2010. február 27. szombat

febr. 27
0:03
Vancouver 2010: kanadai-amerikai döntő lesz férfi gyorskorcsolyában (She)
Pénteken megkezdték a gyorskorcsolyázók csapatversenyének küzdelmeit is a téli olimpián. A férfiaknál már a döntő párosítása is kialakult, szombaton újabb kanadai–amerikai párharcnak lehetünk szemtanúi. A hölgyeknél a negyeddöntőket rendezték meg, ahol némi meglepetésre búcsúzott a házigazda kanadai csapat.
febr. 27
0:21
MotoGP: a Balatonring beruházói közleményben cáfolnak (She)
A Balatonring beruházói az alábbi közleményben reagáltak az Index hírportálon megjelent „Kockázatos, gazdaságtalan, jogszerűtlen" című cikkben olvasható állításokra.
febr. 27
1:15
Portugália: emberelőny és büntető is kellett a Guimaraes sikeréhez (She)
A Vitoria Guimaraes 1–0-ra győzött az Uniao Leiria otthonában a portugál élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 21. fordulójának nyitó mérkőzésén. A hazaiak az utolsó félórában emberhátrányban játszottak, a találkozó egyetlen gólja büntetőből esett.
febr. 27
1:19
Vancouver 2010: magabiztos amerikai vezetés négyes bobban (She)
Megkezdték a küzdelmeket a férfi négyes bobok a téli olimpián. Az első két futamot követően az amerikai egyes csapat már négytized másodperccel vezet a kanadaiak és a németek előt.A harmadik és a negyedik futamot szombaton rendezik majd.
febr. 27
1:23
MTK: megsérült a szerb kapus, így Szentpéteri kezd a Pápa ellen (She)
Az előzetes tervekkel ellentétben nem Nenad Filipovics védi majd az MTK kapuját a Pápa elleni szombati bajnoki mérkőzésen, ugyanis a szerb kapus fejsérülést szenvedett a fővárosiak utolsó edzésén – olvasható a kék-fehér klub hivatalos honlapján.
febr. 27
3:39
Vancouver 2010: Heidum Bernadett nem jutott tovább 1000 méteren (She)
A női rövid pályás gyorskorcsolyázók 1000 méteres távjának negyeddöntőjét rendezték a téli olimpián. Itt egy magyar versenyző is érdekelt volt, Heidum Bernadettnek azonban nem sikerült a továbbjutás.
febr. 27
3:57
Szabados nyert aranyat Kanadának (Blikk)
Shannon Szabados nem kapott gólt a döntőben, s az olimpiai hokitorna álomcsapatába is bekerült.
febr. 27
4:01
Juhász bosszút állna Dzsudzsák kiállításáért (Blikk)
Dzsudzsákék kiestek, Juhászék bejutottak az Európa-liga nyolcaddöntőjébe.
febr. 27
4:33
Vancouver 2010: világcsúcs női 1000-en rövid pályás gyorskorcsolyában (She)
febr. 27
5:09
Vancouver 2010: a világcsúcstartót kizárták, így is kínai arany 1000-en (She)
Rövid pályás gyorskorcsolyában a nőknél a negyedik, utolsó számban, az 1000 méteres távon is kínai siker született a téli olimpián, azonban nem az elődöntőben világrekordot futó Csou Jang nyert – őt kizárták –, hanem honfitársa, a Vancouverben harmadik aranyát szerző Vang Meng. Az ezüstérmes az amerikai Katherine Reutter, a bronzérmes a dél-koreai Pak Szung Hi lett.
febr. 27
5:11
Tenisz: a kiemeltek közül csak Karlovic van versenyben Delray Beachen (She)
A második helyen kiemelt horvát Ivo Karlovic három játszmában legyőzte az amerikai James Blake-et a Delray Beachen zajló férfi tenisztorna negyeddöntőjében.
febr. 27
5:45
Vancouver 2010: kanadai arany a férfi 5000 méteres váltóban is (She)
A rövid pályás gyorskorcsolyázók olimpiai programja a férfi 5000 méteres váltó döntőjével zárult. A győzelmet a kanadai válogatott szerezte meg, a címvédő dél-koreaiak ezúttal kénytelenek voltak megelégedni a második hellyel, míg a harmadikok az amerikaiak lettek. A döntő szorosságát jól jellemzi, hogy az első négy helyezett csapat fél másodpercen belül ért célba.
febr. 27
6:03
Vancouver 2010: Kanada-Egyesült Államok döntő a férfiaknál is hokiban (She)
A házigazda Kanada 3–2-re legyőzte Szlovákiát a vancouveri téli olimpia férfi jégkorongtornájának második elődöntőjében, így csakúgy, mint nyolc évvel ezelőtt, ezúttal is Kanada–Egyesült Államok finálét rendeznek a játékokon. Salt Lake Cityben a juharlevelesek megverték az amerikaiakat.
febr. 27
6:39
Tenisz: Venus Williams Gallovits Edina legyőzésével döntős (She)
Az Acapulcóban zajló WTA-tenisztorna elődöntőjében az 1. helyen kiemelt amerikai Venus Williams három szettben győzött a romániai Gallovits Edina ellen, így bejutott a fináléba, ahol a szlovén Polona Hercog lesz az ellenfele.
febr. 27
8:09
Női kosárlabda: Vincze Viktóriával szerződést bontott a Szeged (She)
A bajnoki ezüstérmes Szeviép-Szeged női kosárlabdacsapatának korosztályos válogatott centere, Vincze Viktória felbontotta a szerződését, és a hírek szerint korábbi egyesületében, a BSE-ben folytatja a pályafutását.
febr. 27
8:11
Női kézilabda: a DVSC válogatott játékosokkal hosszabbított (She)
Három válogatott játékosával szerződést hosszabbított a DVSC-Korvex női kézilabdacsapata.
febr. 27
8:27
Vancouver 2010: a szombati program, egy magyar indulóval (She)
Ma hét számban osztanak érmeket Vancouverben, és az olimpia utolsó magyar versenyzőjeként egy alpesi sízőnk is érdekelt lesz: Bene Márton férfi műlesiklásban indul.
febr. 27
8:30
Az amerikaiak a legjobbak a téli olimpián (Behaviour)
Öt bronzéremmel előzi meg az Amerikai Egyesült Államok a második helyezett Németországot a vancouveri téli olimpián.
febr. 27
8:32
Az orosz bürokrácia állta útját a magyar ralisoknak (Behaviour)
Az Opel Dakar Team idei első versenye előtt nem várt adminisztrációs akadállyal találta szembe magát: az oroszországi bürokrácia tengerével. Pedig Szalay Balázs és Bunkoczi László nagy reményekkel várta a Baja Russia-Northern Forest elnevezésű jégen és havon rendezendő terepraliversenyt.
febr. 27
8:45
Mit hoz az első Terry-Bridge párharc a botrány után? (Infostart)
Wayne Bridge, a Manchester City labdarúgója először lép pályára John Terry ellen azóta, hogy kiderült, a Chelsea hátvédje az ő volt párjával csalta a feleségét.
febr. 27
8:45
Tenisz: Ferrer-Ferrero spanyol házidöntőt rendeznek Acapulcóban (She)
Az Acapulcóban zajló férfi tenisztorna elődöntőjében a harmadik helyen kiemelt spanyol Juan Carlos Ferrero szetthátrányból fordítva győzte le a másodikként rangsorolt chilei Fernando Gonzálezt, míg honfitársa, David Ferrer Juan Mónacót búcsúztatta, miután az argentin az első szett után feladta a mérkőzést.
febr. 27
8:48
A férfiaknál is Kanada-USA hokidöntő lesz (Metropol)
A nőkhöz hasonlóan a férfiaknál is Kanada-Egyesült Államok döntőt rendeznek a vancouveri téli olimpián, miután a hazai gárda a legjobb négy között helyi idő szerint pénteken este 3-2-re legyőzte Szlovákia csapatát.
febr. 27
9:03
Női kosárlabda Euroliga: már csak egy hely kiadó az elődöntőben (She)
A női kosárlabda Euroliga negyeddöntőjének második mérkőzésein a Frisco Sika Brno–Wisla Can-Pack Kraków párharc kivételével győztek az első találkozón is diadalmaskodó csapatok, így már csak egy hely kiadó a legjobb négy között.
febr. 27
9:42
Heidum 9. 1000 méteren - a pénteki nap összefoglalója (Metropol)
Heidum Bernadett ugyan kiesett a rövidpályás gyorskorcsolyázók női 1000 méteres számának negyeddöntőjében a vancouveri téli olimpia pénteki versenynapján, de mivel a nem továbbjutók közül ő érte el a legjobb időt, így kilencedik helyen zárt.
febr. 27
9:42
Nincs UEFA meccsre alkalmas stadion (Behaviour)
A Népszabadság információja szerint az MTK pályáján a legrosszabb a helyzet, így ott kiemelt kockázatú mérkőzést csak zárt kapuk mellett rendezhetnek.
febr. 27
10:15
Ferencváros: ismét Hevesi Tamás irányítja a női labdarúgókat (She)
Ismét Hevesi Tamás irányítja a Ferencváros NB I-es női labdarúgócsapatát – adta hírül a 100% Fradi.
febr. 27
10:17
Jótékonyság: Haitiért futballoztak Higuitáék (She)
A haiti földrengés áldozatainak javára rendeztek labdarúgó-mérkőzést 25 ezer néző előtt a venezuelai Puerto Ordazban, ahol a természeti csapás sújtotta karibi szigetország válogatottja játszott a közel- és távolabbi múlt futballcsillagai alkotta nemzetközi alakulattal.
febr. 27
10:19
Argentína: az Estudiantesszel is ikszelt a Boca Juniors (She)
Az argentin labdarúgó-bajnokság, a Clausura 6. fordulójában a Boca Juniors hazai pályán 1–1-et játszott az Estudiantesszel, így már a negyedik döntetlenjét érte el az idényben. A hazaiak gólját a világbajnoki szereplésre jó eséllyel pályázó Martín Palermo szerezte a 25. percben tizenegyesből, míg a vendégek a 90. percben egyenlítettek Leandro González révén.
febr. 27
10:33
Vancouverben Kanada lehet a jegek ura (Infostart)
Heidum Bernadett ugyan kiesett a rövidpályás gyorskorcsolyázók női 1000 méteres számának negyeddöntőjében a vancouveri téli olimpia pénteki versenynapján, de mivel a kiesők közül ő érte el a legjobb időt, így kilencedik helyen zárt. Maria Riesch megszerezte második aranyát, miután műlesiklásban is győzött, jégkorongban pedig Kanada és az Egyesült Államok jutott a döntőbe.
febr. 27
10:33
Golf: a Gatorade is szerződést bontott Tiger Woodsszal (She)
Péntek késő este jelentették be a Gatorade nevű sportitalt gyártó cég, a PepsiCo. képviselői, hogy szerződést bontanak a házasságtörési botrányba keveredett golfozóval, Tiger Woodsszal.
febr. 27
10:35
Labdarúgás: a topligák és a Soproni Liga szombati programja (She)
Tekintse meg az angol, az olasz, a spanyol, a német, illetve a magyar élvonalbeli labdarúgó-bajnokság szombati menetrendjét!
febr. 27
10:51
Atlético Madrid: szerződést hosszabbítanának Reyesszel (She)
A spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Atlético Madrid játékosa, José Antonio Reyes az utóbbi időben kimagasló teljesítményt nyújt – így például a Galatasaray ellen 2–1-re megnyert csütörtöki Európa-liga-mérkőzésen is jól játszott –, és nagy valószínűséggel a madridi szereplése nem ér véget 2011 júniusában, amikor a jelenlegi megállapodása lejár.
febr. 27
11:27
Nigéria: a svéd Lars Lagerbäck lett a szövetségi kapitány (She)
A 61 éves Lars Lagerbäcket nevezték ki a nigériai labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányi posztjára, így a legutóbb a svéd nemzeti csapatot irányító szakember vezetheti az afrikai együttest a nyári dél-afrikai világbajnokságon.
febr. 27
12:03
Vb 2010: Dánia ellen tartja a főpróbát a vb-házigazda (She)
A 2010-es nyári futball-világbajnokság házigazdája, a Dél-afrikai Köztársaság válogatottja a dán nemzeti csapat ellen játszik felkészülési mérkőzést június 5-én, hat nappal a vb-nyitány előtt.
febr. 27
12:39
MLSZ: Kisteleki István hivatalosan is bejelentette a távozását (She)
A Magyar Labdarúgó-szövetség ma rendkívüli közgyűlést tartott, amelyen Kisteleki István a decemberi bejelentésének megfelelően hivatalosan is megerősítette, lemond MLSZ elnöki posztjáról.
febr. 27
12:42
Rövidpályás gyorskorcsolya: két kanadai és egy kínai aranyérem (Behaviour)
Charles Hamelin 500 és a hazai csapat 5000 méteres váltóversenyen aratott győzelmének örülhettek a kanadai szurkolók.
febr. 27
12:57
Hivatalosan is lemondott Kisteleki István (Infostart)
Kisteleki István szombaton hivatalosan is lemondott a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) elnöki tisztéről. A sportvezető az MLSZ rendkívüli közgyűlésén erősítette meg tavaly december 22-én, sajtótájékoztatón tett bejelentését.
febr. 27
12:57
Tenisz: Gyementyjeva és Klejbanova is könnyedén jutott a döntőbe (She)
A malajziai női tenisztorna elődöntőjében mindkét orosz versenyző, Jelena Gyementyjeva és Alisza Klejbanova is sima kétszettes mérkőzésen nyert, így ők játsszák a vasárnapi finálét.
febr. 27
12:59
AC Milan: megbüntethetik a durván nyilatkozó Kaladzét (She)
Az AC Milan középhátvédje, Kaha Kaladze a szezonban eddig mindössze hat mérkőzésen kapott szerepet csapatában, és elmondása szerint ha a helyzet a közeljövőben sem változik, a nyáron elhagyja az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokság második helyén álló gárdát. Nyilatkozatában erős szavakat használt, ezért pénzbüntetéssel szankcionálhatják.
febr. 27
13:18
Jégkorong: a férfiaknál is Kanada-Egyesült Államok döntő lesz (Behaviour)
A nőkhöz hasonlóan a férfiaknál is Kanada-Egyesült Államok döntőt rendeznek a vancouveri téli olimpián, miután a hazai gárda a legjobb négy között 3-2-re legyőzte Szlovákia csapatát.
febr. 27
13:51
Nigéria: a svéd Lars Lagerbäck lett a szövetségi kapitány (She)
A 61 éves Lars Lagerbäcket nevezték ki a nigériai labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányi posztjára, így a legutóbb a svéd nemzeti csapatot irányító szakember vezetheti az afrikai együttest a nyári dél-afrikai világbajnokságon.
febr. 27
13:53
Sampdoria: Pazzini és Pozzi eltiltása ellenére sem játszik Cassano (She)
Az olasz labdarúgó-bajnokság élvonalában (Serie A) szereplő Sampdoria vezetőedzője, Luigi Del Neri elmondása szerint Giampaolo Pazzini és Nicola Pozzi eltiltása ellenére sem játszatja vasárnap Antonio Cassanót.
febr. 27
14:09
Férfi röplabda: az olasz Bassanóban játszó Dávid egy hónapra kidőlt (She)
Az olasz A2-ligás Bassano férfi röplabdacsapatának válogatott ütője, Dávid Zoltán egy hónapja játszott legutóbb a csapatában, térdsérülését Kaposvárott kezelik injekciókúrával.
febr. 27
14:11
Soproni Liga: a pálya állapota miatt elmarad a Paks-ZTE mérkőzés (She)
A Soproni Liga 16. fordulójából elmarad a ma délután 14 órára kiírt Paksi FC–ZTE FC labdarúgó-mérkőzés.
febr. 27
14:13
Soproni Liga: három délutáni mérkőzés élőben az NSO-n! (She)
Szombat délután 14 órai kezdettel újabb három mérkőzést rendeznek a Soproni Liga 16. fordulójában. A kiírás szerint ekkor került volna sor a Paks–Zalaegerszeg összecsapásra is, azonban a paksi pálya alkalmatlansága miatt ez a meccs elmarad. Kövesse a találkozókat élő, szöveges tudósításaink segítségével!
febr. 27
14:27
NB I: elmarad a Paks-ZTE mérkőzés (Infostart)
A pálya használhatatlansága miatt elmarad a labdarúgó Soproni Liga 16. fordulójának szombati játéknapjára kiírt Paksi FC-ZTE FC mérkőzés.
febr. 27
14:27
Liverpool: Rafa Benítez bízik benne, hogy beindul a gólgyártás (She)
Az angol labdarúgó-élvonalban hatodik helyen álló Liverpool az utóbbi három bajnokiján mindössze háromszor talált be az ellenfelek kapujába. Rafa Benítez, a klub menedzsere bízik benne, hogy az Európa-ligában lőtt három gól után végre beindul a gólgyártás.
febr. 27
14:45
Videó: Bridge elkerülte Terry kézfogását a rangadó előtt (She)
A Chelsea–Manchester City találkozó külön pikantériája, hogy először találkozott a pályán a közelmúltban kirobbant botrány két férfi főszereplője, John Terry és Wayne Bridge. A mérkőzés előtt érdekes jelenet zajlott le a kézfogásoknál: Bridge kikerülte Terry felé nyújtott jobbját.
febr. 27
14:47
Dortmund: állkapocstörés miatt hetekre kidőlt az utánpótlás-válogatott védő (She)
A Borussia Dortmund előreláthatólag hat hétig nem számíthat Mats Hummels játékára, mivel az U21-es Európa-bajnok labdarúgó állkapocstörést szenvedett a Schalke elleni péntek esti rangadón.
febr. 27
14:48
Kisteleki távozott az MLSZ éléről (Metropol)
Kisteleki István szombaton azonnali hatállyal lemondott a Magyar Labdarúgó Szövetség elnöki posztjáról.

Keresés