2010. február 9. kedd

febr. 9
2:51
Csak néztünk! Így nézett ki Dobrády Ákos egykor! (Zene.hu)
A női szívek már most biztosan hevesebben dobognak. Ugyanis ha az egykori TNT tagról van szó, akkor sok hölgy gondol rá vágyakozva. Nos, Ákosról mi most egy igencsak régi felvételet kerítettünk elő, tartsatok velünk. [Dátum: 2010.08.23. 07:28]
febr. 9
3:45
A 10 legjobb muzsika, amit érdemes szex közben hallgatni - szerintünk (Zene.hu)
Persze, tisztában vagyunk vele, hogy a szexnél az számít a legkevésbé, hogy a háttérben éppen milyen zene szól, hiszen fontosabb a másik egyén, fontosabbak az érzelmek, érintések, de azért mégis, ki tudja mennyi hangulatot tud rádobni egy-egy együttlétre valamilyen muzsika! [Dátum: 2012.04.12. 23:32]
febr. 9
4:39
Érdekes adatok a magyar zenei életből - videóval (Zene.hu)
A"ZIPKOMM" rendezvényről élőben tudósított a partneroldalunk a zeneszbazis.hu és most a főbb témakörökben történt előadásokat, vitákat egyesével feltöltve tesszük közzé Nektek. [Dátum: 2010.02.09. 04:20]
febr. 9
5:15
"Én vagyok a fa, a díj pedig a levél!" - őszintén a Fonogram-díjról (Zene.hu)
A sokak által csak Mosolylánynak becézett énekesnő büszke lehet magára, ugyanis ő is azok között kapott helyet, akiket jelöltek a Fonogram-listára. A zene.hu megkereste, hogy megtudja: mit is gondol az eseményről. [Dátum: 2010.02.09. 05:12]
febr. 9
6:09
Mező Misi: "Régen még izgatott ez az egész" (Zene.hu)
A Magna Cum Laude is jelölést kapott Fonogram-díjra, s arra, hogy vajon megnyerik-e, már csak pár napot kell várni. Mi addig sem tétlenkedtünk, a zenekar frontemberét, Mező Misit faggattuk. [Dátum: 2010.02.09. 06:00]
febr. 9
8:54
2010 a Fesztiválok Éve (Kikötő Online)
A Magyar Turizmus Zrt. 2006 óta tematikus évet jelöl ki minden januárban, amely köré az éves programjait és marketingjét szervezi. A gasztronómia, a zöldturizmus, a vizek, majd a kultúra éve után a 2010-es év a fesztiválok jegyében zajlik.
febr. 9
9:15
Hajdu Szabolcsé az Arany Orsó (orientpress)
Hajdu Szabolcs filmje, a Bibliothéque Pascal nyerte a 41. Magyar Filmszemle fődíját, az Arany Orsót. A legjobb rendező megosztva Dyga Zsombor és Pejó Róbert lett, a közönségdíjat a Köntörfalak kapta, a legjobb elsőfilm a Team Building lett.
febr. 9
9:51
Hajdu Szabolcs aratott a filmszemlén (HVG)
Kritikák és nyerteslista a 41. Szemléről a Kultblogon.
febr. 9
10:21
Hollywood királynője és legnépszerűbb komikája egymás torkának esik (Napvilág)
A Julie és Julia - Két nő egy recept című filmért immár 16. alkalommal Oscar-díjra jelölt Meryl Streep-et és a Blind side című dráma főszerepéért esélyes Sandra Bullock-ot tartják legesélyesebbnek a nyerésre, Hollywood pedig jelenleg a két nő vérre menő harcától hangos, amelyben nem marad el az egymásnak küldött fenyegető üzenetek, és jelképes, szurkálódó ajándékok küldözgetése sem.
febr. 9
10:33
51378 km, Nyaung U (tinylittlebigthing)
Myanmarban valahogy a szálláshoz hozzánőtt a reggeli. A szoba ára mindenhol magában foglal két szelet pirítóst, egy tojást, kávét és némi vajat meg lekvárt. Nem mintha sokat jelentene a napi kalória-bevitelben, de azért reggel még bedobtuk ezt a menüt, aztán irányba vettük a buszpályaudvart, természetesen taxival, így is volt vagy fél óra az út. A buszunk egy japánból kiszuperált, ám jó állapotú…
febr. 9
10:54
Ármány és szerelem (szinhaz.hu)
Az Ármány és szerelem a német drámairodalom egyik legnépszerűbb, leginkább szívhez szóló színműve. Ferdinánd és Lujza szerelmének története megközelíti, és megidézi Rómeót és Júliát. Lángolásuk, érzelmeik áradása ma is rabul ejti a nézőt. Cselszövés, szerelemféltés, pénzéhség, intrika, tiszta eszmék, tragikus félreértések, végzetes halál.
febr. 9
11:03
Helyére került a 100 éves tábla (orientpress)
Egy nehezen megmentett, muzeális emléktáblát helyeztek el a Millenárison az egykori Ganz Öntöde falán. Az emléktábla a pontosan 100 évvel ezelőtti 'Első Öntésnek' állít emléket, amellyel az akkor új, modern üzem 1910-ben megkezdte működését.
febr. 9
11:03
Ringo Starr csillagot kapott a Hírességek Sétányán (HVG)
Csillagot kapott Ringo Starr a hollywoodi Hírességek Sétányán: a Beatles egykori dobosának a 2401-es számú csillag jutott.
febr. 9
11:15
Újdonsült Európa: tengertől az óceánig (Népszava)
Tegnap este díjkiosztással ért véget a 41. Magyar Filmszemle. A várakozásnak megfelelően a fődíjat Hajdu Szabolcs nagyformátumú rendezése, a Bibliothéque Pascal nyerte.
febr. 9
11:15
A Duna Televízió duplán köszönti Petrovics Emilt (Zene.hu)
A zeneszerző február 9-én ünnepli 80. születésnapját. A Duna Televízió az évforduló tiszteletére két filmet tűzött műsorára. [Dátum: 2010.02.13. 08:00]
febr. 9
11:33
Újdonsült Európa: tengertől az óceánig (Népszava)
Tegnap este díjkiosztással ért véget a 41. Magyar Filmszemle. A várakozásnak megfelelően a fődíjat Hajdu Szabolcs nagyformátumú rendezése, a Bibliothéque Pascal nyerte.
febr. 9
11:36
51407 km, Nyaung U (tinylittlebigthing)
A reggelinél találkoztunk Cevannal, majd levonultunk közölni a kocsisunkkal, hogy hárman leszünk kettő helyett. Persze egyből megemelte az árat, de sokat nem számított. Szerencsére nagyobb lova volt, mint az átlagos lovak errefelé, így megbirkózott a nagyobb tömeg elvonszolásával is. Ez a ló sem volt éppen egy szimpatikus jószág. Állandóan a fogait mutogatta, néha rúgott, és felszálláskor hajlamos…
febr. 9
12:16
Elhunyt Kokas Klára nemzetközi hírű zenepedagógus (orientpress)
Életének 81.évében elhunyt Dr. Kokas Klára, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Kodály Intézetének nyugalmazott docense.
febr. 9
12:27
Lord Of The Dance - Májusban ismét Magyarországon! (Napvilág)
2010. májusában ismét hazánkban turnézik a világ legnépszerűbb tánc-showja, a Lord Of The Dance! Az ír rendező és sokszoros nemzetközi díjnyertes táncművész, Michael Flatley által koreografált előadás az 1996-os bemutatása óta példátlan sikernek örvend.
febr. 9
12:33
A BIBLIOTHEQUE PASCAL nyerte a szemle fődíját (ma.hu)
Hajdu Szabolcs legújabb filmje, a BIBLIOTHEQUE PASCAL négy díjat is elvitt a 41. Magyar Filmszemlén.
febr. 9
12:51
Robotháború Dunaújvárosban (orientpress)
Kétfős csapatok harcolnak távvezérlésű robotokkal Magyarország legnagyobb robotversenyén, az áprilisban megrendezésre kerülő II. Robotino Olimpián és II. Mobil Robot Kupán. A hazai rendezvénynek második alkalommal is a Dunaújvárosi Főiskola ad otthont. A rendezvény kapu lehet az ötven éves hagyománnyal bíró, jövőre Londonban megrendezésre kerülő WordSkills versenyre.
febr. 9
13:21
Ötvenötödik jubileumát ünnepli a Mecsek Táncegyüttes a Pécsi Tavaszi Fesztiválon (Zene.hu)
A pécsi Európa Kulturális Fővárosa - évben ünnepli megalakulásának 55. jubileumát a Mecsek Táncegyüttes, melynek jelenlegi és egykori tagjai márciusi előadásaikon idézik fel az elmúlt évek és a korábbi évtizedek sikereit. A színházi estek próbái – hat néptáncos-generáció részvételével – már javában zajlanak. [Dátum: 2010.02.09. 13:04]
febr. 9
13:30
Megjósolták a jövőt! (Napvilág)
A Nobel-díjas író, Rudyard Kipling sci-fi történeteket is írt, amelyek most jelentek meg Kívánságok háza címmel. Ismeretlenségük jól mutatja a műfaj mostoha sorsát. Ám az, hogy jó nevű szerzők is el-elkalandoztak ebbe az irányba, jól mutatja, hogy érdemes a műfaj legjobbjait kézbe venni.
febr. 9
13:46
PUF akusztikus az Óbudai Kulturális Központban (orientpress)
A Pál Utcai Fiúk zenekarról mindannyian őrzünk emlékeket, ahol a kedvenc számok mellett, a hangerő, a felszabadultság, a buli hangulat volt a meghatározó. A zenekarral együtt a rajongók egy része is bőven túljutott a nagykorúság határán. Ezért is született meg az akusztikus koncertsorozat ötlete.
febr. 9
15:09
Aki már előző életében is énekesnő volt - interjú Fábián Julival (Zene.hu)
Honey and Chili néven jelenik meg Fábián Juli Jazz Riffjének bemutatkozó albuma. Mézédes hang a chili átütő erejével! Pozitív kisugárzásában lubickoló törzsközönsége hűségesen elkíséri az összes fellépésére, a fanatikus rajongók természetesen a Barabás Lőrinc Eklektric koncerteket sem hagyják ki. Finom humorral köti össze a számokat és vendégszerető háziasszonyként mindenkihez van egy kedves…
febr. 9
15:16
A 41. Magyar Filmszemle számokban (orientpress)
Február 8-án a díjkiosztó gálával befejeződött az egy héten át tartó 41. Magyar Filmszemle. A rendezvény 7 napja alatt a fő helyszínen, a Palace MOM Park 9 termében tartott 402 előadáson 40.981 nézőt regisztráltak. A másik budapesti helyszínen, az Uránia Nemzeti Filmszínházban 7.034 jegy talált gazdára a szemlén. Így hivatalosan a 41. Magyar Filmszemlének összesen 48.015 nézője volt - közölte…
febr. 9
15:16
Római telep fölé épül a Balatonring (ma.hu)
Egy, a Kr. u. III-IV. századból származó római kori bennszülött telep maradványait tárták fel a Kulturális Örökségvédelmi Szakszolgálat (KÖSZ) régészei a Somogy megyei Sávoly déli részén épülő Balatonring MotoGP pálya területén végzett ásatás során.
febr. 9
15:33
Radames új köntösben (HVG)
Eötvös Péter tizenegy színpadi alkotását játsszák 2010-ben, széles Európában. Magyarország csupán egy (halasztott) előadással iratkozott föl erre a listára, a Radames című harmincöt perces darabbal.
febr. 9
15:36
Télűző farsangi játékok (Napvilág)
Ahogyan az már lenni szokott, idén is beköszöntött a tél. Talán február közepéig még áldásait is élvezhetjük: legalább néhány hóember építésére szánható havat, kevéske fagyot, hogy csúszhassanak a szánkók és a korcsolyák. De február közepétől Tél uraságnak semmi keresnivalója e tájon, s ha mégis itt maradna, reszkessen, mert jönnek a maskarások!
febr. 9
15:51
Elhunyt a lesifotósok királya (HVG)
Nyolcvanévesen elhunyt a lesifotósok királyaként emlegetett Felice Quinto, aki vélhetően a Fellini Édes élet című filmjében látható paparazzo alakját ihlette, és aki elsőként vetett be mindent, hogy lekapjon egy-egy hírességet.
febr. 9
15:51
Filmszemle - több mint 48 ezer néző látta a filmeket (ma.hu)
Több mint 48 ezer nézője volt a hétfőn befejeződött 41. Magyar Filmszemlének - tájékoztatta Veressné Kozma Ilona, a rendezvény programigazgatója kedden az MTI-t.
febr. 9
16:09
Idén csak 48 ezer néző fordult meg a filmszemlén (HVG)
A hét napos filmszemle fő helyszínén, a Palace MOM Parkban 402 előadáson összesen 40 981 nézőt regisztráltak, a másik budapesti helyszínen, az Uránia Nemzeti Filmszínházban pedig 7034 jegy talált gazdára, így összesen 48 015 nézője volt a szemlének - tájékoztattak a szervezők.
febr. 9
16:39
Filmszemle: több filmnek volt sok nézője (Népszava)
Több mint 48 ezer nézője volt a hétfőn befejeződött 41. Magyar Filmszemlének - tájékoztatta Veressné Kozma Ilona, a rendezvény programigazgatója kedden az MTI-t.
febr. 9
17:03
Szenzáció: megjelent a 82 éves Kurtág Márta első szólólemeze (Inforádió)
Beethoven Diabelli variációi szólnak Kurtág Márta első szólólemezén. A zongoraművész 1999-ben, 72 évesen játszotta föl Berlinben a 33 rövid darabból álló sorozatot, de csak fia, ifjabb Kurtág György unszolására engedte meg jó tíz évvel később a Budapesti Music Centernek (BMC) a közzétételt.
febr. 9
17:05
Jön az első Országos Cigány Ki Mit Tud (Inforádió)
Első alkalommal rendezik meg az Országos Cigány Ki Mit Tud versenyt, az érdeklődők február 28-ig jelentkezhetnek.
febr. 9
17:07
Egyetlen kiemelkedő film elég egy országnak? (Inforádió)
Báron György kritikus szerint sokat lendít a filmszakmán az, ha a szemlén van egyetlen kiemelkedő film, amelyre évekkel később is emlékeznek az emberek. Hajdu Szabolcs filmje ilyen volt idén, nem csoda, hogy három igen komoly díjat is megnyert a Bibliothéque Pascal.
febr. 9
17:39
Farsangi táncház és Elvis-koncert zeneakadémisták előadásában (ma.hu)
A Zeneakadémia hallgatói a héten két rendkívüli estére is várják a szórakozni vágyókat: csütörtökön Farsangi táncházba, szombaton pedig Elvis-koncertre invitálják a közönséget az Eötvös 10 Közösségi és Kulturális Színtérbe.
febr. 9
17:39
Világgödör – Isten Háta Mögött, Óriás, Gonzó, L. Stadt (hangzorro.hu)
Az Isten Háta Mögött és -Oacute;riás olyan páros, ami már önmagában egész jó estét ígér. Annyira poppos az egyik, amennyire metál a másik. Angolul meg még akár... Na, és akkor a lengyel L. Stadtról még nem is hallottunk, pedig ha az IHM és az -Oacute;riás velük lép fel, valamit csak tudnak.
febr. 9
17:57
Rossz a lift, ezért nem lehet felmenni a Burdzs Kalifa tetejére (HVG)
A lift hibája miatt nem lehet felmenni a világ legmagasabb épületében kialakított kilátóba - derült ki kedden szemtanúk és egy dubai illetékes közléséből.
febr. 9
18:27
Haneke-retrospektív Budapesten (Népszava)
A világhírű osztrák filmrendező, Michael Haneke összes nagyjátékfilmjét levetíti csütörtöktől két budapesti a mozi, a Kino és a Cirko-Gejzír. Az előadásokat az alkotó legújabb filmje, A fehér szalag című, Oscar-díjra jelölt mozi magyarországi bemutatója kapcsán tartják.
febr. 9
18:33
Frank Sinatra és Dean Martin csillagot kap Las Vegasban (ma.hu)
Csillagot kap Frank Sinatra és Dean Martin, a két legendás énekes a Las Vegas-i Sztárok Sétányán (Walk of Stars).
febr. 9
19:09
A Műértő 2010. februári tartalmából (HVG)
Megjelent a Műértő februári száma! Balázs Béla Stúdió a Műcsarnokban, az Art Review listája: Power 100,– Georg Baselitz kiállításai, az Eiffel Tér Irodaház, amit a reklám megmutat – és amit elrejt, portré Olga Biró galériásról. Mindez és még sok minden más a Műértő februári számában.
febr. 9
19:09
Egyetemi karnevál a Királlyal (orientpress)
Hamarosan véget ér a farsangi időszak, azonban mielőtt végleg búcsút intenénk a karneválnak, a Zeneakadémia hallgatói két rendkívüli estével várják a szórakozni vágyókat az Eötvös 10 Közösségi és Kulturális Színtérben.
febr. 9
19:27
Soderbergh filmje megfertőzte a sztárokat (ma.hu)
Már idén elkezdődik Steven Soderbergh Contagion (Fertőzés) című akcióthrillerének forgatása, amelynek szereposztásában egyre több sztár neve tűnik fel.
febr. 9
19:45
Álláskereső szolgáltatás indul az iWiW-en (orientpress)
Nagyszabású fejlesztést jelentett be a hazai internetpiac két vezető társasága, az Origo és a Sanoma Budapest: az iWiW közösségi oldalhoz illeszkedő új alkalmazás 4,4 millió felhasználót ér el, s mind a hirdetők, mind az álláskeresők számára egyedülálló, személyre szabható lehetőségeket kínál. Élesre vált a tesztidőszak után a Profession.hu által fejlesztett iWiW-alkalmazás, amely az álláskeresést…
febr. 9
19:48
Bibliotheque Pascal - A 2010-es Filmszemle fődíjasa a Berlinálén (Napvilág)
Hajdu Szabolcs Bibliotheque Pascal című, Filmszemle fődíjas legújabb filmjét meghívta a berlini nemzetközi filmfesztivál Fórum szekciója. A filmvilág egyik legnagyobb seregszemléje február 11-21. között ünnepli hatvanadik születésnapját a német metropoliszban.
febr. 9
20:03
Harc Franz Kafka és Max Brod örökségéért (ma.hu)
Ismét fellángolt a vita Max Brod és Franz Kafka öröksége körül: 24 neves izraeli akadémikus nyílt levélben követeli, hogy Max Brod hagyatéka, amelynek Kafka egyes írásai is részét képezik, Izraelben maradjanak.
febr. 9
23:51
Megidézik a "király" szellemét (Népszava)
A Zeneakadémia hallgatói a héten két rendkívüli estére is várják a szórakozni vágyókat: csütörtökön Farsangi táncházba, szombaton pedig Elvis-koncertre invitálják a közönséget az Eötvös 10 Közösségi és Kulturális Színtérbe.

Keresés