2010. február 8. hétfő

febr. 8
3:15
CineMaestro a Cinema Cityben (est.hu)
Február 9-től opera- és balettelőadásokat is élvezhetünk a Cinema City mozikban. A Cinema City Arénában, illetve több vidéki filmszínházban a londoni Covent Garden Royal Opera House előadásai láthatók HD minőségben, térbeli hangzással.
febr. 8
3:19
Vége az Avatar uralmának (est.hu)
Bemutatásának nyolcadik hétvégéjén már nem sikerült az első helyet elérnie az Avatar című James Cameron-sci-finek az észak-amerikai jegybevételi toplistán. Ezúttal csak 23,6 millió dollárt keresett, amit a Dear John körözött le.
febr. 8
7:51
8 szíves apróság Valentin-napra (NLCafé)
Idén legyél te a szívkirálynő, és vesd bele magad a sokak által nem szeretett Valentin-napi őrületbe! Olyan apróságokat gyűjtöttünk össze, amelyekkel tobzódhatsz a szíves hangulatban. Mert néha ilyen is kell…
febr. 8
8:09
Rihanna merész dresszben sokkol (NLCafé)
Lady Gaga mellett nehéz labdába rúgni, ha fellépőruháról van szó. Rihannának sikerült.
febr. 8
8:21
Leonard Cohen lesérült, elmarad a tavaszi turné (est.hu)
A kanadai zenész újabb európai koncertkörútja március 1-jén Franciaországban indult volna, ám Cohen hátsérülést szenvedett, és 4-6 hónapos fizikoterápiás kezelésre van szüksége. A turné kezdete így szeptemberre csúszott.
febr. 8
9:03
Gombos Edina nem bánja a szakítást (NLCafé)
A műsorvezető nem bánta meg, hogy a Bumeráng helyett a tévézést választotta.
febr. 8
9:57
5+1 tipp a 2010-es báli szezonra - A legszebb estélyik (NLCafé)
Farsangi és városi bálok, céges partik miatt van, akinek többször kell estélyiben megjelennie. Mivel a báli divat is évről évre változik, összegyűjtöttük a 2010-es szezon legerősebb trendjeit és néhány alapvető tudnivalót, hogy királynőként tündökölhess.
febr. 8
10:45
James Belushi a Comedy Centralon (est.hu)
Február 8-án új sorozat indul a Comedy Centralon, a Jim szerint a világ, melyben egy öt gyermekes családapa életéből kapunk ízelítőt. A főszereplő az a James Belushi, akit a nagyközönség a Kutyám, Jerry Lee című filmből ismerhet.
febr. 8
10:47
Az ex-kommandós 3. - A törvény nevében (est.hu)
Szó se róla, Lorenzo Lamas a hiperaktív zs-kategóriás művészek táborát gazdagítja. Ha a Green Peace az audiovizuális környezetszennyezés ellen is akciókat hirdetne, nap mint nap egy dézsa vörös festék landolna hősünk nyakában.
febr. 8
10:49
Gyorsabb a halálnál (est.hu)
Emlékszem, az ominózus film traileréhez még anno az európai MTV-n, kb. egy Soul Asylum és egy Captain Jack klip között volt szerencsém, ergo nem mai alkotásról beszélünk. Viszont Sam Raimi rendező neve még mostanság is elég up to date.
febr. 8
10:51
Szökés Colditzból (est.hu)
A második világháborús filmek elviekben egytől-egyig halálosan unalmas alkotások, hiszen máris történelmileg bizonyított a Szövetségesek győzelme. Ellenben még így is akadhatnak érdeklődésre számot tartó, eddig feldolgozatlan témák.
febr. 8
10:53
Összeesküvés-elmélet (est.hu)
Aki a 90-es években is aktív kapcsolatot ápolt a videó nevezetű ósdi szerkezettel, a vérgagyi Vico filmek tengerében áldásként tekintett Mel Gibson munkásságára, és álmában sem gondolt rá, hogy valaha is gonosz viccek céltáblája lesz.
febr. 8
11:03
Tisztaszesz (est.hu)
Tizennégy fiatal művész, akikben aztán van spiritusz. A csoportos kiállítás résztvevőinek munkáit nézegetve berúghatunk, mint a szesztől, hiszen felráznak és bódítanak, elvarázsolnak és segítenek elviselni az unalmas hétköznapokat.
febr. 8
11:05
Hommage á Lichtenstein (est.hu)
Roy Lichtenstein amerikai pop-art művésznek állít emléket Tihanyi Anna fotográfus első önálló kiállításával. A tizenhárom éve tüdőgyulladásban elhunyt festő egyik leghíresebb alkotása...
febr. 8
11:39
Paizs Miklós: Odüsszeiász (est.hu)
Paizs (Reneszánsz ember) Miklós Odüsszeia (újra)értelmezése. Odüsszész a Nagy Truváj (alias Trójai háború) utáni bolyongásainak története egészen hazatéréséig.
febr. 8
11:41
Vladimir Nabokov: A szem - A bűvölő. Két kisregény (est.hu)
Az Európa Könyvkiadó Vladimir Nabokov-életműsorozatának legújabb, tizedik darabja. Az orosz származású író leghíresebb műve kétségtelenül a Lolita...
febr. 8
11:45
Férfiruhákat reklámoz a színésznő! (NLCafé)
Az androgün külsejű színésznő nem a megszokott értelemben vett divatikon, egy tradicionális márka mégis őt választotta arcának.
febr. 8
11:57
Török Ferenc kedvenc könyve (est.hu)
- Mi a kedvenc könyved és miért? - Számomra alap Ottlik Géza Iskola a határon című könyve. Legalább háromszor elolvastam, és mindig tudott újat nyújtani. Az egyes karakterek megrajzolása példaértékű, a regény atmoszférája felejthetetlen.
febr. 8
14:03
Az áruló szív (est.hu)
Ridley és Tony Scott produceri felügyelete alatt az addig jórészt csak néhány Sírhant művek- és Dexter-epizódot jegyző Michael Cuesta Az áruló szívvel egy 1843-as rövidke Edgar Allan Poe-novella alapján dolgozott.
febr. 8
14:05
Farkasember (est.hu)
Azt azért nem veszem be, hogy a telihold hatására vagy valami bosszantó hír hallatán az ember teljes csontszerkezete, testtömege, szőrzete és fogazata fél perc alatt teljesen megváltozik...
febr. 8
14:07
Mások vagyunk (est.hu)
Fiatal német pár Szardínia szigetén nyaral a feltörekvő építész, Chris (Lars Eidinger) édesanyjának nyaralójában. Az alaphelyzet akár bohókás interkulturális vígjátékba is vezethetne, de már az első képsorok nyilvánvalóvá teszik...
febr. 8
14:09
Nézd meg a Story-gála legszebb és legcikibb estélyi ruháit! (NLCafé)
Hétvégén 11. alkalommal rendezték meg a Story Ötcsillag díjkiosztó gálát, amelyen a legnépszerűbb hazai hírességek jelentek meg. Közülük voltak, akik káprázatosan festettek estélyi ruhájukban, és voltak, akik még mindig nem tudják, mit jelent a meghívón álló két szó: dress code.
febr. 8
14:09
Köntörfalak (est.hu)
Békásmegyer és Csillaghegy után a Tesó és a Kész cirkusz rendezője valahol a belvárosban, egy loftban gyűjt össze annyi figurát, amennyire egy történet elmeséléséhez szüksége van.
febr. 8
14:11
Oda az igazság (est.hu)
Meghalt Zámbó Jimmy, oda a vígasság - mondhatnánk, ha olyan mókás kedvünkben lennénk, mint a veterán mester, aki újabb történelmi kort aktualizált mindannyiunk okulására. Félreértés ne essék...
febr. 8
15:33
Villámtolvaj: új kisfilm (est.hu)
Egy nemrég nyilvánosságra hozott, kétperces kisfilmből tudhatunk meg többet az új ifjúsági fantasyról, a Villámtolvaj - Percy Jackson és az olimposziak című könyvadaptációról. A filmet február 18-án mutatják be a magyar mozik.
febr. 8
15:35
Jövé héten jelenik meg a Szabó Balázs Band bemutatkozó lemeze (est.hu)
Február 15-én megjelenik Szabó Balázs - az egykori Suhancos formáció alapító tagjának és zeneszerzőjének - első önálló albuma Megcsalogató címmel.
febr. 8
16:09
Michael Haneke retrospektív (est.hu)
Az Arany Pálma-díjas A fehér szalag hazai bemutatója kapcsán a forgalmazó úgy döntött, hogy válogatást mutat be Michael Haneke összes műveiből: a retrospektív sorozat folyamán az osztrák rendező mindegyik nagyjátékfilmjét levetítik.
febr. 8
16:16
Minden ötödik felnőtt inkább házikedvencével töltené a Valentin-napot, mint partnerével (NLCafé)
Minden ötödik felnőtt a partnere helyett kedvenc háziállatával töltené a Valentin-napot. A megkérdezett franciák közül azonban csupán minden tizedik, a magyaroknak pedig csak nyolcada választaná ezt a lehetőséget a szerelmesek napján - állapította meg a Reuters és az Ipsos közös nemzetközi felmérése.
febr. 8
16:18
Egyre sötétebb a színésznő (NLCafé)
Lindsay Lohan szőkéről feketére váltott.
febr. 8
17:04
Cenzúrázták a Massive Attack plakátjait Londonban (est.hu)
A Massive Attack új lemezének reklámplakátjait el kell távolítani a londoni metróaluljárókból, mert úgy néznek ki, mint egy graffiti.
febr. 8
17:09
Már élvezem a szexet, a férjem mégis el akar hagyni (NLCafé)
Hosszú éveken át nem tudtam, milyen a jó szex, ám most, amikor már minden jó lenne, a férjem beleszeretett egy 18 éves lányba. El akar hagyni, szerinte megtalálta a lelki társát. Mit tegyek?
febr. 8
17:11
Victoria Beckham kislányt szülne (NLCafé)
Beckhamék szeretnének még gyerekeket. Nagy álmuk, hogy kislányuk szülessen.
febr. 8
17:21
Szerepcsere - Önismereti klub (est.hu)
A gazdasági, társadalmi viszonyok átformálták az emberi szerepköröket, ami új feladatok elé állítja mind a nőket, mind pedig a férfiakat. A korábbi századok klasszikus, női - férfi ideálképe eltűnni látszik.
febr. 8
17:23
Massive Attack: Heligoland (est.hu)
A lassúság öröme nem tűnt el. A hét szűk esztendő után megjelent Heligoland egyszerre linkeli be a Radiohead keménygalléros art rockját, és Bristol derengő neonfényben és szmogban úszó külvárosát.
febr. 8
17:57
Metallica: Francais Pour Une Nuit (est.hu)
A Francais Pour Une Nuit két teljes órája jó kis (nagy) kedvcsináló és/vagy bemelegítés a Metallica május 14-i budapesti koncertjére.
febr. 8
18:58
Alice megbabonázza a divatvilágot? (NLCafé)
A tervezőnő nem az első, akit megihletett Tim Burton új filmje.
febr. 8
19:15
Rád keres a HR-osztály - vigyázz, mit osztasz meg az interneten! (NLCafé)
Egy, az európai HR-sek körében készült felmérés eredményei szerint a munkaadókat képviselő szakemberek közel fele ellenőrzi az állásra jelentkezők online profilját, mielőtt felvételéről döntene. Közel negyedük utasított már el jelentkezőt a közösségi portálokon tapasztaltak alapján.
febr. 8
20:09
Hölgyem, hat hónapja van elválni! (NLCafé)
Egy amerikai hölgyet bigámia vádjával tartóztattak le: az ítéletet ugyan felfüggesztették, de fél év alatt el kell válnia az egyik férjétől.
febr. 8
21:03
Így kerüld a műkaját! - 3 egyszerű lépés (NLCafé)
Szeretnéd elkerülni a tartósított, színezett, állományjavított műeledelt, de nem tudod, hol kezdd az étrended „kitakarítását"? Ezzel a három egyszerű módszerrel szinte észrevétlenül csempészheted vissza az életedbe a minőségi ételeket.

Keresés