2010. február 4. csütörtök

febr. 4
0:39
Öntől is elragadott a rák valakit? Rendhagyó világnapi összeállítás (HáziPatika.com)
"Nem tudom, mikor adta fel. Akkor még nem, amikor együtt ültünk a taxi hátsó ülését, útban az onkológiai intézet felé, és fogtam a kezét."
febr. 4
0:43
Egy baktérium segítségével kijavítható az alkohol bontásáért felelős enzim hibája (HáziPatika.com)
Egy kísérleti stádiumban lévő vegyület segítségével sikerült kijavítani az alkohol bontásáért felelős enzim hibáját. Ez az enzimhiba a világon körülbelül egymilliárd embert érint.
febr. 4
0:57
Napi előrejelzés 12 jegy számára (ma.hu)
A csillagok varázslatos útmutatása segít a hétköznapok során. Mit tegyünk, ne tegyünk az adott napon, vagy éppen mire vigyázzunk munkánk, szerelmi életünk, vagy épp egészségünk területén. Napi előrejelzést olvashatnak a 12 jegy számára.
febr. 4
1:33
Napi Horoszkóp - 2010.02.04. (Ezoterikus.hu)
Mai napi horoszkópunk könnyed útmutató ahhoz, hogy mit, hogyan érdemes lépni, ha sikert akarunk elérni. Van, akinek kevésbé jó nap a mai, aggodalomra nincs ok.
febr. 4
1:48
Katka rendszeresen veri a barátját - KamaszPanasz a TRádióban (kamaszpanasz)
Hallgasd meg a febuár 2-i adást, amelyben Katka elmeséli, hogy miért üti-veri folyton a párját, majd -többek között- Enci mesél arról, hogy milyen, amikor a szerelmed börtönben ül.
febr. 4
5:18
Valentin napi ajándékötletek jácinttal! (Édenkert)
Tavasszal a természet új életre kel, energiával töltődik fel, a tél szürkeségét friss színek festik meg. Valentin nap közeledtével gyakran elgondolkozunk, hogy mivel is kedveskedhetnénk a párunknak. A saját készítésű ajándékok általában nagy sikert aratnak, főleg, ha bódító és kellemes illatú virágos kompozícióval jelezzük – fontos vagy a számomra.
febr. 4
5:20
Mire jó a bíbortetű? (Édenkert)
A bíbortetű, vagy más néven bíborbogár (Dactylopius coccus) a pajzstetvek közé tartozó rovarfaj. Cochinelle-tetűnek is nevezik. Hogy miért értékes? Lássuk!
febr. 4
5:22
Kedvencünk, a rézvirág (Édenkert)
Fotógalériában mutatjuk be a Zinnia ezer arcát. Ha valakinek megtetszik, arra is választ talál, hogyan legyen boldog rézvirág-tulajdonos!
febr. 4
5:24
Kiránduljunk a Hagymás-hegységbe! (Édenkert)
A Hagymás-hegység Erdélyben, Hargitától északra, Gyergyószentmiklós közelében található. Úticélunk a hegység és közelében levő Gyilkos-tó, végül a tótól induló Békás-szoros volt.
febr. 4
5:26
Szerelmes szépség: szívvirág (Édenkert)
A Japánból származó, közkedvelt szívvirág (Dicentra spectabilis) virágágyi és szoliter növény. Rózsaszín vagy fehér szív alakú virágait áprilistól júniusig hozza.
febr. 4
5:27
A sportban is sikeresebbek az évvesztesek (Infostart)
A születés hónapja befolyásolja a sportteljesítményt - állítja egy ausztrál kutató. Az ok azonban nem a csillagokban keresendő.
febr. 4
6:12
Inkontinencia és terhesség (WebBeteg)
A terhesség alatt nagyon sok nő tapasztal valamilyen mértékű inkontinenciát, mely nem más, mint a vizelet akaratlan csepegése.
febr. 4
6:57
Ami a gyereknek is kín: a gerincferdülés (HarmoNet)
A mozgásszegény életmód már gyermekkorban érezteti hatását. A túlsúly és a testmozgás hiánya nem csak a szív- és érrendszeri és anyagcsere betegségek kockázatát növeli, de nagy veszélyt jelent a csontrendszert érintő rendellenességek, a gerincferdülés kialakulása szempontjából is.
febr. 4
7:51
Amilyen a kezdőbetűd, olyan a szerencséd! (Ezoterikus.hu)
Régóta tudjuk, hogy nevünk kihat életünkre, de miképpen is? Amerikai kutatók megállapították, hogy nevünk kezdőbetűi egyenes arányosságban állnak a minket ért balszerencsékkel.
febr. 4
8:09
Csütörtöki HarmoNet horoszkóp 2010-02-04 (HarmoNet)
Ma a baráti találkozók napja van, kedvünkre vannak a társasági események. Ha tehetjük, akkor üljünk le beszélgetni a barátokkal, egy pohár finom ital társaságában. Több olyan téma merül majd fel, amiről jólesik beszélnünk. Ma fontos, hogy elég folyadékkal lássuk el szervezetünket. A veséinknek szüksége lehet arra, hogy alaposan "átmossuk", de a bőrünk is szebb lesz, ha többet iszunk!
febr. 4
8:09
Mi a gond a magyar síelőkkel? (Infostart)
Azért szenved balesetet viszonylag sok magyar a sípályákon, mert a többségük fizikai és technikai szempontból is felkészületlen, óvatlan, és nem tartja be a szabályokat - mondta az InfoRádiónak a Síoktatók Magyarországi Szövetségének elnöke.
febr. 4
8:11
Heti anyukák és babáik horoszkóp 2010. február 4-től 10-ig (HarmoNet)
Az anya-gyermek kapcsolatban nagyon fontos az érzelmi visszajelzés, mégpedig a gyermek részéről is.
febr. 4
8:24
Mivel ártasz az immunrendszerednek? (kamaszpanasz)
Az egészség megőrzése nem csak a kézfertőtlenítő használatából, és a köhögő osztálytársak kerüléséből áll. Kiderült, hogy néhány igen meglepő mindennapi szokás, mint hogy hogyan veszekszel a szüleiddel, vagy milyen későn fekszel le, befolyásolhatják, hogy a tested mennyire hatásosan ál ellen a megfázásnak, influenzának és más kellemetlen betegségnek.
febr. 4
8:27
Ne kérj szatyrot! Ami az állatot fojtja meg? (Videóval!) (HarmoNet)
Ha azt szeretnénk, hogy a halak, kisállatok, tengeri állatok ne fulladjanak bele a műanyag szatyrokba, az utcákon se fújja felénk a szél, a tóparti nádasokban összegyűlve se lássuk a nagyáruházi szatyrokat, erdei kiránduláskor ne vegye el figyelmünket a bokrokba akadt műanyag táskák sokasága, akkor tegyünk érte. Utasítsuk vissza a boltban, használjuk kevesebbet.
febr. 4
8:27
Szobakoncertet adott a Pet Shop Boys (Infostart)
Egy rajongó londoni lakásának nappalijában adott koncertet a Pet Shop Boys: a duó tavalyi, Panedmonium című turnéjának legjobb pillanatait igyekezett felidézni a délkelet-londoni lakás szobácskájában.
febr. 4
8:27
Lányszerelem (ma.hu)
Manapság már nem törvényszerű a férfi-nő felállás, egyre elterjedtebb a keveredés, a közvélemény pedig igen megosztott a kérdésben.
febr. 4
8:27
Tökéletes párkapcsolat? Hatásvadász hiedelmek (Ezoterikus.hu)
Erősen hatásvadász ez a két szó együtt. Ki tudja megmondani, hogy mitől tökéletes valami és ki az, aki azt mondja, hogy nem az? Ki mire vágyik valójában?
febr. 4
8:29
Magyarország napi Harmóniakártyája (2010-02-04) (HarmoNet)
Ma Jupiter erejével felvértezve csodás eredményeket érhetünk el. Hosszú ideje először bölcsességed és tudásod bevetésével gazdagság és jómód lehet sorsod.
febr. 4
8:45
12 tipp, hogy csökkentsd a rák kialakulásának veszélyét! (NLCafé)
Minden évben 10 millió új rákos esetet diagnosztizálnak világszerte. Ráadásul a szakértők szerint 2020-ra ez a szám évi 15 millióra fog nőni, ha nem tesz meg mindenki mindent a megelőzésért.
febr. 4
8:45
A Feng Shui legtitkosabb pénzcsinálója! (Ezoterikus.hu)
A Feng Shui pénzfa egy olyan szobanövény, mely növeli szerencsénket a pénzügyek és a karrier terén egyaránt. Botanikai neve "Pachira".
febr. 4
9:03
Sámánfüstölési titok - otthonra neked! (Ezoterikus.hu)
Mit takar a sámánfüstölési ceremónia? A füstölés egy ősrégi múltra visszatekintő ceremónia, mely mindig is a harmónia és a béke megteremtésére szolgált.
febr. 4
9:05
A szerelmesek napjának 6 szabálya (Ezoterikus.hu)
Sokan izgulnak azért, mert szeretnének kitenni magukért ezen a napon, főleg akkor, ha szívük választottját kívánják meghódítani. Egyszerű tippjeink segíthetnek.
febr. 4
9:09
Napi horoszkóp: fogadd el a segítséget (Borsa)
Napi horoszkóp: fogadd el a segítséget
febr. 4
9:09
Bükki Nemzeti Park fél perc videón (Édenkert)
Idén 30 éves Magyarország első hegyvidéki nemzeti parkja, a Bükki. 1300 növény- és 22 000 állatfaj otthona. Nézd meg a legszebb részeit videón!
febr. 4
9:21
Ideiglenesen bezárnak az oltópontok (orientpress)
Február negyedikén ideiglenesen bezárnak a rendkívüli oltópontok, a jövőben csak az ÁNTSZ regionális intézeteiben lévő nemzetközi oltópontokon kérhető orvosi beutaló nélkül új influenza elleni oltás - számolt be róla a Népszabadság.
febr. 4
9:21
Milyen a szerelmi profilod? Ha Ikrek vagy... (Ezoterikus.hu)
Hogyan viselkedsz, ha szerelmes vagy? Milyen a randi-stílusod? Hogy hódítasz? Miként nyilvánulnak meg pozitív és negatív tulajdonságaid, ha párkapcsolatról van szó? Most kiderül!
febr. 4
9:21
Az inkontinencia kezelése - A Kegel gyakorlat (WebBeteg)
A Kegel gyakorlat az inkontinencia kezelésére szolgáló módszer. Arnold Kegel 1952-ben elsők között publikált a pubococcygeus (PC) női izomcsoport jelentőségéről. Ez az alhasi izomcsoport felelős a hüvely és húgycső körüli, valamint méh és gátkörnyéki szervek felfüggesztéséért, feszességéért.
febr. 4
9:39
Közösen vállalnak felelősséget a dohányzás visszaszorítására (orientpress)
A dohányzással összefüggő betegségek következtében évente mintegy harmincezer ember hal meg Magyarországon, ráadásul ezek az emberek átlagosan nyolc évvel hamarabb halnak meg, mint nemdohányzó társaik. Ez az összes haláleset húsz százalékát jelenti. A leggyakoribb kardiovaszkuláris és légzőszervi betegségek mellett szinte nincs olyan szervrendszerünk, amelyet ne érintene valamilyen…
febr. 4
9:57
Elsöprő győzelmet aratott a SOTE ÁOK Kardiológiai Központ az Év Kórháza 2009 szavazáson (orientpress)
2010. február 3-án, a Magyar Tudományos Akadémián hirdette ki Az Év Kórháza szavazást szervező HáziPatika.com a verseny végeredményét. A SOTE Általános Orvostudományi Kar Kardiológiai Központja lett a fődíjas, emellett első helyezést ért el mind az öt kategóriában is. Ez a verseny a betegek véleményén alapuló elismerés, és nem tévesztendő össze az Egészségügyi Minisztérium által kiírt Év Kórháza…
febr. 4
9:59
Meddőséget okozhat egy gyakori égésgátló anyag (orientpress)
A meddőség egyre nagyobb problémát jelent a fejlett országokban, terjedését eddig is gyakran hozták kapcsolatba egyes vegyi anyagokkal. Amerikában meddő és termékeny nőkön végzett vizsgálatok kimutatták: egy, a háztartási eszközök és berendezési tárgyak gyártásakor használt égésgátló anyag is szerepet játszhat a meddőség kialakulásában.
febr. 4
10:03
5 téli sport, amit érdemes kipróbálni (kamaszpanasz)
A 2010-es téli olimpiai játékokata kanadai Vancouver-ben rendezik február 12 és 28 között. Ahelyett, hogy a kanapén ülve, chipset rágcsálva egész nap a TV-t néznéd, itt az ideje, hogy kipróbálj néhányat a téli sportok közül. Nem csak a friss levegő tesz jót a szervezetednek, de fejlesztik az egyensúlyod és izmot is építesz velük!
febr. 4
10:12
Vera Wang szerint a kűrruhák (Borsa)
Egy világsztár számára estélyi ruhát alkotni az Oscar-gálára nagy felelősség, ám Vera Wang szerint van ennél nagyobb is: kűrruhát tervezni.
febr. 4
10:12
Fél perc videóutazás: Hortobágyi Nemzeti Park (Édenkert)
Az Isten homlokaként emlegetett Hortobágy hazánk első és legnagyobb nemzeti parkja. Miért lett a pusztaság a világörökség része? Videó.
febr. 4
10:14
Legjobb a saját kertben megtermelt zöldség és gyümölcs! (Édenkert)
Aki már nem bízik a külföldről behozott élelmiszerekben, az próbáljon hazait vásárolni. Ha az sem tűnik megbízhatónak, akkor még mindig ott a kert...
febr. 4
10:15
Szexelj ordítva a nyomtatón - szigorúan nagykorúaknak! (+18) (HarmoNet)
Szexjátékszerek és trendi párkapcsolat. Borzalmasan unod, hogy megmondják Neked, mi a frankó, és hogy akkor vagy valaki, ha 666 különböző pózban tudsz szeretkezni, vagy ha a férjed nagyobbat spriccel tőled, mint egy szökőkút? Akkor kattints!
febr. 4
10:15
Egyre népszerűbb a szociális munka az iskolákban (orientpress)
2006-ban indult útjára egy a diákok szociális kompetenciáit fejlesztő olyan koncepció, mely szerint a segítő jelen van az iskolában, és a diákkal, a családdal és az iskolával egyaránt kapcsolatban áll. A koncepció szerves fejlődés eredményeként ma már 'Pécsi modell' néven vált ismerté.
febr. 4
10:16
Nektarin melegen elkészítve (Édenkert)
Még mielőtt beköszönt a tél a maga szinte teljes nektarintalanságával, használjuk ki a lehetőségeket!
febr. 4
10:24
Gyermekkori elhízás - Diéta helyett egészséges életmód (WebBeteg)
A gyermekkori elhízás elkerülésére a diéta helyett az egészséges életmód jelenthet megoldást. Ebben az életkorban a szülők felelőssége kifejezetten nagy.
febr. 4
10:33
Mit tehet a szülő a gerincferdülés megelőzéséért? (Infostart)
A mozgásszegény életmód már gyermekkorban érezteti hatását. A túlsúly és a testmozgás hiánya nemcsak a szív-és érrendszeri és anyagcsere betegségek kockázatát növeli, de nagy veszélyt jelent a csontrendszert érintő rendellenességek, a gerincferdülés kialakulása szempontjából is. Ahhoz, hogy az elváltozásokat eredményesen kezelhessük, szükséges a mielőbbi felismerés, ezért szülőként fontos, hogy a…
febr. 4
10:33
Idős sofőrök gyógyszeres kezelés alatt (orientpress)
Az idős emberek nagy része már rákényszerül, hogy egy vagy akár többféle gyógyszert is szedjen orvosa utasítására. Sokan közülük jogosítvánnyal is rendelkeznek, így arra is figyelni kellene, hogy a gyógyszerek mellékhatásai akár nagy mértékben is befolyásolhatják autóvezetői képességeiket.
febr. 4
10:35
Súlyos karambol Hajdúböszörménynél: nyolc sérült (Infostart)
Balesetek miatt teljes szélességében lezárták a 35-ös számú főutat. A Hajdúböszörmény és Pród között történt karambolsorozatban nyolcan sérültek meg, köztük gyerekek és mentősök is - tájékoztatta az InfoRádiót a Hajdú-Bihar megyei Rendőr-főkapitányág szóvivője, Kelemen Éva.
febr. 4
10:35
Demonstrálnak az egészségügyi dolgozók Nyíregyházán (orientpress)
Bejelentett és engedélyezett demonstrációt tartanak február 5-én 15 órától a nyíregyházi Kossuth téren az EDDSZ szervezésében a megyei egészségügyi holding dolgozói, hogy megkapják azt a kétszer 49 ezer forintos kereset-kiegészítést, melyről október 15-én a kormány és az Egységes Közszolgálati Sztrájkbizottság állapodott meg, a 340 ezer forint alatti, teljes munkaidőben foglalkoztatott…
febr. 4
10:42
Jó és rossz sárkányok (astronet.hu)
Nem léteznek, mégis jelen vannak a mindennapokban. A láthatatlan világ meg nem nyilvánult lényei...
febr. 4
10:51
3 egyszerű tipp, hogyan spórolhatsz a cukorral (NLCafé)
Ha fogyni szeretnél, elsőként érdemes az elfogyasztott cukor mennyiségét csökkentened: a cukor ugyanis nem tartalmaz értékes tápanyagot, viszont kalóriadús. Íme három könnyen kivitelezhető ötlet a takarékossághoz.
febr. 4
11:09
A rákos megbetegedések közel fele megelőzhető lenne (orientpress)
A rák világnapja alkalmából a Nemzetközi Rákellenes Szövetség közleményt adott ki a rákos megbetegedések egyre aggasztóbb terjedéséről. A beszámoló szerint egy kis odafigyeléssel a rák számos fajtájának kialakulását megelőzhetnénk.

Keresés