2010. február 13. szombat

febr. 13
0:48
Megjött a Centurion kemény előzetese (sg)
Megérkezett Neill Marshall új filmjének, a Centurionnak az előzetese és csak reménykedhetünk abban, hogy a remek trailert ezúttal valóban jó film is fogja követni, nem úgy, mint előző próbálkozása, a Végítélet (Doomsday) esetében.
febr. 13
1:06
Folytatódik a Terminátor: Sarah Connor krónikái (sg)
Megállás nélkül folytatja a Cool a Terminátor: Sarah Connor krónikái című akciósorozat a második évaddal, így a rajongóknak ezúttal nem kell két évad között több hónapot várni.
febr. 13
2:00
Itt a deszka, hol a deszka (plastik media)
Handráséknak felsőbb utasításra el kellett távolítaniuk az Apple iPad terméket a weblapjukról. Vizsgáljuk meg, mi várható a bevezetés körül Magyarországon. Annyi bizonyos, hogy március végén indul meg a wifis változat forgalmazása világszerte. Ezt követi majd kb. egy hónappal később a 3G változat Amerikában AT&T-vel, ez kiegészül még “néhány” másik országgal. A világ többi részére vonatkozóan a…
febr. 13
7:24
DVD-k archiválása – engedjük ki a kéziféket! (PCWorld)
Sokáig tabu téma volt a DVD-filmek másolása, azaz a DVD-rippelés. Ám az idők változnak! Most bemutatjuk, hogy mivel, hogyan és miért érdemes filmjeinket lemásolni, mivel érdemes a másolatokat lejátszani és persze a másolatok archiválásának is szentelünk némi helyet.
febr. 13
9:48
Kezdődik az USB 3.0 korszaka (prohardver)
Hardverpiaci újdonságok és érdekességek mellett bemutatunk néhány USB 3.0-s hardvert.
febr. 13
10:06
Reggelt! 2010. 02. 13. (GameStar)
Meseszép szombat reggelt mindenkinek! Egy kis továbbalvás, egy kis lazítás, de azért hírek is lesznek ma. Kezdésnek pár bash.hu klasszikus.
febr. 13
10:06
Kedves Wiki! Ez egy spam! (prim)
Spambejelentő e-mail címet indítottak a mindenki által szerkeszthető, magyar nyelvű spamenciklopédia, a Spamwiki (http://spamwiki.wikia.com) aktivistái.
febr. 13
11:36
Magyar szoftvereladások (Gamer365)
Ismételten tette a dolgált a Shepard rajongótábor, a Mass Effect 2 ugyanis második hetében is az élen végzett a magyar szoftvereladási listán, megezlőve a World of Warcraft előfizetői kártyát.
febr. 13
11:38
FFXIII Xbox 360 bundle Európának is (x360) (Gamer365)
Aki abban bízott, hogy Európába is eljut Final Fantasy XIII Xbox 360 bundle, az örülhet, a Square Enix ugyanis bejelentette, hogy nálunk is lesz ilyen.
febr. 13
11:54
Magyar játékszoftver-eladási toplista, 2010 5. hét (GameStar)
Egy újabb hét, egy újabb hazai toplista a játékok világából
febr. 13
11:54
Activision: leépítések és bezárások (Gamer365)
Komoly átszervezésekre kerül sor az Activision néhány belsős fejlesztőcsapatánál: a szerencsésebbeknél csupán létszámleépítésre kerül sor, két stúdió azonban a bezárás sorsára jutott.
febr. 13
11:56
[PC365] Nem lesz Alan Wake PC-re (pc) (Gamer365)
Az elmúlt egy évben egyre valószínűbbnek tűnt, hogy az Alan Wake nem fog megjelenni PC-re, a Microsoft pedig nemrég pontot tett a régóta kísértő kérdőjel alá: a játék Xbox 360 exkluzív marad.
febr. 13
12:03
"Újrahuzagolja" a diákok agyát az internet? (ma.hu)
A brit diákok képtelenek a tankönyvek olvasására összpontosítani, mivel az internet "újrahuzagolja" az agyukat - állítják szakemberek.
febr. 13
12:12
Xeon X5680: Az Intel leggyorsabb szerverprocesszora (prim)
Az Intel  a tervek szerint márciusban vezeti be az új, Gulftown kódnéven fejlesztett Core i7 980X Extreme asztali mikroprocesszort, amelyet elsősorban a nagy teljesítményű játék PC-khez fejlesztettek. A hatmagos processzornak lesz szerver-változata is, amely valamivel később érkezik.
febr. 13
12:12
Spacework-nyertes - új nyereményjáték (sg)
Megvan a Spacework nyertese és újabb nyerményjátékkal jelentkezünk. A játékot az ÜberKonzol ajánlotta fel és ezúttal két kérdésre kell válaszolni.
febr. 13
12:30
Microsoft rendszerrel gyorsul a BMW (prim)
Sikeresen lezárult az incadea.engine nemzetközi autókereskedelmi lokalizációja és bevezetése a magyarországi BMW márkakereskedésekben. A több mint kétéves projekt során az összes hazai BMW-kereskedésben bevezették a Microsoft vállalatirányítási rendszerére épülő iparági megoldást.
febr. 13
12:32
IFS: jelentős üzemi eredmény növekedés, erősen induló 2010 (prim)
Az IFS, a globális ERP megoldásszállító 2010. február 8-án közzé tett 2009. évre vonatkozó pénzügyi eredményei szerint a svéd tőzsdei cég 28 százalékos üzemi eredmény (EBIT) növekedést ért el, valamint a tanácsadásból, karbantartásból és terméktámogatásból származó bevételek is emelkedtek a kihívásokkal teli és válsággal sújtott piacon.
febr. 13
13:12
Steam: Ha hűséges vagy, olcsóbb a S.T.A.L.K.E.R.: Call of Pripyat (Game Channel Online)
Az ukrán játékfejlesztés zászlóshajójának tekinthető GSC Game World két remek játéksorozattal is megajándékozta a PC-s tábort: a Cossacks a 2000-es évek elejének egyik legjobb RTS-szériájaként vonult be a történelembe, míg az FPS-ek között szerencsét próbáló S.T.A.L.K.E.R. elsősorban a hangulatával, és egy történelmi katasz...
febr. 13
13:14
Hamarosan érkezik a Sapphire legújabb Toxic gyorsítója (Game Channel Online)
A napokban felröppent hírek szerint, az Advanced Micro Devices kizárólagos grafikus gyorsító partnereként ismert Sapphire Technology műhelyéből, hamarosan egy új fejlesztésű videokártya várható. A kiszivárgott információk alapján a készülő újdonság az AMD ATI Radeon HD 5850-es modelljére épül, a boltok polcain pedig Sapphir...
febr. 13
13:16
Alan Wake: Nem jön PC-re (Game Channel Online)
Hosszan lehetne sorolni az Alan Wake fejlesztésének állomásait, a Microsoft képbe kerülését, a négymagos processzorokon mutogatott demót, de csupán felesleges karakterpocsékolás lenne, hiszen bizonyára mindannyian tisztában vagytok ezekkel. Eddig valahol mélyen még reménykedtünk benne, hogy hiába került előtérbe az Xbox 360...
febr. 13
13:18
Játékszoftver-eladási toplista (2010. 5. hét) (Game Channel Online)
A Mass Effect 2 kis hazánkban is alaposan megmozgatta a játékosközönség érdeklődését, ami nem is csoda, hiszen egy nagyszabású marketingkampánnyal megtámogatott, remek produktumról van szó. A felfokozott kereslet nem csökkent iránta a megjelenése utáni 2. héten sem, ismét megkaparintotta mindkét teljes árú lista első helyét...
febr. 13
13:24
Alan Wake - Meghalt a PC-s verzió (GameStar)
Hivatalos: nem készül PC-s verzió az Alan Wake-ből
febr. 13
13:26
Bad Company 2 - Modding? Nincs. Talán, ha fizetsz! (GameStar)
Egy friss interjúban mondotta Patrick Bach producer, hogy nem lesznek modding eszközök a Bad Company 2-höz, hacsak...
febr. 13
14:15
50 millió felhasználója van a Mininek (magyaropera.blog.hu)
Az Opera Mini nemrég érte el az 50 millió aktív felhasználót, amire már semmiképpen nem lehet legyinteni: ez már megfelel egy nagyobb ország teljes lakosságának, és jelentős piaci szegmenst képvisel a mobil piacon. Világszinten az Opera Mini a legnépszerűbb mobil böngésző, megelőzve a második helyen tartózkodó, ugyancsak népszerű iPhone-t is. Míg az iPhone csak a fejlett országokban, leginkább…
febr. 13
14:15
A LaCie bemutatta legújabb külső merevlemezét (Game Channel Online)
Az elsőrangú adattárolási megoldásairól ismert LaCie a napokban bejelentette, hogy újabb taggal bővítette ki a külső adattárolóinak termékpalettáját. A frissen beharangozott újdonság LaCie Rugged eSATA típusjelzéssel fog felbukkanni az üzletek kínálatában, és ahogy azt már az elnevezése is mutatja, a gyártó felkészítette a ...
febr. 13
14:18
KRF-GS buli Gyöngyösön: levezényeltük! (GameStar)
Hozta az elvárásokat a csütörtök éjszakai rendezvény.
febr. 13
14:18
Mi várható a mobilkommunikációban? (prim)
Az információs társadalom technológiai távlataival foglalkozó baráti társaság találkozóján áttekintő képet kaphattunk a 2010-re szóló, a technológiákkal, alkalmazásokkal, eszközökkel, kutatásokkal és trendekkel kapcsolatos jóslatokról, tanácsokról.
febr. 13
14:33
I'm Not Alone - képek az ördögűzőről (PC Dome)
Egy ősi kastély rémisztő titkai; új képek.
febr. 13
14:36
Nem a Windows 7 okozza az akkumulátorproblémákat (prohardver)
A Microsoft szerint az operációs rendszer megfelelően ítéli meg a telep állapotát.
febr. 13
15:15
A modern technika nem csak a demokratákat segíti (ma.hu)
Sokan gondolják, hogy az internet elterjedésével a demokrácia is megállíthatatlanul terjed, hiszen a modern technológia lehetővé teszi, hogy az ellenzék széles körben terjessze nézeteit.
febr. 13
15:18
Deus Ex 3: Felbukkan a GDC 2010 konferencián (Game Channel Online)
A Deus Ex 3 az idei esztendő egyik - nem is annyira - titkos favoritja, amely ha képes lesz felnőni az első rész nagyszerűségéhez, akkor rajongók százezreinek szívét fogja igazán megdobogtatni. Apróbb hiányérzetet kelthet, hogy a játékról bejelentése óta alig kaptunk valamilyen kézzelfogható információt, és az első in-game ...
febr. 13
15:30
Runes of Magic: Chapter III - The Elder Kingdoms - Májusban érkezik a második kiegészítő (GameStar)
Májusban érkezik a Runes of Magic második ingyenes kiegészítője , a The Elder Kingdoms
febr. 13
16:24
Becsajozott a Cooler Master (prohardver)
Szépséges lányokkal népszerűsíti termékeit a vállalat.
febr. 13
16:51
(Hírek) Feltörekvőben a mobilra való fejlesztés (PC Guru)
Egy pár napja megjelent, 100 oldalas kimutatás szerint a mobiltelefonokra irányuló fejlesztések száma növekvő tendenciát mutat, míg a Nintendo Wii-re egyre kevesebb csapat kíván fejleszteni.
febr. 13
16:54
Meggyőző az első badás mobil (frissítve!) (PCWorld)
Nem akármilyen készüléken fog debütálni a Samsung új operációs rendszere.
febr. 13
17:00
Játéközön - Szombat esti várrombolás (GameStar)
Katapulttal várat rombolni flash!
febr. 13
17:18
A Fable 3 nem egy RPG (GameStar)
A Fable sorozat harmadik részére innentől nem szerepjátékként, sokkal inkább egy akció-kaland játékként kell gondolnunk.
febr. 13
17:24
Perfect Dark: Ha nem lesz sikeres, jönnek a DLC-k (Game Channel Online)
Kenn Lobb, a hamarosan Xbox Live-ra látogató Perfect Dark remake fejlesztőcsapatának producere nyilvánosságra hozta, hogy amennyiben a játék megjelenésekor nem kerül bele a top 5 letöltésbe, úgy különféle extra tartalmakkal próbálják majd felkelteni a játékosok érdeklődését. Lobb szerint az új pályák és fegyverek olyan kieg...
febr. 13
17:24
Firefox és OpenOffice.org rajongók együtt (hup.hu)
A magyarországi felhasználók körében piacvezető Mozilla Firefox böngésző rajongói és az egyre népszerűbb OpenOffice.org felhasználói együtt ünnepelték a Firefox 3.6 megjelenését, valamint az OpenOffice.org – hamarosan megjelenő – 3.2-es verzióját. Az eseményre a több, mint 100 éves Uránia Filmszínház kávézójának elegáns falai között került sor. Tovább a beszámolóra
febr. 13
17:26
Activision: Elbocsátások, két stúdiót bezárnak (Game Channel Online)
Éppen a minap tette közzé az Activision-Blizzard az előző negyedéves pénzügyi jelentését, amelyből kiderül, hogy komoly veszteségeket szenvedtek ebben az időszakban. Talán nem ennek a hatására, de bejelentették a legújabb megszorítási intézkedéseiket, amelyek sajnálatos módon, ismét emberek kirúgásával járnak. A dologban 4 ...
febr. 13
17:26
Linus Torvalds: Linux 2.6.33-rc8 (hup.hu)
Linus bejelentette a 2.6.33-as kernel (feltehetően) utolsó, nyolcadik kiadásra jelölt verzióját. Benne netfilter/namespace hibajavítás, KMS regressziók javítása, intel, nouveau, radeon változtatások. A maradék pedig a kernel különböző területeit érintő, többnyire egysoros változtatások, kivéve a MIPS arch-ot érintő defconfig frissítést. A bejelentés itt olvasható.
febr. 13
17:27
(Játéktesztek) World of Warcraft: Wrath of the Lich King (PC Guru)
11 millió ember nem tévedhet – és ezt még azoknak is el kell ismerni, akik egyáltalán nem kapcsolódnak semmilyen online világhoz. A WoW a világ egyik legnagyobb üzlete, a világ egyik legnagyobb addikciója és az egyik legjobban várt játék, legyen szó akármilyen kiegészítőjéről.
febr. 13
17:28
Command & Conquer 4: Tiberian Twilight: Az egyjátékos mód sajátosságai (Game Channel Online)
A Command & Conquer saga a játéktörténelem egyik fontos alappillére, még annak ellenére is, hogy a harmadik rész sokaknak nem nyerte el a tetszését. Az EA Los Angeles munkatársait ez azonban nem keserítette el, és a Red Alert 3 elkészítése után belevágtak a negyedik, egyben záró felvonás elkészítésébe. A Tiberian Twilig...
febr. 13
17:30
Wi-Fi router a SIM-kártyában (PCWorld)
A Sagem Orga megoldásával már külön egység nélkül is megosztható a mobilnet.
febr. 13
17:45
(Játéktesztek) Rise of the Argonauts (PC Guru)
Amikor egy játékkal kapcsolatban olyanokat olvasunk, mint „a szerepjátékok legjobb pillanatainak válogatása”, talán érthetően nagyobb elvárásokkal ülünk neki a tesztnek, mint mondjuk egy indie próbálkozásnál. A RotA rengeteg dolgot ígért, és párat be is teljesített – vajon elég-e ennyi a görög mondák újkori szárnyalásához?
febr. 13
18:27
Wheel of Time RPG az Obsidiantól? (PC Dome)
Úgy tűnik újabb játék készül a sikeres könyvciklusból.
febr. 13
18:30
Nyomozza a Microsoft, hogy mi okozhatja a frissítés utáni XP BSOD problémát (hup.hu)
A patch keddi frissítések megérkezése után XP felhasználók kezdtek el panaszkodni a Microsoft támogatási fórumán arra, hogy a gépük a frissítések telepítése után kékhalálozik (BSOD - Blue Screen of Death). A probléma elég széleskörű volt ahhoz, hogy a híre eljusson a Microsoft-hoz, hiszen Jerry Bryant, a redmondi cég biztonsággal kapcsolatos kommunikációjáért felelős igazgatója az MSRC-n…
febr. 13
18:45
Újra Descent, Earthworm Jim, Dark Alliance és MDK? (PC Dome)
A Microprose felújítaná a címeket.
febr. 13
19:03
Egyszerűen áthágható a GNOME képernyőkímélő-zár openSUSE 11.2-n (hup.hu)
A hírek szerint az openSUSE 11.2 által szállított GNOME képernyőkímélő-zár nem tölti be maradéktalanul a funkcióját, mert illetéktelenek egyszerűen áthághatják az általa biztosított "védelmet". Olvasói jelzés után a H Security által végzett tesztek igazolták, hogy a képernyőzárral védett desktop munkamenet feloldható jelszó nélkül az < Enter > billentyű lenyomva tartásával. Az < Enter > lenyomva…
febr. 13
20:09
Elnézést kért az Adobe a sokáig javítatlan Flash Player hibáért; megjelent a Flash Player 10 legújabb biztonsági frissítése (hup.hu)
Emmy Huang, az Adobe Flash Player-ért felelős termékigazgató egy blogbejegyzésben kért elnézést azért, mert régóta nem javítottak egy általuk ismert Flash sebezhetőséget. A sebezhetőséget Matthew Dempsky jelentette be a Flash Player hibaadatbázisába (JIRA FP-667) még 2008 őszén. Az Adobe - saját bevallása szerint - hibát követett el, amikor a bejelentett problémát nem jelölte meg a következő…

Keresés