2010. február 15. hétfő

febr. 15
0:57
Jobban fog fájni, mint egy szúnyogcsípés (HáziPatika)
A súlyos fertőző betegségek tovább terjedését oltással lehet megakadályozni. Ám van, aki jobban fél a tűszúrástól, mint magától a betegségtől. Magunk és környezetünk védelme érdekében érdemes elgondolkodni, milyen...
febr. 15
1:01
Egy hormon miatt leszünk alkoholisták, de lesz gyógyszer ellene (HáziPatika)
A Scripps Kutatóintézet állatkísérletekkel bizonyította, hogy a speciális stresszhormon, a kortikotróp serkentő faktor (CRF) kulcsfontosságú az alkoholizmus kialakulása szempontjából. Ez az alkoholizmust gyógyító gyógyszerek...
febr. 15
1:05
A magas vérnyomás így is lehet halálos (HáziPatika)
Ma Magyarországon évente egy kisvárosnyi ember hal meg szív- és érrendszeri betegségben. Várószoba-sorozatunkban ezúttal e betegségcsoportról idézünk fel eseteket, hátha segíthetünk valakinek elkerülni a végső fejleményt.
febr. 15
2:39
"Állandóan iszik a kislányom - diabétesze van?" Az orvos válaszol (WebBeteg)
"2 éves kislányom 24 óra alatt kb. 4-5 l szénsavmentes ásványvizet iszik meg. Lefekvéshez 3, olykor 4 cumisüveg vizet iszik meg. Arra gondoltam, hogy esetleg cukorbeteg lehet." Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.
febr. 15
5:48
A pajzsmirigy betegségei - Tünetek, kivizsgálás és kezelés (WebBeteg)
Ha a pajzsmirigy nem termel elegendő hormont, a betegek fáradtságról, aluszékonyságról panaszkodnak. Ha túl sok hormont termel, az sem jó. Részletesen a pajzsmirigy betegségek tüneteiről és a kezelés lehetőségeiről.
febr. 15
6:06
Több millió éves étel a marhahús (Infostart)
Egy egymillió éve élt bika koponyájának rekonstrukciója, amelyet Eritreában találtak, arra utal, hogy az ember a kezdetektől fogyaszthatott marhahúst.
febr. 15
7:36
Feledékeny vagy? - Tíz trükk, hogyan fejleszd a memóriád! (NLC)
Mindannyiunk memóriájának vannak gyenge pontjai. Van, akinek egy útvonal megjegyzése megy nehezen, másnak a névmemóriája gyenge, és vannak, akik olyan szétszórtak, hogy állandóan elfelejtik, hová parkoltak, vagy hová tették a lakáskulcsukat.
febr. 15
7:54
Hatszor annyit ér 10 font a magyar vasúton, mint a briten (Infostart)
Hatszor többet ér tíz font a magyar vasúton, mint a briten - legalábbis az ennyiért megtehető távolság alapján.
febr. 15
7:54
Fogpótlás - Híd vagy fogimplantátum? (WebBeteg)
Bár műtétről van szó, a fogbeültetés kíméletes szájsebészeti eljárás, amely helyi érzéstelenítésben történik. A szakember először az ínyt óvatosan félretolva bejelöli a csavarimplantátum tervezett helyét (egyszerre akár több implantátum is beültethető).
febr. 15
8:57
A mediterrán étrend segít megelőzni a gyomorrákot (WebBeteg)
A statisztikai értékelés egyértelműen mutatta, hogy 33 százalékkal nagyobb esélye volt a gyomorrák kifejlődésére azoknak, akiknek étkezése a legnagyobb mértékben különbözött a mediterrán szokásoktól.
febr. 15
9:06
Megbuktak számtanból - a tanárok (Infostart)
A brit általános iskolai tanárok gyakran a legalapvetőbb számtani műveleteket sem tudják elvégezni - legalábbis egy most elvégzett felmérés tanúsága szerint.
febr. 15
9:24
Múzeumnak adományozta bilincsét a letartóztatott fekete professzor (Infostart)
Henry Louis Gates jr., a Harvard Egyetem tanára, akit még tavaly nyáron tartóztatott le a rendőrség lakása előtt az elfogásakor használt bilincset a Smithsonian Intézet afro-amerikaiak történetét bemutató gyűjteményének adományozta.
febr. 15
9:42
Téli depresszió ellen enni kell (Metropol)
A tavaszra még várnunk kell, de addig se hagyjuk, hogy a téli depresszió uralja hangulatunkat. Helyes táplálkozással nem csak energikusabbak lehetünk, de jókedvünket is növelhetjük. Egyszerű jótanácsok!
febr. 15
11:03
Egy herpesz elleni szer, ami lassítja az AIDS kifejlődését (WebBeteg)
Egy herpesz ellen használt szer alkalmazása lelassítja az egyidejűleg HIV-vírussal is fertőzött embereknél az AIDS-betegség kifejlődését, állapították meg amerikai kutatók.
febr. 15
12:06
Elhízás: már 2 éves kor előtt gondolnunk kell a megelőzésre (WebBeteg)
A Clinical Pediatrics című szaklapban ismertetett tanulmányban 480 két és húsz év közötti gyerek és fiatal egészségügyi adatait tekintették át. Közülük 184-et találtak elhízottnak.
febr. 15
12:42
Az orosz milliárdosok a válságban meggazdagodtak (Infostart)
Az orosz milliárdosok a válság idején meggazdagodtak - ez derül ki a Finansz című orosz folyóiratból, amely hétfőn közölte a leggazdagabb 500 orosz üzletember listáját.
febr. 15
13:00
Már csecsemőkorban megelőzhető lenne az elhízás (NLC)
Sok esetben már két éves kor előtt jelentkeznek az egész életre szóló elhízás jelei - állítják amerikai kutatók.
febr. 15
13:09
Hosszú tél - Vashiány, omega3 zsírsav, rosszkedv (WebBeteg)
A tavaszra még várnunk kell, de addig se hagyjuk, hogy a téli depresszió uralja hangulatunkat. Helyes táplálkozással nem csak energikusabbak lehetünk, de jókedvünket is növelhetjük.
febr. 15
14:12
Új drog - Öngyilkosság, agresszió, beszédkényszer (WebBeteg)
A mefedron igazi veszélye az, hogy hatásával vagy mellékhatásaival kapcsolatban sem részletes állatkísérletek, sem gondos emberi vizsgálatok nem történtek még.
febr. 15
15:42
Vigyázat, nyest! (Blikk)
A városban lakók talán nem is gondolnák, hogy nyest tanyázhat a padlásukon, a pincéjükben, de akár az autójuk motorterében is. Pedig a kis ragadozók már nemcsak a falvak vendégei, akár a külvárosokba vagy a kertvárosokba is bemerészkednek.
febr. 15
16:00
Tilos forgalmazni három testsúlycsökkentő készítményt (Infostart)
Felfüggesztette három testsúlycsökkentő készítmény forgalmazását Magyarországon az Országos Gyógyszerészeti Intézet (OGYI) február 1-től.
febr. 15
16:36
Csak két biztonságos fogyókúrás szer marad a piacon (NLC)
Az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) ajánlására az Országos Gyógyszerészeti Intézet (OGYI) felfüggesztette a szibutramin hatóanyagot tartalmazó, elhízás kezelésére szolgáló gyógyszerek forgalmazását. Az EMA egy új vizsgálat eredményei alapján nagyobbnak ítélte a szibutramin-tartalmú fogyasztószerek kockázatát, mint az elérhető előnyöket. Így jelenleg egy széles körben alkalmazott másik hatóanyag,…
febr. 15
17:12
Rosszul kezelik a betegeket az orvossorozatokban (NLC)
Vészhelyzet, a Doktor House és más hasonló tévésorozatok orvosi csapatai az esetek mintegy felében rosszul kezelik az epilepsziás rohamokat - állítja egy vasárnap közzétett kanadai tanulmány
febr. 15
17:21
Miért szédülhetek? - Az orvos válaszol (WebBeteg)
"Mi okozhatja visszatérő szédülésem és elmúlhat-e orvosi segítség nélkül? Milyen kivizsgálás javasolt ilyen panasz esetén?" - Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.
febr. 15
18:24
Mikor téved Dr. House? - Tanulmány (WebBeteg)
A tanulmányban számos rosszul alkalmazott beavatkozást vettek észre a kutatók a legnépszerűbb orvosi sorozatokban.
febr. 15
19:27
Hogy terjed a szifilisz? - Az orvos válaszol (WebBeteg)
"Olvastam, hogy a szifilisz a bőrön több helyen is kiütéseket, berepedést is okozhat, ami nagyon fertőző. Hogyan terjed a vetegség? " - Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.
febr. 15
19:36
Jó tanács kismamáknak: zöldséggel védje a magzatát! (Infostart)
Már több tanulmány is vizsgálta már a terhesség alatti E-vitamin és cinkbevitel összefüggését a megszületett gyermekek asztma-hajlamával. Japán kutatók azonban szélesítették a kört, és a várandós anyák friss zöldség, gyümölcs és antioxidáns bevitelét hozták összefüggésbe a 16-24 hónapos csemeték nehézlégzés- és ekcéma kockázatával.
febr. 15
19:54
Öncsonkításhoz és halálhoz is vezethet az új partidrog (Infostart)
A mefedron remekül fokozza a virágok növekedését, illatosítja a porszívót, de emberekre való hatása a feldobott hangulat után akár súlyos öncsonkításhoz vagy hirtelen szívhalálhoz is vezethet. Főleg fiatalok fogyasztják kábítószerként, és egy tizenéves lány mefedron okozta halálát néhány napja a Drug Source Review folyóirat ismertette.
febr. 15
20:30
Fogyókúrás szerek tiltólistán - Ön szedte? (WebBeteg)
További döntéshozatalig a receptre kapható szibutramin hatóanyagú készítmények Magyarországon nem hozhatók forgalomba, sem gyógyszer-nagykereskedő, sem gyógyszertár által nem forgalmazhatók - közölte az OGYI.
febr. 15
20:48
Különösen a nőkre veszélyesek a rovarirtó szerek (Infostart)
Bizonyos típusú rovarirtó szerek növelik a nőknél a pajzsmirigy betegségeinek kockázatát, állapították meg amerikai kutatók.
febr. 15
20:48
Tiltólistás fogyókúrás szerek - Milyen betegségket okozhatnak? (NLC)
Az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) ajánlására az Országos Gyógyszerészeti Intézet (OGYI) felfüggesztette a szibutramin hatóanyagot tartalmazó, elhízás kezelésére szolgáló gyógyszerek forgalmazását. Az EMA egy új vizsgálat eredményei alapján nagyobbnak ítélte a szibutramin-tartalmú fogyasztószerek kockázatát, mint az elérhető előnyöket. Így jelenleg egy széles körben alkalmazott másik hatóanyag,…
febr. 15
22:00
Elkerül a nátha, ha optimista vagy! (NLC)
Ritkábban lesznek náthások azok, akik optimistán élik az életet - állapították meg német tudósok, akik vizsgaidőszakban terhelt egyetemisták esetében térképezték fel állításukat.
febr. 15
22:36
Nemi betegségek szűrővizsgálata - Az orvos válaszol (WebBeteg)
"Érdeklődni szeretnék, hogy egy STD szakrendelésen milyen nemi betegségekre szűrnek? Valamint milyen vizsgálatokra lehet számítani?" - Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.
febr. 15
22:38
Migrén és fájdalomcsillapítás - Hat a születendő gyerekre? (WebBeteg)
A triptánok a leghatékonyabb migrén elleni szerek közé tartoznak. Miközben a nők mintegy harminc százalékánál jelentkeznek migrénes fejfájások terhességük ideje alatt, sokan biztonsági okból ódzkodnak a fájdalom csillapításától .

Keresés