2010. február 23. kedd

febr. 23
3:06
Izraelben felfüggesztették a postai levelek kézbesítését (Népszava)
Izraelben ideiglenesen felfüggesztették hétfőn a postai levelek kézbesítését, mivel levélbombát találtak az egyik postahivatalban - közölte a rendőrség és a postai hatóságok.
febr. 23
5:12
A szökés: zebraüldözéses jelenet az autópályán! (videó) (168 Óra Online)
A Lima nevű zebra megszökött egy atlantai cirkuszból. Két mérföldet kóborolt, míg az államközi autópályán - a csúcsforgalomban - találtak rá a rendőrök.
febr. 23
6:42
Belepte a hó Moszkvát, rekordhideg Szibériában (Népszava)
Moszkvában több napja kisebb-nagyobb szünetekkel hull a hó, tegnap estig 53 centiméternyi fehér hótakaró képződött a városban. Éjjel-nappal mintegy 12 ezer munkagép és több mint 5000 hómunkás dolgozik, s naponta 300-400 ezer köbméter havat hordanak el a városból.
febr. 23
6:44
Imával a bűnözés ellen (Népszava)
Imával próbálja meg visszaszorítani egy brit, devoni illetőségű rendőr a helyi bűncselekményeket és baleseteket.
febr. 23
6:46
Nehéz feladatok előtt a PSD új elnöke (Népszava)
Victor Ponta, a román Szociáldemokrata Párt (PSD) hét végén megválasztott elnöke felhívással fordult párttársaihoz. Azt üzente: aki bátor, vele tart, amikor a párt új útra lép. Hozzátette, reméli, hogy az elszivárgási folyamat leáll, ugyanis már a győzelem másnapján azzal kellett szembesülnie, hogy két PSD-s parlamenti képviselő és egy szenátor jelezte, távozni kíván a szociáldemokraták soraiból,…
febr. 23
6:48
Civilek haltak meg Afganisztánban (Népszava)
Újabb csapás érte az afganisztáni megbékélés ügyét a hét végén, amikor egy, az ország déli részén végrehajtott NATO-légicsapásban legalább 27 polgári lakos vesztette életét, 12 megsebesült. Mint a kabuli kormány tegnap közölte, a halottak között négy nő és egy gyerek is van.
febr. 23
6:50
Politikai botrány Németországban (Népszava)
A leleplező riportjairól híressé vált hamburgi Der Spiegel legújabb számában új szenzációval szolgált.
febr. 23
7:00
Súlyos buszbaleset Peruban, 38 halottal (Inforádió)
Peruban 38 ember meghalt, amikor összeütközött két autóbusz a fővárostól mintegy 500 kilométerre északkeletre.
febr. 23
7:00
Szexrektor az egyetemen: „Eleinte női pornót küldött" (168 Óra Online)
Pornót küldözgetett e-mailben a trencséni egyetem rektora. A trencséni Alexander Dubček Egyetem alkalmazottai furcsa e-maileket kaptak Miroslav Mečár rektortól. A már így is botrányba keveredett rektor állítólag pornográf tartalmú leveleket küldözgetett. Mária Gogová volt dékánhelyettes szexuális zaklatásért perelne.
febr. 23
7:02
Háromnapos nemzeti gyász Portugáliában a madeirai katasztrófa miatt (Inforádió)
A Portugáliához tartozó Madeira szigetén a legfrissebb adatok szerint 32-re emelkedett a heves esőzések okozta földcsuszamlások és árvizek miatt eltűntként nyilvántartottak száma.
febr. 23
7:18
„A romák komoly imázsproblémát okoznak az országnak” (Kitekintő)
Komoly imázsproblémát okoznak a romák az országnak – jelentette ki hétfőn Traian Băsescu román államelnök a romák helyzetének javítását célzó országos stratégia bemutatásáról szóló konferencián.
febr. 23
7:36
Eluralkodott a káosz Madeirán (Népszava)
Harminckettőre emelkedett a Portugáliához tartozó Madeira szigetén a heves esőzések okozta földcsuszamlások és árvizek következtében eltűntként nyilvántartottak száma - közölték a hatóságok hétfő este.
febr. 23
7:38
A sztori "teljességgel téves" - Brown cáfol (Népszava)
Minden lehetséges szinten és folyamatosan cáfolja a brit kormány azokat az állításokat, amelyek szerint Gordon Brown miniszterelnök több ízben durva, trágár megnyilvánulásokra, sőt tettlegességre ragadtatta magát közvetlen munkatársaival szemben.
febr. 23
8:12
Leépít a román telefontársaság (Napi)
febr. 23
8:30
Clinton: a NATO nem jelent fenyegetést Oroszországra (HVG)
Hillary Clinton amerikai külügyminiszter szorosabb együttműködést szorgalmazott a NATO és Oroszország között egy washingtoni NATO-konferencián helyi idő szerint hétfőn, hangsúlyozva, hogy a katonai szövetség nem jelent semmiféle fenyegetést Moszkva számára.
febr. 23
8:30
Újabb főtisztek őrizetben (Kitekintő)
Tizenegy nyugalmazott tábornokot és hét ezredest tartóztattak le a hétvégén Törökországban a csak az "évszázad pereként" emlegetett ügy legutóbbi állomásaként. A hadsereg vezérkari főnöke az eseményre hivatkozva elhalasztotta tervezett egyiptomi látogatását.
febr. 23
8:30
"...a hazafiság magának sem fog ártani, ezt szavatolhatom" (168 Óra Online)
A szlovákiai Kereszténydemokrata Mozgalom képviselői nem szavazzák meg a hazafiasságról szóló törvényt, ha abban a formájában marad, ahogyan beterjesztették.
febr. 23
8:30
Váratlanul lemondott a dán védelmi miniszter (Népszava)
Lars Lokke Rasmussen dán miniszterelnök kedden nagyarányú kormányátalakítást hajtott végre; több mint egy tucatnyi tárca élén történt váltás, köztük a védelmi, az igazságügyi és a külügyminisztérium élén is.
febr. 23
8:32
Azonnali embargó az iráni energiaszektorra (Kitekintő)
Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnök hétfőn azonnali embargó kivetését követelte az iráni energiaszektorra.
febr. 23
8:32
Bűnösnek vallotta magát a metró merényletre készülő Zazi (Népszava)
Bűnösnek vallotta magát hétfőn a New Yorkban merényletet tervező, tavaly elfogott egykori denveri autóbuszsofőr, az afgán származású Najibullah Zazi.
febr. 23
8:48
Iránban elfogták egy szunnita lázadócsoport vezérét (HVG)
Iránban elfogták egy szunnita lázadócsoport vezérét, akit Teherán azzal vádol, hogy számos merénylet értelmi szerzője volt - jelentette kedden az iráni média.
febr. 23
8:48
Két év csend után: robbanás Észak-Írországban (Népszava)
Felrobbant egy parkoló autó hétfőn késő este az észak-írországi Newry város bírósági épülete előtt.
febr. 23
9:06
Afganisztánban eddig ezer amerikai katona halt meg (HVG)
Ezer amerikai katona halt meg eddig az afgán háború 2001 végi kezdete óta - közölte hétfőn egy szakosodott független hírportál.
febr. 23
9:06
Veszteséges a német bankóriás (Napi)
febr. 23
9:06
Nem bírta a rossz makroadatokat az angol font (orientpress)
Visszarántották az angol fontot a kedvezőtlen makroadatok. Másfél éve nem látott mértékben zuhant a kiskereskedelmi forgalom, emellett az infláció 3 százalék fölé kapaszkodott, amely fékezi a gazdasági dinamikát. A kamatemelési várakozások is mérséklődtek, hiszen a BoE a kötvényvásárlási program esetleges kibővítéséről is beszélt.
febr. 23
9:06
Egy szunnita lázadó csoport vezérét fogták el Iránban (Népszava)
Iránban elfogták egy szunnita lázadócsoport vezérét, akit Teherán azzal vádol, hogy számos merénylet értelmi szerzője volt - jelentette kedden az iráni média.
febr. 23
9:24
Melyek a legolcsóbb és legdrágább autók Magyarországon? (Napi)
febr. 23
9:24
Lufthansa-sztrájk: szükségterv szerint indulnak a járatok (Inforádió)
Lufthansa járatai - a sztrájk kedd hajnali felfüggesztése után - egyelőre szükségterv szerint közlekednek, a normális menetrend valószínűleg csak péntekre áll helyre teljesen.
febr. 23
9:42
Gordon Browntól állítólag rettegnek beosztottai, a hivatal cáfol (HVG)
Minden lehetséges szinten és folyamatosan cáfolja a brit kormány azokat az állításokat, amelyek szerint Gordon Brown miniszterelnök több ízben durva, trágár megnyilvánulásokra, sőt, tettlegességre ragadtatta magát közvetlen munkatársaival szemben.
febr. 23
9:42
Kié lesz Ábrahám sírja? (Kitekintő)
Közel 100 palesztin zarándokolt a patriarchák sírjához Hebronba hétfőn, hogy az Ábrahám, Izsák és Jákob sírhelyét a védett zsidó szent helyek listájára felíró kormányhatározat ellen tüntessenek.
febr. 23
9:42
Összefogdosott migránsokkal építtették egy vezető dácsáját (Népszava)
A The New Times című orosz ellenzéki lap újabb leleplező írást közölt az OMON-ról, a biztonsági erők elit alakulatáról: eszerint az OMON egyik alakulata erőszakkal fogdosott össze migránsokat, s rabokként tartva őket, ingyen építtette velük Mihail Szuhodolszkij belügyminiszter-helyettes dácsáját.
febr. 23
10:00
A vártnál jobb eredményt jelentett a Heineken (Napi)
febr. 23
10:00
Összeütközött két busz - majd' 40 halott (Kitekintő)
38-an meghaltak és 55-en megsérültek, amikor összeütközött két busz Peruban
febr. 23
10:00
Kiállnak Argentína mellett a Falkland-szigetek ügyében (Népszava)
A latin-amerikai és a karib-tengeri országok hétfőn egységesen kiállnak Argentína mellett a Buenos Aires ebbéli törekvésében, hogy fennhatóságát kiterjessze a Falkland-szigetekre.
febr. 23
10:18
Tüntetők körbefogták a görög értéktőzsdét (Inforádió)
A kormány tervezett megszigorító intézkedései ellen tiltakozó tömeg kedden körbefogta az athéni tőzsde épületét, s emiatt nem indulhatott el a kereskedés, ami normális esetben közép-európai idő szerint 9.30-kor kezdődik.
febr. 23
10:18
A túl magas kockázat miatt eshetnek el a kisvállalkozások a kezességvállalástól (orientpress)
Még mindig a túl magas kockázat áll a meghiúsult pályázati igénylések többségének hátterében. Az elutasítások egy része megelőzhető lenne, ha a kis és középvállalatok reálisan mérnék fel finanszírozási lehetőségeiket, s olyan értékben pályáznának, amelyhez az önerőt valóban hozzá tudják rendelni - mondta el Zoltán Csaba, a Start Tőkegarancia Zrt. vezérigazgatója. A tavalyi évben a Starthoz…
febr. 23
10:36
Az EU kiakadt a dubaji merénylők miatt (HVG)
Az EU külügyminiszterei hétfői tanácsülésükön elítélték a hamis európai útleveleket és hitelkártyákat használó személyeket, akik a múlt havi dubaji merényletért felelősök. Izraelt azonban nem hozták közvetlen összefüggésbe az esettel.
febr. 23
10:36
Újjászületés előtt az autóipar (Napi)
febr. 23
10:36
Házkutatást tartottak Belgrádban Mladics házánál (Inforádió)
Házkutatást tartott kedd reggel a szerb rendőrség a hágai Nemzetközi Törvényszék (NT) által körözött Ratko Mladics boszniai szerb extábornok belgrádi házában - jelentette a szerb közszolgálati televízió.
febr. 23
10:36
Szomorú rekordot állítottak be (Kitekintő)
Ezer főre nőtt az amerikai katonai áldozatok száma, mióta megkezdődött a háború Afganisztánban.
febr. 23
10:36
Repülni kellene, de se a gép, se a személyzet nincs sehol (168 Óra Online)
A német Lufthansa pilótái hétfő éjféltől felfüggesztik a munkabeszüntetésüket. A német légitársaság vezetői és a pilótákat tömörítő Cockpit szakszervezet megállapodása értelmében keddre ismét a menetrend szerint indítják a légi járatokat. Az egyezség értelmében a Lufthansa pilótái március 8-ig függesztették fel a négynaposra tervezett, és hétfőn reggel kezdett munkabeszüntetésüket. A sztrájkot…
febr. 23
10:36
Visszatért az Örök Láng az Ismeretlen Katona sírjára (Népszava)
A második világháborúban elesett szovjet katonák emlékét őrző Örök Láng Moszkvában kedden visszakerült a Kreml fala mellett lévő Ismeretlen Katona sírjára, ahol azt Dmitrij Medvegyev államfő gyújtotta meg.
febr. 23
10:38
Házkutatást tartottak Belgrádban Mladics házánál (HVG)
Házkutatást tartott kedd reggel a szerb rendőrség a hágai Nemzetközi Törvényszék (NT) által körözött Ratko Mladics boszniai szerb extábornok belgrádi házában - jelentette a szerb közszolgálati televízió.
febr. 23
10:54
Cipőt hajítottak a török kormányfőre Spanyolországban (HVG)
Cipővel próbálta megdobni Recep Tayyip Erdogan török miniszterelnököt egy kurd férfi hétfőn éjjel a dél-spanyolországi Sevillában; a támadó elvétette a dobást, a rendőrség őrizetbe vette őt.
febr. 23
10:54
Cipőt hajítottak a török kormányfő felé Spanyolországban (Inforádió)
Cipővel próbálta megdobni Recep Tayyip Erdogan török miniszterelnököt egy kurd férfi hétfőn éjjel a dél-spanyolországi Sevillában; a támadó elvétette a dobást, a rendőrség ezzel együtt őrizetbe vette őt.
febr. 23
10:54
Életmentő időt nyert Magyarország (Kitekintő)
Bár a pénzügyi válság súlyosan érinti Görögországot és más dél-európai államot is, Magyarország elkötelezett az euró bevezetésére akkor is, ha ez tartós és újabb megszorító intézkedésekkel jár is. Bajnai szerint a hazai intézkedések példaértékűként szolgálhatnak Görögország számára is.
febr. 23
10:54
Megrótta az Európai Unió Izraelt (Népszava)
Az Európai Unió külügyminiszterei elítélték hétfőn, hogy több tagország hamis útlevelét használták a Dubajban a múlt hónapban elkövetett gyilkosság tettesei, de Izraelt nem nevezték néven. Diplomácia források szerint a közlemény kiadásának célja ennek ellenére is az, hogy megrója Izraelt, amiért a jelek szerint egy izraeli kommandó hajtotta végre az akciót, és követte el a visszaélést a…
febr. 23
11:12
Tüntetők körbefogták a görög értéktőzsdét (HVG)
A kormány tervezett megszorító intézkedései ellen tiltakozó tömeg kedden körbefogta az athéni tőzsde épületét, s emiatt nem indulhatott el a kereskedés, ami normális esetben közép-európai idő szerint 9 óra 30-kor kezdődik.
febr. 23
11:12
Körbefogták a görög tőzsdét - egész napos blokád (Népszava)
A kormány tervezett megszigorító intézkedései ellen tiltakozó tömeg kedden körbefogta az athéni tőzsde épületét, s emiatt nem indulhatott el a kereskedés, ami normális esetben közép-európai idő szerint 9.30-kor kezdődik.
febr. 23
11:30
Nagyarányú kormányátalakítás Dániában (Inforádió)
Lars Lökke Rasmussen dán miniszterelnök kedden nagyarányú kormányátalakítást hajtott végre; több mint egy tucatnyi tárca élén történt váltás, köztük a védelmi, az igazságügyi és a külügyminisztérium élén is.

Keresés