2010. február 4. csütörtök

febr. 4
1:06
Katonák lőtték agyon a mexikói diákokra támadó kommandó vezetőjét (Népszava)
A tizenhat diák halálát okozó Ciudad Juárez-i támadás másnapján a gyilkos kommandó vezetője összetűzésbe került a mexikói hadsereggel, és agyonlőtték - közölte egy helyi illetékes szerdán.
febr. 4
2:18
Putyin és Tusk részt vész a katyni áldozatok emlékére tartandó megemlékezésen (Népszava)
Vlagyimir Putyin orosz és Donald Tusk lengyel miniszterelnök együtt vesz részt áprilisban Katynban az egykori szovjet belügyi rendőrség (NKVD) által meggyilkolt 22 ezer lengyel fogoly - hivatásos és tartalékos tisztek és polgári személyek - kivégzésének 70. évfordulóján tartandó megemlékezésen.
febr. 4
3:12
Visszatért tisztségébe az északír kormányfő (Népszava)
Valamivel több mint három heti önkéntes politikai száműzetés után, szerdán visszatért tisztségébe Peter Robinson, az észak-írországi tartományi kormány első minisztere, akinek pozícióját kínos magánéleti és politikai botrány kezdte ki.
febr. 4
4:06
A haiti kormányfő szerint több mint 200 ezer a halálos áldozatok száma (Népszava)
Több mint 200 ezer ember meghalt a Port-au-Prince-et sújtó január 12-i földrengés következtében - közölte szerdán Jean-Max Bellerive, Haiti miniszterelnöke.
febr. 4
5:18
Nonszensz: a rendőr bevonta a sztrájkoló jogsiját (168 Óra Online)
Az UNAS több helyütt folytatni fogja az útdíj elleni tiltakozást – néhány városban forgalomlassító tüntetést tartanak személyautókkal. A fuvarozók közölték, beperelik a rendőrséget a tiltakozókkal szembeni fellépés miatt.
febr. 4
6:12
Jól sikerült Georgieva bemutatkozása (Népszava)
Jól sikerült az új bolgár biztosjelölt, Kristalina Georgieva meghallgatása tegnap Brüsszelben, az Európai Parlament illetékes bizottságai előtt. Ezzel lezárult az új Európai Bizottság tagjelöltjeinek meghallgatása, s a parlament várhatóan jövő keddi plenáris ülésén szavazhat az "uniós kormány" egészéről.
febr. 4
6:27
Segély Haitinek: szűkmarkúak a franciák (Inforádió)
A francia vöröskereszt elnöke panaszkodott szerdán arra, hogy nem tudnak több adományt összegyűjteni az országban, és hogy eddig még csak 11,5 millió eurót gyűjtöttek össze, tizedannyit, mint a 2004-es dél-ázsiai cunami túlélőinek megsegítésére.
febr. 4
6:30
VMSZ: ellentámadásban a megintett párttag (Kitekintő)
Bunyik Zoltán a Vajdasági Magyar Szövetség (VMSZ) tagjaként fegyelmi eljárást kezdeményezett Pásztor István, a VMSZ elnöke és Pásztor Bálint parlamenti képviselő, frakcióvezető ellen.
febr. 4
6:30
Szabadulnának Mircea Dinescutól (Népszava)
A bukaresti Országos Feddhetetlenségi Ügynökség (ANI) megállapította, Mircea Dinescu, az ismert szabadszájú román költő, publicista összeférhetetlenség miatt nem viselhet tisztséget a Szekuritáté irattárát vizsgáló országos tanácsban (CNSAS), mivel az ügynökség szerint Dinescu legalább két mezőgazdasági cég gondnoka.
febr. 4
6:32
Terrorriadó úszó bombák miatt (Népszava)
A Hamász-vezetés, amely Izraeltől kezdve, meg nem nevezett arab országokon át egészen a Palesztin Hatóságig mindenkit meggyanúsított egyik vezetője, Mahmúd al-Mabhúh meggyilkolásával - vádjait most az Izraellel kötendő fogolycserére is kiterjesztette.
febr. 4
7:06
A zsidó állam álláspontja „egységes és világos” (168 Óra Online)
A tavaly téli gázai fegyveres konfliktus megakasztotta a palesztin-izraeli kétoldalú tárgyalásokat, ezzel a végeláthatatlan jövőbe tolva ki egy átfogó közel-keleti rendezés esélyét. Bár a Cast Lead hadművelet óta eltelt egy évben több kísérlet történt a zsákutcába futott egyeztetések újraindítására, eredményt egyik sem hozott. A tárgyalóasztal elkerülésének okára Dr. Jungbert Béla, a…
febr. 4
7:24
Hozzáfogtak a görög tűz eloltásához (Kitekintő)
Költségvetési és gazdaságpolitikai kényszerzubbonyt húznának a penge élén táncoló Görögországra az Európai Bizottság szerdán elfogadott ajánlásai, amelyek 2012-es határidőt adnak Athénnak felbillent államháztartási egyensúlyának helyreállítására.
febr. 4
7:42
Timosenko szerint Janukovics csalásra készül az elnökválasztáson (Népszava)
Julija Timosenko ukrán kormányfő, elnökjelölt azzal vádolta meg szerdán vetélytársát, a győzelemre esélyes Viktor Janukovicsot, hogy a választási szabályok utolsó pillanatban történő apró változtatásával csalásra készül.
febr. 4
8:00
Magyar divattervezők az Unió színpadán (Kitekintő)
A spanyol elnökségi félév alatt egy nemzetközi kiállítás keretében húsz ruha indul útjára Európában.
febr. 4
8:00
Bill Clinton a haiti segélyezés nemzetközi koordinátora (Népszava)
Ban Ki Mun ENSZ-főtitkár a korábban kiszivárgott hírekkel egybevágóan Bill Clinton amerikai exelnököt kérte fel arra szerdán, hogy legyen a haiti segélyezési munkálatok nemzetközi koordinátora.
febr. 4
8:18
Váratlan megszorítások jönnek (Kitekintő)
Soha nem látott adósságot halmozott fel a német állam, így elkerülhetetlen látszik a megszorítás, a kormány azonban egyelőre nem állt elő konkrétumokkal.
febr. 4
8:18
Obama: Észak-Korea nem kerül vissza a terrorizmust támogató országok listájára (Népszava)
Észak-Korea nem kerül vissza a terrorizmust támogató országok listájára - jelentette be szerdán Barack Obama amerikai elnök.
febr. 4
8:20
Hiányzik a tiszta szlovák identitás (Kitekintő)
A szlovák kormány mai ülésén nem foglalt állást a hazafiassági törvénnyel kapcsolatban – a feladat a parlamentre vár.
febr. 4
8:36
Az al-Kaida imámja helyesli a karácsonyi repülőgépes merényletet (Népszava)
Az al-Kaida feltehetőleg Jemenben élő imámja kijelentette egy interjúban, hogy helyesli a karácsonykor megkísérelt merényletet, amelyben egyik tanítványa, a nigériai Umar Faruk Abdulmutallab fel akart robbantani egy Amszterdamból Detroitba tartó utasszállító gépet, de nem bíztatta őt ilyenre.
febr. 4
8:38
Izrael hajlandó folytatni a béketárgyalásokat Szíriával (Népszava)
Izrael hajlandó folytatni közvetítők útján a tavalyelőtt megkezdett, de bő egy éve félbeszakadt béketárgyalásokat Szíriával - derült ki az izraeli kormányfő csütörtöki közleményéből.
febr. 4
8:45
Izrael hajlandó folytatni a béketárgyalásokat Szíriával (HVG)
Izrael hajlandó folytatni közvetítők útján a tavalyelőtt megkezdett, de bő egy éve félbeszakadt béketárgyalásokat Szíriával - derült ki az izraeli kormányfő csütörtöki közleményéből.
febr. 4
8:47
Nem lesznek csókolózó férfiak a tv-képernyőkön a Szuperkupa idején (HVG)
Nem lesznek csókolózó férfiak a tv-reklámokban a jövő heti amerikai Szuperkupa, a Super Bowl idején.
febr. 4
8:49
Helyettes párttitkárral nyitottunk konzulátust a kínai Csungkingban (HVG)
Balázs Péter külügyminiszter csütörtökön új magyar főkonzulátust avatott a középnyugat-kínai Csungkingban.
febr. 4
8:54
A 2010-es év emlékezetes lesz Kárpátalján (Kitekintő)
Szakértők véleménye szerint a 2010-es évben sokszínű látnivalóival, valamint fesztiváljaival Kárpátalja meglepetést okozhat az igényes turisták számára.
febr. 4
8:56
Ami a magyargyűlölő Ficónak bejöhet (Kitekintő)
Az elmúlt hét történései rávilágítottak egy újabb lényeges különbségre a Smer és az SDKÚ között: míg az előbbi népszerűségének semmilyen korrupciós botrány sem árt, az utóbbinak egy is végzetes lehet.
febr. 4
9:12
A marosvásárhelyi pogromra emlékeznek (Kitekintő)
Az újjáalakult Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács (EMNT) kétnapos eseménysorozattal emlékezik a „fekete márciusként” elhíresült marosvásárhelyi eseményekre.
febr. 4
9:27
Kiakasztották az ázsiai tőzsdét (orientpress)
Csalódást okozott az ausztrál kiskereskedelmi adat, az új-zélandi munkanélküliségi ráta, pedig 10 éves csúcsra emelkedett. Ez szinte az összes ázsiai tőzsdét bedöntötte ma reggelre. A kínai tőzsdét ma is a bankpapírok húzták lefelé, a hangulatra továbbra is a hitelezés szigorításával kapcsolatos félelmek nyomták rá bélyegüket.
febr. 4
9:30
Irániak is tanulhatnak nukleáris technológiát Hollandiában (Népszava)
Meg nem engedett diszkriminációt jelent a holland kormány azon döntése, hogy iráni származású diákoknak tilos nukleáris technológiát tanulniuk - mondta ki egy hágai első fokú bíróság.
febr. 4
9:39
Haiti: a kormányfő szerint több mint 200 ezren haltak meg (HVG)
Több mint 200 ezer ember halt meg a Port-au-Prince-et sújtó január 12-i földrengés következtében - közölte szerdán Jean-Max Bellerive, Haiti miniszterelnöke.
febr. 4
9:41
USA: nincs tárgyalás az iráni foglyok cseréjéről (HVG)
Nem tárgyal fogolycseréről az Egyesült Államok és Irán - közölte az amerikai külügyminisztérium.
febr. 4
9:48
Németország is küld katonákat (Kitekintő)
Angela Merkel amerikai és brit szövetségeseinek nyomására az előző héten bejelentette, hogy 500 fős új kontingenst kíván Afganisztánba küldeni, valamint 350 főt pedig úgynevezett "rugalmas tartalék" formájában helyezne készenlétbe.
febr. 4
9:57
Bill Clinton lesz a haiti segélyezés nemzetközi koordinátora (HVG)
Ban Ki Mun ENSZ-főtitkár a korábban kiszivárgott hírekkel egybevágóan Bill Clinton amerikai exelnököt kérte fel arra, hogy legyen a haiti segélyezési munkálatok nemzetközi koordinátora.
febr. 4
9:59
Megszűnt az ukrán blokád a tiszabecsi határállomáson (HVG)
Megszüntették tiltakozó blokádjukat a tiszabecsi határállomás túloldalán az ukrán állampolgárok csütörtökre virradó éjjel - közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője az MTI-vel.
febr. 4
10:15
Lebontatnák a brit földműves kastélyát (HVG)
Négy évig élt családjával egy maga emelte titkos kastélyban, ám egy bíróság szerdán úgy döntött, le kell bontania.
febr. 4
10:17
Ha a görögök kérik, az IMF azonnal segít (HVG)
A Nemzetközi Valutaalap (IMF) kész mentőövet dobni Görögországnak, ha a görög kormány kéri.
febr. 4
10:19
Svájcban is szúrják Peking szemét az ujgur foglyok (HVG)
Kína csütörtöki állásfoglalása szerint "biztosan aláássa" Peking és Svájc viszonyát, hogy az alpesi ország befogad Guantánamóról szabadon bocsátott ujgur foglyokat.
febr. 4
10:24
Százezrek élete múlhat a legdrágább kincsen (Kitekintő)
Kasmír hovatartozása mindmáig az India és Pakisztán közti ellenségeskedés egyik sarokkövének számít. Mi történik, ha már nemcsak a terület, hanem az éltető vizű folyók birtoklása, emberek százezreinek túlélése a tét?
febr. 4
10:26
A Google harcba száll (Kitekintő)
Saját, érintőképernyős tablet-számítógépet készít a Google a Chrome OS operációs rendszerre alapozva, közölte a PC World.
febr. 4
10:42
Még mindig áramlik be az USA-ba a piszkos pénz (Népszava)
Külföldi diktátorok, nagy lábon élő bürokraták és fegyverkereskedők még mindig korrupciós pénzek dollármillióit tudják bejuttatni az Egyesült Államokba, dacára a 2001. szeptember 11-i merényletek után hozott, pénzmosás elleni törvényeknek - derül ki a washingtoni szenátus egy albizottsági jelentéséből.
febr. 4
10:42
Nyereséges lett a Toyota (Kitekintő)
Optimista előrejelzést adott a Toyota Motor Corp, a márciussal záruló idei üzleti évre a korábbi 200 milliárd jenes veszteséggel szemben már 80 milliárd jenes adózott eredményre számít a világ legnagyobb autógyártója
febr. 4
10:44
Koppenhága újratöltve (Kitekintő)
Egy hónappal az esemény után újra felcsillan a remény a további előrelépések meghozatalára?
febr. 4
10:51
Pénteken vádat emelhetnek Michael Jackson orvosa ellen (HVG)
Vádat emelhetnek pénteken Michael Jackson orvosa ellen a sztár halálával kapcsolatban – közölte egy magát megnevezni nem kívánó hivatalos amerikai forrás.
febr. 4
11:00
Párhuzamok: így tesszük tönkre a borvidékeket (168 Óra Online)
A fejlődés útját semmi sem gátolhatja, legyen szó épített, vagy természetes világörökségről, évezredes hagyományokról, emberi életekről? Ha ez így van, akkor hová tart ez a fejlődés és vajon mi értelme van? Kérdezhetik akár a bordeauxi szőlőbirtokosok, akik szőlőit a legújabb gyorsvasút megépítése, vagy a Tokaj-hegyaljai gazdák, akiknek az életét a Szerencsi hőerűmű felépítése teheti tönkre.
febr. 4
11:09
Iráni diákok is beülhetnek nukleáris technológia órákra (HVG)
Meg nem engedett diszkriminációt jelent a holland kormány azon döntése, hogy iráni származású diákoknak tilos nukleáris technológiát tanulniuk - mondta ki egy hágai első fokú bíróság.
febr. 4
11:11
Hogyan csalnak a brit diákok az érettségi vizsgákon? (HVG)
Egyre több középiskolás brit diák csal vizsgáin mobiltelefon vagy más hi-tech eszköz segítségével.
febr. 4
11:18
A fejlesztési bizottságot meggyőzte a bolgár jelölt (Kitekintő)
Rumjana Zseleva három héttel ezelőtti viharos meghallgatását követően kimondottan kedélyesre sikeredett a nemzetközi együttműködésért, humanitárius segítségnyújtásért és válságkezelésért felelős tárca új várományosának szerdai szakbizottsági meghallgatása.
febr. 4
11:27
Halálra ítélték a kínai megapolisz "keresztapáját" (HVG)
Halálra ítéltek egy kínai "keresztapát" csütörtökön egy társával együtt a dél-kínai Csungking nagyvárosban, ahol a hatóságok tavaly a bűnözés elleni tisztogató akciót kezdtek - olvasható az önkormányzathoz kötődő Hualongnet honlapon.
febr. 4
11:29
Gusa tábornok szobra miatt tüntetnének Bukarestben (HVG)
Nagyszabású bukaresti tüntetést helyezett kilátásba a Pro Europa Liga (PEL) tiltakozásul az ellen, hogy a marosvásárhelyi tanács határozata értelmében szobrot készülnek állítani Stefan Gusa tábornoknak, az 1989-es temesvári felkelés vérbefojtójának.
febr. 4
11:33
Kutyatartásról, házmesterekről és útdíjról döntenek a bécsiek (orientpress)
Csaknem húsz év után ismét megkérdezik városuk jövőjéről a bécsieket. Házmesterekről, harci kutyákról, egész napos iskoláról, útdíjról és a metróközlekedésről dönthetnek a jövő hétvégén - közölte Bécs Város Képviseleti Irodája.
febr. 4
11:33
Bajnai Gordon részt vett a MOL igazgatósági ülésén (orientpress)
Az energiabiztonság terén elért eredmények és a további tennivalók szerepeltek fő témaként a MOL igazgatósági ülésén, amelyen Bajnai Gordon miniszterelnök is részt vett - közölte a Kormányszóvivői Iroda. Tájékoztatásuk szerint a kormány stratégiai céljának tekinti az ország energiabiztonságának növelését, és ebben, ahogy eddig is, partnerként tekint a MOL-ra.

Keresés