2010. február 23. kedd

febr. 23
0:06
Sakk, Gotth’Art Kupa: Portisch Lajos döntetlennel kezdett (She)
A Szentgotthárdon zajló Gotth'Art Kupa nemzetközi sakkverseny hétfői nyitónapján Portisch Lajos döntetlent ért el Prohászka Péter ellen. A magyarok közül Bánusz Tamás kezdett győzelemmel, ő Fodor Tamás ellen nyert.
febr. 23
0:10
Tenisz: Arn Gréta főtáblára jutott az acapulcói versenyen (She)
Harmadik, hétfői mérkőzését is megnyerte a selejtezőben Arn Gréta, s ezzel feljutott a 32-es főtáblára az acapulcói, 220 ezer dollár összdíjazású, salakpályás női tenisztornán.
febr. 23
1:36
Vancouver 2010: Kína a hetedik, Szlovákia az utolsó a női hokitornán (She)
A kínai válogatott szerezte meg a hetedik helyet a vancouveri téli olimpia női jégkorongtornáján, miután a helyosztón 3–1-re legyőzte Szlovákiát.
febr. 23
1:40
Tenisz: Szávay háromszettes győzelemmel kezdett Acapulcóban (She)
A második helyen kiemelt Szávay Ágnes 2:6, 6:1, 6:3-ra győzött a cseh Sandra Zahlavová ellen az Acapulcóban zajló salakos tenisztorna első fordulójában.
febr. 23
2:12
Vancouver 2010: a kanadai női curlingesek megverték a svédeket, és már elődöntősök (She)
A kanadai válogatott nyerte a női curlingtorna mai játéknapjának rangadóját Svédország ellen a vancouveri téli olimpián. A sikerrel a tabellát vezető házigazda együttes már elődöntős.
febr. 23
3:24
Vancouver 2010: Sebestyén jó formában van, és a sorsolása is kedvező (She)
Vancouverben megtartották a női műkorcsolyázók rövid programjának sorsolását, s ez magyar szempontból kedvezően alakult.
febr. 23
3:42
Indul a barcelonai hadjárat! (Blikk)
A katalán labdarúgók remélik, hogy nekik sikerül először a címvédés a Bajnokok Ligájában
febr. 23
4:00
Miller tényleg szuper volt (Blikk)
febr. 23
4:36
Vancouver 2010: észak-amerikai csúcsrangadó lesz a női hokidöntő (She)
Nem okozott gondot a döntőbe jutás a kanadai válogatottnak az ötkarikás női jégkorongtornán, a hazaiak az elődöntőben 5–0-ra győzték le Finnországot.
febr. 23
4:40
Vancouver 2010: félbeszakadt a négyesbob-edzés, újabb módosítás a pályán (She)
Két baleset miatt félbe kellett szakítani a négyesbobosok hétfői, nemhivatalos edzését Whistlerben, a téli olimpia sokat kritizált jégcsatornájánál, amelyen a történtek miatt újabb módosításokat terveznek.
febr. 23
5:48
Vancouver 2010: nem jutott döntőbe az ugrás férfi címvédője a síakrobatáknál (She)
A címvédő kínai Han Hsziao-peng és az idei ranglista-vezető fehérorosz Anton Kusnir sem jutott be a síakrobaták férfi ugrás számának csütörtöki döntőjébe a vancouveri téli olimpián.
febr. 23
6:06
Tenisz: meglepetés Delray Beachen, már az első körben búcsúzott az első kiemelt (She)
Meglepetéssel kezdődött az egyesült államokbeli Delray Beachen zajló férfi tenisztorna, miután az első fordulóban búcsúzott az első helyen kiemelt Tommy Haas.
febr. 23
6:08
Vancouver 2010: hazai siker jégtáncban, Hoffmannék a 13. helyen zártak (She)
A kedd hajnali kűrökkel véget ért a jégtáncosok versenye a Vancouverben zajló téli olimpián. A győzelmet a hazai szurkolók nagy örömére a Tessa Virtue, Scott Moir kanadai kettős szerezte meg a Meryl Davis, Charlie White amerikai és az Okszana Domnyina, Makszim Sabalin orosz duó előtt.
febr. 23
7:00
Lecsaptak a rendőrök McCabe kínai csapatára, és a török bundázókra (Behaviour)
Lefokoztak két bundázó kínai futballcsapatot - jelentette az MTI. A bundázás miatt a másodosztályba száműzött élvonalbeli labdarúgócsapat egyikének, a Csengtu Blades-nek annyiban van "magyar" vonatkozása is, hogy a klub gazdája Kevin McCabe, a Ferencvárost is tulajdonló brit üzletember.
febr. 23
7:02
Olympiakosz: torkukon akad-e a Bordeaux-i? (Behaviour)
Miután az UEFA négy naposra húzta a Bajnokok Ligája nyolcaddöntő első mérkőzéseinek lebonyolítását, úgy alakult, hogy a mai program a legkevésbé érdekfeszítő. Pedig most kezdi az egyeneses kieséses szakaszt a címvédő Barcelona is.
febr. 23
7:18
Vancouver 2010: Svájc végzett az ötödik helyen a női jégkorongtornán (She)
Svájc végzett az ötödik helyen a női jégkorongozók között a vancouveri téli olimpián, miután 1–1-es rendes játékidőt követően a szétlövésben legyőzte Oroszországot.
febr. 23
7:36
NBA: az Atlanta Hawks 17 év után nyert újra a Utah Jazz otthonában (She)
Az Atlanta Hawks 17 éve tartó rossz sorozatot tört meg az NBA alapszakaszának 114. játéknapján: idegenben verte meg (105–100) a Utah Jazzt, amire 1993 februárja óta nem volt példa.
febr. 23
7:36
A rák ellen folytattam életem legnehezebb küzdelmét (Metropol)
Kevés az olyan sportoló, aki annyira meghatározó személyisége sportágának, mint Lance Armstrong a Tour de France-nak. 14 éve azonban az akkor 26 éves versenyző karrierje majdnem véget ért, amikor harmadik stádiumú prosztatarákot állapítottak meg nála.
febr. 23
7:38
Jégkorong: Eduard Giblák az Újpest új vezetőedzője, Pék távozik (She)
Az Újpest jégkorongcsapataa hivatalos honlapján tette közzé, hogy az ob I-ben szereplő együttes szakmai munkáját szerdától Eduard Giblák irányítja. Az Újpesten már korábban is dolgozó szakember annak ellenére vállalta a munkát, hogy érvényes szerződés köti iglói klubjához, a Spisská Nová Veshez.
febr. 23
7:54
Vancouver 2010: Nagy-Britannia legyőzte a német férfi curlingeseket (She)
A brit férfi curlingcsapat 8–2-re megverte Németországot a Vancouverben zajló téli olimpián, így jó eséllyel pályázik az elődöntőbe kerülésre, amelynek a házigazda Kanada és Norvégia már biztos résztvevője.
febr. 23
7:54
Megszakadt az európai „uralom” (Metropol)
A Hoffmann Nóra, Zavozin Maxim duó a 23 induló között a 13. helyen zárta a jégtáncosok versenyét a vancouveri téli olimpián. Részletek, a hétfői versenynap eredményei, éremtáblázat.
febr. 23
7:56
Vancouver 2010: Brodeur „nem élte túl” a kanadai zakót, Luongo az új kapus (She)
Roberto Luongo lesz a kanadai férfi jégkorong-válogatott kapusa a Németország elleni mérkőzésen a vancouveri téli olimpián, miután a szakmai stáb úgy döntött, hogy leváltja az Egyesült Államok elleni csoportmeccsen gyengén teljesítő Martin Brodeurt.
febr. 23
8:12
Százhúsz millióba kerülhet Ashley Cole félrelépése (Infostart)
Véget érhet a házassága, és az angol bajnokság történetének legnagyobb összegű büntetését róhatja ki a csapata Ashley Cole-ra. A Chelsea labdarúgója legalább öt nővel csalta meg a feleségét, az újabb botrány pedig feldühítette a csapat vezetőit.
febr. 23
8:12
Vancouver 2010: szülővárosa 30 millió forinttal jutalmazza a kínai bajnokot (She)
Egymillió jüannal, vagyis csaknem 30 millió forinttal ajándékozza meg szülővárosa a kínai Csou Jangot, a rövid pályás gyorskorcsolya női 1500 méterének vancouveri bajnokát.
febr. 23
8:12
Tizenöt góllal verte a Kemény-csapat a kanadaiakat (Metropol)
A szerdán kezdődő hódmezővásárhelyi Volvo Kupa „előmeccsén” a tornán is induló kanadai férfi vízilabda-válogatott hétfő este Miskolcon szállt vízbe, és 15 góllal maradt alul a magyar nemzeti csapattal szemben.
febr. 23
8:30
Tizenharmadik lett a Hoffmann, Zavozin kettős a téli olimpián (Infostart)
A Hoffmann Nóra, Zavozin Maxim duó a 23 induló között a 13. helyen zárta a jégtáncosok versenyét a vancouveri téli olimpián. Az aranyérmet a tavalyelőtt vb-ezüstérmes, 2009-ben pedig vb-3. kanadai Tessa Virtue, Scott Moir kettős szerezte meg.
febr. 23
8:30
Nem lesz kanadai–orosz jégkorong álomdöntő (Metropol)
A jégkorongtorna utolsó fordulójában a legutóbbi három olimpiai döntő párosításában léptek jégre a csapatok, s mindhárom mérkőzésen a biztos csoportelsőséget jelentő győzelemért hajtottak.
febr. 23
8:30
Vancouver: előreléptek Hoffmannék az original állásba (Behaviour)
A Hoffmann Nóra, Zavozin Maxim duó a 23 induló között a 13. helyen zárta a jégtáncosok versenyét a vancouveri téli olimpián.
febr. 23
8:48
Vancouver 2010: csaknem 1600 doppingteszt pozitív eset nélkül (She)
Csaknem 1600 doppingvizsgálatra került sor a vancouveri téli játékok feléig, és egyelőre egyetlen pozitív eset sem fordult elő.
febr. 23
9:06
Németlecke vár a címvédőre (Infostart)
A labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntős párharcának keddi programjában az izgalmasabb 90 percet a címvédő Barcelona és a házigazda Stuttgart összecsapása ígéri.
febr. 23
9:06
Szávay a 16 között az acapulcói tenisztornán (Behaviour)
Szávay Ágnes bejutott a legjobb 16 közé az acapulcói, 220 ezer dollár összdíjazású, salakpályás női tenisztornán.
febr. 23
9:24
Tenisz: Sara Errani magabiztosan jutott tovább Acapulcóban (She)
A hatodik helyen kiemelt olasz Sara Errani magabiztosan győzött az Acapulcóban zajló WTA-tenisztorna első fordulójában: a szlovén Masa Zec Peskiricet verte meg két játszmában.
febr. 23
9:26
Újpest: McStay szerint egyedülálló a klub és a szurkolók kapcsolata (She)
Willie McStay, az Újpest skót vezetőedzője klubja hivatalos honlapjának nyilatkozva arról beszélt, hogy meghatódott, amikor azt látta, a drukkerek segítenek megfelelő állapotba hozni a Szusza Ferenc Stadion pályáját.
febr. 23
9:28
Vancouver 2010: két magyar utazhat a téli paralimpiára (She)
Rendkívüli közgyűlést hívott össze hétfő délutánra a Magyar Paralimpiai Bizottság, amelynek feladata az volt, hogy határozatba foglalja az idei téli paralimpián induló magyar csapat névsorát.
febr. 23
9:42
Formula-1: Alguersuari fehérneműs lányoknak keverte a zenét - fotóval (She)
Jaime Alguersuarinak nem csak az autóvezetéshez van tehetsége: a Formula–1-es Toro Rosso spanyol pilótája tegnap lemezlovasként is bemutatkozott egy madridi divatbemutatón. A 19 éves versenyző gyerekkori hobbija a zene keverése.
febr. 23
10:00
Diósgyőr: korábbi U19-es válogatott játékost igazoltak a miskolciak (She)
Végleges a Diósgyőr kerete: a 100 éves klub utolsóként a 20 éves Burányi Tamást szerződtette, aki tagja volt a csehországi U19-es Eb-re kijutó válogatottnak, de a tornára már nem kapott meghívót.
febr. 23
10:02
Vb 2010: Pelé szerint nem Maradona a hibás, hanem azok, akik kinevezték (She)
Pelé szerint nem Diego Maradonát kell azért hibáztatni, mert az argentin labdarúgó-válogatott épphogy csak kijutott az idei világbajnokságra, hanem azokat az embereket, akik kinevezték őt szövetségi kapitánynak.
febr. 23
10:18
Női kézilabda: Dániába tart az olimpiai bajnok norvég kapus (She)
Az olimpiai bajnok norvég női kézilabda-válogatott kapusa, Kari Grimsbö nem hosszabbított szerződést Trondheimben, sőt elhagyja hazáját, s a dán Esbjergbe igazol.
febr. 23
10:20
Románia: a bajnok otthonában győzött a CFR Cluj a rangadón (She)
A CFR Cluj 1–0-ra győzött a bajnok Unirea Urziceni ellen a román élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 18. fordulójának rangadóján.
febr. 23
10:54
Vancouver 2010: Sebestyén Júlia jégre lép, öt arany talál gazdára - a program (She)
Kedden öt számban hirdetnek győztest a vancouveri téli olimpiai játékokon. Ami a magyar indulókat illeti, ma jégre lép a műkorcsolyázó Sebestyén Júlia, aki a rövidprogrammal kezdi meg a szereplését. Tekintse meg a mai programot!
febr. 23
10:54
Bemutatkozik Sebestyén Júlia és Bene Márton is az olimpián (Behaviour)
A műkorcsolyázó Sebestyén Júlia és az alpesi síző Bene Márton is bemutatkozik a vancouveri téli olimpia keddi - magyar idő szerint szerda hajnalig tartó - versenynapján, amelyen öt számban hirdetnek győztest.
febr. 23
11:12
Női kézilabda BL: ismét Gunnar Prokop viselkedése került a középpontba (She)
A női kézilabda Bajnokok Ligája középdöntőjében gyengén szerepel a Hypo NÖ csapata, így az osztrákok nem a pályán mutatott teljesítményükkel, hanem korábbi vezetőedzőjük, Gunnar Prokop miatt kerültek középpontba.
febr. 23
11:14
Sportpolitika: együttműködés a sportszakemberképzésben (She)
Folytatta a 2009-ben elkezdett stratégiai bázis kiszélesítését a Nemzeti Sportszövetség (NSSZ): a 75 sportágat tömörítő szervezet a Semmelweis Egyetem Testnevelési és Sporttudományi Karával (TF) kötött együttműködési megállapodást.
febr. 23
11:30
Vancouver 2010: elégedetlen az amerikai hokiválogatott főigazgatója (She)
Csapatának a vancouveri olimpián mutatott eddigi százszázalékos teljesítménye ellenére elégedetlen az amerikai jégkorong-válogatott főigazgatója.
febr. 23
12:06
Nesta visszatérhet az olasz csapatba (Infostart)
Marcello Lippi, az olasz labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya szerint a nyári dél-afrikai világbajnokságra visszatérhet az együttesbe Alessandro Nesta, az AC Milan védője.
febr. 23
12:06
Internazionale: a bajnok tiltakozik Mourinho hárommeccses eltiltása ellen (She)
Az Internazionale tiltakozást nyújt be az Olasz Labdarúgó-szövetséghez, amelyben kifogásolja, hogy vezetőedzőjét, José Mourinhót három mérkőzésre eltiltották a Sampdoria elleni bajnoki meccsen történtek miatt.
febr. 23
12:06
Két magyar paralimpikonunk utazhat (Metropol)
Két magyar alpesi síelő, Dani Gyöngyi és Koleszár Balázs indulhat a március 12. és 21. között rendezendő vancouveri paralimpián.
febr. 23
12:08
Vancouver 2010: a kanadai lakosság harmada nézte a hokirangadót (She)
Kanada történetének legnézettebb sportközvetítése volt a hazaiak vasárnap esti, Egyesült Államok elleni olimpiai jégkorongmérkőzése.
febr. 23
12:24
Labdarúgás: Dárdaiék az El-ben, a Barca a BL-ben - a mai program (She)
A címvédő Barcelona is pályára lép ma a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében (a Stuttgart otthonában), míg Dárdai Pál a Benfica ellen kaphat szerepet a Hertha színeiben az Európa-ligában. Tekintse meg a mai programot!
febr. 23
12:26
Kecskemét: Balog, Menyhárt és Kormos kölcsönben szerepel a tavasszal (She)
A Soproni Ligában szereplő Kecskeméti TE-Ereco kölcsönlistára tett játékosai közül Balog Marcell a Békéscsabában, Menyhárt Attila és Kormos László pedig a Vecsésben folytatja a tavasszal – adta hírül a klub hivatalos honlapja, a kecskemetite.hu.

Keresés