2010. február 7. vasárnap

febr. 7
0:21
A krónikus fáradtság szindróma - Mi okozhatja? (WebBeteg)
A téli időszakban reggelenként nehezünkre esik kikelni az ágyból, a rövid és hideg nappalok miatt könnyen kedvetlennek érezzük magunkat. Ha a rosszkedv nem múlik és hónapokon át tartós fáradtság és letargia lesz úrrá rajtunk, már fontos komolyan vennünk a panaszokat.
febr. 7
0:54
Napi előrejelzés 12 jegy számára (ma.hu)
A csillagok varázslatos útmutatása segít a hétköznapok során. Mit tegyünk, ne tegyünk az adott napon, vagy éppen mire vigyázzunk munkánk, szerelmi életünk, vagy épp egészségünk területén. Napi előrejelzést olvashatnak a 12 jegy számára.
febr. 7
0:54
Napi Horoszkóp - 2010.02.07. (Ezoterikus.hu)
Mi a csillagjegyed? Rövid napi útmutatónk segíthet abban, mit érdemes vagy mit nem megtenni a mai napon! Olvass bele!
febr. 7
1:06
Ősi gyógymód a bölcsőtől a koporsóig (HáziPatika.com)
A nyugtató simítás; a kötőszöveteket, izmokat pezsdítő vagy nyugtató dörzsölés; az izmomvérkeringést javító gyúrás, a fájdalomcsillapító, értágító ütögetés; a lazító és nyugtató vibráció meglepő hatással bíró masszázsfogások...
febr. 7
2:06
A boszorkányok 10 legfontosabb varázseszköze! (Ezoterikus.hu)
Akárcsak minden vallásnak, a boszorkányságnak is vannak rituáléi. Az eszközök, bár nem érnek semmit önmagukban, de szimbolikus jelentéssel bírnak.
febr. 7
2:10
4 ok, amiért soha ne kezdj a pasival! (Ezoterikus.hu)
Exek, a barátnőd exei, a legjobb barátod, a megértő... Most röviden elmondjuk, ezzel a néhány típussal miért ne foglalkozz soha!
febr. 7
3:00
Szerelmes, pasifogó nyalánkságok Valentin napra (Ezoterikus.hu)
Ma a sajtos csoport tagjai következnek... Édes és sós változatban, mindegy is, hisz, ha a férfi belekóstol bármelyikbe, nem szabadul a női karmok közül...
febr. 7
5:45
Répatorta ínyenceknek (Édenkert)
A répatorta igazi különlegesség. Még azok is szeretik, akik nem hisznek a mesében, miszerint a répától fütyülni lehet, nem kedvelik, és inkább ők fütyülnek rá. A répatorta egy "életérzés"- vallja Woody Allen is. És milyen igaza van! Meg kell kóstolni!
febr. 7
6:21
Ashton Kutcher: A tinilányok bálványa (astronet.hu)
A feltörekvő hollywoodi új színésznemzedék egyik legtehetségesebb tagja, Ashton Kutcher 1978. február 7-én született, a Vízöntő...
febr. 7
7:30
Újabb lehetséges magyarázat a bölcsőhalálra (HVG)
A hirtelen csecsemőhalál szindróma (SIDS) miatt elhunyt csecsemők agyában kevesebb a szerotonin nevű ingerületátvivő anyag, amely az alvás, légzés és szívritmus szabályozásához szükséges - közölték kedden amerikai kutatók.
febr. 7
7:32
Tbc-járványveszély van Faddon (HVG)
A tisztiorvosi szolgálat szerint járványveszély van Faddon, ahol egy hétgyermekes asszony betegedett meg tbc-ben; a községben mintegy ötven ember szűrését rendelte el a közegészségügyi hatóság, míg az önkormányzat hét gyermeket eltiltott az iskolalátogatástól.
febr. 7
7:34
Meghalni szépen is lehet, csak nem engedik - videó (HVG)
A világhírű angol író, Sir Terry Pratchett Alzheimer kóros, és ezen a héten, a BBC egyik műsorában szívhez szóló beszédet intézett a lakossághoz az eutanáziával kapcsolatban. Az író családi körben szeretne meghalni, az ő általa megválasztott időben, még mielőtt a kór teljesen megfosztja őt az emlékeitől. Ez azonban Angliában (és nálunk is) jelenleg illegális, az öngyilkosság ugyan nem büntetendő,…
febr. 7
7:36
Torokfájás: miért nem halálos már? (HVG)
A diftéria, vagyis a torokgyík még az elmúlt évszázad elején is zömmel halállal végződő betegségnek számított: az a kisgyerek, aki elkapta a kórt, jobbára csak abban reménykedhetett, hogy Szent Balázs, a torkot érintő bajok védőszentje segít rajta. Bár a torokfájás ma is gyakori panasz, a komolyabb baj ritkán származik a kellemetlen állapotokból.
febr. 7
7:38
Újabb bizonyíték arra, hogy az elhízás öröklődik (HVG)
Az extrém mértékben túlsúlyos emberek egy részénél ugyanazon szakasz hiányozhat genetikai állományukból - véli egy nemzetközi kutatócsoport, amelynek tanulmánya a Nature tudományos magazin csütörtöki számában jelent meg.
febr. 7
7:40
Hallókészülék a szájban (HVG)
A MedIQ blog rendkívüli orvosi fejlesztést mutatott be. Az új hallókészüket a szájban kell elhelyezni.
febr. 7
7:42
A rák is megelőzhető. De hogyan? (HVG)
Magyarországon havonta 5 ezer új daganatos beteget diagnosztizálnak, nem túlzunk tehát, ha azt mondjuk, a rák még ma is egyik legnagyobb ellenségünk. Mindemellett az is igaz, hogy egyre jobbak a betegek gyógyulási esélyei. A cél azonban az lenne, hogy megelőzzük a bajt; nem meglepő tehát, hogy az idei rákellenes világnap – február 4. – kulcsszava a prevenció lett.
febr. 7
7:44
Sikeresek a mesterséges hasnyálmirigy első tesztjei (HVG)
Sikeresnek bizonyult a mesterséges hasnyálmirigy-készülék első tesztsorozata, amelyben 1-es típusú diabétesszel élő páciensek vércukorszintjének szabályozását vette át a berendezés.
febr. 7
7:46
Miért könnyebb lefogyni 2500 méter felett? (HVG)
Magaslati viszonyok között könnyebb megszabadulni a súlyfelesleget jelentő kilóktól, és később könnyebb is megtartani a súlyt - számoltak be német tudósok az Obesity tudományos folyóiratban csütörtökön.
febr. 7
7:48
Egy cigi 5 és fél percet vesz el az életünkből (HVG)
Minden egyes szál cigaretta elszívása öt és fél perccel rövidíti meg az életet - hangzott el a rákellenes világnap alkalmából rendezett sajtóértekezleten, amelyen arra is felhívták a figyelmet, hogy Magyarország világelső a tüdőrák-halálozás terén.
febr. 7
7:50
H1N1: leginkább a gyerekeket sújtotta (HVG)
A H1N1 influenzajárvány szerte Európában növelte a halálozási arányt a gyerekek között a múlt év végén, ám a felnőttek körében nem - közölték dán kutatók.
febr. 7
7:52
Megfejtették, mi irányítja az ondósejteket (HVG)
Amerikai kutatók megfejtették, mi indítja el az ondósejteket, hogy célba vegyék a petesejtet. A felfedezést a Cell című tudományos szakfolyóirat pénteki száma címlapján közölte.
febr. 7
7:54
Lépfene-megbetegedés Londonban (HVG)
Lépfenével (anthrax) kezelnek egy kábítószeres beteget Londonban - közölték pénteken a brit egészségügyi hatóságok.
febr. 7
7:56
Házkutatás volt egy meddőségi klinikán (HVG)
A Magyar Nemzet ismertetése szerint házkutatást tartott a rendőrség egy meddőségi magánklinikán; tiltott petesejt-kereskedelem gyanúja miatt folyik büntetőeljárás, mert felvetődött, hogy az intézmény páciensei anyagi ellenszolgáltatásért adományoztak női ivarsejteket.
febr. 7
7:58
Hormonzavar okozza az alkoholizmust? (HVG)
Az alkoholizmus drága és veszélyes szenvedély, nemcsak a fogyasztóknak, de a társadalomnak is: az Egyesült Államokban többszáz milliárd dollárba kerül az alkohol okozta betegségek kezelése, és minden harmadik közlekedési baleset italozás következménye. A Scripps Kutatóintézet vizsgálata szerint az alkoholfogyasztás szenvedélyének hormonális oka van: eredményeiket a Biological Psychiatry most…
febr. 7
8:06
Vasárnapi HarmoNet horoszkóp 2010-02-07 (HarmoNet)
Ma derűs hangulatban leszünk, örülünk a családi programoknak. Ha nézeteltérésünk támad, akkor csak a saját véleményünket vagyunk hajlandóak elismerni. Igyekezzünk tudatosan megőrizni a békét! Ma remek alkalmunk lehet arra, hogy gyümölcsnapot tartsunk. Ez minden bizonnyal jót tesz majd a súlyunknak is, de vitaminforrásként is kiválóak a gyümölcsök. Vigyázzunk, hogy ne csak a nagy savtartalommal…
febr. 7
8:06
A fiatalok többsége már támogatja a vegyes házasságot (Inforádió)
Generációról generációra egyre liberálisabb értékrendet képvisel a faji és etnikai különbségek vonatkozásában az Egyesült Államok lakossága - derült ki egy nemrég végzett kutatásból. A mai fiatal felnőttek döntő többsége az eltérő etnikai háttérrel rendelkezők közötti párkapcsolatot és a vegyes házasságokat is támogatja.
febr. 7
8:08
Heti wellness horoszkóp 2010. február 7-től 13-ig (HarmoNet)
Most megtudhatja mely táplálkozási formák, mozgásformák illenek az ön születési jegyéhez.
febr. 7
9:00
Várhatóan nem okoz nagy gondot a közlekedésben a havazás (Inforádió)
Várhatóan nem okoz komolyabb fennakadást a közlekedésben a Dunántúl déli részén és a főváros környékén máig tartó havazás. Fövényi Attila, az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa elmondta: Baranya, Somogy és Zala megyében összesen mintegy 20 centiméternyi hó esik, míg Budapesten a déli órákig mintegy 6-10 centiméter hó hullhat.
febr. 7
9:15
Napi horoszkóp: jó dolog a semmit tevés (Borsa)
Napi horoszkóp: jó dolog a semmit tevés
febr. 7
9:18
A kövérek tovább élnek? (ma.hu)
Egy nemrég készített tanulmány szerzői azt állítják, hogy idős korban nem gond ha van rajtunk pár felesleges kiló, sőt, még előnyös is lehet.
febr. 7
9:18
Csak a férfiak szívét védi az alkohol (Inforádió)
Az alkoholfogyasztás védeni látszik a spanyol férfiakat a szívproblémáktól, ám a spanyol nőket nem - állapította meg egy hosszú távú, nagy tanulmány. A Heart című szakfolyóirat legutóbbi számában közzétett vizsgálatban tíz éven át követték nyomon 15 630 férfi és 25 808 nő egészségi állapotát spanyol kutatók.
febr. 7
9:30
A téli sportok veszélyei (kamaszpanasz)
Nagyon kedvelt téli sport a síelés és a snowboardozás, ám ezek űzése közben rengeteg sérülés veszélye áll fenn, ha ne mtartod be a biztonsági óvintézkedéseket.
febr. 7
9:36
Milyen szobanövényeket tegyünk ki a kertbe? (Édenkert)
Szobanövényeket a teraszra? Miért ne terjeszkednénk lakásunkkal a kert irányában? Az édenkert.hu bemutat néhány érdekes megoldást erre.
febr. 7
9:48
10 módszer, ami segít a munkahelyen is legyőzni az inkontinenciát (WebBeteg)
Egyes felmérések szerint minden negyedik nő tapasztal bizonyos mértékű akaratlan vizeletcsepegést. A nők 17, míg a férfiak 16 százaléka szenved hiperaktív hólyag szindrómától.
febr. 7
10:12
Közösségi portálok: az álláskeresés buktatói? (Inforádió)
A munkaadókat képviselő szakemberek közel fele ellenőrzi az állásra jelentkezők online profilját, mielőtt a felvételéről döntene - derült ki egy, az európai HR-sek körében készült felmérésből. A szakemberek közel negyede a közösségi portálokon tapasztaltak alapján utasított már el jelentkezőt.
febr. 7
10:18
Lakásdizájn: trükkös ágyak (Borsa)
Amikor minden négyzetcentiméter számít a lakásban, legszívesebben eltüntetnénk reggel az ágyat. Erre több módszer is létezik.
febr. 7
13:30
Sportolsz reggelente? - Ezt edd, hogy formába lendülj! (NLCafé)
Ha korán kelő típus vagy, érdemes a reggeli sportolásra szavaznod: ilyenkor még friss vagy, ráadásul nem is jöhet közbe semmi, mint a nap további szakaszaiban. De vajon mit érdemes enned előtte?
febr. 7
14:00
Női nemi szerveket csonkítanak egy soproni klinikán? (WebBeteg)
Intim műtét elnevezés alatt szeméremajak-kisebbítés mellett "körülmetélésre" is van lehetőség egy soproni szépségklinikán - állítja egy osztrák politikusnő.
febr. 7
15:00
Tizenkét tbc-gyanús esetet találtak Faddon (HVG)
Kilenc faddi gyermek és három felnőtt esetében merült fel a tbc-fertőzés gyanúja a szekszárdi tüdőgondozóban végzett vizsgálatok után; a Tolna megyei községben valószínűleg áprilisban a teljes lakosság bevonásával tartanak szűrővizsgálatot.
febr. 7
15:03
Téli sportsérülések megelőzése – általános információk (WebBeteg)
Ellentétben azzal, amit gondol, vagy esetleg hallott a sérülés kockázatáról, a síelés vagy snowboardozás sokkal kevésbé veszélyes, ha betartjuk a megfelelő óvintézkedéseket, mint azt a legtöbb ember hiszi.
febr. 7
15:18
Összenyomja a gyerekeket az iskolatáska? (ma.hu)
"Összenyomja az iskolás gyerekeket az iskolatáska." - állítják a csontkovácsok. Óva int a pénztárca kímélő vásárlástól iskolakezdés idején az Új-Zélandi Csontkovácsok Egyesülete, mert bebizonyították, milyen súlyos sérüléseket okozhat a nem megfelelő hátizsák.
febr. 7
16:12
Összeszednék a szemetet a Himaláján (Inforádió)
Több mint két tonna, a Mount Everesten hagyott szemét eltávolítását tervezik nepáli hegymászók. A 20 sportembert a világ legmagasabb hegycsúcsát hétszer meghódító Namgyal serpa vezeti. Környezetvédők szerint a Mount Everest tele van korábbi expedíciók hátrahagyott maradványaival, oxigénpalackokkal, régi imazászlókkal, kötelekkel, konzervdobozokkal és egykori sátrakkal.
febr. 7
16:14
Léket kapott a Mahart egyik hajója a Vigadó térnél (Inforádió)
Léket kapott és süllyedni kezdett vasárnap délután a Mahart egyik hajója a Dunán, a fővárosban a Vigadó térnél - mondta Pap Judit, a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) sajtóügyeletese
febr. 7
16:48
Megbénította a közlekedést a havazás és a hóvihar Dél-Romániában (Inforádió)
Megbénította a közlekedést Románia számos déli megyéjében a szűnni nem akaró hóesés, a látási viszonyokat hóviharok is nehezítik, több főutat le kellett zárni.
febr. 7
16:50
Már csak Dél-Dunántúlon van érvényben a narancs riasztás (Inforádió)
Már csak a dél-dunántúli területeken van érvényben a narancs színű riasztás, ami erős havazást, helyenként néhány óra alatt 5 centimétert meghaladó friss havat jelez előre.
febr. 7
17:06
Több tbc-gyanús faddi beteget kezelnek kórházban (Inforádió)
Kilenc faddi gyermek és három felnőtt esetében merült fel a tbc-fertőzés gyanúja a szekszárdi tüdőgondozóban végzett vizsgálatok után; a Tolna megyei községben valószínűleg áprilisban szűrővizsgálatot tartanak a teljes lakosság bevonásával.
febr. 7
17:12
Ártalmas kozmetikumok: milyen összetevőkre figyeljünk? (kamaszpanasz)
Egyre csak szélesedik a kozmetikai cégek által előállított termékek palettája, és egyre több pénzt költenek fejlesztésre, kutatásra. Sajnos még így sem vagyunk teljesen biztonságban, mivel a tartósításra, az illat- és színfokozásra használt anyagokra sokan lehetnek allergiások.
febr. 7
17:18
Készítsünk felfújtat zsemléből! (Édenkert)
A felfújtak készítésének nagy receptirodalma van. Könnyűek és nagyon finomak. Mi most zsemléből készült felfújtat ajánlunk. Kipróbáltuk. Nagyon finom!
febr. 7
18:12
A naponta füvezők egészségügyi rizikói (WebBeteg)
Azok közül, akik valaha is kipróbálták a marihuánát, 9 százalék függő lesz. Bár ez a szám csak töredéke az alkoholfüggők számának, a marihuána hatásai sokkal inkább veszélyesek, mint az alkoholé, dohányé vagy más illegális drogoké.
febr. 7
18:18
Halott férfit találtak egy leégett épületben a fővárosban (Inforádió)
Egy férfi elszenesedett holttestére bukkantak tűzoltás közben vasárnap délután Budapesten a Hűvösvölgyi úton a volt Balázs étterem épületénél.

Keresés