2010. február 13. szombat

febr. 13
0:18
Eredmények: nyert a Córdoba, Simon András nem játszott (She)
A spanyol másodosztályú labdarúgó-bajnokság 24. fordulójának péntek esti találkozóján a Córdoba 1–0-ra legyőzte hazai pályán a Cádizt. Simon András, a hazaiak Liverpooltól kölcsönvett játékosa nem kapott lehetőséget a mérkőzésen.
febr. 13
0:54
Vancouver 2010: Knoch Viktor szerint 500 méteren van a legtöbb esélye (She)
Knoch Viktor rövidpályás gyorskorcsolyázó úgy érzi, hogy leginkább 500 méteren van esélye jó eredmény elérésére a vancouveri téli olimpián.
febr. 13
1:21
Bemutatták a Forma-1-es Lotus versenyautóját (Behaviour)
A brit fővárosban pénteken bemutatták a Forma-1-es Lotus-istálló új versenyautóját.
febr. 13
1:30
Vancouver 2010: Grúzia részt vesz az olimpia megnyitó ünnepségén (She)
A grúz küldöttség a tragikus pénteki szánkóbaleset ellenére részt vesz a vancouveri téli olimpián – jelentette be Nikoloz Rurua, az ország sportminisztere négy órával azután, hogy Nodar Kumaritasvili versenyző a pénteki edzésen halálos balesetet szenvedett.
febr. 13
6:18
Vancouver 2010: klasszisok lobbantották fel a lángot, elkezdődött a téli olimpia (She)
Miután Michaëlle Jean, Kanada főkormányzója az ilyenkor bevett néhány mondattal megnyitotta a XXI. téli olimpiai játékokat, a lángot korábbi kanadai klasszisok gyújtották meg az ünnepségnek helyt adó BC Place csarnokban.
febr. 13
6:36
NHL: a Rangers a hosszabbításban verte meg a Pittsburgh Penguinst (She)
A New York Rangers Olli Jokinen hosszabbításban szerzett góljával 3–2-re megverte a Penguinst Pittsburghben az NHL alapszakaszának 128. játéknapján.
febr. 13
7:09
A tragédia beárnyékolja az olimpiát (Infostart)
A grúz küldöttség a tragikus pénteki szánkóbaleset ellenére részt vesz a vancouveri téli olimpián - jelentette be Nikoloz Rurua, az ország sportminisztere négy órával azután, hogy Nodar Kumaritasvili versenyző a pénteki edzésen halálos balesetet szenvedett. A tragédia után a grúz delegáció fontolgatta, hogy visszalépjen-e a játékoktól.
febr. 13
7:21
Mégiscsak a Fradi keveri a kártyákat (Behaviour)
Noha a szurkolók nevében előszeretettel nyilatkozó egyik fődrukker bojkottot és efféle gyerekes büntetést helyezett kilátásba, máris több mint négyezer ferencvárosi szimpatizáns igényelt szurkolói kártyát. A klub vezetése elsősorban ettől várja, a rendbontók eddiginél hatékonyabb kiszűrését.
febr. 13
7:23
Az MPB petíciója (Behaviour)
A Magyar Paralimpiai Bizottság (MPB), illetve annak tagszervezetei pénteken petíciót nyújtottak át Varga Zoltán sportért felelős önkormányzati miniszternek, tiltakozásul a 2010-es esztendőre tervezett állami támogatások drasztikus tartott csökkentése ellen.
febr. 13
7:25
Szélvészgyors szamuráj (Behaviour)
Már akkor kivívta a szurkolók elismerését Kamui Kobayashi, amikor még a GP2 ázsiai bajnokságában száguldozott.
febr. 13
7:27
A sakk Wimbledonja (Behaviour)
A sakkozás Wimbledonjának is nevezett tornán ezúttal hat résztvevő kétfordulós csatáját láthatjuk majd. A bolgár exvilágbajnok Veszelin Topalov számára a viadal főpróba az áprilisi, a címvédő indiai Viswanathan Anand elleni világbajnoki döntője előtt.
febr. 13
7:27
Versenyek elhalasztásával startol a téli olimpia - Képgaléria (Infostart)
Magyar idő szerint szombat hajnalban megnyílt a 2010-es vancouveri téli olimpia. Az időjárás továbbra sem kedvez a játékoknak, az első napon esedékes számok közül a férfi alpesi lesiklást ehalaszthatják. Az már korábban eldőlt, hogy az időjárás miatt nem rendezik meg vasárnap a nők szuper kombinációját.
febr. 13
7:29
Görbiczék rossz futóművel landoltak! (Behaviour)
Mocsai Lajos együttese jobb gólarányával vezeti a csoportot, ráadásul sorsolása sem mondható rossznak: a hátralévő négy partiból háromszor a félelmetes Veszprém Arénában játszik.
febr. 13
7:30
Atlétika: 220 versenyző indul a MASZ fedett pályás viadalán (She)
Több mint 10 ország 220 versenyzője indul a Magyar Atlétikai Szövetség (MASZ) szombati fedett pályás versenyén a Syma Csarnokban.
febr. 13
8:51
Rövid távon van igazán esélye gyorskorcsolyázónknak (Behaviour)
Knoch Viktor rövidpályás gyorskorcsolyázó úgy érzi, hogy leginkább 500 méteren van esélye jó eredmény elérésére a vancouveri téli olimpián.
febr. 13
9:03
Marad a szánkós program (Metropol)
A vancouveri olimpián folytatódnak a férfiszánkósok edzései szombaton annak ellenére, hogy a pénteki gyakorlások közben meghalt egy grúz versenyző. A 21 éves Nodar Kumaritasvili 145 km-es óránkénti sebességgel száguldva kirepült a jégteknőből, és egy oszlopnak csapódott. Helikopterrel kórházba szállították, de nem tudták megmenteni az életét.
febr. 13
9:27
Nem csúszhatnak a brazil bobosok (Behaviour)
A nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) pénteken elutasította a Brazil Jégsport Szövetség beadványát, és ennek értelmében a dél-amerikai ország női kettes bob-válogatottja nem vehet részt a vancouveri olimpián.
febr. 13
9:51
Labdarúgás: topligák, FA-kupa és magyar Ligakupa - a program (She)
Az olasz, német és spanyol labdarúgó-bajnokságban is rendeznek ma mérkőzéseket, valamint az angol FA-kupa nyolcaddöntőjében is lesznek találkozók. A magyar élvonalbeli csapatok többsége felkészülési meccset játszik, de az Újpest és a Paks a Ligakupa középdöntőjében csap össze. Tekintse meg a szombati programot!
febr. 13
11:39
Vancouver 2010: egy japán hódeszkás kisebb balesetet szenvedett (She)
Könnyebb fejsérüléssel szállították kórházba az egyik japán hódeszkást a vancouveri olimpián: Fudzsimori Juka ottani idő szerint pénteken, edzés közben járt pórul, amikor is egy ugrás után leérkezve elesett.
febr. 13
11:51
Vancouverben elkezdődött a téli olimpia (Behaviour)
Bőven benne járunk a XXI. században, így meg se lepődhetünk azon, hogy a technikai vívmányok áthatják a mindennapjainkat. Ki gondolta volna akár csak húsz évvel ezelőtt is, hogy telefonon figyelhetjük az ötkarikás versenyeket? Persze élőben azért mégis csak jobb. Egy tanulmány szerint Vancouver a világ legélhetőbb városa. Most már hó is van arrafelé, így már semmi akadálya nem volt, hogy tegnap…
febr. 13
11:57
Férfi kézilabda BL: Nagy Lászlóék „előrehozott finálét" játszanak a Kiellel (She)
A BL D-csoportjában a válogatott Nagy László csapata, a Barcelona előrehozott finálénak beillő csatát vív vasárnap Németországban a csoportelsőségért a THW Kiellel.
febr. 13
12:33
FTC: Berki szerint a szurkolói kártya bevezetése nem szankció (She)
Berki Krisztián, az FTC Zrt. vezérigazgatója a 100%Fradinak elmondta, a szurkolói kártya bevezetését nem szankciónak szánják a szurkolók felé. Téglás Sándor biztonsági igazgató hozzátette, már minden adott a biztonságos mérkőzések megrendezéséhez az Üllői úton.
febr. 13
12:51
Vancouver 2010: Vancouver vezeti a legélhetőbb városok listáját (She)
A téli olimpiai játékok házigazdája, a kanadai Vancouver vezeti a világ leginkább élhető városainak listáját.
febr. 13
13:03
Újabb baleset Vancouverben (Behaviour)
Könnyebb fejsérüléssel szállították kórházba az egyik japán hódeszkást a vancouveri olimpián: Fudzsimori Juka ottani idő szerint pénteken, edzés közben járt pórul, amikor is egy ugrás után leérkezve elesett.
febr. 13
13:06
Technikai bakival kezdődött a téli olimpia (Blikk)
Vancouverben megkezdődött a XXI. téli olimpia. A versenysorozat február 28-ig tart, 16 magyar sportoló áll rajthoz, s 15 sportág 86 versenyszámában avatnak győztest. Vancouverben 82 ország közel 2700 versenyzője vesz részt.
febr. 13
14:03
Chelsea: elhunyt a „kékek” korábbi jugoszláv válogatott kapusa (She)
56 éves korában elhunyt a jugoszláv labdarúgó-válogatott és a Chelsea egykori kiváló kapusa, Petar Borota – közölte szombaton a londoni klub.
febr. 13
14:05
Ferencváros: Fitos lába „elgörbült", de hamarosan visszatérhet (She)
Fitos László, a Ferencváros játékosa még a máltai edzőtábor idején szenvedett térdsérülést és az első diagnózis szerint megnyúlt a térdében a keresztszalag. Annak a veszélye is fennállt, hogy hónapokat ki kell hagynia, de az alapos kivizsgálás után kiderült, hogy nem olyan súlyos a sérülése, mint ahogy elsőre tűnt.
febr. 13
14:39
Vancouver 2010: a kedvezőtlen időjárás miatt elnapolták a férfi lesiklást (She)
A kedvezőtlen időjárási körülmények miatt (nagy mennyiségű hó és csapadék esett) elhalasztották a férfiak lesiklóversenyét a vancouveri olimpián. Korábban a női szuperkombinációt is elhalasztották.
febr. 13
14:41
Felkészülés: a rózsahegyiek idegenben verték a Bp. Honvédot (She)
A Budapest Honvéd felkészülési mérkőzésen egygólos vereséget szenvedett hazai pályán az MFK Ruzomberoktól.
febr. 13
14:57
FA-kupa: a Chelsea 4-1-re legyőzte Gyepeséket a nyolcaddöntőben (She)
Az angol labdarúgó FA-kupa nyolcaddöntőjéban a címvédő Chelsea hazai pályán 4–1-re legyőzte Gyepes Gábor együttesét, a másodosztályú Cardiff Cityt. A magyar légiós végigjátszotta a találkozót.
febr. 13
15:09
Bírót vert két hokis, örökre eltiltották őket (Behaviour)
Rátámadt a bíróra, ezért örökre el lett tiltva a jégkorongtól két bolgár hokis - jelentette be szombaton a balkáni ország sportági szövetsége.
febr. 13
15:33
FA-kupa: a Chelsea után a Portsmouth is 4-1-gyel ment tovább (She)
Az angol labdarúgó FA-kupa nyolcaddöntőjének második szombati mérkőzésén is fölényesen nyert az élvonalbeli együttes, a Chelsea után a Portsmouth is 4–1-re diadalmaskodott, a szenvedő fél ezúttal a harmadosztályú Southampton volt.
febr. 13
15:35
Ligakupa: az utolsó percben mentett pontot az Újpest a Paks ellen (She)
A labdarúgó Ligakupa középdöntőjének 1. fordulójában az Újpest hazai pályán az utolsó percben egyenlített a Paksi FC ellen, megmentve egy pontot.
febr. 13
15:51
Női kézilabda BL: a Győr két góllal kikapott a Larvik vendégeként (She)
A Győri Audi ETO 29–27-es vereséget szenvedett a norvég Larvik vendégeként a női kézilabda Bajnokok Ligájának középdöntőjében. A Heidi Löke vezette norvégok két győzelemmel százszázalékosak az 1. csoportban, míg a mieink egy győzelemmel és egy vereséggel állnak.
febr. 13
16:09
Sérülés és halasztás - A téli olimpia első napja (Infostart)
A kedvezőtlen időjárás miatt elhalasztották a férfiak olimpiai lesiklóviadalát Whistlerben. Az alpesi szakág első versenyét szombaton, magyar idő szerint 20:45-től bonyolították volna le, de az elmúlt egy-két napban lehullott nagy mennyiségű hó és eső jelentősen rontotta a kijelölt pálya állapotát.
febr. 13
16:09
Labdarúgó NB II: Pomper Tibor a Hévíz játékosként folytatja (She)
Élvonalbeli labdarúgóval erősíti meg keretét a Hévíz FC. Az NB II Nyugati csoportjában szereplő klub vezetősége a napokban megegyezett Pomper Tiborral.
febr. 13
16:11
Videó: így ütötte ki a Chelsea Gyepeséket az FA-kupából (She)
Nem sokáig volt kétséges, hogy melyik a jobb csapat a Chelsea–Cardiff labdarúgó FA-kupa nyolcaddöntőn Didier Drogba ugyanis már a 2. percben megszerezte a vezetést Gyepesék ellen. A vége 4–1 lett, a címvédő "kékek" ezzel pedig már a legjobb nyolc közé jutottak. Tekintse meg a találkozó összefoglalóját videón!
febr. 13
16:16
Döntetlen a Liga Kupában (Metropol)
Az Újpest döntetlent játszott a Pakssal szombaton a labdarúgó Ligakupa középdöntőjének első fordulójában.
febr. 13
16:21
A bronzért küzd a magyar dzsúdós (Behaviour)
A nyitónap utolsó állva maradt magyarja, az 57 kg-os Maros Barbara a bronzéremért küzdhet a Budapesten zajló 45. cselgáncs Hungária Kupán.
febr. 13
17:03
Tenisz: Söderling döntős, miután legyőzte Davigyenkót Rotterdamban (She)
A svéd Robin Söderling két szettben nyert az orosz Nyikolaj Davigyenko ellen a Rotterdamban zajló 1.15 millió euró összdíjazású kemény pályás ATP-tornán, így bejutott a vasárnapi döntőbe.
febr. 13
17:21
Atlétika: Kiss Dániel országos csúcsot futott 60 m gáton (She)
Kiss Dániel 7.56 mp-cel országos csúcsot futott a 60 m gát előfutamában szombaton a budapesti Syma-csarnokban zajló fedett pályás atlétikai versenyen – tájékoztatta a távirati irodát a magyar sportági szövetség (MASZ).
febr. 13
17:23
Formula-1: Lewis Hamilton lett a jerezi teszthét királya (She)
A McLaren pilótája, Lewis Hamilton autózta a leggyorsabb kört a jerezi Formula-1-es negyedik, azaz utolsó tesztnapon. A brit versenyző mögött Adrian Sutil (Force India) és Rubens Barrichello (Williams) végzett.
febr. 13
17:33
Elnapolták a férfi lesiklást Vancouverben, hétfőn lesz a verseny (Behaviour)
A kedvezőtlen időjárás miatt hétfőre halasztották a férfiak olimpiai lesiklóviadalát Whistlerben.
febr. 13
17:39
Bundesliga: Szalai álomgólt készített elő, ikszelt a Mainz (She)
A mértékadó Kicker gyorsértékelése szerint álomgólt szerzett Aristide Bancé Szalai Ádám beadásából, kapásból, s ez egy pontot ért a Herthánál vendégeskedő Mainznak. A sérülésből lábadozó Dárdai Pál (Hertha) és Lőw Zsolt (Mainz) nem volt csapata keretében. A délután krónikájához tartozik, hogy a Leverkusen újabb győzelemmel (és két szerencsés góllal) őrizte meg bajnoki veretlenségét, Ruud van…
febr. 13
17:41
Férfi kosárlabda NB I: a Körmend győzelmével megelőzte az Atomerőműt (She)
A férfi kosárlabda NB I 18. fordulójának nyitó mérkőzésén s egyben rangadóján a MJUS-Fortress Körmend hazai pályán 86–71-re legyőzte Atomerőmű SE-t, győzelmével a hazai csapat feljött a 3. helyre, épp a paksiak elé.
febr. 13
17:45
Szávay kikapott Párizsban (Metropol)
Szávay Ágnes három játszmában, 2:6, 6:4, 6:2-re kikapott az amerikai Melanie Oudintől a Párizsban zajló, 700 ezer dollár összdíjazású keménypályás női tenisztorna negyeddöntőjében.
febr. 13
17:57
Evezés, ergométeres ob: két győztes a normálsúlyúaknál (She)
A könnyűsúlyú Varga Tamás (Démász Bajai SVSC) hiányában, aki a bostoni ergométeres világbajnokságon tartózkodik és készül a vasárnapi megméretésre, a korábbi kétszeres U23-as világbajnok Lőrinczy Péter nyerte az evezősök felnőtt ergométeres országos bajnokságán a könnyűsúlyúak versenyszámát.
febr. 13
18:51
Női kézilabda BL: a Ljubljana hátrányból győzte le otthon a Leipziget (She)
A női kézilabda Bajnokok Ligája középdöntőjének második fordulójában az 1. csoportban a szlovén Krim Mercator Ljubljana hazai pályán hat góllal nyert a német HC Leipzig ellen. A félidőben még a vendégek vezettek hárommal (12–15). A „győri" kvartettben a szlovének első győzelmüket aratták, a németek második vereségüket szenvedték el.
febr. 13
19:09
Skócia: László Csaba menesztése óta először nyert a Hearts (She)
Először szerzett gólt és pontot a Hearts azóta, hogy január végén elbocsátották magyar vezetőedzőjét, László Csabát. Az edinburgh-i csapat (a kispados Balogh János kapus nélkül) a sereghajtó Falkirk ellen nyert 3–2-re a skót labdarúgó-bajnokság 25. fordulójában, és egy helyet előrelépett, hatodik. Három nyeretlen bajnoki után győzött a Dundee United, így most csak egy pontra van a már dobogós…
febr. 13
19:11
Vívás: Nemcsik Zsolt nyerte a moszkvai kard Grand Prix-t (She)
Magyar sikerrel, Nemcsik Zsolt győzelmével ért véget szombaton a férfi kardozók moszkvai egyéni Grand Prix-je.

Keresés