2010. február 12. péntek

febr. 12
5:09
Elcsípett megjegyzés: „Te leszel a jelölt, és ebben foglak támogatni” (168 Óra Online)
A HírTV értesülése szerint Gyurcsány Ferenc Kuncze Gábort, az SZDSZ egykori elnökét látná szívesen Budapest élén, a szocialista vezérkar azonban egyelőre nem támogatja a volt kormányfő ötletét. A kerületi MSZP-szervezetek úgy tűnik kitartanak Horváth Csaba főpolgármester-jelöltsége mellett, bár Kiss Péter alelnök nem zárta ki, hogy végül egy pártonkívüli jelölt legyen a befutó.
febr. 12
5:15
„Sokat kínlódtam” Megműtötték a TV2 sztárműsorvezetőjét (ATV)
Férje tanácsára vetette alá magát a beavatkozásnak.
febr. 12
5:17
„A Fideszre szavazzatok, az anyátok!” Gyűlnek a kopogtatócédulák (ATV)
Rengeteg élménnyel gazdagodtak néhány nap alatt az atv.hu által megkérdezett aktivisták. Villámriport.
febr. 12
5:39
Az Uniqa biztosítja a BKV vagyonát (Infostart)
Közel nettó 600 millió forintos ajánlattal nyert az Uniqa Biztosító Zrt. a BKV Zrt. több mint 1.000 milliárd forint értékű vagyonának biztosítására meghirdetett tárgyalásos közbeszerzésen - jelent meg a legutóbbi Közbeszerzési Értesítőben jelent meg.
febr. 12
5:57
BKV: újabb feljelentések a botrányos szerződések miatt (Infostart)
A Magyar Nemzet szerint újabb tíz vállalkozói szerződés ügyében tesz feljelentést ma Kocsis István, a BKV Zrt. vezérigazgatója a Budapesti Rendőr-főkapitányságon (BRFK).
febr. 12
5:59
Ma mindenkinek meg kell kapnia az értesítőt és az ajánlószelvényt (Infostart)
Legkésőbb ma mind a 8 millió választásra jogosultnak meg kell kapnia az áprilisi országgyűlési választásról szóló értesítőt és ajánlószelvényt.
febr. 12
6:09
Mazsihisz: Nem perelhető a MÁV (Alternatív Energia)
Nem indítható per erkölcsi értelemben a MÁV ellen a holokauszt borzalmaiért, mert ezért a magyar állam, és nem kifejezetten a MÁV felelős - mondta Feldmájer Péter, a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetségének (Mazsihisz) elnöke csütörtökön az MTI-nek annak kapcsán, hogy az Egyesült Államokban kártérítési pert indítottak a MÁV ellen a holokauszt magyar áldozatainak örökösei.
febr. 12
6:11
Szaktárcáért lobbizik az IT-szektor (Alternatív Energia)
Lobbiznak az informatikai szakemberek a következő kormánynál. Újra saját minisztériumot akarnak, mert úgy látják, ahelyett hogy csökkenne az Európai Unió fejlett államai és Magyarország között a távolság, ez inkább nőtt az elmúlt években. Az Informatikai Érdekegyeztető Fórum a helyzet megváltoztatása érdekében stratégiát kínál az új kabinetnek.
febr. 12
6:13
Újra munkában az OIT volt hivatalvezetője (Alternatív Energia)
Február 15-én a Fővárosi Bíróságon tanácselnökként ismét munkába áll Szelényiné Roszik Erzsébet, akit Baka András, legfőbb bíró előterjesztése nyomán múlt nyáron felmentettek az Országos Igazságszolgáltató Tanács (OIT) Hivatalának vezetői posztjáról.
febr. 12
6:15
Alkotmánybírósághoz fordultak a patikusok (Alternatív Energia)
Álproblémáról beszél a szaktárca, komoly veszélyekről a gyógyszerész kamara. Tavaly nyáron elcsitult, az előző héten viszont újra fellángolt a vita a gyógyszer-automaták körül.
febr. 12
6:15
Csiba: A kormány sértette meg a kórházakkal kötött megállapodást (Infostart)
A kormány sértette meg a kórházi szervezetekkel tavaly ősszel kötött megállapodást - mondta Stratégiai Szövetség a Magyar Kórházakért Egyesület elnöke az InfoRádió Aréna című műsorában. Csiba Gábor kiemelte: idén közel egy havi összeggel kevesebb pénz jut a kórházaknak a központi költségvetésből, mint 2008-ban.
febr. 12
6:27
Egyre kevesebb a dossziétörvényben (Alternatív Energia)
Jövő héten tartják meg az eredetileg e hétre tervezett négypárti egyeztetést a dossziétörvényről - tudta meg lapunk Avarkeszi Dezsőtől.
febr. 12
6:45
Fidesz: Demszky vegye a kalapját (Alternatív Energia)
A BKV-t övező botrányok miatt lemondatná a Fidesz a főpolgármesteri posztról Demszky Gábort, aki a politikai felelősséget ugyan vállalja, de nem kíván távozni.
febr. 12
6:57
Előfordulhat-e, hogy a titokszobáról Demszky nem tudott? (168 Óra Online)
A főpolgármester több korábbi levelét és írásos kabinet emlékeztetőt is bemutatott tegnap a BKV ügyeit vizsgáló eseti bizottságnak, melyekben Hagyó Miklós BKV-val kapcsolatos feladatainak ellátását sérelmezte. Demszky saját elmondása szerint azért nem indított fegyelmit Hagyó ellen, mert ez veszélyeztette volna az egyfős közgyűlési többséget és így a város működését.
febr. 12
7:09
Képriport - Leszakadt tető alól szabadítottak ki egy férfit (Infostart)
A tűzoltóknak kellett kiszabadítaniuk egy idős férfit a hótól leszakadt tető alól Budapest XVIII. kerületében - közölte a Fővárosi Tűzoltó-parancsnokság szóvivője.
febr. 12
7:21
Éjszaka 10-15 centi hó esett Vas megyében (Metropol)
Éjszaka tovább romlottak a közlekedés feltételei Vas megyében, ahol péntek reggelig újabb 10-15 centiméternyi friss hó hullott le; változatlanul erős az észak-északnyugati szél, amely hófúvást okoz.
febr. 12
7:21
Több fideszes képviselőt is feljelent az MSZP + videó (ATV)
A Fidesz lemondatná a főpolgármestert.
febr. 12
7:23
Újra visszatér a Heti Hetes sztárja! Véget vetett a kényszerpihenőnek (ATV)
Nem tehet azonban eleget minden jövőbeli felkérésnek.
febr. 12
7:27
Nehezített kárrendezés, avagy hogyan szivassuk az autósokat (Infostart)
Sérti az autósok érdekeit és jelentősen meghosszabbíthatja a kárrendezését, hogy áprilistól a biztosítóknak a kárfelvétel során közlekedésbiztonsági szempontból alkalmatlannak minősített járműveket - az üzembentartó költségére - műszaki vizsgára kell küldeniük, ezért a Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ) határozottan tiltakozik ellene - mondta Trunkó Barnabás a MABISZ főtitkára.
febr. 12
7:29
Furcsa helyiségre bukkantak a rendőrök a kecskeméti gyermekotthonban - lapszemle (Infostart)
A rendőrség talált egy lezárt helyiséget a kecskeméti gyermekotthonban, feltehetően ide zártak rosszul viselkedő, fogyatékos gyerekeket - írja az Index.hu. Mint ismert: a gyermekotthont egy férfi jelentette fel az ügyészségen. Azt állítja, az intézményben engedély nélkül működtetnek egy dühöngő szobát, ahová a rosszul viselkedő, fogyatékos gyerekeket zártak be nevelési céllal. Volt olyan gyerek,…
febr. 12
7:39
Eloltották a kigyulladt raktárépületet (Metropol)
Megfékezték a lángokat a tűzoltók a főváros XV. kerületében lévő Szántóföld utcában, ahol egy raktárépület gyulladt ki - közölte a Fővárosi Tűzoltó-parancsnokság szóvivője csütörtök késő este.
febr. 12
7:57
Áprilisig előzetesben marad Hunvald György (Metropol)
Két hónappal meghosszabbította a Fővárosi Bíróság (FB) Hunvald György erzsébetvárosi polgármester előzetes letartóztatását - közölte a Népszavával a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője.
febr. 12
8:03
A Fidesz bár rontott, még mindig fölényesen vezeti a Szonda Ipsos rangsorát (Infostart)
A Fidesz áll az élen a Szonda Ipsos felmérésében. Az MSZP stagnál, a Jobbik javított, a többi párt pedig a küszöb alatt teljesített a február elején végzett közvélemény-kutatáson.
febr. 12
8:09
Adott mennyiségben, otthon - legalizálna a Fidesz (168 Óra Online)
Adott mennyiségig nem lesz illegális az otthoni pálinkafőzés a Fidesz tervei szerint. Orbán Viktor erről az egyik bulvárlap munkatársának beszélt, aki elkísérte a pártelnököt vidéki kampánykörútjára. Az információt Havasi Bertalan, a Fidesz sajtófőnöke is megerősítette az MNO-nak. Közben a hazai borászok egy csoportja közleményt adott ki, melyben azt írták: Közel állunk ahhoz, hogy az ágazatra…
febr. 12
8:15
Nyugaton erős hófúvások, máshol ónos eső (Metropol)
Erős hófúvások várhatók az ország nyugati részében péntek éjfélig; máshol ónos eső is eshet - olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) honlapján. Késnek a vonatok. Bizonytalan a balatoni jégpályák működése. Eddig 74-szer riasztották a tűzoltókat a havazás miatt.
febr. 12
8:33
Civilek mentettek egy kigyulladt családi háznál (Alternatív Energia)
Nem önkéntes tűzoltók, hanem civilek voltak azok, akik kimentettek egy idős házaspárt egy kigyulladt családi házból csütörtökön este a Vas megyei Szalafőn - közölte Kiss Péter, a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság ügyeletese péntekre virradó éjszaka.
febr. 12
8:33
Szigorítanák a házi őrizetesek ellenőrzését + videó (ATV)
A rendőrök a nap 24 órájában posztolnának a legveszélyesebb házi őrizetesek lakása előtt.
febr. 12
8:35
Havazás: éjszaka tovább romlott a helyzet (Alternatív Energia)
Éjszaka tovább romlottak a közlekedés feltételei Vas megyében, ahol péntek reggelig újabb 10-15 centiméternyi friss hó hullott le; változatlanul erős az észak-északnyugati szél, amely hófúvást okoz - tájékoztatta a közútkezelő az MTI-t.
febr. 12
8:39
Vezetőszáron a gyilkosok és a fehérgalléros bűnözők (Infostart)
Nincs különbség egy gyilkos és egy gazdasági bűncselekményben résztvevő politikus között, így mindkettőjüket úgynevezett vezetőszárra teszik közlekedéskor, már az előzetes letartóztatás során.
febr. 12
8:45
A Fidesz megteheti, hogy egy alternatív valóság szerint beszél. Mint a Mátrixban. (168 Óra Online)
A Beszédírók Kft. arra vállalkozott, hogy elemzi az elkövetkező egy év fontos politikai beszédeit. Pedagógiai célból. Munkatársaik ugyanis úgy vélik: hazánkban a politikai kommunikációs kultúra, a retorika, a beszédírás igencsak alacsony szintű. Vajon egyetértenek-e ezzel a bal és a jobb szövegeinek szerzői? Melyek a szakma alapszabályai, s mi tudható a két oldal technikáiról? KRUG EMÍLIA írása.
febr. 12
8:51
Egy út járhatatlan Győr megyében (Metropol)
Járhatatlan a Páli és Edve közötti út Győr-Moson-Sopron megyében az éjszakai havazás miatt, a településeket azonban kerülő úton meg lehet közelíteni - közölte a Magyar Közút Zrt. regionális főmérnökségének ügyeletese péntek reggel.
febr. 12
8:51
A magyar színésznővel csalta! SMS-ben bukott le Zámbó Jimmy felesége előtt! (ATV)
Edit ennek ellenére is szerette.
febr. 12
8:53
Megmentették a görög gazdaságot + videó (ATV)
A mediterrán ország gazdasági válsága az egész euro övezet stabilitását veszélyeztette.
febr. 12
8:57
Ismét szakad a hó a fél országban (Infostart)
Intenzív havazás kezdődött a Dunántúlon és Budapesten is péntek reggel, de várhatóan már csak 5 centiméternyi friss hó marad meg. A nyugati országrészben ugyanakkor hófúvások alakulhatnak ki.
febr. 12
9:27
20 centi friss hó, járhatatlan utak! További mínuszok várhatóak (ATV)
A havas tájakon éjszakánként -12 foknál is alacsonyabb lehet a hőmérséklet a következő napokban.
febr. 12
9:45
Késnek a vonatok az ország nyugati felében (Metropol)
A havazás miatt késnek a vonatok az ország nyugati felében - közölte a vasúttársaság péntek reggel.
febr. 12
9:57
Roma ösztöndíjak: repkedő milliók (168 Óra Online)
Az idén még kifizetik a roma ösztöndíjakat, azonban a következő tanévre már nincs pénze a Magyarországi Cigányokért Közalapítványnak – tudta meg a Roma Sajtóközpont. A minisztérium pénteken egyeztet a közalapítvánnyal.
febr. 12
10:21
Ikvai: „Demszky nem tudott a BKV-s ügyekről, csupán Hagyóval nem értett egyet” + videó (ATV)
Amint Ikvai és Demszky tudomására jutottak a BKV-nál zajló visszaélések, azonnal értesítették a rendőrséget.
febr. 12
10:39
Két mellékút járhatatlan Zala megyében (Metropol)
Jegesedés és hóátfúvások miatt járhatatlanok az összekötő utak Tófej és Söjtör, valamint Nemesnép és Baglad között - tájékoztatott Magyar Közút Zrt. észak-dunántúli regionális főmérnökségének ügyeletese péntek délelőtt.
febr. 12
10:39
Puskás Peti: egy szakítás sodort a zene világába (ATV)
A Megasztárból ismert énekes is fellép a február 14-i székesfehérvári musical gálán. A népszerű énekes ugyan nem sorolja magát a legromantikusabb férfiak közé, de azt elismeri: érzékeny férfi.
febr. 12
10:41
A gazdaság teljesítménye 4 százalékkal alacsonyabb (ATV)
A KSH és az Ecostat közös gyorsbecslése alapján Magyarország bruttó hazai terméke 4,0%-kal, a naptári hatás kiszűrésével 4,1%-kal csökkent 2009. IV. negyedévében az előző év azonos időszakához viszonyítva - tette közzé a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).
febr. 12
10:45
Megindult, de csak lassan halad a forgalom a Zsámbéki-medencében (Infostart)
Ha lassan is, de újra lehet közlekedni a Zsámbéki-medence péntek reggel még kritikus állapotban lévő útszakaszain - közölte a Magyar Közút Nonprofit Zrt. szentendrei üzemmérnökségének vezetője péntek délben.
febr. 12
10:57
Megközelíthetetlen a Zsámbéki medence több települése (Metropol)
mbék, 2010. február 12., péntek (MTI) — Keresztbe fordult, illetve egymásba csúszott teherautók és kamionok miatt egyelőre megközelíthetetlen a Tinnye-Perbál-Tök-Zsámbék közötti útszakasz — közölte péntek délelőtt a Magyar Közút Zrt. szentendrei üzemmérnökségének vezetője.
febr. 12
10:59
Jegesedés az M7-es zalai szakaszán (Metropol)
Összefüggő jégpáncél borítja mindkét irányban az M7-es autópálya Nagykanizsa és Eszteregnye - a 206-os és a 218-as km-szelvény - közötti, Zala megyei szakaszát - tájékoztatott a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság Autópálya Alosztálya péntek délelőtt.
febr. 12
11:15
Orbán: Meggyes jó polgármester (Alternatív Energia)
Jó polgármesternek, alkalmas országgyűlési képviselő-jelöltnek tartja Meggyes Tamást a Fidesz elnöke. Orbán Viktor tatabányai látogatásakor nyilatkozott a 24 Óra című lapnak és kiállt Esztergom fideszes polgármestere, a választásokon újra induló parlamenti képviselő mellett.
febr. 12
11:15
Mennyire lokális probléma a tbc fertőzésveszély? (ATV)
Faddon jelenleg is tart a 29 éves, tuberkolózisban megbetegedett asszonynak és tizenkét hozzátartozójának a vizsgálata.
febr. 12
11:17
Varga: „skizofrénia jellemzi a társadalom jelentős részét” (ATV)
Varga László szerint a múlt nem ismerése, illetve a zavaros múlt-tudat közvetlenül kihat a politikai tudatra.
febr. 12
11:19
Hol áll meg a BKV-lavina? (ATV)
A Jam vendégei Jakubász Tamás, újságíró, Magyar Nemzet és Gavra Gábor, főszerkesztő, Hírszerző.
febr. 12
11:27
Megdöbbentő cinizmus: Orbán kiállt Meggyes mellett! (168 Óra Online)
Jó polgármesternek, alkalmas országgyűlési képviselő-jelöltnek tartja Meggyes Tamást a Fidesz elnöke. Orbán Viktor tatabányai látogatásakor nyilatkozott a 24 Óra című lapnak és kiállt Esztergom fideszes polgármestere, a választásokon újra induló parlamenti képviselő mellett.
febr. 12
11:33
Romákat manipulálnak kopogtatócéduláért Szombathelyen? (Alternatív Energia)
"Úgyis a Fidesz nyer, ha támogatjuk őket, lesz havi ötezer forint, ajándékok, iskolaszer támogatás. Ha nem állunk melléjük, lehúzhatjuk a rolót." - hallatszik a nyugat.hu birtokába került magnófelvételen.

Keresés