2010. február 12. péntek

febr. 12
0:09
Megőrülnek a moziért a németek (Spa Trend Online)
Tavaly ismét megközelítette a milliárdos álomhatárt a mozilátogatók száma az Európai Unió tagállamaiban az Európai Audiovizuális Információs Központ előzetes becslései szerint.
febr. 12
6:09
Verebes István a magyar kabaré hagyományaira építő, korszerű színházat akar a Mikroszkópon (Spa Trend Online)
"A nap 24 órájáról, a Nagymező utca 24-ben", lesz a Mikroszkóp Színpad szlogenje, mondta Verebes István, az új igazgató, a tegnapi sajtótájékoztatón. A társulatot pedig elnevezte a Fanyar Gárdának. A magyar kabaré hagyományaira építő, korszerű színházat akar csinálni.
febr. 12
6:45
Arany Medvék ugrásra készen (Spa Trend Online)
Fény és sokaság - tegnap este a Marlene Dietrich téri Berlinale Palotában ünnepélyes formák között megnyílt a 60. Berlini Nemzetközi Feilmfesztivál. A jubileumi seregszemle sokféle rendezvénnyel bővíti a szokásos filmes választékot, ám az évfordulós ünnep minden részletben a filmről szól.
febr. 12
7:03
Korrekt ismeretterjesztés (Spa Trend Online)
Az ismeretterjesztő műsoroknak gyakran az az alapproblémájuk, hogy nincs egy olyan megszállott, átütőerejű személyiséggel rendelkező, de tudósként is hiteles ember, aki vezesse őket.
febr. 12
7:05
Tragikus állapotban a pécsi színház (Spa Trend Online)
Katasztrofális állapotok uralkodnak a Pécsi Nemzeti Színházban. Az épület három kritikus ponton is statikus problémákkal küzd, a technika pedig annyira elavult, hogy bármelyik előadás félbeszakadhat.
febr. 12
7:57
Kié Franz Kafka? (Spa Trend Online)
Kié Franz Kafka (1883-1924), a prágai születésű író és milyen hatása van a kortárs irodalomra? - erről tartanak kerekasztal-beszélgetést kedden a Bálint Zsidó Közösségi Házban abból az alkalomból, hogy a Szombat című folyóirat Kafkának szenteli februári számát, benne az író magyarul először olvasható eszmefuttatásával a jiddis nyelvről.
febr. 12
8:33
Tánc, multimédia és varázsszőnyeg (Metropol)
Különleges vizuális megoldások, a mozgókép és az előadóművészet érdekes kombinációja, kísérletező színház, mely látványos produkcióival felnőtteket és gyerekeket egyaránt megszólít a Trafó ebben a hónapban.
febr. 12
10:39
Előzetesben az erőszak - csak semmi feltűnés (Spa Trend Online)
A legtöbb erőszakot vagy egyéb, a kiskorúak számára ártalmas elemet tartalmazó ajánlót a kereskedelmi csatornák tűzték műsorukra 1999 és 2008 között - állapította meg az Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT) elemzése.
febr. 12
11:15
Groteszk himnusz a személyiség megőrzéséért - Bohémélet Ascher módra (Spa Trend Online)
Nem a Puccini-opera, hanem Aki Kaurismäki filmje alapján dolgozza fel Murger világhírű történetét a budapesti Örkény Színház Bohémélet című darabja; az Ascher Tamás által rendezett előadás szombattól látható.
febr. 12
11:36
Az olasz Pietro Masturzo nyerte a World Press Photo fődíját (Infostart)
Az olasz Pietro Masturzo fényképe nyerte a World Press Photo legjobb 2009-es sajtófotójáért járó fődíjat - jelentették be pénteken Amszterdamban. A június 24-én készült képen egy teheráni háztetőn kiabáló, tiltakozó nők láthatók.
febr. 12
12:09
Salinger-leveleket tettek közzé Amerikában (Metropol)
Az irodalmi világ évtizedeket várt erre: New Yorkban olyan leveleket tettek közzé, amelyek a Zabhegyező közelmúltban elhunyt szerzőjétől, J. D. Salingertől származnak.
febr. 12
12:27
Oscar-díj: Kate Winslet díjátadó lesz (Metropol)
A színészeket díjazó kategória tavalyi győztesei a hagyományoknak megfelelően díjátadóként térnek vissza az Oscar-gálára, amelyről Kate Winslet, Penélope Cruz és Sean Penn mellől csak a tavaly posztumusz díjazott Heath Ledger hiányzik majd.
febr. 12
12:45
Évtizedeket várt erre az irodalmi világ (Spa Trend Online)
Az irodalmi világ évtizedeket várt erre: New Yorkban olyan leveleket tettek közzé, amelyek a Zabhegyező közelmúltban elhunyt szerzőjétől, J.D. Salingertől származnak.
febr. 12
14:51
Kovács Gerzson Péter Lábán Rudolf-díjat kapott (Metropol)
Duda Éva és Kovács Gerzson Péter koreográfusok vehették át idén a magyar kortárs tánc legszínvonalasabb alkotásainak és alkotóinak elismerésére, népszerűsítésére alapított Lábán Rudolf-díjat, amelyet pénteken adtak át Budapesten.
febr. 12
15:09
A hétvége a szerelemé (Spa Trend Online)
Az Egyesült Államokban pénteken moziba kerülő Valentin nap sikerét várják az Elnökök napjával meghosszabbított hétvégén az amerikai jegypénztáraknál.
febr. 12
16:03
Avatar-technológiával kerülhet vászonra Asimov Alapítványa (Spa Trend Online)
Az Avatar című filmben megismert technológiával ültetné át a filmvászonra Roland Emmerich német filmrendező Isaac Asimov Alapítvány-trilógiájának első kötetét, a sci-fi irodalom egyik legnagyobb sikerét.
febr. 12
19:03
Magyar drámabemutató a romániai Galacban (Spa Trend Online)
Magyar drámabemutató lesz a délkelet-romániai Galacban: Thuróczy Katalin kortárs író, drámaíró Pandora szelencéje című darabjának román nyelvű premierjét tartják szombaton a Duna menti nagyváros színházában.
febr. 12
22:57
Konferencia a Szépművészeti bővítéséről és jövőbeli stratégiájáról (Spa Trend Online)
A múzeum által szervezett nemzetközi konferencián a nyáron kezdődő térszint alatti bővítés terveit Karácsony Tamás mutatta be. Az Ybl-díjas építész felidézte, hogy a beruházásról négy éve született döntés, mert a megnövekedett számú látogatósereg kiszolgálásához szükségessé vált az infrastruktúra fejlesztése, illetve új funkciók kialakítása.

Keresés