2010. február 21. vasárnap

febr. 21
1:00
Napi előrejelzés 12 jegy számára (ma.hu)
A csillagok varázslatos útmutatása segít a hétköznapok során. Mit tegyünk, ne tegyünk az adott napon, vagy éppen mire vigyázzunk munkánk, szerelmi életünk, vagy épp egészségünk területén. Napi előrejelzést olvashatnak a 12 jegy számára.
febr. 21
1:15
Összhangban a női szervezettel (HáziPatika.com)
A női termékenységi ciklus ősidők óta a természet titokzatos erőinek rendje szerint, a holdjáráshoz hasonló ritmusban működik. A legkorszerűbb fogamzásgátlás ehhez a természetes ritmushoz igazodik.
febr. 21
3:43
A dohányzást is figyelembe vennék a filmek besorolásánál (WebBeteg)
Tajvanon a dohányzó karaktereket is figyelembe vennék annak eldöntésénél, hogy milyen korosztály nézhet meg egy-egy filmet - közölte szombaton a kormány. Tajvanon az utóbbi években harcot hirdetett a dohányzás visszaszorítására, és több korlátozást is bevezettek a dohánytermékekre.
febr. 21
5:48
Hány éves kortól érdemes a gyerekeknek síelni? (WebBeteg)
A havas sportok kedvelői egyetértenek abban, hogy minél hamarabb megismerkedik a gyerek a síelés nyújtotta élményekkel, annál jobb. Ez természetesen eleinte csak a hóval, a környezettel és a szabályokkal való barátkozást jelenti, mivel öt éves kor előtt nem ajánlott a sítanulás elkezdése.
febr. 21
8:12
Vasárnapi HarmoNet horoszkóp 2010-02-21 (HarmoNet)
Ma még mindig kényelmesebb hangulatban leszünk, használjuk ki a napot pihenésre! A házimunkával is érdemesebb lassú, kényelmes tempóban haladnunk. Főzzünk egy igazán finom ebédet! A mai nap egészségügyi problémája a fogak érzékenysége. A fogfájás, rosszindulatú gócok sok más problémának lehetnek előidézői a szervezetben. Gyulladásos folyamatok, hajhullás alakulhatnak ki következményképpen.…
febr. 21
8:14
Heti wellness horoszkóp 2010. február 21-től 27-ig (HarmoNet)
Most megtudhatja mely táplálkozási formák, mozgásformák illenek az ön születési jegyéhez.
febr. 21
8:48
Óvatosan a természettel: a gyógyteától is meghalhatunk (ma.hu)
Sokan használnak gyógyszerek helyett természetgyógyászati készítményeket, mert azt hiszik, hogy azok hatékonyak mellékhatások nélkül. Egy ausztrál patológus által a Journal of Forensic Sciences című folyóiratban közölt tanulmány azonban, arra figyelmeztet, hogy a növényi gyógymódok is okozhatnak halálos mérgezést.
febr. 21
9:06
A rák most szerencsés szériában van (Borsa)
Napi horoszkóp, vasárnap
febr. 21
9:06
Napi Horoszkóp - 2010.02.21. (Ezoterikus.hu)
Mi a csillagjegyed? Rövid napi útmutatónk segíthet abban, mit érdemes vagy mit nem megtenni a mai napon! Olvass bele!
febr. 21
9:06
Kedvenceink az ágyunkban (1. rész) (kamaszpanasz)
Nemcsak a filmekben, de közvetlen környezetünkben is biztos tudunk olyan embert, aki a háziállatával alszik, vagy éli mindennapjait. Lássuk, hát, hogy milyen hatással van az állatokkal való együttélés az egészségünkre és, hogy mit tehetünk meg annak érdekében, hogy kedvencünkkel való kapcsolatunk egészséges legyen!
febr. 21
9:08
Pokolra kell menni... (saját élmény) (Ezoterikus.hu)
Évekig egy olyan sikeres nőként éltem, amilyennek a környezetem látni akart. Hogy ez közel 20 évig tartott, rajtam is múlott. Amikor szembesültem magammal, megijedtem.
febr. 21
9:10
Istennél is boldogabban (Ezoterikus.hu)
A Vonzás Törvénye eszköz, amely akkor a leghatékonyabb, ha arra használják, amire való, vagyis hogy mindenkinek, akihez közünk van, és saját magunknak -#8211; ebben a sorrendben -#8211; boldog, békés és örömteli életet teremtsen.
febr. 21
9:12
Az 5 legcsokisabb desszert - hírességek szerint (Ezoterikus.hu)
A csokoládé igenis életszükséglet, tökéletesen helyettesíthetetlen és egyáltalán a legjobb, amit az édesség világa nyújtani tud. Ha a csokoládéról beszélünk, mintha nem lennének határok:
febr. 21
9:24
Érzelmek és ételek - Depressziót okoz a helytelen táplálkozás? (NLCafé)
Létezik-e kapcsolat a táplálkozás és az érzelmek közt? A kérdésre már az ókorban is keresték a választ, az összefüggés azonban csak a modern kor kutatási eredményeinek segítségével vált világossá.
febr. 21
9:42
Nincs magyarázat az újszülöttek testsúlyának csökkenésére (Inforádió)
Megfordult a korábbi, közel öt évtizedes irányzat az Egyesült Államokban, egy friss tanulmány szerint ugyanis csökkenőben van a gyerekek születési súlya.
febr. 21
10:00
A tiltott gyümölcs: "ételpornó" a népnek a neten! (ma.hu)
"Ételpornóoldalon" gyűltek össze a világ leghizlalóbb étkei az interneten.
febr. 21
10:09
Bizarr vacsorák (Borsa)
Nemcsak a menüvel lehet a vendéget megfogni, az extrém és néha gyomorforgató dizájn is növelheti egy étterem forgalmát. Van, aki szeret wc-csészéből enni.
febr. 21
10:18
"Ha egész nap dolgozol, hol máshol találhatsz szerelmet?!" (Inforádió)
Bár az elmúlt egy évben sokan veszítették el munkahelyüket a gazdasági válság hatására, a munkahelyi biztonságra vonatkozó megfontolások egy friss felmérés eredményei szerin nincsenek hatással a munkavállalókra, legalábbis, ha a szerelemről van szó.
febr. 21
10:36
A gyógyteáktól is meghalhatunk (HVG)
Sokan használnak gyógyszerek helyett természetgyógyászati készítményeket, mert azt hiszik, hogy azok hatékonyak mellékhatások nélkül. Egy ausztrál patológus által a Journal of Forensic Sciences című folyóiratban közölt tanulmány azonban, arra figyelmeztet, hogy a növényi gyógymódok is okozhatnak halálos mérgezést.
febr. 21
10:36
Hazaengedik a buszbaleset sérültjeinek többségét (Inforádió)
Ausztriában még ma hazaengedik a tegnapi buszbaleset kórházban ápolt sérültjeit.
febr. 21
10:54
Jelentős közlekedési dugók alakulhatnak ki a jövő héten a Belvárosban (Inforádió)
Jelentős közlekedési dugók alakulhatnak ki a jövő héten Budapest belvárosában két rangos nemzetközi csúcstalálkozó miatt.
febr. 21
12:06
Bölcsőhalál: a dohányfüst árt a baba vérnyomásának (WebBeteg)
Azoknál a babáknál, akik a terhesség alatt dohányfüst ártalomnak vannak kitéve, sérül a vérnyomás kontrollálásáért felelős rendszer, ami magyarázat lehet arra, miért magasabb náluk a bölcsőhalál kockázata.
febr. 21
13:00
Áradás várható a Fehér-Körös és a Berettyó magyarországi szakaszán (Inforádió)
Áradásra számítanak a szakemberek a Fehér-Körös és a Berettyó magyarországi szakaszán, a romániai vízgyűjtő területen hullott nagy mennyiségű csapadék miatt - közölte a Körös-vidéki Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság.
febr. 21
14:12
Görcsroham, máj- és vesekárosodás - Tévhit, hogy a gyógyteának nem lehet mellékhatása (WebBeteg)
Sokan használnak gyógyszerek helyett természetgyógyászati készítményeket, mert azt hiszik, hogy azok hatékonyak mellékhatások nélkül. Egy ausztrál patológus tanulmánya azonban, arra figyelmeztet, hogy a növényi gyógymódok is okozhatnak halálos mérgezést.
febr. 21
14:36
Az ájulás okai (kamaszpanasz)
Az ájulás rövid ideig tartó, múló eszméletvesztés, amely az agy több, mint 8 másodpercig tartó átmeneti vérellátási zavara miatt jön létre. Ez a jelenség gyakran megesik mind fiataloknál, mind időseknél egyaránt.
febr. 21
15:06
Megnyílt a Foodapest kiállítás (Inforádió)
Megnyílt a Foodapest nemzetközi élelmiszer, ital, élelmiszer gépipari és vendéglátóipari szakkiállítás a budapesti Hungexpo várárközpontban. A rendezvényen, amit idén az UKBA nemzetközi cukrászati, sütőipari és gasztronómiai kiállítással együtt tartanak, tizenkét ország 255 kiállítója mutatja be kínálatát 15 ezer négyzetméteren
febr. 21
15:24
Halálos baleset az M5-ös kisteleki felhajtóján (Inforádió)
Ketten meghaltak, egy ember pedig életveszélyesen megsérült abban a balesetben, amely a vasárnap kora délután történt az M5-ös autópálya kisteleki felhajtóján - közölte a rendőrség
febr. 21
16:15
Híres emberek, akik fogyatékkal éln(t)ek (kamaszpanasz)
Mindenki részéről hatalmas teljesítménynek minősül rendkívüli tettek véghezvitele de ez még inkább igaz, ha mindezt valamilyen testi/lelki rendellenességgel teszi meg valaki. Ez a lista tíz olyan ember életét vizsgálja, akik tetteik által illetve azáltal, hogy minden különcség ellenére sikert értek el, nagy hatást gyakoroltak a társadalomra.
febr. 21
16:18
A latex allergia (WebBeteg)
A teljes népességben a latex allergia gyakorisága 2-6 százalékra becsülhető, ugyanakkor az egészségügyben dolgozók körében előfordulása 25 százalékra tehető!
febr. 21
16:54
Testhezálló óvszerekre volna szüksége a férfiaknak (ma.hu)
A rosszul illeszkedő óvszerek nem csak az együttlét élményét csökkentik - ráadásul nem egyedül a férfi, hanem a nő számára is - de növelik a nem kívánt terhességek kialakulásának kockázatát és a fertőzések terjedésének kockázatát is.
febr. 21
17:12
A hatos lottó nyerőszámai és nyereményei (Inforádió)
A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 7. héten megtartott hatos lottó számsorsoláson a következő számokat húzták:
febr. 21
17:30
Nem a tévézés, hanem az egészségtelen ételek reklámja hizlalja a gyereket (ma.hu)
Amikor egy gyerek órákig bámulja a tévét, nem csak azért hízik, mert nem mozog, hanem főleg azért, mert rossz minőségű, hízlaló ételek reklámjait látja, melyek elérik nála céljukat. Egy új vizsgálat eredményeit az American Journal of Public Health közölte.
febr. 21
17:39
Meggyógyult az édesanyját elvesztő újinfluenzás baba (WebBeteg)
Meggyógyult, és édesapja pénteken hazavihette a kórházból azt a H1N1 vírussal fertőzött csecsemőt, akinek 27 éves édesanyja januárban belehalt az újinfluenza szövődményeibe. A csecsemő jól van, a babát özvegyen maradt édesapja és nagymamája gondozza.
febr. 21
18:27
A székrekedés okai és kezelése (kamaszpanasz)
A mozgásszegény életmód, az egyoldalú, rostszegény táplálkozás, a kevés folyadékfogyasztás illetve bizonyos alapbetegségek megléte mind-mind hozzájárulhatnak a székrekedés kialakulásához.
febr. 21
19:18
Napokig zárva lesz a vonatforgalom előtt a Tarna-híd (Inforádió)
Lezárták a Tarna áradása miatt a folyón átívelő vasúti hidat a Vámosgyörk-Szolnok vasútvonalon; Vámosgyörk és Jászapáti között autóbuszok viszik az utasokat.
febr. 21
19:20
Vigyázat: a gyógyteától is meghalhatunk (Inforádió)
Sokan használnak gyógyszerek helyett természetgyógyászati készítményeket, mert azt hiszik, hogy azok hatékonyak mellékhatások nélkül. Egy ausztrál patológus által a Journal of Forensic Sciences című folyóiratban közölt tanulmány azonban, arra figyelmeztet, hogy a növényi gyógymódok is okozhatnak halálos mérgezést.
febr. 21
20:06
A sztárok őrült egészségügyi praktikái - 2. rész (kamaszpanasz)
A gazdag Hollywoodi hírességek bizarr kúrákat, és alternatív kezelési módokat használnak Gwyneth Paltrowtól Uma Thurmanig. Az izgalmastól, a furcsán át, az egyszerű hülyeségig, néhányan kipróbálnak majdnem mindent, hogy meggyógyítsák fájó testrészeiket és a hírességek a leglátványosabb használói a korántsem átlagos megoldásoknak.
febr. 21
22:27
Antioxidánsok - Nagyobb mennyiségben ártalmas is lehet (WebBeteg)
Az antioxidánsok – mint például a C- és E-vitamin – fogyasztása előnyére válik szervezetünknek. Egészen addig, amíg túlzásba nem visszük a bevitelt, onnan kezdve ugyanis vérünk oxigénszállítását akadályozzák, s az egésznek izmaink isszák meg a levét.
febr. 21
23:30
Mammográfia jobb felvételekkel és kisebb sugárterheléssel (WebBeteg)
Magyarországon egyedülálló emlőrákszűrési technikát tanítottak a hódmezővásárhelyi kórházban. A képzésen négy kórházból vettek részt szakasszisztensek. Azt mutatták meg nekik, hogyan lehet a lehető legjobb felvételt készíteni úgy, hogy minél kevesebb sugárterhelés érje a vizsgált nőket.

Keresés