2010. február 15. hétfő

febr. 15
0:57
Jobban fog fájni, mint egy szúnyogcsípés (HáziPatika.com)
A súlyos fertőző betegségek tovább terjedését oltással lehet megakadályozni. Ám van, aki jobban fél a tűszúrástól, mint magától a betegségtől. Magunk és környezetünk védelme érdekében érdemes elgondolkodni, milyen...
febr. 15
1:00
Napi előrejelzés 12 jegy számára (ma.hu)
A csillagok varázslatos útmutatása segít a hétköznapok során. Mit tegyünk, ne tegyünk az adott napon, vagy éppen mire vigyázzunk munkánk, szerelmi életünk, vagy épp egészségünk területén. Napi előrejelzést olvashatnak a 12 jegy számára.
febr. 15
1:01
Egy hormon miatt leszünk alkoholisták, de lesz gyógyszer ellene (HáziPatika.com)
A Scripps Kutatóintézet állatkísérletekkel bizonyította, hogy a speciális stresszhormon, a kortikotróp serkentő faktor (CRF) kulcsfontosságú az alkoholizmus kialakulása szempontjából. Ez az alkoholizmust gyógyító gyógyszerek...
febr. 15
1:05
A magas vérnyomás így is lehet halálos (HáziPatika.com)
Ma Magyarországon évente egy kisvárosnyi ember hal meg szív- és érrendszeri betegségben. Várószoba-sorozatunkban ezúttal e betegségcsoportról idézünk fel eseteket, hátha segíthetünk valakinek elkerülni a végső fejleményt.
febr. 15
2:39
"Állandóan iszik a kislányom - diabétesze van?" Az orvos válaszol (WebBeteg)
"2 éves kislányom 24 óra alatt kb. 4-5 l szénsavmentes ásványvizet iszik meg. Lefekvéshez 3, olykor 4 cumisüveg vizet iszik meg. Arra gondoltam, hogy esetleg cukorbeteg lehet." Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.
febr. 15
5:06
Nárcisz - a hiúság, vagy a szerencse virága? (Édenkert)
A nárcisz (Narcissus) többféle szimbólumot hordoz. Nyugaton egocentrizmust, önzést, hiúságot jelent, míg Kínában a virág a gazdagság és a szerencse szimbóluma. A virágzása az új kínai év kezdetén történik, ezért az újjászületés szimbólumává vált. Ha a nárciszod az Újév estéjén virágzik, akkor egész évben szerencsés és egészséges leszel. A “Big Fish” című filmben Edward Bloom a szerelme ablaka alá…
febr. 15
5:08
Kertépítés másképpen: ilyen a XXI. századi kert (Édenkert)
A jól tájékozott, felkészült megrendelővel együtt dolgozni is élvezetesebb, konkrétabban tudja megfogalmazni igényét az építendő kerttel kapcsolatban, ami inspirálóan hat az arra érzékeny kertépítőre, kerttervezőre.
febr. 15
5:10
Kertépítés másképp: modern városi kertek (Édenkert)
A városi kiskertek fogalma nem klasszikus kertépítési stílust fedő fogalom. A XX. század második felében vált elterjedtté, és nem egységes képvilág jellemző rá.
febr. 15
5:12
Tudtad, hogy mennyi bajra orvosság a levendula illóolaja? (Édenkert)
A levendulaolaj az egyik legkedveltebb illóolaj, hiszen remek az illata, számos betegség gyógyítására alkalmas, ráadásul kiváló relaxáló szer.
febr. 15
5:14
Hogy bírod az alkoholt? Skálázzuk a benyomásod! (Édenkert)
Kíváncsi vagy, a legtöbb emberre hogyan hat egy pohár, két pohár, három pohár, négy pohár, öt pohár vagy hat pohár? Ha nem akarod kipróbálni, olvasd el!
febr. 15
5:48
A pajzsmirigy betegségei - Tünetek, kivizsgálás és kezelés (WebBeteg)
Ha a pajzsmirigy nem termel elegendő hormont, a betegek fáradtságról, aluszékonyságról panaszkodnak. Ha túl sok hormont termel, az sem jó. Részletesen a pajzsmirigy betegségek tüneteiről és a kezelés lehetőségeiről.
febr. 15
6:06
Több millió éves étel a marhahús (Inforádió)
Egy egymillió éve élt bika koponyájának rekonstrukciója, amelyet Eritreában találtak, arra utal, hogy az ember a kezdetektől fogyaszthatott marhahúst.
febr. 15
7:00
Asztrológiai előrejelzés - 02.15.-02.21. (Ezoterikus.hu)
A hét bolygóállása nagy mértékben befolyásolhatja, hogy miben lehetünk most sikeresek, vagy épp mikor ütközhetünk váratlan akadályokba...
febr. 15
7:18
Napi Horoszkóp - 2010.02.15. (Ezoterikus.hu)
Mi a csillagjegyed? Rövid napi útmutatónk segíthet abban, mit érdemes vagy mit nem megtenni a mai napon! Olvass bele!
febr. 15
7:20
Heti Horoszkóp február 15-től (Ezoterikus.hu)
Ahány jegy, annyi féle hatás. Neked mit rejteget ez a hét? Vízöntő vagy Ikrek vagy? Bánat vagy jókedv környékezi a következő napokat? Megtudhatod!
febr. 15
7:36
Feledékeny vagy? - Tíz trükk, hogyan fejleszd a memóriád! (NLCafé)
Mindannyiunk memóriájának vannak gyenge pontjai. Van, akinek egy útvonal megjegyzése megy nehezen, másnak a névmemóriája gyenge, és vannak, akik olyan szétszórtak, hogy állandóan elfelejtik, hová parkoltak, vagy hová tették a lakáskulcsukat.
febr. 15
7:45
Veszélyes az öngyógyítás? (HarmoNet)
A magyarok jelentős része gyógyhatású készítményt vagy étrend-kiegészítőt venne igénybe egészsége javítására illetve megőrzésére, melyek közül első helyen az általános immunerősítés készítményei állnak.
febr. 15
7:54
Hatszor annyit ér 10 font a magyar vasúton, mint a briten (Inforádió)
Hatszor többet ér tíz font a magyar vasúton, mint a briten - legalábbis az ennyiért megtehető távolság alapján.
febr. 15
7:54
Amit nagyon akarunk, az már félig a miénk! (Ezoterikus.hu)
Senki előtt nem titok, hogy az Egészségügyi Világszervezet mára hivatalosan is betegséggé nyilvánította az elhízást. Mit tehetsz azért, hogy akár magad is javíts a helyzeten?
febr. 15
7:54
Fogpótlás - Híd vagy fogimplantátum? (WebBeteg)
Bár műtétről van szó, a fogbeültetés kíméletes szájsebészeti eljárás, amely helyi érzéstelenítésben történik. A szakember először az ínyt óvatosan félretolva bejelöli a csavarimplantátum tervezett helyét (egyszerre akár több implantátum is beültethető).
febr. 15
8:03
Hétfői HarmoNet horoszkóp 2010-02-15 (HarmoNet)
Ma bizonytalan hangulatban leszünk, s ennek köszönhetően a munkánk sem olyan pontos, mint máskor. Igényeljük az útmutatást, ha megkapjuk ezt főnökünktől, akkor nem lesznek nagyobb bonyodalmak a munkahelyünkön. Ma lábfejünk lesz érzékenyebb, jó, ha a mai napon kényelmes cipőt hordunk. Ma érdemes lábfürdőt vennünk, amely gyógyító növényekkel készült. Talán a legalkalmasabb lábunk megnyugtatására a…
febr. 15
8:05
Heti munka horoszkóp 2010. február 15-től 21-ig (HarmoNet)
Beosztottak, főnökök, munkaalkalmassági tippek a 12 csillagjegyben.
febr. 15
8:27
A Fém-Tigris éve kemény kihívásokat tartogat (astronet.hu)
2010. február 14-én kezdődik a vállalkozó, lendületes, ám harcias Fém-Tigris éve.
febr. 15
8:27
Tanácsok, ha Anyu/Apu újraházasodik (kamaszpanasz)
Szilvi egyszerűen tudta. Amikor édesapja elvitte őt kedvenc kávézójukba, amint mondta, egy nagyon fontos beszélgetésre, Szilvi ösztönei azt súgták, hogy apja újra megnősül. Szilvi apja megkérdezte, mit szólna hozzá, ha mostohaanyja lenne.
febr. 15
8:48
Együnk a téli depresszió ellen! (ma.hu)
A tavaszra még várnunk kell, de addig se hagyjuk, hogy a téli depresszió uralja hangulatunkat. Helyes táplálkozással nem csak energikusabbak lehetünk, de jókedvünket is növelhetjük.
febr. 15
8:48
Nyerj belépőket a Sport Templomba! (Ezoterikus.hu)
Játssz velünk, és most 3 db egy személyes, 3-alkalmas bérletet nyerhetsz, melyet 6 és 18 éves kor között bármely Fitt7 programra felhasználhatsz!
febr. 15
8:57
Használt ruhából benzin (HarmoNet)
Svéd kutatók a pamut ruhák, farmerek újrahasznosításán munkálkodtak, melyekből sikerült üzemanyagot előállítani. Egy farmer pl. öt kilométernyi utazást tesz lehetővé. A felfedezés jó minőségű, és olcsó bioüzemanyag előállítása régi rongyokból. Betétdíjas rendszerben gondolkodnak, amiben a nem használt rongyok szemétre kerülés helyett begyűjtésre kerül.
febr. 15
8:57
A mediterrán étrend segít megelőzni a gyomorrákot (WebBeteg)
A statisztikai értékelés egyértelműen mutatta, hogy 33 százalékkal nagyobb esélye volt a gyomorrák kifejlődésére azoknak, akiknek étkezése a legnagyobb mértékben különbözött a mediterrán szokásoktól.
febr. 15
9:06
Pénzhiány és kígyózó sorok a vérvételen (orientpress)
Órákat kell várni a vérvételre a szombathelyi háziorvosi rendelőkben, mert nincs elég nővér - számolt be róla a Tények.
febr. 15
9:06
10 módszer kiégés ellen (ma.hu)
Ön hogyan kezeli a mindennapokban a stresszt? Ha esetleg már a padlón érzi magát miatta, jobb, ha tudja: nincs egyedül.
febr. 15
9:06
Megbuktak számtanból - a tanárok (Inforádió)
A brit általános iskolai tanárok gyakran a legalapvetőbb számtani műveleteket sem tudják elvégezni - legalábbis egy most elvégzett felmérés tanúsága szerint.
febr. 15
9:15
A nyilas nem fér a bőrébe a mai napon (Borsa)
Napi horoszkóp, hétfő
febr. 15
9:24
Mentők a hó fogságában - meghalt egy idős beteg (orientpress)
Meghalt egy férfi a hó által körülvett Vértesbogláron, közben a segítségére siető mentők a hótorlaszok miatt a faluhoz vezető úton vesztegeltek. Szentes László, a megyei védelmi bizottság titkára a TV2 Tények című hírműsorában úgy nyilatkozott, hogy a férfi olyan súlyos állapotban volt, hogyha időben kiérnek hozzá, akkor is meghalt volna.
febr. 15
9:24
Múzeumnak adományozta bilincsét a letartóztatott fekete professzor (Inforádió)
Henry Louis Gates jr., a Harvard Egyetem tanára, akit még tavaly nyáron tartóztatott le a rendőrség lakása előtt az elfogásakor használt bilincset a Smithsonian Intézet afro-amerikaiak történetét bemutató gyűjteményének adományozta.
febr. 15
9:24
A Mágia 8 legfontosabb törvénye! Amit szabad és, amit nem! (Ezoterikus.hu)
Mindenki szeretné, ha maga irányíthatná az életét, de ez nem mindig sikerül, hiszen jönnek váratlan események és kellemetlen találkozások. De sok problémát elkerülhetünk, ha ismerjük a mágia alapvető törvényeit.
febr. 15
9:26
Faddon kötelező szűrést rendeltek el (orientpress)
Az ÁNTSZ Faddon február 25-e és március 9-e között kötelező tüdőszűrést rendelt el - tudatta a hírTV. A Tolna megyei faluban 9 gyermekről és 5 felnőttről bizonyosodott be, hogy tbc-fertőzöttek.
febr. 15
9:39
Ajánlott ültetési távolságok - hogy ne legyen gond a szomszéddal (Édenkert)
Bár jelenleg nincs országos érvényű előírás az épületektől, telekhatártól való telepítési távolságokról, ha nem akarunk gondot, tartsuk be az alábbiakat.
febr. 15
9:42
A herpesz kezelésével időt nyerhetnek a HIV-fertőzötteknél (HVG)
Egy herpesz ellen használt szer alkalmazása lelassítja az egyidejűleg HIV-vírussal is fertőzött embereknél az AIDS-betegség kifejlődését, állapították meg amerikai kutatók.
febr. 15
9:42
9 elképesztően vicces tévhit a pasikkal kapcsolatban! (Ezoterikus.hu)
Mire gondolsz, ha egy szőke, nagy mellű bombázót látsz? Ennek a nőnek mindene meg van? A férfi a lábai előtt hever, örök hűséget és szerelmet esküdözve egy brill gyűrű kíséretében?
febr. 15
9:51
Örjítő stressz ellen É.L.N.I. - A Négy Kérdés Technikája (HarmoNet)
A nemkívánatos stresszorok áttekintése után a helyzetről-helyzetre, időről-időre, személyről-személyre változó, hatékony válaszlépések, a voltaképpeni stresszkezelés megtervezése következik. Az eredményes stresszkezelés alapját az ún. É.L.N.I. kérdésekre adott válaszainkkal mi magunk adhatjuk meg.
febr. 15
10:00
Készítsünk tárkonyecetet! (Édenkert)
A tárkony (Artemisia dracunculus L. - Asteraceae) kellemes fűszeres illata és zamata miatt a középkortól kezdve közkedvelt fűszernövény. Illóolajának összetétele hasonló az ánizséhoz, de nem olyan édes. Virágzáskor gyűjtött föld feletti részeit megszárítva porrá őrlik és levesek, mártások, saláták ízesítésére használják. Erdélyben, de Franciaországban is a sült húsok egyik alapvető fűszere.
febr. 15
10:06
A vakbélgyulladás tünetei és kezelése (kamaszpanasz)
A vakbélgyulladás (appendicitis) leggyakrabban tízéves kor körül és fiatal felnőttkorban jelentkezik, az őszi és a tavaszi időszakban halmozottabban fordul elő. Nem egyszer felső légúti fertőzés előzi meg.
febr. 15
10:18
A szélütés kockázatát is csökkentheti a csokoládé (ma.hu)
Újabb tanulmányok igazolták, hogy a csokoládé jótékony hatással van az érrendszerre, és rendszeres fogyasztása csökkenti a szélütés kockázatát. Egy felmérés viszont ellenkező eredménnyel járt.
febr. 15
10:18
A nagyszülők miatt könnyebben hízik el a gyerek (orientpress)
A kisgyermekek, akikre rendszeresen vigyáznak a nagyszüleik, a túlsúly fokozott kockázatának vannak kitéve egy átfogó brit tanulmány szerint.
febr. 15
10:18
Dj-nek állt a 69 éves nagymama (Borsa)
Míg a kortársai visszavonultan töltik a nyugdíjas éveiket, a 69 éves Mamy Rock a legmenőbb párizsi klubokban keveri a zenét. Amíg él, nem akarja abbahagyni.
febr. 15
10:20
Korszerű Egészségház épül Csörötneken (orientpress)
Könnyen megközelíthető helyszínen, egy épületben újulnak meg Csörötnek egészségügyi szolgáltatásai. A tervezett fejlesztések célja egy példaértékű integrált egészségügyi, szociális szolgáltató tér kialakítása a szentgotthárdi kistérségben.
febr. 15
10:21
Pirítsunk édesköményt! (Édenkert)
Az édesköményt (Foeniculum vulgare) már az ókorban ismerték és használták. Íze és illata az ánizsmaghoz hasonlít. Magjait levesekbe és halételekbe főzik, a gumóját lereszelik, és a káposztasalátához adják. A fehér üröm és az ánizs mellett az abszint fő ízesítő anyaga! Mi most rizshez kínáljuk!
febr. 15
10:36
Én gyerekem - te gyereked - mi gyerekünk!? (Ezoterikus.hu)
Nézzük meg, hogy egy leszületni kívánkozó lélek milyen módon találhatja meg azt a megbonthatatlan karmikus kapcsolatot, amire az adott életben mindenképpen szüksége lesz.
febr. 15
10:42
Sajtfelfújt ínyenceknek! (Édenkert)
A kemény sajtok közül a legkedveltebb az ementáli. Már a benne lévő lyukak miatt is gyermekkorunk kedvence. Az előállítása során, a sajt érésekor jelentős gázképződés zajlik a sajt belsejében, ettől alakulnak ki a hatalmas lyukak. Nos, most ementáli sajtból készült, gyorsan elkészíthető, és garantáltan nagyon finom felfújt receptjét ajánljuk!
febr. 15
10:45
Zöldfélék fogyasztásával védhetik a kismamák a magzatot (HarmoNet)
A terhesség alatt elfogyasztott nagyobb mennyiségű zöld és sárga zöldségek, citrusfélék és béta-karotin megelőzheti a születendő gyermeknél az ekcéma kialakulását, a magasabb E vitamin bevitel pedig csökkentheti a csecsemőkori asztmás légzés előfordulását.

Keresés