2010. február 1. hétfő

febr. 1
1:12
Holokauszt és filmművészet (est.hu)
Auschwitz felszabadulásának 65. évfordulójának tiszteletére a Holokauszt Emlékközpont után a budapesti Francia Intézet is vetítéssorozatot szervez február 1. és 4. között. A program folyamán négy nagyjáték- és egy kisfilmet mutatnak be.
febr. 1
1:16
Hetedik hete élen az Avatar (est.hu)
Hetedik hete első az észak-amerikai box office toplistán James Cameron sci-fije. Az Avatarnak az elmúlt hétvégén 30 millió dollárra sikerült szert tennie az Egyesült Államok-beli és kanadai mozikban, ezzel összbevétele már 594 millió.
febr. 1
7:15
Tom Cruz és Cameron Diaz közt tökéletes a harmónia (NLCafé)
A két színész nem csak a kamerák előtt jön ki jól egymással.
febr. 1
7:51
7 ultragáz összeállítás, amit soha ne viselj az első randin (NLCafé)
A divatos vagy a szexinek gondolt daraboknak gyakran semmi közük a nőiességhez, a csábításhoz, vagy ahhoz, ami a férfiak számára belefér az ízléses öltözködésbe. A legelrettentőbb példákat gyűjtöttük össze.
febr. 1
8:45
Segítség, szadista szexfilmeket néz a férjem! (NLCafé)
Nem akármilyen szexfilmeket néz a párom: ezekben a férfi abszolút fapofával veri – hol kézzel, hol bottal – a nő csupasz hátsóját. Némelyik felvétel borzasztóan durva, szadista beállítottságú.
febr. 1
8:47
7 meseszép Valentin-napi képeslap (NLCafé)
Létezni sem tudunk e-mail nélkül, mégis egyre nagyobb divat a saját készítésű üdvözlőlap. Csináltunk hét egyszerű, olcsó, de bátran vállalható Valentin-napi prototípust.
febr. 1
9:39
Titokban szakított a színésznő (NLCafé)
Úgy tűnik, véget ért Charlize Theron és Stuart Townsend kilenc évig tartó kapcsolata.
febr. 1
10:12
Eurovíziós Dalfesztivál: nagyágyút küldenek csatába a britek (est.hu)
Nagy-Britannia idén sem bízza a véletlenre jó Euróvíziós Dalfesztivál-szereplését, egy sokat próbált popmogult küld csatába a rivális országok ellen.
febr. 1
10:33
Február havi horoszkóp (NLCafé)
febr. 1
12:39
Melegítő ételek (NLCafé)
Hideg időben nemcsak egészségügyi gondok – megfázás, felfázás – esetén érdemes melegítő hatású ételeket fogyasztani, hanem azért is, hogy fenntartsuk szervezetünk egyensúlyát, és amolyan belső „fűtéssel” túléljük a hideget.
febr. 1
12:54
Megújul a TV2 honlapja (est.hu)
Február 2-től arculatában és struktúrájában is modernebb formában fogadja a látogatókat a kereskedelmi csatorna internetes oldala, a tv2.hu. Az új site struktúrájának teljes egészében a TV2 belső fejlesztői csapatának munkáját dicséri.
febr. 1
13:51
Még mindig kérdés, hogy oltassunk-e (NLCafé)
Egy, a H1N1 vírus okozta járvány szakmai megítélését vizsgáló nemzetközi kutatás szerint az orvostársadalom tagjainak véleménye mind a betegséget, mind a helyzet kezelését illetően erősen megosztott. Sok szakember nem javasolja az oltást, és úgy véli: a kormányok fellépése nem elég hatékony, ráadásul a média túldramatizálja a krízist...
febr. 1
14:06
Degas-tól Picassóig (est.hu)
Két vagyonos múlt századi textilgyáros, Ivan Morozov és Szergej Scsukin jóvoltából olyan francia mesterműveket láthat a közönség a Szépművészeti legújabb tárlatán, melyek meghatározták a XIX. század közepétől a XX. század elejéig tartó időszak művészetét.
febr. 1
14:08
Képek Ideje - Temps d'Images Fesztivál (est.hu)
Trafó, Művész Art mozi, Francia Intézet, Merlin Színház, február 7-26. Már ötödik éve menetrendszerűen köszönt be a Trafóba a Képek Ideje - Temps d'Images Fesztivál, melynek védjegye a különös vizuális megoldásokkal tűzdelt, mozgókép és előadó-művészet fúziójára épülő látványos és gondolatébresztő műfaji sokaság.
febr. 1
14:10
Daniel Barenboim (est.hu)
Konyakban nyugszik Frédéric Chopin szíve a varsói Szent Kereszt templom egyik oszlopának belsejében, egy kristályurnában. Testét azonban Franciaországban, a Pere Lachaise temetőben helyezték végső nyugalomra. Mindezt ő maga akarta így...
febr. 1
14:12
Operabál (est.hu)
A tradíciókhoz hűen a báli szezon utolsó szombatján az Operaház színpada és nézőtere Magyarország legnagyobb báltermévé alakul át. Az estélyt közel száz elsőbálozó táncos nyitja meg egy rövid műsort követően, majd reggelig "áll a bál".
febr. 1
15:00
Glenn Brown kiállítása (est.hu)
A művészettörténet legismertebb és kevésbé ismert alkotásait, illetve a populáris kultúra képeit reprodukálja Glenn Brown festőművész, a fiatal brit generáció egyik legnevesebb alakja.
febr. 1
15:02
Avatar: túl a 2 milliárdon (est.hu)
Átlépte a 2 milliárd dollátos bevételi határt az Avatar című James Cameron-sci-fi világszerte. Az eset mindössze szűk egy héttel azután történt, hogy kiderült: a film megdöntötte a Titanic által korábban felállított bevételi rekordot.
febr. 1
15:04
Földi Paradicsom (est.hu)
Sokan vélik úgy, hogy a mennyország valójában itt, a földön van, s olyankor érezzük igazán, hogy benne élünk, amikor képesek vagyunk harmonikus kapcsolatot kialakítani embertársainkkal...
febr. 1
15:39
2010. februári holdnaptár (NLCafé)
Februárban az asztrológia által vizsgált tíz égitest közül négy tartózkodik a Halakban, ami arra is utal, hogy érzékenyebbek leszünk, és nagyobb változások történnek az életünkben.
febr. 1
16:12
Beyoncé hat Grammy-díjat nyert, Taylor Swift is rekordot döntött (est.hu)
Taylor Swift a Grammy-díj történetének legfiatalabb előadójaként vehette át a vasárnapi Los Angeles-i díjkiosztó ceremónián az év albumáért járó elismerést. Beyoncé is csúcsot döntött, hat szobrocskát korábban senki sem nyert egy átadón.
febr. 1
16:14
Balássy Betty kedvenc könyvei (est.hu)
- Van kedvenc könyved? - Évről évre mindig elolvasom a Büszkeség és balítéletet, amire mondhatom, hogy a kedvencem.
febr. 1
16:16
Tore Renberg: Szerettem másképp is (est.hu)
Tore Renberg, 1972-es születésű norvég író érzékeny ifjúsági regénye, mely hazájában igazi kultikus darabnak számít. Jarle Klepp, a 17 éves srác egy norvég iparváros gimnazistája, elvált szülők gyermeke.
febr. 1
16:18
Jim Thompson: Svindlerek (est.hu)
Az Agave Könyvek kiadó igen találóan Agave 45-re keresztelt ponyvaregény-sorozatának egyik kiemelkedő darabja: Jim Thompson amerikai krimiszerző sötét szélhámossztorija 1963-ból.
febr. 1
16:20
Phantogram: Eyelid Movies (est.hu)
Szabad ötletek jegyzéke tizenegy ülésben az Air és DJ Shadow után. A vidék hangja elnyomja a nagyváros zaját. A párezres Saratogából startoló Phantogram utaztató pszichedelikus popja gyógyír - bármire.
febr. 1
16:22
Delphic: Acolyte (est.hu)
A Delphic a kettővel korábbi évtizedből kölcsönzött szintialapokhoz rendeli a nyolcvanas évek táncos, motorikus ritmusait. Az azonban még nem eldöntött, hogy a zenekar az Ultravoxot, a Human League-et, netán a New Ordert alakítja-e majd tartósan, vagy épp magára veszi az art szintipop stigmát.
febr. 1
16:30
Babylon Circus a Gödörben (est.hu)
A fent említett zenekarral a sztárvendég szerepében tartja meg Víg Végnapjaink nevű fesztiválját a Gödör. A francia skazenészek nevüknek megfelelően működnek, van közöttük szomorú, egyhangszeres zenebohóc és már-már akrobatikus színpadi mozgással bíró alak is.
febr. 1
16:32
KISS az Arénában (est.hu)
Hosszú ideig kellet várni arra, hogy Gene Simmons szegycsontig érő nyelve a magyar főváros levegőjét nyaldossa, de idén ez is megtörténik. Paul Stanley férfiasan fedetlen mellkasa, a denevérszárnyak és a lángoló lehelletek egyszerre érkeznek a glam egyik alapdefiníciójával.
febr. 1
16:33
Dukai Regina egy focistába szerelmes (NLCafé)
A modell december elején ismerkedett meg a DVSC játékosával.
febr. 1
16:35
Erősíti az immunrendszert, óvja a májat, és megelőzi a rákot - csodaszer a konyhádban (NLCafé)
A paradicsomot elsősorban az íze miatt kedveljük, pedig gyógynövényként sem elhanyagolható: különösen a májra gyakorol jó hatást, de rákmegelőző hatását is egyre több kutatás igazolja.
febr. 1
16:48
60 éves az MR Énekkar (est.hu)
Jubileumi koncertre készül az MR Énekkar, melynek vezető karnagya, Somos Csaba erre a hangversenyre meghívta elődeit is. A kórust tehát Sapszon Ferenc, Strausz Kálmán és Erdei Péter is vezényli, Somos pedig egy ősbemutatót dirigál majd.
febr. 1
18:39
Tippek bálozóknak - 13 szigorú szabály, amit illik betartani (NLCafé)
Az operabál közeledtével a bálozóknak az etikett szabályaival is illik megismerkedniük. A budapesti esemény vendégeinek azonban nem lesz könnyű dolguk, ha maradéktalanul eleget akarnak tenni az elvárásoknak.
febr. 1
19:51
Farsangi maszkok, és amiket az életben magunkra öltünk - Ébresztő előadások Soma Mamagésával (NLCafé)
Február 3-án 19.00 órától ismét Ébresztő előadások Somával! Minden hónap első szerdáján, a Károlyi-Csekonits rezidencián vár benneteket egy jó beszélgetésre!
febr. 1
20:45
Még a szótárban is tilos a szex! (NLCafé)
Egy dél-kaliforniai iskola kitiltott egy szótárt az osztálytermek polcairól, mivel a szülők arra panaszkodtak, hogy a gyerekek itt néztek utána a szexuális értelmű szavaknak.

Keresés