2010. február 8. hétfő

febr. 8
0:30
Sikeres a hasnyálmirigy-készülék első tesztje (WebBeteg)
Az 1-es típusú diabéteszben szenvedők számára fejlesztett mesterséges hasnyálmirigy-készülék sikerrel vette az első tesztsorozatot. A tervek szerint hamarosan elérhetővé lesz a betegségek vércukor-szintjét éjjel-nappal figyelemmel kísérő berendezés.
febr. 8
1:06
Eddig egészségesnek hittük, mégis árthatnak (HáziPatika)
Az antioxidánsok öregedésgátló és betegségmegelőző szerepét egyre gyakrabban hirdetik, azonban a Kansasi Állami Egyetem kutatói szerint ezek a vegyületek kárt is okozhatnak.
febr. 8
1:10
A tél vitaminja: minden, amit tudni kell a C-vitaminról (HáziPatika)
Az aszkorbinsav vagy C-vitamin vízben oldódó vitamin, amely kedvező hatással van az immunrendszerre, erősíti azt, s nagyban növeli a szervezet ellenálló képességét a fertőző és megfázásos betegségekkel szemben.
febr. 8
3:39
"Nem néz rám a babám" - Az orvos válaszol (WebBeteg)
"Kislányom 3 nap múlva lesz 8 hetes. Az aggaszt, hogy bár tárgyakat már rövid ideig nézeget, követ is a tekintetével, az arcunkba, szemünkbe alig néz. Mosolyogni is csak álmában szokott." - Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.
febr. 8
5:03
A Blikk nagy heti horoszkópja (Blikk)
A Vénusz és a Neptun együttállása 8-án a csalás, hűtlenség, irreális elvárások, drog és alkoholfogyasztás, s a valóság előli menekülés veszélyére figyelmeztet. Vigyázzunk tehát értékeinkre, pénzünkre, szabaduljunk meg irreális elvárásainktól, érzelmi és anyagi ügyekben óvakodjunk a légvárak építésétől, szeretteink túlidealizálásától! Hallgassunk zenét, nézzünk meg egy romantikus filmet, vagy…
febr. 8
6:15
Kalapács alá került egy szovjet szellemváros (Infostart)
Elárverezték a hét végén a szovjet hadsereg kivonulása után elnéptelenedett, 70 épületből álló lettországi szellemvárost, egy orosz befektető 3,1 millió dollárt (500 millió forint) fizetett érte.
febr. 8
7:27
Egy újabb arab csoda: közkórház sólymok számára (Infostart)
Az Egyesült Arab Emírségekben kultuszállatnak számító ragadozó madarak gyógyítására szakosodott az abu-dzabi Sólyomkórház.
febr. 8
7:51
Mellrák - Mire figyeljünk az önellenőrzés során? (WebBeteg)
Az emlőrák kezdetben tünetszegény, a korai felismerés alapja a szűrővizsgálatokon való rendszeres részvétel és a havonkénti önellenőrzés, melyet minden nő otthonában segítség nélkül elvégezhet.
febr. 8
8:03
Hat bikát ölt a meg az ifjú matador (Infostart)
Hat bikát ölt meg egy szombat délután rendezett bikaviadalon egy 16 éves spanyol matador. Az eredmény a veterán torreádoroknak is a becsületükre válna, kiváló teljesítményéért a fiú az egyik bika fülét is megkapta kitüntetésként.
febr. 8
8:54
Hogyan változik a szemünk az életkorunkkal? (WebBeteg)
A kozmetikai iparban az egyes korosztályoknak más-más termékeket ajánlanak, figyelembe véve a bőrön történő változásokat. Ez szemünkről is elmondható. Más-más korban más-más dolgokra lenne érdemes odafigyelni.
febr. 8
9:00
9 fontos kérdés és válasz a fogamzásgátló tablettáról (NLC)
A nők körében az egyik legelterjedtebb védekezési módszer, népszerűségét a megbízhatóságának köszönheti. Rengeteg kérdés merül fel azonban a hormonális fogamzásgátlással kapcsolatban. Mi összegyűjtöttük és megválaszoltuk a leggyakoribbakat!
febr. 8
9:15
Több ezer dinoszaurusz-lábnyomra bukkantak Kínában (Infostart)
Több mint háromezer dinoszaurusz lábnyomra bukkantak paleontológusok Kelet-Kínában, egy olyan területen ahol már eddig is számtalan dinoszaurusz fosszília került elő.
febr. 8
9:57
A C-vitamin fokozza a szürkehályog kialakulását? (WebBeteg)
Kísérletek szerint a nagy adagban szedett C-vitamin fokozza a szürkehályog kialakulását, de a legújabb vizsgálatok tanúsága szerint ez a korosodó hölgyek szemére is vonatkozik.
febr. 8
11:00
Jobban fog fájni, mint egy szúnyogcsípés (WebBeteg)
Mekkora lesz a villanyszámla? Miért nézett ma ilyen csúnyán a főnököm? Mi van, ha nem tetszik neki az új frizurám? Néhány gondolat, ami mumusként cikázik a fejünkben, miközben nem is tudjuk, milyen szerencsések vagyunk. (x)
febr. 8
13:06
Miért öregszenek egyesek korábban? Kutatás (WebBeteg)
Olyan génváltozatra bukkantak brit és holland kutatók, amely megmagyarázhatja, miért öregszenek egyes emberek korábban, mint mások; a felfedezés az öregedéssel összefüggő betegségek, ráktípusok megértéséhez is közelebb visz.
febr. 8
14:09
Az alkoholizmust a hormonok okozzák? (WebBeteg)
Marisa Roberto és munkacsoportja hat éve foglalkozik alkoholbetegek vizsgálatával, illetve olyan kísérleti állatok tanulmányozásável, melyeket rászoktattak az alkoholra.
febr. 8
15:33
Börtönbe küldenék azt, aki lavinát okoz (Infostart)
Börtönbüntetéssel sújtaná az olasz kormány azokat, akik halálos áldozatokat követelő hólavinákat okoznak, valamint ötezer eurós pénzbírságot róna ki a kijelölt pályákról letérő síelőkre és az időjárási előrejelzéseket figyelmen kívül hagyó kirándulókra - írta az olasz sajtó hétfőn.
febr. 8
16:09
Melyik lesz az év tesztautója? Itt szavazhat! (Infostart)
Az InfoRádió "Az Autó" magazinnal közösen szavazásra buzdítja az olvasóit. A tizenkét modell közül választhatják ki melyik legyen az év tesztautója.
febr. 8
16:16
Hová mennek az orvosok és ápolók? (WebBeteg)
Az Egészségügyi Engedélyezési és Közigazgatási Hivatal (EEKH) legfrissebb adatai alapján tavaly összesen 1614 orvos és egészségügyi dolgozó kért hatósági bizonyítványt okleveleiről azért, hogy külföldön dolgozhasson.
febr. 8
16:27
Csillagászati összegű kárt okozhat az északi-sarki jég olvadása (Infostart)
Szinte felfoghatatlan, 2,4 billió és 24 billió dollár (480 billió és 4800 billió forint) közötti kárt okozhat 2050-ig az északi-sarki jégolvadás kutatók becslése szerint. Az amerikai Pew Jótékonysági Alapítvány környezetvédelmi részlege által finanszírozott kutatás szerint az emelkedő tengerszint, az áradások és a hőhullámok ilyen mértékű kárt okoznának a mezőgazdaságban, az ingatlanvagyonban,…
febr. 8
19:09
Miből készül a hamburger? (Infostart)
Aggasztó képet tárt fel a különböző brit vidéki régiókban élő gyerekek élelmiszerekkel kapcsolatos tudásáról egy nemrég közzétett kutatás. Bár a kicsik a különböző növények és állatok fotóit többnyire jól felismerték, gondot okozott neki a hamburgerhús vagy a joghurtok alapanyagának azonosítása.
febr. 8
19:27
Hátrányos lehet a hormonpótlás? (WebBeteg)
A hormonpótló terápiák alkalmazása csökkent 2002 óta, amikor egy tanulmány rámutatott arra, hogy előnyei mellett (például a hőhullámok enyhülése, a hüvelyszárazság megszűnése) számos hátránya is van.
febr. 8
20:30
Hasnyálmirigyrákot okozhatnak a cukros üdítők (WebBeteg)
A cukros üdítőket fogyasztó emberek körében 87 százalékkal nagyobb kockázatát találták a ritka, ám halálos hasnyálmirigyrák előfordulásának amerikai kutatók, mint a gyümölcslevet előnyben részesítőknél - áll egy hétfőn közzétett tanulmányban.
febr. 8
20:57
Rákot okozhatnak a cukros üdítők (Infostart)
A cukros üdítőket fogyasztó emberek körében 87 százalékkal nagyobb kockázatát találták a ritka, ám halálos hasnyálmirigyrák előfordulásának amerikai kutatók, mint a gyümölcslevet előnyben részesítőknél - áll egy hétfőn közzétett tanulmányban.
febr. 8
21:15
Csoki helyett banánnal készül a választásokra a miniszterelnök (Infostart)
Gordon Brown felesége unszolására lecsökkentette a napi csokoládéadagját, és az édességet banánnal pótolja.
febr. 8
21:33
A testmozgás egyik jótékony hatása (WebBeteg)
A tanulmány szerzői szerint vizsgálatuk újabb bizonyítéka, hogy a mozgás javítja annak esélyét, hogy tartósan egészséges maradhasson valaki.
febr. 8
22:36
Borderline személyiségzavar - Elképzelhető a gyámság alá helyezés? (WebBeteg)
"A borderline személyiségzavar mentesíthet valakit a felelősség alól? Előfordulhat, hogy gyámság alá helyezik? Lehetőség van az internetes kezelésre is?" - Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.

Keresés