2010. február 15. hétfő

febr. 15
1:00
A Valentin nap a legjobb (est.hu)
A Valentin nap című romantikus komédia lett az észak-amerikai jegybevételi toplista első helyezettje az elmúlt hétvégén: bemutatásának első víkendjén 52,4 millió dollárt kaszált. Cameron Avatarja már az első háromban sem szerepel.
febr. 15
1:04
Gyerekszem Filmfesztivál (est.hu)
A 2009-es Gyerekszem Filmfesztivál nyertes filmjeiből mutatnak be válogatást a budapesti Merlin színházban február 28-án, vasárnap. A 90 perces összeállítás vetítését délután 3 órakor kezdik. A programon való részvétel ingyenes.
febr. 15
7:54
Morcheeba: visszatér a klasszikus felállás (est.hu)
Skye Edwards, a brit zenekar egykori énekesnője úgy döntött, hogy 2003-as kiválása után újra csatlakozik a Godfrey-fivérekhez. Az együttes tavasszal kezd koncertezni, előtte elkészíti új albumát.
febr. 15
7:56
Állatfarm (est.hu)
Tisztában vagyok az "1954-es verzió merőben jobb" és az ehhez hasonló kritikai észrevételek sznob kicsengésével, ám ezúttal tényleg nem mondhatok mást. Már csak azért sem, mert az 1999-es változat elkészítése hamvában holt ötlet volt.
febr. 15
9:06
Eláruljuk, hogyan viseld! - Színek és minták a tavaszi-nyári szezonra (NLCafé)
A 2010-es tavaszi–nyári trendpalettán a szokásos virágminták mellett megtalálhatók absztraktba hajló állati motívumok, pszichedelikus minták és cikázó geometrikus vonalak is. A színekre az élénk és semleges árnyalatok közti ambivalencia jellemző.
febr. 15
10:18
Operett-musical magazinműsort indít a Duna TV Feke Pállal (est.hu)
"A zene az kell" címmel új magazinműsort láthatnak március 6-tól szombat esténként a Duna Televízió nézői. A cím nem véletlenül ismerős: a "Valahol Európában" című musicalből kölcsönözte az új műsor, amelynek házigazdája Feke Pál lesz.
febr. 15
10:20
Frankenstein (est.hu)
Mint megannyi pályatársának, Frankensteinnek is megvolt a maga evolúciós folyamata. Míg kezdetben tufafejű zöld gnóm volt, aki alkalomadtán csettintett kettőt az Addams Family főcímzenéjére, addig mára szakavatott ijesztegető vált belőle.
febr. 15
10:22
Portugál (est.hu)
Némi rosszindulattal azt mondhatnánk, hogy ez a film felfogható az Üvegtigris szocreál elődjének is. Avagy kidolgozott forgatókönyv híján vesztesek és idült alkeszek többé-kevésbé mókás bazmegelésének lehetünk fültanúi 90 percen át.
febr. 15
10:24
Húgom, nem húgom (est.hu)
Büszkén felvállalom: semmivel nem nagyobb cink viccesnek találni a hasonszőrű vígjátékokat, mint a Rém rendes családot. A gond csupán akkor kezdődik, mikor emellett pl. képtelenek vagyunk kódolni Woody Allen intellektuális humorát.
febr. 15
10:26
Edison (est.hu)
Justin Timberlake az az előadó, akinek köszönhetően nagy gyakorisággal mormolok imát a hanyagul rögzített színpadi reflektorokért felelős felsőbb erőkhöz. Ennek dacára el kell ismernem, hogy korántsem tehetségtelen színész.
febr. 15
10:28
Végtelen (est.hu)
Az Átjárók című projekt interaktív utazása után most újra átélhetjük az Élőkép Társulat és a MOME vizuális kommunikáció tanszék hallgatóinak közös - trilógiává teljesedő - poszteposzának első, félig kiállítás, félig performansz darabját.
febr. 15
11:30
Másokkal is ki akarjuk próbálni a szexet - baj lehet belőle? (NLCafé)
Hetedik éve vagyunk együtt a párommal, és úgy érezzük, hogy másokkal is ki szeretnénk próbálni a szexet. De félek, milyen következményei lesznek, ha elmegyünk egy swingerklubba.
febr. 15
11:48
El Camino (est.hu)
Utazás Franciaországból Santiago de Compostelába, a ránk nehezedő hétköznapokból önmagunkba. Nyolcszáz kilométer töprengés, életátértékelés, az örök elvágyódás testünket és szellemünket egyaránt átformáló próbatétele.
febr. 15
11:50
100 év azonosság, 100 év változás (est.hu)
A Kongó-medence népeinek az európai ember számára különös kultúráját tárta fel Torday Emil neves Afrika-kutató 1900-1909 között, s nyomában járva száz évvel később a három fiatal kutató szervezte emlékexpedíció.
febr. 15
11:52
Re-Üveg kiállítás (est.hu)
Vajon mi történik, ha egy környezettudatos designer kezébe nyomunk egy üres borosüveget? Minden bizonnyal praktikus használati és/vagy lenyűgöző kiállítási tárgyat kapunk így, aki nem hiszi, az látogasson ki a soron következő WAMP-ra!
febr. 15
13:18
Különleges töltött zöldségek – egyszerűen (NLCafé)
Könnyű, ízletes vacsora lehet a töltött zöldségekből. Ehetjük melegen is, de szerintem akkor érvényesül legjobban a zöldségek íze, ha kihűlt. Ezzel szemben a töltött hagymát melegen ajánlom – ha kihűl, kicsit megkeményedik a tölteléke.
febr. 15
14:12
Az Est Music bemutatja: Disco Express az Alcatrazban (est.hu)
Üljenek lányok ölébe fiúk, esetleg épp fordítva. Piperkőc pop, avagy rúzsos, szemceruzás glam. Rózsaszín álom a valóságról, rakenrollban felmondva. Tök, dög, sexual liberty az Alcatrazban.
febr. 15
14:12
Házasodik a Jóban Rosszban rosszfiúja (NLCafé)
Damu Roland augusztusban vezeti oltár elé kedvesét.
febr. 15
14:14
Stomp a Kongresszusiban (est.hu)
Mozdulj, mozdulj, mintha élnél, ember! Bugi a lábadban, adrenalin a véredben, véred az agyadban, agyad eldobva. Dobbanás, csörrenés, zörrenés, tánc az óra körül. Ritmusdepó a Kongresszusiban.
febr. 15
14:16
Harcművészeti Fesztivál (est.hu)
Egész napos Harcművészeti Fesztivállal várja az érdeklődőket február 20-án, szombaton a Sport Templom "Butokugan" Harcművészeti Központ. Lesznek nyílt edzések, bemutatók, de gasztronómiai és gyermekprogramokra is lehet számítani.
febr. 15
14:18
Az indiai klasszikus zene mesterei a Trafóban (est.hu)
Jobb esetben mindannyian a tökéletes harmóniát keressük. Szeretjük azt gondolni, hogy a világ lelkiismeretének csakravonalai Indiában tekerednek. Transzcendetális meditáció a Trafóban.
febr. 15
14:20
Nigel Kennedy a MüPá-ban (est.hu)
Nincs határ, soha nem is volt. Mert mi is az, hogy komolyzene és mi is az, hogy jazz. Egyik nélkül nem él a másik. A fejlődés organikus, a kiválasztódás természetes. Bach és Duke Ellington egy testben.
febr. 15
14:22
Combichrist az A38-on (est.hu)
Elsősorban magadtól félj, mert félni jó. Ha rettegsz, biztos, hogy élsz. A pokol itt van közöttünk, könyörtelen falansztermjúzik, a messzi-távoli északról. Szellemjárás és démonvadászat az A38-on.
febr. 15
15:42
Különlegesség Dubaiból: teveburger (NLCafé)
Egy dubai étterem új fogást kínál a zsírszegény húsok kedvelőinek: a teveburgert.
febr. 15
16:18
Titokzatos lemezt készít a Franz Ferdinand (est.hu)
A skót zenekar elkezdte megírni negyedik lemezének számait, ám Alex Kapranos frontember csak annyit volt hajlandó elárulni a készülő dalokról, hogy ismét újdonsággal áll elő együttese.
febr. 15
16:18
Méretes tetkót villantott a színésznő (NLCafé)
A kislányos kinézetű színésznő, Mena Suvari megmutatta, hogy létezik keményebb oldala is.
febr. 15
16:20
Külföldi koncertezésre pályázhatnak hazai zenekarok (est.hu)
Az immár kilencedik alkalommal kiírt HungaroConnections program elsődleges célja, hogy a hazai és külföldi zenekarok közös koncertjeinek támogatásával elősegítse egymás zenei színterének megismerését.
febr. 15
16:22
életREklám 2010: 20 év szabadság!? (est.hu)
A pozsonyi AZYL rövidfilmfesztivál újra meghirdeti életREklám fantázianevű felhívását, melyben a tavalyi évhez hasonlóan immár másodszor a BUSHO fesztivál (Budapest Short Film Festival) vállalta a magyarországi lebonyolítást.
febr. 15
18:42
Paleolit klub Szendi Gáborral és Schobert Norberttel: A civilizációs betegségeket a civilizáció okozza (NLCafé)
Szendi Gábor a Paleolit táplálkozás című könyve megjelenése óta töretlen népszerűségnek örvend. A nagy érdeklődésre tekintettel elindult a Paleolit Klub, ahol havonta kétszer találkozhatsz a szerzővel és vendégével.
febr. 15
18:44
Együtt szurkolnak a nők és a férfiak (NLCafé)
Egy, a közelmúltban bemutatott kutatás eredményei szerint a téli olimpia legalább egy tekintetben egyedülálló esemény: a legtöbb sporteseménnyel ellentétben ugyanis a téli játékokra legalább annyira kíváncsiak a nők, mint a férfiak.
febr. 15
19:36
Hihetetlen! Valentin-napi ölelésrekord született (NLCafé)
Egy 51 éves amerikai férfi felállította az ölelések világrekordját: 7777 embert ölelt meg 24 óra alatt.
febr. 15
20:12
Mobillal a kezünkben magabiztosabban flörtölünk (NLCafé)
Valentin napon 1,5-szer több sms-t és 2,5-szer több mms-t küldünk, mint egy átlagos hétköznapon.
febr. 15
22:00
Mr. Balhé (est.hu)
Az ifjabb generáció valószínűleg már amolyan galambősz Adam Sandlerként tekint Leslie Nielsenre, és vélhetően fogalma sincs róla, hogy ez a kedves, joviális, kicsit ripacs bácsi valaha ultravicces produkciókban is szerepet vállalt.
febr. 15
22:02
Kampókéz 3. - Holtak napja (est.hu)
Egy régi hollywoodi legenda szerint, ha valaki pontban éjfélkor a tükör előtt háromszor kiejti száján a "mimika" kifejezést, rövidesen Steven Seagal bújik elő belőle. Nos, a vezényszót leszámítva Kampókéz is hasonló elven működő gonosztevő.
febr. 15
22:04
Éberség (est.hu)
Amennyiben Jessica Alba feltűnik egy-egy thriller- vagy horror-jellegű műben, általában borítékolható, hogy az alkotók igyekeznek olyan elemekkel teletűzdelni a filmet, melyek nem kavarják fel túlságosan az átlag Bravo-olvasó lelkivilágát.
febr. 15
22:06
A víz nem válik vérré (est.hu)
Az addiktív horrorfilm-rajongás hátulütője, hogy a néző megközelítőleg százszor annyi IQ-gyilkos szemetet szippant magába, mint az egyéb műfajok megszállottjai. Mindemellett a folyamatos terhelés következtében keményre edzi mentális védőpajzsát.

Keresés