2010. február 5. péntek

febr. 5
0:27
Nyolc dolog, ami az utak rémévé teheti (HáziPatika)
Jól vezet? Biztosan, bár szinte mindenki ezt hiszi magáról. Van azonban néhány olyan körülmény, illetve személyiségvonás, amely miatt a legjobb autóvezető is veszélyessé válhat az utakon. Netán magára ismer az alábbiak...
febr. 5
0:31
Ezért lesz egészséges, ha almát eszik! (HáziPatika)
Miért mondják, hogy naponta egy alma az orvost távol tartja? Dán kutatók magyarázatot adnak arra, miért tesz jót az alma az egészségünknek.
febr. 5
3:12
Az "elfelejtett" daganat elfejtett betegei? (WebBeteg)
Az egyes, kifejezetten a nemek szerint jellemző daganatos megbetegedésekről - pl.: mellrák vagy a prosztatarák - nagyon sok szó esik, viszont a leggyakoribb megbetegedés típusról már kevesebb. Pedig Magyarország világelső a tüdőrákos megbetegedések és halálozás tekintetében.
febr. 5
5:18
Az izomláz - pihentessük vagy dolgozzunk rá? (WebBeteg)
A manapság egyre népszerűbb fitnesz terjedésével joggal kérdezhetjük, hogy vajon nem ártunk-e szervezetünknek az izomlázat okozó erőteljes fizikai terheléssel. Mi áll a kellemetlen tünetcsoport hátterében?
febr. 5
7:24
Milyen veszélyeket rejtenek a téli sportok? Tanácsok síelőknek (WebBeteg)
Szakértők azt tanácsolják a síelőknek és snowboardozóknak, hogy mindig viseljenek védősisakot, és fokozottan figyeljenek a maguk és mások biztonságára.
febr. 5
7:51
Eltiltotta a bivalyokat a tüntetésektől az indonéz elnök (Infostart)
Nem vehetnek többé részt tüntetéseken vízi bivalyok - így döntött Susilo Bambang Yudhoyono indonéz elnök.
febr. 5
8:27
Megtalálták a leukémiás sejtek gyenge pontjait (WebBeteg)
Rákellenes gyógyszerek megalkotása felé jelent újabb lépést japán tudósok felfedezése. A távol-keleti szigetország kutatói 25 olyan DNS-szakaszt találtak leukémia-őssejtekben, amelyek gyógyszerfejlesztés szempontjából is szóba jöhetnek.
febr. 5
8:45
Köhögsz, tüsszögsz, folyik az orrod? Nem biztos, hogy náthás vagy! (NLC)
Gyermekünk megfázásos tünetei allergiás reakcióra hasonlítanak, de azt gondolhatnánk, hogy ez nem lehetséges, hiszen télen a nyári kínzó polleneknek nyoma sincs. Mi okozhatja hát a panaszokat?
febr. 5
9:03
Gyerekvédés különös módszerrel: villanyoszlophoz bilincselte kétéves fiát (Infostart)
Kegyetlen módszernek tűnik, hogy egy kínai apa a lámpaoszlophoz láncolta kisfiát, ám így akarta elkerülni, hogy lánya után őt is elrabolják.
febr. 5
9:05
Magaslaton könnyebb a súlyvesztés (Infostart)
Magaslati viszonyok között könnyebb megszabadulni a súlyfelesleget jelentő kilóktól, és később könnyebb is megtartani a súlyt - számoltak be német tudósok az Obesity tudományos folyóiratban.
febr. 5
9:21
Rágalmazási perben börtön fenyeget egy üzbég filmrendezőt (Infostart)
Üzbegisztánban vádat emeltek rágalmazás címén egy filmrendezőnő ellen, aki dokumentumfilmet forgatott a vaskézzel kormányzott közép-ázsiai országban dívó esküvői szokásokról.
febr. 5
9:39
A cukorár akár a harmadával is csökkenhet az év végére (Infostart)
A harmadával, akár 20 centre is csökkenhet a nyerscukor ára a jelenlegiről a Morgan Stanley nyersanyagpiaci elemző részlegének a vezetője szerint.
febr. 5
9:57
Korához képest éretten viselkedett a kilencévesen szülő kislány (Infostart)
Kilencévesen lett anya egy kínai kislány, aki egészséges fiút szült.
febr. 5
10:33
Tüdőrák okozza a legtöbb halálesetet (WebBeteg)
Vezető haláloknak számít a tüdőrák mind a férfiak, mind a nők esetében a tavalyi év statisztikái alapján. Rendszeres szűrővizsgálatokkal jelentősen csökkenthető lenne a halálesetek száma - vélik a szakemberek.
febr. 5
12:21
Fokozott lavinaveszélyre számítsanak az Ausztriába készülők (Infostart)
Fokozott, az ötfokozatú skálán hármas besorolású a lavinaveszély az osztrák Alpok jelentős részén a www.lawine.at honlapon elérhető tájékoztatás szerint.
febr. 5
12:39
Piros riasztás: akár 25 centi hó is hullhat (Infostart)
Piros riasztás van érvényben az ország nagy részén, mivel nagy mennyiségű csapadék, intenzív havazás várható az elkövetkezendő napokban - mondta az InfoRádiónak az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa. A Dél-Dunántúlon a sok csapadék miatt nem lesz érdemes autóba ülni.
febr. 5
13:42
Mégsem jönnek a gyógyszerautomaták? (WebBeteg)
A gyógyszerautomaták üzemeltetését lehetővé tevő rendelet megsemmisítését kéri az Alkotmánybíróságtól (Ab) a Magyar Gyógyszerészi Kamara (MGYK). A testület szerint a készülékek nem felelnek meg a gyógyszerforgalmazás szabályainak.
febr. 5
14:45
"Rágja a körmét a gyerekem!" - Az orvos válaszol (WebBeteg)
"Ötéves kisfiam állandóan rágja a körmét, már próbáltam kifejezetten erre a célra szolgáló körömlakott is használni, de nem segített. Mit tegyek?" - Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.
febr. 5
14:47
A faddi TBC-s nő családja is fertőzött (WebBeteg)
TBC-vel fertőződött több családtagja is annak a faddi nőnek, aki esetében január 20-án mutatták ki a betegséget - erősítette meg Hercig Gáborné, a település jegyzője. Az ÁNTSZ járványügyi vizsgálatot rendelt el.
febr. 5
15:21
Kigyulladt egy lakóház és annak melléképülete Szolnokon - képek (Infostart)
Mesterlövész lőtt ki egy felforrósodott acetilénpalackot Szolnokon, miután azt a tűzoltók kihozták egy családi ház kigyulladt melléképületéből. A környéken lakóknak rövid időre el kellett hagyniuk otthonukat - közölte a Szolnoki Tűzoltóság és a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese.
febr. 5
15:48
Telített zsírsavak - Nem bizonyított a kártékony hatás (WebBeteg)
A telített zsírsavak és a szívbetegségek ok-okozati kapcsolatát hangsúlyozta mindeddig a szakirodalom. Egy aktuális tanulmány állítása szerint azonban nem bizonyított az összefüggés.
febr. 5
16:51
A törvényhozás sem ül össze a "hópokalipszis" miatt (Infostart)
Hatalmas mennyiségű havat hozó front fenyegeti pénteken és a hétvégén Washingtont és a közép-atlanti térséget az Egyesült Államokban; a várható apokaliptikus közlekedési viszonyok miatt a Fehér Ház szóvivője lemondta szokásos napi sajtótájékoztatóját, a virginiai képviselőház törölte az üléseket.
febr. 5
17:45
Nem is "rossz" a zsír? (Infostart)
A főként húsokban és tejtermékekben található telített zsírok rossz hírben állnak, ám több korábbi tanulmány mostani elemzése nem igazolta a telített zsírok fogyasztása és a szívkockázat növekedése közti összefüggést.
febr. 5
17:54
Tüdőrák: dohányzás, gének vagy mindkettő? (WebBeteg)
Nemrégiben három egymástól független kutatócsoport állapította meg, hogy a 15-ös kromoszóma tartalmazza a tüdőrákhoz kapcsolódó géneket. A három kutatócsoport azonban teljesen különböző következtetésre jutott azzal kapcsolatban, hogyan alakítják ki a gének a tüdőrákra való hajlamot.
febr. 5
18:03
"Aki rátok támad, azt egyétek meg!" (Infostart)
A Viktória-tavon jelzett krokodiltámadások sorozatára reagálva bosszúra szólított fel Uganda mezőgazdasági minisztere, aki hüllők levadászására, megölésére és elfogyasztására buzdítja a helyi halászokat és földműveseket.
febr. 5
18:57
Lenyomták a Harry Potter-filmek sztárjai a nagyokat (Infostart)
Emma Watson, a Harry Potter-filmek sztárja keresett a legtöbbet tavaly a hollywoodi színésznők közül, a színészek bevételi toplistáját pedig a varázslótanoncot alakító Daniel Radcliffe vezeti - derült ki a Vanity Fair magazin összeállításából.
febr. 5
19:15
A vidéki levegőre esküszik Európa legidősebbje (Infostart)
A friss levegő és a jó vidéki koszt - Európa legidősebb embere szerint ezek biztosan hozzájárultak ahhoz, hogy nemrég családja körében ünnepelhette 110. születésnapját.
febr. 5
19:51
Ön milyen gyorsan tudna futni - egy gepárd elől? (Infostart)
Igen fürge lett jó pár állatkerti látogató Új-Zélandon, miután kiszabadult három gepárd.
febr. 5
20:00
"A párom mániás depresszióban szenved!" - Az orvos válaszol (WebBeteg)
"Az élettársam mániás depresszióban és borderline személyiségzavarban szenved. Sokszor nem tudom, hogy kellene viselkednem vele." - Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.
febr. 5
20:09
Miért ne nézhetne egy bankár aktfotókat? - videóval (Infostart)
Miranda Kerr ausztrál topmodell védelmébe vett egy befektetési bankárt, akit az a veszély fenyeget, hogy elveszti állását, mert munkaidőben a sztármanöken meztelen fotóit nézegette az interneten, és eközben tudtán kívül bekerült egy tv-adásba.
febr. 5
20:45
Antialkoholisták voltak a sarkkutatók? (Infostart)
A várt két láda helyett végül öt láda 100 éves whiskyt és brandyt talált az Antarktiszon egy új-zélandi kutatócsoport. A Whyte and Mackay skót whiskyfőző cég megbízásából kutakodó új-zélandiak a Sir Ernest Shackleton brit sarkkutató 1909-es expedíciója által hátrahagyott üvegeket ásták ki. A skót megbízó mintát akar venni a nemes szeszből, hogy feléleszthesse elveszett receptjét.
febr. 5
21:03
Milliárdokat takarít meg az egészségügyi kassza - a söröskriglivel (Infostart)
A vendégek a jövőben is összetörhetik egymást a brit kocsmákban, de söröskriglijeiket nem. A törhetetlen korsót egyenesen a brit kormány belügyminisztere, Alan Johnson mutatta be a sajtónak méghozzá igen büszkén. Az illetékesek szerint a találmány révén a szigetország egészségügyi kasszája milliárdokat takaríthat meg
febr. 5
21:57
"Különlegesség" lett a nápolyi pizza (Infostart)
Hivatalos uniós elismerést nyert, megkapta a "garantáltan hagyományos különlegesség" (traditional speciality guaranteed, TSG) termékminősítést a nápolyi pizza. A délolasz város pizzasütői érthetően örömmámorban úsznak.
febr. 5
22:06
Az ondósejtek titkai - Új felfedezés (WebBeteg)
Az ondósejtek nem kezdenek el úszni azonnal az ejakuláció után, mert erőforrásaik korlátozottak, és egy helyben várakozva nagyobb esélyük van a petesejttel való találkozásra. Csak akkor iramodnak neki, amikor a petesejt már közelebb van.
febr. 5
23:09
Az internet-függők körében gyakoribb a depresszió (WebBeteg)
A sok időt internetezéssel töltők körében jóval gyakoribbak a depresszióra utaló tünetek, mint a világhálót csupán alkalomszerűen látogatók között - derítették ki brit pszichológusok.

Keresés