2010. február 19. péntek

febr. 19
0:06
Nap idézete: Irán bekeményít (Kitekintő)
Ali Hamenei ajatollah
febr. 19
0:06
Albánia felzárkózna, Magyarország segít (Kripto Akadémia)
Magyarország támogatja Albánia európai integrációs törekvéseit, kész ezeket szakértőkkel segíteni - közölte Faller Jenő, a Külügyminisztérium szakállamtitkára Majlinda Bregu albán integrációs miniszterrel csütörtökön Tiranában folytatott megbeszélésén.
febr. 19
5:12
Rakétapajzs: Oroszország magyarázatot kér Bulgáriától (Kripto Akadémia)
Oroszország magyarázatot kér Bulgáriától az amerikai rakétapajzs-elemek befogadását célzó terveiről - közölték csütörtökön Moszkvában.
febr. 19
5:30
Külügyes jótanács: ne menjen ki az utcára, bármennyire is sürgős dolga van! (168 Óra Online)
Államcsíny Nigerben - az elnököt és számos minisztert elhurcolták a katonák
febr. 19
6:42
Még nem dőlt el, ki lesz Fico fő ellenfele (Kitekintő)
Nehéz lenne megjósolni, ki vezeti majd az SDKÚ-DS választási listáját. A február 27-ei, párton belüli megmérettetés előtt három régió Iveta Radičová, három pedig Ivan Mikloš mellett kötelezte el magát.
febr. 19
6:42
Hallgatnak az izraeli nagykövetek (Kripto Akadémia)
Mahmud el-Mabhuh vezető Hamász-terrorista dubaji kivégzése után a dubaji rendőrparancsnokság közzétett hat brit származású izraeli polgár, valamint ír és francia polgárok névsorát, akik hamis útlevelekkel, de valós személyi adatokkal érkeztek az emirátusba, hogy végrehajtsák a merényletet el-Mabhuh ellen.
febr. 19
7:00
Börtönbe zárják 9/11 hősét (Metropol)
Adócsalás és egyéb bűnök miatt négy évre lecsukják 9/11 hősét, Bernard Kerik volt New York-i rendőrfőkapitányt - a büntetést csütörtökön mondták ki.
febr. 19
7:00
Összejönnek: meleg férfiak és a fegyveres erők (168 Óra Online)
Hamarosan eltörlésre kerülhet az Egyesült Államokban a „don’t ask, don’t tell” („ne kérdezd, ne mondd”) néven is emlegetett törvény, melynek értelmében az ország hadseregében szolgáló melegek és leszbikusok nem vállalhatják nyíltan szexuális orientációjukat – tudósít a The New York Times. A széles körben súlyosan diszkriminatívnak tartott jogszabály megszüntetésével Obama egyik fontos…
febr. 19
7:18
Divatos csapás a spanyol gazdaságra (Kitekintő)
A Burberry divatmárka spanyol ága szerdán bejelentette, hogy 300 dolgozóját bocsátja el a közeljövőben.
febr. 19
7:33
Vidám közönség előtt nyírják egymást a pártok (Infostart)
A politikai hamvazószerda a német belpolitika különleges dátuma: a karnevál utolsó napját a pártok több évtizedes hagyomány jegyében a félig mókás, félig komoly leszámolás jegyében töltik egy-egy kibérelt csarnokban. Az ellenzék támadja a kormányt, a kormánypártok védik a mundér becsületét, és visszalőnek. Eközben a több száz, vagy akár több ezer fős pártos hallgatóság jókat derül, és teletömi…
febr. 19
7:36
Eltűnik Európa egyik utolsó vasfüggönye (Kitekintő)
Az új, Európa-párti moldáv kormány a Moldova és Románia közötti mintegy 360 kilométeres szakaszon létező szögesdrót kerítés elbontásáról döntött a hét elején. A lépéssel Európa egyik utolsó "vasfüggönye" tűnik el.
febr. 19
7:36
Újabb négy NATO-katona halt meg az afganisztáni offenzívában (Kripto Akadémia)
Meghalt négy NATO-katona csütörtökön a dél-afganisztáni Mardzsa ellen indított offenzívában, ezzel kilencre emelkedett a nemzetközi erők vesztesége a művelet kezdete óta - jelentette be az atlanti szövetség.
febr. 19
7:54
Nigeri államcsíny - feloszlatták a kormányt (Kripto Akadémia)
A Nigerben államcsínnyel hatalomra jutott katonák péntek hajnalban az állami rádióban és televízióban bejelentették: feloszlatják a kormányt és felfüggesztik az ország tavaly elfogadott alkotmányát.
febr. 19
8:12
Megdöbbentő képek egy űrhajó ablakából (Kitekintő)
Soichi Noguchi űrhajós a Twitpic-en közölte a Nemzetközi Űrállomáson készített képeit, melyeken a földrengés sújtotta Haiti, egy aktív japán vulkán és a behavazott Bukarest is látható.
febr. 19
8:30
Emberkereskedelem a pokolból (Kitekintő)
Nyolcat szabadon engedtek a közül a tíz amerikai állampolgár közül, akiket január végén vettek őrizetbe a haiti hatóságok, amiért azok 33 helybéli gyermeket kíséreltek meg illegálisan átvinni a földrengés sújtotta Haitiből.
febr. 19
8:30
Tiltakoznak Obama és a dalai láma találkozója miatt (Kripto Akadémia)
A kínai külügyminisztériumba kérették pénteken az Egyesült Államok pekingi nagykövetét, hogy hivatalos tiltakozó jegyzéket adjanak át neki Barack Obama amerikai elnök és a dalai láma találkozója miatt - jelentette pénteken a Hszinhua kínai hírügynökség.
febr. 19
8:48
Ne a népet büntessék! (Kitekintő)
A bankok okozták a válságot, ne a néppel akarják megfizettetni az árát! Ezt kiabálják a dühödt sztrájkoló közalkalmazottak Athénban, ezt várja a magyar választók többsége és ezt ígéri Robert Fico is.
febr. 19
8:50
Santo Domingo lett Amerika Kulturális Fővárosa (Kitekintő)
Hivatalosan is Amerika 2010-es Kulturális Fővárosává nyilvánította Santo Domingót, a Dominikai Köztársaság fővárosát Leonel Fernández, az ország elnöke.
febr. 19
9:03
Nagyot zuhant a Nestlé éves profitja (Napi)
febr. 19
9:06
Nők a politikában (Kitekintő)
A nők egyre nagyobb szerephez jutnak a latin-amerikai politikai életben. Ezúttal Uruguay írt történelmet.
febr. 19
9:06
Mégis találtak halottakat a texasi irodaépületben (Kripto Akadémia)
Két holttestet találtak eddig a mentőalakulatok a roncsok között abban a texasi irodaépületben, amelynek egy öngyilkos pilóta nekivezette a repülőgépét, mert dühös volt az adóhatóságra - közölték helyi idő szerint csütörtök este az állam fővárosának, Austinnak a hatóságai.
febr. 19
9:21
Brutális OTP céláremelés az ING-től (Napi)
febr. 19
9:24
Ők a leggazdagabbak! (Kitekintő)
Az Eurostat frissen ismertetett jelentése szerint 2007-ben a bulgáriai Severozapaden volt a legszegényebb régió az unióban, míg a leggazdagabb változatlanul Belső-London volt.
febr. 19
9:24
Öngyilkos pilóta repült egy texasi épületnek (Metropol)
Két holttestet találtak eddig a mentőalakulatok a roncsok között abban a texasi irodaépületben, amelynek egy öngyilkos pilóta nekivezette a repülőgépét, mert dühös volt az adóhatóságra - közölték helyi idő szerint csütörtök este az állam fővárosának, Austinnak a hatóságai.
febr. 19
9:42
Szellem segít rátalálni az igazira (Kitekintő)
A beregszentmiklósi lakosok a helyi várat a szerelem várának nevezik. Azt beszélik, hogy a várban egy szellem lakik, amely segít az embereknek abban, hogy megtalálják igaz szerelmüket.
febr. 19
9:42
A junta feloszlatta a nigeri kormányt (Metropol)
A Nigerben államcsínnyel hatalomra jutott katonák péntek hajnalban az állami rádióban és televízióban bejelentették: feloszlatják a kormányt és felfüggesztik az ország tavaly elfogadott alkotmányát.
febr. 19
10:00
Bemutatták a szemmel irányítható telefont (Kitekintő)
Véget ért a négynapos barcelonai Mobil Világkonferencia. A gyártók és a vásárlók számára is kiemelkedő jelentőségű szakkiállításon bemutatták a legújabb technikai csodákat.
febr. 19
10:00
Hatalmukkal visszaélő belga rendőrök buktak le (Metropol)
Vizsgálat indult Brüsszelben 14 rendőr ellen, akik a belga főváros egyik pályaudvarának környékén a gyanú szerint részben rasszista indíttatásból bántalmaztak embereket - jelentette pénteki számában a La Derniere Heure című bulvárlap.
febr. 19
10:18
Beindul a román gépkocsipark felújítása (Kripto Akadémia)
Az idén hatvanezer használt gépkocsinak a forgalomból való kivonását tervezi a román kormány a roncsautó program keretében.
febr. 19
10:20
Kínai diákok törték fel a Google rendszerét? (Kripto Akadémia)
Két kínai iskolából indultak ki a Google elleni hackertámadások, amelyek nyomán az internetes keresőcég fontolóra vette, hogy kivonul Kínából.
febr. 19
10:36
15 ezer pedagógust akarnak elbocsátani (Kitekintő)
Az új román oktatási törvény hátrányosan fogja érinteni a nemzetiségi tannyelvű intézményeket. Elég lesz-e az RMDSZ ereje ahhoz, hogy elérje a törvény módosítását?
febr. 19
10:54
A világörökség részévé nyilvánítanák Verespatakot (Kitekintő)
Vizsgálja a román kormány annak a lehetőségét, hogy az UNESCO világörökségének részévé nyilváníttassa Verespatakot, ahol aranybányát nyitna egy cég.
febr. 19
11:12
Itt van a görög válság fő nyertese (Kitekintő)
Peter Ludlow, neves EU-szakértő úgy tudja, hogy a múlt csütörtöki uniós csúcs eredménye a görögök ügyében nem kis részt az Európai Tanács közelmúltban hivatalba lépett belga elnökének közvetítésén múlott.
febr. 19
11:12
Phenjan: inkább az atom, mint a segély (Kripto Akadémia)
Észak-Korea nem mond le arról, hogy atomfegyvere legyen, még akkor sem, ha ennek érdekében gazdasági segélyt ajánlanak fel neki - szögezte le pénteken a sztálinista ország hivatalos hírügynöksége.
febr. 19
11:14
Részrehajlással vádolják az Európai Statisztikai Hivatalt (Kitekintő)
Visszautasította az őt ért belga vádakat az EuroStat, miszerint egyes határozatait a nagyobb tagállamok befolyásolták- adta hírül az EUobserver.
febr. 19
11:14
Kezdődik az amerikai népszámlálás (Kripto Akadémia)
Mától kezdik vetíteni Barack Obama televíziós üzenetét, amelyben arra kéri az amerikaiakat, hogy minél nagyobb számban vegyenek részt az idén esedékes népszámláláson. Március 1-től kézbesítik a tíz kérdést tartalmazó kérdőíveket, amelyeket április 1-ig kell visszaküldeni.
febr. 19
11:27
Kisebb a profit a Dellnél (Napi)
febr. 19
11:48
Magyar-román kormányülésből minicsúcs (Kitekintő)
Tavaly a romániai, idén a magyarországi választások miatt csúszik a közös kormányülés.
febr. 19
12:03
Elhunyt 109 évesen a legidősebb kanadai I. világháborús veterán (Infostart)
Elhunyt 109 évesen a legidősebb és utolsó kanadai veterán, aki az I. világháborúban szolgált.
febr. 19
12:06
Jóváhagyták a Microsoft és a Yahoo szövetségét (Kitekintő)
Az amerikai és az európai trösztellenes hatóságok a tegnapi napon jóváhagyták Microsoft és a Yahoo közötti megállapodást, melynek keretében a két óriáscég szövetségre lép egymással az internetes kereső piacon főként annak érdekében, hogy megszorongassák a toronymagasan piacvezető Google-t
febr. 19
12:06
Muszlim amerikai katonák akarták megmérgezni társaikat (Metropol)
Őrizetbe vettek öt muszlim hitű amerikai katonát a dél-carolinai Fort Jacksonban, mert a gyanú szerint meg akarták mérgezni a bázis élelmiszerkészleteit, és a vizsgálat ellenük még tart - jelentette helyi idő szerint csütörtökön az amerikai CBN News.
febr. 19
12:21
Érkezik az új Skoda-modell (Napi)
febr. 19
12:24
Közös EU-képviselet nyílhat Haitin (Kitekintő)
A fejlesztési miniszterek informális találkozóján felmerült, hogy az Európai Unió közös képviseletet nyisson a földrengés sújtotta Haitin.
febr. 19
12:24
Emberekkel kísérletezett a hadvezetés (Kripto Akadémia)
Franciaországban ötven évvel az első atomkísérletek után is sokat cikkeznek ezek hatásairól. A Le Parisien nagy port kavart cikkében megállapította, hogy Párizs a hatvanas években az algériai atomkísérletek idején a katonákat tudatosan tette ki radioaktív sugárzásnak. Egy titkos dokumentumból derült fény erre.
febr. 19
12:26
DiCaprio szívesen lenne Sztálin (Kitekintő)
Leonardo DiCaprio bevallotta, hogy szívesen eljátszaná Sztálin szovjet diktátor szerepét egy filmben.
febr. 19
12:42
„Ciánriadó” Budapesten (Kitekintő)
Kiverte a biztosítékot a nagybányai aranykitermelés tervezett újraindítása.
febr. 19
13:00
Muszlim hitű katonák akartak megmérgezni egy bázist (Kripto Akadémia)
Őrizetbe vettek öt muszlim hitű amerikai katonát a dél-carolinai Fort Jacksonban, mert a gyanú szerint meg akarták mérgezni a bázis élelmiszerkészleteit, és a vizsgálat ellenük még tart - jelentette helyi idő szerint csütörtökön az amerikai CBN News.
febr. 19
13:02
Timosenko: Ukrajna jövője nem épülhet csalásokra (Kripto Akadémia)
Az illetékes kijevi bíróságon megkezdődött pénteken a meghallgatás az elnökválasztás eredménye ellen benyújtott kereset ügyében: a tárgyaláson megjelent a panaszos, Julija Timosenko miniszterelnök is, miközben az épület előtt a kormányfő hívei és ellenlábasai gyülekeznek tüntetésre.
febr. 19
13:18
Sötét fellegek gyülekeznek! A háború is kitörhet! (Kitekintő)
Washington támogatókat keres az Irán elleni keményebb szankciók bevezetéséhez, ezúttal a Perzsa-öböl országai, az Iszlám Köztársaság szomszédai között.
febr. 19
13:36
A vártnál jobb, de tavalyhoz képest csökkenő profit a Dell-től (Kitekintő)
Az amerikai részvénypiacok zárását követően nem sokkal tegnap a Dell is közzétette a 2010-es üzleti évének negyedik negyedévéről szóló gyorsjelentését, amely a várakozásoknál némileg kedvezőbb képet festett a cég helyzetéről.

Keresés