2010. február 16. kedd

febr. 16
0:24
Nem adta el focicsapatát a Vasas (Behaviour)
Nem értékesítette a felnőtt labdarúgócsapatot működtető gazdasági társaság 99 százalékos tulajdonrészét és elállt a szerződés aláírásától a Vasas SC.
febr. 16
0:33
Vancouver 2010: az amerikai Wescott megvédte címét a hódeszkások között (She)
A hódeszkások is megkezdték a küzdelmeket a téli olimpián, hétfőn a férfiak krossz szakágában mérték össze tudásukat a versenyzők. Az aranyérmet a címvédő amerikai Seth Wescott nyerte a kanadai Mike Robertson és a francia Tony Ramoin előtt.
febr. 16
0:51
Tenisz: Kanepi nem kegyelmezett Rusnak Memphisben (She)
A Memphisben zajló, 220 ezer dollár összdíjazású, kemény pályás WTA-torna első fordulójában a harmadik helyen kiemelt észt Kaia Kanepi úgy verte meg a holland Arantxa Rust, hogy a vesztes az első szettben egyetlen játékot sem tudott nyerni.
febr. 16
2:03
Vancouver 2010: Svájc sem úszta meg tíz alatt Kanadával szemben (She)
Második mérkőzését is magabiztosan nyerte meg a vancouveri olimpián a házigazda kanadai női jégkorong-válogatott. Az első körben Szlovákiát 18–0-ra kiütő juharlevelesek ezúttal Svájcot verték meg 10–1-re.
febr. 16
2:21
Vancouver 2010: nem működik a Rolba, csúszik a gyorskorcsolyaprogram (She)
Kellemetlen közjáték miatt csúszik a férfiak 500 méteres gyorskorcsolyaversenye a vancouveri olimpián. Az első futam versenyzőinek fele rendesen teljesíthette a távot, amikor következett a menetrendszerű jégfelújítás, pontosabban következett volna – tudniillik a Rolba nem működik megfelelően, így viszont balesetveszélyes elindítani a következő párosokat.
febr. 16
3:51
Tenisz: Marija Sarapova a második fordulóba jutott Memphisben (She)
A Memphisben zajló, 220 ezer dollár összdíjazású, kemény pályás WTA-torna első fordulójában az első helyen kiemelt orosz Marija Sarapova két játszmában búcsúztatta az amerikai Shenay Perryt.
febr. 16
3:55
Vancouver 2010: sérülése ellenére Vonn remekelt a lesiklóedzésen (She)
Az amerikaiak kiváló alpesi sízője, Lindsey Vonn továbbra is fájlalja a lábát, mégis ő érte el a legjobb időt a női lesiklóedzésén a vancouveri téli olimpián.
febr. 16
5:21
Vancouver 2010: dél-koreai arany, ázsiai uralom 500 méteren (She)
A távol-keletiek immár nemcsak a rövid pályás gyorskorcsolyát uralják, Vancouverben kibérelték a férfi gyorskorcsolyázók 500 méteres számának dobogóját is. Az élen a dél-koreai Mo Te Bum végzett, aki megszerezte hazája első olimpiai aranyérmét a gyorskorcsolya „hagyományos” versenyében.
febr. 16
5:57
Vancouver 2010: német vezetés két futam után női szánkóban (She)
Két futam után az első öt helyezett között három német versenyző van a vancouveri olimpiai női szánkóversenyében. Az élen „természetesen” egy német, Tatjana Hüfner áll egy osztrák versenyzőt, Nina Reithmayert megelőzve. A végső helyezések sorsáról döntő harmadik és negyedik futamot kedden rendezik.
febr. 16
6:42
Real, Milan, Manchester - Szuperrangadókkal folytatódik a BL (Behaviour)
A labdarúgó Bajnokok Ligája kiírásához méltó szuperrangadókkal folytatódik a kontinens első számú klubtornájának 2009/2010-es szakasza: színre lép a BEK/BL-sorozat legeredményesebb együttese, a kilencszeres győztes Real Madrid, a torna második legtöbbszörös győztese, az AC Milan, valamint a legutóbbi két döntőben is szereplő, a kupát háromszor elhódító Manchester United.
febr. 16
6:51
Férfi kosárlabda: Kálmán és Hendlein is részleges szakadással dőlt ki (She)
Részleges bokaszalag-szakadást szenvedett Kálmán László, a férfi élvonalbeli Falco csapatának irányítója. A 37 éves játékos a Zalaegerszeg elleni meccsen sérült meg, amikor a zalaiak centere, Trepák Zoltán véletlenül ráesett. Kálmán játéka így kérdésessé vált a szerdai szolnoki kupavisszavágón, amelyet a szombathelyiek 34 pontos előnyből várnak.
febr. 16
7:27
Vancouver 2010: nem üzengethetnek sisakjukon az amerikai kapusok (She)
A Nemzetközi Olimpiai Bizottság és a Nemzetközi Jégkorongszövetség arra kötelezte Ryan Millert és Jonathan Quicket, az amerikai férfi jégkorong-válogatott két kapusát, hogy távolítsák el a sisakjukra írt kifejezéseket.
febr. 16
7:36
Csányi lesz az MLSZ-elnöke? (Metropol)
Az MLSZ február 27-i rendkívüli közgyűlésén felvetődhet, hogy Csányi Sándor, az OTP Bank elnök-vezérigazgatója legyen a szövetség elnöke a lemondott Kisteleki István helyett - értesült a Népszava.
febr. 16
7:36
Vancouver - Svájci duplázás, helytálltak a magyarok (Behaviour)
Bő egy órán belül két aranyérmet is nyert Svájc a vancouveri téli olimpia hétfői versenynapján, amelyen két magyar - a sífutó Viczián Vera és Tagscherer Zoltán - is rajthoz állt.
febr. 16
7:45
REAC: sikertelen volt Kapcsos Vince olaszországi próbajátéka (She)
Visszatért az olaszországi próbajátékról, Kapcsos Vince, az NB II-es REAC labdarúgója.
febr. 16
8:03
Vancouver 2010: a 3. versenynap összefoglalója (She)
Két órán belül két svájci arany, megtört az oroszok 1964 óta tartó sikersorozata páros műkorcsolyában, már nem csak a rövid pályás dél-koreai gyorskorcsolyázók tarolnak – ezekkel a címszavakkal lehetne összefoglalni a vancouveri téli olimpia 3. versenynapját.
febr. 16
8:12
Sarapova a 16 között Memphisben (Metropol)
A női verseny első kiemeltje, az orosz Marija Sarapova magabiztos győzelemmel kezdte szereplését hétfőn az egyesült államokbeli Memphisben zajló, keménypályás tenisztornán.
febr. 16
8:14
Gyorskorcsolya: történelmi dél-koreai arany (Metropol)
Az éppen 21. születésnapját ünneplő dél-koreai Mo Te Bum nyerte magyar idő szerint kedden hajnalban a férfi gyorskorcsolyázók 500 m-es küzdelmét a vancouveri téli olimpián.
febr. 16
8:30
Mégsen köt szerződést a Vasas az olaszokkal (Metropol)
Nem értékesítette a felnőtt labdarúgócsapatot működtető gazdasági társaság 99 százalékos tulajdonrészét és elállt a szerződés aláírásától a Vasas SC.
febr. 16
8:32
Sífutás: svájci arany férfi 15 km-en (Metropol)
A svájci Dario Cologna nyerte a férfi sífutók 15 km-es szabadstílusú számát a vancouveri téli olimpia hétfői versenynapján. Tagscherer Zoltán 81. lett a 95 fős mezőnyben.
febr. 16
8:34
Amerikai címvédés férfi krosszban (Metropol)
Címét megvédve az amerikai Seth Wescott nyerte hétfőn a hódeszkások első számát, a férfi krosszt a vancouveri téli olimpián.
febr. 16
9:06
Vancouver: Most a havazás a gond (Behaviour)
Csúszhat az alpesi program, mert mára erős havazást jósolt a meteorológia. Eddig a hóhiány miatt kellett átszervezni a versenyeket.
febr. 16
9:15
ZTE: Csank már a sorsoláskor sejtette, hogy nem kezdődik el időben a szezon (She)
Csank János, a Zalaegerszeg vezetőedzője a Zalai Hírlapnak elmondta, már a sorsoláskor sejtette, hogy február 20-án – az időjárás miatt – nem kezdődik el a Soproni Liga tavaszi idénye. A zalaiak a hétvégén a Péccsel játszhatnak felkészülési meccset.
febr. 16
9:33
Kínaiak törték meg az orosz műkorcsolya-hegemóniát (Infostart)
Bő egy órán belül két aranyérmet is nyert Svájc a vancouveri téli olimpia hétfői versenynapján, amelyen két magyar, a sífutó Viczián Vera és Tagscherer Zoltán is rajthoz állt.
febr. 16
9:33
Hegyikerékpár: világbajnok a magyar váltó a 24 órás fedett pályás vb-n (She)
Világbajnoki címmel tért haza a magyar váltó a 24 órás fedett pályás hegyikerékpáros-világbajnokságról.
febr. 16
9:51
Eltiltatnák a franciák a tiszteletlen Murray-t (Infostart)
A marseille-i tenisztorna szervezői azt szeretnék, hogy tiltsák el a skót Andy Murray-t, aki az utolsó pillanatban lépett vissza a viadaltól.
febr. 16
9:51
Labdarúgás: Milan-MU, Lyon-Real a BL-ben - a mai program (She)
A Milan–Manchester United és a Lyon–Real Madrid mérkőzéssel, azaz a nyolcaddöntő küzdelmeivel folytatódik a Bajnokok Ligája. Az Európa-ligában és az angol bajnokságban is rendeznek találkozót, valamint Magyarországon is lesznek meccsek. Tekintse meg a mai programot!
febr. 16
9:53
Vancouver 2010: közönségkedvenc lett az első színes bőrű műkorcsolyapáros (She)
A közönség kedvencévé vált a vancouveri téli olimpián a páros műkorcsolyázók versenyében fellépő Vanessa James, Yannick Bonheur francia duó, amely a játékok történetének első színes bőrű kettőseként szerepelt a viadalon.
febr. 16
10:09
Szuperrangadókkal folytatódik a BL (Infostart)
Két szuperrangadóval folytatódik a Bajnokok Ligája, a keddi nyolcaddöntőben a végső sikerre is esélyes együttesek lépnek pályára egymás ellen. A nyolcaddöntő első mérkőzésén a 2008-ban aranyérmes Manchester United a 2007-ben győztes Milan otthonában lép pályára, míg az elmúlt években rendre ebben a fázisban búcsúzó Real Madrid a Lyon vendége lesz.
febr. 16
10:27
Vancouver 2010: rajtol a férfi hokitorna - a keddi program (She)
Hat számban osztanak érmet a vancouveri téli olimpia keddi versenynapján. Indul a curlingesek küözdelme, illetve a téli játékok legnagyobb érdeklődésre számot tartó eseménye, a férfi jégkorongtorna. Akcióban az amerikai, a kanadai és az orosz válogatott!
febr. 16
10:45
Videó: Fred tökéletesre fejlesztette a „megtorpanós tizenegyest" (She)
Nem mindennapi tizenegyespárbajjal zárult a Fluminense és a Vasco da Gama labdarúgó-mérkőzése a riói Copa Guanabara elődöntőjében: három játékos is a labda előtt megtorpanva lőtt kapura, de mind közül Fred rúgása volt a legkülönlegesebb, aki ritkán látott csellel vette be az ellenfél kapuját. Tekintse meg az esetet videón!
febr. 16
11:03
Vb 2010: a vb idejére átülhet a nigériai padra az egyiptomi sikeredző (She)
Az Egyiptomi Labdarúgó-szövetség – korábbi álláspontját megváltoztatva – engedélyezné, hogy Haszan Sehata, a válogatott szövetségi kapitánya a világbajnokságra szóló szerződést kössön Nigériával.
febr. 16
11:57
Fiorentina: hónapokig nem számíthatnak a violák Gamberinire (She)
A Fiorentina labdarúgócsapata a hivatalos honlapján jelentette be, hogy hónapokig nem számíthat válogatott védője, Alessandro Gamberini játékára.
febr. 16
12:15
Vancouver 2010: emlékbélyegen és emlékérmén a kanadaiak hőse (She)
Alig huszonnégy órával az után, hogy Alexandre Bilodeau megnyerte a síakrobatika mogul számát, a kanadai posta különbélyeget bocsátott ki az ország vancouveri – és a hazai rendezésű játékokat tekintve összességében is – első olimpiai aranyérmesének tiszteletére.
febr. 16
12:17
Wolfsburg: a „farkasoknál” folytatja a 18 éves svájci tehetség (She)
A következő szezontól a Wolfsburgban labdarúgócsapatában folytatja pályafutását Nassim Ben Khalifa, a Grasshoppers 18 éves csatára.
febr. 16
12:33
Bayern München: Klose felépült a bokasérüléséből, így bevethető (She)
Felépült a bokasérüléséből Miroslav Klose, a Bayern München labdarúgója, így játszhat szerdán a Fiorentina elleni BL-összecsapáson.
febr. 16
12:35
Vízilabda: Kemény Dénes kijelölte 19 fős keretét a Volvo-kupára (She)
A magyar vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya, Kemény Dénes kijelölte azt a 19 játékost, aki a jövő héten együtt gyakorol – adta hírül a válogatott hivatalos honlapja, a vlv.hu.
febr. 16
12:51
Bayern München: a bajorok szerződést hosszabbítottak első számú kapusukkal (She)
A Bayern München egy évvel, 2011 júniusáig meghosszabbította első számú kapusa, Hans-Jörg Butt e szezon végén lejáró szerződését.
febr. 16
13:09
Barcelona: Guardiola meg akarja szerezni az Ajax belga válogatottját (She)
Az olasz Corriere dello Sport napilap értesülései szerint Josep Guardiola, a Barcelona vezetőedzője szeretné megszerezni az Ajax fiatal belga labdarúgóját, Jan Vertonghent.
febr. 16
13:18
Budapest létesítményei készen állnak a tavaszi sportszezonra (Behaviour)
A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) kezdeményezésére az érintett szövetségek, illetve klubok, valamint a helyi biztonsági szolgálatok és a rendőrség képviselői bejárták a főváros sportlétesítményeit, hogy azok minden biztonsági feltételnek megfeleljenek a tavaszi szezonra, így a későbbiekben ne kelljen a nézők számát korlátozó intézkedést hozni.
febr. 16
13:27
Kerékpár: Rasmussen mexikói színekben vehet részt a dániai vb-n (She)
Michael Rasmussen nem tett le róla, hogy részt vegyen a 2011-es dániai világbajnokságon. A dán kerékpáros hazai színekben aligha állhat rajthoz, mexikóiban viszont igen.
febr. 16
13:36
Vancouver: a keddi versenynap programja (Behaviour)
A vancouveri téli olimpia keddi - magyar idő szerint szerdába átnyúló - versenynapjának programja (éremosztás 6 számban).
febr. 16
13:45
Olaszország: a Juventus drukkerei nem utazhatnak el Bolognába (She)
Az olasz belügyminisztérium megtiltotta a Juventus drukkereinek, hogy elutazzanak kedvenc csapatuk következő, Bologna elleni idegenbeli bajnoki mérkőzésére.
febr. 16
13:54
Tiltott feliratok az amerikai hokikapusok maszkján (Behaviour)
Le kellett ragasztani több feliratot Ryan Miller és Jonathan Quick amerikai jégkorongkapusok maszkján, mert a Nemzetközi Olimpiai Bizottság szabályzata tiltja a reklám-, a demonstratív vagy a propagandacélú szövegeket.
febr. 16
14:12
Súlytöbblet miatt kizártak egy japán szánkóst (Metropol)
Kizárták hétfőn a vancouveri téli olimpia női szánkóversenyéből a japán Jaszuda Aját, mert a kiegészítő súlya nehezebb volt az engedélyezettnél.
febr. 16
14:21
Udinese: D’Agostinót megműtötték, két hónap múlva térhet vissza (She)
Legalább két hónapos kényszerpihenő vár Gaetano D’Agostinóra, az Udinese labdarúgójára, aki hétfőn térdműtéten esett át.
febr. 16
14:23
Vancouver 2010: súlytöbblet miatt kizártak egy japán szánkóst (She)
Kizárták hétfőn a vancouveri téli olimpia női szánkóversenyéből a japán Jaszuda Aját, mert a kiegészítő súlya nehezebb volt az engedélyezettnél.
febr. 16
14:39
Női kézilabda: Köstner Vilmos lett a debreceniek vezetőedzője (She)
A csapattal korábban kétszer is EHF-kupát nyerő Köstner Vilmost nevezték ki a Debrecen női kézilabdacsapatának vezetőedzőjévé.
febr. 16
14:48
A pólos légiósok közül ismét meghívott Madaras és Steinmetz (Behaviour)
Kemény Dénes, a férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya kijelölte azt a 19 játékost, aki a jövő héten, hétfőtől péntekig együtt készül. Az edzések mellett négy hivatalos mérkőzés is szerepel a programban: hétfő este Miskolcon Kanada, szerdától péntekig a hódmezővásárhelyi Volvo Kupán Ausztrália, az Egyesült Államok és ismét Kanada együttese lesz az ellenfél.
febr. 16
14:57
Formula-1: szerdától Jerezben már a Lotus is tesztel - „rajtlista" (She)
Szerdától ismét tesztelnek a Formula–1-es csapatok Jerezben: 11 istálló – köztük az autóját nyilvánosan először kipróbáló Lotus – vesz részt a négynapos, hivatalos eseményen.

Keresés