2010. február 2. kedd

febr. 2
6:18
Botoxszal szebb a világ (nyest.hu)
Botoxkezeléssel nemcsak az arcunk lesz fiatalosabb, hanem a világ is szebbé válik. Kutatók legalábbis megállapították: ha kevesebbet ráncoljuk a homlokunkat (vagyis ritkábban engedjük, hogy arcunkra kiüljön a rosszkedv), másoknál is kevesebbszer fogjuk felfedezni a kellemetlen érzéseket.
febr. 2
7:33
Hosszabb és idõsebb: új eredmények a Magellán-áramlásról (csillagászat.hu)
Legalább 40%-kal nagyobb kiterjedésû és emiatt jelentõsen öregebb a Tejútrendszer két törpegalaxisából származó anyagáram, ami fontos információ keletkezésének körülményeirõl.
febr. 2
8:36
Folyékony, permetezhetõ üveget fejlesztettek ki (transindex.ro)
Forradalmian új anyagot, permetezhetõ folyékony üv ...
febr. 2
9:12
Kudarcba fulladt Hitler Öböl-háborúja (Múlt-kor)
1941 tavaszán alig pár száz brit katona, és segítőik tartották fel az olasz és német segítséggel érkező inváziós csapatoka Bagdadnál, meghatározva ezzel a térség következő évtizedeinek történet.
febr. 2
9:14
Negyedmillió euróért kelt el egy Newton-kötet (Múlt-kor)
A gazdasági válság ellenére egy 1687-ből származó Newton-kötet 250 ezer euróért (67,8 millió forintért) cserélt gazdát.
febr. 2
9:57
Sertéstüdő ad új reményt az átültetésre váróknak (Inforádió)
Átültethetővé válik emberekbe a sertéstüdő - hála egy ausztrál orvosi felfedezésnek. Ez új reményt adhat azok számára, akik az életmentő beavatkozásra várnak.
febr. 2
10:15
Japán háborús jóvátételt fizetne Dél-Koreának (Múlt-kor)
Hamarosan változhat Japán és a délkelet-ázsiai országok viszonya: a nemrég hatalomra jutott Demokrata Párt ugyanis rendezni szeretné a második világháborús múlt máig ható traumáit.
febr. 2
10:17
Szakvezetéssel Tutanhamon sírjában (Múlt-kor)
Gazdag kiállítás látható tavaly ősz óta Budapesten, a VAM Design Center épületében Tutanhamonról és sírkamrájának tárgyaiból, amely újabban egyiptológusok szakszerű tárlatvezetésével tekinthető meg.
febr. 2
10:24
Mi rejtőzik a gyermekrajzok mögött? (168 Óra Online)
Amint a gyermek képes arra, hogy mozgassa végtagjait, tudja, hogy ezzel nyomot hagyhat (legyen ez egy firka zsírkrétás nyoma a papíron, vagy egy kéznyom az agyagban), attól kezdve szeretné azt befolyásolni.
febr. 2
10:33
A Google 'testvér' elindul Kínában (orientpress)
Egy új on-line keresőprogram és szociális hálózati szolgáltató, a Goojje jelent meg Kínában. Az oldal elnevezése nagyon hasonlít a Google-ra, és az utolsó szótag hangalakja a mandarin 'nővér' (jiejie) szóra enged asszociálni.
febr. 2
11:18
Végéhez közeledik az Akropolisz restaurálása (Múlt-kor)
Nemrég fejeződtek be az athéni Akropolisz főbejáratának 2000 óta tartó restaurációs munkálatai, az állványzatokat, darukat már elbontották; a tervek szerint 2010-ben elkészül a fellegvár több jelentős része is.
febr. 2
12:21
Balsorsú jelöltek Kőszegről és Dobriból (Múlt-kor)
Öt jelölt mérettetik meg a nagyközönség előtt február 6-án, a Balsorsú Műemlékek Bálján: egy kőszegi kápolna és egy dobri présház mutatkozik be a műemlékem.hu magazinjában.
febr. 2
12:54
Jutalom a zöld energiáért (orientpress)
Az Egyesült Királyságban tervbe vették a zöld energiát használó környezetbarát háztartások megjutalmazását, nagyrészt olyanokat, ahol napelemek termelik ki a szükséges energiát.
febr. 2
13:24
Veszélyben a prágai Arany utcácska (Múlt-kor)
Veszélyben a prágai Arany utcácska, a száztornyú Moldva-parti cseh metropolisz egyik legvonzóbb és legfestőibb idegenforgalmi látványossága, ezért májusban lezárják és elkezdik felújítását.
febr. 2
13:26
Minden titkos adatot megmentett a mágnesszalag-bizottság (Múlt-kor)
Minden adatot megmentett a mágnesszalag-bizottság, miután a pártállami rendszer állambiztonsági szolgálatainak mind a 18 adathordozóra mentett informatikai adathalmazát le tudta tölteni a szalagokról.
febr. 2
13:30
Oroszország bemutatja az első sugárhajtású lopakodó vadászgépét (orientpress)
Oroszország leleplezte az új vadászgépet, a Szuhoj T-50-t, melyet más néven PAK FA-nak neveznek.
febr. 2
13:39
Az Ósöntől a Tecsóig – amikor nevet ád a nép (2. rész) (nyest.hu)
Sejti, milyen az „intelligényes” úriember? Hallott már arról, milyen kellemetlen, ha a szőlőt megtámadja a „fene rossz pora”? Netán andalgott már meleg nyári napon a „pizzai ferdetorony” környékén? Ha érdekli, milyen leleményes módon varázsoljuk ismerőssé az idegen csengésű szavakat, olvassa cikkünket.
febr. 2
14:27
Neander-völgyiek fogaira bukkantak Lengyelországban (Múlt-kor)
Neander-völgyi emberektől származó három fogra találtak lengyel tudósok a Kárpátoktól északra - a szakemberek tegnap számoltak be a nagy értékű leletekről.
febr. 2
14:29
Múzeumot kapott Bartók Törökországban (Múlt-kor)
Bartók Béla emlékére avattak állandó kiállítást a törökországi Osmaniyéban.
febr. 2
15:15
Új tirannoszaurusz fajtát fedezték fel (orientpress)
Új Mexikó az azték romokról és a Los Alamos Nemzeti Laboratóriumról ismert. Thomas Williamson paleontológus és Thomas Carr most egy új 'szupersztárt' hoztak az államba.
febr. 2
15:57
Obama "fogadóórát" tartott a You Tube-on (transindex.ro)
A YouTube videómegosztó portálon 40 percen át vála ...
febr. 2
15:59
Bioüzemanyaggal mûködõ járdamosógépek Párizsban (transindex.ro)
Párizs olyan "felmosógépekkel" akarja tisztán tart ...
febr. 2
20:45
Megjelenik Janus Pannonius ismeretlen műve (Múlt-kor)
A legnagyobb magyar humanista költő, Janus Pannonius egy eddig publikálatlan költeményét jelenteti meg februári számának mellékleteként a Jelenkor.

Keresés