2010. február 24. szerda

febr. 24
0:09
Ápolók - Mégis jön a licence-vizsga? (WebBeteg)
Székely Tamás megerősítette, továbbra is az az álláspontja, hogy mindenki olyan tevékenységet végezzen, amire a képzettsége van.
febr. 24
0:24
Tagadhatatlanul hárítás (HáziPatika.com)
Előfordul, hogy ha valamivel túlságosan kellemetlen szembenézni, vagy nem tudunk megbirkózni, még a létezését is tagadjuk. Elrejtjük a tudatosság elől, azaz hárítjuk. Meddig szolgálja a tagadás az egészséges énvédelmet? Egy ponton...
febr. 24
0:24
Napi Horoszkóp - 2010.02.24. (Ezoterikus.hu)
Mai napi horoszkópunk könnyed útmutató ahhoz, hogy mit, hogyan érdemes lépni, ha sikert akarunk elérni. Van, akinek kevésbé jó nap a mai, aggodalomra nincs ok.
febr. 24
0:28
Új, hatékony csodaeszköz rák ellen (HáziPatika.com)
A Rice Egyetem tudósai lézerek és nanorészecskék használatával egy olyan új technológiát dolgoztak ki, amellyel elpusztíthatók a daganatos sejtek. A lézerrel létrehozott nanobuborékok miniatűr robbanások segítségével végeznek a...
febr. 24
0:54
Napi előrejelzés 12 jegy számára (ma.hu)
A csillagok varázslatos útmutatása segít a hétköznapok során. Mit tegyünk, ne tegyünk az adott napon, vagy éppen mire vigyázzunk munkánk, szerelmi életünk, vagy épp egészségünk területén. Napi előrejelzést olvashatnak a 12 jegy számára.
febr. 24
3:18
Ritka betegség - 2 ezer emberből egy beteg (WebBeteg)
Ahhoz, hogy Magyarország európai szinten tudja ellátni a ritka betegségben szenvedőket, fontos lépéseket kellene megtenni. A ritka betegségek ellátáshoz speciális infrastruktúra szükséges, és a jelenlegi finanszírozási rendszer nem ismeri el a speciális ellátási szükségleteket.
febr. 24
5:03
Hogyan gondozzuk a murvafürtöt? (Bougainvillea) (Édenkert)
A Bougainvillea virág Louis de Bougainvillea admirális után kapta a nevét, aki 1768-ban fedezte fel Braziliában. Neki köszönhetően a murvafürt a legszebb, leglátványosabb és a legnépszerűbb trópusi növény lett. A Bougainvillea a Nyctaginaceae családjába tartozik.
febr. 24
5:05
5 tipp, a harmonikus kert kialakításához! (Édenkert)
Egy új kert tervezésének során el kell döntenünk, hogy milyen formája lesz az ágyásainknak, kerti útjainknak, pihenőhelyeinknek. A harmonikus hatás elérése céljából döntenünk kell egy stílus mellett, és annak elemei segítségével tervezzük meg kertünket: pl. egy természetes hatású natúrkertben szabálytalan formájú tavat alakítsunk ki, de ha inkább az architektonikus stílus áll hozzánk közelebb,…
febr. 24
5:07
Mi a teendőnk a kertben februárban? (Édenkert)
Ilyenkor februárban az ablakpárkányunkon vitamindús és gyógyhatású hajtásokat nevelhetünk, mint pl. a kerti zsálya, retek és lucerna. Az elvetett paradicsom-, uborka- és paprikamagok is remekül érzik magukat, szépen csíráznak a fűtőtest fölötti párkányon.
febr. 24
5:09
A zöld lombú pasztinák (Édenkert)
A pasztinák egynyári gyökérzöldség (Pastinaca sativa) a répával rokon, Európában őshonos. Már az ókorban ismerték. Gyökere vastag, tömeges, húsa fehér, omlós, kicsit édeskés. Nézzük, mi a teendőnk télen vele.
febr. 24
5:11
Ültessünk zebrafüvet és díszkölest! - díszfüvek a kertünkben (Édenkert)
A díszfüvek kertünk legigénytelenebb növényei, hiszen többségük évtizedeken át fejlődik és gyarapodik, anélkül, hogy különösebb ápolást igényelne. Ehhez viszont okosnak kell lennünk a kezdetekben.
febr. 24
5:24
Tévhitek a gyermekbetegségekkel kapcsolatban (WebBeteg)
Kétségtelen, hogy mindenki a legjobbat akarja a gyerekének, és hajlamos minden olyan orvosi javaslatot figyelmen kívül hagyni, amely ugyan pillanatnyilag fájdalmas is lehet – mint például a fájós fül felszúrása –, ám hosszabb távon a gyermek egészségét szolgálja.
febr. 24
7:30
3 fitt saláta fogyókúrához (Recepttel!) (HarmoNet)
Tavasszal beindulunk, pörgünk, energiára, frissességre, könnyedségre és belső testi-lelki tisztaságra vágyunk. Ha méregtelenítenénk vagy közben le is dobnánk pár kilót, érdemes salátáznunk. Csakhogy nem mindegy milyet..., így február végén még bizony energikus, tápláló zöldfélékre van szükségünk, dús, laktató, de kalóriaszegény ételekre! Ebben segítünk!
febr. 24
7:30
Csontritkulás (oszteoporózis) (WebBeteg)
Az oszteoporózis alattomos betegség, kezdetben semmilyen klinikai tünetet nem okoz. Első jele egy kisebb baleset, például egyszerű elesés miatti csonttörés lehet, előrehaladott formájában azonban már a mindennapi élet biztonságát is veszélyezteti.
febr. 24
7:36
Drága a bio? Vásárolj ésszerűen! (NLCafé)
Akkor se keseredj el, ha nem engedheted meg magadnak a biozöldségeket és -gyümölcsöket: ha átgondoltan vásárolsz, megoldhatod, hogy egészséges legyél, és ne ürüljön ki a pénztárcád.
febr. 24
7:36
Amilyen a vércsoportod, olyan vagy a szexben! (Ezoterikus.hu)
Tudtad, hogy a vércsoport alapján nemcsak azt lehet megállapítani, hogy mit tanácsos enni, hanem azt is, hogy mire vagy képes az ágyban? Most kiderül!
febr. 24
7:48
Nem kell visszatartani: ői mellékhelyiségek egy japán légitársaság járatain (ma.hu)
Csak nők által használható mellékhelyiséggel kedveskedik női utasainak az ANA japán légitársaság; az újítást márciustól állítják az utazóközönség szolgálatába a nemzetközi járatokon.
febr. 24
8:06
Szerdai HarmoNet horoszkóp 2010-02-24 (HarmoNet)
Ma már érzelmesebb, romantikusabb hangulatban leszünk. Szívesen töltjük az időnket kedvesünkkel. A gyerekekkel való foglalkozás is örömmel tölt el, lepjük meg őket valamilyen közös programmal! Ma érzékenyebb a gyomrunk! A saláta, gomba, kelbimbó jó választás lehet. Az uborkának megvan az előnye, hogy magas víztartalommal rendelkezik, kalóriában viszont szegény. Ma óvakodjunk a túlfűszerezett,…
febr. 24
8:06
Aranyerem - nekem? (orientpress)
Ezt a riadt kérdést senki sem teszi fel szívesen magának, igaz? Még kisebb a hajlandóság arra, hogy orvoshoz forduljunk, ha felmerül az aranyér gyanúja. A statisztika szerint csak minden negyedik ember keresi fel az orvost, pedig az aranyér-betegség gyakori, főleg ötven éves kor felett. Az aranyér-betegség mindkét nemet érinti, bár kétségtelen, hogy a hormonháztartás megváltozása miatt sok kismama…
febr. 24
8:08
Heti vagyonhoroszkóp 2010. február 24-től március 2-ig (HarmoNet)
Vagyoni helyzetre, lehetőségekre vonatkozó horoszkóp.
febr. 24
8:21
Miért veszélyes a mefedron? (kamaszpanasz)
A mefedron egy olyan fajta kábítószer, melyet fehér por vagy a port tartalmazó kapszulaként árulnak, de tabletta és folyékony formában is hozzáférhető. A szert esetenként methylone-nal keverik. Gyakran növényvédő szerként vagy fürdősóként árusítják a neten, de a porszívó illatosítókban is megtalálható.
febr. 24
8:24
Tavaszi böjt - méregtelenítés okosan (HarmoNet)
Tavasz közeledtével sokan foglalkoznak a méregtelenítés, a böjt gondolatával, és talán nem is véletlenül. Hiszen az évszakváltásokkor, különösen tél végén már évszázadok óta szokás egyfajta "nagyböjtöt" tartani - amely feltölti energiaraktárainkat hasznos anyagokkal, sok felesleges salakanyagot eltávolít és megtisztít.
febr. 24
8:48
Amit viselsz, olyan vagy! Árulkodó hangulatjelek! (Ezoterikus.hu)
A színek hatalma végtelen, ezért nem árt odafigyelni, mit viselünk, mert ezzel akaratlanul is elárulhatjuk magunkat, vagy nyomatékot adhatunk szándékuknak.
febr. 24
9:00
Lemondott a szakállamtitkár (orientpress)
Lemondott az Egészségügyi Minisztérium egészségpolitikai szakállamtitkára, dr. Medgyaszai Melinda. Az egészségügyi miniszter megköszönte szakállamtitkár asszonynak az Egészségügyi Minisztériumban kiváló szakértelemmel végzett tevékenységét. Feladata a továbbiakban helyettesítéssel kerül ellátásra.
febr. 24
9:18
Magyarország napi Harmóniakártyája (2010-02-24) (HarmoNet)
Ma a valllás és spiritualitás különleges napját élhetjük meg. Események a Vatikánban és lelki vezetőink tanácsai, intelmei kapnak értelmet. Lehet olyan élmény ér azonban, amit nem tuds reaális gondolkodással megmagyarázni.
febr. 24
9:18
Ami a sportoláshoz kell: könyökvédő, térdvédő - és szájvédő (orientpress)
A Kanadai Fogorvosok Szövetsége szerint az atlétáknak épp olyan fontos szájvédőt hordani, mint bármilyen más, izületet védő felszerelést. Sport közben ugyanis a száj és az ajkak is könnyen sérülhetnek - számol be a furcsa közleményről a Medical News TODAY.
febr. 24
9:20
Feketén vagy fehéren? Az antioxidáns kávé (HarmoNet)
Nem befolyásolja az antioxidánsok felszívódásának hatékonyságát a kávéhoz adott tej - bizonyították be a Nestlé kutatóközpontjának tudósai. A mértékkel fogyasztott kávé pozitív élettani hatását számos korábbi kutatási eredmény támasztotta alá, arról azonban, hogy a hatás mennyiben változik, ha a kávét tejjel, cukorral vagy krémesítőkkel fogyasztjuk, eddig kevés információnk volt. A jó hír tehát:…
febr. 24
9:36
Ez egyértelműen az oroszlán napja lesz (Borsa)
Napi horoszkóp, szerda
febr. 24
9:36
A haragos zöld fű egyik titka a tápanyag-utánpótlás (Édenkert)
Ahhoz, hogy szinte manikűrözött, üdezöld gyepünk legyen, nem elég a sokszor emlegetett rendszeres nyírás és évközi locsolás: az intenzív növekedéshez folyamatosan pótolnunk kell az elhasznált tápanyagokat is.
febr. 24
9:36
Cukorbetegség - Komoly pénzügyi teher (WebBeteg)
Világszerte mintegy 250 millió embernek van diabétesze, a növekvő esetszám háromnegyede a fejlődő országokból származik.
febr. 24
9:38
H1N1 - Még korai enyhülésről beszélni (WebBeteg)
Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) sürgősségi bizottságának szakértői szerint túl korai lenne kijelenteni, hogy a H1N1 vírussal kapcsolatos influenzajárvány enyhülne világszerte.
febr. 24
9:42
Szereteted 5 nyelve! megtanulható! (Ezoterikus.hu)
5 nyelven beszélő szeretet - Beszédes ajándékok, szívességek, dicséret és figyelem! Ajándékozás -#8211; a szeretet egyik nyelve, és mi a többi?
febr. 24
9:54
Új módszer az emlőrák elleni gyógyszer hatékonyságának növelésére (orientpress)
Brit tudósok azt állítják, hogy rájöttek, miért nem reagál a nők egy része a mellrák kezelésére. Szerintük egy génhiba okozza ezt, amit helyre tudnak állítani.
febr. 24
9:56
A véralvadásgátlók hatását tesztelik (orientpress)
Holland tudósok a műtétek előtt beadott véralvadásgátlók páciensekre gyakorolt hatását vizsgálják. Erre hat különböző teszt áll a rendelkezésükre, de szerintük még egyik sem alkalmas arra, hogy rendszeresen használják a kórházakban - írja a HealthDay.
febr. 24
9:57
Milyen illatú szobanövényt, virágot válasszunk otthonunkba?- Illatkategóriák (Édenkert)
A virágillatok szerepe növényválasztáskor szinte ugyan olyan fontos, mint a látvány. Ha kapunk egy csokrot, szinte az az első, hogy egy mélyet beleszippantunk az illatába.
febr. 24
10:12
Üvegház másképp (Lakáskultúra)
Miért ne lehetne a műanyag palack is építőanyag?
febr. 24
10:18
Divatba jöttek a nyomortúrák (Borsa)
Gettókat és nyomornegyedeket látogatni egyre nagyobb divat a gazdag utazók körében. Néha adakoznak is, miután kiborzongták magukat.
febr. 24
10:30
Milyen színű az aurád? Ismerd meg önmagad! (HarmoNet)
Miért fontos, hogy az ember fejlessze önismeretét? Ha tisztában vagyunk képességeinkkel, erősségeinkkel, gyengeségeinkkel, könnyebben tudunk boldogulni az életben. Ahhoz, hogy megtaláljuk "utunkat", ismernünk kell képességeinket.
febr. 24
10:30
Szőkék előnyben: a nők nyerték a világszintű műveltségi versenyt (ma.hu)
A férfiakat jócskán lepipálva a nők nyerték a Trivial Pursuit műveltségi vetélkedő egész világra kiterjedő megmérettetését.
febr. 24
10:30
Nem megfelelő a tizenévesek étrendje (orientpress)
A tizenévesek többségének étrendje Angliában sem minősíthető egészségesnek, köztük különösen a lányok ásványi-anyag hiánya aggasztó.
febr. 24
10:33
Zöldbűnözés - Hogyan lehet visszaszorítani? (kamaszpanasz)
2004-ben indult útjára a Zöld Kommandó akciósorozat, amely a zöldbűnözés visszaszorítását tűzte ki céljául. 2008-ban Szabó Imre környezetvédelmi és vízügyi miniszter zéró toleranciát hirdetett a zöldbűnözéssel szemben.
febr. 24
10:39
WHO: Hol áll hazánk a listán? (WebBeteg)
A WHO rendszeresen közzéteszi tagországainak egészségügyi mutatóit, amelyeket elemezve megállapítható: a középmezőnyben tanyázunk. A listán európai, és Európán kívüli államok egyaránt szerepelnek. Ez alapján nyolc országot vettünk górcső alá, különböző szempontokat figyelembe véve: Ausztria, Bulgária, Cseh Köztársaság, Olaszország, Románia, Ukrajna, Anglia és Magyarország.
febr. 24
10:48
Nem kell visszatartani: női mellékhelyiségek egy japán légitársaság járatain (ma.hu)
Csak nők által használható mellékhelyiséggel kedveskedik női utasainak az ANA japán légitársaság; az újítást márciustól állítják az utazóközönség szolgálatába a nemzetközi járatokon.
febr. 24
10:50
Az éneklés segíti a szélütést szenvedettek felépülését (ma.hu)
Ha valaki szélütés következtében elveszíti beszédképességét, énekléssel visszaszerezheti azt - mutatták ki amerikai kutatók.
febr. 24
11:12
Tündérek világa I. rész (Ezoterikus.hu)
Pár nappal ezelőtt magamhoz hívtam a tündéreket, mert szerettem volna tőlük néhány dolgot megkérdezni. Jöttek sorban, de én egyikükkel sem tudtam közös metszetet létrehozni...
febr. 24
11:14
8 alapos ok, hogy korábban kelj fel reggel! (Ezoterikus.hu)
Nagyszerű dolog a lustálkodás, ugyanakkor elképesztő időpazarlás is. Ha naponta akár csak egy órával hajlandó vagy hamarabb kelni, az évi 365 óra, azaz több mint 15 nap extra ébrenlétet jelent!
febr. 24
11:21
Emancipáció 2.0 (x) (Borsa)
És neked hogy telnek azok a napok? - tettem fel a szerencsétlen kérdést az egyik barátnőmnek...
febr. 24
11:23
Elmondjuk, mi az a Cinetrip (Borsa)
A magyar főváros, fürdőváros, és ezt a külföldiek is jól tudják. De vajon azt is tudja mindenki, hogy mi az a Cinetrip néven elhíresült fürdő-show? Elmondjuk.
febr. 24
11:24
Egy kiállítás gépei (Lakáskultúra)
A Galéria-sorozat összehangolt stílusú konyhagépeit tetszés szerinti variációkban lehet elhelyezni a konyhában.
febr. 24
11:42
Könnyen kideríthető, meddő-e a férfi (HVG)
Új termékenységi chipet fejlesztettek ki a Twente Egyetem nanotechnológiai intézetében, amely képes a hímivarsejtek mennyiségének pontos meghatározására –jelent meg a Lab on the Chip című tudományos folyóiratban.

Keresés