2010. február 9. kedd

febr. 9
4:39
Orbán Viktor: szégyen! (168 Óra Online)
A pártelnök véleménye szerint a mai magyar kormány szégyent hoz az országra. A budapesti botrányokról szólva úgy vélekedett, ami a főváros vezetésében történik, "a nyugat-európai politika iskoláján" nevelkedett magyar elme számára felfoghatatlan. Egy "balkáni bagázs" - jelentette ki.
febr. 9
5:15
Nem bírja ki! Otthagyta feleségét, teljes a káosz a magyar énekes családjánál (ATV)
"Már csak negatív energiákat kapott volna."
febr. 9
5:17
3 000 000 magyart érintő változás: jön a magasabb fizetés + videó (ATV)
Az átlagbért, vagy annál többet keresők 10-20 ezer forinttal keresnek többet.
febr. 9
6:09
Új rend – A Jobbik és az MSZP is aláírta... (168 Óra Online)
Budafok-Tétény parlamenti választáson képviselőjelölteket indító szervezetei 2010. február 8-án, hétfőn szentesítették aláírásukkal a kerületi médiahasználattal és az etikai normákkal kapcsolatos és megállapodásukat. A dokumentum Szabolcs Attila polgármester kezdeményezésére jött létre – közölte a XXII. kerület Polgármesteri Kabinet.
febr. 9
6:09
Előzetesben maradhat a BKV volt főszemélyzetise (Alternatív Energia)
Döntött a Budai Központi Kerületi Bíróság a csalással gyanúsított egykori BKV-s humánpolitikai igazgató ma lejáró előzetes letartóztatása ügyében.
febr. 9
6:18
Bruck Gábor: A Fidesz-kormányzat nem lesz attól jó, hogy az MSZP-é rossz volt (Infostart)
Orbán Viktor Fidesz-elnök jól tette, hogy elhatárolódott a szélsőségektől és kerülte a megosztó témákat, az viszont hiba volt, hogy a programjáról semmit nem mondott múlt heti beszédében - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Bruck Gábor. A kommunikációs és stratégiai tanácsadó arról is beszélt, hogy tévhitbe ringatják magukat az emberek akkor, amikor azt gondolják: a Fidesz jól fogja…
febr. 9
6:27
Spekuláció és hitelminősítés (Alternatív Energia)
Orbán Viktor tegnapi tévéinterjújában azt állította, hogy a nemzetközi hitelminősítők és bankházak közül "azok helyeslik a kormány politikáját, akik üzletelnek a kormánnyal, illetve amelyeknek ügyleteik vannak Magyarországgal, és nem akarják lerontani a kilátásaikat".
febr. 9
6:29
Ismét ÁSZ-elnököt keresne az MSZP (Alternatív Energia)
Kezdeményezik a szocialisták, hogy üljön össze az Állami Számvevőszék (ÁSZ) elnökét és alelnökeit jelölő eseti bizottság - tudta meg lapunk Kovács Tibortól.
febr. 9
6:31
Nyugdíjügyben besorolt Orbán az MSZP mögé (Alternatív Energia)
Egymillió új munkahelyet és a jelenlegi nyugdíjrendszer megtartását, a NATO-lokátor és a közmédiumok ügyében pedig egyeztetést ígért Orbán Viktor.
febr. 9
6:33
Indul a kopogtatás - a visszaélések előre borítékolhatóak (Alternatív Energia)
A nagy pártoknak kedvez, a kicsiknek óriási kihívás - tegnap kezdték el postázni a választópolgároknak az új, a korábbinál nehezebben hamisítható ajánlószelvényeket. A 8 millió cédulának péntekig kell megérkeznie. A pártoktól lapunk úgy értesült: többen már ma elkezdik a gyűjtést.
febr. 9
6:45
Megállapodtak a rendőrképviseletek a kormánnyal (Alternatív Energia)
Emelik 42 ezer rendőrségi dolgozó béren kívüli juttatásának (cafeteria) összegét, újra napirendre kerül a szolgálati viszonyt szabályozó törvény (Hszt.) módosítása, valamint megfelelő körülményeket alakítanak ki a korábban bezárásra ítélt dobogókői és balatonlellei üdülők további működéséhez.
febr. 9
7:03
Jön Hagyó utóda (168 Óra Online)
Egyhangúlag választotta Katona Tamás pénzügyi államtitkárt a 18. számú választókerület szocialista képviselőjelöltjévé a párt helyi küldöttértekezlete - közölte Tüttő Kata, a XII. kerületi pártszervezet alelnöke.
febr. 9
7:12
Bezárással "fegyelmezték" a gyerekeket - lapszemle (Infostart)
Nevelési célzattal zártak be hosszabb-rövidebb időre nehezen kezelhető gyerekeket egy belülről nem nyitható szobába a kecskeméti Juhar utcai speciális iskolában. Volt olyan gyerek, aki a szükségét is az üres szobában volt kénytelen elvégezni - írja a Népszabadság.
febr. 9
7:21
Márciusig még nyomoznak Flick-ügyben (Alternatív Energia)
Legalább két hónapig még eltart a nyomozás az osztrák-német milliárdos, Friedrich Karl Flick koporsójának elrablása ügyében. A nyomozók jelenleg szakértői véleményeket várnak. A rendőrség közlése szerint hárman vannak az ügyben eljárás alatt, ám több médium is négy emberről ír, akik közül az egyik már szabadlábon védekezik. A rablás eltervezésével gyanúsított Sz. Barnabás ügyvéd előzetes…
febr. 9
7:21
Átverték? 69 éves bácsit tettek az utcára + videó (ATV)
Már a kapuzárat is kicserélték, a PSZÁF nyomoz.
febr. 9
7:23
Újabb részlet Jimmy-ügyben! Az elhunyt neje fenyegeti a szemtanút! (ATV)
Árpy nem érti, miért kellett Jimmy gyermekeit belekeverni az ügybe.
febr. 9
7:39
Ajánlószelvényt gyűjteni csak zaklatás nélkül szabad (Alternatív Energia)
Csak zaklatás nélkül gyűjthetnek ajánlószelvényeket az áprilisi országgyűlési választáson induló pártok, illetve jelöltek, nem kérhetik a cédulákat munkahelyeken, egészségügyi, közigazgatási vagy önkormányzati intézményekben, valamint a közösségi közlekedés járművein.
febr. 9
7:48
"Megtelt az agglomeráció" (Infostart)
Civil szervezetek szerint nem szabad több építési engedélyt adni a budapesti agglomerációban, ugyanis az építkezések, majd a fővárosba autóval bejáró lakosok túlterhelik a környezetet. A Pátyon tervezett nagyberuházás beruházója szerint az éppen kíméli a környezetet, ha helyben biztosítanak munkalehetőséget a lakosságnak.
febr. 9
7:50
Demszky Gábor és az összeesküvés-elméletek (Infostart)
Az MSZP és a Fidesz fővárosi frakcióvezetői úgy gondolják, Demszky Gábor főpolgármester összeesküvés-elméletekkel próbálja elterelni a figyelmet saját felelősségéről.
febr. 9
7:57
Ennyi fegyvert! „Nindzsát" fogtak a magyar határon (168 Óra Online)
Nuncsakuval, baltákkal, és egyéb közbiztonságra különösen veszélyes eszközzel jelentkezett belépésre egy szlovák állampolgár a röszkei határátkelőhelyen - tájékoztatta az -t Pál János, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.
febr. 9
7:57
Demszky többször figyelmeztette Hagyót, hogy ebből baj lesz + videó (ATV)
Demszky Gábor szerint mindenki hibás a BKV-nál kialakult helyzetért.
febr. 9
8:15
Aki a cigányokat nem tekinti magyarnak... (168 Óra Online)
Először adták át idehaza a Raoul Wallenberg-díjat. Az elismerés azoknak jár, akik a legtöbbet tették a társadalmi megbékélésért, a kirekesztés és a rasszizmus ellen. Kitüntették Dúl Géza katolikus lelkipásztort is, a hazai cigánypasztoráció egyik vezetőjét. Romákból és nem romákból olyan evangéliumi segítőhálózatot hozott létre, amely egyedülálló a világon. SÁNDOR ZSUZSANNA írása.
febr. 9
8:15
Még három út járhatatlan Borsodban (Metropol)
Hóátfúvás miatt három út még járhatatlan, több pedig igen nehezen járható Borsod-Abaúj-Zemplén megyében - tájékoztatott a közútkezelő társaság megyei ügyelete hétfő reggel.
febr. 9
8:33
Szépülő Nagy-tó és Sziklakert (Metropol)
Az őszre megújul a Fővárosi Állat- és Növénykerben a Nagy-tó, valamint a Sziklakert, jelentős európai uniós támogatással.Újraalakul a Nagy-tó: újraszigetelik, egy részén mélyítik, új vízforgató rendszert kap és megerősítik a Japánkert felőli oldalon a támfalat. Emellett – hosszú szünet után – nemsokára a Kisszikláról alácsobogó víz esés is újra működni fog.
febr. 9
8:33
Irán fokozza atomprogramját: „Nagy lépést az atombomba felé” + videó (ATV)
Teheránban bejelentették, hogy 10 további urándúsítót helyeznek üzembe.
febr. 9
8:35
Megalázás: zárkába kényszerítették a rossz gyerekeket Kecskeméten (ATV)
A rendszabályozásra szolgáló szoba tényét több, névtelenséget kérő dolgozó is megerősítette.
febr. 9
8:51
„Zöldbankot” ígér Orbán (Metropol)
Ha a Fidesz kormányra kerül, egy „zöldbankot” hoz létre, amelynek az lesz a dolga, hogy finanszírozza a panel-felújítási programot és az átállást az energiatakarékos fűtésmódokra - jelentette be Orbán Viktor hétfőn.
febr. 9
8:51
Meg kell védeni a házasságot a kihalástól (Alternatív Energia)
Sokan kihalóban lévő életformaként tekintenek a házasságra, amelyet védetté kellene nyilvánítani. A témára próbálja meg ráirányítani a figyelmet a Házasság Hete Mozgalom is, mely Valentin-nap környékén megpróbálja felrázni az embereket bénultságukból.
febr. 9
8:51
Félmillió forintnyi büntetés! Adásban ettek patkányt a celebek (ATV)
Az állatvédők kiakadtak a műsor miatt.
febr. 9
8:57
Demszky felelős, de nem mond le (Napi)
febr. 9
9:09
Nehezebb hamisítani a kopogtatócédulát + videó (ATV)
Két biztonsági újítást is bevezettek a nehezebb hamisítás érdekében.
febr. 9
9:27
Az egészség ára – elstartolt az óriásberuházás (168 Óra Online)
Biztonságosabbá és korszerűbbé válik a makói térség lakosságának sürgősségi betegellátása, miután befejeződik a jelenlegi Sürgősségi Befogadóhely Sürgősségi Osztállyá történő átalakítása. A fejlesztés 300 millió forintba kerül, amit Európai Uniós pályázat és a Csongrád Megyei Önkormányzat segítségével finanszíroznak. A beruházás szeptember végére fejeződik be, és 9 új dolgozónak is munkát ad majd…
febr. 9
9:27
BKV-ügy: az SZDSZ egyetért Demszkyvel (Metropol)
A Szabad Demokraták Szövetsége egyetért a Demszky Gábor főpolgármester hétfő délutáni sajtótájékoztatóján elhangzottakkal - írja a párt keddi közleményében.
febr. 9
9:27
Az SZDSZ egyetért Demszkyvel (Alternatív Energia)
A Szabad Demokraták Szövetsége egyetért a Demszky Gábor főpolgármester hétfő délutáni sajtótájékoztatóján elhangzottakkal - írja a párt az MTI-hez kedden eljuttatott közleményében.
febr. 9
9:36
Messze még a BKV-botrány vége (Infostart)
Még messze van a BKV-botrány vége, de már most is hosszú felsorolni, kiket mivel gyanúsít a rendőrség a közlekedési társaságnál és annak holdudvarában.
febr. 9
9:45
Társait zsarolta egy diák Miskolcon (Metropol)
Társait zsarolta, pénzt követelt tőlük egy fiatalkorú diák Miskolc egyik általános iskolájában.
febr. 9
9:45
Pontosítás: a nagykőrösi Jobbikot alapította Orbán és Ron Werber (ATV)
Dénes Dénes csak a helyi pártszervezetet minősítette korábbi írásaiban.
febr. 9
10:21
Kisiklott egy vasúti kocsi a Nyugati pályaudvaron (Metropol)
Kisiklott a Szolnokról érkező személyvonat utolsó előtti kocsija a Nyugati pályaudvaron kedden fél kilenckor.
febr. 9
10:21
Többmillió forinttal tartozik a TV2 sztárja! Mi a baj? (ATV)
A lány ügyvédhez fordult, Roland elismerte tartozását, havi százezret fizet.
febr. 9
10:39
Botrány! Kegyetlenül megfenyítették a gyermekeket (168 Óra Online)
Hosszabb-rövidebb időre bezártak gyerekeket egy kecskeméti iskolában.
febr. 9
10:39
Egymásnak esett a két politikus: Navracsics visszaszólt Gyurcsánynak (ATV)
Navracsics Tibor indulatos blogbejegyzésben válaszolt Gyurcsány Ferencnek. „A leggyávább és legszánalmasabb verbális menekülést mutatta be a huszadik és huszonegyedik századi magyar politikában” – írta a korábbi kormányfőről a jobbklikk.hu-n a konzervatív honatya.
febr. 9
11:06
A tűzoltók csak a középületekről szedik le a jégcsapokat (Infostart)
A társasházak biztonságossá tétele a fenntartó feladata, télen is, amikor a házakról lelógó jégcsapok veszélyesek lehetnek a járókelőkre - mondta az InfoRádióban a Magyar Tűzoltó Szövetség szóvivője. A tűzoltóságnak arra nincs kapacitása, hogy minden házról eltávolítsák a lelógó jégcsapokat.
febr. 9
11:15
Dühkitörés! Késsel fenyegette meg feleségét, bíróság elé állt a híres színész! (ATV)
Sokan nagy döbbenettel vették tudomásul, hogy az áldozat ott ült a tárgyalóteremben, megvárta férjét és a végén még egy bensőséges ölelést is láthattak a helyszínen tartózkodók.
febr. 9
11:33
A közhatalmukkal visszaélőknek felelniük kell (Metropol)
A közhatalmi funkciót betöltő személyeknek is felelniük kell tevékenységükért, ha bűncselekményt követnek el - mondta vádbeszédében Német Zsolt ügyész, a Bács-Kiskun Megyei Bíróságon folyó Zuschlag-per keddi tárgyalási napján.
febr. 9
11:33
Vitanapra hív az MSZP, a Fidesz még kivár (Alternatív Energia)
Politikai vitanapot kezdeményeznek a parlamentben Magyarország valós helyzetéről a szocialisták. Tóbiás József frakcióigazgató tegnap, a képviselőcsoport ülése után azt mondta, fontos lenne érdemben szólni arról, mi is történt az elmúlt nyolc évben nálunk.
febr. 9
11:33
Pedagógusok: nyitott kapukat dönget a Fidesz + videó (ATV)
Galló Istvánné elmondta, hogy a ma létező törvények betartásával is megfelelően lehet szűrni a tanárok alkalmasságát.
febr. 9
11:35
Jobbik: választási visszaélések Szabolcsban (Metropol)
Visszaélnek a Jobbik nevével azok a pártok és független jelöltek, akik a Jobbik nevében szedik össze az ajánlószelvényeket Szabolcs-Szatmár-Bereg megye több választókerületében - állította Vass Zoltán, a párt egyéni képviselőjelöltje sajtótájékoztatón kedden Nyíregyházán.
febr. 9
11:37
Térdszorítója alá rejtette a kokaint (Metropol)
Térdszorítója alá rejtett kokaint az a budapesti férfi, akinek autóját és ruházatát is átvizsgálták a szombathelyi vámosok - tájékoztatott a Vám- és Pénzügyőrség Nyugat- dunántúli Regionális Nyomozó Hivatala kedden.
febr. 9
11:51
1986 óta nem volt ilyen kemény tél (Metropol)
Már több mint százezer tonna sót szórtak ki az ország útjaira ezen a télen, ez mintegy másfélszerese egy átlagos téli szezonnak.
febr. 9
12:09
Más fizet? – Meglepődött, amikor kibontotta az APEH levelét... (168 Óra Online)
A Szolnokon élő Sz. Mónika levelet kapott az APEH-tól, hogy fölöslegesen utalja a tb-járulékot, mert munkáltatója, egy pécsi cég minden szükséges adót és járulékot fizet. Az ügy szépséghibája: Mónika nem tudott róla, hogy dolgozik – írta a .

Keresés