2010. február 7. vasárnap

febr. 7
0:21
A krónikus fáradtság szindróma - Mi okozhatja? (WebBeteg)
A téli időszakban reggelenként nehezünkre esik kikelni az ágyból, a rövid és hideg nappalok miatt könnyen kedvetlennek érezzük magunkat. Ha a rosszkedv nem múlik és hónapokon át tartós fáradtság és letargia lesz úrrá rajtunk, már fontos komolyan vennünk a panaszokat.
febr. 7
1:06
Ősi gyógymód a bölcsőtől a koporsóig (HáziPatika)
A nyugtató simítás; a kötőszöveteket, izmokat pezsdítő vagy nyugtató dörzsölés; az izmomvérkeringést javító gyúrás, a fájdalomcsillapító, értágító ütögetés; a lazító és nyugtató vibráció meglepő hatással bíró masszázsfogások...
febr. 7
8:06
A fiatalok többsége már támogatja a vegyes házasságot (Infostart)
Generációról generációra egyre liberálisabb értékrendet képvisel a faji és etnikai különbségek vonatkozásában az Egyesült Államok lakossága - derült ki egy nemrég végzett kutatásból. A mai fiatal felnőttek döntő többsége az eltérő etnikai háttérrel rendelkezők közötti párkapcsolatot és a vegyes házasságokat is támogatja.
febr. 7
9:00
Várhatóan nem okoz nagy gondot a közlekedésben a havazás (Infostart)
Várhatóan nem okoz komolyabb fennakadást a közlekedésben a Dunántúl déli részén és a főváros környékén máig tartó havazás. Fövényi Attila, az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa elmondta: Baranya, Somogy és Zala megyében összesen mintegy 20 centiméternyi hó esik, míg Budapesten a déli órákig mintegy 6-10 centiméter hó hullhat.
febr. 7
9:18
Csak a férfiak szívét védi az alkohol (Infostart)
Az alkoholfogyasztás védeni látszik a spanyol férfiakat a szívproblémáktól, ám a spanyol nőket nem - állapította meg egy hosszú távú, nagy tanulmány. A Heart című szakfolyóirat legutóbbi számában közzétett vizsgálatban tíz éven át követték nyomon 15 630 férfi és 25 808 nő egészségi állapotát spanyol kutatók.
febr. 7
9:48
10 módszer, ami segít a munkahelyen is legyőzni az inkontinenciát (WebBeteg)
Egyes felmérések szerint minden negyedik nő tapasztal bizonyos mértékű akaratlan vizeletcsepegést. A nők 17, míg a férfiak 16 százaléka szenved hiperaktív hólyag szindrómától.
febr. 7
10:12
Közösségi portálok: az álláskeresés buktatói? (Infostart)
A munkaadókat képviselő szakemberek közel fele ellenőrzi az állásra jelentkezők online profilját, mielőtt a felvételéről döntene - derült ki egy, az európai HR-sek körében készült felmérésből. A szakemberek közel negyede a közösségi portálokon tapasztaltak alapján utasított már el jelentkezőt.
febr. 7
13:30
Sportolsz reggelente? - Ezt edd, hogy formába lendülj! (NLC)
Ha korán kelő típus vagy, érdemes a reggeli sportolásra szavaznod: ilyenkor még friss vagy, ráadásul nem is jöhet közbe semmi, mint a nap további szakaszaiban. De vajon mit érdemes enned előtte?
febr. 7
14:00
Női nemi szerveket csonkítanak egy soproni klinikán? (WebBeteg)
Intim műtét elnevezés alatt szeméremajak-kisebbítés mellett "körülmetélésre" is van lehetőség egy soproni szépségklinikán - állítja egy osztrák politikusnő.
febr. 7
15:03
Téli sportsérülések megelőzése – általános információk (WebBeteg)
Ellentétben azzal, amit gondol, vagy esetleg hallott a sérülés kockázatáról, a síelés vagy snowboardozás sokkal kevésbé veszélyes, ha betartjuk a megfelelő óvintézkedéseket, mint azt a legtöbb ember hiszi.
febr. 7
16:12
Összeszednék a szemetet a Himaláján (Infostart)
Több mint két tonna, a Mount Everesten hagyott szemét eltávolítását tervezik nepáli hegymászók. A 20 sportembert a világ legmagasabb hegycsúcsát hétszer meghódító Namgyal serpa vezeti. Környezetvédők szerint a Mount Everest tele van korábbi expedíciók hátrahagyott maradványaival, oxigénpalackokkal, régi imazászlókkal, kötelekkel, konzervdobozokkal és egykori sátrakkal.
febr. 7
16:14
Léket kapott a Mahart egyik hajója a Vigadó térnél (Infostart)
Léket kapott és süllyedni kezdett vasárnap délután a Mahart egyik hajója a Dunán, a fővárosban a Vigadó térnél - mondta Pap Judit, a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) sajtóügyeletese
febr. 7
16:48
Megbénította a közlekedést a havazás és a hóvihar Dél-Romániában (Infostart)
Megbénította a közlekedést Románia számos déli megyéjében a szűnni nem akaró hóesés, a látási viszonyokat hóviharok is nehezítik, több főutat le kellett zárni.
febr. 7
16:50
Már csak Dél-Dunántúlon van érvényben a narancs riasztás (Infostart)
Már csak a dél-dunántúli területeken van érvényben a narancs színű riasztás, ami erős havazást, helyenként néhány óra alatt 5 centimétert meghaladó friss havat jelez előre.
febr. 7
17:06
Több tbc-gyanús faddi beteget kezelnek kórházban (Infostart)
Kilenc faddi gyermek és három felnőtt esetében merült fel a tbc-fertőzés gyanúja a szekszárdi tüdőgondozóban végzett vizsgálatok után; a Tolna megyei községben valószínűleg áprilisban szűrővizsgálatot tartanak a teljes lakosság bevonásával.
febr. 7
18:12
A naponta füvezők egészségügyi rizikói (WebBeteg)
Azok közül, akik valaha is kipróbálták a marihuánát, 9 százalék függő lesz. Bár ez a szám csak töredéke az alkoholfüggők számának, a marihuána hatásai sokkal inkább veszélyesek, mint az alkoholé, dohányé vagy más illegális drogoké.
febr. 7
18:18
Halott férfit találtak egy leégett épületben a fővárosban (Infostart)
Egy férfi elszenesedett holttestére bukkantak tűzoltás közben vasárnap délután Budapesten a Hűvösvölgyi úton a volt Balázs étterem épületénél.
febr. 7
18:36
17 óra elteltével mentettek ki egy lavina által betemetett síelőt Svájcban (Infostart)
Csodával határos módon maradt életben egy síelő, akit lavina temetett be a svájci Alpokban.
febr. 7
18:38
A hatos lottó nyerőszámai és nyereményei (Infostart)
A Szerencsejáték Rt. tájékoztatása szerint az 5. héten megtartott hatos lottó számsoroláson a következő számokat húzták ki:
febr. 7
18:54
Szalagkorlátnak ütközött egy személyautó az M7-es autópályán (Infostart)
Súlyos sérülésekkel szállították kórházba a mentők egy 34 éves nőt, aki személygépkocsijával a szalagkorlátnak ütközött az M7-es autópálya balatonőszödi lehajtójánál vasárnap - közölte a rendőrség
febr. 7
19:12
Ítéletidő az Egyesült Államokban (Infostart)
Megszűnt ugyan a havazás az Egyesült Államok keleti partvidékén, de a korábban leesett hómennyiség miatt több mint százezer háztartás maradt áram nélkül Pennsylvania, New Jersey és Virginia szövetségi államban.
febr. 7
20:18
Nincs tbc-járvány Faddon (WebBeteg)
Eddig Tizenkét tbc-gyanús esetet találtak Faddon. Valószínűleg az egész lakosságnak szűrővizsgálaton kell résztvenni.
febr. 7
20:42
Hetvenöt testápolót dugott a nadrágjába (Infostart)
Hetvenöt flakon testápolót dugott egy férfi a nadrágjába egy bevásárlóközpont illatszerboltjában az Egyesült Államokban.
febr. 7
21:00
Hibridpintyet találtak Baranyában (Infostart)
Az erdei és a fenyőpinty hímjének jegyeit viselte magán az a madár, amely egy pécsi gyűrűző hálójában akadt fenn a közelmúltban.
febr. 7
21:18
Állandóan fáradt? Változtasson az étrendjén! (Infostart)
A téli időszakban reggelenként nehezünkre esik kikelni az ágyból, a rövid és hideg nappalok miatt könnyen kedvetlennek érezzük magunkat. Ha a rosszkedv nem múlik, és hónapokon át tartós fáradtság és letargia lesz úrrá rajtunk, már fontos komolyan vennünk a panaszokat. A tünetek hátterében krónikus fáradtság szindróma állhat, melyet sok esetben a nem megfelelő étrend okoz.

Keresés