2010. február 24. szerda

febr. 24
0:12
Laptoppal a laptoptolvajok ellen - GadgetTrak (Pazar Cuccok)
Az egyik legkellemetlenebb dolog, ami történhet, ha ellopják a laptopunkat. A százezres érték csak egy dolog, de ott van még rengeteg munka, utazás fotók egyetlen példányban (menteni, menteni!) vagy a személyes adatok, homevideók stb. (titkosítani, levédeni). Akár egy kávézóban nyúlják le, akár a kocsit vagy lakást feltörve, esélye, hogy megkerül gyakorlatilag egyenlő a nullával. Hacsak nem az…
febr. 24
0:42
Új Worms játék készül (sg)
A Team 17 új Worms játékot jelentett be a mai napon, mely kizárólag a Steam hálózatán lesz elérhető és Worms Reloaded címen jelenik meg.
febr. 24
5:30
Jön az orosz eBay (sg)
Az eBay online aukciósház márciusban nyitja meg orosz nyelvű oldalát, de az orosz vevők és eladók számára továbbra is korlátozott lesz a hozzáférés, mert kizárólag PayPal rendszer útján lehet csak fizetni.
febr. 24
5:32
Tízmilliárd eurós piac az otthoni készülékek összekötése (sg)
68 ország 4157 kiállítója vesz részt az idei CeBIT-en, amelynek fő témája a különböző technológiák és eszközök összekötése lesz. A jelenleg kapható házvezérlő megoldások egyetlen hátránya a magas ár.
febr. 24
5:48
Digitalizálták Radnóti Miklós kéziratos hagyatékát (sg)
A Magyar Tudományos Akadémia Könyvtára digitalizálta Radnóti Miklós teljes kézírásos hagyatékát, amelyet a költő özvegye, Gyarmati Fanni 2008-ban ajándékozott az intézménynek.
febr. 24
5:50
Magányossá teszik az embereket a közösségi portálok (sg)
A jelenlegi online világ mind a magányt, mind a valódi barátságokat azonban nagyon megnehezíti. Az internet világában a barát szó helyett sokkal jobb lenne a kapcsolatot alkalmazni.
febr. 24
5:52
Átalakulásra kényszerül az osztrák ORF (sg)
Hosszú viták után megállapodtak egymással az osztrák kormánypártok az Osztrák Rádióról és Televízióról szóló törvény módosítása ügyében. Új, független médiahatóság felügyeli az ORF takarékossági intézkedéseit.
febr. 24
5:54
Több mozihálózat is bojkottálja Tim Burton Alice-filmjét (sg)
Az Alice Csodaországban idő előtti DVD-megjelenése miatt Európa legnagyobb mozihálózatai bojkottálják Tim Burton legújabb alkotását. A botrány sokat árthat az alkotásnak.
febr. 24
7:33
Prince of Persia: The Forgotten Sands képek (sg)
Újabb képek érkeztek a hamarosan megjelenő Prince of Persia: The Forgotten Sands című játékból.
febr. 24
7:35
Prison Break: The Conspiracy - kipróbálva (sg)
Az egyik magazin megkapta a Prison Break: The Conspiracy tesztpéldányát, és a kritikusuk teljesen el volt tőle ragadtatva. Mi már nem annyira.
febr. 24
7:51
Jó éjt február huszonharmadikán, kedden. (GameStar)
Ez a nap is eltelt, este egy kis amerikai sport-specialitással...
febr. 24
8:33
Trösztellenes vizsgálat indult a Google-lal szemben (pcforum.hu)
febr. 24
8:35
Hackertámadás áldozatává vált az Intel (pcforum.hu)
febr. 24
8:37
A hackerek világába is bepillantást engedő tanfolyam indul (pcforum.hu)
febr. 24
9:03
Reggelt! 2010. 02. 24. (GameStar)
Meseszép szerda reggelt mindenkinek! Mihelyst fölébredtem azonnal jönnek a hírek. Addig lehet humorkodni a vicceken, mert ez lehet eltart egy darabig.
febr. 24
9:03
Hatalmas sikere lehet az ARM-alapú netbookoknak? (prohardver)
Az ABI Research előrejelzése szerint 2015-ben 163 millió mobil masina talál majd gazdára.
febr. 24
9:03
Nokia: Villámgyors átvitel mobilokba (prohardver)
A Nokia „Explore and Share” megoldása másodpercenként akár 20 MB átvitelét is lehetővé teszi.
febr. 24
9:03
A vártnál gyorsabb ütemben térhet magához a mobilpiac (prim)
A Gartner piackutató legfrissebb prognózisa szerint a tavalyi 1 százalékos visszaesés után idén 11-13 százalékkal bővülhet a mobiltelefonos piac, ami növekvő optimizmusról tanúskodik a decemberben jósolt 9 százalékhoz képest.
febr. 24
9:05
Megújul a Steam 2010-ben, az új béta már elérhető (GameStar)
Idén kívül-belül megújul a Valve online játékbirodalma
febr. 24
9:05
Az AMD már szállítja a 12-magos Opteronokat (prim)
Az AMD hivatalosan megerősítette, hogy megkezdte 12-magos Opteron szerverprocesszorai szállítását egyes gyártóknak, habár konkrét cégeket egyelőre nem nevezett meg.
febr. 24
9:12
Új blackPanther OS témájú honlap indult (hup.hu)
Habár egy korábbi szavazás során az derült ki, hogy a HUP olvasói között nem örvend túlzottan nagy népszerűségnek a hazai fejlesztésű blackPanther OS, az elmúlt időszak tendenciái mégis azt mutatják, hogy a 10.1-es kiadás óta megmozdult valami a blackPanther OS háza táján. A megfelelően időzített januári kiadás sokak figyelmét felhívta a disztribúcióra, aminek köszönhetően több hétre a…
febr. 24
9:18
Netbank védelem ingyen? (PCWorld)
Egyre több bank ismeri fel annak szükségességét, hogy az ügyfeleket olyan védelmi alkalmazásokkal és eszközökkel kell ellátni, amelyek segítenek az internetes bankolással kapcsolatos kockázatok csökkentésében.
febr. 24
9:21
Napi 50 millió üzenetet küldenek a twitterezők (prim)
A világ Twitter használói naponta átlagosan 50 millió, legfeljebb 140 karakter hosszúságú üzenetet küldenek egymásnak - derül ki a mikroblog-szolgáltatás statisztikáiból.
febr. 24
9:23
Feljelentést tesz az OVI a honlapjával kapcsolatos visszaélés miatt (prim)
Feljelentést tesz az Országos Választási Iroda (OVI) a honlapjával történt keddi visszaélés miatt - közölte az Önkormányzati Minisztérium. A www.valasztas.hu honlapon kora este sem volt elérhető több fontos információ.
febr. 24
9:39
Bejelentéseket vár a megújult korrupciós honlap (prim)
Megújult a K-Monitor Független Korrupciófigyelő Iroda korrupciós adatbázisa: a honlap az új külsőn túl bejelentések fogadására alkalmas interaktív felülettel, korrupciós térképpel és kárszámlálóval egészült ki.
febr. 24
9:41
Jön az orosz eBay (prim)
Az eBay, a világ legnagyobb online aukciósháza március 16-án nyitja meg orosz nyelvű oldalát, de az orosz vevők és eladók számára továbbra is korlátozott lesz a hozzáférés, mert kizárólag az eBay tulajdonában lévő PayPal rendszer útján lehet csak fizetni - és az orosz posta megbízhatósága sem látszik javulni a közeljövőben.
febr. 24
9:42
[Előzetes] Battlefield: Bad Company 2 (PC Dome)
Kipróbáltuk a jövő héten érkező játék bétáját.
febr. 24
9:43
Ismét indíthatnak új weblapot magánszemélyek Kínában (prim)
Ismét megkezdték Kínában a magánszemélyek számára a weblapok működtetésének engedélyezését, miután tavaly decemberben a pornográf internetes tartalmak elleni fellépés részeként felfüggesztették az egyéni domainnevek regisztrációját - közölte az informatikai tárca, illetve a cnr.cn honlap.
febr. 24
9:45
Uniós versenyügyi vizsgálat indulhat a Google ellen (prohardver)
Három európai cég is kifogásolja az internetvállalat üzleti gyakorlatát. A Google szerint a panaszok mögött a Microsoft áll.
febr. 24
9:45
20 éves a Photoshop - iPhone alkalmazás készült az 1.0-s verziójából (hup.hu)
Az Adobe-os Russell Brown megkörnyékezte a Ansca Mobile-t, hogy az készítse el az Adobe Photoshop 1.0-s verziójának iPhone változatát. Az apropó: 20 éves lett a Photoshop. Russell azt szerette volna, ha az alkalmazás a Photoshop 1990-es évekbeli hangulatát adta volna vissza. Az Ansca izgalommal fogott hozzá a projekthez és a Corona SDK-t felhasználva három nap alatt elkészítette az alkalmazást.…
febr. 24
9:47
Revolution OS - egy film a Linux-ról, 2001-ből, magyar felirattal (hup.hu)
"Van-e élet a Microsoft-on túl? Természetesen van, csak közel sem olyan elterjedt, mint a szoftveróriás termékein alapuló életforma. Pedig vannak sokkal előremutatóbb elképzelések, a zárt közösségekben történő munkavégzésnél, ahol az eredményeket titokban tartják mindenki elől, nehogy mások is felhasználhassák. Egy közösség, ami megosztja egymással munkája eredményét, és felhasználhatják azt mások…
febr. 24
9:49
Vettél-e már igénybe hivatalos MS supportot? (hup.hu)
febr. 24
9:51
"Dömpingáron az Android" (hup.hu)
"A tavaly októberben piacra került, Android 1.5-ös operációs rendszert futtató Pulse ára mától a T-Mobile webshopján keresztüli megrendelés esetén húszezer forintra csökkent. Az ügyfelek abban az esetben juthatnak csak hozzá ennyiért a készülékhez, ha két év hűségnyilatkozatot vállalnak az előfizetésükre, a telefon ugyanakkor kamatmentes részletfizetéssel is hazavihető, kétezer forintért (a…
febr. 24
9:53
Chuck Norris támadja a rosszul konfigurált Linux-alapú routereket (hup.hu)
Cseh biztonsági szakértők azt észlelték, hogy egy új botnet vette célba a rosszul konfigurált Linux-alapú routereket és DSL modemeket. Az alapértelmezett jelszóval üzemeltetett hálózati eszközöket támadja a Chuck Norris malware, amely a forrásában levő olasz "in nome di Chuck Norris" (Chuck Norris nevében) megjegyzés után kapta nevét. A Chuck Norris malware az alapértelmezett adminisztrátori…
febr. 24
9:55
Jacobsen v. Katzer egyezség - a nyílt forrás történelmi győzelme (hup.hu)
Hosszú évekre visszanyúló história a Jacobsen vs. Katzer. Az ügy végére öt év után került pont. A nyílt forrás nyert, Bruce Perens szerint a győzelem történelmi. A gyártó, aki megpróbált szerzői jogdíjat bezsebelni a nyílt forrású fejlesztőtől, elvesztett két szabadalmat. A megkötött egyezség értelmében a gyártó - aki 100 000 dollár kártérítést fizet nyílt forrású fejlesztőnek -, elfogadta, hogy…
febr. 24
9:57
Samsung: Tízmillió Wave még idén (prohardver)
A dél-koreai gyártó tízmillió Bada OS alapú S8500 Wave eladását tervezi még idén.
febr. 24
9:57
Vodafone: új generációs IP-gerinchálózat a Ciscótól (prim)
A magyarországi mobilinternet-piac növekedése rekordokat döntött az elmúlt hónapokban. A Vodafone meghatározó szereplője az adatpiacnak, 2009 márciusa óta második az aktív felhasználók számát tekintve és első az átlagosan felhasznált adatforgalom szempontjából.
febr. 24
9:57
24 óra alatt kb. 1 500-an töltötték le a Susie bétát (hup.hu)
A vasárnap reggeli bemutatkozás után délutánra elindult a tömeges letöltés, ez este tíztől hajnalig tetőzött, az utóbbi 24 órában mintegy 1 500-an töltötték le a kicsi Susie béta telepítőt! Rengeteg visszajelzést, segítséget, és felajánlást kaptunk, mindenkinek köszönjük az érdeklődést! Folyamatosan dolgozunk a hibák javításán, és a telepítést/használatot érintő kérdések megválaszolásán. A…
febr. 24
9:59
Egyszerűbb információkezelés nagyvállalatok számára (prim)
A Symantec elérhetővé tette nagyvállalati adatvédelmi megoldásának legújabb változatát, a NetBackup 7-et.
febr. 24
9:59
Telefonszámaim többsége... (hup.hu)
febr. 24
10:01
Majd' két év fejlesztés után megjelent az LTSP 5.2 (hup.hu)
Stéphane Graber - LTSP és Ubuntu fejlesztő - nemrég bejelentette, hogy majd' két évnyi fejlesztés és 994 commit elkövetése után végre megjelent a Linux Terminal Server Project 5.2-es kiadása. A kiadással egy időben, ugyanazon a napon megjelent a LDM (LTSP Display Manager) 2.1-es, és a LTSPfs 0.6-os kiadása is. Az LTSP 5.2, LDM 2.1 és LTSPfs 0.6 elérhetők az Ubuntu Lucid-ban, Karmic backport-ok…
febr. 24
10:03
Új próbálkozás az AppArmor mainline kernelbe olvasztására (hup.hu)
John Johansen, az Ubuntu mögött álló Canonical egyik fejlesztője beküldte áttekintésre az AppArmor biztonsági keretrendszer egy átdolgozott kiadását a Linux kernel fejlesztőihez. Johansen leírta, hogy csakúgy mint a már a kernel részét képező SELinux és a Tomoyo megoldások, az AppArmor újabb verziója is a Linux Security Modules-t (LSM) használja. Az immár negyedik verzióban beküldött AppArmor-…
febr. 24
10:05
Blender 2.5 Alpha 1 (hup.hu)
Megérkezett a Blender 2.5 második alpha kiadása, amely több mint 100 javítást és új szolgáltatást hoz az előző Alpha 0-hoz képest. Az újdonságok közt található az átdolgozott felhasználói felület layout. A kiadással kapcsolatos részletek elolvashatók a release log-ban. A részletek itt és a bejelentésben.
febr. 24
10:07
Megnyílt az út az Ubuntu számára az amerikai kormányzati felhasználás felé (hup.hu)
Az Autonomic Resources (AR) egy IT és szolgáltató/megoldásszállító cég, amely az Egyesült Államok szövetségi kormányzatát szolgáltja ki. Az AR bejelentette, hogy a General Services Administration (GSA) (a szövetségi hivatalok kezelésére és ellátására létrehozott kormányhivatal) elfogadta, hogy az AR a Canonical által szállított Ubuntu-t és a Landscape eszközt kínálhassa a kormányzati hivatalok…
febr. 24
10:09
15 éves lett az Apache HTTP szerver (hup.hu)
Az Apache Foundation egyik blogbejegyzésében az olvasható, hogy a világ legnépszerűbb webszervere, a közel 112 millió weboldal alatt dolgozó Apache HTTP szerver betöltötte 15. életévét. Az Apache HTTP szerver az NCSA httpd forkjaként született meg. A szülő projekt atyja Rob McCool volt, aki a National Center for Supercomputing Applications-nél fejlesztette ki az NCSA httpd-t. Miután 1994-ben…
febr. 24
10:11
Új blackPanther OS témájú honlap indult (hup.hu)
Habár egy korábbi szavazás során az derült ki, hogy a HUP olvasói között nem örvend túlzottan nagy népszerűségnek a hazai fejlesztésű blackPanther OS, az elmúlt időszak tendenciái mégis azt mutatják, hogy a 10.1-es kiadás óta megmozdult valami a blackPanther OS háza táján. A megfelelően időzített januári kiadás sokak figyelmét felhívta a disztribúcióra, aminek köszönhetően több hétre a…
febr. 24
10:12
Március végén debütál a fermis GeForce (prohardver)
Az információk szerint az NVIDIA a PAX East 2010 rendezvényen tartja majd a bemutatót.
febr. 24
10:13
Új, magyar Gentoo közösségi oldal indult (hup.hu)
Új, magyar Gentoo közösségi oldal indult: Idézet: Hát, eljött ez a nap is. Örömmel értesítek mindenkit, hogy a Magyar Gentoo közösségi oldal megnyitja kapuit. Szeretettel várunk minden kedves meglevő és leendő Gentoo Linux felhasználót az oldalon. A kérdések megválaszolására van fórum, a panaszkodásra van blog… mi kellhet még?
febr. 24
10:15
[hirdetés] Oracle Felhasználók Konferenciája 2010 (hup.hu)
Beszámolók a legújabb termékfejlesztésekről a BI, adatbáziskezelés, fejlesztés, alkalmazásüzemeltetés, jogosultságkezelés és iparági megoldások területéről, és a felhasználók sikeres bevezetéseiről.
febr. 24
10:30
A kurucz.info hackelte be az Országos Választási Iroda honlapját? (ma.hu)
Ismét működik az Országos Választási Iroda (OVI) teljes honlapja, amelynek egy részét egy hackertámadás miatt kedden átmenetileg leállították. Az OVI közölte: a visszaélés miatt feljelentést tesz.

Keresés