2010. február 16. kedd

febr. 16
7:00
Börtöndráma diadalmaskodott a spanyol Oscaron (Spa Trend Online)
Daniel Monzon Celda 211 (211-es cella) című börtöndrámája diadalmaskodott a spanyol Oscarként emlegetett Goya-díjak kiosztásán.
febr. 16
7:02
Zajos sikert aratott Goran Bregovic (Spa Trend Online)
Hatalmas sikert aratott vasárnap este Goran Bregovic. A Bartók Béla Hangversenyteremben háromszor ünnepelt állva a közönség, hogy visszatérjen a zenekar.
febr. 16
8:15
Idén először önálló stand a magyar filmeknek (Metropol)
Idén először önálló standdal van jelen a Berlinale filmvásár részén a Magyar Filmunió. A rendezvényen, mint azt Vezér Évától, az unió ügyvezető igazgatójától megtudtuk, a Magyar Filmszemlén bemutatott filmeket ajánlják a nemzetközi fesztiválok szervezőinek.
febr. 16
8:30
Depardieau: Megoszlanak a vélemények (Spa Trend Online)
Franciaországban komoly vitákat váltott ki, hogy a szőke, kék szemű Gérard Depardieu helyett inkább színesbőrű színésznek kellett volna játszani Alexandre Dumas szerepét.
febr. 16
9:09
Brit segítséggel a szlovák–magyar jó viszonyért (Metropol)
A British Council Intercultural Navigators (Kultúrközi Közvetítők) programjának résztvevői kezdeményeztek párbeszédet a magyar-szlovák fiatalok között.
febr. 16
11:48
Eladná az EMI a legendás Abbey Road-i stúdiókat? (Infostart)
Nehéz pénzügyi helyzete miatt el akarja adni legendás londoni, Abbey Road-i stúdióit az EMI brit zenekonszern - értesült a brit sajtó.
febr. 16
12:27
Először játsszák női író darabját a Globe-ban (Metropol)
Több mint négyszáz éves története során először mutatkozhat be női író darabja Shakespeare és más I. Erzsébet korabeli írók színházában, a legendás Globe-ban.
febr. 16
13:18
Az Abbey Road is veszteséglistára kerül? (Spa Trend Online)
Sajtóértesülések szerint a brit zenekonszern nehéz pénzügyi helyzete miatt eladná londoni, Abbey Road-i stúdióit.
febr. 16
13:36
Először játsszák női író darabját a Globe Színházban (Spa Trend Online)
Több mint négyszáz éves története során először mutatkozhat be női író darabja a legendás londoni Globe Színházban.
febr. 16
13:57
Kis mozik előtt tisztelegnek Berlinben (Metropol)
A szerzői filmeket éltető kis mozik előtti tisztelgésként a Berlini Nemzetközi Filmfesztivál most először "repülő vörös szőnyeget" gördít eléjük azzal, hogy a 60. Berlinale kiköltözik a kerületi filmszínházakba.
febr. 16
14:12
Minden évszakban kínálnak kulturális programokat Győrött (Spa Trend Online)
Minden évszakban kínálnak kulturális és szórakoztató programokat a győrieknek és a városba látogatóknak; a Négy évszak fesztivál március közepén veszi kezdetét - mondta el Serfőzőné Tóth Andrea, az önkormányzat kulturális csoportvezetője kedden a témában rendezett konferencián.
febr. 16
15:09
Blues- és dzsesszfesztivál Tim Ries-szal (Metropol)
Immár hagyomány Szegeden, hogy tavasszal a dzsessz és blues rajongói két napra a Belvárosi moziba helyezik át székhelyüket, és a műfaj kiemelkedő hazai és külföldi muzsikusait hallgatva hódolnak zene iránti szenvedélyüknek.
febr. 16
15:24
Modern kulturális szórakozóközpontként nyílik újra a West-Balkán (Spa Trend Online)
Zenei és színházi programok helyszíneként szolgáló modern kulturális központként, kétemeletes szórakozóhelyként a fővárosi Nyugati téren több mint kétéves szünet után március 12-én újra nyílik a West-Balkán.
febr. 16
15:26
Blues- és dzsesszfesztivál Szegeden Tim Ries-szal (Spa Trend Online)
Immár hagyomány Szegeden, hogy tavasszal a dzsessz és blues rajongói két napra a Belvárosi moziba helyezik át székhelyüket, és a műfaj kiemelkedő hazai és külföldi muzsikusait hallgatva hódolnak zene iránti szenvedélyüknek. Idén sem lesz ez másképp a március 19-én kezdődő Szegedi Blues és Jazz Fesztiválon, amely sztárvendége Tim Ries.A
febr. 16
15:27
A Skála tetején nyit újra a West Balkán (Metropol)
Zenei és színházi programok helyszíneként szolgáló modern kulturális központként, kétemeletes szórakozóhelyként a fővárosi Nyugati téren több mint kétéves szünet után március 12-én újra nyílik a West-Balkán.
febr. 16
16:39
Példa a világnak (Metropol)
Laura Waters Hinson a ruandai népirtásról forgatott filmet. Az alkotást Berlinben a Cinema for Peace díjjal jutalmazták.
febr. 16
17:12
A Szépművészeti nagy sikert aratott a reneszánsz festőkkel (Spa Trend Online)
Mintegy 230 ezer látogató tekintette meg a vasárnap esti zárásig a budapesti Szépművészeti Múzeum Botticellitől Tizianóig című kiállítását, amely így a múzeum történetének harmadik legsikeresebb időszaki tárlata lett - közölte az intézmény kedden.
febr. 16
17:30
Rémfilm és véres kínai krimikomédia a berlini filmfesztiválon (Spa Trend Online)
A Berlinalén tegnap mutatták be a sajtónak Hajdu Szabolcs Bibliothéque Pascal című szemle-díjnyertes filmjét a Forum programjában. A versenyfilmek között sok a csalódás, de Scorsese is cirkuszi porondmesterként állt elő egy B-movie-kat megszégyenítő rém-giccsel. A román elsőfilmes viszont keményen odatette egy fiatalkorú elítélt történetét.
febr. 16
18:06
"Nem kell elfelejteniük táncolni a középkorúaknak" (Spa Trend Online)
Folytatódik Soma (Spitzer Gyöngyi) Nemek Igenje klubja február 19-én a nagy érdeklődésre való tekintettel. Az első középkorúaknak tervezett ismerkedő estre közel háromszázan voltak kíváncsiak a budapesti Picasso Point-ban.
febr. 16
18:09
Velencében forgat Angelina Jolie (Metropol)
A különválásukról szóló pletykák ellenére Angelina Jolie és Brad Pitt együtt utazott gyerekseregükkel Velencébe, ahol a színésznő A turista (The Tourist) című filmet forgatja Johnny Depp-pel.
febr. 16
18:42
Hamvazószerdán kezdődik a húsvéti felkészülés (Infostart)
Idén február 17-ére esik hamvazószerda, amely a farsangi időszakot követő első nap, a negyvennapos nagyböjt első napja. A keresztények a negyven nap alatt készülnek fel Krisztus feltámadásának ünneplésére, elmélyülnek hitükben, és bűnbánatot gyakorolnak.
febr. 16
19:00
Lüzisztratét rendez Alföldi Róbert Fiumében (Spa Trend Online)
Alföldi Róbert, a budapesti Nemzeti Színház főigazgatója Arisztophanész komédiáját, a Lüzisztratét rendezi a fiumei Ivan Zajc Horvát Nemzeti Színházban. A premiert szombaton tartják, annak ellenére, hogy az INA horvát olajtársaság megvonta a támogatást az előadástól annak provokatív plakátja miatt.
febr. 16
19:03
A taxisofőr – újratöltve? (Metropol)
Széltében-hosszában beszélik a Berlinalén és a neten, hogy Lars von Trier rá akarja beszélni Martin Scorsesét és Robert De Nirót A taxisofőr újraforgatására.
febr. 16
19:36
Pannon Filharmonikusok: három jelentős koncert a héten (Spa Trend Online)
A héten három jelentős koncertet is ad a pécsi Pannon Filharmonikus Zenekar: csütörtökön Pécsett, pénteken Budapesten mutatják be Essenben nagy sikert aratott Wagner-Bartók-programjukat, vasárnap pedig a Művészetek Palotájában Beethoven C-dúr miséjével vesznek részt a Beethoven-maratonon.
febr. 16
19:54
A Taxisofőr remake-tervéről szól a fáma (Spa Trend Online)
Széltében-hosszában beszélik a Berlinalén és a neten, hogy Lars von Trier rá akarja beszélni Martin Scorsesét és Robert De Nirót A taxisofőr újraforgatására - számolt be róla a variety.com.

Keresés