2010. február 4. csütörtök

febr. 4
6:48
Hátizsákkal az új haza felé (Spa Trend Online)
Magyar dokumentumfilmes idén a Kádár-korra veti szemét - böngészve a filmszemle versenymezőnyét, számos alkotás vet így vagy úgy számot a gulyáskommunizmus évtizedeivel.
febr. 4
6:50
Egy éjszaka, három ember, egy titok (Spa Trend Online)
A játékfilmes verseny egyik meglepetése Dyga Zsombortól érkezett az idei filmszemlére. A Köntörfalak, amely jövő héttől már a mozikban is látható, kellemesen közönségbarát kamaradráma, van benne spiritusz is, meg humánum is, ráadásul három érdekes színészi alakítás dobja meg a zárt térben bontakozó kapcsolatokat.
febr. 4
7:57
Kapitalizmus: szereted, ugye? (Metropol)
Ő a rendező, aki a dokumentumfilmet eladható műfajjá tette a Fahrenheit 9/11 százmillió dolláros bevételével, szatirikus kommentárjaival egy egész generáció stílusára hatott. Ugyanakkor ellenségekre is szép számban szert tett politikai állásfoglalásának köszönhetően.
febr. 4
8:00
65 millió fontos licitrekord Londonban (Spa Trend Online)
Minden idők árverési rekordját eredményezte a Sotheby's aukciós ház szerda esti londoni licitje, amelyen bruttó 65 millió fontért (19 milliárd forintért) kelt el a múlt században élt svájci szobrász, Alberto Giacometti egyik alkotása.
febr. 4
9:30
Filmszemle - Kilenc tévéfilm a versenyben (Spa Trend Online)
Kilenc tévéfilm, vagyis a kategóriában nevezett mindegyik alkotás szerepel a 41. Magyar Filmszemle versenyprogramjában. A mustrán péntektől vetített filmek között akad színpadi adaptáció, családi dráma és személyes hangú alkotás is.
febr. 4
10:39
Új vezető a Pécsi Balett élén (Metropol)
Balikó Tamás teátrumigazgató a lapnak azt mondta: a váltás közös megegyezéssel történt, Vincze Balázs kiemelt fizetéssel a tánctársulat tagja marad és tanácsadóként is tovább tevékenykedik.
febr. 4
10:42
Leváltották a Pécsi Balett vezetőjét (Spa Trend Online)
Leváltotta Vincze Balázst és a helyére Kováts Tibort, az Állami Balett Intézet tanárát nevezte ki a Pécsi Balett vezetőjének a Pécsi Nemzeti Színház igazgatója - írta csütörtökön az Új Dunántúli Napló.
febr. 4
11:00
Cameron hagyná magát meggyőzni az Avatar folytatásáról (Spa Trend Online)
Miközben az Avatar a globális jegybevételi rekord után Észak-Amerikában is új csúcsot állított fel, a sci-fi rendezője, James Cameron kijelentette, hogy a körülmények függvényében "hagyná magát rábeszélni" a film folytatására.
febr. 4
11:02
Katasztrófát okozhat a pécsi színház rossz állaga (Spa Trend Online)
Akár tömeges katasztrófa is bekövetkezhet a Pécsi Nemzeti Színházban a teátrumot, valamint a szomszédos lakóépületet összekötő födémszerkezet meggyengülése miatt - írta csütörtökön az Új Dunántúli Napló.
febr. 4
11:12
A legnagyobb slágereivel jön Chris Rea (Infostart)
Legnagyobb slágereit és legújabb számait mutatja be a budapesti koncertjén Chris Rea angol rockzenész ma este fél nyolctól a Papp László Sportarénában.
febr. 4
11:15
Vádat emelnek Jacko orvosa ellen? (Metropol)
Még nem világos, hogy emberöléssel vádolják-e meg Conrad Murrayt, aki a popsztár személyes orvosa volt, és akkor is az énekes Los Angeles-i házában tartózkodott, amikor Jackson - vélhetően gyógyszer-túladagolás következtében - elhunyt.
febr. 4
11:18
Sas Tamás: minden filmem a nőkkel foglalkozik (Spa Trend Online)
Három-három nő történetét követi nyomon Sas Tamás két legújabb, a 41. Magyar Filmszemlén szereplő játékfilmje, a Presszó 10 év és a Szélcsend - mondta el az MTI-nek a rendező, aki harmadik 2009-es munkájáról, a Szinglik éjszakájáról, valamint nagyszabású terveiről is beszélt.
febr. 4
11:54
A színházak elrabolják egymástól a műfajokat (Spa Trend Online)
Básti Juli számára sűrű ez a színházi évad, egymást érik a premierek. A múlt héten a Centrál Színházban volt bemutatója, Neil Simon A 88. utca foglyai című vígjátékában Kern András a partnere, pénteken a Nemzetiben mutatják be Schiller Ármány és szerelem című drámáját Alföldi Róbert rendezésben. A komplett nagyzenekart szerepeltető előadásban Lady Milfordot alakítja.
febr. 4
14:15
65 millió fontos licitrekord Londonban (Metropol)
Minden idők árverési rekordját eredményezte a Sotheby's aukciós ház szerda esti londoni licitje, amelyen bruttó 65 millió fontért (19 milliárd forintért) kelt el a múlt században élt svájci szobrász, Alberto Giacometti egyik alkotása.
febr. 4
14:17
Bezár a japán Lennon múzeum (Metropol)
Az egykori Beatles tag rajongói az első évben valósággal megrohamozták az 1980-ban meggyilkolt zenész világon elsőként létrehozott múzeumát: 124 ezer látogatót regisztráltak.
febr. 4
15:12
Operaverseny - idén már harmadszor (Spa Trend Online)
Részben új néven, de a régi szerkezetben rendezik meg idén az immár harmadik évadjába lépő magyarországi operaversenyt. Újdonság, hogy a két fődíjas 2010-ben pénzjutalmat, tíz-tízezer eurót is nyer.
febr. 4
16:57
Készül a Halálos iramban ötödik része (Metropol)
Felpörgette a Halálos iramban ötödik epizódjának előkészületeit a produkciót gyártó Universal Pictures - jelentette a Variety.com.
febr. 4
17:17
Mese a Radnóti színházban (Metropol)
Szombat délután 3 órakor lesz a Bárány Boldizsár című darab bemutatója. Szabó Magda népszerű meséje egy olyan bárányfiúról szól, aki nem szeret iskolába járni, és mindig borsot tör mások orra alá. A kedves állatfigurák tanulságos történetének zenés színpadi változatával most először találkozhatnak a gyerekek. A darab alatt a Vodku zenél élőben.
febr. 4
17:18
Földi paradicsom a Nemzeti Galériában (Spa Trend Online)
Magyarországon ritkán látható, az impresszionizmustól a klasszikus modernig terjedő alkotásokból, köztük Rodin, Giacometti, Henry Moore, Monet, Degas, Renoir műveiből nyílik kiállítás Földi paradicsom: Modern mesterművek a Kasser-Mochary gyűjteményből címmel pénteken a Magyar Nemzeti Galériában.
febr. 4
17:51
Róma az 50 éves Édes életre emlékezik (Metropol)
Amikor öt évtizeddel ezelőtt bemutatták, az olaszok tanácstalanul fogadták, egy néző még Fellini arcába is köpött. Az Édes élet Mastroiannival, Ekberggel és a Trevi-kúttal ma már kultuszfilmnek számít, Róma pedig partikkal és kiállításokkal ünnepli az 50 éves filmalkotást.
febr. 4
18:12
Filmszemle - Keserű bambi (Spa Trend Online)
Vágvölgyi B. András Kolorádó Kid című első méretes mozifilmjét a nagyérdemű a kedden kezdődött Filmszemlén láthatja először. A film eredetileg jubileumi opusznak készült az 56-os évfordulóra, csak megcsúszott kissé.
febr. 4
19:16
Felveszik Victor Hugo nevét a külföldi francia intézetek (Infostart)
A külföldön működő francia kulturális intézetek a német Goethe és a spanyol Cervantes Intézet mintájára hamarosan felveszik Victor Hugo író nevét - közölték párizsi diplomáciai források.
febr. 4
19:33
Az Avatar készítőit is meglepte az elsöprő siker (Infostart)
Miközben az Avatar a globális jegybevételi rekord után Észak-Amerikában is új csúcsot állított fel, a sci-fi rendezője, James Cameron kijelentette, hogy a körülmények függvényében "hagyná magát rábeszélni" a film folytatására.
febr. 4
20:15
„Több figyelmet a forgatókönyvíróknak” (Metropol)
Fazekas Máté A százados című pályázata nyerte a II. Magyar Forgatókönyv Börze filmtervversenyét és az ezzel járó félmillió forintot; a 41. Magyar Filmszemlén csütörtökön lezajlott fórum és díjkiosztó kapcsán Lovas Balázs forgatókönyvíró beszélt a szakma helyzetéről.
febr. 4
21:39
Másfél órára elsötétült a tv2 (Infostart)
Pontosan 91 percig nem sugároz műsort a tv2 csütörtök este 21:00 órától; a kereskedelmi csatornát egy, még 2003. március 11-én sugárzott film miatt kötelezte elsötétítésre a médiahatóság.
febr. 4
23:00
Ismét jön a busójárás (Spa Trend Online)
Ismét kereplőktől, tülkölőktől, tamburától és dudától volt hangos ma a Magyar Fejlesztési Bank Kupolaterme, ahova megérkeztek a mohácsi busók, hogy figyelemfelkeltő megjelenésükkel jelezzék: Mohács február 11-től 16-ig ismét várja vendégeit a Busójárás gazdag programjaira.

Keresés