2010. február 10. szerda

febr. 10
0:21
Napi Horoszkóp - 2010.02.10. (Ezoterikus.hu)
Mai napi horoszkópunk könnyed útmutató ahhoz, hogy mit, hogyan érdemes lépni, ha sikert akarunk elérni. Van, akinek kevésbé jó nap a mai, aggodalomra nincs ok.
febr. 10
0:51
Napi előrejelzés 12 jegy számára (ma.hu)
A csillagok varázslatos útmutatása segít a hétköznapok során. Mit tegyünk, ne tegyünk az adott napon, vagy éppen mire vigyázzunk munkánk, szerelmi életünk, vagy épp egészségünk területén. Napi előrejelzést olvashatnak a 12 jegy számára.
febr. 10
0:51
Antidepresszáns - Fokozza a visszaesés kockázatát az egyik hatóanyag (WebBeteg)
A tamoxifen kiemelkedően fontos szer az emlőtumorok kemoterápiájában, ezért David Juurlink, a tanulmány egyik szerzője azt hangsúlyozta, hogy érdemes másik antidepresszáns választását megfontolni azoknál a pácienseknél, akik tamoxifent kapnak.
febr. 10
1:21
Hogyan szabadulhatunk meg az ízületi fájdalomtól? (HáziPatika.com)
Nem kell tétlenül tűrnie az ízületi gyulladás által okozott fájdalmakat: az orvostudomány és a hagyományos gyógymódok ma már sokféle módon segíthetnek ezeken.
febr. 10
1:25
Hogyan fertőz a herpeszvírus? (HáziPatika.com)
A vírusfertőzés egy hívatlan, makacs vendéghez hasonlítható, akinek sehogy sem tudjuk kitenni a szűrét. A Biológiai Tudományok Salk Intézetének kutatói azonosítottak egy fehérjét, amely kulcsfontosságú a herpeszvírus...
febr. 10
2:57
A helyes orrcsepphasználat és tanácsok az ép nyálkahártyáért (WebBeteg)
A téli, tavaszi náthás időszakban gyakran nyúlunk recept nélkül is kapható orrcseppekhez, melyek a náthát, influenzát kísérő orrlégzési panaszokat, füldugulásérzést hatékonyan csökkenti.
febr. 10
5:15
Hogyan gondozzuk a bunkóliliomot? (Édenkert)
A bunkóliliom, vagyis “Cordyline” szó a görög “kordyle” szóból ered, ami bunkósbotot jelent. A bunkóliliomok Ausztrália, Új-Zéland, Madagaszkár, és Brazília területén honos növények. A cordylinék nagyon különbözőek, de akad azért néhány azonos jellegzetességük: duzzadt fehér gyökerek, és a földalatti rizómás szárak, amikből a hajtások nőnek.
febr. 10
5:17
Hogyan együk a radicchio salátát? (Édenkert)
Igazi különlegességet kínálunk: a radicchio márványozott bordó levelei varázslatos látványt kölcsönöznek a salátáknak, ráadásul ízük is remek.
febr. 10
5:19
Kert a lakásban, lakás a kertben (Édenkert)
A Bricostore ötleteket ad álmaink kertjének megvalósításához. Segítséget nyújt azoknak, akik ápolt és szépen gondozott kertre vágynak, akik tanácsokat szeretnének kapni a kerti munkálatokhoz és az ehhez való felkészüléshez.
febr. 10
5:21
Tervezz kertet: pad az árnyas fa alatt (Édenkert)
Képzeld magad elé: kerti pad egy árnyas fa alatt, körben virágzó cserjék, illatos évelők. Idilli hely, hogy jót lazíts a langyos nyári estéken.
febr. 10
5:23
A biztos fogyás titka! (Édenkert)
Ezer kúrát kipróbáltál, mégsem vagy nádszálkarcsú? Egész egyszerűen nem veszed magad komolyan! Emlékeztesd magad, megmondjuk, hogyan!
febr. 10
6:06
Maszturbáció gyermekkorban (WebBeteg)
A legtöbb szülő előbb-utóbb szembesül azzal, hogy a gyermeke a saját nemi szervével játszik. Talán meg is ijed, és valami kóros dolgot feltételez e mögött. De van-e ok az aggodalomra, vagy ez egy teljesen normális dolog a kicsik életében?
febr. 10
7:24
A 15 legelképesztőbb tény az emberi testről (kamaszpanasz)
Folyamatban lévő kutatásunkban - amely a dolgok természetére vonatkozó csodálatos tények felkutatására irányul megalkottuk ezt a listát, (köszönet érte a Readers Digest Tények könyvének!), egy lenyűgöző, emberi tényekről szóló nagyszerű felsorolást.
febr. 10
7:27
Bemérgeződtél? A kivitelezhető léböjt 10 aranyszabálya (HarmoNet)
Gondolnád, hogy egy tisztálkodás vagy sminkelés folyamán allergiás reakciót vagy akár súlyosabb betegséget okozó alumíniumot, butánt, kaolint és egyéb káros anyagokat juttatsz a szervezetedbe? Nagytakarítás léböjttel.
febr. 10
7:45
Alvási zavarokat okoz a gazdasági válság (ma.hu)
A gazdasági világválság növeli a német munkavállalók alvási zavarait, amelyeket alapvetően a stressz és a leterheltség okoz.
febr. 10
7:51
Ikrek férfi - dupla gond, dupla szórakozás? (Ezoterikus.hu)
Castor és Pollux spirituális uniója (melyből a latin gemini elnevezés ered, és fordítása ugyebár ikrek) az egyik legszeretetreméltóbb, inspirálóbb és elevenebb jegye a zodiákus rendszernek.
febr. 10
8:03
Szerdai HarmoNet horoszkóp 2010-02-10 (HarmoNet)
Ma hidegebbek az érzelmeink, egyáltalán nem vagyunk empatikus hangulatban. Ha vannak beosztottaink, akkor nem érdekelnek minket a problémáik, csak az elvégzett munka mennyisége és minősége áll a látóterünkben. Ma pótolhatjuk az ásványi anyagokat, amelyekre nagy szüksége van szervezetünknek. Jól jöhet egy színes saláta, amelyet némi sajttal egészítünk ki. A zöldfélékben sok hasznos anyag…
febr. 10
8:03
Mennyire kockázatos negyven felett szülni? (HVG)
A negyven éven felüli nők közel kétszer akkora valószínűséggel szülnek autista gyermeket, mint a harminc éven aluliak - állítják annak a tanulmánynak a szerzői, amely több bizonyítékot is talált az autizmus és az anya életkorának összefüggésére.
febr. 10
8:03
A negyveneseknek sem árt védekezni a nem kívánt terhesség ellen (Inforádió)
Rosszul gondolkodnak azok az idősebb nők, akik azt hiszik, hogy a negyvenes éveikben már nem kell ügyelniük a fogamzásgátlásra, mert nem eshetnek teherbe.
febr. 10
8:03
Az immunrendszer védelmében (orientpress)
Az új, H1N1 influenza vírus elleni védekezésben a megelőző oltáson túl a legnagyobb fegyverünk a saját, erős immunrendszerünk lehet. Unásig ismert - de nem kellő mértékben tudatosított - tény, hogy az immunrendszer meggyengülését megelőzendő, számos dologra kell figyelnünk.
febr. 10
8:05
Heti vagyonhoroszkóp 2010. február 10-től 16-ig (HarmoNet)
Vagyoni helyzetre, lehetőségekre vonatkozó horoszkóp.
febr. 10
8:12
A térdsérülések fajtái és kezelésük (WebBeteg)
A legtöbb térdsérülés hobbisportolás közben alakul ki. Leggyakrabban a szalagok és a meniscusok érintettek. A térd felépítéséről és a térdsérülések kezeléséről bővebben...
febr. 10
8:21
Segítünk választani: híd vagy fogimplantátum? (Inforádió)
Az implantáció magyarul beültetést jelent, az elvesztett fogak pótlásának egyik módja. A hagyományos hídnál két vagy több pillér kell, ami áthidalja a foghiányt, az implantációnál nincs szükség ilyesmire, hiszen a korona megtartásához előbb beültetnek egy implantátumot, vagyis egy csavar formájú, titánból készült műgyökeret.
febr. 10
8:27
A meggazdagodás tudománya (Ezoterikus.hu)
A Titok megfejtéséhez megfelelő nézőpontra van szükség - ehhez igyekszik kötetünk segítséget nyújtani Wallace D. Wattles évszázados hírű munkájával és Alexandra Bruce írásával...
febr. 10
8:39
Újabb legális partidrog terjed (HVG)
A Magyar Nemzet szerint egyre több hazai hirdetési oldalon tűnik fel a legális, kábító hatású készítmény, a mephedrone.
febr. 10
8:39
Diplomát kaptak az ország első egészségturizmus-szervezői (orientpress)
A Szent István Egyetem gyulai Egészségtudományi és Környezetegészségügyi Intézete Magyarországon elsőként - Európában az elsők között szervezte meg és indította el 2006-ban az egészségturizmus képzést. Az egészségügyi szervező alapszakra épített 7 szemeszteres menedzserképzés első évfolyamának 68 hallgatója most fejezte be tanulmányait. Az oklevelek, illetve az abszolutóriumok átadására 2010.…
febr. 10
8:45
Valentin-napi esküvő? Igen! (Ezoterikus.hu)
A Valentin-nap akár amerikás-kommersz, akár nem, mégiscsak feldobja mindig a hosszú tél utáni hangulatot és valamilyen meleg és szerelmes érzést csempész mindannyiunk szívébe.
febr. 10
8:57
Lepipáljuk Velencét! Karneváli hangulat otthon! (HarmoNet)
Ehhez persze mindenképpen szükséged lesz a hagyományos régi bálok, a velencei karneválok tipikus, misztikus, és mindenkit megérintő, bizsergető maszkjaira. Készítsd el magad!
febr. 10
8:57
Mit etetnek meg velünk a vitamintablettákban? (HVG)
A Dietetika oldal összegyűjtötte, vitamintablettáinkban milyen töltő és síkosító anyagokkal találkozhatunk.
febr. 10
8:57
Ön tudja, milyen színű a felesége haja? (Inforádió)
A férfiak jó részének fogalma sincs arról, mi a felesége ruhamérete, a kedvenc parfümje, vagy az eredeti hajszíne - derült ki egy friss kutatásból.
febr. 10
8:57
Fókuszban a tejtermékek (orientpress)
A tejtermékek táplálkozásunk alapvető elemei, vásárlásukkal nem csak egészségünket, hanem a gyártó cégeket is támogatjuk. A Tudatos Vásárlók Egyesülete Cégmérce adatbázisában 14 tejipari áruféleséget és 31 tejipari vállalatot vizsgált környezeti, társadalmi és fogyasztóvédelmi szempontból.
febr. 10
9:06
A szőlő metszése: ernyőművelés bemutatása videón (Édenkert)
Az ernyőművelés a kordon mellett nevelt szőlők egyik könnyű és gyors művelésmódja. Metszése videóról két perc alatt megtanulható!
febr. 10
9:15
A skizofrénia megelőzhető? (HVG)
A Cogito blog bejegyzése szerint a skizofrénia megelőzhető betegség.
febr. 10
9:21
A bak ma veszélyes nap elé néz (Borsa)
Napi horoszkóp, szerda
febr. 10
9:27
A 10 legjobb zsírégető zöldség (Édenkert)
A zöldségek a fogyókúra elengedhetetlen részei. Tele vannak értékes anyagokkal, védik egészséged, felgyorsítják az anyagcserét, és karcsúsítanak. Ismerd meg a legjobbakat!
febr. 10
9:29
Kőrös-Maros Nemzeti Park: videó a vízjárta pusztáról (Édenkert)
Magyarország dél-keleti sarkában, a Kőrös-Maros-Tisza ölelésében alakult meg - éppen 10 éve - hazánk hetedik nemzeti parkja. Az édenkert.hu bemutatja.
febr. 10
9:39
Függésben élsz? -#8211; Így válhatsz le róla-#8230; - a függőség egyértelmű jelei! (Ezoterikus.hu)
-#8222;Macsó, nem tehet róla.-#8221;- mondja a barátnőm. Én pedig megborzongtam. Diplomás, életvidám, mindig tettre kész, klassz nőből egy dróton rángatott bábu vált. Függő.
febr. 10
9:48
Kora tavaszi hagymások - nem a hóvirág lesz az első! (Édenkert)
Legkorábban virágzó növényeink többsége a hagymások és gumósok közé tartozik. A legismertebb és legnépszerűbb közülük a hóvirág, amely azonban korántsem a legkorábbi, és - talán - nem is a legszebb.
febr. 10
9:51
Miért pont Haiti? A pusztulás nyomában (HarmoNet)
A katasztrófa, a pusztulás még friss, a sebek mélyek. Csak kevesen mernek róla beszélni, hogy Haiti esete szinte várható volt. Ugyan a fakitermelés, az ökológiai pusztítás megállítása sem elég, semmit sem tehettek volna egy ekkora földrengéssel szemben, de a társadalmi infrastruktúra összeomlása ellehetetleníti egy ország talpraállását egy ekkora mértékű katasztrófában. Haitin jelenleg még…
febr. 10
9:51
Mennyi alvásra van szükségünk? (HVG)
Az amerikai fiataloknak csak kis hányada alszik jól és eleget - és ez nem csak álmosságot vagy fejfájást okoz, hanem rontja az iskolai teljesítményt is.
febr. 10
9:57
Nagy Feng Shui Színdiéta (Ezoterikus.hu)
Minél élénkebb és energikusabb színt választunk magunk köré, annál több energia áramlik majd a környezetünkben. Az energia pedig alapvető fontosságú...
febr. 10
10:03
Saját börtönt kapnak az olasz transzszexuálisok (Borsa)
A transzszexuális rabokat sem a nők, sem a férfiak nem fogadják be a börtönökben. Ezért biztonságuk érdekében külön intézményt nyitnak nekik Toszkánában.
febr. 10
10:09
A glükózamin tartalmú étrendkiegészítők kockázatot jelentenek (orientpress)
A glükózamin tartalmú étrendkiegészítők fogyasztása kockázatot jelenthet azon fogyasztókra nézve, akik kumarin-antikoagulánst tartalmazó véralvadásgátló szereket szednek, olvasható a BfR közleményében.
febr. 10
10:09
Tények a Valentin napról (kamaszpanasz)
Közeledik a Valentin nap, és ennek jegyében összeállítottam pár érdekességet az ünnepről.
febr. 10
10:16
Valentin-napi virágok (Ezoterikus.hu)
Képzeld csak el a Valentin-napot virágok nélkül! Elképzelhetetlenül hangzik, ugye? A Valentin-nap és a virágok olyan elválaszthatatlanok, akárcsak egy érem két oldala.
febr. 10
10:18
Ultrahanggal vizsgálják a keringést (WebBeteg)
Az országban is egyedülálló műszert vásárolt a Veszprém Megyei Csolnoky Ferenc Kórház Gyerekosztálya. Az új készülékkel szúrás és fájdalom nélkül, ultrahangos módszerrel vizsgálható a beteg keringése.
febr. 10
10:20
Keveset alszanak a fiatalok (WebBeteg)
Az amerikai fiataloknak csak kis hányada alszik jól és eleget - és ez nem csak álmosságot vagy fejfájást okoz, hanem rontja az iskolai teljesítményt is.
febr. 10
10:27
Re-Üveg kiállítás (Lakáskultúra)
Itt a bizonyíték, hogy van értelme a szelektív hulladékgyűjtésnek.
febr. 10
10:33
Gyerekek és gyermekded felnőttek Valentin-napja! (Ezoterikus.hu)
Alapötletek gyerekzsúrra, vagy olyanok számára, akik szívükben örök gyerekek maradtak! Miért is kellene mindenkinek felnőni már 18 éves korban?
febr. 10
10:45
Anya, keresztúthoz értem! Érettségi, felvételi, stressz... (HarmoNet)
Érettségi és felvételi. Ez a két szó határozza meg 18 évesen a középiskolások életét. Sokan várják, hogy elinduljanak felnőtt életük útján, mások szoronganak, az előttük álló májusi megmérettetés gondolatától is rosszul lesznek. Elszakadva az almamátertől minden fiatal élete így vagy úgy, de gyökeresen megváltozik.

Keresés