2010. február 6. szombat

febr. 6
6:39
Jönnek a luxus léghajók (videó) (168 Óra Online)
A londoni Seymourpowell tervező cég a dél-koreai Samsunggal összefogva olyan luxus léghajót tervezett, amellyel egy-egy alkalommal a maximális kényelemben lehet megtenni hosszú légi utakat. Igaz, a London-New York közötti út a repülőgépes 7 óra helyett 37 óra lesz, de micsoda körülmények között.
febr. 6
6:54
Testbeszéd – mi mindent árul el rólunk? (nyest.hu)
Nem újdonság, hogy gesztusaink, mozdulataink árulkodóak: a hozzáértő szem a vesénkbe lát, gondolatainkat olvassa ki belőlük. Hacsak nem verjük át.
febr. 6
9:24
Hibrid pintyet láttak Pécsett + Fotó (168 Óra Online)
Érdekes madár akadt a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület egyik pécsi gyűrűzőjének hálójába január elején.
febr. 6
12:09
Bo: egy nagyon régi nyelv halálára (nyest.hu)
A világ médiáit gyorsan bejárta a hír, hogy kihalt a világ egyik legősibb – legősibbnek tartott – nyelve az Indiához tartozó távoli Andamán-szigeteken. A hírforrások olykor 65 ezer évesként, olykor kőkori eredetűként emlegetik a bo nyelvet, amely utolsó beszélője, Boa Senior halálával halt ki január 28-án. De vajon mit jelent az, hogy egy nyelv kőkori eredetű? Nem minden nyelv a kőkorból ered…
febr. 6
12:15
Ehető rovarokat tenyésztenek- Ön megkóstólná? (ma.hu)
Nincs már messze a nap, amikor fokhagymás szöcskét vagy nyársra húzott bogárlárvákat szolgálnak fel a Costa Rica-i éttermek, miután helyi tudósok emberi fogyasztásra alkalmas rovarok tenyésztésébe fogtak.
febr. 6
13:09
Pontosabb lesz a napviharok előrejelzése az új NASA-napszondával (Inforádió)
Újgenerációs napfigyelő műholdat bocsát fel a jövőhéten a NASA. A repülő obszervatórium minden tizedik másodpercben 8 hullámhosszon készít 16 megapixeles felvételt az égitestről.
febr. 6
13:21
Pontosabb lesz a napviharok elõrejelzése az új NASA-napszondával (transindex.ro)
Az amerikai ûrkutatási hivatal (NASA) február 9-én ...
febr. 6
13:23
Második világháborús légi felvételek a Google térképén (transindex.ro)
A második világháború alatt készült légi felvétele ...
febr. 6
14:24
Pszichoterápia a virtuális valóságban, Kolozsváron (transindex.ro)
A virtuális valóság felhasználásával történõ egész ...
febr. 6
16:33
Elképesztő fotó! A Mars ismét földközelben (168 Óra Online)
Az év elejétől alkonyat után vöröslő égitestet figyelhettünk meg a keleti látóhatár felett, amely az idő folyamán egyre fényesedett: a Mars január végén érte el földközelségét, amikor bolygónktól 99 millió kilométerre került – írta a .
febr. 6
19:06
Czeizel Endre: Mindig ott van felettem Damoklész kardja (Inforádió)
Olyan előnyei vannak a H1N1-fertőzés elleni vakcinának, hogy a szakmájához értő, felelősen gondolkodó orvosban fel sem vetődhettek olyan kétségek, hogy kell-e oltani a kismamákat - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Czeizel Endre. Az orvos-genetikus kiemelte: már két lobbi dolgozik az újinfluenza kapcsán, az oltóanyag lobbi, akiket azzal támadtak, hogy szándékosan felfújták a járványt, és…
febr. 6
19:51
Sikerült kommunikálni egy öt éve eszméletlen beteggel (168 Óra Online)
Egy huszonkét éves, öt éve eszméletlen állapotban lévő férfinak hat olyan kérdést tettek fel, amelyekre igennel vagy nemmel kellett felelnie. A férfi hat kérdésből ötre helyesen válaszolt, és nagyon valószínű, hogy mégis eszméleténél van – írta az hírportál.

Keresés