2010. február 12. péntek

febr. 12
0:39
Továbblépett a kupában a KSC, jöhet az euroligás Sopron (teol)
Az MKB-Euroleasing Sopron csapata vár a női kosárlabda Magyar Kupa negyeddöntőjében az Atomerőmű-KSC Szekszárdra, amely helyenként akadozó játékkal, de végül biztosan verte a BEAC együttesét.
febr. 12
5:09
Elcsípett megjegyzés: „Te leszel a jelölt, és ebben foglak támogatni” (168 Óra Online)
A HírTV értesülése szerint Gyurcsány Ferenc Kuncze Gábort, az SZDSZ egykori elnökét látná szívesen Budapest élén, a szocialista vezérkar azonban egyelőre nem támogatja a volt kormányfő ötletét. A kerületi MSZP-szervezetek úgy tűnik kitartanak Horváth Csaba főpolgármester-jelöltsége mellett, bár Kiss Péter alelnök nem zárta ki, hogy végül egy pártonkívüli jelölt legyen a befutó.
febr. 12
5:15
„Sokat kínlódtam” Megműtötték a TV2 sztárműsorvezetőjét (ATV)
Férje tanácsára vetette alá magát a beavatkozásnak.
febr. 12
5:17
„A Fideszre szavazzatok, az anyátok!” Gyűlnek a kopogtatócédulák (ATV)
Rengeteg élménnyel gazdagodtak néhány nap alatt az atv.hu által megkérdezett aktivisták. Villámriport.
febr. 12
5:39
Az Uniqa biztosítja a BKV vagyonát (Inforádió)
Közel nettó 600 millió forintos ajánlattal nyert az Uniqa Biztosító Zrt. a BKV Zrt. több mint 1.000 milliárd forint értékű vagyonának biztosítására meghirdetett tárgyalásos közbeszerzésen - jelent meg a legutóbbi Közbeszerzési Értesítőben jelent meg.
febr. 12
5:57
BKV: újabb feljelentések a botrányos szerződések miatt (Inforádió)
A Magyar Nemzet szerint újabb tíz vállalkozói szerződés ügyében tesz feljelentést ma Kocsis István, a BKV Zrt. vezérigazgatója a Budapesti Rendőr-főkapitányságon (BRFK).
febr. 12
5:59
Ma mindenkinek meg kell kapnia az értesítőt és az ajánlószelvényt (Inforádió)
Legkésőbb ma mind a 8 millió választásra jogosultnak meg kell kapnia az áprilisi országgyűlési választásról szóló értesítőt és ajánlószelvényt.
febr. 12
6:09
Mazsihisz: Nem perelhető a MÁV (Népszava)
Nem indítható per erkölcsi értelemben a MÁV ellen a holokauszt borzalmaiért, mert ezért a magyar állam, és nem kifejezetten a MÁV felelős - mondta Feldmájer Péter, a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetségének (Mazsihisz) elnöke csütörtökön az MTI-nek annak kapcsán, hogy az Egyesült Államokban kártérítési pert indítottak a MÁV ellen a holokauszt magyar áldozatainak örökösei.
febr. 12
6:11
Szaktárcáért lobbizik az IT-szektor (Népszava)
Lobbiznak az informatikai szakemberek a következő kormánynál. Újra saját minisztériumot akarnak, mert úgy látják, ahelyett hogy csökkenne az Európai Unió fejlett államai és Magyarország között a távolság, ez inkább nőtt az elmúlt években. Az Informatikai Érdekegyeztető Fórum a helyzet megváltoztatása érdekében stratégiát kínál az új kabinetnek.
febr. 12
6:13
Újra munkában az OIT volt hivatalvezetője (Népszava)
Február 15-én a Fővárosi Bíróságon tanácselnökként ismét munkába áll Szelényiné Roszik Erzsébet, akit Baka András, legfőbb bíró előterjesztése nyomán múlt nyáron felmentettek az Országos Igazságszolgáltató Tanács (OIT) Hivatalának vezetői posztjáról.
febr. 12
6:15
Alkotmánybírósághoz fordultak a patikusok (Népszava)
Álproblémáról beszél a szaktárca, komoly veszélyekről a gyógyszerész kamara. Tavaly nyáron elcsitult, az előző héten viszont újra fellángolt a vita a gyógyszer-automaták körül.
febr. 12
6:15
Csiba: A kormány sértette meg a kórházakkal kötött megállapodást (Inforádió)
A kormány sértette meg a kórházi szervezetekkel tavaly ősszel kötött megállapodást - mondta Stratégiai Szövetség a Magyar Kórházakért Egyesület elnöke az InfoRádió Aréna című műsorában. Csiba Gábor kiemelte: idén közel egy havi összeggel kevesebb pénz jut a kórházaknak a központi költségvetésből, mint 2008-ban.
febr. 12
6:27
Egyre kevesebb a dossziétörvényben (Népszava)
Jövő héten tartják meg az eredetileg e hétre tervezett négypárti egyeztetést a dossziétörvényről - tudta meg lapunk Avarkeszi Dezsőtől.
febr. 12
6:39
Ingyen sem kell a H1N1-oltás - Népszabadság (boon)
Világszerte probléma a H1N1-elleni vakcina felhalmozott készleteinek kezelése.
febr. 12
6:45
Fidesz: Demszky vegye a kalapját (Népszava)
A BKV-t övező botrányok miatt lemondatná a Fidesz a főpolgármesteri posztról Demszky Gábort, aki a politikai felelősséget ugyan vállalja, de nem kíván távozni.
febr. 12
6:54
Nethangulat: hibernálva várjuk az áprilist (HVG)
Január végére nem változott jelentősen az internetezők közhangulata – derül ki az NRC Piackutató felméréséből. A hvg.hu NetHangulat index az év első hónapjában 22 ponton állt – az optimisták aránya 13 százalék volt, míg 84 százalék szerint továbbra is rossz irányba mennek Magyarországon a dolgok.
febr. 12
6:56
Borászok 12 pontja: lehet csatlakozni, lehet vitatni (HVG)
Ismert borászok az ország legkülönfélébb borvidékeiről fogtak össze és fogalmazták meg azt a 12 pontot, amelyektől azt remélik, olyan programmá érnek össze, amely a magyar borászatot, borkultúrát és borfogyasztást magasra emeli.
febr. 12
6:57
Előfordulhat-e, hogy a titokszobáról Demszky nem tudott? (168 Óra Online)
A főpolgármester több korábbi levelét és írásos kabinet emlékeztetőt is bemutatott tegnap a BKV ügyeit vizsgáló eseti bizottságnak, melyekben Hagyó Miklós BKV-val kapcsolatos feladatainak ellátását sérelmezte. Demszky saját elmondása szerint azért nem indított fegyelmit Hagyó ellen, mert ez veszélyeztette volna az egyfős közgyűlési többséget és így a város működését.
febr. 12
7:09
Képriport - Leszakadt tető alól szabadítottak ki egy férfit (Inforádió)
A tűzoltóknak kellett kiszabadítaniuk egy idős férfit a hótól leszakadt tető alól Budapest XVIII. kerületében - közölte a Fővárosi Tűzoltó-parancsnokság szóvivője.
febr. 12
7:15
Adománylavina pályázati kiírás (Pályázatfigyelő)
A kiíró "Adománylavina" címmel hirdet pályázatot azzal a céllal, hogy helyi összefogással a rászorulók élelmiszertámogatáshoz juthassanak.
febr. 12
7:17
Én és a kedvenc állatom - Barátság ember és állat között (Pályázatfigyelő)
A pályázat célja, hogy felhívjuk a gyerekek figyelmét arra, hogy a szeretet, a barátság olyan értékek az életünkben, melyhez nem kell pénz, embernek és állatnak is bármikor, bárhol adhatóak.
febr. 12
7:19
Állampolgári jogi ismeretekkel összefüggő országos tanulmányi verseny (Pályázatfigyelő)
A verseny célja a szociális és állampolgári kompetenciák széleskörű fejlesztése.
febr. 12
7:21
Több fideszes képviselőt is feljelent az MSZP + videó (ATV)
A Fidesz lemondatná a főpolgármestert.
febr. 12
7:21
Ifjúsági Sajtódíj 2010 (Pályázatfigyelő)
Ifjúsági Sajtódíj, amelyet évente egy fiatal újságíró kaphat meg.
febr. 12
7:23
Újra visszatér a Heti Hetes sztárja! Véget vetett a kényszerpihenőnek (ATV)
Nem tehet azonban eleget minden jövőbeli felkérésnek.
febr. 12
7:23
Photo Natura - 9. természetfotó pályázat és kiállítás (Pályázatfigyelő)
A kiállítás 2010. május 17. és június 10. között tekinthető majd meg a marosvásárhelyi Dr. Bernády György Művelődési Központ tetőtéri galériájában (Horea utca 6. szám). A pályázatra a következő témakörökben lehet benevezni: 1. GLOBÁLIS FELMELEGEDÉS (fő téma) 2. AZ OTTHON MELEGE (Energomur főtéma) 3. MAKRÓFOTÓ 4. TÁJFOTÓ.
febr. 12
7:25
Pályázat a munkavédelmi jellegű bírságok felhasználására (Pályázatfigyelő)
A kiíró pályázatot hirdet az egészséget nem veszélyeztető és biztonságos munkavégzés céljainak támogatására.
febr. 12
7:27
Nehezített kárrendezés, avagy hogyan szivassuk az autósokat (Inforádió)
Sérti az autósok érdekeit és jelentősen meghosszabbíthatja a kárrendezését, hogy áprilistól a biztosítóknak a kárfelvétel során közlekedésbiztonsági szempontból alkalmatlannak minősített járműveket - az üzembentartó költségére - műszaki vizsgára kell küldeniük, ezért a Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ) határozottan tiltakozik ellene - mondta Trunkó Barnabás a MABISZ főtitkára.
febr. 12
7:27
Europai uniós pályázat a kalózkodás és hamisítás ellen általános iskolások részére (Pályázatfigyelő)
A kiírók nagyszabású európai oktatási kampányt szerveznek, melynek témája a hamisítás és kalózkodás.
febr. 12
7:29
Furcsa helyiségre bukkantak a rendőrök a kecskeméti gyermekotthonban - lapszemle (Inforádió)
A rendőrség talált egy lezárt helyiséget a kecskeméti gyermekotthonban, feltehetően ide zártak rosszul viselkedő, fogyatékos gyerekeket - írja az Index.hu. Mint ismert: a gyermekotthont egy férfi jelentette fel az ügyészségen. Azt állítja, az intézményben engedély nélkül működtetnek egy dühöngő szobát, ahová a rosszul viselkedő, fogyatékos gyerekeket zártak be nevelési céllal. Volt olyan gyerek,…
febr. 12
7:29
Nemzetközi összefogás a Teodidaktos Alapítvány támogatására - Kedvezményes gyermek- és ifjúsági táborozási programok az Europa Nostra díjas Torockón, Romániában (Pályázatfigyelő)
A Lyceum Alapítvány nemzetközi összefogás keretében pályázatot hirdet kedvezményes táborozásra az Alapítvány Ifjúsági Alkotóházban az Europa Nostra díjas Torockón, Romániában. A programhoz kapcsolódik a Jegenye Alapívány támogatása 200 000 forint keretösszeg erejéig gyermek- és ifjúsági táborozás költségeinek további csökkentése céljából. A Lyceum Alapítvány a táborozásból származó bevétel teljes…
febr. 12
7:33
A tizedes meg a többiek (szon)
Kijózanító erejű szembesülni a tényekkel. Ladányi Tóth Lajos jegyzete
febr. 12
7:33
Mélyponton: 17 éve volt ilyen magas a munkanélküliség (teol)
Utoljára 1993-ban volt ilyen magas a munkanélküliség, jelenleg mintegy 1800 regisztrált munkanélküli van Bonyhád vonzáskörzetében.
febr. 12
7:45
Legkésőbb ma mindenkinek meg kell kapnia az értesítőt és az ajánlószelvényt (ma.hu)
Legkésőbb ma mind a 8 millió választásra jogosultnak meg kell kapnia az áprilisi országgyűlési választásról szóló értesítőt és ajánlószelvényt.
febr. 12
7:47
Eddig hétmilliárdba került a tél a közutakon (ma.hu)
Tavaly november közepétől 2010. január végéig összesen 7,03 milliárd forintba került a Magyar Közút Nonprofit Zrt. téli üzemeletetési feladatainak ellátása az átlagosnál jóval keményebb téli időjárás miatt - közölte a Napi Gazdasággal a vállalat.
febr. 12
7:49
Hófúvások nyugaton - járhatatlan utak (ma.hu)
Pénteken marad a borongós idő, nyugaton sokfelé számíthatunk újabb havazásra, keleten szórványosan várható vegyes halmazállapotú csapadék. A Nyugat-Dunántúlon további hófúvásokra kell számítani, a térségben továbbra sem ajánlott útnak indulni! Reggel kevéssel fagypont alatt, délután -2, és +5 fok között alakul a hőmérséklet.
febr. 12
7:51
Áprilisig előzetesben marad Hunvald György (ma.hu)
Két hónappal meghosszabbította a Fővárosi Bíróság (FB) Hunvald György erzsébetvárosi polgármester előzetes letartóztatását - közölte a Népszavával a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője.
febr. 12
7:51
Ez történt csütörtökön Szabolcsban (szon)
Nézze meg, melyek voltak a csütörtöki nap legfontosabb eseményei Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében!
febr. 12
7:53
Csontvázak, szekrények: újabb feljelentések a BKV-nál (ma.hu)
Lapértesülések szerint újabb tíz vállalkozói szerződés ügyében tesz feljelentést pénteken Kocsis István, a BKV Zrt. vezérigazgatója a Budapesti Rendőr-főkapitányságon (BRFK).
febr. 12
7:57
Elfogadták Győr idei költségvetését (fidesz)
Nagy többséggel elfogadta Győr idei költségvetését csütörtökön a város képviselő-testülete; az előterjesztésre 23-an mondtak igent, négyen nemet, s ugyanennyien tartózkodtak.
febr. 12
7:59
Újabb feljelentések a BKV-nál (fidesz)
Kocsis István, a BKV Zrt. vezérigazgatója ma újabb tíz vállalkozói szerződés ügyében tesz feljelentést a Budapesti Rendőr-főkapitányságon (BRFK) - tudta meg a Magyar Nemzet. A fővárosi közlekedési cég eddig már 28 esetben fordult a rendőrséghez különböző tanácsadói és vállalkozói szerződések ügyében bűncselekmények gyanúja miatt.
febr. 12
8:03
A Fidesz bár rontott, még mindig fölényesen vezeti a Szonda Ipsos rangsorát (Inforádió)
A Fidesz áll az élen a Szonda Ipsos felmérésében. Az MSZP stagnál, a Jobbik javított, a többi párt pedig a küszöb alatt teljesített a február elején végzett közvélemény-kutatáson.
febr. 12
8:09
Adott mennyiségben, otthon - legalizálna a Fidesz (168 Óra Online)
Adott mennyiségig nem lesz illegális az otthoni pálinkafőzés a Fidesz tervei szerint. Orbán Viktor erről az egyik bulvárlap munkatársának beszélt, aki elkísérte a pártelnököt vidéki kampánykörútjára. Az információt Havasi Bertalan, a Fidesz sajtófőnöke is megerősítette az MNO-nak. Közben a hazai borászok egy csoportja közleményt adott ki, melyben azt írták: Közel állunk ahhoz, hogy az ágazatra…
febr. 12
8:09
Melegétkezés: nem szigorítanak (boon)
Visszavonta az APEH a melegétkezési utalványok felhasználásának korlátozását, így a tavalyihoz hasonló feltételekkel lehet felhasználni a munkáltatóktól kapott jegyeket – közölte tegnap a Pénzügyminisztérium.
febr. 12
8:09
Anita, péntek szépe (szon)
Anita a képekkel a barátját szeretné meglepni másfél éves évfordulójuk alkalmából.
febr. 12
8:15
Kevesebb jut munkahelymegőrző támogatásra (fidesz)
A Bajnai-kormány elvonásai miatt százmillió forinttal kevesebb jut idén Győrben a 2009-ben meghirdetett, országosan is egyedülálló, önkormányzati munkahelymegőrző támogatásra. A kezdeményezéssel tavaly közel félezer dolgozó állását sikerült megtartani.
febr. 12
8:21
Viszik, mint a cukrot - már csak 7300 térítéses H1N1 vakcina van raktáron (ma.hu)
Már csak 7300 adag térítéses H1N1 vakcina van az Egészségügyi Készletgazdálkodási Intézet (EKI) raktárában - mondta a Világgazdaságnak Kárpáti Zsuzsanna főigazgató.
febr. 12
8:24
Kigyulladt egy családi ház Szalafőn, civilek mentették ki a lakókat (HVG)
Nem önkéntes tűzoltók, hanem civilek voltak azok, akik kimentettek egy idős házaspárt egy kigyulladt családi házból csütörtökön este a Vas megyei Szalafőn - közölte Kiss Péter, a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság ügyeletese péntekre virradó éjszaka.
febr. 12
8:26
Népszava: áprilisig előzetesben marad Hunvald György (HVG)
Két hónappal meghosszabbította a Fővárosi Bíróság (FB) Hunvald György erzsébetvárosi polgármester előzetes letartóztatását - közölte a Népszavával a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője.
febr. 12
8:28
Erős hófúvások várhatók az ország nyugati részében (HVG)
Erős hófúvások várhatók az ország nyugati részében péntek éjfélig; máshol ónos eső is eshet - olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) honlapján.

Keresés