2010. február 3. szerda

febr. 3
5:03
Megint jön a hó! (168 Óra Online)
Az előttünk álló napokban havazás, ónos eső várható, éjszakánként pedig továbbra is keményen fagyni fog.
febr. 3
5:15
Újabb részletek! 750 ezerért verték össze a magyar celebet (ATV)
Sorra járták a cégeket támadói, véli Norbi.
febr. 3
5:17
Ha lekésik a kilakoltatást, szétverik a céget: ezrek állnak készenlétben (ATV)
Vezetőjük szerint a VÉSZ tagjai morális parancsra cselekszenek.
febr. 3
6:21
Egy emberséges cselekedet a MÁV-tól (teol)
A zord időjárás miatt éjszaka is nyitva tartják a vasútállomások várótermeit.
febr. 3
6:33
Ennyit keresett Gyurcsány tavaly! (168 Óra Online)
2009-ben a cégtől és a Miniszterelnöki Hivataltól kapott jövedelme majdnem száz és fél millió forint volt, ami 13 és fél millió forinttal volt kevesebb, mint 2008-ban.
febr. 3
6:33
Miért visszakozik minden szakmai kérdésben a Fidesz? (Népszava)
A Népszava három elemzőt kérdezett meg arról, hogy miért visszakozik szakmai kérdésekben a Fidesz.
febr. 3
6:35
"Eltűnt" Horváth Csaba 101 milliója - Hagyónak megvan a Trabantja (Népszava)
A legtöbb fővárosi politikus vagyoni helyzetében tavaly nem történt jelentős változás - derült ki a képviselők 2009-ről szóló, tegnap ismertetett vagyonnyilatkozataiból.
febr. 3
6:37
Politikai indíttatású az MTV-s vezető csere (Népszava)
Vezetőt cserélt a Magyar Televízió (MTV) választási irodájának élén Medveczky Balázs. Az ügyvezető alelnök úgy döntött, ezentúl Bednárik Imre hírigazgató helyett Dobos Menyhért, a Közéleti Főszerkesztőség vezetője irányítja a testületet.
febr. 3
6:39
Megnyitották a Filmszemlét (boon)
Elkezdõdött kedden este a 41. Magyar Filmszemle. A filmes mustrát Garas Dezsõ nyitotta meg a fõvárosi Palace MOM Park moziban. A rendezvényen rövid összeállítással emlékeztek a tavaly elhunyt filmesekre: Bacsó Péterre, Bujtor Istvánra, Dargay Attilára, Horváth Terire, Iglódi Istvánra és Kishonti Ildikóra.
febr. 3
6:45
Felborult egy beteget szállító mentőautó Zala megyében (Inforádió)
Mentőautóval ütközött egy személygépkocsi este Lentiben. A Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tájékoztatása szerint a mentőautó felborult, a járműben tartózkodó beteget egy másik mentővel vitték tovább, de állapotáról nem közöltek részleteket.
febr. 3
6:51
Vagyonnyilatkozatok: nem volt kirívó gazdagodás (Népszava)
Jelentős gyarapodás nem történt a hazai politikusok vagyoni helyzetében 2009-ben - ez derül ki a hétfő éjfélig leadott nyilatkozatokból. Az adatszolgáltatásnak csaknem valamennyi országgyűlési, illetve fővárosi képviselő eleget tett.
febr. 3
6:53
Nem lesz teljesen új dossziétörvény (Népszava)
Megtartották a dossziétörvény ügyében már december óta tervezett pártok közti egyeztetést, amelyen az volt a többségi álláspont, hogy nem szükséges komoly, koncepcionális átalakítás a jelenlegi törvényen.
febr. 3
6:57
Haiti árvát fogadna örökbe egy magyar mentõs (boon)
Örökbe szeretne fogadni egy haiti árvát Siklósi Gábor mentõs, aki tíz napot volt kint segíteni a földrengés sújtotta városban. Egy másfélév körüli kisfiút szeretne Magyarországon nevelni.
febr. 3
7:03
Beszóltak Orbánnak: "Varga Mihályt is ki kellett volna rúgni!" (ATV)
A Fidesz elnöke folyamatosan figyeli, mire kíváncsiak "az emberek".
febr. 3
7:09
Már négy éves kortól megismerhető a digitális világ (Népszava)
Az elmúlt tíz év során, az internet térhódításával hatalmas, előtte soha nem látott adatmennyiség vált elérhetővé széles rétegek számára. A gyermekek, diákok, fiatalok azonban a szakértő segítség nélkül képtelenek megfelelően eligazodni ebben az adatrengetegben.
febr. 3
7:21
Orbán Viktor még várja a javaslatokat - lapszemle (Inforádió)
A legsúlyosabb választás, ki kapjon ellátást. Még várja a javaslatokat Orbán Viktor. Tíz beoltott gamási diák elkapta a H1N1 fertőzést. Spórolnak a Volánok. Imádják a magyar részvényeket a profik. Baljós árnyak? Szemlézés a reggeli lapokból.
febr. 3
7:21
Eddig titkolták! Újabb gyermeke születik a magyar műsorvezetőnek! (ATV)
Egy szerkesztőnek mondta el először titkát Kata.
febr. 3
7:33
Klaudia, szerda szépe (szon)
Klaudia számára a motorozás igazi szabadság-érzést jelent.
febr. 3
7:33
Növelik a polgárok biztonságérzetet (teol)
Két településőr vigyáz a falu biztonságára hétfőtől.
febr. 3
7:35
Keletes az Év Szakújságírója (szon)
A jó minőségű élelmiszer előállításához nemcsak jó természeti adottságok, hanem az évezredeken át továbbadott tudás is szükséges.
febr. 3
7:45
SZDSZ-MDF: obskúrus, zavaros háttéralkuk, titkos tárgyalások (168 Óra Online)
Az SZDSZ országgyűlési és fővárosi képviselője fél éve nyilatkozta lapunknak: nem hisz az SZDSZ feltámadásában. Hozzátette, 2010-ben a kis pártoknak nincs esélyük önálló megmérettetésre, meg kell találniuk az együttműködés lehetőségét – akár „demokrata összefogás” néven. Akkor megnevezte a liberálisok lehetséges szövetségeseit is: MDF és LMP. Néhány napja egy írásában mégis ostorozta az SZDSZ és…
febr. 3
7:51
Kitüntették, most távozni kényszerül - Magyar Nemzet (boon)
Visszavonták a megbízatását az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP) gyógyszerügyi vezetõinek - írja a Magyar Nemzet. Az okokról az OEP sajtóosztálya nem árult el részleteket.
febr. 3
7:53
Kiárusítják a Hagyó-birtokot? - Blikk (boon)
Eladja Hagyó Miklós a Jászberény határában lévõ birtokát - írja a Blikk.
febr. 3
7:55
Bemutatják a Hódmezõvásárhely határában talált ezüstöt (boon)
Szerdán mutatják be a Hódmezõvásárhely határában talált 16. századi ezüstérmeket a Tornyai János Múzeumban. A hatvanhét érmébõl álló lelet együttes a szántásból került elõ, mindössze 10-25 centiméter mélységbõl.
febr. 3
7:57
Mosni, főzni sem tudnak, a villanyszámla horribilis + videó (ATV)
Néha napokig nincs áram, mégis magas villanyszámlát fizetnek egy nyíregyházi lakótelepen, az áramtolvajok miatt.
febr. 3
7:59
Berlusconi Izrael nagy barátja + videó (ATV)
Az olasz kormányfő szerint Izraelnek az Európai Unióban van a helye.
febr. 3
8:03
"Végre a kisember szavára is kíváncsi valaki" (Népszava)
A pártelnök folyamatosan figyelemmel kíséri, mit javasolnak neki az évértékelővel kapcsolatban a hozzászólók, de mivel a beszéd írása jelenleg folyamatban van, ezért azt még nem lehet tudni, mi az, amit használ majd belőle, és mi az, amit nem - fejtette ki.
febr. 3
8:15
Szinte mindenről beszéltetnék Orbánt facebookos "rajongói" (ma.hu)
Szinte minden fontos témában várják Orbán Viktor véleménynyilvánítását azok, akik a Facebook közösségi portálon már több száz javaslatot tettek a Fidesz-elnök pénteki évértékelő beszédével kapcsolatban.
febr. 3
8:15
Horváth Csaba lehet az MSZP főpolgármester-jelöltje (Inforádió)
A cáfolat hiánya miatt vették komolyan a szocialisták, hogy a BKV egykori vezetői terhelő vallomást tettek Hagyó Miklós volt főpolgármester-helyettesre - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában a párt budapesti elnöke. Burány Sándor arról is beszélt: a február 26-i küldöttértekezleten Horváth Csabát javasolja az MSZP főpolgármester-jelöltjének.
febr. 3
8:21
Rendőri ügy lett Hagyó politikai hátországa (168 Óra Online)
„Persze, nyilván másutt is elő-előfordul, hogy valaki a közös medence vizébe piszkít, de legalább nem ilyen pofátlanul, mint nálunk: a trambulinról.” A BKV egyik középvezetője fakadt ki így, amikor nyilvánvalóvá lett, hogy milyen küldetést teljesít Antal Attila, a 2007. január elsején érkezett új vezér. Már hónapok óta nem fér kétség ahhoz, hogy a történtekért a politikai felelősség elsősorban…
febr. 3
8:21
Százötvenmillióba került Budapest hómentesítése (Népszava)
Az előzetes becslések alapján idén mintegy 30 százalékkal többet kell majd költeni az úthibák kijavítására
febr. 3
8:21
Hazugságvizsgálat (fidesz)
Bármilyen meglepő: az "érintettek" közül senki sem vette a fáradságot, hogy az Országgyűlés költségvetési bizottságának tegnapi ülésén elmagyarázza, pontosan mi történt 2006-ban, mikor is a Gyurcsány-kormány államháztartási adatokat titkolt el.
febr. 3
8:27
Karácsonyfa szépségverseny: a legszebbek (szon)
Hogy melyik volt a legszebb karácsonyfa megyénkben? Napokon belül kiderül. Szerda este 6 órakor ugyanis lezárjuk a Kelet-Magyarország és a Szabolcs Online által indított vetélkedésben a szavazást.
febr. 3
8:27
Íme, egy biztosan megtérülő befektetés (teol)
Úgy tűnik, a mérleg nyelve lassan a szakiskolai képzések irányába fordul. Az állam szerepe is nagy ebben, most ösztöndíj-programmal buzdítja a diákokat, hogy hiányszakmát tanuljanak.
febr. 3
8:33
Havas időben is jár a Mikulás-csomag? (Inforádió)
Nem a parkolási társaságok, hanem az önkormányzatok feladata a fizetős parkolóhelyekről eltakarítani a havat. A Budapesti Önkormányzati Parkolási Kft. vezetője az InfoRádiónak azt mondta: nem tesznek büntetőcédulát azokra az autókra, amelyek szélvédője mögött az arra esett hó miatt nem látszik a parkolójegy.
febr. 3
8:33
Ügynökmúlt: „a magyarok kiborulnának” (ATV)
Szinte az összes poszt-szocialista ország lekörözte hazánkat.
febr. 3
8:39
A sötétség mélyén (fidesz)
A múlt néha észrevétlenül, köszönés nélkül távozik. Olyankor történik ez meg, ha "ez" a múlt már éltében is néma volt. Tehát mivel valamikor kilépett-kiléptették a jelenből, kiiktatta magát a történelemből is. Kiiktatná - ha hagynánk.
febr. 3
8:51
Meghalt a film? Éljen a film! - megnyílt a 41. Magyar Filmszemle (Inforádió)
Megkezdődött a 41. Magyar Filmszemle; a kedd esti megnyitó eltért a korábban megszokottól, hiszen a program a "szigorúan mozi" mottó jegyében nélkülözte az ünnepélyes külsőségeket.
febr. 3
8:57
"Nehéz úgy együtt élni velük, hogy mindenre ráteszik a kezüket" (168 Óra Online)
Balogh József szabadkígyósi polgármester szerint a falu sokat szenved a Körös-Maros Nemzeti Park miatt. "Rosszabb a nemzeti park, mint az oroszok. Azok legalább háborús győzelem után jöttek, ezek viszont állami pénzből szerzik meg földjeinket" — jelentette ki a tudósítója szerint.
febr. 3
8:57
Felére eshet vissza az agrárgéppiac (fidesz)
Véget ért az agrárgéppiac aranykora: az idén akár a felére eshet vissza a hazai kereskedelem - ismerteti a szerdai Világgazdaság.
febr. 3
8:59
Szerdán tartják a bolgár biztosjelölt meghallgatását (fidesz)
Utolsó szakaszához érkezett az Európai Bizottság biztosainak kiválasztása: szerdán tartják az utolsó meghallgatást, amelyen az új bolgár biztosjelöltet, Krisztalina Georgievát faggatják majd az Európai Parlamenti illetékes szakbizottságának tagjai.
febr. 3
9:01
Járai: jobb gazdaságot kell felépíteni (fidesz)
A kormányváltás nem érdekli a finanszírozókat és a befektetőket, ők csak a gazdasági folyamatok alakulását nézik - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Járai Zsigmond volt jegybankelnök arra a kérdésre, hogy egy új kormány hivatkozhat-e arra, nem felelős a gazdaság állapotáért.
febr. 3
9:03
Regionális tudáscentrum a campuson (szon)
A Nyíregyházi Főiskola a 2000-ben kezdődött integrációs és az azt követő modernizációs fejlesztés következtében nemcsak Közép-Kelet-Európa, de bátran állíthatjuk, hogy a világ egyik legmodernebb campusává vált.
febr. 3
9:09
Szegregáció, fürdő és börtön a lapszemlében (orientpress)
A roma gyerekek esélyeiért küzdő alapítvány beperelte az oktatási tárcát, amely a per megszüntetését kérte, de hiába - írja a Népszabadság. A Magyar Hírlap arról számol be, hogy nem érvényesíti napi százezer forintos kötbérigényét januártól a Rác Nosztalgia Kft. a budapesti fürdő átépítésének kivitelezőjével szemben. A Magyar Nemzetben arról olvashatunk, hogy a világ összes börtönében létezik…
febr. 3
9:21
Naszvadi Balázs visszalépett (teol)
Visszalép az országgyűlési képviselő-jelöltségtől Naszvadi Balázs. Mint korábban megírtuk, a képvislő független jelöltként indult volna a tavaszi országgyűlési választáson.
febr. 3
9:21
Meddig fázunk még? (szon)
Milyen időjárásra számíthatunk a következő napokban Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében?
febr. 3
9:23
A tanév termését állította ki a Pro Artis - galéria! (teol)
Második kiállítását rendezi a Paksi Képtárban a Pro Artis Művészeti Iskola képzőművészeti tagozata.
febr. 3
9:27
Új autóbeszerzés a MÁV-nál - sérült a közbeszerzési törvény? (orientpress)
Nemcsak a most használt több mint ezer autóval vannak problémái a vasútnak, hanem az ezeket leváltani hivatott gépjárműflotta beszerzésére kiírt tenderrel is - számol be róla az Index.
febr. 3
9:27
Jancsó-filmmel nyitott a Filmszemle (Inforádió)
Jancsó Miklós Oda az igazság című filmjének vetítésével vette kezdetét kedd este a 41. Magyar Filmszemle. A filmfőbb szerepeiben Cserhalmi György, Gálffi László, Ladányi Jákob, Mucsi Zoltán láthatók.
febr. 3
9:27
Fideszes hitelek, szoci panelek és más mesék (ATV)
A házelnöknek nincs háza, az alelnöknek nincs autója, a miniszter panelben lakik, a polgármester eladósodott – a parlamenti képviselők vagyonbevallásból szemezgetett az atv.hu, párban vizsgálva kormánypárti és ellenzéki politikusokat.

Keresés