2010. február 9. kedd

febr. 9
0:09
Élőben fog vitázni Obama az egészségügyi reformról (fidesz)
Élőben közvetíti a televízió az amerikai elnök és a szövetségi kongresszus két pártja képviselőinek az egészségügyi reformról folytatandó, február 25-i eszmecseréjét - jelentette hétfőn az amerikai CNN televízió egy magas rangú kormányzati tisztségviselőre hivatkozva.
febr. 9
0:13
Timosenko pártja megóvja az eredményt (fidesz)
A vasárnapi elnökválasztáson alulmaradt kormányfő pártja, a Julija Timosenko Tömbje (BJuT) megóvja az eredményt a bíróságokon és a választási bizottságokban - közölte hétfőn az UT-1 közszolgálati televízióban Oleh Ljasko, a párt parlamenti képviselője.
febr. 9
0:17
Kínai kémet ítéltek el az USA-ban (fidesz)
Egy kínai születésű mérnököt több mint 15 évi szabadságvesztésre ítéltek kémkedés és más szövetségi vádakkal az Egyesült Államokban hétfőn.
febr. 9
0:21
Az ENSZ felfüggesztette a segélyosztást (fidesz)
Az ENSZ ideiglenesen felfüggesztette hétfőn egyik élelmiszersegély-osztó telepének működését a haiti fővárosban, miután felfedezték, hogy hamis élelmiszerutalványok kerültek forgalomba - jelentette a világszervezet segélyprogramjának szóvivője.
febr. 9
0:25
Újabb bírósági meghallgatáson a megvádolt amerikai baptisták (fidesz)
Újabb bírósági meghallgatáson vett részt a gyermekrablással gyanúsított tíz amerikai baptista misszionárius közül öt hétfőn egy port-au-prince-i bíró előtt, aki végül csak a csoport szóvivőjét hallgatta meg.
febr. 9
0:27
Lengyelország hazarendelte minszki nagykövetét (fidesz)
Lengyelország "konzultációra" hazarendelte minszki nagykövetét hétfőn, miután a fehérorosz hatóságok az elmúlt hetekben többször is a volt szovjet tagköztársaságban élő lengyel kisebbség sérelmére tettek intézkedéseket - közölte Piotr Paszkowski, a varsói külügyminisztérium szóvivője.
febr. 9
1:48
Budapest főjegyzője szerint kriózum volt Mesterházy tanácsadói szerződése (HVG)
Tiba Zsolt főjegyző annak idején nem ellenjegyezte Mesterházy Ernő szerződését, amelyet mind a mai napig kuriózumnak tart - olvasható a keddi Népszabadságban.
febr. 9
2:42
Gigantikus képernyőkön folytatódhat a kampány (HVG)
A Magyar Nemzet szerint rövidesen 15-18 négyzetméteres LED-falakon is megjelenhet a kampány; a New York-i Times Square mintájára Magyarországon is startol a hatalmas mozgóképeket is megjelenítő technika, amit elsőként a pártok vehetnek igénybe.
febr. 9
4:39
Orbán Viktor: szégyen! (168 Óra Online)
A pártelnök véleménye szerint a mai magyar kormány szégyent hoz az országra. A budapesti botrányokról szólva úgy vélekedett, ami a főváros vezetésében történik, "a nyugat-európai politika iskoláján" nevelkedett magyar elme számára felfoghatatlan. Egy "balkáni bagázs" - jelentette ki.
febr. 9
5:15
Nem bírja ki! Otthagyta feleségét, teljes a káosz a magyar énekes családjánál (ATV)
"Már csak negatív energiákat kapott volna."
febr. 9
5:17
3 000 000 magyart érintő változás: jön a magasabb fizetés + videó (ATV)
Az átlagbért, vagy annál többet keresők 10-20 ezer forinttal keresnek többet.
febr. 9
6:09
Új rend – A Jobbik és az MSZP is aláírta... (168 Óra Online)
Budafok-Tétény parlamenti választáson képviselőjelölteket indító szervezetei 2010. február 8-án, hétfőn szentesítették aláírásukkal a kerületi médiahasználattal és az etikai normákkal kapcsolatos és megállapodásukat. A dokumentum Szabolcs Attila polgármester kezdeményezésére jött létre – közölte a XXII. kerület Polgármesteri Kabinet.
febr. 9
6:09
Előzetesben maradhat a BKV volt főszemélyzetise (Népszava)
Döntött a Budai Központi Kerületi Bíróság a csalással gyanúsított egykori BKV-s humánpolitikai igazgató ma lejáró előzetes letartóztatása ügyében.
febr. 9
6:18
Bruck Gábor: A Fidesz-kormányzat nem lesz attól jó, hogy az MSZP-é rossz volt (Inforádió)
Orbán Viktor Fidesz-elnök jól tette, hogy elhatárolódott a szélsőségektől és kerülte a megosztó témákat, az viszont hiba volt, hogy a programjáról semmit nem mondott múlt heti beszédében - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Bruck Gábor. A kommunikációs és stratégiai tanácsadó arról is beszélt, hogy tévhitbe ringatják magukat az emberek akkor, amikor azt gondolják: a Fidesz jól fogja…
febr. 9
6:27
Spekuláció és hitelminősítés (Népszava)
Orbán Viktor tegnapi tévéinterjújában azt állította, hogy a nemzetközi hitelminősítők és bankházak közül "azok helyeslik a kormány politikáját, akik üzletelnek a kormánnyal, illetve amelyeknek ügyleteik vannak Magyarországgal, és nem akarják lerontani a kilátásaikat".
febr. 9
6:29
Ismét ÁSZ-elnököt keresne az MSZP (Népszava)
Kezdeményezik a szocialisták, hogy üljön össze az Állami Számvevőszék (ÁSZ) elnökét és alelnökeit jelölő eseti bizottság - tudta meg lapunk Kovács Tibortól.
febr. 9
6:31
Nyugdíjügyben besorolt Orbán az MSZP mögé (Népszava)
Egymillió új munkahelyet és a jelenlegi nyugdíjrendszer megtartását, a NATO-lokátor és a közmédiumok ügyében pedig egyeztetést ígért Orbán Viktor.
febr. 9
6:33
Indul a kopogtatás - a visszaélések előre borítékolhatóak (Népszava)
A nagy pártoknak kedvez, a kicsiknek óriási kihívás - tegnap kezdték el postázni a választópolgároknak az új, a korábbinál nehezebben hamisítható ajánlószelvényeket. A 8 millió cédulának péntekig kell megérkeznie. A pártoktól lapunk úgy értesült: többen már ma elkezdik a gyűjtést.
febr. 9
6:39
Téves hírek keringtek a faddi TBC-fertőzések nyomán (teol)
A faddi TBC megbetegedések kapcsán sok kérdés érkezett a megyei kórházhoz, amelyekből kiderült, téves információk is terjednek.
febr. 9
6:45
Megállapodtak a rendőrképviseletek a kormánnyal (Népszava)
Emelik 42 ezer rendőrségi dolgozó béren kívüli juttatásának (cafeteria) összegét, újra napirendre kerül a szolgálati viszonyt szabályozó törvény (Hszt.) módosítása, valamint megfelelő körülményeket alakítanak ki a korábban bezárásra ítélt dobogókői és balatonlellei üdülők további működéséhez.
febr. 9
7:03
Jön Hagyó utóda (168 Óra Online)
Egyhangúlag választotta Katona Tamás pénzügyi államtitkárt a 18. számú választókerület szocialista képviselőjelöltjévé a párt helyi küldöttértekezlete - közölte Tüttő Kata, a XII. kerületi pártszervezet alelnöke.
febr. 9
7:12
Bezárással "fegyelmezték" a gyerekeket - lapszemle (Inforádió)
Nevelési célzattal zártak be hosszabb-rövidebb időre nehezen kezelhető gyerekeket egy belülről nem nyitható szobába a kecskeméti Juhar utcai speciális iskolában. Volt olyan gyerek, aki a szükségét is az üres szobában volt kénytelen elvégezni - írja a Népszabadság.
febr. 9
7:12
Két és fél évesen óvodába - Népszabadság (boon)
Helyhiányra hivatkozva még idén is elutasíthatják az 5 évesnél fiatalabb gyerekek felvételét az óvodák, a költségvetési törvénnyel módosított "salátatörvényben" ugyanis egy év haladékot kaptak az önkormányzatok. Így csak 2011-től lesz kötelező minden óvodai ellátást igénylő, hároméves gyereket befogadni a körzetből.
febr. 9
7:14
Az új közteher lefagyasztotta a használtautó-piacot - Népszabadság (boon)
Néhány hét alatt több autómodell is százezreket, sőt milliókat vesztett értékéből a vagyonadó miatt.
febr. 9
7:16
Növekvő közműdíjhátralékok - Világgazdaság (boon)
Már sok tízmilliárd forinttal tartoznak a hazai lakossági, kis- és középvállalati fogyasztók az áram-, a gáz- és a távhőszolgáltatóknak.
febr. 9
7:18
Viruló vitaminpiac - Népszabadság (boon)
A gazdasági válság dacára 12 százalékkal nőtt tavaly január és szeptember között a vitaminpiac, az egy évvel korábbihoz képest - írja a Népszabadság a GfK Hungária Piackutató Intézet adataira hivatkozva.
febr. 9
7:20
Flick-ügy: még nyomoznak - Népszava (boon)
A rendőrség március végéig meghosszabbította a német- osztrák milliárdos, Friedrich Karl Flick koporsójának elrablása miatt indított nyomozást - írja a Népszava.
febr. 9
7:21
Márciusig még nyomoznak Flick-ügyben (Népszava)
Legalább két hónapig még eltart a nyomozás az osztrák-német milliárdos, Friedrich Karl Flick koporsójának elrablása ügyében. A nyomozók jelenleg szakértői véleményeket várnak. A rendőrség közlése szerint hárman vannak az ügyben eljárás alatt, ám több médium is négy emberről ír, akik közül az egyik már szabadlábon védekezik. A rablás eltervezésével gyanúsított Sz. Barnabás ügyvéd előzetes…
febr. 9
7:21
Átverték? 69 éves bácsit tettek az utcára + videó (ATV)
Már a kapuzárat is kicserélték, a PSZÁF nyomoz.
febr. 9
7:23
Újabb részlet Jimmy-ügyben! Az elhunyt neje fenyegeti a szemtanút! (ATV)
Árpy nem érti, miért kellett Jimmy gyermekeit belekeverni az ügybe.
febr. 9
7:30
Választás 2010: Nem lehet erőszakosan ajánlószelvényeket gyűjteni! (ma.hu)
Csak zaklatás nélkül gyűjthetnek ajánlószelvényeket az áprilisi országgyűlési választáson induló pártok, illetve jelöltek, nem kérhetik a cédulákat munkahelyeken, egészségügyi, közigazgatási vagy önkormányzati intézményekben, valamint a közösségi közlekedés járművein.
febr. 9
7:30
Rena, kedd szépe (szon)
Rena imádja a sebességet, ezért már nagyon várja a jó időt hogy, újra motorra ülhessen.
febr. 9
7:32
Tehenek pusztultak el a balesetben (szon)
Hétfőn este a 41-es főúton Baktalórántháza és Levelek között két tehergépkocsi ütközött.
febr. 9
7:33
Csirke rockkal arattak a bálon (teol)
Jelmezes farsangi bemutatót tartottak az általános iskolások a hétvégén a művelődési házban, ahol a pedagógusok is maskarába bújtak.
febr. 9
7:34
Lángolt a veszélyes hulladék tároló Nyíregyházán (szon)
Kiemelt, hármas fokozatú riasztást követően indultak több járművel a nyíregyházi tűzoltók hétfő este a Repülőtér utcába, ahol egy raktár állt lángokban.
febr. 9
7:36
Szörnyűség a ridegtörés okozta karambol nyomán (szon)
Teljes szélességében le kellett zárni a 41-es főutat hétfő este, egy közlekedési baleset miatt, amiben két tehén pusztult el, és személyi sérülés, valamint jelentős anyagi kár keletkezett Baktalórántháza közelében.
febr. 9
7:39
Ajánlószelvényt gyűjteni csak zaklatás nélkül szabad (Népszava)
Csak zaklatás nélkül gyűjthetnek ajánlószelvényeket az áprilisi országgyűlési választáson induló pártok, illetve jelöltek, nem kérhetik a cédulákat munkahelyeken, egészségügyi, közigazgatási vagy önkormányzati intézményekben, valamint a közösségi közlekedés járművein.
febr. 9
7:48
"Megtelt az agglomeráció" (Inforádió)
Civil szervezetek szerint nem szabad több építési engedélyt adni a budapesti agglomerációban, ugyanis az építkezések, majd a fővárosba autóval bejáró lakosok túlterhelik a környezetet. A Pátyon tervezett nagyberuházás beruházója szerint az éppen kíméli a környezetet, ha helyben biztosítanak munkalehetőséget a lakosságnak.
febr. 9
7:48
A fővárosi jegyző szerint kuriózum Mesterházy szerződése (ma.hu)
Tiba Zsolt főjegyző annak idején nem ellenjegyezte Mesterházy Ernő szerződését, amelyet mind a mai napig kuriózumnak tart - olvasható a keddi Népszabadságban.
febr. 9
7:48
Tízezrek élnek szobafogságban Magyarországon? - videó (HVG)
Ha egy mozgássérült nem csak ücsörögni akar a székében, kevéske pénzéből kezdhet félretenni, hiszen egy olcsóbb aktív szék ára is félmillió forint körül mozog. A vaskos OEP támogatta székekben viszont önálló helyváltoztatásról, munkáról, sportról hiába álmodoznak a kerekesszékesek, marad a szobafogság.
febr. 9
7:48
Szörnyűség a ridegtörés okozta karambol nyomán (boon)
Teljes szélességében le kellett zárni a 41-es főutat hétfő este, egy közlekedési baleset miatt, amiben két tehén pusztult el, és személyi sérülés, valamint jelentős anyagi kár keletkezett Baktalórántháza közelében.
febr. 9
7:50
Demszky Gábor és az összeesküvés-elméletek (Inforádió)
Az MSZP és a Fidesz fővárosi frakcióvezetői úgy gondolják, Demszky Gábor főpolgármester összeesküvés-elméletekkel próbálja elterelni a figyelmet saját felelősségéről.
febr. 9
7:57
Ennyi fegyvert! „Nindzsát" fogtak a magyar határon (168 Óra Online)
Nuncsakuval, baltákkal, és egyéb közbiztonságra különösen veszélyes eszközzel jelentkezett belépésre egy szlovák állampolgár a röszkei határátkelőhelyen - tájékoztatta az -t Pál János, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.
febr. 9
7:57
Demszky többször figyelmeztette Hagyót, hogy ebből baj lesz + videó (ATV)
Demszky Gábor szerint mindenki hibás a BKV-nál kialakult helyzetért.
febr. 9
8:06
Zaklatás nélkül szabad csak ajánlószelvényt gyűjteni (HVG)
Nem kérhetik a cédulákat munkahelyeken, egészségügyi, közigazgatási vagy önkormányzati intézményekben, sem a tömegközlekedési eszközökön az áprilisi országgyűlési választáson induló pártok, illetve jelöltek.
febr. 9
8:06
Van új a nap alatt: LED-falakon is kápráztatnak majd a pártok (ma.hu)
A Magyar Nemzet szerint rövidesen 15-18 négyzetméteres LED-falakon is megjelenhet a kampány; a New York-i Times Square mintájára Magyarországon is startol a hatalmas mozgóképeket is megjelenítő technika, amit elsőként a pártok vehetnek igénybe.
febr. 9
8:06
Lángolt a veszélyes hulladék tároló Nyíregyházán (boon)
Kiemelt, hármas fokozatú riasztást követően indultak több járművel a nyíregyházi tűzoltók hétfő este a Repülőtér utcába, ahol egy raktár állt lángokban.
febr. 9
8:08
Orbán zöldbankot ígér a panelek népének, de csak, ha találnak pénzt az MFB-nél (HVG)
Ha a Fidesz kormányra kerül, egy "zöldbankot" hoz létre, amelynek az lesz a dolga, hogy finanszírozza a panel-felújítási programot és az átállást az energiatakarékos fűtésmódokra – jelentette be Orbán Viktor hétfőn.
febr. 9
8:08
Három útszakasz továbbra is járhatatlan Észak- Magyarországon (boon)
Három útszakaszon továbbra sem lehet közlekedni Észak-Magyarországon a hóátfúvások miatt. A járhatatlan utak mellett továbbra is vannak olyan szakaszok, amelyeket csak nehezen lehet közlekedni.
febr. 9
8:15
Aki a cigányokat nem tekinti magyarnak... (168 Óra Online)
Először adták át idehaza a Raoul Wallenberg-díjat. Az elismerés azoknak jár, akik a legtöbbet tették a társadalmi megbékélésért, a kirekesztés és a rasszizmus ellen. Kitüntették Dúl Géza katolikus lelkipásztort is, a hazai cigánypasztoráció egyik vezetőjét. Romákból és nem romákból olyan evangéliumi segítőhálózatot hozott létre, amely egyedülálló a világon. SÁNDOR ZSUZSANNA írása.

Keresés