2010. február 5. péntek

febr. 5
0:27
Nyolc dolog, ami az utak rémévé teheti (HáziPatika.com)
Jól vezet? Biztosan, bár szinte mindenki ezt hiszi magáról. Van azonban néhány olyan körülmény, illetve személyiségvonás, amely miatt a legjobb autóvezető is veszélyessé válhat az utakon. Netán magára ismer az alábbiak...
febr. 5
0:31
Ezért lesz egészséges, ha almát eszik! (HáziPatika.com)
Miért mondják, hogy naponta egy alma az orvost távol tartja? Dán kutatók magyarázatot adnak arra, miért tesz jót az alma az egészségünknek.
febr. 5
0:57
Napi előrejelzés 12 jegy számára (ma.hu)
A csillagok varázslatos útmutatása segít a hétköznapok során. Mit tegyünk, ne tegyünk az adott napon, vagy éppen mire vigyázzunk munkánk, szerelmi életünk, vagy épp egészségünk területén. Napi előrejelzést olvashatnak a 12 jegy számára.
febr. 5
2:45
Napi Horoszkóp - 2010.02.05. (Ezoterikus.hu)
Mi a csillagjegyed? Rövid napi útmutatónk segíthet abban, mit érdemes vagy mit nem megtenni a mai napon! Olvass bele!
febr. 5
3:12
Az "elfelejtett" daganat elfejtett betegei? (WebBeteg)
Az egyes, kifejezetten a nemek szerint jellemző daganatos megbetegedésekről - pl.: mellrák vagy a prosztatarák - nagyon sok szó esik, viszont a leggyakoribb megbetegedés típusról már kevesebb. Pedig Magyarország világelső a tüdőrákos megbetegedések és halálozás tekintetében.
febr. 5
5:06
Szépség a kertből - természetes kozmetikumok (Édenkert)
Használd közvetlenül a természet patikáját. Elég, ha kimész a kertbe vagy a piacra és máris kozmetikumok sokasága áll rendelkezésedre.
febr. 5
5:08
Narancsbőr ellen: gyümölcs! (Édenkert)
Néha megfeledkezhetsz arról, hogy igen apró odafigyelés is elég a narancsbőr visszaszorításához. Ilyen például a tudatos gyümölcsfogyasztás. Lássuk, melyiket edd narancsbőr ellen!
febr. 5
5:10
Miért jó a feng shui a kertben? (Édenkert)
Az élő táj képződményei befolyásolják az energia áramlását: így van ez a kerttel is. Ötleteket adunk a növények, ösvények, tavak és kerítések elrendezéséhez.
febr. 5
5:18
Az izomláz - pihentessük vagy dolgozzunk rá? (WebBeteg)
A manapság egyre népszerűbb fitnesz terjedésével joggal kérdezhetjük, hogy vajon nem ártunk-e szervezetünknek az izomlázat okozó erőteljes fizikai terheléssel. Mi áll a kellemetlen tünetcsoport hátterében?
febr. 5
7:24
Milyen veszélyeket rejtenek a téli sportok? Tanácsok síelőknek (WebBeteg)
Szakértők azt tanácsolják a síelőknek és snowboardozóknak, hogy mindig viseljenek védősisakot, és fokozottan figyeljenek a maguk és mások biztonságára.
febr. 5
7:30
Agyrázkódás - Mi okozza, mik a tünetei? (kamaszpanasz)
Agyrázkódás leggyakrabban verekedés, esés, játszótéri sérülés, autó-vagy biciklibaleset következtében történik. Nem ritka azonban a kemény küzdősportoknál (boksz, foci), vagy azoknál sem, melyek nagy sebességgel járnak (sí, snowboard, jéghoki). Leggyakrabban a kamaszkorban, 14-19 éves kor között alakul ki és férfiaknál gyakoribb. Mit kell tudnod róla?
febr. 5
7:33
Téli allergének - mitől tüsszögsz? (HarmoNet)
Télen is tüsszögsz és sehol egy virág? Az allergia nem évszakfüggő. A tünetek a hideg hónapokban is erősek lehetnek. Mire vagy allergiás télen?
febr. 5
7:51
Eltiltotta a bivalyokat a tüntetésektől az indonéz elnök (Inforádió)
Nem vehetnek többé részt tüntetéseken vízi bivalyok - így döntött Susilo Bambang Yudhoyono indonéz elnök.
febr. 5
8:09
Pénteki HarmoNet horoszkóp 2010-02-05 (HarmoNet)
Ma alig várjuk, hogy szaftos pletykákat halljunk munkatársainkról. Nem is kell csalódnunk, a tudomásunkra juthat néhány izgalmas részlet. Fontos, hogy ne adjuk tovább, amit hallottunk, hiszen így konfliktusba keveredhetünk. Ma fogékonyabbak leszünk a fertőzésekre, jobban kell figyelnünk a személyi higiéniára. Jól tesszük, ha nem megyünk túlzsúfolt helyekre, óvakodjunk attól, hogy kis légterű…
febr. 5
8:11
Heti szexhoroszkóp 2010. február 5-től 11-ig (HarmoNet)
Hódítás, csábítás, szakítás és szerelem. Erotika, és minden ami a randevúk és forró éjszakák világába belefér.
febr. 5
8:15
Gyümölcsfák szemzésének tavaszi munkálatai (képek lépésről-lépésre) (Édenkert)
A tavasz hívogat a kertbe, hogy megnézzük őszi szemzési munkánk eredményét.
febr. 5
8:27
Az uzsonnásdoboz titka: tápláló és nem a szemétben végzi (HarmoNet)
A többi háztartási eszközhöz képest az iskolai uzsonnás doboz még egyszerűnek tűnik. De csak addig, míg a megtöltésére nem kerül a sor - állítja Kate Di Prima az Ausztrál Dietetikus Szövetség munkatársa.
febr. 5
8:27
Ingyenesen járna az otthoni hospice ellátás (orientpress)
Bár az otthoni hospice ellátás ingyenesen jár minden végstádiumban lévő, daganatos betegségben szenvedőnek, a lehetőséget csak a rászorultak alig pár százaléka veszi igénybe. A testi és lelki szenvedések enyhítését célzó, szakemberekkel végzett segítségnyújtást az OEP személyenként napi 3 840 forinttal támogatja, azonban a háziorvosok és a szakorvosok nem minden esetben hívják fel rá a beteg és a…
febr. 5
8:27
A spiritualitás a válság megoldása! (Ezoterikus.hu)
Swamiji az indiai hagyományból ismert hét szent rísi egyikének a testet öltése, híres mesterlánc tagja. Exkluzív interjúban mesélte el, hogy a válságból a spiritualitás vezethet ki.
febr. 5
8:27
Megtalálták a leukémiás sejtek gyenge pontjait (WebBeteg)
Rákellenes gyógyszerek megalkotása felé jelent újabb lépést japán tudósok felfedezése. A távol-keleti szigetország kutatói 25 olyan DNS-szakaszt találtak leukémia-őssejtekben, amelyek gyógyszerfejlesztés szempontjából is szóba jöhetnek.
febr. 5
8:29
Kétszáz kórházi ágyat kapott Hargita megye Pest megyétől (orientpress)
Ünnepélyesen is átadta 2010. február 3-án Pest Megye Közgyűlésének elnöke a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórházban azt a kétszáz kórházi ágyat, melyek már korábban megérkeztek Erdélybe. Az adományról szóló szerződést 2009 decemberében írták alá és két hónappal ezelőtt a kórház megkapta a bútorokat.
febr. 5
8:31
WHO: 7,6 millió ember halálát okozza világszerte évente a rák (orientpress)
Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) és a Nemzetközi Rákellenes Liga közös kutatása szerint, a daganatos megbetegedések 40 százaléka megelőzhető lenne egyszerű, mindennapos egészség-megőrzési szabályok ismeretével és betartásával, valamint a megelőző és szűrő programok hatékonyabbá tételével.
febr. 5
8:45
A gyógyszerészek nem akarnak automatákat (orientpress)
Alkotmánybírósághoz fordult a Magyar Gyógyszerészi Kamara a gyógyszerautomaták üzemeltetését lehetővé tévő miniszteri rendelettel kapcsolatban - írja a Magyar Nemzet. A köztestület a rendelkezés megsemmisítését kéri.
febr. 5
8:45
Köhögsz, tüsszögsz, folyik az orrod? Nem biztos, hogy náthás vagy! (NLCafé)
Gyermekünk megfázásos tünetei allergiás reakcióra hasonlítanak, de azt gondolhatnánk, hogy ez nem lehetséges, hiszen télen a nyári kínzó polleneknek nyoma sincs. Mi okozhatja hát a panaszokat?
febr. 5
8:45
Igy jósolnak az egyiptomiak tüsszentésből! (Ezoterikus.hu)
Ha nem a téltől és nem influenzától szenvedünk, és nem is allergiás roham tör ránk, akkor miért tüsszentünk? Japánban és Egyiptomban is tudják erre a választ...
febr. 5
8:57
Ha majd a növények szétfeszítik a kerítésed, mit fogsz csinálni? (Édenkert)
A kert mérete adott, a növények viszont nőnek. Egyes növények hatalmas méretet érhetnek el, más növények megöregednek, egyre csúnyábbak lesznek. Milyen lehetőségeid vannak a kordában tartásukra?
febr. 5
9:03
Ízlések és típusok: Táplálkozásgenetika egyénre szabva (HarmoNet)
Az emberek szervezete különbözőképpen reagál egyazon étrendre, ami a legfrissebb táplálkozásgenomikai kutatások szerint elsősorban genetikai sokféleségünkkel (genetikai polimorfizmussal) magyarázható. Az egyéni különbségek hátterében azonban nem csak a genetikai változékonyság áll. Az életkor, az életvitel, a korábbi táplálkozással kapcsolatos jellemzők és az élettani változók - még édesanyánk…
febr. 5
9:03
Gyerekvédés különös módszerrel: villanyoszlophoz bilincselte kétéves fiát (Inforádió)
Kegyetlen módszernek tűnik, hogy egy kínai apa a lámpaoszlophoz láncolta kisfiát, ám így akarta elkerülni, hogy lánya után őt is elrabolják.
febr. 5
9:03
A 11 legtitkosabb japán babona! (Ezoterikus.hu)
Japánban is fellelhetőek az emberek mindennapi életében a különböző babonák, melyek meghatározzák, hogy mit tesznek, és mit nem tesznek az ott lakók.
febr. 5
9:05
Magaslaton könnyebb a súlyvesztés (Inforádió)
Magaslati viszonyok között könnyebb megszabadulni a súlyfelesleget jelentő kilóktól, és később könnyebb is megtartani a súlyt - számoltak be német tudósok az Obesity tudományos folyóiratban.
febr. 5
9:18
Napi horoszkóp: a szex az éltető erőd (Borsa)
Napi horoszkóp: a szex az éltető erőd
febr. 5
9:18
A leghatásosabb természetes étvágycsökkentők (Édenkert)
Majd` éhen halsz, de nincs időd ebédelni? Nemrég ettél, de ismét valami nassolnivalón jár az eszed? Édességek helyett csökkentsd az étvágyad természetesen!
febr. 5
9:20
11 dolog, amit a bambuszról tudni kell! (Édenkert)
A régi kínai mondás igazságát akkor értjük meg igazán, ha szert teszünk saját bambuszra. Ehhez 11 pontban foglaltuk össze a legfontosabb tudnivalókat.
febr. 5
9:21
Rágalmazási perben börtön fenyeget egy üzbég filmrendezőt (Inforádió)
Üzbegisztánban vádat emeltek rágalmazás címén egy filmrendezőnő ellen, aki dokumentumfilmet forgatott a vaskézzel kormányzott közép-ázsiai országban dívó esküvői szokásokról.
febr. 5
9:21
A jó bacik készenlétben tartják az immunrendszert! (ma.hu)
A tudósok már régóta keresik a magyarázatot arra a látszólagos ellentmondásra, miszerint a szélesspektrumú antibiotikumok hosszútávú szedése súlyos másodlagos bakteriális fertőzésekhez vezethet. A Pennsylvania Egyetem Orvosi Karának kutatói most elárulják a titkot.
febr. 5
9:21
11 tipp, amit a sikeres nők nem árultak el neked! Eddig... (Ezoterikus.hu)
Szeretnél végre feljebb jutni a ranglétrán? A siker kulcsa nem csak a tehetségben, hanem a rátermettségben is rejlik! Néha banálisan egyszerű dolgokról van szó...
febr. 5
9:22
Szeretnél kardvirágmezőt a kertedbe? (Édenkert)
Virágágyi dísznek vagy vágott virágnak is kiváló növények a változatos kardvirágok. Megmutatjuk hogyan neveld őket!
febr. 5
9:39
A cukorár akár a harmadával is csökkenhet az év végére (Inforádió)
A harmadával, akár 20 centre is csökkenhet a nyerscukor ára a jelenlegiről a Morgan Stanley nyersanyagpiaci elemző részlegének a vezetője szerint.
febr. 5
9:39
ÁNTSZ: Változatlanul alacsony az influenza aktivitása a 4. héten (orientpress)
2010. 4. hetében enyhén emelkedett az influenzaszerű megbetegedések száma az előző hetihez képest. A figyelőszolgálatban résztvevő orvosok jelentéseinek alapján végzett becslés szerint a 2010. január 25-31. közötti héten az országban kb. 15 400 fő fordult orvoshoz influenzaszerű tünetekkel, 8 százalékkal több, mint az előző héten.
febr. 5
9:39
Duna-Dráva Nemzeti Park - videón (Édenkert)
Sebes folyók, lusta mellékágak, zátonyszigetek, átéri erdők, gemenci holtágak, ligeterdők, mocsárrétek, homokpuszták, dombvidéki erdők egyedi növény- és állatvilág. Videón is bemutatjuk.
febr. 5
9:57
Korához képest éretten viselkedett a kilencévesen szülő kislány (Inforádió)
Kilencévesen lett anya egy kínai kislány, aki egészséges fiút szült.
febr. 5
9:57
Multivitaminok - megéri költeni rájuk? (orientpress)
A multivitaminok mindenki szerint fedezik a napi vitaminmennyiséget, segítségükkel energikusabbak, egészségesebbek lehetünk. Népszerűségük napról napra nő, és ha valami egészségügyi problémánk van, rutiszerűen szaladunk a gyógyszertárba, mert ha vitamint is szedünk az orvos által felírt gyógyszerek mellé, akkor gyorsabban meggyógyulunk. Tesszük mindezt annak ellenére, hogy a mai napig nem…
febr. 5
10:00
Pesti parkok: Orczy-park és Ludovika (Édenkert)
Az Orczy-parkot sokan Oczy-kertként ismerik. A területet bejárva azonban egyre inkább az az ember benyomása, hogy voltak korok, amikor a park jobb napokat látott. Van viszont néhány izgalmas legenda, amelyek ehhez a helyhez kötődnek.
febr. 5
10:15
3 kulcs, ha meg kell nyerned AZT az állást! (HarmoNet)
Úgy érzed, éppen neked írták ki azt a pályázatot? Nincs más teendőd, mint elérni, hogy téged válasszanak! Nem is olyan nehéz, mint hinnéd, ha követni tudod a karrier tanácsadó ajánlásait. Nem lesz könnyű - ezt sajnos megmondhatjuk, hiszen még sokan pályáztak ugyanerre a posztra.
febr. 5
10:15
Milyen a szerelmi profilod? Ha Rák vagy... (Ezoterikus.hu)
Hogyan viselkedsz, ha szerelmes vagy? Milyen a randi-stílusod? Hogy hódítasz? Miként nyilvánulnak meg pozitív és negatív tulajdonságaid, ha párkapcsolatról van szó? Most kiderül!
febr. 5
10:21
Oprah Winfrey tanácsai boldogtalanná tesznek (Borsa)
Különös kísérletre szánta el magát egy amerikai jógatanár. Egy éven át betartott mindent, amit Oprah Winfrey tanácsolt a showműsoraiban. Nem lett boldogabb.
febr. 5
10:33
Vita a lombikprogramok sikermutatóiról (HVG)
Nehéz szülésnek ígérkezik a hazai lombikbébi-klinikák eredményességét összehasonlító információk világrahozatala, mivel a nyilvánosságnak befolyásos ellenfelei vannak. A HVG megszerezte a közlésre váró adatokat.
febr. 5
10:33
Új folyóirattal a fogyatékosok partnerként való kezeléséért (orientpress)
Friss szemléletet, változatos módszertant és paradigmaváltó újítást ígér, és a fogyatékos emberek partnerként való kezelését célozza meg az újonnan megjelent fogyatékosságtudománnal és gyógypedagógiával foglalkozó időszakos folyóirat, a Fogyatékosság és Társadalom.
febr. 5
10:33
A szerelem legvadabb ízei (Ezoterikus.hu)
Az ételek és a szenvedély kapcsolata már az ókori idők óta ismeretes az emberek előtt, különösen, ami libidónövelő hatásukat illeti. Most megismerheted a természetes viagrákat...
febr. 5
10:33
Tüdőrák okozza a legtöbb halálesetet (WebBeteg)
Vezető haláloknak számít a tüdőrák mind a férfiak, mind a nők esetében a tavalyi év statisztikái alapján. Rendszeres szűrővizsgálatokkal jelentősen csökkenthető lenne a halálesetek száma - vélik a szakemberek.

Keresés