2010. február 6. szombat

febr. 6
1:03
Az a bizonyos mellkasi szorítás (HáziPatika)
A fejlett világban, így hazánkban is a vezető halálok a szív- és érrendszeri betegség. A drámaian fiatal életkorban bekövetkező, családokat szociálisan is lehetetlen helyzetbe hozó tragédiák sürgősségi ellátása kulcsfontosságú...
febr. 6
5:27
Hat szabály betartásával elkerülhető a rák (WebBeteg)
Hat egyszerű szabály betartásával - dohányzásmentes élettel, kevesebb alkohollal, több mozgással, egészséges táplálkozással, óvatos napozással és szintén óvatos szexuális élettel - elkerülhetőek lennének a daganatos betegségek - véli Simon Tamás, a Magyar Rákellenes Liga elnöke.
febr. 6
8:36
H1N1 - A gyerekek között nőtt a halálesetek száma (WebBeteg)
A H1N1-okozta gyermekhalálozási arányok növekedése figyelhető meg az elmúlt év végén, a felnőttek körében viszont nem tapasztalható emelkedés - közölték dán kutatók.
febr. 6
8:42
Az asztmásokra különösen veszélyes a légszennyezettség (Infostart)
A kaliforniai San Joaquin völgy légszennyezettség szempontjából az Egyesült Államok egyik leginkább érintett területe. A helyi lakosok körében különösen magas az asztmás tünetek és a rohamok következtében sürgősségi ellátást igénylő esetek előfordulásának gyakorisága.
febr. 6
9:18
Három kijelölt pályán lehet korcsolyázni hét végén a Velencei-tónál (Infostart)
Az agárdi Pop strandon, a gárdonyi Sport Beachen és a velencei Ifi strandon lehet sportolni, korcsolyázni a Velencei-tónál a hét végén. A Balaton jege viszont az enyhülő időjárás miatt sok helyen puhává, kásássá vált, ezért módosulhatnak a hétvégi programok.
febr. 6
9:39
H1N1 - Tizenkilencre csökken az oltópontok száma (WebBeteg)
Tizenkilencre csökken az országosan elérhető oltópontok száma. A H1N1 elleni védőoltás továbbra is 3 ezer forintért érhető el mindenki számára, aki nem jogosult a térítésmentes oltóanyagra.
febr. 6
10:42
Nem látták el a combnyaktöréses beteget (WebBeteg)
Egy balesetet szenvedett 30 éves nő combnyaktörését a volumenkorlát miatt nem látták el egy budapesti kórházban.
febr. 6
11:06
Megint óriási havazás egész hétvégén (Infostart)
Piros riasztás van érvényben az ország nyugati és déli részén. A délnyugati országrészben már havazik, a fővárosban és környékén pedig 10-15 centiméternyi friss hó várható.
febr. 6
11:45
Az immunerősítés lehetőségei gyermekkorban (WebBeteg)
Az immunerősítés lehetőségei különösen a téli időszakban gondolkodtatják el a szülőket: hogyan is lehetne az egyik betegségből a másikba eső gyermeküket jobb egészségi állapotba hozni?
febr. 6
13:33
Mutass példát a fogorvosnál is! (NLC)
Egy új amerikai kutatás szerint azok a szülők, akik gondot fordítanak fogaik épségére, gyerekeiket is gyakrabban viszik fogorvoshoz.
febr. 6
13:51
Már 15 ezer H1N1 áldozat (WebBeteg)
Az ENSZ szakosított szervezetének tájékoztatása szerint legtöbben - csaknem 7300 ember - Mexikóban és Észak-Amerikában vesztették életüket.
febr. 6
15:57
Meghalt Frenkl Róbert (WebBeteg)
Frenkl Róbert a magyar sportorvoslás egyik legelismertebb képviselője, a közvélemény leggyakrabban a doppinggal kapcsolatos megnyilatkozásaival találkozhatott.
febr. 6
18:00
Fájdalommentes lézerkezeléssel a zsírsejtek ellen - de nem az elhízottaknak! (Infostart)
Tudósok olyan lézert fejlesztettek ki, amely azonnal elpusztítja a zsírsejteket. Orvosok azonban arra hívták fel a figyelmet, hogy a csodamódszer túlsúlyos embereknél nem alkalmazható.
febr. 6
19:30
Tovább repülhetnek az ittasan vezető pilóták (Infostart)
Bevonták a jogosítványát hét pilótának ittas vezetés miatt, de repülőgépet továbbra is vezethetnek.
febr. 6
20:42
Az ötöslottó 5. heti nyerőszámai (Infostart)
Az ötöslottó 5. heti nyerőszámai a következőek
febr. 6
23:18
Ha szerepel az étlapon kalóriatáblázat, kevesebb az elhízott gyerek (WebBeteg)
A koszorúér-betegség kockázati tényezői közül sikerült lényegesen csökkenteni a dohányzás gyakoriságát, de ezt a kedvező hatást ellensúlyozza az elhízás, amely lassan és visszafordíthatatlanul minden korosztályban növekszik.

Keresés