2010. február 10. szerda

febr. 10
6:03
A kínaiak 3 százaléka besúgó lehet (Infostart)
Kína lakosainak három százaléka a rendőrség informátora lehet - legalábbis erre enged következtetni az az adat, amelyet a Csinhua állami hírügynökséggel közölt az egyik belső-mongóliai járás főrendőre; Kailuban 12 ezer kém figyel 400 ezer embert.
febr. 10
6:09
Timosenko még próbálkozik (Kripto Akadémia)
Miután a győztes Viktor Janukovics szimpatizánsai egyre nagyobb számban árasztják el Kijev főtereit, Julija Timosenko sietve taktikát váltott. Az ukrajnai elnökválasztás vasárnapi második fordulójában szoros versenyben vereséget szenvedő miniszterelnök, szimpatizánsainak utcára szólítása helyett inkább jogi úton tesz kísérletet az eredmény megváltoztatására.
febr. 10
6:45
Kína már nem vétóz automatikusan (Kripto Akadémia)
Peking további párbeszédet szorgalmaz Irán atomprogramjáról - jelentette be tegnap Ma Csao-hszü (Ma Zhaoxu) kínai külügyminisztériumi szóvivő.
febr. 10
6:47
"Útmutató kell a törvényhez" (Kripto Akadémia)
A módosított szlovák nyelvtörvény nem minden törvények legjobbika - homályos és túl sok értelmezési lehetőséget enged meg -, de jogi szakértők szerint nem sérti a nemzetközi normákat - mondta tegnapi budapesti sajtótájékoztatóján Knut Vollebaek.
febr. 10
7:21
Bizarr óriáshal a Mexikói-öbölben (Kripto Akadémia)
Speciális búvárrobot segítségével első alkalommal kaptak lencsevégre tudósok egy tengeri kígyóhoz hasonló ritka mélytengeri halat.
febr. 10
7:23
Bölcsebbek a macskatartók (Kripto Akadémia)
A macskával kevesebbet kell foglalkozni, így több idő marad a gazdinak saját magára.
febr. 10
7:33
A piac igényeihez kellene igazítani a szakképzést az EU-ban (Kitekintő)
A munkaképes korú európaiak közel harmada nem rendelkezik azokkal a képesítésekkel, melyek segítenék boldogulásukat a munkaerőpiacon – derül ki egyebek között az Európai Szakképzés-fejlesztési Központ, a CEDEFOP legfrissebb tanulmányából, amelyet egy múlt heti brüsszeli konferencián ismertettek.
febr. 10
7:39
Az evolúció mellékterméke? (Kripto Akadémia)
Amerikai tudósok szerint a vallás az evolúció melléktermékének nevezhető.
febr. 10
7:57
Összedőlt haiti legnagyobb szupermarkete (Metropol)
Összedőlt a haiti főváros egyik legnagyobb bevásárlóközpontjának az épülete kedden - közölték helyi illetékesek. Az egy hónapja történt földrengés áldozatainak száma összesen elérte a 230 ezret.
febr. 10
8:15
Segédeszközök nélkül könnyebb letenni a cigarettát (Metropol)
A dohányosok többsége mindenféle segédeszköz nélkül szokik le. Erre az eredményre jutottak ausztrál kutatók több száz tanulmány kiértékelését követően.
febr. 10
8:27
Egyre nagyobb veszélyben az ország (Kitekintő)
A nemzetközi közösség feszült várakozással figyeli, sikerül-e a pakisztáni hadseregnek a Szvat-völgyi győzelmet követő megtorpanás után folytatnia a tálib hatalom megdöntését, Iszlámábádnak pedig az egyre romló belbiztonsági helyzet közepette megtartania a térség irányítását.
febr. 10
8:29
Meghökkentő élményre számíthat Ön is! (Kitekintő)
Meghökkentő  élményben lehet részük a munkába igyekvő budapestieknek február 19-én pénteken, a Nyugati teret ugyanis álarcba öltözött fiatalok lepik el a kora délelőtti órákban.
febr. 10
8:33
Haiti földrengés: 230 ezerre becslik a halálos áldozatok számát (Kripto Akadémia)
A hivatalos adatok szerint Haitiban elérte a 230 ezret a január 12-én bekövetkezett földrengés halálos áldozatainak a száma.Marie-Laurence Jocelyn Lassegue kulturális miniszter keddi közlése szerint ez az adat még korántsem tekinthető véglegesnek. Sokan ugyanis a hatóságok tudta nélkül temették el rokonaikat.
febr. 10
8:45
Brutális visszahívás a Hondánál is! (Napi)
febr. 10
8:51
Nem lesz elég étel Észak-Koreában (Metropol)
Súlyos élelmiszerhiánnyal néz szembe az idén Észak-Korea, tekintettel arra, hogy a tavaly erősen visszaesett az élelmiszeripari termelés - közölte szerdán az országegyesítés ügyeivel foglalkozó dél-koreai minisztérium.
febr. 10
9:21
Putyin is érdekelt lesz a Forma-1 küzdelmeiben? (Kitekintő)
A 25 éves orosz autóversenyző a Renault pilótája lesz a 2010-es nagydíjakon.
febr. 10
10:33
A választás után szebb jövő vár a magyarokra? (Kitekintő)
A vasárnapi ukrán elnökválasztás győztese immáron minden kétséget kizáróan Viktor Janukovics. Kezdődhet a latolgatás: mit hoz majd az új ukrán elnök a kárpátaljai magyarságnak?
febr. 10
10:35
Élre állnak a magyarok (Kitekintő)
Február 19-én rendezi meg a II. Magyarországi Klímacsúcsot a Klíma Klub. A konferenciát már most komoly érdeklődés övezi, hiszen a tavalyihoz hasonlóan idén is a politikai, gazdasági és tudományos szféra legjelentősebb képviselői alkotnak véleményt az éghajlatváltozásról és a fenntartható fejlődésről.
febr. 10
10:37
Újabb visszahívási akció a Toyotánál (Kitekintő)
Hatalmas visszahívási akciót jelentett be a Toyota, amelynek négy modelljén fedeztek fel fékproblémákat.
febr. 10
10:39
Több ezer közalkalmazott sztrájkol Görögországban (Kripto Akadémia)
Szerda reggel megkezdődtek a sztrájkok Görögországban, a kormány tervezett bérbefagyasztása és adóváltoztatásai ellen.
febr. 10
10:51
A vártnál kisebb profit az ArcelorMittalnál (Napi)
febr. 10
10:57
Gyanús pénzek Ausztriában: a címzettek ellen még nem nyomoznak (Kripto Akadémia)
Csak Alfons Mensdorff-Pouilly és gyanús pénzösszegek más "feladói" ellen nyomoznak Ausztriában, esetleges kedvezményezettek ellen jelenleg nem folyik vizsgálat - mondta a bécsi ügyészség szóvivője egy szerdai lapinterjúban.
febr. 10
11:09
Nincs veszélyben a Hankook magyarországi gyárbővítése (Napi)
febr. 10
11:16
Már 157 áldozata van az afganisztáni lavinabaleseteknek (Kripto Akadémia)
Legkevesebb 157-re nőtt szerdára az észak-afganisztáni lavinabalesetek halálos áldozatainak száma - közölte az afgán belügyminisztérium.
febr. 10
11:27
Kiábrándító Peugeot-eredmény (Napi)
febr. 10
11:27
Leállt az élet az óriási hóvihar miatt (Kitekintő)
Hatalmas hóvihar csapott le az Egyesült Államok keleti partjára kedden – számolt be a Reuters hírügynökség.
febr. 10
11:33
Többet keresnek a férfiak mint a nők (Metropol)
Minden korcsoportban magasabb a férfiak átlagjövedelme, legjelentősebb a különbség a 35-44 évesek között: itt a férfiak több mint 34 százalékkal magasabb átlagfizetést kapnak, mint a nők - derül ki a Workania állásportál által működtetett Merces fizetési felmérés legfrissebb adataiból.
febr. 10
11:45
A tagállamok szolidaritását szorgalmazta Bajnai Gordon (Infostart)
Az Európai Unió új, tízéves gazdasági stratégiájának, az EU2020-nak két pilléren kell nyugodnia: a tagállamok egymásért vállalt szolidaritása és a közös célokat segítő nemzeti felelősségérzetük növelésén - emelte ki Bajnai Gordon miniszterelnök szerdai, a tagországok kormányfőihez írt levelében.
febr. 10
11:51
Még mindig Fico pártja a legnépszerűbb (Kripto Akadémia)
Önállóan indulnak a legfőbb szlovákiai pártok a június 12-re kiírt parlamenti választáson. A legnagyobb ellenzéki párt, a Szlovák Demokratikus és Keresztény Unió (SDKU), illetve a parlamenten kívüli Szabadság és Szolidaritás (SaS) tárgyalásai a választási koalícióról kedden késő este megállapodás nélkül végződtek.
febr. 10
12:03
Kártyára váltunk a készpénzről (Napi)
febr. 10
12:03
Janukovics 48,95 százalékkal lesz ukrán elnök (Infostart)
Viktor Janukovics, az ukrán ellenzék oroszbarátnak mondott vezetője a szavazatok 48,95 százalékával nyerte meg az elnökválasztást - közölte szerdán az ukrán központi választási bizottság (CVK) a voksok száz százalékának kiértékelése után.
febr. 10
12:09
Janukovics 48,95 százalékkal nyert (Metropol)
Viktor Janukovics, az ukrán ellenzék oroszbarátnak mondott vezetője a szavazatok 48,95 százalékával nyerte meg az elnökválasztást.
febr. 10
12:27
Itt a vége: 48,95 százalékot kapott Janukovics (Kripto Akadémia)
Viktor Janukovics, az ukrán ellenzék oroszbarátnak mondott vezetője a szavazatok 48,95 százalékával nyerte meg az elnökválasztást - közölte szerdán az ukrán központi választási bizottság (CVK) a voksok száz százalékának kiértékelése után.
febr. 10
12:29
Visszaszorítanák a halálbüntetést Kínában (Kripto Akadémia)
A "kegyelmező igazságszolgáltatás" mellett száll síkra és a halálbüntetés kiszabásának korlátozását hangsúlyozza a kínai legfelsőbb bíróság legfrissebb útmutatójában, amiről szerdán számolt be a kínai sajtó.
febr. 10
12:39
Lajcák szégyent hoz Szlovákiára (Kitekintő)
Knut Vollebaeknek újabb szlovákiai és magyarországi útja után pontosabb elképzelései vannak arról a rettenetről, amibe belekeveredett, írja kommentárjában a SME napilap.
febr. 10
12:45
Drogdílerek fenyegetik a szerb elnököt (Kripto Akadémia)
Kábítószer-kereskedők fenyegetnek több szerb politikust, köztük Boris Tadic államfőt - közölte Ivica Dacic belügyminiszter.
febr. 10
13:03
Soha nem látott hókáosz Belgiumban (Kripto Akadémia)
Rekordokat döntő közlekedési káoszt okozott Belgiumban szerda délelőtt a lehullott nagy mennyiségű hó.
febr. 10
13:05
Megkezdte munkáját az új Európai Bizottság (Kripto Akadémia)
Munkába állt szerdán az Európai Bizottság új testülete.
febr. 10
13:15
London közzétett egy volt guantánamói fogoly kínzásáról készült iratot (Infostart)
A brit kormány közzétett szerdán egy eddig titkos iratot, amelyből kiderült, hogy kihallgatói durván bántak egy volt guantánamói fogollyal.
febr. 10
13:21
Washington számít Magyarországra (Kripto Akadémia)
"Magyarországot ismerik és elismerik Washingtonban" - hangsúlyozta az Országgyűlés külügyi bizottsága előtt Eleni Tsakopoulos Kounalakis. Az új amerikai nagykövet rámutatott, büszke arra, hogy Obama elnököt képviselheti Budapesten, ahol máris otthon érzi magát családjával együtt.
febr. 10
13:23
Bebizonyosodott: kínozták a foglyokat Guantanamón (Kripto Akadémia)
A brit kormány közzétett szerdán egy eddig titkos iratot, amelyből kiderült, hogy kihallgatói durván bántak egy volt guantánamói fogollyal.
febr. 10
13:25
Drog, prostik, pénzmosás - Óriási bűnbandára csapott le Bulgária (Kripto Akadémia)
Kábítószer-csempészettel, prostitúcióval, sikkasztással és pénzmosással foglalkozó hálózatot számolt fel számolt fel szerdára virradóra a bolgár rendőrség, 12 embert őrizetbe vettek - közölte Cvetan Cvetanov belügyminiszter.
febr. 10
13:33
Megerősítették a pakisztáni tálib vezér halálhírét (Infostart)
A pakisztáni belügyminisztérium és egy magas rangú hírszerzési tisztségviselő megerősítette szerdán Hakimullah Mehszúd tálib vezető halálhírét.
febr. 10
13:33
Jövőre jöhet az euró (Kitekintő)
A hitelminősítő intézetek egyre valószínűbbnek tartják, hogy Észtország 2011-ben az eurózóna tagjává válik.
febr. 10
13:35
Vollebaek óvatosan kritizálta a nyelvtörvényt (Kitekintő)
A kisebbségi ügyek főbiztosa szerint a szlovák államnyelvtörvény végrehajtása során lehet majd felmérni azt, hogy valóban megsértették-e a kisebbségek jogait.
febr. 10
13:39
Janukovics lemondásra szólítja fel Timosenkót (Metropol)
Viktor Janukovics, az ukrán ellenzék oroszbarátnak mondott vezetője a szavazatok 48,95 százalékával nyerte meg az elnökválasztást - közölte szerdán Volodimir Sapoval, az ukrán központi választási bizottság (CVK) elnöke a voksok száz százalékának kiértékelése után. Janukovics lemondásra szólítja fel Timosenkót.
febr. 10
13:39
Kormányfői székétől is megfosztaná Timosenkót Janukovics (Kripto Akadémia)
Viktor Janukovics, az ukrajnai elnökválasztás győztese szerdán felszólította Julija Timosenko miniszterelnököt, mondjon le.
febr. 10
13:41
Megerősítették Mehszúd halálhírét (Metropol)
A pakisztáni belügyminisztérium és egy magas rangú hírszerzési tisztségviselő megerősítette szerdán Hakimullah Mehszúd tálib vezető halálhírét.
febr. 10
13:41
Megerősítették a tálib vezető halálhírét (Kripto Akadémia)
A pakisztáni belügyminisztérium és egy magas rangú hírszerzési tisztségviselő megerősítette szerdán Hakimullah Mehszúd tálib vezető halálhírét.
febr. 10
13:57
Kínozzák az újoncokat a seregben - Újabb botrány Németországban (Kripto Akadémia)
Újabb botrányra derült fény szerdán a német hadseregben, a Bundeswehrben, amelynek egy felső-bajorországi egységénél az újoncokkal szemben az idősebb katonák ízléstelen, veszélyes és durván megalázó módszereket alkalmaztak.

Keresés