2010. február 20. szombat

febr. 20
0:06
Rettegett tálib vezető testvérét bombázták le Pakisztánban (Kripto Akadémia)
Az egyik legrettegettebb afgán tálib parancsnok testvérével végzett az a légicsapás, amelyet egy pilóta nélküli amerikai repülőgépről indítottak csütörtökön Pakisztán északnyugati részén - közölték pakisztáni biztonsági tisztségviselők.
febr. 20
1:18
Pedofilbotrány Izraelben is? (Kripto Akadémia)
Az izraeli főállamügyész azt kérte a rendőrségtől, vizsgálja ki azoknak a vádaknak a hitelességét, amelyek szerint a vallásos jobboldal egyik vezéralakja, a népszerű Mordehai Elon rabbi szexuális visszaéléseket követett el fiatalemberek és fiatalkorú fiúk sérelmére.
febr. 20
6:42
Spanyolország „Atlanti-stratégiáért” kiált (Kitekintő)
Az Unió soros elnökségét jelenleg vivő Spanyolország az „Atlanti Ív” stratégiájának kidolgozását sürgeti.
febr. 20
6:42
Egyelőre nem fogadhatunk örökbe haiti árvákat (Kripto Akadémia)
Jobbnak tartják a szakértők, ha nehéz körülmények között is, de mindenki a saját szülőföldjén, kultúrájában nő fel.
febr. 20
7:18
Meg kellett újítani a nemzetpolitikát (Kripto Akadémia)
Az átlátható támogatási rendszer érdekében is meg kellett újítani a nemzetpolitikát 2006-ban - olvasható Gémesi Ferencnek, a Miniszterelnöki Hivatal (MEH) kisebbség- és nemzetpolitikai szakállamtitkárának az MTI-hez eljuttatott Visszasírjuk-e a közalapítványokat? című közleményében.
febr. 20
7:20
A válságból megerősödve kerültek ki az orosz újgazdagok (Kripto Akadémia)
Hónapokig téma volt, hogy az orosz újgazdagok hány milliárd dollárt vesztettek a világgazdasági válság következtében. Most a Finans orosz üzleti magazin közzétette az 500 leggazdagabb orosz listáját. Ebből kiderül: nem kell siratnunk őket.
febr. 20
8:12
Egymás mellett ünnepel a két ellenség (Kitekintő)
Szerbiában kedden emlékeztek meg az államiság ünnepéről, Koszovóban pedig szerdán ünnepelték a fiatal balkáni állam második születésnapját. Az ünnepek célkeresztjében a két ország viszonya is kiemelt helyen található.
febr. 20
8:48
Monszun mossa el Haiti hontalanjait (Kitekintő)
A közelgő monszun több mint egymillió haiti hontalant veszélyeztet. Az Unió, az ENSZ és az USA közösen segít.
febr. 20
8:48
Folytatódik az észak-erdélyi autópálya építése (Kripto Akadémia)
Emil Boc román kormányfő kijelentette hogy idén folytatódik az észak-erdélyi autópálya építése, és a következő években elkészül a Marosvásárhely és a magyar határ közötti szakasz.
febr. 20
9:03
2,5 tonna kokaint akart Európába csempészni (Infostart)
Szlovák állampolgársága is volt annak a szerb férfinak, akit azzal gyanúsítanak, hogy ő szervezte több mint 2 és fél tonna kokain Európába szállítását Dél-Amerikából. A szerb rendőrség azt állítja, hogy Montenegróban tartózkodik és a jelek szerint valószínűleg montenegrói állampolgárságot is kap.
febr. 20
9:03
Gerald Butler a legjobb szerető (Kitekintő)
Gerard Butler skót színész jelenleg a legkapósabb Hollywoodban, minden nő imádja őt.
febr. 20
9:21
Drámai prognózis: több millióval csökken a népesség (168 Óra Online)
Csökkenő születési tendencia, korosodás, zsugorodó népesség – jelentős részben e témák uralják a közéleti vitákat Németországban. Borús a jövőkép: csupán 77 millió ember él majd 2030-ban Flensburg és a Bodeni-tó között. Nemrég még szűk 83 millió volt a népesség. A komor prognózisokról Dr. Steffen Kröhnert szociológust, a Berlini Népességkutató Intézet kutatóját faggattuk. Hécz-Obermann Andrea…
febr. 20
9:39
Ledőlt egy mecset Marokkóban (Metropol)
Legalább negyvenen meghaltak, és több mint hetvenen megsebesültek. A szerencsétlenség okát hivatalosan nem közölték, de az al-Ula közszolgálati televízió esti híradója szerint a tragédiát a térségre az elmúlt napokban lezúdult nagy mennyiségű eső okozta.
febr. 20
9:57
Imázsépítésbe kezdett Izrael (Kitekintő)
Az izraeli kormányt aggasztja a zsidó állam egyre romló nemzetközi imázsa, ezért elindítottak egy kampányt, melynek keretében minden izraeli - és végül majd minden zsidó - utazó PR-ügynökké válhat - írta a The New York Times.
febr. 20
9:57
Felbomlott a holland kormánykoalíció (Kripto Akadémia)
Felbomlott a holland kormánykoalíció szombat hajnalban, miután a két legnagyobb pártja nem tudott megegyezni az elvben idén lejáró afganisztáni katonai misszió sorsáról - jelentette a holland média a kormányfő közlését idézve.
febr. 20
10:15
Befolyásolja majd a Fidesz győzelme a szlovákiai választásokat? (Kitekintő)
Szlovákiában választanak a lakosok. Megkérdeztük a bloggereket, hogy miként befolyásolhatja az előbbi az utóbbit, a várható eredmények tükrében.
febr. 20
10:17
Veszélyben a csatlakozás (Kitekintő)
Venezuela a 2006. július 4-ei csatlakozási egyezmény aláírásával - elméletileg - a Mercosur teljes jogú tagjává vált. Caracas tagságát jóváhagyták ugyan a tagországok vezetői, azonban még a paraguayi törvényhozásnak is ratifikálnia kellett azt.
febr. 20
10:33
Utcára vonulnak az egyetemisták (Kitekintő)
A komáromi Selye János Egyetem jövő kedden hallgatói tüntetést szerveznek a Szabad magyar anyanyelvhasználatért.
febr. 20
10:33
"A baloldalon máris a falra festik az ördögöt" (Kripto Akadémia)
A magyarországi belpolitikai helyzetről közölt tudósítást szombati számában a Die Presse című osztrák napilap. Ha mindent jól csinál a Fidesz a választási kampányban, akkor gyakorlatilag a zsebében érezheti a választási győzelmet - állapította meg a bevezetésben a konzervatív újság budapesti tudósítója, Peter Bognar.
febr. 20
10:51
Visszavonta az óvást Timosenko (Infostart)
Julija Timosenko ukrán kormányfő szombaton visszavonta az állítólagos választási csalások miatt az ukrán legfelsőbb közigazgatási bírósághoz benyújtott keresetét.
febr. 20
10:51
Holbrooke szerint az al-Kaida nagyobb fenyegetést jelent, mint a tálibok (Kripto Akadémia)
Az Egyesült Államok afganisztáni és pakisztáni különmegbízottja szerint az al-Kaida nemzetközi terrorhálózat nagyobb fenyegetést jelent, mint a tálib mozgalom.
febr. 20
10:53
Timosenko visszavonta a választási csalások miatt benyújtott óvását (Kripto Akadémia)
Julija Timosenko ukrán kormányfő szombaton visszavonta az állítólagos választási csalások miatt az ukrán legfelsőbb közigazgatási bírósághoz benyújtott keresetét.
febr. 20
11:09
Timosenko visszavonta az óvását (Metropol)
A kormányfő pénteken kérte a bíróságtól, hogy ellenőrizze a választási névjegyzékeket azoknak a belügyminisztériumi információknak a tisztázására, amelyek szerint elhunyt és nem létező személyeket is felvettek a listákra.
febr. 20
11:27
Kijárási tilalmat rendeltek el (Kitekintő)
Kijárási tilalmat vezettek be az egyik észak-iraki tartományban, miután az utóbbi időben több erőszakos cselekmény is történt.
febr. 20
11:27
Magyar busz balesete Ausztriában (Metropol)
Az útszéli árokba csúszott egy magyar turistabusz szombaton délelőtt Karintia tartományban egy hegyi úton. A buszon a budapesti Kempelen Farkas Gimnázium diákjai, tanárai és öregdiákjai utaztak. Három diákot megfigyelésre kórházban tartanak. A busztársaság vezetője szerint az osztrák hatóságok hibáztak. Friss hírek a balesetről.
febr. 20
11:45
Jézus meleg volt? (Kitekintő)
Elton John-nak megint sikerült botrányt kavarnia egy kijelentésével. A Parade Magazine-nak adott interjújában kijelentette, hogy Jézus szerinte egy szuperintelligens homoszexuális volt.
febr. 20
12:21
Repülő robotzsarut akarnak az angolok (Kitekintő)
A háborús célokra fejlesztett kémrepülőket civilek kontrollálására is bevetnék, derítette ki a Guardian brit lap.
febr. 20
12:21
Magyar turistabusz balesete Karintiában (Kripto Akadémia)
Letért az útról, felborult, és az útszéli árokba csúszott egy magyar turistabusz szombat délelőtt egy hegyi úton, mintegy 60 fiatalkorú utassal az auszriai Karintia tartomány spittali járásában, az innerkremsi síterep térségében.
febr. 20
12:39
Orosz pénzből épül új atomerőmű (Kitekintő)
Oroszország támogatásával új atomerőmű épülhet Bukaresttől 150 kilométernyi távolságra - Bulgáriában, jelentette be Szófiában Szergei Kirjenko, a Rosatom energetikai cég képviselője.
febr. 20
12:57
Kiadó Geoana széke (Kitekintő)
Hatan jelentkeztek a romániai Szociáldemokrata Párt szombati  tisztújító kongresszusán sorra kerülő elnökválasztási versenyre.
febr. 20
13:33
Betiltották a cigánygyűlölő pártot (Kitekintő)
A cseh Legfelsőbb Bíróság a hét közepén feloszlatta a szélsőjobboldali, neonáci nézeteiről is ismert Munkáspártot (DS). A betiltott párt vezetői ugyanakkor fogadkoznak: egy másik formációban újjáalakítják szervezetüket.
febr. 20
14:09
Metángáz mérgezte meg a gyerekeket (Kitekintő)
Nyolc gyerek szenvedett gázmérgezést pénteken a nagytapolcsányi sporcsarnokban.
febr. 20
14:09
Az osztrák Steyr cég kenőpénz segítségével jutott komoly állami megrendeléshez Prágában - állítja egy lap (Kripto Akadémia)
Korrupciós botrány rázhatja meg Csehországot. A Mladá fronta Dnes napilap ugyanis olyan hangfelvételeket tett közzé, amelyek szerint az ország egyes politikusai "jutalmat" kaptak a Steyr nevű cégtől azt követően, hogy az osztrák vállalat 14,4 milliárd koronás megrendelést kapott a prágai kormánytól 107 harci jármű gyártásáért. A hangfelvételeken szereplők ugyanakkor azt állítják, csak "vicceltek".
febr. 20
14:11
Helmut Schmidt: A válság belátható időn belül megismétlődhet (Kripto Akadémia)
Helmut Schmidt szerint ha nem történnek sürgős intézkedések a nemzetközi pénzpiacok, illetve a bankok és más magán pénzintézetek ellenőrzésére, akkor a világnak belátható időn belül ismét olyan válsággal kell szembenéznie, mint 2008-ban.
febr. 20
14:27
A teaparti jelöltje lehet George Bush egyik utódja? (Kitekintő)
A teaparti mozgalom jelöltje, Debra Medina zavar bele a republikánus párt kormányzójelölt-választásába Texasban.
febr. 20
14:27
Brown: a konzervatívok nem lehetnek a változás pártja (Kripto Akadémia)
A brit konzervatívok nem nevezhetik magukat a változás pártjának, mivel maguk sem változtak az elmúlt évtizedekben - mondta szombati kampánynyitó beszédében a brit miniszterelnök, aki szerint az értékekbe vetett hit dönti el a közelgő választások kimenetelét.
febr. 20
14:45
Szlovákiába megy a Burger King (Kitekintő)
Néhány héten belül megnyílik az első Burger King gyorsétterem Szlovákiában. A McDonald's is erősít, terveik szerint idén öt újabb éttermet nyitnak az országban.
febr. 20
14:45
Új koalíció készül az ukrán parlamentben? (Kripto Akadémia)
Kijevi lapértesülés szerint koalíció létrehozására készül a nemrég Ukrajna elnökévé választott Viktor Janukovics vezette Régiók Pártja (PR) és a Mi Ukrajnánk - Népi Önvédelem (NU-NSZ) párttömörülés.
febr. 20
15:24
Libegőt terveznek a Szent Anna-tóhoz (Kitekintő)
Háromszéki fejlesztési tervekről, turisztikai beruházásokról beszélt tegnap Sepsiszentgyörgyön Elena Udrea vidékfejlesztési és turisztikai miniszter.
febr. 20
15:24
Tűzpárbaj a Gázai övezetben, incidens Hebronban is (Kripto Akadémia)
Legkevesebb két palesztin megsebesült szombat reggel a Gázai övezet déli részén az izraeli hadsereggel kialakult tűzpárbajban és Ciszjordániában is incidensre került sor - közölték palesztin egészségügyi források.
febr. 20
15:42
Magyar turistabusz borult árokba Ausztriában (Infostart)
29 sérültet szállítottak kórházba az ausztriai Karintia tartományban, miután egy magyar turistabusz letért az útról, és árokba csúszott - mondta az InfoRádiónak a bécsi magyar főkonzul. A Magyar Távirati Iroda az osztrák vöröskeresztre hivatkozva azt írta: a 85 utas közül hárman súlyosan megsérültek. Ezt az információt a főkonzul nem erősítette meg, tudomása szerint nincs súlyos sérült.
febr. 20
16:00
Az RMDSZ kezeli az erdélyi magyarságnak szánt közpénzt (Kitekintő)
Lemond a pártoknak járó támogatásról az RMDSZ, és ezután hivatalosan is a szövetség kasszájába folynak be azok a költségvetési pénzek, melyeket a kormány a magyarság támogatására szán.
febr. 20
16:00
Vatikán: növekvőben a katolikusok száma (Kripto Akadémia)
A Vatikán adatai szerint 2007-ről 2008-ra a világ lakossága körében 17,33 százalékról 17,4 százalékra nőtt a római katolikusok aránya.
febr. 20
16:18
Hat percért kétmillió euró (Kitekintő)
Julia Roberts már elvesztette első helyét a legjobban fizetett színésznők között Hollywoodban, ám ez neki egyáltalán nem okoz gondot.
febr. 20
16:36
Pánik! Repülőgépet vezetett az adóhivatal épületébe! (Videóval!) (Kitekintő)
Minden valószínűség szerint az amerikai adóhivatal irodáit célozta meg az a pilóta, aki csütörtök délelőtt a Texas állambeli Austinban egy épületkomplexumba irányította kisrepülőgépét.
febr. 20
16:36
Lemondott a holland miniszterelnök (Metropol)
Tájékoztatta Beatrix királynőt kormánya lemondásáról Jan Peter Balkenende holland miniszterelnök.
febr. 20
16:54
Tájékoztatta kormánya lemondásáról a királynőt a holland miniszterelnök (Kripto Akadémia)
Az uralkodó e napokban Ausztriában tölti szabadságát, de várhatóan megszakítja azt a hazájában kirobbant kormányválság miatt. Hivatalos közlések szerint Balkenende miniszterelnök telefonon vette fel a kapcsolatot a királynővel.
febr. 20
17:12
Fico: feszült lehet a magyar-szlovák viszony, ha a Fidesz nyer (Kitekintő)
"Ha a Fidesz kormányra kerülése után megvalósítja azt, amit most ellenzékben hangoztat, rosszra fordulnak a dolgok" – mondta Fico.
febr. 20
17:14
Korlátozná a gyermeknevelési pótlékot a kormány (Kitekintő)
A következő évtől korlátozná a román kormány a gyermeknevelési pótlékot (köznapi nyelven gyerekpénzt), jelentette be pénteken Mihai Seitan foglalkoztatásügyi miniszter.
febr. 20
17:48
Sorozatgyilkosok alapították a brit nőgyógyászatot (Kitekintő)
A brit orvosok nagyjai, az angol tudományos élet géniuszai ártatlan nők tucatjait mészárolták le a XVIII. században, hogy legyen kiket felboncolniuk – derül ki egy új kutatásból.

Keresés