2010. február 19. péntek

febr. 19
8:42
Túlélési ötletek miatt olvasnak több krimit a nők (Infostart)
Az erőszakos bűncselekményektől való félelmük miatt olvasnak több krimit a nők, mint a férfiak - állapították meg amerikai tudósok.
febr. 19
9:36
Az eddigi legfiatalabb bolygót fedezték fel (Infostart)
A Naprendszeren kívüli eddigi legfiatalabb bolygót fedezték fel brit kutatók.
febr. 19
10:12
Áttörő felismerés az onkológiában (Infostart)
A rákos daganat kevésbé függ attól, hogy hol jelenik meg a testben, sokkal inkább függ a genetikai változásoktól, amelyek a növekedését előidézik. Ezt állapították meg amerikai kutatók, akik 2004-óta kezdtek vizsgálni 24 ráktípushoz tartozó 2500 szövetmintát. A felismerést a Nature tudományos magazinban közölték. A Semmelweis Egyetem II-es számú Patológiai Intézetének igazgatója szerint a…
febr. 19
10:54
A felháborodott nő rövid reakciója: „F*ck you, Google” (168 Óra Online)
Google eddigi legnagyobb bukása lehet a Zümm - Tegnap óta a magyar Gmail beállításaiban is le lehet tiltani a közzétételt, illetve el is lehet távolítani a kéretlenül megjelent szolgáltatást.
febr. 19
13:06
Ki a hibás, ha nemi erőszakra kerül sor? (168 Óra Online)
Egy friss brit kutatás eredményei szerint sokan vélik úgy, hogy bizonyos körülmények fennállása esetében a nemi erőszak áldozatai legalább annyira felelősek a bűncselekmény megvalósulásáért, mint az elkövetők. A kutatás szerint ráadásul a nők azok, akik nagyobb arányban hajlanak arra, hogy az áldozatot is hibáztassák…
febr. 19
19:15
Kihalás fenyegeti a nagy fehér cápát (Infostart)
A tigriseknél is nagyobb veszélyben vannak a nagy fehér cápák, a szakértők szerint kevesebb mint 3500 példány él belőlük a világ tengereiben. Korábban azért gondolták nagyobbnak az állományukat, mert egy-egy állatot többször is számba vettek.
febr. 19
20:09
A szellemi hanyatlás már fiatalkorban is jelentkezhet (Infostart)
A szellemi hanyatlás már fiatalkorban, akár a lelki túlterheltség miatt is kialakulhat. Gyógyszeres kezeléssel és pszichoterápiával jelentős javulás érhető el, ám ehhez időben orvoshoz kell fordulni. A Debreceni Egyetem Neurológiai Klinikájának pszichológusa szerint Magyarországon épp az nem jellemző, hogy időben orvoshoz mennének az emberek.

Keresés