2010. február 19. péntek

febr. 19
5:12
Hármat kapott a jobbikos Vona Gábor (168 Óra Online)
A Fidesz 33, az MSZP pedig 15 százalékot érne el a Századvég Alapítvány felmérése szerint, ha most vasárnap lennének a választások. A Jobbik támogatottsága öt százalék, vagyis elérné a parlamenti küszöböt, míg az MDF és az LMP 3-3 százalékon áll. A megkérdezettek legnagyobb része Orbán Viktort látná szívesen a miniszterelnöki poszton, míg Mesterházy Attila 13, Bokros Lajos 12, Vona Gábor pedig 3…
febr. 19
5:12
Kirúgták a TV2 sztárját! Tegnap este távozott végleg a műsorból (ATV)
Utoljára még nehéz helyzetbe is került.
febr. 19
5:14
„Kell egy pofon?” Kidobták az MSZP aktivistáit a lakóparkból (ATV)
Az incidens szerdán a kora esti órákban történt a Taraliget Lakóparkban, a Kőbányai úton. Információink szerint a lakóparkot építtető cég tulajdonosa fideszes önkormányzati képviselő volt.
febr. 19
5:45
Pálinkával is "kínálják" egymást a pártok a kampányban (Infostart)
Nem értenek egyet a pártok a pálinkafőzés legalizálásában sem. A Fidesz múlt héten javasolta, hogy bizonyos mennyiségig, saját használatra lehessen otthon is pálinkát főzni. A szocialisták viszont úgy látják, mindez népegészségügyi gondokat okozna. A szakma is tiltakozik: állítólag nem a piacot féltik, sokkal inkább az eredetvédett pálinka minőségromlásától tartanak.
febr. 19
6:06
Többféle támogatásra számíthatnak a nyugdíjasok (Alternatív Energia)
Bár szigorodott a nyugdíjrendszer, a rászoruló nyugdíjasok segélyt és emelést kapnak, a "rossz évben" nyugdíjba vonulók ellátását korrigálták. Annak ellenére, hogy a Fidesz "nekiment" a nyugdíjrendszernek, és az egyéni számlán alapuló svéd modell bevezetéséről beszéltek, nemrég Orbán Viktor pártelnök mégis egyetértett a kormány álláspontjával.
febr. 19
6:24
Tovább bonyolódik az UD-ügy: újabb felvétel kerülhet nyilvánosságra (Alternatív Energia)
Újabb hangfelvétel kerülhet nyilvánosságra az UD ZRt.-vel kapcsolatos megfigyelési ügyben, miután azt a Dávid Ibolya ellen indított személyiségi jogi perben a bizonyítékokhoz csatolta az MDF-elnök ügyvédje: a felvételen Horváth József, a cég egyik vezetője és Tombor András, Orbán Viktor egykori tanácsadója beszélgetnek.
febr. 19
6:26
Arató: nincs kifogás az iskolai szegregációra (Alternatív Energia)
Jelentős ítélet született a kerepesi általános iskola ügyében - nyilatkozta lapunknak Arató Gergely. Az Oktatási és Kulturális Minisztérium államtitkára szerint ugyanis az Oktatási Hivatal (OH) eljárását jóváhagyó bírósági döntés nem csak azt bizonyítja, hogy a hivatal eljár és szakszerűen jár el, hanem azt is, hogy az erőszakos szegregációt Magyarországon egyetlen oktatási intézmény sem "úszhatja…
febr. 19
6:28
Már előzetes letartóztatásban van a rektor (Alternatív Energia)
Ártatlannak vallotta magát, ennek ellenére március 18-áig előzetes letartóztatásba helyezte Szabó Jánost és gyanúsított társát a Budai Központi Kerületi Bíróság - a végzés nem jogerős. A Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem rektorát hivatali befolyással üzérkedés bűntette miatt gyanúsítják, miután Szabó a hírek szerint még tavaly augusztusban megzsarolta a DHL szállítmányozási cég magyarországi…
febr. 19
6:30
Elfogytak a határidők a dossziétörvény körül (Alternatív Energia)
Vannak ugyan elképzelései a Fidesznek, de egyelőre nem árul el semmit arról, mit tenne az állambiztonsági iratok nagyobb nyilvánosságáért. Mindez azután lehet különösen fontos, hogy kiderült: ebben a ciklusban már nem lesz semmiféle dossziétörvény.
febr. 19
6:32
Módszeres jobboldali hatalomátvétel a köztévénél (Alternatív Energia)
A választásokig folytatódnak a személycserék, a kormányváltáskor pedig tarolás lesz - így látja Vásárhelyi Mária médiaszociológus a Magyar Televíziónál uralkodó helyzetet. A lapunk által megkérdezett szakértők hozzá hasonlóan úgy látják, folytatódik a jobboldali hatalomátvétel, egyre több vezető posztot az ellenzéki pártokhoz köthető televíziósok vesznek át.
febr. 19
6:39
Bencze József: a rendőrség érdekében kértem bocsánatot 2006 őszéért (Infostart)
A rendőrség két évvel ezelőtt új stratégiát fogalmazott meg, hogy hatékonyabban tudjon a gazdasági bűncselekményekkel szemben fellépni. Ezért a befolyással üzérkedéssel vagy a vesztegetéssel kapcsolatos ügyekben duplájára nőtt a 2009-ben befejezett ügyek száma - nyilatkozta Bencze József az InfoRádió Aréna című műsorában. Az országos rendőrfőkapitány arról is beszélt, hogy a 2006 őszi rendőrségi…
febr. 19
6:57
Az MDF ma már inkább az LMP felé nyitna? - lapszemle (Infostart)
A Magyar Nemzet arról ír, hogy a Bokros Lajos mögött álló tanácsadói körben felvetődött annak a lehetősége, hogy a vergődő MDF-SZDSZ helyett a Lehet Más a Politika (LMP) nevű párttal több értelme volna együttműködni. Az MDF listavezetője által a pártnak küldött keddi ultimátum akár a lelépési terv része is lehet, legalábbis ürügyként szolgálhat az esetleges távozáshoz. A lap LMP-s forrása szerint…
febr. 19
6:59
Norvégia két aranyat is szerzett csütörtökön Vancouverben (Infostart)
A vancouveri téli olimpiai csütörtöki versenynapja többek között a 100. norvég aranyat, illetve a műkorcsolyázóknál a Jevgenyij Pljuscsenkót legyőző amerikai Evan Lysacek diadalát hozta. A magyarok közül az alpesi síző Berecz Anna szuper kombinációban a 27. lett, míg a férfi sílövők 20 km-es egyéni versenyszámában Tagscherer Imre 82. helyen zárt.
febr. 19
7:00
MSZP-snek szánták: fehér por ömlött ki a postán (168 Óra Online)
Hivatalos válaszküldeményben is eljuttathatják ajánlószelvényeket az egyik jelöltnek a választók. Úgy tűnik, valaki most egészen mást tett a borítékba.
febr. 19
7:00
„Tisztelem, becsülöm őket”: Fideszes jelölt a Jobbikról (ATV)
A Molnár Oszkár helyett indított politikussal a HVG.hu közöl interjút.
febr. 19
7:18
Kórházak eladósorban (Metropol)
Három kórház 19 ingatlanja vált feleslegessé a kórházi kapacitások csökkentése után, az ingóságok nagy része elkelt, a legértékesebb ingatlan, az OPNI érékesítésére az év második felében kerülhet sor.
febr. 19
7:18
Eljegyezte fiatal szerelmét a magyar sztárműsorvezető! Nemrég buktak le! (ATV)
Köves aranyékszer díszelgett a hölgy kezén.
febr. 19
7:33
Bejelentővédelem óvja a korrupciós ügyeket "feldobó" munkavállalókat (Infostart)
A korábbi tervekkel ellentétben március 1-től nem jön létre a Közbeszerzési és Közérdekvédelmi Hivatal, mivel az Országgyűlés jövő hétfőn nem szavaz újra a köztársasági elnök által korábban alá nem írt, megfontolásra visszaküldött törvényről. Április 1-től létrejön a bejelentővédelem intézménye.
febr. 19
7:36
A sajtóra tett volna szájkosarat a letartóztatott rektor + videó (ATV)
Zamecsnik Péter nem tartja indokoltnak Szabó János előzetes letartóztatást.
febr. 19
7:51
Vita Magyarország jövőjéről (Infostart)
Koppenhága után: Környezettudatos gondolkodást, politikát és cselekvést a fenntartható fejlődésért címmel pénteken rendezik meg a II. Magyarországi Klímacsúcsot Budapesten.
febr. 19
7:53
Bencze: márciustól interneten megnézhető, miért büntet a rendőrség (Infostart)
Bruttó 110 ezer forintos fizetéssel kezdi a pályáját a rendőrség kötelékében egy tiszthelyettes - mondta az országos rendőrfőkapitány a rendvédelmi szervek problémáit sorolva. Bencze József arról is beszélt, hogy a rendőrség új rendszere az objektív felelősség minden pillanatát fel tudja dolgozni. A kamerák képeit továbbítja egy szerverre, ez beavatkozás-mentessé teszi. Aki kételkedik abban, hogy…
febr. 19
7:54
– Én akkor is a balra szavazok! - kiáltott oda a Jobbikosoknak (168 Óra Online)
Aktivisták sáskahadai gyűjtik a kopogtatócédulákat. Nagy a tét: ki tudja előbb megszerezni az adott térség ajánlószelvényeit. A jelöltek segítői nem feltétlenül a pártjuknak gyűjtenek, sokszor inkább a rivális ellen. Vannak, akik az ellenpárt emberének adják ki magukat, mások üzletelnek, megtévesztenek, vagyis – jó magyar szokás szerint – ügyeskednek. Elavult-e a rendszerváltáskor bevezetett…
febr. 19
7:54
Kopogtatócédulák: így vadászunk mi (Metropol)
Az első szabad választások óta kell a pártoknak kopogtatócédulákat gyűjteniük, ám akkor a rendszer még épp a kisebb pártokat védte. Külföldön van aláírásgyűjtés, illetve kauciós rendszer is.
febr. 19
7:54
Az MDF "saját belső demokráciáját" orvosolja (Alternatív Energia)
Országos választmányi ülést tart ma délután az MDF. Dávid Ibolya pártelnök szerdán úgy fogalmazott: a választmány a párt "saját belső demokráciája" okozta "nehézségek" kezelése érdekében ül össze.
febr. 19
8:09
Baleset az M5-ös autópályán a köd miatt (Infostart)
Két embert kórházba szállítottak, miután egy kistehergépkocsi egy, előzőleg a szalagkorlátnak ütközött és felborult kamionba szaladt az M5-ös autópálya 104-es kilométerénél pénteken reggel - közölte az MTI-vel a rendőrség.
febr. 19
8:12
Még négy hétig jelentkezhetnek külképviseleti szavazásra (Alternatív Energia)
Még négy hétig, március 19-ig jelentkezhetnek a külképviseleti névjegyzékbe azok a választójoggal rendelkező magyar állampolgárok, akik az áprilisi országgyűlési választás napjain nem tartózkodnak Magyarországon.
febr. 19
8:30
Megvannak az első nyilvántartásba vett képviselőjelöltek (Alternatív Energia)
Hivatalosan is nyilvántartásba vették az első képviselőjelölteket az áprilisi országgyűlési választásra, ez pedig azt jelenti, hogy beülhetnek az első delegáltak az országgyűlési egyéni választókerületi választási bizottságokba (oevb).
febr. 19
8:30
A leggyakoribb hibák az adóbevallás kitöltésénél + videó (ATV)
Leggyakrabban az aláírás marad el.
febr. 19
8:32
Adásban vallotta be az ismert műsorvezető, hogy megölte partnerét (ATV)
Az áldozat AIDS-es volt, ezért segítette a halálba.
febr. 19
8:48
Beborozott 10 diáklány, a fiúk füves cigit szívtak (ATV)
Amikor 16-ról 18 évre emelték a tankötelezettség korhatárát, merényletet követtek el a szakiskolák ellen - idézi Bugya Lászlót, a mátészalkai szakképző iskola igazgatóját a Népszabadság.
febr. 19
9:24
A bűnügyi nyomozó a gárdistákkal értett egyet (168 Óra Online)
A rendőrség által kiszabott pénzbírságot nem kell megfizetniük a tavaly Sarkadon demonstráló gárdistáknak, a bíróság viszont figyelmeztette őket a szabálysértés miatt. A fekete egyenruhások ellen feloszlatott társadalmi szervezet tevékenységében való részvétel miatt indult eljárás.
febr. 19
9:24
"Gyomorforgató!” Részegen esett fölre, könyörgött a magyar énekes! Bepöccent! (ATV)
"Zsuzsi maga generálja a körülötte kialakult botrányokat." Barátnője bepöccent rá.
febr. 19
9:42
Száműzték a roma tanulókat, hetente kétszer mehettek iskolába: egymilliós bírság + videó (ATV)
A település felelősséggel tartozik intézményeiért.
febr. 19
10:00
Nem szavaznak újra - nem lesz közérdekvédelmi hivatal (Alternatív Energia)
A korábbi tervekkel ellentétben március 1-től nem jön létre a Közbeszerzési és Közérdekvédelmi Hivatal, mivel az Országgyűlés jövő hétfőn nem szavaz újra a köztársasági elnök által korábban alá nem írt, megfontolásra visszaküldött törvényről.
febr. 19
10:00
Segíteni jöttek, de áldozatokká váltak – 8 misszionáriust tartóztattak le Haitin + videó (ATV)
Időközben szabadon engedték őket.
febr. 19
10:18
„Cél a magyar harcos genetika teljes feltámasztása” (168 Óra Online)
Nemzeti szocialistának vallja magát, egyúttal Hitler eddig el nem ismert történelmi szerepét és érdemeit hangsúlyozza Tyirityán Zsolt, a 2008-ban alakult Betyársereg szóvivője a 168ora.hu-nak adott interjúban. Meglátása szerint demokratikus diktatúra van Magyarországon, ahol a politikai elit tagjai bűnöket követtek el, és szerepük nem több a Világbank meghosszabbított kezénél. Tyirityán szerint…
febr. 19
10:18
Elfogtak a rendőrök egy szurkáló férfit Budapesten (Metropol)
Elfogtak a rendőrök Budapesten egy 22 éves férfit, akit azzal gyanúsítanak, hogy életveszélyesen megszúrt egy 27 éves férfit a VIII. kerületi Kálvária téren - közölte a rendőrség.
febr. 19
10:18
Zsanett-ügy: elhalasztották a perbeszédeket (Alternatív Energia)
Rövid tárgyalás után jövő hétre halasztotta a Fővárosi Bíróság a perbeszédeket E. Zsanett pótmagánvádas eljárásban zajló perében; a halasztást pénteken a nő ügyvédje kérte, önmaga betegségére hivatkozva.
febr. 19
10:33
Rendőrt gázolt a teherautó a ködben - újabb balesetek (Infostart)
Egy rendőrnő súlyosan megsérült, egy busz és egy tűzoltóautó pedig az árokba csúszott annak a balesetnek a közelében, amely péntek reggel történt Csongrád és Kiskunfélegyháza között a 451-es úton, ahol teljes az útzár - közölte a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője pénteken.
febr. 19
10:36
Tömegbaleset a köd miatt Csongrád megyében (Metropol)
Egy rendőrnő súlyosan megsérült, egy busz és egy tűzoltóautó pedig az árokba csúszott annak a balesetnek a közelében, amely péntek reggel történt Csongrád és Kiskunfélegyháza között a 451-es úton, ahol teljes az útzár - közölte a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.
febr. 19
10:36
Kiderült! 15 hónap szünet után visszatér a magyar műsorvezető! (ATV)
"Lehet, hogy én leszek a produkciónak az arca, lehet, hogy én leszek a produkcióban a műsorvezető."
febr. 19
10:54
A FEOSZ képviseli a ppo.hu ügy károsultjait (Metropol)
A Fogyasztóvédelmi Egyesületek Országos Szövetsége (FEOSZ) jogi képviseletet nyújt a Pre Pay Online (PPO - ppo.hu) ügyben hozzájuk fordulóknak - nyilatkozta Baranovszky György, a FEOSZ ügyvezető elnöke.
febr. 19
10:54
Eltünteti a halott kislányt a Rákellenes Liga (ATV)
Tömeges felháborodást váltott ki az Alapítvány plakátja, a vezetők engednek a nyomásnak.
febr. 19
10:56
Újra előzetesben a Koszi-klán egyik tagja (Metropol)
Újra előzetes letartóztatásba helyezte a Pest Megyei Bíróság K. Ferencet, a Koszi-klán egyik tagját, mert megszegte a házi őrizet szabályait.
febr. 19
11:09
Bajnai: a jövőről szóló pénzekkel a válság ellenére sem spóroltak (Infostart)
A miniszterelnök szerint a miskolci Semmelweis Ignác Egészségügyi Központ és Egyetemi Oktató Kórház felújított szülészeti-nőgyógyászati osztálya bizonyíték arra, hogy a válság ellenére a jövőről szóló pénzekkel nem spóroltak.
febr. 19
11:12
Vírus támadta meg Eperjes Károly szervezetét (Metropol)
Vírus okozta Eperjes Károly betegségét, amely a szervezet jelentős folyadékvesztésével jár.
febr. 19
11:12
Káosz, elgázoltak egy rendőrnőt a reggeli ködben (ATV)
A rendőrnő már nem tudott a kamion elől elugrani, így a teherautó elgázolta.
febr. 19
11:27
Már az Auchan is védelmezi a Dunakeszi lápot (Infostart)
Akár megvalósulhat az Auchan beruházása Dunakeszin, akár nem, a társaság érintetlenül hagyja a civilek által védett lápos területeket - mondta pénteki sajtótájékoztatóján Jean-Paul Filliat, az Auchan Magyarország Kft. vezérigazgatója.
febr. 19
11:29
Újabb ügyben nyomoznak a bábolnai szocialista polgármester ellen (Infostart)
Budai Gyula közlése szerint egy újabb bábolnai földeladási ügyben nyomoz az ügyészség a település szocialista polgármestere, Horváth Klára ellen, aki 2007-ben szerinte állami földeket játszott át magánbefektetőknek.
febr. 19
11:30
Sorsa megpecsételődött: bevonult a Big Brother-házba (168 Óra Online)
Sebeők János bejelentette: visszavonul a bulvármédiából. Az író-filozófusnak hét év kellett ahhoz, hogy rájöjjön, csúnyán átverte önmagát. Egykoron azt hitte, hogy a maga választotta bohócszerepkörben a saját céljai érdekében használhatja a bulvármédiát, mára viszont számára is kiderült, hogy az csinált médiabohócot belőle. SEBŐK JÁNOS azt elemzi: mi vezetett az egyik legismertebb celeb…

Keresés