2010. február 19. péntek

febr. 19
0:24
2010: Kőkemény pénzbüntetések (haon)
Püspökladány - Január elsejétől a korábbi összegek sokszorosát szabják ki a bűnelkövetőkre.
febr. 19
1:18
Mesterházy pluszpénz ígért a nyugdíjasoknak (HVG)
Az idősek akár egyheti nyugdíjuknak megfelelő prémiumot is kézhez vehetnek az év végén, amennyiben marad a jelenlegi kormány által folytatott költségvetési politika - mondta Mesterházy Attila, az MSZP miniszterelnök-jelöltje csütörtökön Budapesten.
febr. 19
1:18
IMF: Ukrajnának elegendő tartaléka van a gázszállítások kifizetésére (fidesz)
Ukrajnának elegendő tartaléka van, hogy kifizethesse az orosz gázszállításokat - vélte csütörtökön a Nemzetközi Valutaalap (IMF).
febr. 19
1:18
Nem sikerült a kupabravúr (szon)
Az már szerdán világossá vált, hogy a női röplabda Magyar Kupa – Kecskeméten rendezett – fináléjának egyik résztvevője a Vasas lesz, amely az elődöntőben 3:0-ra elhegedülte a Gödöllőt.
febr. 19
1:22
Fokozódik a koalíciós vita Hollandiában (fidesz)
Fokozódó koalíciós feszültségeket tükrözött Hollandiában az a csütörtök esti parlamenti vita, amelynek célja az elvben idén lejáró afganisztáni katonai misszió sorsának tárgyalása volt.
febr. 19
1:26
Meghalt négy NATO-katona a mardzsai offenzívában (fidesz)
Meghalt négy NATO-katona csütörtökön a dél-afganisztáni Mardzsa ellen indított offenzívában, ezzel kilencre emelkedett a nemzetközi erők vesztesége a művelet kezdete óta - jelentette be az atlanti szövetség.
febr. 19
1:30
Az EU-tagság jelenti a Nyugat-Balkán jövőjét (fidesz)
Az egész Nyugat-Balkán számára az EU-tagság jelenti a jövőt - jelentette ki csütörtökön Belgrádban Catherine Ashton, az EU külügyi és biztonságpolitikai főképviselője.
febr. 19
1:34
Rakétapajzs: Oroszország magyarázatot kér Bulgáriától (fidesz)
Oroszország magyarázatot kér Bulgáriától az amerikai rakétapajzs-elemek befogadását célzó terveiről - közölték csütörtökön Moszkvában.
febr. 19
1:38
Irán atomfegyveren dolgozik? (fidesz)
Elképzelhető, hogy Irán atomfegyver gyártására alkalmas urándúsítással kísérletezik - állapította meg a Nemzetközi Atomenergia-ügynökség (NAÜ) a sajtónak csütörtökön kiszivárogtatott jelentésében. Irán szerint a jelentés azt erősíti meg, hogy Teherán nukleáris tevékenysége békés célú.
febr. 19
1:54
Az ENSZ sátrakat kér Haiti számára (fidesz)
Az ENSZ arra kérte a világ közösségét, hogy minél több sátrat juttasson el Haitiba a karibi országot sújtó januári földrengés miatt fedél nélkül maradt emberek elszállásolására.
febr. 19
1:58
A FED 25 bázisponttal emelte a diszkontkamatot (fidesz)
Az amerikai jegybank szerepét betöltő FED helyi idő szerint csütörtökön - 2008 december óta elsőször - 25 bázisponttal 0,5 százalékról 0,75 százalékra emelte a kereskedelmi bankok számára nyújtott kölcsönök diszkontkamatát, a bejelentést követően a dollár erősödött.
febr. 19
2:02
Németország és Írország is tájékoztatást kért Izraeltől (fidesz)
Németország tájékoztatást kért csütörtökön az izraeli kormánytól a Hamász radikális palesztin mozgalom egyik vezetője ellen elkövetett gyilkos merénylettel kapcsolatban, az ír külügyminisztériumba pedig bekérették az izraeli nagykövetet ugyanezzel az üggyel összefüggésben.
febr. 19
2:06
Fegyveres katonák megrohamozták az elnöki palotát Nigerben (fidesz)
Fegyveres katonák megrohamozták a kormányzat székhelyét csütörtökön Niger fővárosában, Niameyben, és elhurcolták Mamadou Tandja elnököt - állítják különböző források. Egy névtelenséget kérő tisztviselő szerint államcsíny zajlik a nyugat-afrikai országban.
febr. 19
2:10
A rivális autógyárak profitálnak a Toyota problémáiból (fidesz)
A rivális autógyárak az Egyesült Államokban profitálnak a Toyota problémáiból - tudósított a CBS televízió csütörtökön azzal kapcsolatban, hogy a példátlan visszahívási sorozat újra elérheti a japán cég legnépszerűbb modelljét, a Corollát a szervókormány hibája miatt.
febr. 19
2:12
Tovább nőhet az idén a problémás hitelek aránya (fidesz)
A problémás hitelek aránya a hazai bankrendszer kihelyezéseit tekintve tovább nőhet az idén, amíg nem indul be a gazdasági növekedés, nem javulnak a hitelportfóliók - mondta Farkas Ádám, a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének (PSZÁF) elnöke csütörtökön Budapesten, a Magyar Közgazdasági Társaság rendezvényén.
febr. 19
2:16
Meghalt hét afgán rendőr (fidesz)
Életét vesztette hét afgán rendőr, két másik pedig megsebesült csütörtökön a NATO által tévedésből végrehajtott légicsapásban az ország északi részén - közölte a kabuli belügyminisztérium.
febr. 19
2:20
Medvegyev rendet tesz a belügyminisztériumban (fidesz)
Dmitrij Medvegyev orosz elnök csütörtökön jelentős személyi változtatásokat hajtott végre a visszaélési botrányoktól hangos belügyi szerveknél.
febr. 19
2:24
Négy iszlamista harcossal végzett egy légicsapás (fidesz)
Négy iszlamista harcossal végeztek egy pilóta nélküli amerikai repülőgépről indított rakéták csütörtökön Pakisztán északnyugati részén - közölték pakisztáni katonai tisztségviselők.
febr. 19
2:28
Több ezer milliárdos európai refinanszírozási kötelezettség (fidesz)
Az eurózóna öt legeladósodottabb országának 2,85 ezer milliárd euró kötvényt és szindikált hitelt kell refinanszíroznia a következő három évben - a Thomson Reuters csütörtökön közölt adata szerint.
febr. 19
2:30
Durvul (fidesz)
Papírforma szerint nekem most jól fel kellene háborodnom. Hiszen az mégiscsak képtelenség, hogy a kampány kezdete óta komoly, országos ügyekben nyilatkozó szocialista politikust nem lehet igazmondáson kapni! És nem csupán arról van szó, hogy ordas hazugságokat hallunk nyugdíjról, gazdaságról, sikeres válságkezelésről, megvédett otthonokról és így tovább, hanem arról, hogy e megszólalásokban még…
febr. 19
5:12
Hármat kapott a jobbikos Vona Gábor (168 Óra Online)
A Fidesz 33, az MSZP pedig 15 százalékot érne el a Századvég Alapítvány felmérése szerint, ha most vasárnap lennének a választások. A Jobbik támogatottsága öt százalék, vagyis elérné a parlamenti küszöböt, míg az MDF és az LMP 3-3 százalékon áll. A megkérdezettek legnagyobb része Orbán Viktort látná szívesen a miniszterelnöki poszton, míg Mesterházy Attila 13, Bokros Lajos 12, Vona Gábor pedig 3…
febr. 19
5:12
Kirúgták a TV2 sztárját! Tegnap este távozott végleg a műsorból (ATV)
Utoljára még nehéz helyzetbe is került.
febr. 19
5:14
„Kell egy pofon?” Kidobták az MSZP aktivistáit a lakóparkból (ATV)
Az incidens szerdán a kora esti órákban történt a Taraliget Lakóparkban, a Kőbányai úton. Információink szerint a lakóparkot építtető cég tulajdonosa fideszes önkormányzati képviselő volt.
febr. 19
5:30
Figyelmes falubieliek mentették meg egy férfi életét (teol)
Ha csak egy nappal később találják meg, vélhetően már halott lett volna az a férfi, akit a falugondnok és két településőr mentett meg.
febr. 19
5:45
Pálinkával is "kínálják" egymást a pártok a kampányban (Inforádió)
Nem értenek egyet a pártok a pálinkafőzés legalizálásában sem. A Fidesz múlt héten javasolta, hogy bizonyos mennyiségig, saját használatra lehessen otthon is pálinkát főzni. A szocialisták viszont úgy látják, mindez népegészségügyi gondokat okozna. A szakma is tiltakozik: állítólag nem a piacot féltik, sokkal inkább az eredetvédett pálinka minőségromlásától tartanak.
febr. 19
6:06
Többféle támogatásra számíthatnak a nyugdíjasok (Népszava)
Bár szigorodott a nyugdíjrendszer, a rászoruló nyugdíjasok segélyt és emelést kapnak, a "rossz évben" nyugdíjba vonulók ellátását korrigálták. Annak ellenére, hogy a Fidesz "nekiment" a nyugdíjrendszernek, és az egyéni számlán alapuló svéd modell bevezetéséről beszéltek, nemrég Orbán Viktor pártelnök mégis egyetértett a kormány álláspontjával.
febr. 19
6:24
Tovább bonyolódik az UD-ügy: újabb felvétel kerülhet nyilvánosságra (Népszava)
Újabb hangfelvétel kerülhet nyilvánosságra az UD ZRt.-vel kapcsolatos megfigyelési ügyben, miután azt a Dávid Ibolya ellen indított személyiségi jogi perben a bizonyítékokhoz csatolta az MDF-elnök ügyvédje: a felvételen Horváth József, a cég egyik vezetője és Tombor András, Orbán Viktor egykori tanácsadója beszélgetnek.
febr. 19
6:26
Arató: nincs kifogás az iskolai szegregációra (Népszava)
Jelentős ítélet született a kerepesi általános iskola ügyében - nyilatkozta lapunknak Arató Gergely. Az Oktatási és Kulturális Minisztérium államtitkára szerint ugyanis az Oktatási Hivatal (OH) eljárását jóváhagyó bírósági döntés nem csak azt bizonyítja, hogy a hivatal eljár és szakszerűen jár el, hanem azt is, hogy az erőszakos szegregációt Magyarországon egyetlen oktatási intézmény sem "úszhatja…
febr. 19
6:28
Már előzetes letartóztatásban van a rektor (Népszava)
Ártatlannak vallotta magát, ennek ellenére március 18-áig előzetes letartóztatásba helyezte Szabó Jánost és gyanúsított társát a Budai Központi Kerületi Bíróság - a végzés nem jogerős. A Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem rektorát hivatali befolyással üzérkedés bűntette miatt gyanúsítják, miután Szabó a hírek szerint még tavaly augusztusban megzsarolta a DHL szállítmányozási cég magyarországi…
febr. 19
6:30
Elfogytak a határidők a dossziétörvény körül (Népszava)
Vannak ugyan elképzelései a Fidesznek, de egyelőre nem árul el semmit arról, mit tenne az állambiztonsági iratok nagyobb nyilvánosságáért. Mindez azután lehet különösen fontos, hogy kiderült: ebben a ciklusban már nem lesz semmiféle dossziétörvény.
febr. 19
6:32
Módszeres jobboldali hatalomátvétel a köztévénél (Népszava)
A választásokig folytatódnak a személycserék, a kormányváltáskor pedig tarolás lesz - így látja Vásárhelyi Mária médiaszociológus a Magyar Televíziónál uralkodó helyzetet. A lapunk által megkérdezett szakértők hozzá hasonlóan úgy látják, folytatódik a jobboldali hatalomátvétel, egyre több vezető posztot az ellenzéki pártokhoz köthető televíziósok vesznek át.
febr. 19
6:39
Bencze József: a rendőrség érdekében kértem bocsánatot 2006 őszéért (Inforádió)
A rendőrség két évvel ezelőtt új stratégiát fogalmazott meg, hogy hatékonyabban tudjon a gazdasági bűncselekményekkel szemben fellépni. Ezért a befolyással üzérkedéssel vagy a vesztegetéssel kapcsolatos ügyekben duplájára nőtt a 2009-ben befejezett ügyek száma - nyilatkozta Bencze József az InfoRádió Aréna című műsorában. Az országos rendőrfőkapitány arról is beszélt, hogy a 2006 őszi rendőrségi…
febr. 19
6:57
Az MDF ma már inkább az LMP felé nyitna? - lapszemle (Inforádió)
A Magyar Nemzet arról ír, hogy a Bokros Lajos mögött álló tanácsadói körben felvetődött annak a lehetősége, hogy a vergődő MDF-SZDSZ helyett a Lehet Más a Politika (LMP) nevű párttal több értelme volna együttműködni. Az MDF listavezetője által a pártnak küldött keddi ultimátum akár a lelépési terv része is lehet, legalábbis ürügyként szolgálhat az esetleges távozáshoz. A lap LMP-s forrása szerint…
febr. 19
6:59
Norvégia két aranyat is szerzett csütörtökön Vancouverben (Inforádió)
A vancouveri téli olimpiai csütörtöki versenynapja többek között a 100. norvég aranyat, illetve a műkorcsolyázóknál a Jevgenyij Pljuscsenkót legyőző amerikai Evan Lysacek diadalát hozta. A magyarok közül az alpesi síző Berecz Anna szuper kombinációban a 27. lett, míg a férfi sílövők 20 km-es egyéni versenyszámában Tagscherer Imre 82. helyen zárt.
febr. 19
7:00
MSZP-snek szánták: fehér por ömlött ki a postán (168 Óra Online)
Hivatalos válaszküldeményben is eljuttathatják ajánlószelvényeket az egyik jelöltnek a választók. Úgy tűnik, valaki most egészen mást tett a borítékba.
febr. 19
7:00
„Tisztelem, becsülöm őket”: Fideszes jelölt a Jobbikról (ATV)
A Molnár Oszkár helyett indított politikussal a HVG.hu közöl interjút.
febr. 19
7:15
Kövér László: "Önnek nem válaszolok" (HVG)
Amikor Király András, a Jobbik szóvivője Magyar Írószövetség csütörtöki budapesti rendezvényén agresszíven kérdőre vonta Kövér Lászlót, aki Radikalizmus Magyarországon címmel tartott előadást, a Fidesz választmányi elnöke egyszerűen nem volt hajlandó szóba állni a szóvivővel, aki egyszersmind a szélsőjobbos Barikád hetilapnak is munkatársa. Mindez előrevetíti, milyen viszonyban lesz a Fidesz és a…
febr. 19
7:18
Pénteken kezdik a tömeggyilkosságot tervezõ budapesti egyetemista elmeorvosi vizsgálatát - RTL Híradó (boon)
Pénteken kezdõdik a tömeggyilkosságot tervezõ budapesti egyetemista elmeorvosi vizsgálata.
febr. 19
7:18
Eljegyezte fiatal szerelmét a magyar sztárműsorvezető! Nemrég buktak le! (ATV)
Köves aranyékszer díszelgett a hölgy kezén.
febr. 19
7:20
Ma lesznek a perbeszédek a Zsanett-ügyben (boon)
Pénteken lesznek a perbeszédek a Zsanett-ügyben a Fõvárosi Bíróságon. A bíróság a pótmagánvádló Zsanett vádindítványa alapján folytat büntetõeljárást öt rendõr ellen erõszakos közösülés, személyi szabadság megsértése, zsarolás és vesztegetés miatt.
febr. 19
7:22
Titkos felvételek a BKV-nál? - Magyar Nemzet (boon)
Saját biztonsága érdekében a BKV volt informatikai igazgatója hang- és képfelvételeket készíthetett a gyanús ügyeiben - tudta meg a Magyar Nemzet.
febr. 19
7:33
Bejelentővédelem óvja a korrupciós ügyeket "feldobó" munkavállalókat (Inforádió)
A korábbi tervekkel ellentétben március 1-től nem jön létre a Közbeszerzési és Közérdekvédelmi Hivatal, mivel az Országgyűlés jövő hétfőn nem szavaz újra a köztársasági elnök által korábban alá nem írt, megfontolásra visszaküldött törvényről. Április 1-től létrejön a bejelentővédelem intézménye.
febr. 19
7:33
Eladnak itt mindent: Az OPNi év végén találhat új gazdára (ma.hu)
Három kórház 19 ingatlanja vált feleslegessé a kórházi kapacitások csökkentése után, az ingóságok nagy része elkelt, a legértékesebb ingatlan, az OPNI érékesítésére az év második felében kerülhet sor - írja pénteki számában a Világgazdaság.
febr. 19
7:35
Segítő jobbot nyújtana Kiss Péter (ma.hu)
A szocialisták programjának a Fidesz álláspontjával szemben éppen az a lényege, hogy nem "egyharmad-kétharmados Magyarországot kell csinálni" - nyilatkozta a Népszavának Kiss Péter társadalompolitikai miniszter, az MSZP alelnöke.
febr. 19
7:36
Krisztina, péntek szépe (szon)
Kriszta nővére bíztatására vett részt a nap szépe fotózáson, amire azóta is kellemes emlékként gondol vissza.
febr. 19
7:36
Bukovinai táncokat adnak elő Pécsen (teol)
A Teveli Fiatalok Egyesülete meghívást kapott a szombati nemzetközi estre, amelyen a magyarországi kultúrát képviselve bukovinai táncokat adnak elő.
febr. 19
7:36
A sajtóra tett volna szájkosarat a letartóztatott rektor + videó (ATV)
Zamecsnik Péter nem tartja indokoltnak Szabó János előzetes letartóztatást.
febr. 19
7:51
Vita Magyarország jövőjéről (Inforádió)
Koppenhága után: Környezettudatos gondolkodást, politikát és cselekvést a fenntartható fejlődésért címmel pénteken rendezik meg a II. Magyarországi Klímacsúcsot Budapesten.
febr. 19
7:51
Matek a mumus az idei felvételin (ma.hu)
Nehéz a matematikai felvételi vizsga, ami eldöntötte több mint hatvanezer középiskolába jelentkező sorsát - írja a Magyar Nemzet.
febr. 19
7:53
Bencze: márciustól interneten megnézhető, miért büntet a rendőrség (Inforádió)
Bruttó 110 ezer forintos fizetéssel kezdi a pályáját a rendőrség kötelékében egy tiszthelyettes - mondta az országos rendőrfőkapitány a rendvédelmi szervek problémáit sorolva. Bencze József arról is beszélt, hogy a rendőrség új rendszere az objektív felelősség minden pillanatát fel tudja dolgozni. A kamerák képeit továbbítja egy szerverre, ez beavatkozás-mentessé teszi. Aki kételkedik abban, hogy…

Keresés