2010. február 2. kedd

febr. 2
0:09
A kiadók szerint túl olcsók az e-könyvek (sg)
Az amerikai könyvkiadók és a világ legnagyobb online boltjának számító Amazon összerúgták a port. A bestsellerek ára jelenleg 10 dollár, amit a kiadók 15-re szeretnének emeltetni.
febr. 2
0:13
Akinek a Firefox köszönhető (sg)
A 2000 és 2003 közötti úgynevezett New Economy válság idején egy fiatal nőt is kirúgtak a Szilicíum-völgyben. Akkor még senki sem sejthette, hogy néhány esztendő múlva sikeresen tér vissza az IT-világba.
febr. 2
0:18
[Cikk] Samsung STORY Station 1,5 TB (PC Dome)
Masszív kinézetű külső merevlemezt próbáltunk.
febr. 2
2:33
Uncharted 2 (2009), vvvvvv (2010) (plastik media)
Két játékot mutatok be. Az első a Naughty Dog cég új játéka, az Uncharted 2. PS3 exkluzív, a múlt héten megtoltam. Aki nem ismerné: Indiana Jones + Gears of War + Prince of Persia remix játék. Az első része is izgalmas volt, majdnem végig is vittem, a másodikat konkrétan a fő szörnyig vittem, aztán ott eluntam. Roppant [...]
febr. 2
4:12
(Letöltések) CheckDrive (PC Guru)
A CheckDrive azonnal rögzíti az adatok feltárt hibáit. Ezek a hibák például instabil rendszert, vagy akár adat-veszteséget okozhatnak.... (...)
febr. 2
6:21
Tuningra termett Radeon az MSI műhelyéből (PCWorld)
A tajvani gyártó új márkanév alatt kívánja forgalomba hozni legújabb Radeon HD5770-es grafikus vezérlőjét.
febr. 2
7:03
A két macho: itt az Olympus µ TOUGH-8010 és TOUGH-6020 (prohardver)
Az Olympus két új strapakompaktot mutatott be, melyek a legszélsőségesebb körülmények között is állják a sarat.
febr. 2
7:39
Jó Éjt február elsején, hétfőn. (GameStar)
Hogy elrohant a január... szinte egy szempillantás volt csak...
febr. 2
7:39
Itt az Olympus SP-800UZ és SP-600UZ szuperzoom (prohardver)
A két új Olympus szuperzoom nem csak az objektívek átfogásával hódít.
febr. 2
7:39
A Mozilla kiadta mobilböngészőjét (prim)
A Mozilla csapata szép csöndben kibocsátotta a mobiltelefonos Firefox böngésző első végleges verzióját egyelőre csak a Nokia speciális, Linux-alapú Maemo platformjához.
febr. 2
7:57
Winamp irányítása böngészőből (prim)
A Firefoxra telepíthető Winamp Toolbar egy rendkívül hasznos és a kényelemérzetet növelő kiegészítő, melynek segítségével böngészőnkből irányíthatjuk a zenelejátszót.
febr. 2
7:59
Végre ismét növekedés a mobilpiacon (prim)
A Strategy Analytics piackutató adatai szerint a tavalyi utolsó negyedévben 10 százalékkal több mobiltelefont értékesítettek világszerte, mint egy évvel korábban.
febr. 2
8:06
Internet Explorer a világ legnépszerűbb böngészője (pcforum.hu)
febr. 2
8:15
LTE 4G mobilok Barcelonában (prim)
A japán NTT DoCoMo mobilszolgáltató olyan készülékeket tervez bemutatni a februári Mobil Világkongresszuson, amelyek képesek a negyedik generációs LTE mobiltelefonos átviteli technológia kihasználására.
febr. 2
8:33
'Reggelt! 2010. 02. 02. (GameStar)
Az a rossz a keddben, hogy a péntek még messze, a vasárnapra meg már alig emlékszik az ember. Főleg egy morcosabb hétfő után.
febr. 2
8:33
Samsung OLED aktív mátrix érintőképernyő (prim)
A Samsung egy olyan aktív mátrix OLED érintőképernyőt mutatott be, amely végre magától, azaz külön réteg hozzáadása nélkül képes ellátni az érintésvezérlési funkciót.
febr. 2
8:51
Gran Turismo 5 - Őszig pihen (GameStar)
El lehet pakolni a kormányokat, egy ideig még tuti nem érkezik a GT 5.
febr. 2
8:51
Frissülőben az Intel processzorkínálata (prohardver)
Minden fronton a gyorsulás lesz a cél.
febr. 2
8:51
Gran Turismo 5: ősszel? (ps3) (Gamer365)
Folytatódik a Gran Turismo 5 bájosan hosszúra nyúló megjelenési kálváriája: ezúttal az európai Sony vezér tippelt egyet a premierre - szerinte a játék valamikor ősszel fog megjelenni.
febr. 2
9:09
Anycool i89 - fejlődnek és másolnak (prohardver)
Piacon az új MTK chipset, építettek is a kínaiak köré egy kamu BlackBerry-t.
febr. 2
9:09
A félvezetők globális eladása 9 százalékkal csökkent tavaly (prim)
Tavaly 226,3 milliárd dollár értékben adtak el csipeket világszerte, ami 9 százalékos csökkenés a megelőző évi 248,6 milliárd dollárhoz képest - közölte a félvezetőgyártók szövetsége, a SIA hétfőn.
febr. 2
9:09
Csúszik a Quantum Theory (x360,ps3) (Gamer365)
Hívták Quantum Theory-nak és szimplán Quantum-nak is, aztán visszatértek az elöbbihez, de a lényeg változatlan maradt: a Tecmo akciójátéka márciusban érkezett volna. Nem fog.
febr. 2
9:09
A letöltések 99%-a illegális - de a másolásvédelem miatt (pcforum.hu)
febr. 2
9:11
Alcatel OT-980: Palm Pré és az Android találkozása (prohardver)
Android platform köré épített, Palm Pré külső vonásaisa emlékeztető csúszka készül az Alcatel műhelyében.
febr. 2
9:11
Pár hét múlva elkezdenek meghalni a Windows 7 RC-k (pcforum.hu)
febr. 2
9:21
Hi-tech esernyő - ami van is, meg nincs is (PCWorld)
Pompás koncepciót eszelt ki két dizájner: a levegővel működő esernyőt.
febr. 2
9:21
Megjelent a KDE Software Compilation 4.4 Release Candidate 3 „Coming Closer” (hup.hu)
A mai napon megjelent a KDE Software Compilation 4.4 (a továbbiakban KDE SC) harmadik kiadásra jelölt verziója. Habár a tervek szerint a KDE SC 4.4 RC2 volt az utolsó kiadásra jelölt verzió, az azóta beküldött hibajavítások száma indokolttá tetté az RC3 kiadását. További információkat angolul a hivatalos bejelentésben, vagy annak magyar fordításában a KDE.hu oldalon lehet olvasni.
febr. 2
9:23
Megjelent a BSD Magazine első online száma (hup.hu)
Nem régen olvashattunk arról, hogy ingyenes lesz a BSD Magazine és máris megjelent az első, immáron ingyenes online szám. Egy kis ízelítő a tartalomból: A készülő PC-BSD 8.0 változásai és újdonságai Biztonságos Apache Jail készítése SSL-lel FreeBSD-n Ruby on Rails telepítése FreeBSD-re Az OpenBSD, NetBSD és FreeBSD mint fájlmegosztó szerver - 1. rész : NFS IPSec alapú VPN-ek : Bevezetés…
febr. 2
9:25
Megjelent az openSUSE 11.3 Milestone 1 (hup.hu)
Az openSUSE projekt megtette az első lépést a következő kiadásához vezető úton. A jelen kiadás legfontosabb feladata, hogy megkezdődjön a fejlesztői ágban (Factory) található újdonságok összetesztelése, vagyis ez nem más, mint egy pillanatkép a fejlesztői ágról (Factory). Ebből adódóan ez nem egy olyan kiadás, ami mindennapos használatra javasolt, nincsenek benne a végső kiadásra tervezett…
febr. 2
9:27
Heavy Rain: Madison zuhanyozik (ps3) (Gamer365)
Mit is írtunk tegnap az esőként zuhogó Heavy Rain videókról? Most itt egy újabb, a korábbi mozgókép ügyes variációja, ezúttal pucér Madisonnal, zuhanyozással, és több akcióval.
febr. 2
9:27
BioWare: Tulajdonképpen egy teljes játék a Dragon Age kiegészítő (Game Channel Online)
A Dragon Age: Origins a tavalyi esztendő szerepjátéka, egy olyan alkotás, amely ismét magasra emeli a BioWare nevet, és mindezt nem ok nélkül, hiszen a régi iskolából származó szerepjátékok szerelmesei egy olyan új kedvencet avathattak, amilyent sokan a Baldur's Gate óta képtelenek voltak találni a játékiparban. Sőt mi több...
febr. 2
9:29
Battlefield: Bad Company 2: Mozgásban a PC-s béta (Game Channel Online)
Márciusban végre befut - a háború fanatikusainak nagy örömére - a Battlefield: Bad Company második epizódja, amely konzolok mellett immár PC-re is ellátogat. Néhány szerencsés konzolos játékos a múltban már előzetesen kipróbálhatta a játék bétáját, azonban néhány napja már a személyi számítógéppel rendelkezők is megtapaszta...
febr. 2
9:31
Crysis 2: Három évvel az eredeti sztori után (Game Channel Online)
Ahogyan a sikerjátékok esetében általában lenni szokott, úgy a Crysis 2 is végigjárja azt az utat, amely egy sikerjáték esetében a pletykával kezdődik, majd folytatódik a bejelentéssel, egy offline magazinból szkennelt képekkel, amit az első információk követnek. A második Crysis jelenleg is itt tart, hiszen a tegnapi napon...
febr. 2
9:45
Vita a szolgáltató szerzői jogi felelősségéről Ausztráliában (sg)
A héten jó eséllyel ítélet születhet az ausztrál jogvédő AFACT által a helyi internetszolgáltató iiNet ellen kezdeményezett peres ügyben. A
febr. 2
9:47
Jó-e a sokféle mobilcsomag? (sg)
A szolgáltatók szerint a díjcsomagok sokfélesége sokkal inkább előnyt jelent az ügyfeleknek, mintsem bonyolult és átláthatatlan tarifadzsungelt.
febr. 2
10:03
Nokia Custom Dictionary: T9 testreszabás egyszerűen (prohardver)
A Nokia Beta Labs a prediktív szótár tanítását, valamint a megtanított szavak megosztását és biztonsági mentéset teszi rendkívül egyszerűvé.
febr. 2
10:12
Végleges a Fennec vagyis a Mozilla Firefox Mobile 1.0 (IT-Extreme)
A Mozilla szép csendben engedte útjára a már 2007 óta emlegetett mobil böngészőjének első 1,0-ás verzióját. A mobil böngésző sok mindenre képes, amire nagytestvére is...
febr. 2
10:14
A Regus bemutatja a világ legnagyobb nyilvános videokommunikációs hálózatát (IT-Extreme)
A Regus bejelentette, hogy a világ legnagyobb nyilvános videokommunikációs (VC) hálózatával bővítette szolgáltatási körét...
febr. 2
10:15
Minden titkos adatot megmentett a mágnesszalag-bizottság (ma.hu)
Minden adatot megmentett a mágnesszalag-bizottság, miután a pártállami rendszer állambiztonsági szolgálatainak mind a 18 adathordozóra mentett informatikai adathalmazát le tudta tölteni a szalagokról - mondta Barczi Imre.
febr. 2
10:15
Frissítés érkezett a Nokia N97-hez és a Minihez (PCWorld)
Az új szoftver telepítése után több szabad memóriával lehet számolni.
febr. 2
10:17
Intel: új processzorok, magasabb teljesítmény (PCWorld)
Az új típusok láttán egyre nagyobb nyomás nehezedik a konkurenciára, a már meglévő processzorcsaládokban új zászlóshajókat köszönhetünk hamarosan.
febr. 2
10:21
Gyorsított Radeonok kerülnek terítékre (prohardver)
A PowerColor a PCS+, míg az MSI a HAWX szériát erősíti.
febr. 2
10:30
Videón debütál a The Sims 3: Design and High-Tech Stuff kiegészítő (Game Channel Online)
A The Sims 3, majd a hozzá tartozó első kiegészítő sikere után várható volt, hogy a bővítmények gyártása nem áll le az Electronic Arts egyik legnagyobb sikercíméhez, sőt, már azt is tudtuk, hogy az első két rész esetében megszokott ütemben gyártódnak majd az expanziók, avagy egy nagyobb után egy olcsóbb, de kevesebb tartalo...
febr. 2
10:32
Boldog 19. születésnapot id Software! (Game Channel Online)
Az id Software neve egy olyan fogalom a játékiparban, amely minden elfogultság nélkül is szent és sérthetetlen. Bár mintha tegnap lett volna, hogy egynémely alkotásukat - melyek mára már klasszikusok - saját kis számítógépünkön is betöltsük, mégis éppen a tegnapi napon, vagyis február 1-én töltötte be a csapat 19. életévét,...
febr. 2
10:33
Rekord: készülnek a 25 nanométeres memóriachipek (prohardver)
Az új technológiával változatlan méret mellett kétszerezhető meg az eszközök tárolókapacitása.
febr. 2
10:39
Days of Thunder - Mint a villám a képernyőkön (GameStar)
MInt a villám, olyan gyorsan elkészül az új nascar játék.
febr. 2
10:39
Színes mikro-pendrive-okat készített a Verbatim (sg)
Bemutatták a mikro-pendrive-ok második generációját: az új változatok között nemcsak új színeket találunk, de az elérhető kapacitás is 32 GB-ra hízott.
febr. 2
10:57
Samsung: AM-OLED kijelzők beépített kapacitív szenzorral (prohardver)
A Samsung új 3,3 hüvelykes AM-OLED panelje egyetlen mikrométer vastag beépített kapacitív szenzorral is rendelkezik.
febr. 2
10:57
Melyben bebizonyítjuk, hogy az Apple direkt babrál ki velünk (plastik media)
Tovább morfondíroztam a Flash-ügy kapcsán. Tény, hogy az Apple álláspontja meglehetősen agresszív azt a kérdést illetően, hogy kell-e az iPadre Flash. Még egy nyamvadt placeholdert sem csinálnak a Flash tartalomnak, ez a legókocka állítom, hogy valami programozó által odabiggyesztett kis ikon (túlzok, persze). Az is egy vitán felüli dolog, hogy a Flash hosszabb távon egy marginális Java-plugin…
febr. 2
11:06
Chipipar: jön a növekedés (prohardver)
A tavalyi év a vártnál sokkal kellemesebbre sikerült a félvezetőgyártó cégek számára.

Keresés