2010. február 3. szerda

febr. 3
0:15
[Ismertető] Left 4 Dead 2 (PC Dome)
Remek hangulattal, új fegyverekkel és ellenfelekkel érkezett a Valve új zombigyilkoló játéka.
febr. 3
0:51
Secret World - Kingsmouth (PC Dome)
Egy hajdan békés település...
febr. 3
1:12
GDC10: Tim Schafer és Peter Molyneux is tart előadást (Game Channel Online)
Körülbelül egy hónap múlva kezdődik el az idei Game Developers Conference, amelynek középpontjában nem a játékok, hanem az azok elkészítéséhez és a megfelelő minőség eléréséhez szükséges fejlesztői tapasztalatok állnak. A múlt hét végén már kiderült, hogy az egyik legősibb játékfejlesztő, Sid Meyer (Pirates!) is tart egy be...
febr. 3
4:36
Conficker fertőzés miatt volt három napig használhatatlan a Greater Manchester Police rendszere (hup.hu)
Ha azt hittük, hogy túl vagyunk már a Conficker-en, tévedtünk. A hírek szerint a Greater Manchester Police (GMP) több mint három napig el volt vágva Conficker fertőzés miatt a nemzeti bűnügyi adatbázistól. Az őrsöt az IT szakemberek választották le a Police National Computer-ről (PNC) pénteken, miután észlelték a fertőzést. Ebben az esetben a leválás a központi adatbázisról azt jelentette, hogy a…
febr. 3
4:40
Megjelent a Weave 1.0 (hup.hu)
Több mint két éves fejlesztés után a Mozilla Labs kiadta a Weave 1.0-s verzióját. Ez a kiegészítő lehetőséget biztosít több Firefox böngésző közötti személyes jellegű adat szinkronizációjára, így akár a munkaállomáson és a mobil eszközön futtatott böngészők között is. [ Letöltés | Mozilla Labs: Weave | magyar bejelentés | Weave cikkek a magyar közösségi oldalon ]
febr. 3
4:44
Egy tanulmány szerint a német PC-k több mint 21%-án megtalálható az OOo (hup.hu)
A Webmasterpro.de szerint az OpenOffice.org és rokonai (StarOffice, Lotus Symphony) a német PC-k több mint 21%-án megtalálhatók. A több mint egy millió németül beszélő internetfelhasználóból álló mintán végzett felmérés azt mutatta, hogy a felhasználók 72%-a a Microsoft Office-t, 2.7%-a a Corel WordPerfect-et, 1,4%-a az Apple iWork-öt, 0,3%-a a SoftMaker Office-t, 0,03%-a pedig a KOffice-t…
febr. 3
4:48
A Google Chrome 4 mostantól natívan támogatja a Greasemonkey script-eket (hup.hu)
A Chromium blogon arról tájékoztat Aaron Boodman a "40,000 More Extensions!" bejegyzésben, hogy a Google Chrome 4 mostantól natívan támogatja a Greasemonkey script-eket. Ezzel lehetőség nyílik több mint 40 000 felhasználói script egyszerű telepítésére és futtatására.
febr. 3
4:52
A Facebook bejelentette a HipHop for PHP-t (hup.hu)
A napokban arról lehetett hallani internet szerte, hogy a Facebook valami nagyra készül a PHP-val kapcsolatban. A bejelentést keddre vártuk és ma be is jelentetek valamit. A HipHop for PHP-t. "A HipHop-pal, függően az oldaltól, átlagosan körülbelül 50%-kal csökkentettük webszervereinken a CPU felhasználást. Kevesebb CPU [felhasználás] kevesebb szervert, azaz kevesebb overhead-et jelent. Ez a…
febr. 3
6:03
Számos újdonság érkezett a Nikontól (prohardver)
Itt az L110, az L21, az L22, az S3000, az S4000, az S6000 és végül, de nem utolsó sorban, az S8000. És az EVIL?
febr. 3
7:15
Még kisebb lett az új Olympus E-PL1 (prohardver)
Itt az új PEN, a világ legkisebb cserélhető objektíves digitális gépe.
febr. 3
7:15
Google táblagépek Chrome platformon? (prim)
A Google Chrome OS fejlesztőcsapata a napokban olyan tablet PC tanulmányokat tett közzé weboldalán, amik megerősíteni látszanak azokat a híreket, amelyek szerint a társaság az idei év slágertermékének ígérkező készülékekkel szándékozik előrukkolni.
febr. 3
7:17
Új Mac Pro gépen debütálnak a hatmagos Xeonok? (prim)
Az Apple-pletykákkal foglalkozó internetes oldalak szerint az Intel új hatmagos Xeon processzorai még a hivatalos premier előtt megjelennek majd az Apple frissített Mac Pro számítógépeiben.
febr. 3
7:33
25 nanométeres Nand flash csipek az Inteltől és a Microntól (prim)
Az Intel és a Micron félvezetőgyártók bejelentették, hogy idén nyáron megkezdik a 25 nanométeres technológiával készülő Nand flash modulok gyártását, amelyek jelentősen csökkentik majd az ilyen csipekre épülő termékek árát, illetve növelik hatékonyságukat.
febr. 3
7:33
Új konzollal jelentkezik a Sega (sg)
A Sega a konzoljai bukása után (Saturn és DreamCast) mára csak kiadói szerepet tölt be, ám a mai hírek szerint új konzol kibocsátásán gondolkozik.
febr. 3
7:35
Készül a Mint a villám játék (sg)
20 évvel a film bemutatója után újabb játék készül a Tom Cruise főszereplésével készített Mint a villámból.
febr. 3
7:51
Megfizethető ultra-hordozható laptop a Delltől (prim)
A Dell a hónap végén egy olyan ultra-hordozható noteszgépet hoz forgalomba Latitude 13 néven, amely a maga 600 dollár körüli induló árával igazán versenyképes választás lesz a maga kategóriájában.
febr. 3
8:09
Megvásárolják a lopott banki adatokat (sg)
A pénzügyminiszter zöld jelzést adott az állítólagos németországi adócsalókat leleplező, lopott svájci banki adatokat tartalmazó DVD lemez megvásárlására. Veszélyben az alpesi ország alapjait jelentő banktitok intézménye.
febr. 3
8:11
A Nokiának változásra van szüksége (sg)
A finn cég ugyan még mindig meghatározó a mobil piacon, de már közel sem tündököl a régi fényében. Olli-Pekka Kallasvuo tudja a sikert ismét elhozó receptet.
febr. 3
8:27
Fókuszban a Google mobilinternet-tervei (sg)
A webes óriáscég komoly terveket sző, senki ne legyen meglepődve, ha néhány hónap múlva a boltokban kapható lesz a Nexus One mellett a Google tábla-PC-je is.
febr. 3
8:33
Ajánlatos lecserélni a Twitter-jelszavakat (prohardver)
A közösségi oldal bejelentése szerint csak kevés felhasználó érintett, de nem árt az óvatosság.
febr. 3
8:45
Reggelt! 2010. 02. 03. (GameStar)
Csípős reggelt mindenkinek! Remélem azért nektek sikerült többet aludni mint nekem. Soha többet nem megyek moziba, negyed tizenegyes vetítésre.
febr. 3
8:45
Megkezdődött a 41. Magyar Filmszemle (sg)
"Mondják, meghalt a film. Hát akkor éljen a film! A 41. Magyar Filmszemlét megnyitom" - ezekkel a szavakkal nyitotta meg Garas Dezső színművész kedden este a filmes mustrát a fővárosi Palace MOM Park moziban.
febr. 3
9:00
iPhone OS 3.1.3 (hup.hu)
Az Apple tegnap kiadta az iPhone és iPod Touch készülékek frissített firmware-ét. Az iPhone OS 3.1.3 egyebek mellett biztonsági javításokat is tartalmaz, így a frissítés javasolt minden készüléktulajdonos számára. A változások listája szerint 3GS készülékeken jobb akkuállapot visszajelzést várhatunk, javítottak 3rd party alkalmazások elindításán (bizonyos körülmények közt probléma lehetett velük),…
febr. 3
9:03
Zsákutácban a közösségi oldalaknak? (PCWorld)
Noha a Facebook alapítója szerint a felhasználókat nem érdekli a saját adataik védelme az RSA globális felmérése inkább azt mutatja, hogy az online bűnözés folyamatos terjedése megingatta a közösségi hálózatok iránti bizalmat.
febr. 3
9:03
Gusztusos tablet a Toshibától (prohardver)
A Portégé M780 nemcsak szépre, hanem ellenállóra is sikeredett.
febr. 3
9:03
Sony Ericsson Aspen: Windows Mobile és QWERTY (prohardver)
A japán-svéd gyártó hivatalosan is bemutatta a teljes QWERTY gombsorral szerelt környezetbarát GreenHeart mobilját.
febr. 3
9:03
Aliens vs Predator: multi trailer, fegyverek (x360,ps3,pc) (Gamer365)
Vészesen közeldik az Aliens vs Predator megjelenése, a SEGA és a Rebellion pedig vadul szórja a nyakunkba a promóciós videókat. Az új trailer a multira koncentrál, és a fegyverek listája is befutott.
febr. 3
9:03
Duplájára gyorsította a PHP-t a Facebook (prog.hu)
A Facebook a keddi nap végén hivatalosan is bejelentette legújabb, a PHP-val kapcsolatos fejlesztését, amiről már hetek óta pusmogtak szakmai körökben, de amiről mindeddig több fél- és hamis információ került ki, mint igazság. Így többek között végre megtudhattuk, hogy a korábban rebesgetett Hyper..
febr. 3
9:21
Megugrott a digitális dekóderek eladása (sg)
Robbanásszerűen emelkedett a MinDig TV szolgáltatás vételére alkalmas készülékek eladása 2009-ben. Jelentős javulás lesz a budapesti vételi lehetőségekben február közepétől.
febr. 3
9:33
iPhone OS 3.1.3 (hup.hu)
Az Apple tegnap kiadta az iPhone és iPod Touch készülékek frissített firmware-ét. Az iPhone OS 3.1.3 egyebek mellett biztonsági javításokat is tartalmaz, így a frissítés javasolt minden készüléktulajdonos számára. A változások listája szerint 3GS készülékeken jobb akkuállapot visszajelzést várhatunk, javítottak 3rd party alkalmazások elindításán (bizonyos körülmények közt probléma lehetett velük),…
febr. 3
9:39
Elkészült az Office 2010 RC (prohardver)
Az irodai csomag kiadásra jelölt változata nem lesz nyilvános. A végleges verziót változatlanul júniusra ígérik.
febr. 3
9:57
BioShock 2 - OMFG launch trailer (GameStar)
BioShock 2 launch trailer: ha nem láttál volna még piszok jó trailert
febr. 3
9:57
Közösségi portálok a kiberbűnözők elsődleges célpontjai (prim)
A Facebook és a hozzá hasonló közösségi portálok a kiberbűnözők elsődleges célpontjaivá váltak - derül ki a Sophos biztonsági szoftverekkel foglalkozó vállalat jelentéséből.
febr. 3
9:57
Internetes adófizetés Sepsiszentgyörgyön (sg)
Sepsiszentgyörgyön mostantól a helyi önkormányzat és az OTP Bank Románia közös fejlesztése révén a helyi adókat interneten keresztül is fizethetik a lakosok.
febr. 3
10:15
BIOS-lexikon I. – az alapok (PCWorld)
BIOS-beállításokkal foglalkozó részletes összefoglaló cikksorozattal három évvel ezelőtt jelentkeztünk utoljára, de azóta sok víz lefolyt a Dunán. Új lapkakészletek és új processzorok jelentek meg a piacon, illetve a felhasználók gépeiben, ezek pedig új és bonyolultabb beállítási lehetőségekkel kecsegtetnek, mint a régebbiek. Ez oknál fogva úgy éreztük, hogy ideje ismét foglalkozni a témával és…
febr. 3
10:15
Nokia: Érkezik a Maemo 6 és a Symbian^3 (prohardver)
A finn gyártó tajvani részlegének ügyvezető igazgatója hivatalosan is megerősítette a Symbian^2 platform kihagyását a multitouch képes Symbian^3 gyorsabb piaci bevezetése érdekében.
febr. 3
10:15
Dél-Korea és Japán vezeti az internet "sebességversenyét" (prim)
Dél-Korea, Hongkong és Japán vezeti a világ nagy sebességű internetkapcsolati ranglistáját - derül ki a legfrissebb felmérésből.
febr. 3
10:21
Továbbfejlesztett COOLPIX sorozat a Nikontól - P100, S4000, L110, L22 (IT-Extreme)
Minden igényt kielégítő, divatos fényképezőgépek: az érintőképernyőtől a nagy teljesítményű, nagy látószögű 26-szoros zoomobjektívig...
febr. 3
10:23
A Canon bevezeti az MPEG-2 Full HD fájl alapú felvételi kodeket (IT-Extreme)
A fájl alapú professzionális videokamerákhoz választott új Canon MPEG-2 Full HD (4:2:2) kodek a várakozások szerint kompatibilis az ágazati szabvány szerinti szerkesztő és feldolgozó szoftverekkel...
febr. 3
10:33
Mostan színes notebookokkal álmodom (PCWorld)
Márciusban kezdik forgalmazni a Sony VAIO E jelű notebookjait, olyan színekben, amilyenekben eddig laptopot nem láttunk.
febr. 3
10:33
Sötét erő lakozik a friss be quiet! tápokban (prohardver)
Pokoli teljesítménye mellett dizájnban is erős a Dark Power Pro P8 termékcsalád.
febr. 3
10:33
Bioshock 2 - az utolsó trailer (Gamer365)
Egyre közeledik a Bioshock 2 megjelenése, így korántsem meglepő, hogy a launch alkalamára beidőzített trailerrel jelentkezik az Irrational Games- a videó pedig megalapozza a borongós hangulatot.
febr. 3
10:35
CM Storm – játékra fel! (prohardver)
Nálunk járt a Cooler Master égisze alá tartozó márka játékos egere és három egérpadja.
febr. 3
10:36
Zombie Driver: Hamarosan érkezik a Survival Mode, egy ingyenes DLC keretein belül (Game Channel Online)
Manapság kétség kívül egy olyan kort élünk a játékiparban, amely komoly teret enged a régi iskola szellemében megfogant alkotásoknak, a platformereknek, az ügyességi programoknak, és a felső nézetes játékoknak. A Zombie Driver egyértelműen utóbbi kategóriának egyik jeles indulója volt még a tavalyi esztendőben, és hiába a m...
febr. 3
10:38
Victoria II: Az első fejlesztői napló (Game Channel Online)
A Victoria II fejlesztésének megindulásáról még a tavalyi esztendőben rántották le a leplet, és a Paradox Interactive fejese sem volt benne teljesen biztos, hogy ez annyira jó ötlet lenne. Az eredeti epizód közepes sikerei után ugyanis kétséges, hogy a folytatásra lenne kereslet a hardcore stratégiák körében, mindenesetre J...
febr. 3
10:40
Machinarium: Hamarosan gyűjtői kiadásban is megvásárolható lesz (Game Channel Online)
A tavalyi esztendőben nem volt silány felhozatal a kalandjáték stílusban, lévén rengeteg kiváló darab próbálta elkápráztatni a kattintgatás szerelmeseit. Akadtak olyanok, amelyekre már régóta számítottunk, ám a semmiből is előtűnt néhány kiváló alkotás, sőt, a Machinarium nem csak az ismeretlenségből érkezett, hanem még kiv...
febr. 3
10:42
A Toshiba bemutatta új Portégé M780-as noteszgépét (Game Channel Online)
Az elsőrangú hordozható gépeiről ismert Toshiba a napokban bejelentette, hogy újabb taggal bővítette ki a noteszgépeinek termékpalettáját. A frissen beharangozott újdonság a gyártó Portégé szériájának legújabb tagja, a boltok polcain pedig Toshiba Portégé M780 típusjelzéssel fog megjelenni. Az új notebook 305 X 239 X 37,4-3...
febr. 3
10:44
Aliens vs. Predator: A héten érkezik a kipróbálható verzió (Game Channel Online)
Feltehetően játékosok sokasága várt már erre az információra, miszerint hamarosan, méghozzá ezen a héten befut az Aliens vs. Predator kipróbálható változata. A hír egyenesen a Rebellion egyik emberének szájából hangzott el, tehát nem pletykaként kezelendő, sőt mi több, már pontos dátum és platformválasztás is a rendelkezésü...
febr. 3
10:51
Zsákutcában a közösségi oldalak? (PCWorld)
Noha a Facebook alapítója szerint a felhasználókat nem érdekli a saját adataik védelme az RSA globális felmérése inkább azt mutatja, hogy az online bűnözés folyamatos terjedése megingatta a közösségi hálózatok iránti bizalmat.
febr. 3
10:51
Kiszivárgott a HTC Trophy specifikációja (prohardver)
Hamarosan hivatalosan is bemutatásra kerülhet a HTC Snap ráncfelvarrt, Windows Mobile 6.5 alapokon nyugvó változata.

Keresés