2010. február 19. péntek

febr. 19
0:00
Ősszel jön a Sid Meier's Civilization V (sg)
A 2K Games ma hivatalosan is fellebbentette a fátylat a Firaxis Games műhelyében készülő Sid Meier's Civilization következő, ötödik részéről.
febr. 19
0:04
Előkészületben az Amerikai pite 4 (sg)
Újságírói információk szerint megvannak az új Amerikai pite-film forgatókönyvének az írói. A folytatást afféle rebootként is lehet kezelni, s a tervek szerint az eredeti filmes pár karaktere is visszatérne.
febr. 19
0:42
Új Nier trailer (PC Dome)
Egy friss videó az akció-RPG-ről.
febr. 19
0:45
Remedy: Több tervünk is van az Alan Wake-el (Game Channel Online)
Az Alan Wake már most ígéretesnek tűnik, a történet pedig a számítások szerint kiváló lesz. Olyannyira, hogy a Remedy emberei elgondolkodtak az Alan Wake más formában való megjelentetésén is. Hogy ez pontosan mit is jelent, azt egyelőre nem lehet tudni, de egy filmadaptáció elég esélyesnek tűnik. Sam Lake, az Alan Wake írój...
febr. 19
0:54
Csak nyáron tér vissza a Hősök (sg)
A TV2 márciusban több sorozatot is elindít, illetve folytat, de pár széria rajongói bizony hoppon maradnak, hiszen a Monk - A flúgos nyomozó vagy a Hősök csak nyáron folytatódik.
febr. 19
1:12
Tinédzser korú kalózokat vettek őrizetbe Lengyelországban (sg)
Három személyt, köztük egy 17 és egy 16 éves tinédzsert vettek őrizetbe a lengyel hatóságok.
febr. 19
1:16
Jöhet a Microsoft-Yahoo ügylet (sg)
Igent mondott a Microsoft-Yahoo ügyletre az unió trösztellenes hatósága.
febr. 19
1:20
Üres lakások a "Raboljon ki, kérem!" weboldalon (sg)
A PleaseRobMe honlapon a Twitter, és az ehhez hasonló, helyzetmeghatározó szolgáltatással egybekötött közösségi portálok, alkalmazások veszélyeire hívják fel a figyelmet.
febr. 19
1:24
Eredményes volt a HP költségcsökkentése (sg)
Meghozták az eredményüket a kíméletlen költségcsökkentések, illetve a piac élénkülése a Hewlett-Packardnál.
febr. 19
1:30
Magyarul is ért a Microsoft vírusvédelmi szoftvere (sg)
A Microsoft ingyenes vírusvédelmi szoftvere immár magyarul is elérhető az otthoni felhasználók számára.
febr. 19
1:48
Nem a technológiától, hanem a felhasználótól függ a biztonság (sg)
A közösségi hálók rendszere az internetes bűnözők új játszótere. A kiberbűnözők előtt megnyíló lehetőségek sokkal inkább a felhasználóktól, mintsem a technológiától függnek.
febr. 19
1:52
2 millió dollárt kapott a Google-tól a Wikimedia (sg)
A Wikimedia Alapítvány számára 2 millió dolláros támogatást utalt át a webes óriáscég. A lépés azért meglepő, mert a Google korábban nem támogatta ilyen módon a Wikipediát kiadó szervezetet.
febr. 19
2:24
Több ezren vallottak be adóhátralékot Németországban (sg)
A Németországban a közelmúltban kirobbant adócsalási botrány nyomán már megközelíti a 3 ezret azoknak a száma, akik önkéntes vallomást tettek a hatóságoknál adóhátralékaikról.
febr. 19
2:28
Az oknyomozó újságírás paradicsoma lehet Izland (sg)
Egy javaslatcsomag fokozott védelmet nyújtana azoknak a riportereknek, akik mélyre akarnak ásni, nagyot akarnak ütni és nem akarnak pereskedni.
febr. 19
2:32
Online szavazás Magyarország kedvenc ételéről (sg)
A www.kedvencetel.hu oldalon szavazhatnak az érdeklődők Magyarország kedvenc ételére leves, főétel és desszert kategóriában.
febr. 19
2:36
StarCraft II-gépigény (sg)
Elindult a StarCraft II zárt tesztelése, amivel kapcsolatban a Blizzard nyilvánosságra hozta a minimális konfigurációt is.
febr. 19
2:40
20 éves az Adobe Photoshop (sg)
Az Adobe Photoshop, a szoftver, amely új alapokra helyezte a kreativitást a digitális korban, pontosan ma 2010. február 19-én lett 20 éves.
febr. 19
5:57
Frissült a 64 bites Flash Player 10 for Linux (hup.hu)
Az Adobe 2008 végén jelentette be a 64 bites, linuxos Flash Player 10 alpha állapotú verzióját. Azóta nem sikerült továbblépni az "alpha" állapotból, de a napokban (2010. február 11.) frissült a "Flash Player 10 for 64-bit Linux" csomag. A frissített verzió elérhető innen.
febr. 19
5:59
13. NetBSD Hackathon (hup.hu)
A NetBSD közösség 2010. február 19. és 22. között rendezi meg a 13. NetBSD Hackathont. A támogatók és érdeklődők a #netbsd-code csatornán (FreeNode, irc.freenode.net) csatlakozhatnak a kódjavítókhoz. A részletek itt olvashatók.
febr. 19
6:01
2 millió dolláros adományt ajánlott fel a Google a Wikimedia-nak (hup.hu)
Ismét nagyobb adományt kapott a Wikipedia mögött álló Wikimedia alapítvány. Tavaly augusztusban az eBay alapítója, Pierre Omidya és felesége által létrehozott Omidyar Network adományozott 2 millió dollárt a szervezetnek, most pedig a Google jelentette be, hogy ugyanennyivel támogatja meg a Wikipedia üzemeltetését végző non-profit Wikimedia-t. A hírt Jimmy Wales, a Wikipedia társalapítója közölte…
febr. 19
6:03
Penguin.SWF: "Mac API dzsungel" (hup.hu)
Mike Melanson Adobe fejlesztő nemrég bozóthoz hasonlította a linuxos videógyorsításért felelős API-k jelenlegi helyzetét. A cikk nyomán többen felkérték, hogy írjon véleményt más platformok alatt tapasztalható állapotokról is. Ő ugyan nem, de munkatársa, Tinic Uro egy blogbejegyzést publikált arról, hogy OS X alatt milyen lehetséges grafikus kimenetek vannak függően az operációs rendszer…
febr. 19
6:05
Bejelentették a Pwn2Own 2010-et (hup.hu)
Aaron Portnoy, a Tippingpoint Technologies biztonsági kutatócsapatának vezetője bejelentette, hogy idén is lesz Pwn2Own verseny. A verseny helyszíne a március végén (24-26) megrendezésre kerülő CanSecWest 2010 konferencia lesz. Idén immár negyedik alkalommal jönnek össze a biztonsággal foglalkozó kutatók, hogy sebezhetőségeket keressenek operációs rendszer + böngésző párosokon, illetve…
febr. 19
6:07
Kétezer nyílt forráskódú alkalmazás a közszektor számára (hup.hu)
Az Európai Unió Open Source Observatory and Repository (az Európai Unió Nyílt Forráskódú Obszervatóriuma és Tárháza; OSOR.eu) mára a közigazgatás számára már több mint kétezer ingyenes és nyílt forráskódú alkalmazáshoz enged hozzáférést. Az OSOR egy olyan platform, amely a közigazgatásban dolgozók számára lehetővé teszi, hogy információkat és tapasztalatot cseréljenek, illetve együttműködjenek…
febr. 19
6:09
Frissítették a 25 legveszélyesebb programozási hibát tartalmazó listát (hup.hu)
Tavaly januárban már volt szó a 25 legveszélyesebbnek nyilvánított programozási hibát tartalmazó listáról, amelyet több mint 30 cég és biztonsági szervezet állított össze. Most frissítették a listát, amelynek elkészítését az vezérelte, hogy oktassa a fejlesztőket arra, hogy hogyan óvakodhatnak ezen hibáktól. A frissített lista - amelyet a Cross-site Scripting (XSS) vezet és amelyet a…
febr. 19
6:11
Megjelent az openSUSE 11.3 Milestone 2 (hup.hu)
Az openSUSE projekt kiadta a 11.3 második fejlesztői verzióját (Milestone 2), amely a factory jelenlegi állapotát tükrözi és a legfontosabb feladata, hogy előkészítsék a forrást a gcc 4.5 disztribúció szintű átállására. Letöltés Roadmap Legbosszantóbb hibák Legfontosabb újdonságok GNOME 2.30 beta 1 (2.29.90) KDE 4.4.0 - Caikaku OpenOffice.org 3.2 (3.2.0.5) digiKam 1.1.0 VirtualBox…
febr. 19
6:13
Mennyi felhasználóval végzi a teendőit asztali rendszeren? (hup.hu)
febr. 19
6:15
ATI Catalyst Display Driver 10.2 (hup.hu)
Letölthető az ATI Catalyst Display Driver 10.2 Linux x86 és x86_64 platformokra. A weboldalon megtalálható release notes még elérhetetlen (404), de a csomag már letölthető innen.
febr. 19
6:17
A Microsoft megerősítette, hogy malware fertőzés miatt kékhaláloztak frissítés után egyes Windows XP-k (hup.hu)
Mike Reavey, a Microsoft Security Response Center (MSRC) igazgatója tegnap arról írt, hogy kiterjedt tesztelés és vizsgálat után arra jutottak, hogy malware fertőzés miatt kékhaláloztak azoknak az ügyfeleknek a Windows XP operációs rendszerei, akik az MS10-015 telepítése után internet szerte reklamáltak. A redmondi cég a probléma okaként az Alureon.A rootkit-et nevezte meg. A részletek itt…
febr. 19
7:06
Jövő hónapban mutatják be az Internet Explorer 9-et (pcforum.hu)
febr. 19
7:36
Kémkedett az ajándékba kapott laptop (prohardver)
Az iskola olyan szoftvert telepített a diákok gépeire, mellyel távolról is be lehetett kapcsolni a webkamerát, de állításuk szerint ez csak egy biztonsági eszköz.
febr. 19
8:06
Új megtévesztő üzenet támadja a Facebook felhasználóit (prim)
A népszerű Facebook kapcsolati portál felhasználóit célba vevő legújabb spamkampány hamis antivírusprogram telepítésére igyekszik rávenni az áldozatokat.
febr. 19
8:08
A közösségi hálók rendszere az internetes bűnözők új játszótere (prim)
A Cisco 2009-es évről kiadott éves biztonsági jelentése rávilágít a közösségi média különösen a közösségi hálózatok és a hálózatbiztonság összefüggéseire, továbbá arra, hogy a cyberbűnözők előtt megnyíló lehetőségek sokkal inkább a felhasználóktól, mintsem a technológiától függnek. Az éves biztonsági jelentés kitér a számítófelhők, a spamek és az egyéb nemzetközi cyberbűnözői tevékenységek…
febr. 19
8:09
Megdőlt a nyílt forrás egyik dogmája? (prog.hu)
A Microsoft egyik biztonsági programmendzsere a napokban éleshangú blogbejegyzésben bírálta és cáfolta Eric S. Raymond egyik klasszikus, a nyílt forrással kapcsolatos - és a szabadszoftvereket támogató közösség tagjai által jellemzően igaznak elfogadott - alaptételét. A "Lex Linus"-ként, azaz "Lin..
febr. 19
8:09
10 millió blog vált elérhetetlenné egyszerre tegnap (pcforum.hu)
febr. 19
8:42
Notebook ARMADA alapokon? (prohardver)
A Marvell szerint ez már idén valóság lesz.
febr. 19
8:42
Reggelt! 2010. 02. 19. (GameStar)
Csodálatosan szépséges péntek reggelt mindenkinek! Szomorúan konstatáltam, hogy miattatok megszűntem Jack Bauer lenni. Ezért ma csak az vígasztal, hogy holnap már szombat.
febr. 19
9:12
Jön a merevlemezbe épített vírusirtó (pcforum.hu)
febr. 19
9:18
VISA: Érintés nélküli fizetés microSD kártyával (prohardver)
A VISA és a DeviceFidelity új megoldása szinte minden mobil számára elérhetővé teheti az érintés nélküli fizetési megoldást.
febr. 19
9:54
Új DX11-es Radeonok várhatók hamarosan (PCWorld)
Egyes források szerint az AMD két új HD 5800-as Radeonnal próbálja elterelni a figyelmet az NVIDIA új generációs GeForce kártyáinak hivatalos bejelentéséről.
febr. 19
9:54
Egyszervolt Suli - tudásbázis óvodáknak, iskoláknak (prim)
Mintegy kétezer oktatási és kulturális tartalom várja mostantól az Egyszervolt Suli honlapon a látogatókat, az ingyenesen elérhető online tudásbázis a Nemzeti alaptantervhez igazodva óvodától ötödik osztályig kínál hasznos tudnivalókat.
febr. 19
9:56
Íme a Nexus One elfeledett titka (PCWorld)
Eredetileg nem a HTC tervezte volna a Google okostelefonját.
febr. 19
9:56
Aachen lehet a második Szilícium-völgy (prim)
Az elkövetkezendő hét évben kétmilliárd eurót fognak fordítani az aacheni egyetemi központ fejlesztésére.
febr. 19
9:58
Kétmillió dollárral támogatja a Google a Wikipédiát (prim)
A világ legjövedelmezőbb internetes vállalatának számító Google kétmillió dollárral (mintegy 400 millió forintnyi összeggel) támogatja a világ legolvasottabb szabad enciklopédiáját, a Wikipédiát.
febr. 19
10:03
Ma 20 éves az Adobe Photoshop (IT-Extreme)
Az Adobe Photoshop, a szoftver, amely új alapokra helyezte a kreativitást a digitális korban ma, vagyis 2010 február 19-én pont húsz éves lett...
febr. 19
10:05
Már technikai támogatás is jár a kamu vírusirtókhoz (IT-Extreme)
Már tényleges technikai támogatást is nyújtanak egyes hamis vírusirtó szoftverek, arra sarkallva a mit sem sejtő áldozatokat, hogy teljesen felesleges alkalmazásokat vásároljanak...
febr. 19
10:12
A "fészbukolók" 35 százaléka eshet adathalászok csapdájába (ma.hu)
Ál-adathalász támadásokat intéztek véletlenszerűen kiválasztott Facebook felhasználók ellen. Névtelen, hamis Facebook profilt hoztak létre, ahonnan spam-jellegű, privát e-mail üzeneteket ("nézd meg legújabb képeimet") küldtek ki összesen 200, véletlenszerűen kiválasztott felhasználónak.
febr. 19
10:12
Facebookon nyomulnak az álvírusírtók (PCWorld)
A Facebook felhasználóit célba vevő legújabb spamkampány hamis antivírus program telepítésére igyekszik rávenni a felhasználókat.
febr. 19
10:12
Splinter Cell: Conviction - Eszméletlen story trailer (GameStar)
Egy tökéletes Splinter Cell: Conviction trailerrel lettünk most gazdagabbak.
febr. 19
10:12
Moorestown alapú OpenPeak internettábla érkezett (prohardver)
Intel Moorestown processzorral és hét hüvelykes kapacitív multitouch érintőkijelzővel szerelt internettáblát mutatott be az OpenPeak.
febr. 19
10:12
A "Raboljon ki, kérem" weboldal listázza az éppen üres lakásokat (prim)
Egy holland fejlesztő a PleaseRobMe, azaz a Raboljon ki, kérem kissé szatirikus címet adta annak a honlapjának, amelyen a Twitter, és az ehhez hasonló, helyzetmeghatározó szolgáltatással egybekötött közösségi portálok, alkalmazások veszélyeire hívja fel a figyelmet.

Keresés