2010. február 9. kedd

febr. 9
9:09
Filmszemle: díjazottak és interjúk (Metropol)
A diákzsűri, a játékfilmesek és a külföldi kritikusok is Hajdu Szabolcs Bibliothéque Pascal-jára voksoltak.
febr. 9
10:03
Pejó Róbert meglepődött a díjon (Metropol)
Pejó Róbert meglepődött azon, hogy a 41. Magyar Filmszemlén megosztva a legjobb rendezés díját kapta Látogatás című filmjéért. A rendező a hétfő esti díjkiosztó után elmondta: egyáltalán nem számított arra, hogy egy jórészt külföldi filmet fog díjazni a zsűri.
febr. 9
10:05
Dyga Zsombort is meglepte a zsűri döntése (Metropol)
„Még mindig nem térek magamhoz” - mondta Dyga Zsombor, akinek Köntörfalak című filmje a legjobb rendezőnek járó elismerés mellett még három további díjat zsebelt be a 41. Magyar Filmszemle hétfői záró gáláján. Dyga Zsombor a díjátadót követően azt mondta: meglepő a zsűri döntése, mivel „egy pici, egészen apró szerzői filmről van szó”.
febr. 9
10:07
Vágvölgyi B. András: komoly lehetőség egy újabb projektre (Metropol)
Vágvölgyi B. András nagyon örül annak, hogy a 41. Magyar Filmszemlén Kolorádó Kid című rendezése nyerte el a Moziverzum elnevezésű közönségdíjat, s emellett a legjobb látvány- és díszlettervezésért járó elismerést is. Mint Vágvölgyi B. András a díjkiosztó gála után elmondta, nagyon örül a díjaknak, ez „komoly lehetőség egy újabb projektre”.
febr. 9
10:21
Hajdu Szabolcs a Berlinaléra készül (Metropol)
Hajdu Szabolcs, a 41. Magyar Filmszemle fődíjas alkotásának, a Bibliothéque Pascalnak a rendezője jól érzi magát a jelenben, de már készül a Berlinalén való szereplésre és következő filmjére.
febr. 9
10:23
Elek Ferenc érezte, hogy jó film készül (Metropol)
Elek Ferenc már a Köntörfalak forgatásakor érezte, hogy nagyon jó film készül. A színész, aki hétfőn a 41. Magyar Filmszemle legjobb férfi alakításért járó díját vehette át, filmbéli partnereit is dicsérte, mint mondta, ez a díj az övék is.
febr. 9
10:25
Hatodszor fődíjas Almási Tamás (Metropol)
Hatodszor kapott fődíjat a Magyar Filmszemlék történetében Almási Tamás, aki ezúttal a Puskás Hungary-val futott be a dokumentumfilmek között, megosztva az elismerést egy nála harminc évvel fiatalabb alkotóval, a Bádogváros című munkájával a miskolci Avas pinceházainak hangulatát bemutató Csáki Lászlóval.
febr. 9
10:27
Kerekes Éva Vica: megtiszteltetés a díj (Metropol)
Kerekes Éva Vica számára óriási öröm és megtiszteltetés, hogy a 41. Magyar Filmszemlén őt tüntették ki a legjobb színésznőnek járó díjjal a Ki/Be Tawaret című filmben nyújtott alakításáért.
febr. 9
11:15
Újdonsült Európa: tengertől az óceánig (Spa Trend Online)
Tegnap este díjkiosztással ért véget a 41. Magyar Filmszemle. A várakozásnak megfelelően a fődíjat Hajdu Szabolcs nagyformátumú rendezése, a Bibliothéque Pascal nyerte.
febr. 9
11:33
Újdonsült Európa: tengertől az óceánig (Spa Trend Online)
Tegnap este díjkiosztással ért véget a 41. Magyar Filmszemle. A várakozásnak megfelelően a fődíjat Hajdu Szabolcs nagyformátumú rendezése, a Bibliothéque Pascal nyerte.
febr. 9
15:27
Elhunyt a lesifotósok királya (Metropol)
Nyolcvanévesen elhunyt a lesifotósok királyaként emlegetett Felice Quinto, aki vélhetően a Fellini Édes élet című filmjében látható paparazzo alakját ihlette, és aki elsőként vetett be mindent, hogy lekapjon egy-egy hírességet.
febr. 9
15:45
48 ezer néző a Filmszemlén (Metropol)
A hét napos rendezvény fő helyszínén, a Palace MOM Park kilenc termében 402 előadáson összesen 40.981 nézőt regisztráltak, a másik budapesti helyszínen, az Uránia Nemzeti Filmszínházban pedig 7.034 jegy talált gazdára.
febr. 9
16:39
Filmszemle: több filmnek volt sok nézője (Spa Trend Online)
Több mint 48 ezer nézője volt a hétfőn befejeződött 41. Magyar Filmszemlének - tájékoztatta Veressné Kozma Ilona, a rendezvény programigazgatója kedden az MTI-t.
febr. 9
17:03
Szenzáció: megjelent a 82 éves Kurtág Márta első szólólemeze (Infostart)
Beethoven Diabelli variációi szólnak Kurtág Márta első szólólemezén. A zongoraművész 1999-ben, 72 évesen játszotta föl Berlinben a 33 rövid darabból álló sorozatot, de csak fia, ifjabb Kurtág György unszolására engedte meg jó tíz évvel később a Budapesti Music Centernek (BMC) a közzétételt.
febr. 9
17:05
Jön az első Országos Cigány Ki Mit Tud (Infostart)
Első alkalommal rendezik meg az Országos Cigány Ki Mit Tud versenyt, az érdeklődők február 28-ig jelentkezhetnek.
febr. 9
17:07
Egyetlen kiemelkedő film elég egy országnak? (Infostart)
Báron György kritikus szerint sokat lendít a filmszakmán az, ha a szemlén van egyetlen kiemelkedő film, amelyre évekkel később is emlékeznek az emberek. Hajdu Szabolcs filmje ilyen volt idén, nem csoda, hogy három igen komoly díjat is megnyert a Bibliothéque Pascal.
febr. 9
18:27
Haneke-retrospektív Budapesten (Spa Trend Online)
A világhírű osztrák filmrendező, Michael Haneke összes nagyjátékfilmjét levetíti csütörtöktől két budapesti a mozi, a Kino és a Cirko-Gejzír. Az előadásokat az alkotó legújabb filmje, A fehér szalag című, Oscar-díjra jelölt mozi magyarországi bemutatója kapcsán tartják.
febr. 9
19:21
Welcome, Mr. President (Metropol)
Amerikai elnökök magyarországi látogatásait megörökítő MTI-s fotókból nyílt kiállítás Welcome, Mr. President címmel a pécsi Művészetek és Irodalom Házában kedden.
febr. 9
23:51
Megidézik a "király" szellemét (Spa Trend Online)
A Zeneakadémia hallgatói a héten két rendkívüli estére is várják a szórakozni vágyókat: csütörtökön Farsangi táncházba, szombaton pedig Elvis-koncertre invitálják a közönséget az Eötvös 10 Közösségi és Kulturális Színtérbe.

Keresés