2010. február 25. csütörtök

febr. 25
7:39
Optibox KOALA műholdvevő használatának bemutatása - videó - 2010-02-25 07:27:55 (sat.hu)
Olvasóink kérésére ezzel a kis videóval ízelítőt nyújtok az Optibox Koala műholdvevő menüiről, illetve a készülék használatáról.
febr. 25
8:15
Így élheti túl a legbiztosabban a szívinfarktust (Inforádió)
Ha legalább három kockázati tényezőt sikerül életvitelünkben jó irányba mozdítani az infarktust követő hat hónapban, életesélyeink jelentősen javulnak. A szívrohamot követő időszak gondjairól szóló cikket a kardiológia egyik vezető folyóirata, a Circulation közölte.
febr. 25
8:15
Múzeumban a porlasztó atyja (Múlt-kor)
A porlasztó egyik feltalálójának, Bánki Donátnak a munkásságából nyílt kiállítás a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum Öntödei Múzeumában.
febr. 25
9:18
A Kalevala magyar művészek szemével (Múlt-kor)
A most 175 éves Régi Kalevala tiszteletére a Néprajzi Múzeum megkérte azokat a magyar művészeket, akiknek kalevalai ihletésű műveiről tudomásuk volt, hogy gyűjtsenek össze egy közös tárlatra valót az ünnep előestéjén megnyíló kiállításra.
febr. 25
9:20
Kiállították Van Gogh ismeretlen szélmalmát (Múlt-kor)
Egy dilettánsnak tartott műgyűjtő 35 éve vásárolta Párizsban a szélmalmot ábrázoló festményt, de soha nem tudta bebizonyítani, hogy az Vincent van Gogh alkotása.
febr. 25
10:03
Már a korai ősember is meghódította a tengert (ma.hu)
Egy görög szigeten olyan történelem előtti korból származó kőbaltákat találtak, ami azt valószínűsíti, hogy a Földközi-tenger partvidékén élők százezer évvel korábban szálltak tengerre, mint azt eddig gondoltuk.
febr. 25
10:21
Felépítik az aztékok fővárosát (Múlt-kor)
Tenochtitlan szent városközpontjának pontos másolata épülhet fel hamarosan Mexikóváros határában - jelentették be a héten a projekt vezetői, akik turisztikai robbanást várnak a beruházástól.
febr. 25
10:23
A kommunizmus áldozatainak emléknapja (Múlt-kor)
Az Országgyűlés 2000. június 13-án elfogadott határozata értelmében a középfokú oktatási intézményekben minden év február 25-én emlékeznek Kovács Béla elhurcolására, és a kommunizmus áldozataira.
febr. 25
10:24
A Google elvesztése súlyosan érintené a kínai tudományt (transindex.ro)
A kínai tudósok alapvetõen fontosnak tartják a Goo ...
febr. 25
11:03
Problémás magyarok – listán maradunk (168 Óra Online)
Harmincöt ország, köztük Magyarország szerepeltetését is javasolja az International Intellectual Property Alliance (IIPA) az Egyesült Államok Kereskedelmi Képviselete által évente összeállított megfigyelési listán. A jelentésben azon országok szerepelnek, amelyek hiányosságokat mutatnak a szellemitulajdon-védelem területén.
febr. 25
11:24
Létező személyről mintázták a világ leghíresebb plakátját (Múlt-kor)
Létező személy volt az Amerikai Egyesült Államokat és a nemzet egységét megtestesítő Uncle Sam, akinek legendás alakja a világ leghíresebb poszterén is megtalálható.
febr. 25
11:26
Régészeti örökségvédelem és a múzeumok (Múlt-kor)
Konferencia a régészeti örökségvédelemről és a múzeumok szerepvállalásáról címmel rendeznek tanácskozást 2010. március 1-jén.
febr. 25
12:27
Ma sem ismerjük Hitler titkainak leleplezőjét (Múlt-kor)
Az MI6 a második világháború során legfontosabb információt egy, a legfelső német katonai vezetésbe beépült, Knopf fedőnevű ügynöktől szerezte, akinek kilétét ma sem ismerjük.
febr. 25
12:30
Tízmilliárd felé közelít az iTunes online áruházból letöltött dalok száma (transindex.ro)
Az Apple számításai szerint pénteken éri el a tízm ...
febr. 25
12:54
Európai Bizottság helyett Európai Bizottmányt? (nyest.hu)
Ha mindenféle nyelven meg tudják különböztetni, ráadásul nálunk is akadna rá szó, miért nem teszünk különbséget bizottság és bizottmány között? Miért az a helyes, hogy „ésszerű” és nem az, hogy „észszerű”? Sok vagy kevés az iskolákban a nyelvtanóra? Kálmán László nyelvész rovata.
febr. 25
13:30
Orosz orvos tágította ki az evolúció értelmezését (Múlt-kor)
Egy Rockefeller ösztöndíjas orosz kutató tézise szerint a darwini gondolat nem csak a múltban történtekre vonatkozik, és mechanizmusait sem pusztán csak a természet hozza létre és hajtja végre.
febr. 25
13:32
A reneszánsz és barokk női cipődivat furcsaságai (Múlt-kor)
Remek betekintést nyújt a reneszánsz és a barokk szertelen cipődivatjába az a hatvan pár 16-17. századi magasított talpú, illetve magas sarkú női lábbeli, amely a torontói Bata Shoe Museum időszaki kiállításán szerepel.
febr. 25
13:33
Felháborodtak a fejlesztõk az iPhone-ra szánt felnõtt-tartalmak kitiltása miatt (transindex.ro)
Felháborodtak a fejlesztõk, amiért az Apple kitilt ...
febr. 25
14:33
Nem szeretne a Nobel-békedíjat az izraeli atomkém (Múlt-kor)
Az izraeli atomtitkok leleplezője nem kér a béke-Nobel-díjból, ezért levélben kérte a norvég Nobel-bizottságot, hogy ne vegye figyelembe jelölését - közölte Geir Lundestad, a bizottság titkára.
febr. 25
15:21
Neo, a hacker a lett 'Robin Hood' (orientpress)
Korunk Robin Hood-jaként emlegetik azt a lett hackert, aki pénzügyi adatokat szivárogtat ki a bankoktól és az állami tulajdonú cégektől a lett TV-ben.
febr. 25
15:21
Fogyatkozások fedik fel a napkorona újabb rejtélyeit (csillagászat.hu)
Az elmúlt napfogyatkozások során a sokszorosan ionizált vas sugárzásában készült felvételek érdekes új felismerésekre vezettek.
febr. 25
15:23
Óriás megkövesedett cápa maradványaira bukkantak (orientpress)
Egy gigantikus, 10 méter hosszú ragadozó cápa megkövesedett maradványai kerültek napvilágra Amerikában, Kansasban. Egy gigantikus, 10 méter hosszú ragadozó cápa megkövesedett maradványai kerültek napvilágra Amerikában, Kansasban.
febr. 25
15:25
Műanyag szemét halmozódott fel az Atlanti-óceánban (orientpress)
A tudósok felfedezték egy területet az Atlanti-óceán északi részén, ahol műanyag törmelék halmozódik fel.
febr. 25
15:27
Új víz alatti robot kutatja a tenger fenekét (orientpress)
Amerikai tudósok egy víz alatti járművet használnak, amely 'megtervezi saját feladatait' a tenger fenekén.
febr. 25
16:39
IBM: drasztikusan nõtt az adathalász-támadások száma tavaly (transindex.ro)
Jelentõsen megnõtt 2009-ben az adathalászat és a d ...
febr. 25
17:42
Újabb forrásmunka a magyarországi holokausztról (Múlt-kor)
A magyarországi holokauszt bibliográfiája címmel jelenik meg hamarosan Magyarországon a Park Könyvkiadó gondozásában Randolph L. Braham erdélyi származású professzor újabb forrásmunkája.
febr. 25
18:09
7500 euróért halálra rémítenek - 2010-02-25 17:14:05 (sat.hu)
Egy indiai filmrendező párbajra hívta a nézőket, legfőképpen a horror fanatikusait. 7500 eurót ígért azoknak a nézőknek, akiknek a kiválasztottak közül sikerül nyitott szemmel végignézniük új alkotását.
febr. 25
18:11
7500 eurót kap, aki végig tudja nézni ezt a filmet - 2010-02-25 17:42:24 (sat.hu)
Egy indiai filmrendező párbajra hívta a nézőket, legfőképpen a horror fanatikusait. 7500 eurót ígért azoknak a nézőknek, akiknek a kiválasztottak közül sikerül nyitott szemmel végignézniük új alkotását.
febr. 25
18:45
Izrael digitalizálja kulturális és szellemi örökségét (Múlt-kor)
Izrael 160 millió új sékelt (8,45 milliárd forintot) költ kulturális és szellemi örökségének digitalizálására - számolt be minisztériumi forrásokra hivatkozva a Háárec izraeli napilap.

Keresés