael Jackson orvosa ellen a sztár halálával összefüggésben - közölte a Los Angeles-i ügyészség. A részletekről csak aznap adnak tájékoztatást.
febr. 6
10:03
Kisebbségi főbiztos Szlovákiában (Kitekintő)
Knut Vollebaek, az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ)  kisebbségi főbiztosa ismét Szlovákiába látogat, fogy folytassa a megbeszéléseket a nyelvtörvény alkalmazásáról.
febr. 6
10:03
Mexikóban árvizek pusztítanak, harmincan meghaltak (Kripto Akadémia)
Harmincan haltak meg Mexikóban az elmúlt három napban a kitartó esőzések okozta árvizek és földcsuszamlások következtében, sokan menekülni kényszerültek.
febr. 6
10:39
Itt vannak a köztörvényes politikusok! (Kitekintő)
Az elmúlt időszakban számos latin-amerikai rendőrség és bíróság fogta el, vagy ítélte jogerősen börtönbüntetésre azt a személyt, akit nem is olyan rég még országa első emberének választottak. Összeállításunkban megvádolt, előzetesben csücsült, börtönviselt, vagy épp menekülő politikusok tapossák egymás sarkát.
febr. 6
10:39
Iráni uráncsere: közel a megállapodás? (Kripto Akadémia)
Az iráni külügyminiszter szerint közel van a megállapodás a nagyhatalmakkal az uráncseréről.
febr. 6
10:41
25 éve sírásóként dolgozik egy suceavai nő (Kitekintő)
Egy 56 éves suceavai nő kíséri utolsó útjára Marginea lakóit, 25 éve ássa a falu sírjait, és viccelve mondja, előbb-utóbb mindenki a kezei közé kerül.
febr. 6
10:57
Több kerékpáros is megsérült Békés megyében (Metropol)
Három kerékpáros is - közöttük kettő súlyosan - megsérült Békés megyében pénteken.
febr. 6
10:57
Irán kész a külföldön történő urándúsításra (Kripto Akadémia)
Irán új feltételekkel állt elő az müncheni biztonságpolitikai konferencián.Az európai, illetve a nemzetközi biztonság oszthatatlanságára figyelmeztetett az orosz külügyminiszter.
febr. 6
11:15
Eladósítanák az erdélyi autópályát építő céget (Kitekintő)
Az erdélyi autópálya (Brassó és Bors között) idénre beütemezett munkálatait egy olyan hitelből finanszírozza a román kormány, amelyért az állam garanciát vállal.
febr. 6
11:17
Élesedik a verseny az elnöki székért (Kitekintő)
A legújabb brazil közvélemény-kutatások alapján Lula favoritja mintegy öt és fél százalékra közelítette meg José Serrát, Sao Paolo állam kormányzóját. Az októberi választásokon a chileihez hasonló szoros eredmény várható.
febr. 6
11:33
ENSZ: felháborító az afgán nők sorsa (Kripto Akadémia)
Az afgán kormány és tálibok között kötendő béketárgyalásnak magában kell foglalnia a nők jogainak védelmezését - közölte pénteken az ENSZ nőjogi szervezete.
febr. 6
12:09
Eladja vezetékeit az Eni, hogy elkerülje a bírságot (Kitekintő)
Az olasz Eni felajánlotta, hogy eladja a 1,5 milliárd eurót érő gázvezetékeit azért, hogy elkerülje a hatalmas trösztellenes bírságot és szabaduljon a szabályozók nyomása alól.
febr. 6
12:27
Pécsi szakemberek segítenek Kolozsvár brandjének kialakításában (Kitekintő)
Az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács Kolozs megyei szervezetének egy küldöttsége tapasztalatcserére utazott Pécsre.
febr. 6
12:45
Akár négy évhet is kaphat Jacko orvosa (Kripto Akadémia)
Hétfőn emelnek vádat Michael Jackson orvosa ellen a sztár halálával kapcsolatban - közölte pénteken a Los Angeles-i ügyészség. Hozzátették, hogy annak részleteiről is csak aznap adnak tájékoztatást.
febr. 6
13:03
A biztonság oszthatatlanságára figyelmeztetett az orosz külügyminiszter (Infostart)
Az európai, illetve a nemzetközi biztonság oszthatatlanságára figyelmeztetett az orosz külügyminiszter Münchenben.
febr. 6
13:21
Kiállítják Szent Antal testét (Kitekintő)
Február 15. és 20. között nyilvánosan látogatható lesz Padovában Szent Antal teste.
febr. 6
13:39
Szétverte barátnője fejét, mert szakított vele (Kitekintő)
Egy 26 éves iaşi-i férfi hidegvérrel végzett volt barátnőjével, miután a lány nem akart kibékülni vele. A férfi az utcán leütötte a nőt, majd egy kővel szétverte az eszméletlen nő fejét. A férfi csak a rendőrség megérkezése után hagyta abba az ütéseket.
febr. 6
13:57
Visszaállítják a vízumrendszert? (Kitekintő)
Viktor Juscsenko távozó ukrán államfő még 2005-ben ígéretet tett arra, hogy elnöksége idején Ukrajna sokkal közelebb kerül az Európai Unióhoz, csatlakozik a NATO-hoz és jelentősen megnövekszik az emberek életszínvonala.
febr. 6
14:15
Veszélybe kerülhet a jövőnk! (Kitekintő)
Öt nap, 2500 részvevő, kevesebb botrány, kisebb visszhang – lényegében ez lehetne a kerek évfordulóját ünneplő, 40. alkalommal megrendezett davosi Világgazdasági Fórumnak.
febr. 6
14:15
"Álljon fel, aki nem kapott fekete pénzt a pártja részére" (168 Óra Online)
Nosztalgia vagy politikai örökség? Ez a kérdés foglalkoztatja az olasz közvéleményt a tíz éve elhunyt, a börtönbüntetés elől külföldre szökött Bettino Craxi volt szocialista pártvezér, egykori miniszterelnök rehabilitációjának láttán. REMÉNYI KÁLMÁN írása.
febr. 6
14:33
Tíz évet kapott a pozsonyi drogfutár (Kitekintő)
Jogerősen 10 év szabadságvesztésre ítélte a Pozsonyi Kerületi Bíróság Monday Kelly Atewehet, amiért drogot próbált csempészni Szlovákiába, illetve azon keresztül.
febr. 6
14:33
Kifogásolják a BAE-eljárás lezárását (Metropol)
Kampányszervezetek és politikusok kifogásolják a brit BAE Systems hadiipari óriáscég elleni - kelet-európai, köztük magyarországi ügyleteket is érintő - korrupciós vizsgálat hirtelen lezárását.
febr. 6
14:33
Lányaival támad Silvio Berlusconi (Kripto Akadémia)
Silvio Berlusconit nem olyan fából faragták, mint aki csak úgy hajlandó lenne elállni korábbi terveitől. A tavalyi európai parlamenti választás alkalmával megannyi bírálat illette amiatt, mert pártja, a Szabadság Népe listájára előszeretettel választott olyan hölgyeket, akik nem politikai rátermettségükről tettek tanúbizonyságot, inkább női bájaikkal tűntek ki. Ez most sincs másként: a márciusi…
febr. 6
15:09
Kamerák a rendőrautókban (Kitekintő)
A rendőrautókba szerelt kamerák a rendőröket és az autósokat is védik a korrupció gyanújától Robert Kaliňák szlovák belügyminiszter szerint
febr. 6
15:27
Szomáliai kalózokat tartóztatott fel egy orosz hadihajó (Kripto Akadémia)
Egy orosz hadihajó 125 kilométernyire a szomáliai partoktól feltartóztatta a szomáliai kalózok egyik motorcsónakját, benne hét kalózzal, akik részt vettek az Ariella szlovén teherhajó pénteki elfoglalásában - közölte az orosz haditengerészet szóvivője.
febr. 6
15:45
Szupermarket mellé zuhant a repülőalkatrész (Kitekintő)
Levált és egy városra zuhant egy öt méteres alkatrész egy szállítórepülőről az Egyesült Államokban helyi idő szerint péntek reggel.
febr. 6
15:45
Gates: uránügyben nincs megállapodás Iránnal (Metropol)
Az uráncserével kapcsolatos újabb iráni nyilatkozatok ellenére Robert Gates amerikai védelmi miniszter nem látja jelét annak, hogy hamarosan megállapodásra juthatnának e vitás kérdésben. Gates erről szombaton Ankarában, török vezetőkkel folytatott megbeszélései után beszélt újságíróknak.
febr. 6
15:47
Botrány! Egymással szexeltek a labdarúgók az edzőtáborban (Kitekintő)
A román másodosztályban (Liga II) szereplő Minerul Lupeni játékosai fotókat készítettek magukról miközben egymással közösültek.
febr. 6
16:21
Szekeres: Aktívabb európai kezdeményező szerepre van szükség (Infostart)
Aktívabb európai nemzetközi szerepvállalást sürgetett a biztonságpolitikai kérdésekben a magyar honvédelmi miniszter.
febr. 6
16:21
Szekeres Imre: aktívabb európai kezdeményező szerepre van szükség (Kripto Akadémia)
Európának el kell döntenie, hogy valóban erős akar-e lenni, és befolyásolni kívánja-e a nemzetközi politikát - fogalmazta meg a Münchenben zajló nemzetközi biztonsági konferencia tanulságaként a magyar honvédelmi miniszter, aki aktívabb európai nemzetközi szerepvállalást sürgetett.
febr. 6
16:39
Kína diplomáciai ping-pongot játszik Amerikával (Kitekintő)
Az USA bekeményít, Kína pedig tengerentúli szomszédja tűréshatárát feszegeti – a két gazdasági óriás egymást fenyegeti, vádaskodik és közben a másikra mutogat. Vajon meddig feszülhet még a húr?
febr. 6
17:15
Durva! Boldogan él a gyilkos tinédzser (Kitekintő)
Ogün Samast, a Hrant Dink török-örmény újságíró meggyilkolásával gyanúsított tizenéves fiú a börtönben feleségül vette egyik "hódolóját".
febr. 6
17:33
Timosenko kontra Janukovics: az ukrajnai elnökválasztás két főszereplője (Kripto Akadémia)
Julija Timosenko és Viktor Janukovics jutott be az ukrajnai elnökválasztás második, vasárnapi fordulójába.

Keresés