2010. február 10. szerda

febr. 10
6:33
Kerekes Vica nem Karafiáth Orsolyát akarta megformálni (Infostart)
Kerekes Éva Vica kapta meg a 41. Magyar Filmszemle legjobb női alakításának díját Molnár György: Ki/Be Tawaret című filmjében játszott szerepéért. A részben Karafiáth Orsolya élményein alapuló film női főszereplője elmondta, nem a költőnőt kívánta megformálni a vásznon. Az InfoRádió a díjazásról, a filmről és külföldi munkáiról kérdezte a színművészt.
febr. 10
7:03
Filmszemle: íme, a legjobbak! (Spa Trend Online)
Átadták a 41. Magyar Filmszemle díjait a XII. kerületi Sportmax sport-, szabadidő- és rendezvényközpontban. Korábbi írásunkban arra vállalkoztunk, hogy néhány fontosabb díj esetében megtippeljük a győztest, s mint több alkalommal kiderült: sikerrel jártunk.
febr. 10
7:05
Cinema Total Berlinben harmadszor (Spa Trend Online)
A Collegium Hungaricum Berlin február 14-17. között idén harmadik alkalommal rendezi meg a Cinema Total című rendezvényét, ezúttal a szlovák és a román filmszakma képviselőinek bevonásával.
febr. 10
8:21
Sorozattá bővíthetik ki a díjnyertes Puskás Hungaryt (Infostart)
A 41. Magyar Filmszemle Dokumentum kategóriájának megosztott fődíját és az országszerte közel negyven filmszínházat tömörítő Art Mozi Egyesület díját is Almási Tamás kapta Puskás Hungary című alkotásáért. A rendező az InfoRádiónak elmondta, bízik abban, hogy a díjazás elősegíti a film sorozattá bővítését.
febr. 10
9:45
Kortárs roma művészek festményeiből nyílik tárlat New Yorkban (Spa Trend Online)
Négy magyarországi kortárs roma művésznő festményeiből nyílik tárlat csütörtökön a New York-i Magyar Kulturális Központban.
febr. 10
11:33
Magyar filmhét a New York-ban (Metropol)
Fiatal magyar rendezők műveit mutatják be a New York-i Lincoln Centerben pénteken kezdődő magyar filmhéten, amely az utóbbi három év legkiválóbb alkotásaiból válogat.
febr. 10
12:09
Kihagyhatatlan esemény - magyar filmek New Yorkban (Spa Trend Online)
Fiatal magyar rendezők műveit mutatják be a New York-i Lincoln Centerben pénteken kezdődő magyar filmhéten, amely az utóbbi három év legkiválóbb alkotásaiból válogat.
febr. 10
12:45
Hajdu és Dyga a Filmszemle két nagy győztese (Metropol)
A külföldi kritikusok és a zsűri kedvence a Bibliothéque Pascal, míg a közönség favoritja és a legjobb rendezés (megosztva) a Köntörfalak lett a Sportmax 2.-ben hétfő este tartott szemlezárón – a 41. Magyar Filmszemle két nagy győztese így Hajdu Szabolcs és Dyga Zsombor lett. Filmelőzetesek a cikkben!
febr. 10
13:03
Ismét akcióban Tom Cruise - Jön az újabb Mission: Impossible (Spa Trend Online)
Újabb "lehetetlen küldetést" hajt végre Tom Cruise: a sztár elvállalta, hogy negyedszer is eljátssza a Mission: Impossible főhősét.
febr. 10
13:09
Monumentális festmény készült II. János Pálról (Infostart)
Oh Karol címmel készült el az eddigi vélhetően legnagyobb festmény a néhai II. János Pál pápáról.
febr. 10
13:39
Lúzerből titokzatos hős (Spa Trend Online)
Eddigi filmszerepeiben remek karakteralakításokkal hívta fel magára a figyelmet, Dyga Zsombor Tesó című "panel-sztorijában" is emlékezetes figurát teremtett egy mellékszereplőből.
febr. 10
14:15
Hatvanadik születésnapját ünnepli a Berlinale (Metropol)
Minden idők legnagyobb és legemlékezetesebb Berlinaléjának ígérkezik idén a német főváros hagyományos nemzetközi filmfesztiválja, amely csütörtök este nyílik a város szívében lévő Berlinale filmpalotában.
febr. 10
14:17
Ossz meg egy titkot! (Metropol)
Dyga Zsombor Köntörfalak című alkotása a szemlés vetítések után holnaptól bemutatkozik a mozikban is, díjai után a lehető legjobb időzítéssel.
febr. 10
14:33
Mai napig sok rejtély övezi a fiatalon elhunyt fáraó alakját (Spa Trend Online)
Nemrégiben hazánkban járt az egyiptológia egyik legnagyobb tekintélyű professzora, Jaromir Malek, az Oxfordi Egyetem Griffith Intézetének igazgatója. Lapunknak az egyiptomi épített örökség helyzetéről és Tutanhamon alakjáról beszélt - a VAM Desing Centerben április közepéig látható kiállítás, és nemrégiben magyarul is megjelent könyve apropóján.
febr. 10
14:35
Régi-új basszusgitárossal jön a Megadeth Budapestre (Spa Trend Online)
Eredeti basszusgitárosával, a zenekarból 2002-ben kilépett, ám most újra csatlakozott David Ellefsonnal ad a Megadeth június 20-án koncertet Budapesten, a Petőfi Csarnokban.
febr. 10
14:51
Oscar-díj: névre szóló szobrocskát vihetnek haza idén a nyertesek (Spa Trend Online)
Idén nem jelöletlen Oscar-szobrokat visznek haza az Amerikai Filmakadémia díjának nyertesei: a díjátadás után minden győztes nevét ráerősítik a szobrára.
febr. 10
15:09
Chopin emlékév - Jelentős magyar zenei részvétel (Spa Trend Online)
Az emlékév nem hivatalos magyar megnyitóját vasárnap tartják a Szépművészeti Múzeumban, ahol ekkor zárul a Botticellitől Tizianóig című kiállítás.
febr. 10
15:09
Verebes István korszerű Mikroszkópot akar (Metropol)
A Mikroszkóp Színpad február 1-én hivatalba lépő új igazgatója, Verebes István a társulatra építette évadtervét és számít a húzónevekre is, köztük Gálvölgyi Jánosra, Hernádi Juditra, Bajor Imrére, Fábry Sándorra is.
febr. 10
15:11
A nagy sztárokra is számít a Mikroszkóp Színpadon Verebes (Spa Trend Online)
A Mikroszkóp Színpad február 1-én hivatalba lépő új igazgatója, Verebes István a társulatra építette évadtervét és számít a húzónevekre is, köztük Gálvölgyi Jánosra, Hernádi Juditra, Bajor Imrére, Fábry Sándorra is.
febr. 10
15:27
Obama: A zenének köszönhetjük a polgárjogi mozgalmat (Spa Trend Online)
A hatvanas évek polgárjogi mozgalmának nagyszerű előadói - köztük Bob Dylan és Joan Baez - szólaltatták meg a korszak legendás dalait kedden Barack Obama elnök jelenlétében a Fehér Házban megrendezett koncerten.
febr. 10
16:03
Szegénynegyedben forgat Beyonce és Alicia Keys (Metropol)
Rio de Janeiro egyik szegénynegyedében forgat közös videoklipet Beyonce és Alicia Keys. A Grammy-díjas énekesnők a Put It In a Love Song című duettjükhöz forgatnak videoklipet.
febr. 10
16:21
Újra nyit a csepeli mozi (Metropol)
Ingyenes vetítésekkel nyílik meg újra csütörtökön a jövőben kulturális központként is működő Cinema Csepel mozi.
febr. 10
17:15
Beethoven-maraton és Don Giovanni a Művészetek Palotájában (Spa Trend Online)
Több közös projektet is "jegyez" együtt a Művészetek Palotája és a Budapesti Fesztiválzenekar, amelyek közül kiemelkedik a jövő vasárnapi Beethoven-maraton, valamint a hónap végén három Don Giovanni előadás.
febr. 10
17:15
Beethoven-maraton a Müpában (Metropol)
Több közös projektet is jegyez együtt a Művészetek Palotája és a Budapesti Fesztiválzenekar, amelyek közül kiemelkedik a jövő vasárnapi Beethoven-maraton, valamint a hónap végén három Don Giovanni előadás.
febr. 10
21:27
Az ABBA show újra hazánkba jön a hétvégén (Metropol)
Az ABBA show újabb világ körüli turnéra indul. A tavalyi budapesti koncert akkora, minden várakozást felülmúló érdeklődést váltott ki, hogy két Sportarénás fellépést is vállaltak az ABBA-örökség lenyűgöző képviselői.
febr. 10
23:15
Fonogram: életműdíjat kapott Hobo (Metropol)
A Back II Black, Jamie Winchester, Szalóki Ági és a Turbo kapta többek között a legfontosabb díjakat a Fonogram zenei díjkiosztóján szerdán este a budapesti Millenáris Teátrumban. Az év hazai dala a Quimby együttes Ajjajjaj című száma lett. Az életműdíjat Földes László Hobo kapta.

Keresés