2010. február 28. vasárnap

febr. 28
1:21
Gyömbér: vért tisztít, tüzet fokoz (HáziPatika)
Gyógylikőr részeként, gyömbérsör formájában, húslevesek, páclevek, sütemények fűszereként mindenki találkozhatott már vele, de érdemes közelebbről is megismerni sokféle, jótékony hatását.
febr. 28
3:24
Anorexia - A csontok tárolják a zsírt? (WebBeteg)
Catherine Gordon és munkatársai 20 anorexiás lány csontrendszerét vizsgálták. A riasztóan lefogyott, fiatal nők térdizületének képét ugyanannyi azonos korú, egészséges lány felvételeivel hasonlították össze.
febr. 28
5:45
Randevú a világhálón (Blikk)
Vajon a csajok a szaunában kipróbálták már a netes ismerkedést? Hát persze!
febr. 28
6:33
Szlovákia egészségügyi rendszere (WebBeteg)
A Magyarországon gyakran példaként emlegetett Szlovákia bizony néhány egészségügyi mutatóban, ha szorosan is, de mögénk került: a közel 5, 5 millió lakosú ország évente 1235 dollárt költ az egészségügyre évente, mi ennél egy kicsit többet, 1382-t.
febr. 28
8:39
Az anya étrendje hatással lehet a baba allergiájára (WebBeteg)
Ha a kismama a terhesség alatt sok zöldséget és gyümölcsöt fogyaszt, azzal csökkentheti a születendő gyermeknél bizonyos allergiák kialakulásának kockázatát – állítja egy japán tanulmány.
febr. 28
8:45
Legóból építette meg a világ legnagyobb utasszállító gépét (Infostart)
Nyolc hónapig több ezer legódarabból építette meg au A380-as utasszállító gép modelljét az az ausztrál férfi, akinek legújabb projektje egy felhőkarcoló megépítése - természetesen legókockákból.
febr. 28
9:21
Halálos baleset Heves megyében (Infostart)
Heves megyében egy kamion vezetője meghalt, amikor járművével egy út menti fának hajtott tegnap délután a 31-es főúton, Tenk és Dormánd között.
febr. 28
9:39
Jóízű szépség (Blikk)
febr. 28
9:42
Állóképesség szükséges az igazán jó szexuális élethez (WebBeteg)
A rendszeres edzés hatására emelkedik a paraszimpatikus tónus, amely jó hatással van az erekcióra és a hölgyek izgalmi állapotára is.
febr. 28
10:51
Verekedés egy katolikus kollégiumban (Infostart)
Diákokat vertek meg ismeretlenek egy katolikus gimnázium kollégiumában Nyíregyházán. Fülöp Gergely, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője közölte: a kollégiumban tegnap többen verekedtek össze, és három diák került kórházba kisebb sérülésekkel.
febr. 28
11:09
Kiégett egy virágbolt a Farkasréti Temetőnél (Infostart)
Kiégett egy virágbolt a Farkasréti Temetőnél.
febr. 28
11:11
Súlyos baleset a csepeli gyorsforgalmi úton - vigyázat: sokkoló képekkel (Infostart)
Két személyautó ütközött frontálisan a csepeli gyorsforgalmi úton.
febr. 28
12:51
Évente 2000 megelőzhető halál (WebBeteg)
A részecskeszennyezés miatt a fővárosban 40-szer annyian hunynak el, mint közlekedési balesetek következtében és a PM10 az egyik oka annak, hogy az asztmás megbetegedések száma Budapesten az utóbbi 25 évben a tízszeresére, a tüdőrákosoké több mint háromszorosára nőtt.
febr. 28
12:57
Csókási csodabor Vili papától (Infostart)
Thummerer Vilmos sokakat elkápráztatott az Egri borvidék budapesti bemutatóján, most debütáló 2006-os Válogatás sorozatának tagjairól vélhetően sokat hallhatunk még. Akik a szombatjukat a Magyar Tudományos Akadémián töltötték, sok jó borral találkozhattak: Gál Lajos például egy régi-új fajtával, a mézessel aratott elismerést.
febr. 28
13:54
A böjtölés szabályai - Mikor tilos? (WebBeteg)
Tavasz közeledtével sokan foglalkoznak a méregtelenítés, a böjt gondolatával, és talán nem is véletlenül. Hiszen az évszakváltásokkor, különösen tél végén már évszázadok óta szokás egyfajta „nagyböjtöt” tartani – amely feltölti energiaraktárainkat hasznos anyagokkal, sok felesleges salakanyagot eltávolít és megtisztít.
febr. 28
15:03
Hétfőn még tavaszi idő, utána átmenetileg visszatér a tél (Infostart)
Hétfőn még kellemes tavaszi idő lesz, majd keddtől visszaesik a hőmérséklet, vasárnap ismét fagyni fog - mondta el az Országos Meteorológiai Szolgálat ügyeletese.
febr. 28
15:21
Mennyire vagy érzékeny? (Blikk)
Tesztünk segítségével kiderítheted, hogy fokozottan reagálsz-e bizonyos helyzetekben.
febr. 28
16:15
A Prolactal beismerte felelősségét a fertőzött sajtért (Infostart)
A fertőzött osztrák sajtot készítő cég vasárnap elismerte, hogy hibát követett el a termelés és a minőségellenőrzés során. Az eddig hét halálos áldozatot követelő élelmiszerfertőzést valószínűleg ganéjbogarak okozták.
febr. 28
16:33
Késnek a vonatok a Budapest-Győr-Hegyeshalom vonalon (Infostart)
Műszaki hiba miatt mintegy 10-15 perces késéssel járnak a vonatok a Budapest-Győr-Hegyeshalom vonalon.
febr. 28
17:27
A hatos lottó nyerőszámai és nyereményei (Infostart)
A Szerencsejáték Rt. tájékoztatása szerint a 8. héten megtartott hatos lottó számsoroláson a következő számokat húzták:
febr. 28
18:57
Kitűnő Obama egészségi állapota (Infostart)
Barack Obama amerikai elnök kitűnő egészségnek örvend és alkalmas hivatala ellátására - állapította meg vasárnapi jelentésében az elnököt kivizsgáló orvos.
febr. 28
18:59
A vihar 40 embert ölt meg eddig Franciaországban (Infostart)
Franciaországban a nem végleges mérleg szerint 40 embert ölt meg vasárnap délutánig a Xynthia névre keresztelt szélvihar - jelentették be Párizsban.
febr. 28
20:27
A mexikói drogháború elérte a közösségi portálokat is (Infostart)
A mexikói drogbandák véres háborúja elérte az közösségi portálokat is: a jelek arra mutatnak, hogy a szervezett bűnöző csoportok most már az internetet is igénybe veszik a lakosság terrorizálására.
febr. 28
20:45
Lampionünnep Kínában (Infostart)
Kínában vasárnap - az idén még utoljára - kitombolhatták magukat a tűzijáték szerelmesei, a sorozatlövéseket és a visszhangzó dübörgést élvezettel hallgató, a szikrázó fényeket az utak mentén és az égbolton, a szabad téren és a lakóépületek között mindig elbűvölten bámuló, azokat soha megunni nem tudó kínaiak.
febr. 28
21:00
Kutyákat képeznek ki Ausztriában lavinaáldozatok megmentésére (Infostart)
Ötnapos intenzív program keretében kutyákat képeznek ki az ausztriai Unkenben arra, hogy képesek legyenek megtalálni és kimenteni a hó alól a hegyekből lezúduló lavinák áldozatait.
febr. 28
22:18
Magnézium, a memóriajavító (WebBeteg)
Az agyban a megnövekedett magnéziumszint javítja a rövid-és hosszú távú memóriát, fejleszti a tanulási képességet – legalábbis ezt tapasztalták állatkísérletek során az idősebb és fiatalabb egereknél egyaránt.
febr. 28
22:48
Kamionba rohant egy személyautó az M7-esen (Infostart)
Kamionba rohant, majd felborult egy személyautó az M7-es autópályán, a gépkocsit vezető 27 éves szerb férfit súlyos sérüléssel vitték a siófoki kórházba.

Keresés