2010. február 10. szerda

febr. 10
0:51
Együtt a Harry Potter és az Alkonyat sztárjai (est.hu)
Közös filmben játszik a Harry Potter-, illetve az Alkonyat-filmek egy-egy fontos mellékszereplője, Tom Felton és Ashley Greene. Felton a Potter-filmekben Draco Malfoy, Greene pedig az Alkonyat vámpírcsaládjának egyik tagja, Alice Cullen.
febr. 10
0:55
A 41. Magyar Filmszemle számokban (est.hu)
Február 8-án a díjkiosztó gálával befejeződött a február 2-tól, egy héten át tartó 41. Magyar Filmszemle. A rendezvény hét napja alatt a fő helyszínen, a Palace MOM Park kilenc termében tartott 402 előadáson 40.981 nézőt regisztráltak.
febr. 10
0:59
Alakul az EFA rövidfilmes mezőnye (est.hu)
Egy dán kisjátékfilm, az Onskeborn is csatlakozott az Európai Filmakadémia, az EFA által évente odaítélendő Európai Filmdíjak idei rövidfilmes mezőnyéhez, amely így immár öt alkotásból áll. A következő jelölésre Berlinben kerül sor.
febr. 10
6:57
USA: felnőtt egy etnikailag elfogadóbb generáció? (NLCafé)
Egy nemrég közzétett amerikai kutatás szerint az ország lakossága generációról generációra egyre liberálisabb értékrendet képvisel a faji és etnikai különbségek vonatkozásában. A mai fiatal felnőttek döntő többsége az eltérő etnikai háttérrel rendelkezők közötti párkapcsolatot, és a vegyes házasságokat is támogatja.
febr. 10
7:51
6 elképesztő építészeti remekmű, amitől leesik az állad (NLCafé)
Vannak épületek, amelyek nem csupán a bennük található értékek miatt vonzzák látogatók ezreit, hanem sokkal inkább meghökkentő, ámulatba ejtő külsejük miatt. Íme néhány, amit már a puszta látványért is érdemes felkeresned.
febr. 10
8:27
Jókedvet, bőséget ígér idén a számmisztika! (NLCafé)
A tavalyi válságos év után idén végre fellélegezhetünk - legalábbis ezt ígéri a számmisztika. A 2010-es év ugyanis a 3-as szám hatása alatt áll, amelynek a jelentése bőség és születés - magyarázza Schilling Péter spirituális életvezetési tanácsadó, aki elkészítette a 2010-es évre vonatkozó számmisztikai elemzését a mithozneked2010.hu weboldalon.
febr. 10
8:39
A White Stripes rátámadt az amerikai légierőre (est.hu)
Jack White-ék hivatalos honlapjukon jelezték: "kemény akciót" foganatosítanak a légierő ellen, mert engedély nélkül használták fel egy számukat a Super Bowl alatt sugárzott reklámban.
febr. 10
9:03
Máté Krisztina: Végre én megyek a gyerekekért az oviba! (NLCafé)
Nem először találkoztam Máté Krisztinával, ezért csöppet sem lepődtem azon, hogy a beszélgetésünk folyamán nem a híradóból ismert komoly tekintet, hanem egy magabiztos és okos, mégis mosolygó, kíváncsi szempár szegeződött rám. Krisztinával meg is beszéltük, igaz, hogy határozottsága sok kellemetlen helyzettől megvédte, de hogy ő egy kemény nő lenne, az bizony csak legenda.
febr. 10
9:05
Szerelembe csomagolva - Nyomtass egyedi csokipapírt Valentin-napra: 5 szuper sablon (NLCafé)
Szeretnéd valami igazán eredeti ajándékkal meglepni kedvesed Valentin-nap alkalmából? Öltöztesd szerelmes ruhába kedvenc csokiját! Íme 5 tuti letölthető sablon.
febr. 10
9:39
Zséda Demjén ellen száll harcba! (NLCafé)
Ma este kiderül, kik a legjobbak itthon!
febr. 10
11:03
A bombák földjén (est.hu)
Még mindig vakarom a fejemet, hogyan készíthet egy nő háborús filmet, ráadásul ilyen jót. Pláne, ha Kathryn Bigelow az illető, olyan vegyes felvágottak, mint a csöpögős Holtpont vagy a félresikerült Strange Days - A halál napja alkotója.
febr. 10
11:05
Egek ura (est.hu)
Minden homoerotikus felhangot mellőzve be kell valljam, George Clooney a legvonzóbb hollywoodi színészek egyike, az elegáns sármőr szerepében pedig verhetetlen, őszes halánték ide, vagy oda...
febr. 10
11:27
5+5 programtipp Valentin-napra (NLCafé)
Otthon begubózni, netán kimozdulni? Ha a pároddal még nem tudjátok, mit kezdjetek magatokkal február 14-én, van néhány ötletünk számotokra.
febr. 10
11:39
A fehér szalag (est.hu)
Michael Haneke az erőszak kitartó kutatójaként (lásd: Benny videója, Furcsa játék, Farkasok ideje) ezúttal egy északnémet lutheránus faluba látogat, ahol közvetlenül az I. világháborút megelőző hónapokban rejtélyes dolgok történnek.
febr. 10
11:57
Így, ahogy vagytok (est.hu)
Makk Károly, a Ház a sziklák alatt, a Szerelem és az Egymásra nézve direktora az idei Szemlére egy olyan filmmel jelentkezett, melyhez hasonlót nemigen találunk az egyébként rendkívül gazdag életműben.
febr. 10
12:03
D. Tóth Kriszta: Gorillázás Pizzaországban (NLCafé)
Havat akartál, óvodás? Hát megkaptad. Sokáig bizonygattad hitetlenkedő kis barátaidnak, hogy létezik hely, ahol téged, sőt még a mamádat is ellepi a vastag hótakaró. Szereztél bizonyítékot, lefényképeztelek benne. Sílécet csatoltál, bukósisakot húztál, és jól érezted magad egy egész hétig – ahogy te hívod – Pizzaországban.
febr. 10
12:39
Lenyűgöző és biztos hatás - rózsa a szépség jegyében (NLCafé)
Szeretjük a látványát, szívesen viseljük az illatát, és a hatóanyagait bőrápolókba zárjuk. Mi a rózsa titka?
febr. 10
13:09
Villámtolvaj - Percy Jackson és az olimposziak (est.hu)
Nyomokban már a Harry Potter-filmek is tartalmaztak egy kis görög mitológiát, a Villámtolvaj viszont teljes egészében erre épül - cserébe nyomokban tartalmaz egy kis Harry Pottert.
febr. 10
13:45
Kapós a magyar fejlesztésű 3D-tévészoftver (est.hu)
Nemzetközi piaci bevezetéshez érkezett az Innovációs TechShow fődíját elnyerő, 3D-televízióhoz szoftvert fejlesztő iPont Kft. A magyar cég az ITDH és a Mobilitás és Multimédia Klaszter támogatásával az USA-ban is bemutatkozhatott.
febr. 10
13:51
Különleges gombócok farsangra (NLCafé)
A sült túrógombóc a fánk és gombóc keveréke - igazi farsangi desszert. Az almás gombóc pedig igen hasonlóan készül, azonban egy kicsit könnyebb a gyümölcs miatt.
febr. 10
14:45
A mentalista visszatért! (NLCafé)
Erről fognak szólni a következő hetek nézettségi harcai: jönnek a régi kedvencek, és újra pozíciót fognak.
febr. 10
14:47
Hadat üzen a gyermekkori elhízásnak az amerikai first lady (NLCafé)
Elindította a gyerekkövérség elleni kampányát Michelle Obama, az amerikai first lady kedden; főleg az egészséges táplálkozás elveire és a sok testmozgás fontosságára akarja felhívni a szülők és a gyerekek figyelmét.
febr. 10
15:33
Zagar a Trafóban (est.hu)
A Zagar mindig is földi űrutazást kínált. Pszichedelikus megtérést egy általuk termetett, párhuzamos dimenzióba. Most sem lesz ez másként. Koncert, filmzene és kísérletezés tértől, időtől függetlenül.
febr. 10
15:35
Pendulum DJ-set a Studioban (est.hu)
Egyrészt lesz egy születésnap, mégpedig a Bladerunnaz szervező-team ünnepel, akiknek sikerült idecsábítaniuk a kurrens Pendulum kurrens DJ-it. Dob meg basszus zakatol a füleidben, holnap hajnalig.
febr. 10
15:37
Erik Sumo Band az A38-on (est.hu)
Az Erik Sumo Band tavaly ősz elején hozta ki második korongját, mely abban különbözik az elsőtől, hogy még jobb. A barkácsmódszer továbbra is működik. Kaleidoszkópikus popgyűjtemény, felsőfokon.
febr. 10
15:39
Deerhoof és Max Tundra a Trafóban (est.hu)
Nagyon úgy tűnik, hogy az ötletek és a kaotikusnak tetsző zenei labirintusok estéjét szervezte meg a Trafó akkor, amikor a San Francisco-i Deerhoof 32 kategóriával lefedhetetlen rockját egy tető alá hozta a londoni Max Tundra hasonlóan ágas-bogas elektronikájával.
febr. 10
15:41
Paul Anka az Arénában (est.hu)
Június elején az Aréna sztárkoncentrációja ismét megemelkedik, és az angolok Elton Johnja előtt a kanadaiak Paul Ankája mesél majd fél évszázadot átölelő karrierjéről, várhatóan annak izgalmasabb és boldogabb periódusairól.
febr. 10
15:43
Elton John az Arénában (est.hu)
A most 62 éves Sir Elton Hercules John eddigi zenei hozzájárulása bolygónk kultúrmasszájához nehezen leírható olyan szavak használata nélkül, mint epikus, meghatározó vagy kimagasló, ezért ezeket visszamenőleg sem távolítjuk el.
febr. 10
15:45
Magyarország-Románia - válogatott mérkőzés (est.hu)
A magyar jégkorong-válogatott február 11-én, csütörtökön 19 órától Románia ellen vívja első idei felkészülési mérkőzését. A találkozó a káposztásmegyeri IceCenter Budapestben kerül megrendezésre, remélhetőleg sok lelkes szurkoló előtt.
febr. 10
16:16
Melengető italok (NLCafé)
Nemcsak a karácsonyi vásárokban, de később is, és nemcsak kint, a hideg utcán, vagy kirándulás közben, de a meleg szobában is jólesik, ha kezünket egy forró bögrén melengethetjük. És nem mindegy, mi van a bögrében...
febr. 10
16:18
Kibékült a sztárpár! (NLCafé)
Leonardo újra boldog.
febr. 10
16:27
The Strokes: mint gyerekek az édességboltban (est.hu)
A New York-i Strokes nekilátott az új albuma munkálatainak, az első lépések után néhány szám alapja már megszületett. A lemez megjelenése szeptember környékén várható.
febr. 10
16:29
Lil Wayne megúszta a börtönt - egyelőre (est.hu)
Lyl Wayne a héten vonult volna be a börtöbe letölteni egyéves büntetését, de az utolsó pillanatban ügyvédjének sikerült halasztást kicsikarnia. A rapper fogorvosi kezelés miatt kapott néhány hét halasztást.
febr. 10
17:45
Mentsük meg Dave-et! (NLCafé)
Internetes kampány indult annak az ausztrál brókernek a megmentéséért, aki nemrég élő adásban nézegette egy szupermodell félmeztelen képeit - miközben a kollégája a kamatokról nyilatkozott az egyik tévétársaságnak.
febr. 10
18:39
10 erotikus film, amely feltüzeli a vágyat (NLCafé)
Összeválogattunk neked tíz filmet, amelyek ugyan nem tartoznak az erotikus szexfilmek közé, viszont mindegyikben igen fontos szerepet kap az erotika és a szenvedély, így a szexuális túlfűtöttség szinte észrevétlenül ragad majd át rád és a párodra.
febr. 10
18:41
3 szuper tévéműsor természetkedvelőknek (NLCafé)
Téged is lenyűgöz a természet sokszínűsége? Akkor ez a három film pont neked szól.
febr. 10
20:45
Hihetetlen! Csőrprotézist készített a fogorvos (NLCafé)
Egy alaszkai fogorvos az ideiglenes koronák alapanyagából és fogászati kötőanyagból készített csőrprotézist egy fehérfejű réti sasnak.
febr. 10
21:39
Nagy bukás használt autókkal (NLCafé)
A magas fogyasztásra még megoldás lehet LPG-vel járni, de az erős és öreg használt autók iránti eleve csekély keresletet megtizedelheti a vagyonadó. Például erre 170 lóerős, 15 éves Ford Mondeónk: éves adóterhe majd 70 000 forint.
febr. 10
22:51
Százmilliós családi tornádó a Brabustól (NLCafé)
Tavaly, a Genfi Autószalonon mutatta be a Brabus a duplaturbós ML 63-at, most a GL is megkapta a 650 lóerős motort.

Keresés