2010. február 21. vasárnap

febr. 21
1:18
Hótakarítási botrányba bukott bele a parlamenti elnök (Kripto Akadémia)
Lemondott Berndt Röder, a hamburgi parlament elnöke szombaton, miután kivételes hóeltakarításban részesíttette saját utcáját úgy, hogy egész Hamburg a hó- és jégfedte utakkal küszködött.
febr. 21
6:24
Még csak szavakkal háborúznak (Kitekintő)
Szíria miniszterelnöke szombaton figyelmeztette Izraelt, hogy egy újabb háború a Közel-Keleten katasztrofális következményekkel járna a régió egészére - adta hírül a Háárec izraeli napilap.
febr. 21
7:36
Szudánban tűzszüneti keret-megállapodást írtak alá (Infostart)
Szudánban tűzszüneti keret-megállapodást írt alá a kormány és a dárfúri körzet egyik vezető lázadó csoportja. Az előzetes egyezség csádi közvetítéssel jött létre.
febr. 21
7:36
Gyilkos volt az időjárás (168 Óra Online)
A heves esőzés halálos áldozatokat követelt Madeira szigetén.
febr. 21
7:38
Két súlyos sérültje is van az amszterdami metróbalesetnek (Infostart)
Amszterdamban több mint húszan, köztük ketten súlyosan megsérültek, amikor összeütközött két metrószerelvény. Egy holland napilap internetes kiadásában azt írta: egy utasokkal teli metró az állomáson várakozó üres szerelvénybe rohant bele eddig ismeretlen okból.
febr. 21
7:40
Beatrix királynő hétfőn egyeztet a pártokkal (Infostart)
Hágai sajtóértesülések szerint holnap egyeztet a kormánykoalíció felbomlása után kialakult helyzetről a parlamenti pártok vezetőivel Beatrix királynő. Az uralkodónak az alkotmány értelmében 83 napon belül kell kiírnia az új választásokat.
febr. 21
7:42
Saját portája előtt söpörtetett a hamburgi polgármester (Infostart)
Lemondott a hamburgi parlament elnöke, miután kiderült, hogy a rendkívüli hóhelyzet idején külön takarításra utasította az illetékeset abban az utcában, ahol lakott. Az önálló tartományként működő Hamburgban hatalmas botrányt keltett Berndt Röder eljárása, mert közben a város nagy részén járhatatlanok maradtak az utak.
febr. 21
7:44
Litván lesz a különmegbízott Afganisztánban (Infostart)
Brüsszeli források szerint Vygaudas Usackas volt litván külügyminiszter lesz az Európai Unió új afganisztáni különmegbízottja.
febr. 21
7:46
Nigerben szabadon engedték az elfogott minisztereket az államcsíny után (Infostart)
Nigerben szabadon engedte az államcsíny során elfogott minisztereket a puccsal hatalomra került katonai junta - jelentette be egy tábornok, aki közölte azt is, hogy az új vezetés hajlandó választásokat tartani.
febr. 21
7:48
Lisszabonban az azonos neműek házassága ellen tüntettek (Infostart)
Lisszabonban több mint ötezren tüntettek az azonos neműek házasságát lehetővé tevő törvénytervezet ellen.
febr. 21
7:50
Óriási kábítószerfogás Casablancában (Infostart)
Marokkóban több mint hat tonna hasist foglaltak le a vámhatóság emberei a casablancai kikötőben.
febr. 21
7:54
Olaszország: nem a fiatalok országa (Kitekintő)
Sergio Nava, az olasz újságíró, „Az értelmiség elcsábítása”  című könyvében (2009) 27 fiatal története jelenik meg, melyek abban hasonlítanak egymásra, hogy a bennük szereplő egyedülálló interjúalanyok valamennyien úgy döntöttek, hogy elhagyják Olaszországot.  Interjú Sergio Nava-val:
febr. 21
9:06
Nagy dobásra készül Paris Hilton! (Kitekintő)
Paris Hilton szállodalánc-örökösnő és botrányhősnő lett egy új brazil sör reklámkampányának az arca.
febr. 21
9:06
Összecsapás a hadsereg és iszlamista lázadók között a Fülöp-szigeteken (Kripto Akadémia)
A Fülöp-szigeteki hadsereg legkevesebb hat iszlamista lázadót ölt meg vasárnap, az ország déli részén lezajlott összecsapásban.
febr. 21
9:08
Példátlan lépést tett a kormány! (Kitekintő)
Szlovákia és Svájc után Spanyolország a következő európai ország, aki idén foglyokat fogad be Guantanamóból. Az Ibériai-félsziget öt ex-rab számára nyújt majd otthont. Mi lehet az egyes országok motivációja, s hogyan változott 2004 óta Zapatero spanyol miniszterelnök kapcsolata az amerikai vezetéssel?
febr. 21
9:08
A kínai iskolák cáfolták érintettségüket a Google elleni hackertámadásokban (Kripto Akadémia)
Kínában cáfolták érintettségüket és visszautasítják az alaptalan vádakat a Google rendszerének megtámadásával hírbe hozott iskolák - közölte a kínai média a hétvégén.
febr. 21
9:24
Korrupciós botrányba fulladt az óriásberuházás (Kitekintő)
Kormánypárthoz közeli vállalkozásoknak játszották át a Santa Cruz tartománybeli vízerőmű építését - állítja az argentin ellenzék. Az elnökasszony szerint politikai ellenfelei nem viselik el, hogy az ország gyarapodik.
febr. 21
9:24
Hat tonna hasist foglaltak le Marokkóban (Metropol)
Több mint hat tonna hasist foglaltak le szombaton Casablanca kikötőjében - közölte a marokkói vámhatóság.
febr. 21
9:24
A dalai láma szerint a cenzúra "a problémák forrása" Kínában (Kripto Akadémia)
Ha Kína nyitott társadalom lenne, csökkenhetnének a Tibettel kapcsolatos félelmek és kételyek.
febr. 21
9:26
Dalai láma szerint a cenzúra "a problémák forrása" (Metropol)
A dalai láma szerint a cenzúra "a problémák forrása" Kínában, és ha az ország nyitott társadalom lenne, csökkenhetnének a Tibettel kapcsolatos félelmek és kételyek.
febr. 21
10:00
Victor Ponta lett a román szociáldemokraták új elnöke (Kripto Akadémia)
Victor Ponta személyében új pártelnököt választott a Bukarestben vasárnapra virradóra véget ért tisztújító kongresszusán a román Szociáldemokrata Párt (PSD).
febr. 21
10:18
Életével fizetett a neten foglalt jegyért (Kitekintő)
A Hamász palesztin iszlamista szervezet egyik képviselője szerint a nemrég egy dubai hotelszobában meggyilkolt Hamász-politikus, Mahmúd al-Mabhúh saját magát sodorta veszélybe azáltal, hogy az interneten foglalta le repülőjegyét - írta a Háárec izraeli napilap.
febr. 21
10:36
Zavargások voltak a Fülöp-szigeteken (Infostart)
Összecsapások voltak a Fülöp-szigetek déli részén a hadsereg és iszlamista lázadók között.
febr. 21
10:36
Régebben lövöldöztek, most tárgyalnának – a cél ugyanaz (168 Óra Online)
Az argentin külügyminiszter szombaton felszólította Nagy-Britanniát, hogy tárgyaljanak az angolok által Falklandnak, az argentinok által Malvinnak nevezett szigetek szuverenitásáról – közölte a .
febr. 21
10:38
Új pártelnöke van a román szociáldemokratáknak (Infostart)
Bukarestben Victor Ponta személyében új pártelnököt választott tisztújító kongresszusán a román Szociáldemokrata Párt.
febr. 21
10:40
A tervezettnél tovább marad a világűrben az Endeavour (Infostart)
Valószínűleg a tervezettnél tovább marad a világűrben az Endeavour amerikai űrrepülőgép, miután a viharos időjárás veszélyezteti a földre szállást - közölte az amerikai űrhivatal, a NASA.
febr. 21
10:42
Megrongálódott a Szojuz űrhajó (Infostart)
Megrongálódott a Nemzetközi Űrállomáshoz kapcsolódott Szojuz TMA-16 orosz űrhajó hővédő burkolata.
febr. 21
10:44
Bangladesi viszály a telepesek és a helyi törzsek között (Infostart)
Banglades délkeleti, hegyvidéki részén összetűzésbe keveredtek bengáli telepesek és a helyi törzsek; legalább két ember meghalt, és több mint százan megsebesültek.
febr. 21
11:30
Óvatosan az ellenzékkel! (Kitekintő)
A kubai kormány látványosan kritizálta az amerikai vezetést azok után, hogy amerikai hivatalnokok pénteken tárgyalásokat folytattak a bevándorlással kapcsoaltos kérdésekről az Amerikában élő kubai ellenzék képviselőivel.
febr. 21
11:48
Elhagyhatják a kórházat a buszbaleset sérültjei (Metropol)
Elhagyhatja a kórházat vasárnap az a négy diák, akiket megfigyelésre bent tartottak az ausztriai buszbalesetet sérültjei közül; a budapesti Kempelen Farkas Gimnázium sítáborának mintegy nyolcvan résztvevőjét, tanulókat, öregdiákokat és tanárokat szombaton érte baleset Karintia tartományban.
febr. 21
11:48
Sokan megsebesültek Bangladesben, helyi törzsek és telepesek összetűzésében (Kripto Akadémia)
Banglades délkeleti részén, a csittagongi dombvidéken összetűzésbe keveredtek bengáli telepesek és helyi törzsek: legalább két ember meghalt, és további több mint száz megsebesült.
febr. 21
12:06
Pokolgépes merényletkísérlet egy zsinagóga ellen Kairóban (Infostart)
Kairó központjában kisebb pokolgéppel merényletet követett el egy ismeretlen férfi vasárnap egy zsinagóga ellen, de a házi készítésű szerkezet nem robbant fel, csak meggyulladt.
febr. 21
12:06
Adósságban úszik az állam (Kitekintő)
2009. december 31-re Ukrajna teljes államadóssága elérte a 301,5 milliárd hrivnyát, ami azt jelenti, hogy egy esztendő alatt a kincstárra nehezedő teher 112,1 milliárddal nőtt – áll a pénzügyminisztérium sajtószolgálatának közleményében.
febr. 21
12:08
Dubaji gyilkosság: több uniós külügyminiszter akar beszélni Libermannal (Infostart)
Több EU-ország külügyminisztere jelezte, hogy tájékoztatást akar kérni hétfőn Brüsszelben Avigdor Libermantól, az izraeli diplomácia irányítójától a Dubajban elkövetett gyilkosság, illetve az ahhoz használt hamis európai útlevelek ügyében.
febr. 21
12:10
Emelkedett az ítéletidő áldozatainak száma Madeirán (Infostart)
Legkevesebb 38-an meghaltak, és 101-en megsérültek a Portugáliához tartozó, atlanti-óceáni Madeira szigetén a heves esőzések okozta földcsuszamlások, árvizek következtében - közölték a helyi hatóságok
febr. 21
12:24
Váratlan fordulat: megbukott a kormány (Kitekintő)
Szombaton megbukott Jan Peter Balkenende kormánya Hollandiában, ugyanis a koalíciós partnerek nem tudtak megegyezni arról: a terveknek megfeleően hazahívják-e a holland katonákat Afganisztánból.
febr. 21
12:24
Brown: „soha nem ütöttem meg senkit” (Metropol)
A nyilvánosság előtt volt kénytelen cáfolni Gordon Brown brit kormányfő, hogy esetenként durva megnyilvánulásokra, sőt tettlegességre ragadtatja magát közvetlen munkatársaival szemben, miután egy megjelenés előtt álló könyv ilyen állításokat tartalmaz róla.
febr. 21
12:24
Brown: "soha nem ütöttem meg senkit" (Kripto Akadémia)
A nyilvánosság előtt volt kénytelen cáfolni Gordon Brown brit kormányfő, hogy esetenként durva megnyilvánulásokra, sőt tettlegességre ragadtatja magát közvetlen munkatársaival szemben, miután egy megjelenés előtt álló könyv ilyen állításokat tartalmaz róla. A könyvben foglaltakat hivatalosan is cáfolta vasárnap a Downing Street-i miniszterelnöki hivatal.
febr. 21
12:26
Dubaji gyilkosság - kérdések Európából (Kripto Akadémia)
Több EU-ország külügyminisztere jelezte, hogy tájékoztatást akar kérni hétfőn Brüsszelben Avigdor Libermantól, az izraeli diplomácia irányítójától a Dubajban elkövetett gyilkosság, illetve az ahhoz használt hamis európai útlevelek ügyében.
febr. 21
13:00
Árad a Fehér-Körös és a Berettyó Romániában (Kripto Akadémia)
A Berettyó és a Körösök hegyvidéki vízgyűjtő területein lehullott csapadék miatt árhullám közelít Magyarország felé a Fehér-Körösön és a Berettyón - közölte a Körös-vidéki Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság vasárnap
febr. 21
13:18
Elindult a program, amely felforgathatja a világot (Kitekintő)
Már javában zajlik az eddigi legnagyobb egészségügyi kutatás az Egyesült Államokban, amely még a születés előtt, majd utána huszonegy éven át vizsgálja a jelentkező szülők gyermekét, illetve magukat a szülőket is.
febr. 21
13:18
A horvát rendőrség megakadályozott egy nemzetközi újfasiszta összejövetelt (Kripto Akadémia)
A horvát rendőrség megakadályozott egy nemzetközi újnáci összejövetelt, amelyet egy német szélsőjobboldali rockegyüttes fellépésével kötöttek volna össze, s hat embert a hatóságok őrizetbe vettek - közölték rendőrség források vasárnap.
febr. 21
13:36
Hívőkre omlott a mecset - 41 halott (Kitekintő)
Már 41 áldozata van a marokkóban történt katasztrófának, ami egy mecsetben történt Meknes városában
febr. 21
13:36
Netanjahu hagyta jóvá a dubaji gyilkosságot? (Metropol)
Benjamin Netanjhau izraeli miniszterelnök személyesen hagyta jóvá a Hamász radikális palesztin mozgalom egyik magas rangú tagjának dubaji meggyilkolását - írta saját vizsgálatára hivatkozva a The Sunday Times.
febr. 21
13:38
A miniszterelnök feladta a küzdelmet (Kitekintő)
Julija Timosenko, az ukrán elnökválasztás vesztese tegnap bejelentette: visszavonja a választási csalások miatt benyújtott keresetét, mert állítása szerint nem lehet megbízni a bíróság pártatlan ítéletében
febr. 21
13:38
Élő macskákkal etette kutyáját (Metropol)
Eleven kismacskákkal etette kutyáját egy új-zélandi férfi, tettéért hét hónap börtönre ítélték. A gisborne-i bíróság emellett megtiltotta az állatkínzónak, hogy az elkövetkezendő tíz évben állatot tartson.
febr. 21
14:48
Elhunyt a hidegháború egyik ikonja (Kitekintő)
85 éves korában a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem kórházában elhunyt Alexander Haig, Richard Nixon elnök kabinetfőnöke, későbbi amerikai külügyminiszter.
febr. 21
15:06
A tálibok elutasították a békejavaslatot (Infostart)
Afganisztánban elutasították Hamid Karzai elnök szombati békefelhívását is a tálib lázadók. A politikus tegnap a kabuli parlamentben szólította fel a tálibokat arra, hogy fogadják el a béketárgyalások elindítására és a fegyverletételre vonatkozó javaslatát.
febr. 21
15:08
Janukovicsnak három jelöltje is van (Infostart)
árom jelöltje is van az ukrán miniszterelnöki posztra Viktor Janukovics megválasztott elnöknek, de egyelőre nem döntött véglegesen arról, melyiküket választja.
febr. 21
15:10
Zavarok várhatóak a német légiközlekedésben (Infostart)
Németországban valószínűleg megtartja a nulla órától tervezett nagyszabású munkabeszüntetést a német légiközlekedési cégeket tömörítő szakszervezet. A négy napra bejelentett sztrájkban az előrejelzések szerint a Lufthansa két leánycégének több mint 4 ezer pilótája vesz részt. Ez azt jelenti, hogy a következő négy napban több mint 3200 bel- és külföldi járatot kell törölni.

Keresés