2010. február 16. kedd

febr. 16
7:00
Börtöndráma diadalmaskodott a spanyol Oscaron (Népszava)
Daniel Monzon Celda 211 (211-es cella) című börtöndrámája diadalmaskodott a spanyol Oscarként emlegetett Goya-díjak kiosztásán.
febr. 16
7:02
Zajos sikert aratott Goran Bregovic (Népszava)
Hatalmas sikert aratott vasárnap este Goran Bregovic. A Bartók Béla Hangversenyteremben háromszor ünnepelt állva a közönség, hogy visszatérjen a zenekar.
febr. 16
7:54
Szinetár Dóra visszatér - Budapestre érkezik Rebecca - képekben (Zene.hu)
A Budapesti Operettszínház március 19-én újabb nagyszabású premierre készül a Budapesti Tavaszi Fesztivállal karöltve. A Grammy-díjas, magyar származású Sylvesre Lévay és Michael Kunze szerzőpáros legújabb sikermusicaljét, a Rebbecát állítja színpadra Kerényi Miklós Gábor csapata. [Dátum: 2010.02.17. 02:28]
febr. 16
8:12
Depardieu túl fehér Dumas szerepére (ma.hu)
A kritika egekbe emelte Gérard Depardieu legújabb alakítását a L'Autre Dumas (A másik Dumas) című film címszerepében.
febr. 16
8:30
Depardieau: Megoszlanak a vélemények (Népszava)
Franciaországban komoly vitákat váltott ki, hogy a szőke, kék szemű Gérard Depardieu helyett inkább színesbőrű színésznek kellett volna játszani Alexandre Dumas szerepét.
febr. 16
8:48
MTV: Bednárik tényleg lemond (orientpress)
Valóban lemond az MTV-ben betöltött cégvezetői tisztségéről, hírigazgatói posztját azonban megtartja - közölte sajtóértesülésekre reagálva Bednárik Imre.
febr. 16
8:48
Csörgőt kapott Völgyesi Gabi - mit jelenthet ez? (Zene.hu)
Kicsit kikapcsolódott a munkával teli 2009 után a Unique, hiszen két oszlopos tagja, Gabi és Ádám januárban egy hónapig Peruban nyaraltak. [Dátum: 2010.02.16. 08:39]
febr. 16
9:06
Sokan a családtagok helyett háziállataikat preferálják (orientpress)
A Bálint-nap kapcsán közzétett átfogó felmérés meglepő adatai szerint a felnőttek mintegy ötöde szívesebben tölti ezt a napot kutyájával vagy cicájával, mint partnerével. Milliárdokat emészt fel a kisállatok ellátása, gyógyíttatása, és terjed a kisállattal együtt történő temetkezés szokása is.
febr. 16
10:00
A képregénykiadó bocsánatot kért Amerika Kapitányért (HVG)
A Captain America című képregénysorozat 602. száma magyarázkodásra kényszerítette az írót és a Marvel kiadó főszerkesztőjét - írja a Könyvesblog.
febr. 16
10:18
Tabáni István tőle szokatlan szerepben tűnik fel (Zene.hu)
A Vacsoracsata keddi házigazdája Tabáni István lesz.   [Dátum: 2010.02.16. 10:07]
febr. 16
10:18
Szerednyey Béla Guinness-rekordja (Napvilág)
1985. december 31-én láthatták először a nézők a Madách Színház színpadán Cseke Péter és Szerendnyey Béla Páratlan párosát. A két főszereplő a kezdetektől fogva, azaz közel 25 év óta változatlan, amivel Szerednyey Béla Guinness-rekordernek is számít.
febr. 16
10:30
52082 km, Tidei (tinylittlebigthing)
Azt hiszem, egy viszonylag jómódú családnál aludtunk. Az emeleten kaptunk szállást, külön szobában. Fejenként három pokrócot kaptunk, lehet, hogy ezzel a teljes pokróckészletüket megkaptuk. Kellett is, mert hajnalban nagyon hideg volt. Nagyon korán ébredtünk, nem is egyszer. A földszinten ugyanis éjszaka az állatok laknak. Például egy kakas, amelyik egész éjjel kukorékolt. Ez a hajnali…
febr. 16
10:54
Dalok, amiket felnőtt és gyerek egyaránt imád 1. - szerintünk (Zene.hu)
Gondoltunk egy merészet és úgy döntöttünk, hogy a jelenlegi gyerkőcök és egykori ifjak - ma már felnőttek - kedvéért összegyűjtjük a legnépszerűbb magyar rajzfilmslágereket. [Dátum: 2010.03.21. 13:44]
febr. 16
11:12
Gyerekek a túlélés szélén - egy kiállítás Ugandáról (orientpress)
Az ugandai hétköznapokról, az ott élő gyerekek életéről szóló kiállítás nyílik pénteken a budai Millenáris Teátrumban - Al Ghaoui Hesna, Frida Balázs, Werner Hoffmann, Schumiczky Lilla és Szilasi Ildikó, valamint a MEDIP-fotópályázat díjnyertes képeivel. A tárlat expozéján bemutatják a Néma Bölcsők című dokumentumfilm részleteit is.
febr. 16
11:12
Koncerteznek az egyre ismerősebb arcok (Zene.hu)
Az ember sok mindenkit belehall az Ismerős Arcok muzsikájába – például Zoránt, a Bikinit, az LGT-t, a Tátrai Bandet –, de mindezek legfeljebb a tagok zenei életrajzából fakadó hatások, öntudatlan hangulati elemek, valójában senkire sem hasonlítanak, mindig is a maguk útját járták. [Dátum: 2010.02.16. 11:04]
febr. 16
11:21
Humor és optimizmus jazz muzsikába oltva (Napvilág)
A Hárs Viktor, Madai Zsolt és Milosevits Mirkó alkotta jazz trió Cheat című első albumának lemezbemutató koncertje 2010. március 4-én, 21 órakor lesz a Take Five-ban. A zenekart az After Crying dobosa, Madai Zsolt alapította 2008-ban. A Trio3PO saját darabokat játszik, melyek döntő része Hárs Viktor szerzeménye.
febr. 16
11:30
Kitolták a felsőoktatási jelentkezés határidejét (orientpress)
Mivel hétfő este túlterheltség miatt elérhetetlen volt a felvi.hu honlap, ezért sokan nem tudták elektronikus úton elküldeni jelentkezésüket, ezért meghosszabbították a felsőoktatási jelentkezések határidejét kedd este tízig.
febr. 16
11:48
Eladná az EMI a legendás Abbey Road-i stúdiókat? (Inforádió)
Nehéz pénzügyi helyzete miatt el akarja adni legendás londoni, Abbey Road-i stúdióit az EMI brit zenekonszern - értesült a brit sajtó.
febr. 16
11:48
Igazi fesztivál hangulattal indul a tavasz. Debrecenben (ma.hu)
A 2010. március 15-én nyíló XX. Debreceni Tavaszi Fesztivál programjai a fesztivál műfaji sokszínűségét garantálják. Az összművészeti fesztiválon valamennyi művészeti ág képviselteti magát, újat, érdekeset, egyedül álló kínálatot nyújtva.
febr. 16
12:06
Feldobják az Oscar-gálát (HVG)
Új ötlettel szolgáltak az Oscar-gála szervezői az unalmas köszönőbeszédek elkerülésére: a jelöltek számára hagyományosan adott ebéden felkérték a művészeket, hogy két beszéddel készüljenek.
febr. 16
12:24
Milliós értékű klarinétokat loptak Pécsett (HVG)
Elloptak két klarinétot a pécsi Zeneművészeti Intézetből, a hangszerek darabonként egymillió forintot érnek.
febr. 16
13:03
Milliókat költ a francia állam önreklámozásra (nyest.hu)
Elképesztő összegeket fordít a francia kormány saját nyelvének és kultúrájának reklámozására. Összefoglaló az önreklámról.
febr. 16
13:18
Az Abbey Road is veszteséglistára kerül? (Népszava)
Sajtóértesülések szerint a brit zenekonszern nehéz pénzügyi helyzete miatt eladná londoni, Abbey Road-i stúdióit.
febr. 16
13:18
Világsztárok a jubileumi Debreceni Tavaszi Fesztiválon (Zene.hu)
A 2010. március 15-én nyíló XX. Debreceni Tavaszi Fesztivál programjai idén is garantálják a műfaji sokszínűséget: az összművészeti fesztiválon valamennyi művészeti ág képviselteti magát, újat, érdekeset, egyedül álló kínálatot nyújtva. Debrecenbe látogat - többek közt - Leroy Jones trombitaművész, Rhoda Scott a Hammond-orgona királynője és Paco de Lucia neves flamenco gitáros. [Dátum:…
febr. 16
13:27
Kedvenc britségeddel repülőjegyet nyerhetsz Londonba (Napvilág)
A British Council az Egyesült Királyság nemzetközi kulturális és oktatási intézete. Legújabb pályázatának fődíja egy londoni repülőjegy. A pályázónak nem kell más tennie, mint kedvenc quot;britségét quot; (valamilyen jellegzetes brit dolgot) ötletesen bemutatnia.
febr. 16
13:36
Anti-Pop a Hajón! (orientpress)
Március első hétvégéjén a New York-i undeground hiphopszcéna legnevesebb formációja, a két éve újjáalakult és tavaly friss lemezzel jelentkező Anti-Pop Consortium lép fel az A38 Hajón.
febr. 16
13:36
Először játsszák női író darabját a Globe Színházban (Népszava)
Több mint négyszáz éves története során először mutatkozhat be női író darabja a legendás londoni Globe Színházban.
febr. 16
14:12
Jancsó Miklós és Hajdu Szabolcs a Berlinalén (HVG)
Szép emlékek fűzik Jancsó Miklóst a Berlinben zajló nemzetközi filmfesztiválhoz, még akkor is, ha az elmúlt évtizedekben több filmjét mutatták be a cannes-i és a velencei fesztiválon, mint a Berlinalén.
febr. 16
14:12
Minden évszakban kínálnak kulturális programokat Győrött (Népszava)
Minden évszakban kínálnak kulturális és szórakoztató programokat a győrieknek és a városba látogatóknak; a Négy évszak fesztivál március közepén veszi kezdetét - mondta el Serfőzőné Tóth Andrea, az önkormányzat kulturális csoportvezetője kedden a témában rendezett konferencián.
febr. 16
14:12
Ötödször is Hangsúly Díjkiosztó (Zene.hu)
Ötödik alkalommal szavaznak a magyar internetes rock/metal portálok szerkesztőségei az elmúlt év legjobb hard rock és metal teljesítményeire. A legtöbb kategóriában Dalriada és a Watch My Dying zenekarok kaptak jelölést idén a HangSúly Díjra. [Dátum: 2010.02.16. 13:55]
febr. 16
14:48
Rekordszámú vendéglátóhelyen lehet idén torkoskodni (orientpress)
Minden eddigi rekordot megdöntve, 1309 vendéglátóhely csatlakozott az immár 5. alkalommal meghirdetett Torkos Csütörtök akcióhoz. A torkoskodni kívánó vendégek a www.menjunkenni.hu honlapon összegyűjtött, az akcióhoz csatlakozott vendéglátóhelyek listájából választhatják ki, hol kívánnak fél áron torkoskodni február 18-án. A sikerhez vendéglátóhelyek mellett nagykereskedések és éttermi beszállítók…
febr. 16
14:48
David Ellefson visszatér a Megadeth-be (Zene.hu)
A Megadeth alapító frontembere, Dave Mustaine bejelentette az eredeti basszusgitáros, David Ellefson (1983-2002) visszatértét a platinalemezes zenekarba. [Dátum: 2010.02.16. 14:30]
febr. 16
15:24
Modern kulturális szórakozóközpontként nyílik újra a West-Balkán (Népszava)
Zenei és színházi programok helyszíneként szolgáló modern kulturális központként, kétemeletes szórakozóhelyként a fővárosi Nyugati téren több mint kétéves szünet után március 12-én újra nyílik a West-Balkán.
febr. 16
15:24
Kovalik Balázs világpremiert rendez Németországban (Zene.hu)
A Bajor Állami Operaház február 22-én Kovalik Balázs rendezésében mutatja be Eötvös Péter Die Tragödie des Teufels (Az ördög tragédiája) című operáját. A német intézettől Eötvös Péter új opera megírására kapott megbízást. A darab színpadra állítására Nikolaus Bachler, a Bayerische Staatsoper intendánsa a Fidelio-rendezése alapján kérte fel Kovalik Balázst, a Magyar Állami Operaház művészeti…
febr. 16
15:26
Blues- és dzsesszfesztivál Szegeden Tim Ries-szal (Népszava)
Immár hagyomány Szegeden, hogy tavasszal a dzsessz és blues rajongói két napra a Belvárosi moziba helyezik át székhelyüket, és a műfaj kiemelkedő hazai és külföldi muzsikusait hallgatva hódolnak zene iránti szenvedélyüknek. Idén sem lesz ez másképp a március 19-én kezdődő Szegedi Blues és Jazz Fesztiválon, amely sztárvendége Tim Ries.A
febr. 16
15:33
A magukra hagyott tárgyak - Horváth Roland festőművész kiállítása (Napvilág)
Szobakivágatok, magára hagyott, ember nélkül működésre képtelen használati tárgyak. Horváth Roland festményei a valóságból vett képek, akár a mi házunkban is készülhettek volna. Látszólag elhagyatott, mozdulatlan tárgyakat ábrázolnak, amelyek nyugvó állapotuk ellenére mégis dinamizmust sejtetnek.
febr. 16
15:42
Kétszázharmincezren látták a Szépművészeti reneszánsz kiállítását (ma.hu)
Mintegy 230 ezer látogató tekintette meg a vasárnap esti zárásig a budapesti Szépművészeti Múzeum Botticellitől Tizianóig című kiállítását, amely így a múzeum történetének harmadik legsikeresebb időszaki tárlata lett - tájékoztatta az intézmény kedden az MTI-t.
febr. 16
16:15
BSTH rajongói fesztivál (Kikötő Online)
Bud Spencer és Terence Hill neve még ma is közismert, pedig filmjeik húsz éve voltak igazán népszerűek. Én pont az a korosztály vagyok, aki ezeken nőtt fel, de mivel már régen volt, a filmek közül csak négy-ötre emlékszem pontosan. Ez nem volt akadálya semminek a június 27-29. között Gárdonyban megrendezett
febr. 16
16:17
Királyi Napok a Királyok Városában – XIII. alkalommal (Kikötő Online)
Augusztus 15. és 20. között, idén tizenharmadik alkalommal rendezik meg Székesfehérváron a „Királyi Napok” című Nemzetközi Néptáncfesztivált. Székesfehérvár ilyenkor öt napra táncparketté és kultúrák találkozási pontjává válik: bennszülöttek után hastáncosok, hastáncosok után skót dudások, skót dudások után flamenco-táncosok lepik el a Fő utcát és a Táncház nagytermét.
febr. 16
16:19
Ördögkatlan fesztivál 2008 (Kikötő Online)
A Bárka Színház idén első alkalommal rendezte meg Ördögkatlan elnevezésű, saját kulturális fesztiválját, augusztus 7. és 9. között, három Baranya megyei kistelepülés Nagyharsány, Kisharsány és Palkonya részvételével.
febr. 16
16:21
Művészet, nem bűvészet (Kikötő Online)
Idén 20. alkalommal rendezték meg a Veszprém megyei hat falu fesztiválját július 25-e és augusztus 3-a között az előző évekhez képest azzal a különbséggel, hogy a Kapolcsi Bűvészeti Napokra keresztelt rendezvény, vagy más néven Bűvészetek Völgye most elsősorban Kapolcsra koncentrált. Nagyvázsony mint „völgytornác” kísérőprogramokat adott, Monostorapáti a Sátoros ünnepével szerepelt,
febr. 16
16:23
IX. Tatai Barokk Fesztivál (Kikötő Online)
Augusztus 22. óta tart a IX. Tatai Barokk fesztivál, amely négy művészeti műfajban (zene, képzőművészet, tánc, irodalom-színház) kínál színvonalas programokat az érdeklődőknek. A helyi művészeti együttesek mellett nemzetközi hírű művészekkel is találkozhatnak az idelátogatók.
febr. 16
16:25
Szegedi Ifjúsági Napok (Kikötő Online)
Augusztus 27. és 31. között kerül megrendezésre a nyár utolsó nagy fesztiválja. Az idén negyvenéves SZIN négy nap alatt több mint 260 programot kínál a látogatóknak.
febr. 16
16:27
Nem csak Peking (Kikötő Online)
Négy évente egyszer még azok is leülnek a tévé elé, akiket nem hoz lázba a büntetődobás, nem lelkesít a vegyesváltó, a cukaharára pedig azt hiszik, egy különleges halfajta. Ám sem ezek az emberek, sem a lelkes rajongók nem tudják, hogy rejtve a Balaton felvidék szívében egy kis település határában évről-évre
febr. 16
16:29
Bárka Kikötő a Kultuccában (Kikötő Online)
Ismét kiköt a Bárka. Ezúttal, mint minden évben ilyenkor, Budapest művészetekre legnyitottabb szegletében, a Ráday Kultuccában, a Bakáts téren, és a Ferenc téren horgonyoz, augusztus utolsó hétvégéjén.
febr. 16
16:31
Várkerti Vigasságok (Kikötő Online)
Második alkalommal kerül megrendezésre augusztus 29. és 31. között a "Várkerti Vigasságok" című programsorozatot Gyulán.
febr. 16
16:33
Egy kis hétvégi előzetes… (Kikötő Online)
Akinek nincs programja augusztus 30-ra, valószínűleg annyit kell tegyen, hogy egy térképen megkeresi a hozzá legközelebb eső vár, vagy történelmi város nevét, és odalátogat: szinte biztos, hogy nem fog unatkozni. Az idei nyár utolsó hétvégéjét ugyanis szinte mindenhol „megünnepelhetjük”. A szeptemberi iskolakezdés előtt ahol csak tudnak, próbálnak egy utolsó, nagyobb
febr. 16
16:35
XI. Zsidó Nyári Fesztivál (Kikötő Online)
Szombat este a Magna Cum Laude koncertjével kezdetét vette a XI. budapesti Zsidó Nyári Fesztivál. Másfél hét alatt, tizenhét helyszínen több mint negyven program várja az érdeklődőket.
febr. 16
16:37
IV. Újbuda Jazz Fesztivál (Kikötő Online)
Szeptember 4-ei kezdettel negyedszer rendezik meg a MU Színház, a Fonó Budai Zeneház és az A38 Hajó által közösen szervezett Újbuda Jazz Fesztivált.
febr. 16
16:39
Pécsi Rezgés zenei fesztivál (Kikötő Online)
Elindul az őszi félév a pécsi egyetemi hallgatók számára, és rögtön az első hétvégén háromnapos fesztivállal várja őket a város szeptember 11-e és 13-a között, a Pécsi Egyetemi Napok számára is már hagyományosan otthont adó Zsolnay-gyárban.

Keresés