2010. február 20. szombat

febr. 20
0:06
Rettegett tálib vezető testvérét bombázták le Pakisztánban (Népszava)
Az egyik legrettegettebb afgán tálib parancsnok testvérével végzett az a légicsapás, amelyet egy pilóta nélküli amerikai repülőgépről indítottak csütörtökön Pakisztán északnyugati részén - közölték pakisztáni biztonsági tisztségviselők.
febr. 20
1:18
Pedofilbotrány Izraelben is? (Népszava)
Az izraeli főállamügyész azt kérte a rendőrségtől, vizsgálja ki azoknak a vádaknak a hitelességét, amelyek szerint a vallásos jobboldal egyik vezéralakja, a népszerű Mordehai Elon rabbi szexuális visszaéléseket követett el fiatalemberek és fiatalkorú fiúk sérelmére.
febr. 20
6:09
Előbb skót, csak aztán angol (nyest.hu)
Valószínűleg történelmet írt egy világszerte népszerű skót író azzal, hogy új könyvét előbb jelentette meg skót, mint angol nyelven. A szerző régóta lelkes rajongója a skót nyelvnek, és úgy véli: „egy nyelv eltűnése olyan, mintha egy kedves madár hallgatna el örökre”.
febr. 20
6:42
Spanyolország „Atlanti-stratégiáért” kiált (Kitekintő)
Az Unió soros elnökségét jelenleg vivő Spanyolország az „Atlanti Ív” stratégiájának kidolgozását sürgeti.
febr. 20
6:42
Egyelőre nem fogadhatunk örökbe haiti árvákat (Népszava)
Jobbnak tartják a szakértők, ha nehéz körülmények között is, de mindenki a saját szülőföldjén, kultúrájában nő fel.
febr. 20
7:18
Meg kellett újítani a nemzetpolitikát (Népszava)
Az átlátható támogatási rendszer érdekében is meg kellett újítani a nemzetpolitikát 2006-ban - olvasható Gémesi Ferencnek, a Miniszterelnöki Hivatal (MEH) kisebbség- és nemzetpolitikai szakállamtitkárának az MTI-hez eljuttatott Visszasírjuk-e a közalapítványokat? című közleményében.
febr. 20
7:20
A válságból megerősödve kerültek ki az orosz újgazdagok (Népszava)
Hónapokig téma volt, hogy az orosz újgazdagok hány milliárd dollárt vesztettek a világgazdasági válság következtében. Most a Finans orosz üzleti magazin közzétette az 500 leggazdagabb orosz listáját. Ebből kiderül: nem kell siratnunk őket.
febr. 20
8:12
Egymás mellett ünnepel a két ellenség (Kitekintő)
Szerbiában kedden emlékeztek meg az államiság ünnepéről, Koszovóban pedig szerdán ünnepelték a fiatal balkáni állam második születésnapját. Az ünnepek célkeresztjében a két ország viszonya is kiemelt helyen található.
febr. 20
8:48
Monszun mossa el Haiti hontalanjait (Kitekintő)
A közelgő monszun több mint egymillió haiti hontalant veszélyeztet. Az Unió, az ENSZ és az USA közösen segít.
febr. 20
8:48
Folytatódik az észak-erdélyi autópálya építése (Népszava)
Emil Boc román kormányfő kijelentette hogy idén folytatódik az észak-erdélyi autópálya építése, és a következő években elkészül a Marosvásárhely és a magyar határ közötti szakasz.
febr. 20
9:03
2,5 tonna kokaint akart Európába csempészni (Inforádió)
Szlovák állampolgársága is volt annak a szerb férfinak, akit azzal gyanúsítanak, hogy ő szervezte több mint 2 és fél tonna kokain Európába szállítását Dél-Amerikából. A szerb rendőrség azt állítja, hogy Montenegróban tartózkodik és a jelek szerint valószínűleg montenegrói állampolgárságot is kap.
febr. 20
9:03
Fico feszültséget vizionalizál, ha a Fidesz kerül kormányra (ma.hu)
Komoly feszültség keletkezhet Magyarország és Szlovákia viszonyában, ha a Fidesz nyeri az áprilisi magyarországi országgyűlési választásokat - jelentette ki Robert Fico szlovák kormányfő pénteken a Reuters brit hírügynökségnek adott interjújában.
febr. 20
9:03
Gerald Butler a legjobb szerető (Kitekintő)
Gerard Butler skót színész jelenleg a legkapósabb Hollywoodban, minden nő imádja őt.
febr. 20
9:21
Drámai prognózis: több millióval csökken a népesség (168 Óra Online)
Csökkenő születési tendencia, korosodás, zsugorodó népesség – jelentős részben e témák uralják a közéleti vitákat Németországban. Borús a jövőkép: csupán 77 millió ember él majd 2030-ban Flensburg és a Bodeni-tó között. Nemrég még szűk 83 millió volt a népesség. A komor prognózisokról Dr. Steffen Kröhnert szociológust, a Berlini Népességkutató Intézet kutatóját faggattuk. Hécz-Obermann Andrea…
febr. 20
9:57
Imázsépítésbe kezdett Izrael (Kitekintő)
Az izraeli kormányt aggasztja a zsidó állam egyre romló nemzetközi imázsa, ezért elindítottak egy kampányt, melynek keretében minden izraeli - és végül majd minden zsidó - utazó PR-ügynökké válhat - írta a The New York Times.
febr. 20
9:57
Felbomlott a holland kormánykoalíció (Népszava)
Felbomlott a holland kormánykoalíció szombat hajnalban, miután a két legnagyobb pártja nem tudott megegyezni az elvben idén lejáró afganisztáni katonai misszió sorsáról - jelentette a holland média a kormányfő közlését idézve.
febr. 20
10:15
Ledőlt egy mecset Marokkóban, sokan meghaltak (HVG)
Legkevesebb negyvenen meghaltak és hetvenegyen megsebesültek, amikor Marokkóban egy négyszáz éves minaret rádőlt a pénteki ima idején egy mecsetre, és azt is megrongálta - közölték a helyi hatóságok.
febr. 20
10:15
Befolyásolja majd a Fidesz győzelme a szlovákiai választásokat? (Kitekintő)
Szlovákiában választanak a lakosok. Megkérdeztük a bloggereket, hogy miként befolyásolhatja az előbbi az utóbbit, a várható eredmények tükrében.
febr. 20
10:17
Veszélyben a csatlakozás (Kitekintő)
Venezuela a 2006. július 4-ei csatlakozási egyezmény aláírásával - elméletileg - a Mercosur teljes jogú tagjává vált. Caracas tagságát jóváhagyták ugyan a tagországok vezetői, azonban még a paraguayi törvényhozásnak is ratifikálnia kellett azt.
febr. 20
10:33
Utcára vonulnak az egyetemisták (Kitekintő)
A komáromi Selye János Egyetem jövő kedden hallgatói tüntetést szerveznek a Szabad magyar anyanyelvhasználatért.
febr. 20
10:33
"A baloldalon máris a falra festik az ördögöt" (Népszava)
A magyarországi belpolitikai helyzetről közölt tudósítást szombati számában a Die Presse című osztrák napilap. Ha mindent jól csinál a Fidesz a választási kampányban, akkor gyakorlatilag a zsebében érezheti a választási győzelmet - állapította meg a bevezetésben a konzervatív újság budapesti tudósítója, Peter Bognar.
febr. 20
10:51
Visszavonta az óvást Timosenko (Inforádió)
Julija Timosenko ukrán kormányfő szombaton visszavonta az állítólagos választási csalások miatt az ukrán legfelsőbb közigazgatási bírósághoz benyújtott keresetét.
febr. 20
10:51
Holbrooke szerint az al-Kaida nagyobb fenyegetést jelent, mint a tálibok (Népszava)
Az Egyesült Államok afganisztáni és pakisztáni különmegbízottja szerint az al-Kaida nemzetközi terrorhálózat nagyobb fenyegetést jelent, mint a tálib mozgalom.
febr. 20
10:53
Timosenko visszavonta a választási csalások miatt benyújtott óvását (Népszava)
Julija Timosenko ukrán kormányfő szombaton visszavonta az állítólagos választási csalások miatt az ukrán legfelsőbb közigazgatási bírósághoz benyújtott keresetét.
febr. 20
11:27
Felborult egy magyar gyerekekkel teli busz Karintiában (HVG)
Letért az útról, oldalára borult, és az útszéli árokba csúszott egy magyar turistabusz szombat délelőtt 82 utassal, köztük 61 tizenévessel az ausztriai Karintia tartományban egy hegyi úton - közölte a vöröskereszt és a bécsi magyar konzulátus. Az utasok közül hárman súlyosan megsérültek.
febr. 20
11:27
Egy osztrák lap szerint a Fidesz ha mindent jól csinál, övé a győzelem (ma.hu)
A magyarországi belpolitikai helyzetről közölt tudósítást szombati számában a Die Presse című osztrák napilap.
febr. 20
11:27
Kijárási tilalmat rendeltek el (Kitekintő)
Kijárási tilalmat vezettek be az egyik észak-iraki tartományban, miután az utóbbi időben több erőszakos cselekmény is történt.
febr. 20
11:29
Dubaji rendőrfőnök: a Moszadot terhelő bizonyítékaink vannak (HVG)
A nyomozók kezében bizonyítékok vannak arra, egyebek közt telefonlehallgatások, hogy a Hamász-politikus januári dubaji meggyilkolásában szerepe volt az izraeli hírszerzésnek - jelentette ki egy szombati lapnak az emirátus rendőrfőnöke.
febr. 20
11:45
Jézus meleg volt? (Kitekintő)
Elton John-nak megint sikerült botrányt kavarnia egy kijelentésével. A Parade Magazine-nak adott interjújában kijelentette, hogy Jézus szerinte egy szuperintelligens homoszexuális volt.
febr. 20
12:21
Repülő robotzsarut akarnak az angolok (Kitekintő)
A háborús célokra fejlesztett kémrepülőket civilek kontrollálására is bevetnék, derítette ki a Guardian brit lap.
febr. 20
12:21
Magyar turistabusz balesete Karintiában (Népszava)
Letért az útról, felborult, és az útszéli árokba csúszott egy magyar turistabusz szombat délelőtt egy hegyi úton, mintegy 60 fiatalkorú utassal az auszriai Karintia tartomány spittali járásában, az innerkremsi síterep térségében.
febr. 20
12:39
Orosz pénzből épül új atomerőmű (Kitekintő)
Oroszország támogatásával új atomerőmű épülhet Bukaresttől 150 kilométernyi távolságra - Bulgáriában, jelentette be Szófiában Szergei Kirjenko, a Rosatom energetikai cég képviselője.
febr. 20
12:57
Kiadó Geoana széke (Kitekintő)
Hatan jelentkeztek a romániai Szociáldemokrata Párt szombati  tisztújító kongresszusán sorra kerülő elnökválasztási versenyre.
febr. 20
13:33
Betiltották a cigánygyűlölő pártot (Kitekintő)
A cseh Legfelsőbb Bíróság a hét közepén feloszlatta a szélsőjobboldali, neonáci nézeteiről is ismert Munkáspártot (DS). A betiltott párt vezetői ugyanakkor fogadkoznak: egy másik formációban újjáalakítják szervezetüket.
febr. 20
14:09
Mégsem óv Timosenko (orientpress)
Visszavonta az állítólagos választási csalások miatt benyújtott bírósági keresetét Julija Timosenko ukrán kormányfő.
febr. 20
14:09
Metángáz mérgezte meg a gyerekeket (Kitekintő)
Nyolc gyerek szenvedett gázmérgezést pénteken a nagytapolcsányi sporcsarnokban.
febr. 20
14:09
Az osztrák Steyr cég kenőpénz segítségével jutott komoly állami megrendeléshez Prágában - állítja egy lap (Népszava)
Korrupciós botrány rázhatja meg Csehországot. A Mladá fronta Dnes napilap ugyanis olyan hangfelvételeket tett közzé, amelyek szerint az ország egyes politikusai "jutalmat" kaptak a Steyr nevű cégtől azt követően, hogy az osztrák vállalat 14,4 milliárd koronás megrendelést kapott a prágai kormánytól 107 harci jármű gyártásáért. A hangfelvételeken szereplők ugyanakkor azt állítják, csak "vicceltek".
febr. 20
14:11
Helmut Schmidt: A válság belátható időn belül megismétlődhet (Népszava)
Helmut Schmidt szerint ha nem történnek sürgős intézkedések a nemzetközi pénzpiacok, illetve a bankok és más magán pénzintézetek ellenőrzésére, akkor a világnak belátható időn belül ismét olyan válsággal kell szembenéznie, mint 2008-ban.
febr. 20
14:27
A teaparti jelöltje lehet George Bush egyik utódja? (Kitekintő)
A teaparti mozgalom jelöltje, Debra Medina zavar bele a republikánus párt kormányzójelölt-választásába Texasban.
febr. 20
14:27
Brown: a konzervatívok nem lehetnek a változás pártja (Népszava)
A brit konzervatívok nem nevezhetik magukat a változás pártjának, mivel maguk sem változtak az elmúlt évtizedekben - mondta szombati kampánynyitó beszédében a brit miniszterelnök, aki szerint az értékekbe vetett hit dönti el a közelgő választások kimenetelét.
febr. 20
14:45
Görögország 20-25 milliárd eurós mentőcsomagot kaphat az EU-tól (HVG)
Az euróövezet tagállamai 20-25 milliárd eurós hitelcsomagot nyújtanának a súlyos gazdasági és pénzügyi válságba került Görögországnak - közölte a Der Spiegel című német hírmagazin szombaton internetes oldalán.
febr. 20
14:45
Szlovákiába megy a Burger King (Kitekintő)
Néhány héten belül megnyílik az első Burger King gyorsétterem Szlovákiában. A McDonald's is erősít, terveik szerint idén öt újabb éttermet nyitnak az országban.
febr. 20
14:45
Új koalíció készül az ukrán parlamentben? (Népszava)
Kijevi lapértesülés szerint koalíció létrehozására készül a nemrég Ukrajna elnökévé választott Viktor Janukovics vezette Régiók Pártja (PR) és a Mi Ukrajnánk - Népi Önvédelem (NU-NSZ) párttömörülés.
febr. 20
15:24
Libegőt terveznek a Szent Anna-tóhoz (Kitekintő)
Háromszéki fejlesztési tervekről, turisztikai beruházásokról beszélt tegnap Sepsiszentgyörgyön Elena Udrea vidékfejlesztési és turisztikai miniszter.
febr. 20
15:24
Tűzpárbaj a Gázai övezetben, incidens Hebronban is (Népszava)
Legkevesebb két palesztin megsebesült szombat reggel a Gázai övezet déli részén az izraeli hadsereggel kialakult tűzpárbajban és Ciszjordániában is incidensre került sor - közölték palesztin egészségügyi források.
febr. 20
15:42
Magyar turistabusz borult árokba Ausztriában (Inforádió)
29 sérültet szállítottak kórházba az ausztriai Karintia tartományban, miután egy magyar turistabusz letért az útról, és árokba csúszott - mondta az InfoRádiónak a bécsi magyar főkonzul. A Magyar Távirati Iroda az osztrák vöröskeresztre hivatkozva azt írta: a 85 utas közül hárman súlyosan megsérültek. Ezt az információt a főkonzul nem erősítette meg, tudomása szerint nincs súlyos sérült.
febr. 20
16:00
Az RMDSZ kezeli az erdélyi magyarságnak szánt közpénzt (Kitekintő)
Lemond a pártoknak járó támogatásról az RMDSZ, és ezután hivatalosan is a szövetség kasszájába folynak be azok a költségvetési pénzek, melyeket a kormány a magyarság támogatására szán.
febr. 20
16:00
Vatikán: növekvőben a katolikusok száma (Népszava)
A Vatikán adatai szerint 2007-ről 2008-ra a világ lakossága körében 17,33 százalékról 17,4 százalékra nőtt a római katolikusok aránya.
febr. 20
16:18
Hat percért kétmillió euró (Kitekintő)
Julia Roberts már elvesztette első helyét a legjobban fizetett színésznők között Hollywoodban, ám ez neki egyáltalán nem okoz gondot.
febr. 20
16:36
Pánik! Repülőgépet vezetett az adóhivatal épületébe! (Videóval!) (Kitekintő)
Minden valószínűség szerint az amerikai adóhivatal irodáit célozta meg az a pilóta, aki csütörtök délelőtt a Texas állambeli Austinban egy épületkomplexumba irányította kisrepülőgépét.

Keresés