2010. február 7. vasárnap

febr. 7
6:27
Jégtömb sújtott le a miniszterre (168 Óra Online)
Rászakadt egy jégkunyhó teteje szombaton a kanadai pénzügyminiszterre, aki a G7-es országok pénzügyi vezetőinek tanácskozása előtt meglátogatott egy hagyományos inúit (eszkimó) kunyhót az északi Iqaluit ((Ikvaluit))- ban, ahol a tanácskozást tartják - írja a Független Hírügynökség.
febr. 7
7:30
Vádemelés brit képviselők ellen a költségtérítési ügyben (HVG)
Vádat emeltek pénteken a brit parlament alsó- és felsőházának több tagja ellen a tavaly kirobbant súlyos költségtérítési botrány ügyében.
febr. 7
7:32
Ön milyen milliomos lenne? (HVG)
Ön mire költene 10 ezer dollárt? Segítene a családjának, barátainak, vagy rögtön elutazna a nyereményből? Az Adrenalin blog most összegyűjtötte milyen típusú milliomos emberek vannak.
febr. 7
7:34
Debka: újabb háborús tervek Izrael ellen (HVG)
Irán, Szíria, a Hezbollah és a Hamasz háborús terveket sző izraeli települések elfoglalására – adta hírül a Debka amerikai titkosszolgálati információkra hivatkozva.
febr. 7
7:36
Nem mond le pártelnöki tisztségéről a balesetet okozó horvát politikus (HVG)
Nem mond le pártvezetői tisztségéről Radimir Cacic, a Horvát Néppárt (HNS) elnöke, aki a közelmúltban halálos kimenetelű közúti balesetet okozott Magyarországon.
febr. 7
7:38
Apokaliptikus hóesés várható Washingtonban (HVG)
Hatalmas mennyiségű havat hozó front fenyegeti pénteken és a hétvégén Washingtont és a közép-atlanti térséget az Egyesült Államokban; a várható apokaliptikus közlekedési viszonyok miatt a Fehér Ház szóvivője lemondta szokásos napi sajtótájékoztatóját, a virginiai képviselőház törölte az üléseket.
febr. 7
7:40
14 éves fiú a II. világháború legfiatalabb hősi halottja (HVG)
Egy 14 éves, 1941-ben elhunyt matrózt nyilvánítottak a II. világháború legfiatalabb brit hősi halottjának.
febr. 7
7:42
Újabb eljárást indítottak Seselj ellen (HVG)
Újabb eljárást indítottak Hágában, a volt Jugoszlávia területén elkövetett háborús bűnöket vizsgáló Nemzetközi Törvényszéken Vojislav Seselj radikális szerb politikus ellen, mert bizalmasnak számító adatokat, védett tanúk személyazonosságát tette közzé.
febr. 7
7:44
Lépfene-megbetegedés Londonban (HVG)
Lépfenével (anthrax) kezelnek egy kábítószeres beteget Londonban - közölték pénteken a brit egészségügyi hatóságok.
febr. 7
7:46
Megszüntették a Mensdorff-Pouilly elleni brit vádeljárást (HVG)
Visszavonta pénteken az illetékes brit hatóság a Gripen vadászgépek értékesítésében is érdekelt brit BAe Systems hadiipari csoport egyik volt ügynöke ellen éppen egy hete emelt korrupciós vádakat, miután háromoldalú egyezség jött létre a brit és az ügyet szintén vizsgáló amerikai kormányszervek, valamint a BAe Systems között a bíróságon kívüli rendezésről.
febr. 7
7:48
Észak-Korea szabadon engedte az amerikai misszionáriust (HVG)
Az észak-koreai hatóságok szabadon engedték szombaton Robert Park koreai származású amerikai misszionáriust, aki decemberben illegálisan lépett be az országba. Park már meg is érkezett Kínába.
febr. 7
7:50
Ukrajnában mindkét elnökjelölt tömegtüntetéseket ígér (HVG)
Feszült légkörben ér véget az elnökválasztási kampány Ukrajnában pénteken, mindkét elnökjelölt tömegtüntetéseket ígért a voksolás után.
febr. 7
7:52
Újabb harcok észak-jemeni felkelők és a hadsereg között (HVG)
Legkevesebb 28 ember - köztük 23 katona - veszítette életét pénteken a Jemen északi részén a síita felkelők és a kormányerők között történt összecsapásokban - adták hírül törzsi vezetők és a lázadók.
febr. 7
7:54
Irán új feltételeket támaszt (HVG)
Megerősítette országa készségét a külföldön történő urándúsításra, ugyanakkor ezzel kapcsolatban új feltételeket támasztott az iráni külügyminiszter.
febr. 7
7:56
Szomáliai kalózokat fogott egy orosz hadihajó (HVG)
Egy orosz hadihajó 125 kilométernyire a szomáliai partoktól feltartóztatta szomáliai kalózok egyik motorcsónakját, benne hét kalózzal, akik részt vettek az Ariella szlovén teherhajó pénteki elfoglalásában - közölte az orosz haditengerészet szóvivője.
febr. 7
7:58
Havazás bénította meg Washingtont (HVG)
Hatalmas mennyiségű havat hozó front bénította meg a közlekedést helyi idő szerint szombat reggelre Washingtonban és a közép-atlanti térségben az Egyesült Államokban; az ítéletidő máris két halálos áldozatot követelt, és ezrek maradtak áram nélkül.
febr. 7
8:15
Nyitva a szavazóhelyiségek - Ukrajna ma elnököt választ (ma.hu)
Megnyíltak a szavazóhelyiségek Ukrajnában az elnökválasztás második fordulóján vasárnap reggel, hogy megválasszák az 1991 óta független szovjetköztársaság negyedik államfőjét.
febr. 7
8:33
Jövő péntekig mindenképp dönteni kell (Kitekintő)
A Legfelső Bíróság dönthet Irakban annak a több mint 500 szunnita jelöltnek a sorsáról, akiket még januárban zártak ki a március 7-i választásokról baathista kapcsolatok miatt.
febr. 7
8:33
Újabb tucatnyi áldozat: sárlavinák pusztítanak Mexikóban (Népszava)
Újabb tizenegy ember életét követelték szombaton a Mexikó középső részét napok óta sújtó heves esőzések és a nyomukban keletkező földcsuszamlások - közölték a mentőalakulatok.
febr. 7
8:51
Földrengés Japánban, szőkőárveszély! (Népszava)
A Richter-skálán mért 6,6-es erősségű földrengés volt közép-európai idő szerint vasárnap reggel 7 óra után Japán déli szigeteinél, Tajvantól keletre. A japán meteorológiai szolgálat szökőárriadót rendelt el több kisebb szigetre vonatkozóan.
febr. 7
8:53
Egymásnak estek keresztények és muzulmánok (Népszava)
Keresztények és muzulmánok csaptak össze Guinea keleti részén pénteken és szombaton, s az első jelentések szerint legkevesebb egy halálos áldozata is van az összetűzéseknek. Rendőrségi források szombaton 29 sebesültről számolt be, és mint mondták: nyolcnak közülük aggodalomra ad okot az állapota. Két személyt eltűntként tartanak nyilván.
febr. 7
9:09
Ezúttal Japánban rengett a föld (Inforádió)
Erős, a Richter-skálán mért 6,6-es földrengés volt közép-európai idő szerint reggel 7 óra után Japán déli szigeteinél, Tajvantól keletre.
febr. 7
9:09
Kaliforniában is pusztít az eső (Népszava)
Sártengerek rongáltak meg lakóházakat szombaton Los Angeles környékén annak következtében, hogy a térségre hatalmas mennyiségű eső zúdult - közölték a helyi hatóságok.
febr. 7
9:11
Tizenkét ház összedőlt Los Angeles környékén (Inforádió)
Hatalmas mennyiségű eső zúdult Los Angeles környékére; a kialakult sártengerek több lakóházat megrongáltak. Az amerikai hatóságok beszámolója szerint 12 épület összedőlt, 43-ban súlyos károk keletkeztek, és óvintézkedésként több mint ötszáz lakóházból ki kellett költöztetni az embereket.
febr. 7
9:11
Erős földrengés Japán déli szigeteinél, cunamiriadó (Népszava)
A Richter-skálán mért 6,6-es erősségű földrengés volt közép-európai idő szerint vasárnap reggel 7 óra után Japán déli szigeteinél, Tajvantól keletre.
febr. 7
9:13
Ukrajnában ma tartják az elnökválasztás második fordulóját (Inforádió)
A mintegy 36 millió szavazásra jogosult állampolgár két jelölt közül választhat. A január 17-ei első fordulót Viktor Janukovics, az ellenzéki Régiók Pártja vezetője nyerte, 35,3 százalékkal, mögötte Julija Timosenko kormányfő végzett 25 százalékos szavazataránnyal. Bár az oroszbarátnak mondott Viktor Janukovics 10 százalékponttal előzte meg az első fordulóban Julija Timosenkót, elemzők szerint nem…
febr. 7
9:15
Hat embert megöltek egy mexikói szórakozóhelyen (Inforádió)
Mexikó északi részén hat embert öltek meg tegnap hajnalban egy éjszakai szórakozóhelynél. Sinaloa szövetségi állam ügyészsége szerint három fegyveres a bárban három emberrel végzett, majd az épület előtt lelőttek egy taxisofőrt, egy éjjeliőrt és a korábban fogságukba esett túszukat is.
febr. 7
9:17
A haiti elnök megérti a földönfutóvá vált lakosság elkeseredettségét (Inforádió)
Szolidaritásra, türelemre és fegyelemre szólította fel honfitársait Haiti elnöke, miután az élelmiszersegélyek és az átmeneti lakóhelyül szolgáló sátrak szétosztása még mindig vontatottan halad a földrengés sújtotta karibi országban. René Préval hangsúlyozta: megérti a földönfutóvá vált lakosság elkeseredését, de - mint mondta - ilyen rövid idő alatt nagyon nehéz összegyűjteni a szükséges…
febr. 7
9:27
Haiti - testközelből (Kitekintő)
"Nem hiszem el… maga a pokol. Még ebből a távolságból is felkavaró a látvány… az egész város összedőlt."
febr. 7
10:03
Meghökkentő módszer a bűnözők ellen (Kitekintő)
Az albán parlament meghosszabbította a már öt éve fennálló moratóriumot az ún. speedboat-ok, vagyis gyors motorcsónakok használatára, mivel egyes szervezett bűnözői csoportok előszeretettel használták ezeket a járműveket cigaretta-, ember- és drogcsempészetre.
febr. 7
10:21
Stoppolva, lakókocsival a Ruhr-vidékről Pécsen át Isztambulba (Kitekintő)
Emberek százezreit érdeklik azok a települések, amelyek az Európa Kulturális Fővárosa címet viselik, közöttük több olyan kalandvágyó ember akad, aki hosszabb, nagy kitartást igénylő úttól sem riadnak vissza.
febr. 7
10:39
Letartóztattak egy rendőrparancsnokot Afganisztánban (Inforádió)
Afganisztánban letartóztattak egy rendőrparancsnokot, aki együttműködött a tálib lázadókkal.
febr. 7
10:57
Egymást jelentgetik fel a radikálisok és a "haladók" (Kitekintő)
A Szerb Haladó Párt tisztségviselője bűnvádi feljelentést tett a Szerb Radikális Párt három tisztségviselője ellen, mert azok – úgymond – hamisan megvádolták háborús bűncselekmények elkövetésével.
febr. 7
11:15
Irán hazai centrifugákkal dúsítana uránt (Inforádió)
Iránban utasítást adott az államfő, hogy hazai centrifugákkal kezdjenek el 20 százalékosra dúsítani uránt a teheráni kutatóreaktor üzemanyag-ellátása céljából. Mahmúd Ahmadinezsád bejelentésével gyakorlatilag megkérdőjeleződik az előrehaladás az uráncseréről szóló tárgyalásokon.
febr. 7
11:33
Lavina temetett maga alá egy cseh hegymászót (Kitekintő)
Kisebb lavinát indított el két cseh síelő az Alacsony-Tátrában szombaton négy óra körül, s bár egyiküket maga alá temette a lezúduló hótömeg, szerencsére nem szenvedett súlyosabb sérüléseket.
febr. 7
11:33
Német adócsalási ügy: Leleplező DVD-k Baden-Württembergben és Bajorországban is (Népszava)
Német lapok megerősítették azokat az értesüléseket, amelyek szerint Baden-Württembergeben és Bajorországban is állítólagos adócsalókat leleplező DVD-lemezeket kínálnak eladásra a tartományi hatóságoknak. Az illetékesek a hírek szerint mind Stuttgartban, mind Münchenben tárgyalásokat kezdtek az informátorokkal.
febr. 7
11:51
Müncheni konferencia: Oroszországot jobban be kell vonni az afganisztáni rendezésbe (Népszava)
A Münchenben zajló nemzetközi biztonsági konferencia zárónapján Anders Fogh Rasmussen hangsúlyozta: a NATO Oroszország, egyben a többi szomszédos állam szorosabb bevonására törekszik annak érdekében, hogy mielőbb úrrá legyen az afganisztáni helyzeten.
febr. 7
12:00
Moszkvát vonná be az afgán rendezésbe a NATO főtitkára (HVG)
Oroszországot szorosabban be kell vonni az afganisztáni rendezésbe - jelentette ki vasárnap a NATO főtitkára. A Münchenben zajló nemzetközi biztonsági konferencia zárónapján elhangzott felszólalásában Anders Fogh Rasmussen hangsúlyozta: a NATO Oroszország, egyben a többi szomszédos állam szorosabb bevonására törekszik annak érdekében, hogy mielőbb úrrá legyen az afganisztáni helyzeten.
febr. 7
12:09
Haiti - testközelből (Kitekintő)
"Nem hiszem el… maga a pokol. Még ebből a távolságból is felkavaró a látvány… az egész város összedőlt."
febr. 7
12:11
140 kilója ellenére igazi sztár... (Fotóval!) (Kitekintő)
Egy egyszerű amerikai diáklányból igazi sztár lett, ő Gabourey Sidibe 26 éves amerikai színésznő, aki alakjával nem tartozik éppen a hollywoodi szépségek közé, mivel eléggé túlsúlyos.
febr. 7
12:24
Watergate: egy botrány utóélete (nyest.hu)
Ha egyszer egy nyelvi poén útjára indul... akkor ki tudja, hol áll meg. Az amerikai Watergate-botrány nevéből számtalan humoros szóösszetétel ered.
febr. 7
12:45
Sokba kerülnek a parlamenti választások (Kitekintő)
A szlovák belügyminisztérium tárcaközi egyeztetésre bocsátotta a választások előkészítésének pénzügyi hátteréről szóló javaslatot
febr. 7
13:03
Nem ért minket Európa (Kitekintő)
Mit hozott az elmúlt 20 év a nemzetpolitikában? Hogyan kellene összekapcsolni a regionalizmust, az EU-t és a szomszédságpolitikát a magyar nemzetpolitikával? MKI konferenciabeszámoló a Kitekintőtől.
febr. 7
13:18
Végre kilábalhatunk a világválságból (orientpress)
Számos pozitív jel mutatkozik, melyek arra utalnak: enyhülőben a világválság - ez fogalmazódott meg a világ hét legfejlettebb országának (G7) pénzügyi tanácskozásán. A nagyhatalmak elengedték Haiti tartozásait.
febr. 7
13:21
Háborús bűnöket tussol el Izrael? (Népszava)
A Human Rights Watch (HRW) nemzetközi emberjogi szervezet azzal vádolta vasárnap Izraelt, hogy nem folytatott le "alapos és tárgyilagos" vizsgálatot azon vádak tisztázására, amelyek szerint katonái háborús bűnöket követtek el a gázai offenzíva során.
febr. 7
13:30
Pakisztániak támadtak magyarokra Afganisztánban, elfogták az elkövetőket (HVG)
Az Afganisztánban szolgáló magyar Tartományi Újjáépítési Csoport egy konvoját érte a támadás - derül ki a honvédelmi tárca közleményből, amelyet az Országos Sajtószolgálathoz juttattak el. Vasárnap délután sajtótájékoztatón jelentették be, hogy gránátvetőkkel támadták meg a magyar katonákat, akik közül az egyik artériás sérüléseket szenvedett.
febr. 7
13:39
Öt éven belül a saját lábára állna Afganisztán (Népszava)
Afganisztán 2015-ig saját lábára kíván állni - jelentette ki vasárnap Hamid Karzai elnök.
febr. 7
13:41
Ukrán elnökválasztás: aktívak a szavazók (Népszava)
Az első fordulóhoz képest többen mentek el szavazni az ukrajnai elnökválasztás második, döntő fordulójában az első három óra alatt.
febr. 7
13:54
Magyarokra támadtak Afganisztánban (orientpress)
Két magyar katona megsérült, egyikük súlyosan, amikor vasárnap reggel feladatvégzés közben fegyveresek támadtak rájuk Afganisztán északi részén. A sebesülteket Kunduzban ápolják, állapotuk stabil.
febr. 7
13:57
Két magyar katona megsérült Afganisztánban (Népszava)
Magyar katonákat támadtak meg Afganisztánban. Két katona sérült meg, egyikük súlyos, társa könnyebb sérülést szenvedett - közölte a Honvédelmi Minisztérium.

Keresés