2010. február 19. péntek

febr. 19
1:18
Mesterházy pluszpénz ígért a nyugdíjasoknak (HVG)
Az idősek akár egyheti nyugdíjuknak megfelelő prémiumot is kézhez vehetnek az év végén, amennyiben marad a jelenlegi kormány által folytatott költségvetési politika - mondta Mesterházy Attila, az MSZP miniszterelnök-jelöltje csütörtökön Budapesten.
febr. 19
1:18
Nem sikerült a kupabravúr (szon)
Az már szerdán világossá vált, hogy a női röplabda Magyar Kupa – Kecskeméten rendezett – fináléjának egyik résztvevője a Vasas lesz, amely az elődöntőben 3:0-ra elhegedülte a Gödöllőt.
febr. 19
5:12
Hármat kapott a jobbikos Vona Gábor (168 Óra Online)
A Fidesz 33, az MSZP pedig 15 százalékot érne el a Századvég Alapítvány felmérése szerint, ha most vasárnap lennének a választások. A Jobbik támogatottsága öt százalék, vagyis elérné a parlamenti küszöböt, míg az MDF és az LMP 3-3 százalékon áll. A megkérdezettek legnagyobb része Orbán Viktort látná szívesen a miniszterelnöki poszton, míg Mesterházy Attila 13, Bokros Lajos 12, Vona Gábor pedig 3…
febr. 19
5:12
Kirúgták a TV2 sztárját! Tegnap este távozott végleg a műsorból (ATV)
Utoljára még nehéz helyzetbe is került.
febr. 19
5:14
„Kell egy pofon?” Kidobták az MSZP aktivistáit a lakóparkból (ATV)
Az incidens szerdán a kora esti órákban történt a Taraliget Lakóparkban, a Kőbányai úton. Információink szerint a lakóparkot építtető cég tulajdonosa fideszes önkormányzati képviselő volt.
febr. 19
5:45
Pálinkával is "kínálják" egymást a pártok a kampányban (Infostart)
Nem értenek egyet a pártok a pálinkafőzés legalizálásában sem. A Fidesz múlt héten javasolta, hogy bizonyos mennyiségig, saját használatra lehessen otthon is pálinkát főzni. A szocialisták viszont úgy látják, mindez népegészségügyi gondokat okozna. A szakma is tiltakozik: állítólag nem a piacot féltik, sokkal inkább az eredetvédett pálinka minőségromlásától tartanak.
febr. 19
6:06
Többféle támogatásra számíthatnak a nyugdíjasok (Népszava)
Bár szigorodott a nyugdíjrendszer, a rászoruló nyugdíjasok segélyt és emelést kapnak, a "rossz évben" nyugdíjba vonulók ellátását korrigálták. Annak ellenére, hogy a Fidesz "nekiment" a nyugdíjrendszernek, és az egyéni számlán alapuló svéd modell bevezetéséről beszéltek, nemrég Orbán Viktor pártelnök mégis egyetértett a kormány álláspontjával.
febr. 19
6:24
Tovább bonyolódik az UD-ügy: újabb felvétel kerülhet nyilvánosságra (Népszava)
Újabb hangfelvétel kerülhet nyilvánosságra az UD ZRt.-vel kapcsolatos megfigyelési ügyben, miután azt a Dávid Ibolya ellen indított személyiségi jogi perben a bizonyítékokhoz csatolta az MDF-elnök ügyvédje: a felvételen Horváth József, a cég egyik vezetője és Tombor András, Orbán Viktor egykori tanácsadója beszélgetnek.
febr. 19
6:26
Arató: nincs kifogás az iskolai szegregációra (Népszava)
Jelentős ítélet született a kerepesi általános iskola ügyében - nyilatkozta lapunknak Arató Gergely. Az Oktatási és Kulturális Minisztérium államtitkára szerint ugyanis az Oktatási Hivatal (OH) eljárását jóváhagyó bírósági döntés nem csak azt bizonyítja, hogy a hivatal eljár és szakszerűen jár el, hanem azt is, hogy az erőszakos szegregációt Magyarországon egyetlen oktatási intézmény sem "úszhatja…
febr. 19
6:28
Már előzetes letartóztatásban van a rektor (Népszava)
Ártatlannak vallotta magát, ennek ellenére március 18-áig előzetes letartóztatásba helyezte Szabó Jánost és gyanúsított társát a Budai Központi Kerületi Bíróság - a végzés nem jogerős. A Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem rektorát hivatali befolyással üzérkedés bűntette miatt gyanúsítják, miután Szabó a hírek szerint még tavaly augusztusban megzsarolta a DHL szállítmányozási cég magyarországi…
febr. 19
6:30
Elfogytak a határidők a dossziétörvény körül (Népszava)
Vannak ugyan elképzelései a Fidesznek, de egyelőre nem árul el semmit arról, mit tenne az állambiztonsági iratok nagyobb nyilvánosságáért. Mindez azután lehet különösen fontos, hogy kiderült: ebben a ciklusban már nem lesz semmiféle dossziétörvény.
febr. 19
6:32
Módszeres jobboldali hatalomátvétel a köztévénél (Népszava)
A választásokig folytatódnak a személycserék, a kormányváltáskor pedig tarolás lesz - így látja Vásárhelyi Mária médiaszociológus a Magyar Televíziónál uralkodó helyzetet. A lapunk által megkérdezett szakértők hozzá hasonlóan úgy látják, folytatódik a jobboldali hatalomátvétel, egyre több vezető posztot az ellenzéki pártokhoz köthető televíziósok vesznek át.
febr. 19
6:39
Bencze József: a rendőrség érdekében kértem bocsánatot 2006 őszéért (Infostart)
A rendőrség két évvel ezelőtt új stratégiát fogalmazott meg, hogy hatékonyabban tudjon a gazdasági bűncselekményekkel szemben fellépni. Ezért a befolyással üzérkedéssel vagy a vesztegetéssel kapcsolatos ügyekben duplájára nőtt a 2009-ben befejezett ügyek száma - nyilatkozta Bencze József az InfoRádió Aréna című műsorában. Az országos rendőrfőkapitány arról is beszélt, hogy a 2006 őszi rendőrségi…
febr. 19
6:57
Az MDF ma már inkább az LMP felé nyitna? - lapszemle (Infostart)
A Magyar Nemzet arról ír, hogy a Bokros Lajos mögött álló tanácsadói körben felvetődött annak a lehetősége, hogy a vergődő MDF-SZDSZ helyett a Lehet Más a Politika (LMP) nevű párttal több értelme volna együttműködni. Az MDF listavezetője által a pártnak küldött keddi ultimátum akár a lelépési terv része is lehet, legalábbis ürügyként szolgálhat az esetleges távozáshoz. A lap LMP-s forrása szerint…
febr. 19
6:59
Norvégia két aranyat is szerzett csütörtökön Vancouverben (Infostart)
A vancouveri téli olimpiai csütörtöki versenynapja többek között a 100. norvég aranyat, illetve a műkorcsolyázóknál a Jevgenyij Pljuscsenkót legyőző amerikai Evan Lysacek diadalát hozta. A magyarok közül az alpesi síző Berecz Anna szuper kombinációban a 27. lett, míg a férfi sílövők 20 km-es egyéni versenyszámában Tagscherer Imre 82. helyen zárt.
febr. 19
7:00
MSZP-snek szánták: fehér por ömlött ki a postán (168 Óra Online)
Hivatalos válaszküldeményben is eljuttathatják ajánlószelvényeket az egyik jelöltnek a választók. Úgy tűnik, valaki most egészen mást tett a borítékba.
febr. 19
7:00
„Tisztelem, becsülöm őket”: Fideszes jelölt a Jobbikról (ATV)
A Molnár Oszkár helyett indított politikussal a HVG.hu közöl interjút.
febr. 19
7:15
Kövér László: "Önnek nem válaszolok" (HVG)
Amikor Király András, a Jobbik szóvivője Magyar Írószövetség csütörtöki budapesti rendezvényén agresszíven kérdőre vonta Kövér Lászlót, aki Radikalizmus Magyarországon címmel tartott előadást, a Fidesz választmányi elnöke egyszerűen nem volt hajlandó szóba állni a szóvivővel, aki egyszersmind a szélsőjobbos Barikád hetilapnak is munkatársa. Mindez előrevetíti, milyen viszonyban lesz a Fidesz és a…
febr. 19
7:18
Pénteken kezdik a tömeggyilkosságot tervezõ budapesti egyetemista elmeorvosi vizsgálatát - RTL Híradó (boon)
Pénteken kezdõdik a tömeggyilkosságot tervezõ budapesti egyetemista elmeorvosi vizsgálata.
febr. 19
7:18
Eljegyezte fiatal szerelmét a magyar sztárműsorvezető! Nemrég buktak le! (ATV)
Köves aranyékszer díszelgett a hölgy kezén.
febr. 19
7:20
Ma lesznek a perbeszédek a Zsanett-ügyben (boon)
Pénteken lesznek a perbeszédek a Zsanett-ügyben a Fõvárosi Bíróságon. A bíróság a pótmagánvádló Zsanett vádindítványa alapján folytat büntetõeljárást öt rendõr ellen erõszakos közösülés, személyi szabadság megsértése, zsarolás és vesztegetés miatt.
febr. 19
7:22
Titkos felvételek a BKV-nál? - Magyar Nemzet (boon)
Saját biztonsága érdekében a BKV volt informatikai igazgatója hang- és képfelvételeket készíthetett a gyanús ügyeiben - tudta meg a Magyar Nemzet.
febr. 19
7:33
Bejelentővédelem óvja a korrupciós ügyeket "feldobó" munkavállalókat (Infostart)
A korábbi tervekkel ellentétben március 1-től nem jön létre a Közbeszerzési és Közérdekvédelmi Hivatal, mivel az Országgyűlés jövő hétfőn nem szavaz újra a köztársasági elnök által korábban alá nem írt, megfontolásra visszaküldött törvényről. Április 1-től létrejön a bejelentővédelem intézménye.
febr. 19
7:33
Eladnak itt mindent: Az OPNi év végén találhat új gazdára (ma.hu)
Három kórház 19 ingatlanja vált feleslegessé a kórházi kapacitások csökkentése után, az ingóságok nagy része elkelt, a legértékesebb ingatlan, az OPNI érékesítésére az év második felében kerülhet sor - írja pénteki számában a Világgazdaság.
febr. 19
7:35
Segítő jobbot nyújtana Kiss Péter (ma.hu)
A szocialisták programjának a Fidesz álláspontjával szemben éppen az a lényege, hogy nem "egyharmad-kétharmados Magyarországot kell csinálni" - nyilatkozta a Népszavának Kiss Péter társadalompolitikai miniszter, az MSZP alelnöke.
febr. 19
7:36
Krisztina, péntek szépe (szon)
Kriszta nővére bíztatására vett részt a nap szépe fotózáson, amire azóta is kellemes emlékként gondol vissza.
febr. 19
7:36
A sajtóra tett volna szájkosarat a letartóztatott rektor + videó (ATV)
Zamecsnik Péter nem tartja indokoltnak Szabó János előzetes letartóztatást.
febr. 19
7:51
Vita Magyarország jövőjéről (Infostart)
Koppenhága után: Környezettudatos gondolkodást, politikát és cselekvést a fenntartható fejlődésért címmel pénteken rendezik meg a II. Magyarországi Klímacsúcsot Budapesten.
febr. 19
7:51
Matek a mumus az idei felvételin (ma.hu)
Nehéz a matematikai felvételi vizsga, ami eldöntötte több mint hatvanezer középiskolába jelentkező sorsát - írja a Magyar Nemzet.
febr. 19
7:53
Bencze: márciustól interneten megnézhető, miért büntet a rendőrség (Infostart)
Bruttó 110 ezer forintos fizetéssel kezdi a pályáját a rendőrség kötelékében egy tiszthelyettes - mondta az országos rendőrfőkapitány a rendvédelmi szervek problémáit sorolva. Bencze József arról is beszélt, hogy a rendőrség új rendszere az objektív felelősség minden pillanatát fel tudja dolgozni. A kamerák képeit továbbítja egy szerverre, ez beavatkozás-mentessé teszi. Aki kételkedik abban, hogy…
febr. 19
7:54
– Én akkor is a balra szavazok! - kiáltott oda a Jobbikosoknak (168 Óra Online)
Aktivisták sáskahadai gyűjtik a kopogtatócédulákat. Nagy a tét: ki tudja előbb megszerezni az adott térség ajánlószelvényeit. A jelöltek segítői nem feltétlenül a pártjuknak gyűjtenek, sokszor inkább a rivális ellen. Vannak, akik az ellenpárt emberének adják ki magukat, mások üzletelnek, megtévesztenek, vagyis – jó magyar szokás szerint – ügyeskednek. Elavult-e a rendszerváltáskor bevezetett…
febr. 19
7:54
Az MDF "saját belső demokráciáját" orvosolja (Népszava)
Országos választmányi ülést tart ma délután az MDF. Dávid Ibolya pártelnök szerdán úgy fogalmazott: a választmány a párt "saját belső demokráciája" okozta "nehézségek" kezelése érdekében ül össze.
febr. 19
7:54
Nemesbikki ügy: ítélet született (boon)
Miskolc - Feltételes szabadlábra került a marcangolós kutyái miatt megvádolt nemesbikki férfi.
febr. 19
8:09
Magyar Nemzet: lehangoló eredmények a felvételin (HVG)
Nehéz a matematikai felvételi vizsga, ami eldöntötte több mint hatvanezer középiskolába jelentkező sorsát - írja a Magyar Nemzet.
febr. 19
8:09
Baleset az M5-ös autópályán a köd miatt (Infostart)
Két embert kórházba szállítottak, miután egy kistehergépkocsi egy, előzőleg a szalagkorlátnak ütközött és felborult kamionba szaladt az M5-ös autópálya 104-es kilométerénél pénteken reggel - közölte az MTI-vel a rendőrség.
febr. 19
8:09
Közérdekvédelmi hivatal helyett bejelentővédelem lesz (ma.hu)
A korábbi tervekkel ellentétben március 1-től nem jön létre a Közbeszerzési és Közérdekvédelmi Hivatal, mivel az Országgyűlés jövő hétfőn nem szavaz újra a köztársasági elnök által korábban alá nem írt, megfontolásra visszaküldött törvényről - tudta meg az MTI.
febr. 19
8:12
Még négy hétig jelentkezhetnek külképviseleti szavazásra (Népszava)
Még négy hétig, március 19-ig jelentkezhetnek a külképviseleti névjegyzékbe azok a választójoggal rendelkező magyar állampolgárok, akik az áprilisi országgyűlési választás napjain nem tartózkodnak Magyarországon.
febr. 19
8:12
Mától ismét csak az autók adásvételnél kell eredetiség vizsgálatot csináltatni (boon)
Péntektõl ismét csak akkor kell eredetiség vizsgálatra vinni az autókat, ha adásvétel történik.
febr. 19
8:27
Választás 2010: nyilvántartásba vették az első képviselőjelölteket (HVG)
Hivatalosan is nyilvántartásba vették az első képviselőjelölteket az áprilisi országgyűlési választásra, ez pedig azt jelenti, hogy beülhetnek az első delegáltak az országgyűlési egyéni választókerületi választási bizottságokba (oevb).
febr. 19
8:30
Megvannak az első nyilvántartásba vett képviselőjelöltek (Népszava)
Hivatalosan is nyilvántartásba vették az első képviselőjelölteket az áprilisi országgyűlési választásra, ez pedig azt jelenti, hogy beülhetnek az első delegáltak az országgyűlési egyéni választókerületi választási bizottságokba (oevb).
febr. 19
8:30
A leggyakoribb hibák az adóbevallás kitöltésénél + videó (ATV)
Leggyakrabban az aláírás marad el.
febr. 19
8:32
Adásban vallotta be az ismert műsorvezető, hogy megölte partnerét (ATV)
Az áldozat AIDS-es volt, ezért segítette a halálba.
febr. 19
8:45
Nem jön létre márciustól a közérdekvédelmi hivatal (HVG)
A korábbi tervekkel ellentétben március 1-től nem jön létre a Közbeszerzési és Közérdekvédelmi Hivatal, mivel az Országgyűlés jövő hétfőn nem szavaz újra a köztársasági elnök által korábban alá nem írt, megfontolásra visszaküldött törvényről - tudta meg az MTI.
febr. 19
8:45
Sok-sok eső lesz hétvégén (ma.hu)
Pénteken reggel párássá válik a levegő, többfelé számíthatunk ködfoltokra. Napközben erősen felhős, vagy borult lesz az ég és eleinte elszórtan, majd délnyugat felől egyre többfelé várható eső, zápor. Néhol kiadós mennyiségű eső hullhat.
febr. 19
8:47
A Fidesz az óvodások nemi szerepe miatt aggódik (HVG)
A Fidesz elnöksége tiltakozik az ellen, hogy az óvodákban háttérbe szorítsák a nemi szerepet a gyermekekben egy tavaly novemberi kormányrendelet alapján - közölte a párt csütörtökön.
febr. 19
8:48
Beborozott 10 diáklány, a fiúk füves cigit szívtak (ATV)
Amikor 16-ról 18 évre emelték a tankötelezettség korhatárát, merényletet követtek el a szakiskolák ellen - idézi Bugya Lászlót, a mátészalkai szakképző iskola igazgatóját a Népszabadság.
febr. 19
9:03
Karambolsorozat az M5-ösön: több jármű rohant egymásba (HVG)
Két ember sérült meg, mikor több autó egymásnak rohant egy felborult kamion miatt az M5-ösön - értesült a HavariaPress.
febr. 19
9:03
Megint BKV, lakáshitelek és nemzeti vagyon a lapszemlében (orientpress)
Fuzik Zsolt, a BKV volt informatikai igazgatója saját biztonsága érdekében hang- és képfelvételeket készíthetett a BKV gyanús ügyeiben érkező politikai kérésekről - tudta meg a Magyar Nemzet. Közérdekű keresetet nyújt be márciusban a bíróságra a pénzügyi felügyelet (PSZÁF) több, lakáshitelezéssel foglalkozó pénzügyi vállalkozás szerződései miatt - írja a Népszabadság. A Magyar Hírlap arról számol…
febr. 19
9:05
Dávid Ibolyáék ma ráncba szedik pártot (HVG)
Összeül pénteken az MDF országos választmánya, amelyen várhatóan fegyelmezett, egységes kommunikációs alapelveket vezetnek be.
febr. 19
9:05
Bokros átigazolna az LMP-be? (orientpress)
Az LMP listavezetője szerint meglepő és mulatságos az a hír, miszerint Bokros Lajos az MDF-SZDSZ helyett az LMP felé orientálódna - számol be róla a Híradó. A Magyar Nemzet arról cikkezik: pénteken tartja országos választmányi ülését a párt, és Bokros állítólag egy korábbi elektronikus levélben közölte, visszalép a miniszterelnök-jelöltségtől és a párt listavezetői posztjáról, ha a vezetők nem…

Keresés