2010. február 4. csütörtök

febr. 4
0:39
Öntől is elragadott a rák valakit? Rendhagyó világnapi összeállítás (HáziPatika)
"Nem tudom, mikor adta fel. Akkor még nem, amikor együtt ültünk a taxi hátsó ülését, útban az onkológiai intézet felé, és fogtam a kezét."
febr. 4
0:43
Egy baktérium segítségével kijavítható az alkohol bontásáért felelős enzim hibája (HáziPatika)
Egy kísérleti stádiumban lévő vegyület segítségével sikerült kijavítani az alkohol bontásáért felelős enzim hibáját. Ez az enzimhiba a világon körülbelül egymilliárd embert érint.
febr. 4
5:27
A sportban is sikeresebbek az évvesztesek (Infostart)
A születés hónapja befolyásolja a sportteljesítményt - állítja egy ausztrál kutató. Az ok azonban nem a csillagokban keresendő.
febr. 4
6:12
Inkontinencia és terhesség (WebBeteg)
A terhesség alatt nagyon sok nő tapasztal valamilyen mértékű inkontinenciát, mely nem más, mint a vizelet akaratlan csepegése.
febr. 4
8:09
Mi a gond a magyar síelőkkel? (Infostart)
Azért szenved balesetet viszonylag sok magyar a sípályákon, mert a többségük fizikai és technikai szempontból is felkészületlen, óvatlan, és nem tartja be a szabályokat - mondta az InfoRádiónak a Síoktatók Magyarországi Szövetségének elnöke.
febr. 4
8:27
Szobakoncertet adott a Pet Shop Boys (Infostart)
Egy rajongó londoni lakásának nappalijában adott koncertet a Pet Shop Boys: a duó tavalyi, Panedmonium című turnéjának legjobb pillanatait igyekezett felidézni a délkelet-londoni lakás szobácskájában.
febr. 4
8:45
12 tipp, hogy csökkentsd a rák kialakulásának veszélyét! (NLC)
Minden évben 10 millió új rákos esetet diagnosztizálnak világszerte. Ráadásul a szakértők szerint 2020-ra ez a szám évi 15 millióra fog nőni, ha nem tesz meg mindenki mindent a megelőzésért.
febr. 4
9:21
Az inkontinencia kezelése - A Kegel gyakorlat (WebBeteg)
A Kegel gyakorlat az inkontinencia kezelésére szolgáló módszer. Arnold Kegel 1952-ben elsők között publikált a pubococcygeus (PC) női izomcsoport jelentőségéről. Ez az alhasi izomcsoport felelős a hüvely és húgycső körüli, valamint méh és gátkörnyéki szervek felfüggesztéséért, feszességéért.
febr. 4
10:24
Gyermekkori elhízás - Diéta helyett egészséges életmód (WebBeteg)
A gyermekkori elhízás elkerülésére a diéta helyett az egészséges életmód jelenthet megoldást. Ebben az életkorban a szülők felelőssége kifejezetten nagy.
febr. 4
10:33
Mit tehet a szülő a gerincferdülés megelőzéséért? (Infostart)
A mozgásszegény életmód már gyermekkorban érezteti hatását. A túlsúly és a testmozgás hiánya nemcsak a szív-és érrendszeri és anyagcsere betegségek kockázatát növeli, de nagy veszélyt jelent a csontrendszert érintő rendellenességek, a gerincferdülés kialakulása szempontjából is. Ahhoz, hogy az elváltozásokat eredményesen kezelhessük, szükséges a mielőbbi felismerés, ezért szülőként fontos, hogy a…
febr. 4
10:35
Súlyos karambol Hajdúböszörménynél: nyolc sérült (Infostart)
Balesetek miatt teljes szélességében lezárták a 35-ös számú főutat. A Hajdúböszörmény és Pród között történt karambolsorozatban nyolcan sérültek meg, köztük gyerekek és mentősök is - tájékoztatta az InfoRádiót a Hajdú-Bihar megyei Rendőr-főkapitányág szóvivője, Kelemen Éva.
febr. 4
10:51
3 egyszerű tipp, hogyan spórolhatsz a cukorral (NLC)
Ha fogyni szeretnél, elsőként érdemes az elfogyasztott cukor mennyiségét csökkentened: a cukor ugyanis nem tartalmaz értékes tápanyagot, viszont kalóriadús. Íme három könnyen kivitelezhető ötlet a takarékossághoz.
febr. 4
11:27
Új módszerrel kommunikálnak a beszéd- és mozgásképtelen betegekkel (WebBeteg)
Funkcionális mágneses rezonanciás (fMRI) képalkotó eljárással térképezték fel a páciens agyi aktivitását, miközben arra kérték, hogy igennel vagy nemmel válaszoljon a kérdésekre.
febr. 4
13:33
Életveszélyes a hétvégi "BalatonátCsúszás"? (Infostart)
Életveszélyes kezdeményezésnek tartja a Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság a hétvégére, egy hírportál által a Balaton jegére meghirdetett "BalatonátCsúszást".
febr. 4
13:33
Súlyos elhízás: genetikai oka lehet? (WebBeteg)
A felfedezés újabb adalékul szolgál az elhízás örökletességéről szóló vitában, mert a beteges mértékben elhízott emberek egy részénél ugyanaz a mintegy 30 gént tartalmazó DNS-szakasz hiányzik a vizsgálat szerint.
febr. 4
14:27
Magyarországon egyre népszerűbb az élettársi kapcsolat (Infostart)
Egyre vonzóbb Magyarországon az élettársi kapcsolat a házassággal szemben - mondta a KSH Népességtudományi Kutatóintézetének vezetője, aki egy budapesti konferencián beszélt arról, hogy Európában mi jellemző a családformálásra. Spéder Zsolt az InfoRádióval azt közölte, a magyar nőknél és férfiaknál az együttélésben is nagyobb prioritást élvez a gyermekvállalás több más európai ország adataihoz…
febr. 4
14:29
Megölték a kutyák, amiket megmentett (Infostart)
Megöltek saját kutyái egy férfit Szlovéniában, miután nem engedte elaltatni őket, holott az ebeket vadságuk miatt a hatóság már korábban elpusztításra ítélte.
febr. 4
14:36
Agyrázkódás - Tünetek és ellátás (WebBeteg)
Az agyrázkódás az agynak egy olyan sérülése, melyet a testet vagy a fejet ért hirtelen ütés vagy ütődés okoz. A koponyát ért erőbehatás után az agy működésében zavar áll be, rövidebb eszméletvesztés tapasztalható.
febr. 4
14:45
Bővül a szelektív hulladékgyűjtés lehetősége (Infostart)
2012-re már a magyar emberek felének lesz lehetősége arra, hogy szelektíven gyűjtse a hulladékot - közölte a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium főosztályvezetője.
febr. 4
16:42
A hirtelen csecsemőhalál okai (WebBeteg)
Egy felfedezés azt jelzi, hogy a csecsemők egy része eleve sebezhető a hirtelen csecsemőhalál szindrómával szemben, ami végzetes lehet, ha valamely külső stresszhatással, például hason való alvással párosul.
febr. 4
16:51
Füstszűrővel vagy anélkül - mindenhogy káros a cigaretta (Infostart)
A Napi Gazdaság cikke szerint a válságban élénk az érdeklődés az olcsóbb, kisebb adótartamú sodort cigaretta iránt. A nemzetközi vizsgálatok azt mutatják, azoknak, akik ilyet szívnak, 25 százalékkal több füst kerül a szervezetébe, mint a hagyományos cigaretta fogyasztásával. Mucsi János tüdőgyógyász szerint nincs pontos adat a sodort cigaretta ártalmasságáról, de szerinte nem is ez a fontos, hanem…
febr. 4
18:57
Spanyolok építhetik meg a Villányt elkerülő szakaszt (Infostart)
A spanyol Sedesa Obras y Servicios építheti meg a Baranya megyei Villányt elkerülő 4,4 kilométeres útszakaszt - közölte a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt.
febr. 4
18:59
Férfi szerzetesi konferencia az utánpótlásról (Infostart)
A szerzetesi utánpótlás, illetve a rendek által fenntartott közintézmények jövőjének kérdése is szerepelt a férfi szerzetesi elöljárók konferenciájának kétnapos plenáris ülésén, amely csütörtökön zárult az érdi ciszterci nővérek kolostorában - mondta a testület elnöke, Várszegi Asztrik pannonhalmi főapát.
febr. 4
19:16
A genetika okolható az elhízásért is (Infostart)
Az extrém mértékben túlsúlyos emberek egy részénél ugyanazon szakasz hiányozhat genetikai állományukból - véli egy nemzetközi kutatócsoport, amelynek tanulmánya a Nature tudományos magazin csütörtöki számában jelent meg.
febr. 4
19:51
"A rák korai felismerése mentette meg életemet" (WebBeteg)
A Rák Világnap célja, hogy a rák ellen folytatott küzdelem eszméje a világ összes embere szívében és gondolataiban helyet kapjon. Február 4-én nem csak a világ országaiban, hanem hazánkban is fokozottabb figyelem övezi a daganatos betegek sorsának alakulását.
febr. 4
20:09
Csak az aztékok által kitenyésztett pulyka élte meg a modern kort (Infostart)
A mai pulykák ősét az aztékok háziasították kétezer évvel ezelőtt - derült ki egy amerikai DNS-vizsgálatnak köszönhetően, amelynek eredményeit a PNAS (Proceedings of the National Academy of Science) legfrissebb számában publikálták.
febr. 4
20:27
Mi pontosan a női ékszer? (Infostart)
Egy, a késő római korból fennmaradt törvénygyűjteménynek köszönhetően tudható, hogy a rómaiak női ékszernek tekintettek minden olyan tárgyat és anyagot - köztük aranyat, ezüstöt, gyöngyöt, drágakövet -, amely nem szolgál más célt, mint a test ékesítését. Erre az örökösödési eljárások miatt volt szükség.
febr. 4
20:45
Kastélyt sem lehet illegálisan építeni (Infostart)
Négy évig élt családjával egy maga emelte titkos kastélyban, ám a bíróság úgy döntött: le kell bontania.

Keresés