2010. február 24. szerda

febr. 24
0:09
Ápolók - Mégis jön a licence-vizsga? (WebBeteg)
Székely Tamás megerősítette, továbbra is az az álláspontja, hogy mindenki olyan tevékenységet végezzen, amire a képzettsége van.
febr. 24
0:24
Tagadhatatlanul hárítás (HáziPatika)
Előfordul, hogy ha valamivel túlságosan kellemetlen szembenézni, vagy nem tudunk megbirkózni, még a létezését is tagadjuk. Elrejtjük a tudatosság elől, azaz hárítjuk. Meddig szolgálja a tagadás az egészséges énvédelmet? Egy ponton...
febr. 24
0:28
Új, hatékony csodaeszköz rák ellen (HáziPatika)
A Rice Egyetem tudósai lézerek és nanorészecskék használatával egy olyan új technológiát dolgoztak ki, amellyel elpusztíthatók a daganatos sejtek. A lézerrel létrehozott nanobuborékok miniatűr robbanások segítségével végeznek a...
febr. 24
3:18
Ritka betegség - 2 ezer emberből egy beteg (WebBeteg)
Ahhoz, hogy Magyarország európai szinten tudja ellátni a ritka betegségben szenvedőket, fontos lépéseket kellene megtenni. A ritka betegségek ellátáshoz speciális infrastruktúra szükséges, és a jelenlegi finanszírozási rendszer nem ismeri el a speciális ellátási szükségleteket.
febr. 24
5:24
Tévhitek a gyermekbetegségekkel kapcsolatban (WebBeteg)
Kétségtelen, hogy mindenki a legjobbat akarja a gyerekének, és hajlamos minden olyan orvosi javaslatot figyelmen kívül hagyni, amely ugyan pillanatnyilag fájdalmas is lehet – mint például a fájós fül felszúrása –, ám hosszabb távon a gyermek egészségét szolgálja.
febr. 24
7:30
Csontritkulás (oszteoporózis) (WebBeteg)
Az oszteoporózis alattomos betegség, kezdetben semmilyen klinikai tünetet nem okoz. Első jele egy kisebb baleset, például egyszerű elesés miatti csonttörés lehet, előrehaladott formájában azonban már a mindennapi élet biztonságát is veszélyezteti.
febr. 24
7:36
Drága a bio? Vásárolj ésszerűen! (NLC)
Akkor se keseredj el, ha nem engedheted meg magadnak a biozöldségeket és -gyümölcsöket: ha átgondoltan vásárolsz, megoldhatod, hogy egészséges legyél, és ne ürüljön ki a pénztárcád.
febr. 24
9:36
Cukorbetegség - Komoly pénzügyi teher (WebBeteg)
Világszerte mintegy 250 millió embernek van diabétesze, a növekvő esetszám háromnegyede a fejlődő országokból származik.
febr. 24
9:38
H1N1 - Még korai enyhülésről beszélni (WebBeteg)
Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) sürgősségi bizottságának szakértői szerint túl korai lenne kijelenteni, hogy a H1N1 vírussal kapcsolatos influenzajárvány enyhülne világszerte.
febr. 24
10:39
WHO: Hol áll hazánk a listán? (WebBeteg)
A WHO rendszeresen közzéteszi tagországainak egészségügyi mutatóit, amelyeket elemezve megállapítható: a középmezőnyben tanyázunk. A listán európai, és Európán kívüli államok egyaránt szerepelnek. Ez alapján nyolc országot vettünk górcső alá, különböző szempontokat figyelembe véve: Ausztria, Bulgária, Cseh Köztársaság, Olaszország, Románia, Ukrajna, Anglia és Magyarország.
febr. 24
11:30
Az éneklés segíti a szélütést szenvedettek felépülését (Metropol)
Ha a beszédközpont károsodik, meg lehet tanulni helyettesíteni az énekközponttal.
febr. 24
11:42
Szélütés: az éneklés segíti a felépülést (WebBeteg)
A terápiát azóta használják, mióta felfedezték, hogy a szélütéses, beszédképességüket elvesztett betegek énekelni még tudnak.
febr. 24
13:03
A disztímia és tünetei (WebBeteg)
A disztímiát a depressziónak egy hosszasabb lefolyású, ám kevésbé súlyos változataként szokták jellemezni. Kutatások szerint kezelés nélkül az ebben szenvedő betegek tünetei idővel egyre súlyosabbak lehetnek.
febr. 24
15:09
Liszteriózis - Újabb halált okozott a fertőzött sajt (WebBeteg)
Az osztrák hatóságok szerint a kvargli sajtban kimutatták a Listeria monocytogenes nevű kórokozót, ami november közepén számos megbetegedést okozott.
febr. 24
15:36
Helikopterrel mentették meg a négy eltévedt magyar síelőt az Alpokban (Infostart)
Négy eltévedt magyar síelőt mentettek ki az olasz hegyi mentők kedden Itália északi részén, az Alpokhoz tartozó Zoncolan-hegyen.
febr. 24
16:12
Az egészségügyi rendszer Angliában - Hogyan működik? (WebBeteg)
Nagy-Britannia férfi állampolgárai 77, míg a nők 81 évre számíthatnak, már ami a várható élettartamot illeti. Ebből 77, valamint 81 telik egészségesen. Vegyük sorba a brit egészségügy legfontosabb mérőszámait…
febr. 24
17:15
Új jelenség a drogok világában? (WebBeteg)
Demetrovics Zsolt, az ELTE Pszichológia Intézetének oktatója az úgynevezett randi-erőszak drogokról szólva elmondta, újabban a Gina néven ismert szer került szoros összefüggésbe a szexuális erőszakkal kapcsolatos bűncselekményekkel.
febr. 24
17:17
IQ-teszt és dohányzás - Megdöbbentő kutatási eredmény (WebBeteg)
Azok a fiatalok, akik egy csomag vagy ennél is több cigarettát füstöltek el naponta, átlagosan 7,5 ponttal kisebb intelligencia hányadossal rendelkeztek nemdohányzó társaiknál.
febr. 24
18:18
Depresszió és az édesség utáni vágy - Kutatás (WebBeteg)
A kutatók ezért föltételezték, hogy a depressziós hajlamú gyerekek is az édesebb ízt kedvelik jobban, mert az több örömet jelent számukra.
febr. 24
19:21
7 tévhit, amit még az orvosok is elhisznek (WebBeteg)
A közhiedelem tele van orvosi féligazságokkal és tévhitekkel, melyek többsége ártalmatlan. Ám vannak olyanok is, melyeket még az orvosok is elhisznek. Itt az idő lerántani a leplet ezekről.
febr. 24
20:24
Bromance típusú barátság, vagy annál több? - Az orvos válaszol (WebBeteg)
"Nyáron egy táborban együtt aludtunk a barátommal és arra ébredtem, hogy simogatom a nemi szervét. Lehet, hogy valamelyikünk meleg, vagy mind a ketten?" - Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovat kérdéseiből.
febr. 24
20:42
Egy japán légitársaság megadja a nőknek, amit akarnak (Infostart)
A japán All Nippon Airways légitársaság egyes járatain a vécét csak nők használhatják. A férfiak vagy egyáltalán nem, vagy csak sürgős esetben vehetik igénybe hölgyek számára kialakított mellékhelyiséget.
febr. 24
21:06
Bizonyított a dohányzás és az alacsony IQ közötti kapcsolat (NLC)
A dohányzás és az intelligencia kapcsolatát vizsgáló tanulmány jelent meg izraeli tudósok tollából, amelyben arra a következtetésre jutottak, hogy az alacsonyabb IQ-jú személyek hajlamosabbak a dohányzásra.
febr. 24
21:27
Körülmetélés - Új eljárással mentették meg a hímvesszőt (WebBeteg)
Körülmetélés - A beavatkozás során megsértették a hímvesszőt, a seb behegedt, de a pénisz összezsugorodott, a hegszövet akadályozta a bőr tágulását is.
febr. 24
21:57
Egy hellyel előbbre (Metropol)
A világ vezető nagyvárosaiban eddig nem tapasztalt mértékben esett vissza tavaly az irodaterületek iránti kereslet.
febr. 24
23:33
Ukrajna - Betegek és ellátás (WebBeteg)
Ukrajna 46 és fél milliónyi lakossága, valamint az egykori Szovjetuniótól örökül kapott helyzet óriási terhet ró az ukrán egészségügyre. Az abszolút számok fejlesztések sorát teszik szükségessé.

Keresés