2010. február 4. csütörtök

febr. 4
1:27
Sikerült a bravúr a zongoristának (Zene.hu)
Az 54 éves zenész maratoni fellépésén csak a nézők váltották egymást. [Dátum: 2010.02.04. 20:00]
febr. 4
3:31
Fekete Pákó drámája! Átértékelte az életét (Zene.hu)
A mulatós zene egyedülálló nigériai képviselője rendszerint szilveszterkor is dolgozik. Egy ominózus emlékezetes éjjel akár nagyobb baj is történhetett volna, mikor két helyszín között a kocsija elé ugrott egy állat. [Dátum: 2010.02.04. 03:20]
febr. 4
3:48
Botrány a koncerten: 50 embert vittek el a rendőrök (Zene.hu)
Kitört a káosz az AC/DC új-zélandi fellépésén, több mint 50 embert vettek őrizetbe a helyi rendőrök különböző vétségekért. Többnyire rendbontásért, és kábítószerrel való visszaélés miatt kellett közbelépniük.   [Dátum: 2010.02.04. 03:30]
febr. 4
5:18
Végső búcsú: február 19-én temetik Ujfalussyt (Zene.hu)
A Kossuth-, Széchenyi- és Herder-díjas zenetudóst, az MTA egykori alelnökét január 22-én érte a halál.   [Dátum: 2010.02.18. 03:01]
febr. 4
6:12
Kölcsönpanda visszajár (nyest.hu)
Hosszú amerikai tartózkodás után hazaérkezett kínai otthonába Mei Lan, a hároméves pandalány. Gondozói komolyan veszik a beilleszkedéshez való segítségnyújtást: interneten keresnek számára megfelelő képzettségű és nyelvtudású nyelvtanárt, aki angolról szecsuánira szoktatná az állatot.
febr. 4
6:48
Hátizsákkal az új haza felé (Népszava)
Magyar dokumentumfilmes idén a Kádár-korra veti szemét - böngészve a filmszemle versenymezőnyét, számos alkotás vet így vagy úgy számot a gulyáskommunizmus évtizedeivel.
febr. 4
6:50
Egy éjszaka, három ember, egy titok (Népszava)
A játékfilmes verseny egyik meglepetése Dyga Zsombortól érkezett az idei filmszemlére. A Köntörfalak, amely jövő héttől már a mozikban is látható, kellemesen közönségbarát kamaradráma, van benne spiritusz is, meg humánum is, ráadásul három érdekes színészi alakítás dobja meg a zárt térben bontakozó kapcsolatokat.
febr. 4
7:06
Csak néztünk! Így nézett ki Chris Rea egykor! (Zene.hu)
Most egy igazán rendhagyó része következik népszerű sorozatunknak, ugyanis a holnap hazánkban fellépő világsztárral, Chris Reaval indulunk időutazásra s meg sem állunk 1978-ig.  [Dátum: 2010.07.14. 07:40]
febr. 4
8:00
65 millió fontos licitrekord Londonban (Népszava)
Minden idők árverési rekordját eredményezte a Sotheby's aukciós ház szerda esti londoni licitje, amelyen bruttó 65 millió fontért (19 milliárd forintért) kelt el a múlt században élt svájci szobrász, Alberto Giacometti egyik alkotása.
febr. 4
8:27
Haiti földrengés: jótékonysági koncert Szegeden a túlélők javára (HVG)
A haiti földrengés áldozatainak emlékére, a túlélők megsegítésére rendeznek jótékonysági koncertet a Szegedi Nemzeti Színházban; a város szimfonikus zenekara vasárnap Mozart Requiemjét adja elő.
febr. 4
8:42
Zipkomm - országos zenei találkozó a Gödör klubban (hangzorro.hu)
Klisé 1: Tehetségesek vagyunk, van mondanivalónk, mégsem jut előrébb a zenekar... Klisé 2: Nem, valószín-#369;leg nem a nagykiadó szivart rágcsáló, behízelgő mosolyú képviselője talál majd rád a sarki pinceklubban. Ha ezek a gondolatok kavarognak BENNED is a zenekaroddal kapcsolatban, akkor lehet, hogy van megoldás.
febr. 4
9:03
Giacometti megdöntött minden rekordot, 19 milliárdért ütötték le (HVG)
Minden idők árverési rekordját eredményezte a Sotheby's aukciós ház szerda esti londoni licitje, amelyen bruttó 65 millió fontért (19 milliárd forintért) kelt el a múlt században élt svájci szobrász, Alberto Giacometti egyik alkotása.
febr. 4
9:30
Filmszemle - Kilenc tévéfilm a versenyben (Népszava)
Kilenc tévéfilm, vagyis a kategóriában nevezett mindegyik alkotás szerepel a 41. Magyar Filmszemle versenyprogramjában. A mustrán péntektől vetített filmek között akad színpadi adaptáció, családi dráma és személyes hangú alkotás is.
febr. 4
9:42
Nosztalgia, szórakozás, kiállítások február első hetében (Napvilág)
Február első hetében a galériák és a múzeumok változatos programokkal, kiállításokkal várják látogatóikat. Február 1-jén nyílik meg a Mackó kiállítás, mely minden korosztály számára szórakoztató lehet. Telek Balázs és Vancsó Zoltán fotókiállítása mellett sor kerül a naponta több mint 250 különleges macskát felvonultató Nemzetközi Macskakiállításra is.
febr. 4
9:45
Összegyűltek a filmbarátok (orientpress)
A 41. Magyar Filmszemle második napján, szerdán délután tartotta éves közgyűlését a Magyar Filmklubok és Filmbarátok Szövetsége a budapesti MOM moziban, ahol az éves szakmai és pénzügyi beszámolók mellett elnökválasztásra is sor került.
febr. 4
9:45
Hobbiból nyert rallyt a filmszemle egyik alkotója (ma.hu)
Egyenesen Afrikából érkezik a Filmszemlére a Felnőttfilm című alkotásával a kisjátékfilm-kategóriában induló László Péter, aki az "A www.homokdune.hu bemutatja" nevű csapatával megnyerte az idei Budapest-Bamako Rallyt.
febr. 4
10:06
Tehetségekre vadászik Boros Lajos (Zene.hu)
Lali király, Trunkos atya, Szív atya. Ugye ismerősek ezek a nevek? [Dátum: 2010.02.04. 10:00]
febr. 4
10:06
50738 km, Mandalay (tinylittlebigthing)
Megint koránkelés volt, bár megint sikerült előbb ébredni, mint a vekker. Sokszor beállítottuk már, de nem tudom, mikor volt utoljára, hogy a csörgésre ébredtünk volna. Reggeli után elindultunk a folyópartra, hogy Mingunba hajókázzunk. A két kilométeres séta alatt természetesen minden lehetséges jármű sofőrje leszólított, hogy elvigyen. Sok értelme nem lett volna mondjuk trishaw-val menni, hogy…
febr. 4
10:42
Leváltották a Pécsi Balett vezetőjét (Népszava)
Leváltotta Vincze Balázst és a helyére Kováts Tibort, az Állami Balett Intézet tanárát nevezte ki a Pécsi Balett vezetőjének a Pécsi Nemzeti Színház igazgatója - írta csütörtökön az Új Dunántúli Napló.
febr. 4
10:42
Új fejezet kezdődik a Radics Béla klub életében (Zene.hu)
Angyalföld után Pesterzsébetre teszi át székhelyét a Radics Béla RB. Emléktársaság. Vele költözik a 2008 szeptembere óta egyre növekvő népszerűséggel bíró Club ’68 rendezvény, amely a gitárkirály életművének állít hónapról-hónapra méltó, zenés emléket. [Dátum: 2010.02.12. 10:13]
febr. 4
10:44
Gregorian üzenetek a Crystaltól (Zene.hu)
Fagyos reggel van, de nem baj, mert végre szombat! Paplanomba burkolózva, kávémat szürcsölgetve jól esne egy kis zene. Eszembe jut a Crystal legújabb cd-je, a Gregorian. Megörülök az ötletnek, s kíváncsian előkapom a cd-t. Az előző albumot nagyon szerettem. Az intro hallatára máris feltörnek a régi emlékek, érzések, amiket a Világok hangjai alatt éltem át. Igen, ezt a hangulatot és spirituális…
febr. 4
10:54
VHK lemezbemutató pénteken (orientpress)
Most pénteken, február 5-én várja a Dürer kertbe az érdeklődőket Magyarország világhírű sámánpunk zenekara, a Vágtázó Életerő, hogy bemutassa VHK Idéző - Forgószél! című albumát egy három órás magmatikus extázis keretében. Aki szeretne kifordulni ebből a földi világból, és befordulni az örök beindulás birodalmába, annak itt az alkalom: teljes felfordulás, tudatlóbáló hangerő, élni tanító őrület!
febr. 4
11:00
Cameron hagyná magát meggyőzni az Avatar folytatásáról (Népszava)
Miközben az Avatar a globális jegybevételi rekord után Észak-Amerikában is új csúcsot állított fel, a sci-fi rendezője, James Cameron kijelentette, hogy a körülmények függvényében "hagyná magát rábeszélni" a film folytatására.
febr. 4
11:02
Katasztrófát okozhat a pécsi színház rossz állaga (Népszava)
Akár tömeges katasztrófa is bekövetkezhet a Pécsi Nemzeti Színházban a teátrumot, valamint a szomszédos lakóépületet összekötő födémszerkezet meggyengülése miatt - írta csütörtökön az Új Dunántúli Napló.
febr. 4
11:12
A legnagyobb slágereivel jön Chris Rea (Inforádió)
Legnagyobb slágereit és legújabb számait mutatja be a budapesti koncertjén Chris Rea angol rockzenész ma este fél nyolctól a Papp László Sportarénában.
febr. 4
11:18
Sas Tamás: minden filmem a nőkkel foglalkozik (Népszava)
Három-három nő történetét követi nyomon Sas Tamás két legújabb, a 41. Magyar Filmszemlén szereplő játékfilmje, a Presszó 10 év és a Szélcsend - mondta el az MTI-nek a rendező, aki harmadik 2009-es munkájáról, a Szinglik éjszakájáról, valamint nagyszabású terveiről is beszélt.
febr. 4
11:36
Más néven folytatják a Csillag Születikben feltűnt tehetségek (Zene.hu)
A Blacktime név már a múlté. [Dátum: 2010.02.04. 11:27]
febr. 4
11:45
Sas Tamás: minden filmem a nőkkel foglalkozik - videó (HVG)
Három-három nő történetét követi nyomon Sas Tamás két legújabb, a 41. Magyar Filmszemlén szereplő játékfilmje, a Presszó 10 év és a Szélcsend - mondta a rendező, aki harmadik 2009-es munkájáról, a Szinglik éjszakájáról, valamint nagyszabású terveiről is beszélt.
febr. 4
11:48
Az idei Oscar esélyesei (Napvilág)
Talán a legrangosabb, de mindenképpen a legnagyobb érdeklődéssel kísért filmes elismerés az Amerikai Filmakadémia díja, az Oscar. A 2009-es év terméséből válogatott idei jelöltek listáját (magyar idő szerint) február 2-án, délután 2 órakor tették közzé. A kibővített filmes listán hosszú idő óta újra 10 jelölt alkotás található.
febr. 4
11:54
A színházak elrabolják egymástól a műfajokat (Népszava)
Básti Juli számára sűrű ez a színházi évad, egymást érik a premierek. A múlt héten a Centrál Színházban volt bemutatója, Neil Simon A 88. utca foglyai című vígjátékában Kern András a partnere, pénteken a Nemzetiben mutatják be Schiller Ármány és szerelem című drámáját Alföldi Róbert rendezésben. A komplett nagyzenekart szerepeltető előadásban Lady Milfordot alakítja.
febr. 4
12:12
Mit keres Brasch Bence az esküvői kiállításon? (Zene.hu)
Semmiképpen sem menyasszonyi ruhát. Sőt, még leendő nejét sem kíséri el, hanem sokkal inkább azért látogat a rendezvényre, hogy fellépésével koronázza azt meg. Érdemes lesz kilátogatni a helyszínre [Dátum: 2010.02.04. 11:58]
febr. 4
12:39
Csodás miniatűrök: csak a képzelet szab határt (HVG)
Ezernél is több képet vár az idei, immár 15. miniatűr-kiállításra a kaposvári Szín-Folt Galéria. Az apró, mindössze néhány centiméternyi keretekbe foglalt képeket májusban, a Festők Városa Hangulatfesztivál keretében láthatják az érdeklődők a somogyi megyeszékhelyen.
febr. 4
12:48
Mi köze a sörnek a műfordításhoz? Csuvas népköltészet magyarul (nyest.hu)
Másfél milliónyi rokon – nehézkes családi fotó lenne ebből, pedig a csuvasokat ez jellemezné jól. A volt Szovjetunió területén élő aprócska, számunkra „zenerokon” nép sörivás, testvérek és nem utolsósorban gyönyörű dallamok között éli a mindennapjait. Berecz András énekmondónak köszönhetően erről már nemcsak tudomásunk van, de a szavukat is értjük.
febr. 4
12:51
Árvácska - Móricz Zsigmond regényének motívumaiból (Napvilág)
Az Árvácska jól ismert, megrendítő regény egy lelenc kislányról, akinek tisztességes neve sincsen. Pénzért parasztszülők nevelik: dolgoztatják, éheztetik, ruháját elveszik, iskolába nem engedik, ütik-verik, parázzsal égetik, kéjenc férfiak játszanak vele. Rosszabb sorban él, mint az állatok, s kiszolgáltatottsága egyre súlyosabb gonoszságra ingerli aktuális nevelőszüleit.
febr. 4
13:06
Az MTV idén is élőben közvetíti a Fonogram Díjátadót (Zene.hu)
A Magyar Televízió ismét közvetíti a Fonogram Díjátadó Gálát közel száztíz percben az m1-en. Az adás két házigazdája Novodomszky Éva és Gundel Takács Gábor. [Dátum: 2010.02.10. 13:38]
febr. 4
14:09
Sosem adtak ennyit: 65 millió fontos licitrekord Londonban (ma.hu)
Minden idők árverési rekordját eredményezte a Sotheby's aukciós ház szerda esti londoni licitje, amelyen bruttó 65 millió fontért (19 milliárd forintért) kelt el a múlt században élt svájci szobrász, Alberto Giacometti egyik alkotása. Dupla áron talált vevőre egy Klimt-festmény is, amely egykor az Osztrák-Magyar Monarchia egyik acélmágnásának tulajdonában volt.
febr. 4
14:57
Az elmúlt évek legnagyobb irodalmi felfedezése (Napvilág)
Janus Pannonius egy eddig kiadatlan versét fedezte fel Szentmártoni Szabó Géza irodalomtörténész a Nápolyi Nemzeti könyvtárban. A teljes szöveg magyar fordításban először olvasható a Jelenkor februári számának a mellékletében, amely február 8-tól kapható.
febr. 4
15:03
Modern mesterművek válogatása a MNG-ban (orientpress)
Február 6-án nyílik meg a Magyar Nemzeti Galéria új időszaki gyűjteménye Földi paradicsom címmel - jelentette be Csák Ferenc, a galéria februárban hivatalba lépett főigazgatója a kiállítás csütörtöki sajtótájékoztatóján. Az eseményen jelen volt Mary V. Mochary, a Kasser Művészeti Alapítvány elnöke is, aki tört magyarsággal mondott köszönetet a tárlat megszervezéséért.
febr. 4
15:12
Operaverseny - idén már harmadszor (Népszava)
Részben új néven, de a régi szerkezetben rendezik meg idén az immár harmadik évadjába lépő magyarországi operaversenyt. Újdonság, hogy a két fődíjas 2010-ben pénzjutalmat, tíz-tízezer eurót is nyer.
febr. 4
15:21
Invito patronum: varázslatos technológiával mutatják be a Harry Potter-parkot (ma.hu)
Webkamerával és egy nyomtatott térképpel nyerhetnek részletesebb bepillantást a rajongók a floridai Orlandóban épülő Harry Potter-élményparkba.
febr. 4
15:39
Megemlékezés a katyńi vérengzésről (orientpress)
Oroszország és Lengyelország kormányfői áprilisban együtt emlékeznek meg a katyńi vérengzésről. Vlagyimir Putyin orosz miniszterelnök február 3-án, szerdán telefonon meghívta lengyel kollégáját, Donald Tuskot, hogy együtt tartsanak megemlékezést a nyugat-oroszországi helységben. A hírt mindkét kormány szóvivője közölte.
febr. 4
15:57
Kezdődik a Házasság hete (orientpress)
Tizenkét évvel ezelőtt Angliából indult el az a kezdeményezés, mely Valentin-nap környékén minden évben egy hétig a házasság fontosságára irányítja az emberek figyelmét. Magyarországon a programot a Magyar Evangéliumi Szövetség (Aliansz) és a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsa honosította meg 2008-ban. A megvalósításhoz egy szervezőbizottság állt össze. Látásunk szerint a házasság Isten…
febr. 4
16:06
Most is örülhet majd SP? (Zene.hu)
Lehullt a lepel az idei Fonogram jelöltek nevéről. Igyekszünk megszólaltatni a legtöbbjüket, hogy a zene.hu olvasói közelebbről is megismerhessék, milyen érzéseket, gondolatokat váltott ki a jelölés egy-egy zenészben. [Dátum: 2010.02.10. 14:08]
febr. 4
16:16
Újra megnyitotta kapuit a San Carlo (orientpress)
A 300 munkást igénylő 2 éves felújítási munkálatok befejezése után újra látogatható a nápolyi San Carlo operaház. A 67 millió eurós fejújítási munkálatok során díszburkolattal, arany domborművekkel és kárpitokkal varázsolták újjá az épület belső terét.
febr. 4
16:33
Evolúcióban a társadalmi nemig (Kikötő Online)
Több éves előkészület előzte meg a bécsi MUMOK (MUseum MOderner Kunst) múzeumban november 13-ától látogatható nagyszabású gender kiállítást.
febr. 4
16:42
Budapestre jön a Megadeth is! (Zene.hu)
A májusi Metallica koncert után újabb „metál Istenek” teszik tiszteletüket hazánkban. A korábban éppen a Metallicaban gitározó, és onnan botrányosan távozó Dave Mustaine zenekara, a Megadeth lép fel június 20-án a Petőfi Csarnokban. [Dátum: 2010.02.04. 16:31]
febr. 4
16:44
Nagyon édes! Bartók Eszter kis Vukot azonnal felkapná, és megszeretgetné (Zene.hu)
Rajzfilmslágeres rovatunk kiegészítő részében hazai hírességeket kérdezünk. Kiderítjük, kinőttek-e már a gyermekkor varázslatos mesevilágából, vagy a felnőtt lét örökre megváltoztatta őket. Első alanyunk Bartók Eszter. [Dátum: 2010.02.04. 16:35]
febr. 4
16:51
Gigantikus Harry Potter-vidámpark nyílik (HVG)
Webkamerával és egy nyomtatott térképpel nyerhetnek részletesebb bepillantást a rajongók a floridai Orlandóban épülő Harry Potter-élményparkba.
febr. 4
17:18
Földi paradicsom a Nemzeti Galériában (Népszava)
Magyarországon ritkán látható, az impresszionizmustól a klasszikus modernig terjedő alkotásokból, köztük Rodin, Giacometti, Henry Moore, Monet, Degas, Renoir műveiből nyílik kiállítás Földi paradicsom: Modern mesterművek a Kasser-Mochary gyűjteményből címmel pénteken a Magyar Nemzeti Galériában.
febr. 4
17:18
Február 2-án új korszak kezdődött Barbee életében (Zene.hu)
Barbee körül nagy már a sürgés-forgás, készülőben a második nagylemez és márciusban bemutatásra kerül új immáron soron következő hetedik videoklip. Kiderült, hogy a "megszépült" internetes birodalom egy új korszak kezdete. [Dátum: 2010.02.04. 17:00]

Keresés