2010. február 11. csütörtök

febr. 11
0:03
Portugália: a Portóval játssza a Ligakupa döntőjét a Benfica (She)
A Benfica után a Porto jutott be másodikként a labdarúgó portugál Ligakupa döntőjébe, miután az elődöntőben hazai pályán 1–0-ra győzött Mariano González góljával az Académica ellen.
febr. 11
0:07
Spanyol Király-kupa: a Sevilla jutott be elsőként a döntőbe (She)
A Sevilla 1–0-ra ugyan kikapott a Getafe otthonában a labdarúgó spanyol Király-kupa elődöntőjének visszavágóján, 2–1-es összesítéssel így is bejutott a fináléba.
febr. 11
1:33
Francia Kupa: a Bordeaux hazai pályán kapott ki a Monacótól (She)
A labdarúgó Francia Kupa nyolcaddöntőjében a Bordeaux hazai pályán 2–0-ra kikapott a Monacótól,  ezzel kiesett. A Monaco első gólját az a Djimi Traoré szerezte, aki klubszínekben legutóbb 2003-ban volt eredményes.
febr. 11
6:45
"Kötélen táncolunk anyagilag!" (Behaviour)
A hazai cselgáncs jelenleg egyszerre van a csúcson és a mélyponton. Ha most rendeznék a nyári olimpiát, akkor tíz versenyzőnk indulhatna az ötkarikás játékokon, a nemzetközi versenyeken halmozzák az érmeket, ugyanakkor a jelenlegi anyagi helyzetben még az sem biztos, hogy a magyar dzsúdósok indulni tudnak a kvalifikációs tornákon, illetve az őszi, Tokióban rendezendő világbajnokságon.
febr. 11
6:57
NHL: a Montreal a hosszabbításban vetett véget a Washington sorozatának (She)
Az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) alapszakaszának 126. játéknapján megszakadt a Washington Capitals 14 mérkőzést számláló győzelmi sorozata: a hazai pályán játszó Montreal Canadiens hosszabbításban 6–5-re legyőzte riválisát. A Washington három mérkőzéssel maradt el az NHL-rekordnak számító 17 egymás utáni sikertől.
febr. 11
7:15
NBA: a Lakers Bryant és Bynum nélkül is legyőzte a Utah Jazzt (She)
A Los Angeles Lakers Kobe Bryant és Andrew Bynum nélkül is legyőzte a Utah Jazzt az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) alapszakaszának 106. játéknapján, ezzel véget vetett a „mormonok" kilenc mérkőzés óta tartó győzelmi sorozatának. Bryant sorozatban harmadik mérkőzését hagyta ki (a Lakers mindhármat megnyerte), és továbbra is kérdéses, hogy pályára lép-e a hétvégi All Star-gálán.
febr. 11
7:51
Játékossors: a Hibernian volt kapusa csapat nélkül, egyelőre a Vasassal edz (She)
Egyelőre csapat nélkül van, de a Vasassal edz Gróf Dávid. A legutóbb a skót Hibernianben profiskodó húszéves kapus januárban Angliában is járt próbajátékon, de a West Ham Unitednél nem kapott szerződést.
febr. 11
8:09
Válogatott: Koeman Londonban járt, Buzsáky formájára volt kíváncsi (She)
Erwin Koeman, a magyar válogatott szövetségi kapitánya villámlátogatást tett Londonban, ahol kedden este megnézte a Queen's Park Rangers–Ipswich Town másodosztályú bajnoki mérkőzést, vagyis személyesen figyelhette Buzsáky Ákos teljesítményét.
febr. 11
8:45
PSV: Dzsudzsák Romárióval focizhat, és Debrecenbe is ellátogathat (She)
Dzsudzsák Balázs, a holland PSV magyar légiósa szerdán a pátyi futballiskola növendékeivel találkozott, majd a „hivatalos” program után a Nemzeti Sportnak adott interjút. A középpályás elmondta, csapata brazíliai túráján a PSV korábbi brazil játékosával, Romárióval együtt focizhat, és beszámolt a holland klub tervezett debreceni fellépéséről is.
febr. 11
8:47
Tenisz: Roddick és Verdasco is sikerrel vette az első kört San Joséban (She)
Az első helyen kiemelt Andy Roddick és a második helyen rangsorolt Fernando Verdasco is sikerrel vette az első fordulót a 600 000 dollár összdíjazású San José-i tenisztornán: az amerikai honfitársát, Ryler DeHeartot, a spanyol pedig a tajvani Lu Jen-hszünt verte meg.
febr. 11
9:03
Pápa: ma operálják a keresztszalag-szakadást szenvedett Nebilt (She)
A Lombard Pápa TFC futballistája, Gahwagi Nebil a múlt héten szenvedett súlyos sérülést. A támadót ma operálják Székesfehérváron.
febr. 11
9:21
Felkészülés: Argentína a 89. percben lőtt góllal nyert Jamaica ellen (She)
Argentína labdarúgó-válogatottja a világbajnokságra való felkészülés jegyében rendezett találkozón, európai légósai nélkül 2–1-re győzött Jamaica ellen.
febr. 11
9:39
Standard Liege: D'Onofriót nevezték ki Bölöni László helyére (She)
Ahogy arról tegnap beszámoltunk, lemondott posztjáról a belga bajnok Standard Liege vezetőedzője, Bölöni László. A klubnál már meg is találták az utódját Dominique D'Onofrio személyében.
febr. 11
9:51
Bernáth a Loki új kapitánya (Blikk)
febr. 11
9:57
Doppingesetek az olimpia előtt (Infostart)
A pénteken kezdődő vancouveri olimpiára készülő versenyzők körében 30 pozitív doppingeset történt - jelentette be John Fahey, a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség (WADA) elnöke.
febr. 11
10:15
Vancouver 2010: harminc pozitív doppingeset történt a játékok előtt (She)
A pénteken kezdődő vancouveri olimpiára készülő versenyzők körében 30 pozitív doppingeset történt – jelentette be csütörtökön John Fahey, a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség (WADA) elnöke.
febr. 11
10:17
Vancouver 2010: felvonták a magyar zászlót a téli olimpián (She)
Szerdán Vancouverben, a téli olimpia helyszínén felvonták a magyar zászlót. Az eredetileg kijelölt szabadtéri helyszínt azonban „elmosta" az eső, így a rendezők – az elektronikus berendezéseket féltve – fedett pótlehetőség után néztek.
febr. 11
10:33
Izgalmas argentin siker Jamaica ellen (Infostart)
A kizárólag a hazai bajnokságban szereplő futballistákból álló argentin válogatott a hajrában fordítva győzte le Jamaica csapatát este.
febr. 11
10:33
Libertadores-kupa: a Vélez legyőzte a kilenc emberre fogyatkozó Cruzeirót (She)
A Vélez Sarsfield Santiago Silva és Juan Manuel Martínez találatával 2–0-ra legyőzte a brazil Cruzeirót a Libertadores-kupa csoportkörének első fordulójában.
febr. 11
10:33
Nagy reményekkel edz a magyar csapat Vancouverben (Metropol)
Szerény létszámú, de nem esélytelen magyar csapat utazott a téli olimpiára. Tizenhat magyar sportoló költözött be a két olimpiai faluba, a síelők Whistlerben laknak, a többiek Vancouverben várják a játékok pénteki rajtját.
febr. 11
10:51
Evezés: Budakalászon 18 ergométeres számban hirdetnek magyar bajnokot (She)
Az evezősök szombaton, a Budakalászi Sportcsarnokban rendezik meg az idei, sorrendben huszadik alkalommal kiírt ergométeres országos bajnokságot. A nevezések alapján 32 klub – ebből tíz egyetemi – mintegy ötszáz indulójára számítanak a szervezők.
febr. 11
10:53
Manchester United: Giggs megsérült a Villa ellen, kihagyhatja a Milan-meccset (She)
Elképzelhető, hogy kihagyja csapata keddi, AC Milan elleni Bajnokok Ligája-nyolcaddöntőjét Ryan Giggs, a Manchester United rutinos középpályása. A walesi klasszis a tegnap esti, Aston Villa elleni bajnokin szenvedett karsérülést – az elvégzett röntgenvizsgálat eredménye még nem ismert.
febr. 11
11:09
Sportpolitika: az NSSZ és a SOSZ együttműködési megállapodást ír alá (She)
Pénteken a Sportbál keretében ír alá együttműködési megállapodást a Nemzeti Sportszövetség (NSSZ) és a Sportegyesületek Országos Szövetsége (SOSZ). Az NSSZ ezzel folytatja nemrégiben elfogadott sportstratégiája megvalósítását.
febr. 11
11:15
Vancouver 2010 - "póthelyszínen" felvonták a magyar zászlót (Behaviour)
Helyi idő szerint szerda délután felvonták a magyar zászlót a pénteken kezdődő vancouveri téli olimpia helyszínén - igaz, nem a megszokott körítéssel.
febr. 11
11:27
Férfi kosárlabda Közép-európai Liga: cseh győztes Kolozsváron (She)
A cseh Novy Jicin férfi kosárlabdacsapata nyerte meg a Közép-európai Ligát, miután a fináléban három ponttal bizonyult jobbnak a házigazda kolozsvári U-Mobiltelco Clujnál. A négyes döntő harmadik helyen a Temesvár, a negyediken a Paks végzett.
febr. 11
12:03
Helyreigazítás (She)
A blogzona.hu oldalon, a Szöllősi György által vezetett blog „Kispályások I.” című bejegyzésében foglaltakkal ellentétben a magyar futsalválogatott és a Győri Duna Takarék ETO játékosa, Gyurcsányi Zsolt nem állt kapcsolatban a K&H brókerbotránnyal, ezen ügyhöz semmilyen módon nem kapcsolódik.
febr. 11
12:03
Lélegzetelállító megnyitót ígérnek a téli olimpián (Metropol)
Soha nem tapasztalt titoktartás előzi meg a pénteken kezdődő vancouveri téli olimpia - magyar idő szerint szombat hajnali - megnyitóünnepségét.
febr. 11
12:05
Anderlecht: már tudják, kivel pótolják a távozókat, köztük Juhászt (She)
Herman Van Holsbeeck, az Anderlecht menedzsere ismét megerősítette, hogy a nyáron a klub elengedi Juhász Rolandot, a csapat magyar válogatott védőjét. A sportvezető elmondta, Juhászon kívül más távozókkal is számolnak.
febr. 11
12:07
Zalaegerszeg: a megműtött Magasföldi a jövő héten már futna (She)
A hét elején megműtött Magasföldi József, a Zalaegerszeg labdarúgója már tud sétálni, a jövő héten pedig futna is – olvasható a Zalai Hírlapban.
febr. 11
12:09
Serie A: Totti a térdével bajlódik, nem játszik a Palermo ellen (She)
Nem játszhat a hétvégi, Palermo elleni bajnokin az olasz első osztályú labdarúgó-bajnokságban szereplő AS Roma csapatkapitánya, Francesco Totti.
febr. 11
12:11
Ferencváros: változott a REAC elleni edzőmeccs időpontja (She)
Az élvonalban szereplő Ferencváros és a másodosztályú REAC a tervezettnél két órával korábban, 13 helyett 11-től játszik szombaton egymással felkészülési mérkőzést.
febr. 11
12:21
Milan: Pato az Udinese ellen térhet vissza hosszú sérülése után (She)
Az olasz labdarúgó-bajnokságban szereplő AC Milan 20 éves brazil támadója, Pato akár már az Udinese elleni péntek esti mérkőzésen visszatérhet a pályára.
febr. 11
12:23
Zenit: angol válogatott védővel erősíthet Huszti Szabolcs együttese (She)
Az angol Premier League-ből erősítene a Zenit orosz élvonalban szereplő labdarúgócsapata.
febr. 11
12:39
Real Madrid: Raúl egyre közelebb a New York Red Bullshoz (She)
A spanyol Real Madrid labdarúgócsapatának ikonja, Raúl – a madridi klubbal kapcsolatos hírekben mindig naprakész Marca című lap információi szerint – egyre közelebb kerül ahhoz, hogy az Egyesült Államokban, azon belül a New York Red Bullsnál folytassa a pályafutását.
febr. 11
12:45
Vancouver: sűrű homály fedi a megnyitó ünnepséget (Behaviour)
Soha nem tapasztalt titoktartás előzi meg a pénteken kezdődő vancouveri téli olimpia - magyar idő szerint szombat hajnali - megnyitóünnepségét. A szokás szerint monumentálisnak ígérkező show-ról semmilyen részlet nem szivárgott ki, bár azt tényként kezelik az újságírók, hogy a kanadai hokis legenda, Wayne Gretzky nyújtja meg a lángot.
febr. 11
12:57
Férfi kosárlabda: Horváth Imre irányítja a bajnok paksiakat (She)
A bajnok Paksi Atomerőmű SE hivatalos honlapján bejelentette, hogy Horváth Imre lesz a múlt héten lemondott vezetőedző, Dzunics Braniszlav utóda.
febr. 11
12:59
Kerékpár: Vinokurov szerint Contador öt–hat Tourt nyerhet (She)
Akár öt-hat alkalommal is megnyerheti a Tour de France országúti kerékpáros körversenyt a címvédő Alberto Contador – vélekedik az egyik csapattárs, a kazah Alekszandr Vinokurov.
febr. 11
13:15
Profi ökölvívás: Marquez trénere nem örülne egy Khan elleni mérkőzésnek (She)
Juan Manuel Marquez trénere, Nacho Beristain nem fogadta kitörő örömmel, hogy védence legközelebbi ringbelépését a kisváltósúlyú WBA bajnok Amir Khan ellen tervezi a menedzsmentje.
febr. 11
13:17
Videó: látványos ollózás Cipruson, Cafú gólja a Doxának (She)
A Cafú név elég jól hangzik a labdarúgás világában, ám ezúttal nem a világbajnok védő miatt emlegetik Cipruson ezt a nevet. Cafú, az Anorthoszisz zöld-foki-szigeti csatára parádés ollózással lőtt gólt a Doxa ellen 3–0-ra megnyert bajnoki mérkőzésen. A találatot az alábbi videón tekintheti meg. A találkozón egyébként Nagy Zoltán végig védett az Anorthoszisz csapatában.
febr. 11
13:19
Vancouver 2010: külön vonul a két Korea a téli olimpia megnyitóján (She)
Külön-külön vonulnak fel a két Korea sportolói a vancouveri téli olimpia pénteki megnyitóünnepségén.
febr. 11
13:21
Ötödször is Federeré lehet a Laureus-díj (Behaviour)
Ötödször is megnyerheti a Laureus-díjat Roger Federer, miután a világelső svájci teniszező neve rajta van a szervezők által szűkített listán.
febr. 11
13:33
Argentína: 80 százalék esélye van Palermónak a vb-szereplésre (She)
Az argentin válogatott szövetségi kapitánya, Diego Maradona a Jamaica ellen aratott 2–1-es győzelem után úgy nyilatkozott, hogy az egyenlítő gólt szerző Martín Palermónak nyolcvan százalék esélye van arra, hogy kiutazzon a csapattal a dél-afrikai világbajnokságra.
febr. 11
13:51
Ferencváros: Holczer Ádám Kecskeméten folytathatja pályafutását (She)
A Ferencváros labdarúgócsapatának kapusa, Holczer Ádám mától a KTE-vel készül – adta hírül a 100%Fradi.
febr. 11
13:57
Vancouver: a két Korea nem hajlandó együtt masírozni (Behaviour)
Külön-külön vonulnak fel a két Korea sportolói a vancouveri téli olimpia pénteki megnyitóünnepségén.
febr. 11
14:09
DVSC-TEVA: Herczeg András fejében már körvonalazódott a tavaszi kezdő (She)
A Soproni Ligában szereplő DVSC-TEVA menedzsere, Herczeg András a klub hivatalos honlapjának adott nyilatkozatában elmondta, nagyvonalakban már megvan a tavaszi kezdőcsapat.
febr. 11
14:15
Cselgáncs: Hungária Kupa 45. alkalommal (Behaviour)
Szombaton és vasárnap kerül sor Budapesten a cselgáncsozók 45. Hungária Kupájára, amelyen a több súlycsoportban is éremesélyes hazai női válogatott a legerősebb felállásban képviselteti magát.
febr. 11
14:27
Formula-1: Glock és az újonc Virgin számára véget ért a mai teszt (She)
Nem alakul túl jól az újonc Virgin-istálló számára a jerezi tesztelés: az első napon (tegnap) Timo Glock mindössze öt kört tett meg az autóval, ma pedig tizenegy kör megtétele után leszakadt az első vezetőszárny, és az autó eleje is megrongálódott. Mivel a csapatnál nem volt ott minden szükséges tartalékalkatrész, mára befejeződött a gyakorlás az újonc számára.
febr. 11
14:29
ZTE: a hólapátolók ingyen tekinthetik meg a Ferencváros elleni meccset (She)
Ingyen megtekintheti a Zalaegerszegi TE FC–Ferencváros bajnoki mérkőzést, aki segít a hazaiak pályájának letakarításában – olvasható a ztefc.hu-n.
febr. 11
14:31
Ferencváros: Fitos László hétfőtől már futóedzést végez (She)
Korábban már beszámoltunk arról, hogy a Ferencváros középpályása, Fitos László térdszalagsérülést szenvedett. A 100%Fradi információi szerint a sérülés nem súlyos, a futballista pár napos pihenő után visszatérhet a pályára.
febr. 11
14:33
Póker: Carlos Mortensen, a Matador visszatér a FullTiltPokerhez (She)
A 2001-es WSOP-főverseny győztese újra leszerződött az online pókerteremhez, amely profi csapatának korábban már volt tagja.

Keresés