2010. február 21. vasárnap

febr. 21
1:15
Összhangban a női szervezettel (HáziPatika)
A női termékenységi ciklus ősidők óta a természet titokzatos erőinek rendje szerint, a holdjáráshoz hasonló ritmusban működik. A legkorszerűbb fogamzásgátlás ehhez a természetes ritmushoz igazodik.
febr. 21
3:43
A dohányzást is figyelembe vennék a filmek besorolásánál (WebBeteg)
Tajvanon a dohányzó karaktereket is figyelembe vennék annak eldöntésénél, hogy milyen korosztály nézhet meg egy-egy filmet - közölte szombaton a kormány. Tajvanon az utóbbi években harcot hirdetett a dohányzás visszaszorítására, és több korlátozást is bevezettek a dohánytermékekre.
febr. 21
4:18
Herpesz ellen is jó a sajátvér-terápia (Blikk)
Ha szeretnénk a szervezetünk működését támogatni, próbáljuk ki a sajátvér-terápiát A sajátvér-terápia erősíti a szervezet öngyógyító képességét, és az immunrendszert, így nehezebben kapjuk el a betegségeket, és a már meglévő panaszainkból is könnyebben kigyógyulhatunk.
febr. 21
5:48
Hány éves kortól érdemes a gyerekeknek síelni? (WebBeteg)
A havas sportok kedvelői egyetértenek abban, hogy minél hamarabb megismerkedik a gyerek a síelés nyújtotta élményekkel, annál jobb. Ez természetesen eleinte csak a hóval, a környezettel és a szabályokkal való barátkozást jelenti, mivel öt éves kor előtt nem ajánlott a sítanulás elkezdése.
febr. 21
9:24
Érzelmek és ételek - Depressziót okoz a helytelen táplálkozás? (NLC)
Létezik-e kapcsolat a táplálkozás és az érzelmek közt? A kérdésre már az ókorban is keresték a választ, az összefüggés azonban csak a modern kor kutatási eredményeinek segítségével vált világossá.
febr. 21
9:42
Nincs magyarázat az újszülöttek testsúlyának csökkenésére (Infostart)
Megfordult a korábbi, közel öt évtizedes irányzat az Egyesült Államokban, egy friss tanulmány szerint ugyanis csökkenőben van a gyerekek születési súlya.
febr. 21
10:18
"Ha egész nap dolgozol, hol máshol találhatsz szerelmet?!" (Infostart)
Bár az elmúlt egy évben sokan veszítették el munkahelyüket a gazdasági válság hatására, a munkahelyi biztonságra vonatkozó megfontolások egy friss felmérés eredményei szerin nincsenek hatással a munkavállalókra, legalábbis, ha a szerelemről van szó.
febr. 21
10:36
Hazaengedik a buszbaleset sérültjeinek többségét (Infostart)
Ausztriában még ma hazaengedik a tegnapi buszbaleset kórházban ápolt sérültjeit.
febr. 21
10:54
Jelentős közlekedési dugók alakulhatnak ki a jövő héten a Belvárosban (Infostart)
Jelentős közlekedési dugók alakulhatnak ki a jövő héten Budapest belvárosában két rangos nemzetközi csúcstalálkozó miatt.
febr. 21
12:06
Bölcsőhalál: a dohányfüst árt a baba vérnyomásának (WebBeteg)
Azoknál a babáknál, akik a terhesség alatt dohányfüst ártalomnak vannak kitéve, sérül a vérnyomás kontrollálásáért felelős rendszer, ami magyarázat lehet arra, miért magasabb náluk a bölcsőhalál kockázata.
febr. 21
13:00
Áradás várható a Fehér-Körös és a Berettyó magyarországi szakaszán (Infostart)
Áradásra számítanak a szakemberek a Fehér-Körös és a Berettyó magyarországi szakaszán, a romániai vízgyűjtő területen hullott nagy mennyiségű csapadék miatt - közölte a Körös-vidéki Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság.
febr. 21
14:12
Görcsroham, máj- és vesekárosodás - Tévhit, hogy a gyógyteának nem lehet mellékhatása (WebBeteg)
Sokan használnak gyógyszerek helyett természetgyógyászati készítményeket, mert azt hiszik, hogy azok hatékonyak mellékhatások nélkül. Egy ausztrál patológus tanulmánya azonban, arra figyelmeztet, hogy a növényi gyógymódok is okozhatnak halálos mérgezést.
febr. 21
15:06
Megnyílt a Foodapest kiállítás (Infostart)
Megnyílt a Foodapest nemzetközi élelmiszer, ital, élelmiszer gépipari és vendéglátóipari szakkiállítás a budapesti Hungexpo várárközpontban. A rendezvényen, amit idén az UKBA nemzetközi cukrászati, sütőipari és gasztronómiai kiállítással együtt tartanak, tizenkét ország 255 kiállítója mutatja be kínálatát 15 ezer négyzetméteren
febr. 21
15:24
Halálos baleset az M5-ös kisteleki felhajtóján (Infostart)
Ketten meghaltak, egy ember pedig életveszélyesen megsérült abban a balesetben, amely a vasárnap kora délután történt az M5-ös autópálya kisteleki felhajtóján - közölte a rendőrség
febr. 21
16:18
A latex allergia (WebBeteg)
A teljes népességben a latex allergia gyakorisága 2-6 százalékra becsülhető, ugyanakkor az egészségügyben dolgozók körében előfordulása 25 százalékra tehető!
febr. 21
17:12
A hatos lottó nyerőszámai és nyereményei (Infostart)
A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 7. héten megtartott hatos lottó számsorsoláson a következő számokat húzták:
febr. 21
17:39
Meggyógyult az édesanyját elvesztő újinfluenzás baba (WebBeteg)
Meggyógyult, és édesapja pénteken hazavihette a kórházból azt a H1N1 vírussal fertőzött csecsemőt, akinek 27 éves édesanyja januárban belehalt az újinfluenza szövődményeibe. A csecsemő jól van, a babát özvegyen maradt édesapja és nagymamája gondozza.
febr. 21
19:18
Napokig zárva lesz a vonatforgalom előtt a Tarna-híd (Infostart)
Lezárták a Tarna áradása miatt a folyón átívelő vasúti hidat a Vámosgyörk-Szolnok vasútvonalon; Vámosgyörk és Jászapáti között autóbuszok viszik az utasokat.
febr. 21
19:20
Vigyázat: a gyógyteától is meghalhatunk (Infostart)
Sokan használnak gyógyszerek helyett természetgyógyászati készítményeket, mert azt hiszik, hogy azok hatékonyak mellékhatások nélkül. Egy ausztrál patológus által a Journal of Forensic Sciences című folyóiratban közölt tanulmány azonban, arra figyelmeztet, hogy a növényi gyógymódok is okozhatnak halálos mérgezést.
febr. 21
22:27
Antioxidánsok - Nagyobb mennyiségben ártalmas is lehet (WebBeteg)
Az antioxidánsok – mint például a C- és E-vitamin – fogyasztása előnyére válik szervezetünknek. Egészen addig, amíg túlzásba nem visszük a bevitelt, onnan kezdve ugyanis vérünk oxigénszállítását akadályozzák, s az egésznek izmaink isszák meg a levét.
febr. 21
23:30
Mammográfia jobb felvételekkel és kisebb sugárterheléssel (WebBeteg)
Magyarországon egyedülálló emlőrákszűrési technikát tanítottak a hódmezővásárhelyi kórházban. A képzésen négy kórházból vettek részt szakasszisztensek. Azt mutatták meg nekik, hogyan lehet a lehető legjobb felvételt készíteni úgy, hogy minél kevesebb sugárterhelés érje a vizsgált nőket.

Keresés