2010. február 15. hétfő

febr. 15
6:42
174 milliót ért Vasarely olajfestménye (Infostart)
A múlt heti londoni aukciókon ismét jó áron keltek el a kortárs művek, Victor Vasarely olajfestménye például 565,2 ezer fontért, azaz 174 millió forintért - írja a Napi gazdaság.
febr. 15
7:00
Koltai Lajos: Minden évben kell egy jó magyar film (Infostart)
Nagy költségvetésű, kosztümös mozi lesz Koltai Lajos új filmje, amelyhez azonban a produkció még nem találta meg a főszereplőt. Az operatőr-rendező azonban elmondta: Marion Cotillard és Rachel Weisz is ismerkedik a forgatókönyvvel. Koltai Lajos a forgatás előkészületeiről beszélt az InfoRádióban.
febr. 15
8:48
Bemutatták a felújított We Are the Worldöt - videóval (Infostart)
Ízelítőt már a pénteki téli olimpiai nyitóesten kaphattak a nézők, a teljes, hétperces videót azonban csak a hétvégén, az amerikai NBC csatorna műsorában láthattak a We Are the World című klasszikus "segélydal" felújított változatából.
febr. 15
12:42
Brit komolyzenei díjra jelölték a pápát (Infostart)
Komolyzenei díjra jelölték XVI. Benedek pápát Nagy-Britanniában.
febr. 15
13:18
Zseniális énekesek és eladható termék az Operabálon (Spa Trend Online)
Az idei Operabálon is sok közismert személyiség jelent meg, néhányuk véleményét közöljük az eseményről.
febr. 15
13:36
Kolozsvárott leemelték a Mátyás-szoborcsoport egyik bronzalakját (Spa Trend Online)
Leemelték a hétvégén a kolozsvári Mátyás-szoborcsoport egyik bronzalakját: a lovon ülő Mátyás király jobbjáról Magyar Balázs alakját Kolozsi Tibor, a szoborcsoport bronz elemeit restauráló szobrász és a munkálatokat kivitelező cég alkalmazottjai mozdították el.
febr. 15
13:38
A pápáé lesz az év albuma? (Spa Trend Online)
Komolyzenei díjra jelölték XVI. Benedek pápát Nagy-Britanniában.
febr. 15
14:48
Lukács Gyöngyi és Alexandru Agache a Művészetek Palotájában (Spa Trend Online)
A világjáró magyar drámai szoprán, Lukács Gyöngyi és partnere, a szintén nemzetközi hírű Alexandru Agache lép fel a MÁV Szimfonikus Zenekar Mester-bérletének következő estjén, szerdán a Művészetek Palotájában.
febr. 15
15:06
A nők alakították a Valentin napi mozibevételeket (Spa Trend Online)
Elsősorban a nőknek köszönhető, hogy a hét végén rekord közeli bevételre tettek szert az észak-amerikai mozik: a Valentin nap című romantikus sztárparádéra három nap alatt 52,4 millió dollárért (10,4 milliárd forint) keltek el a jegyek.
febr. 15
16:03
Magyar opera világpremierje Münchenben (Metropol)
Egy hét múlva tartják Eötvös Péter legújabb színpadi alkotásának, Az ördög tragédiájának világpremierjét a Bayerische Staatsoperben.
febr. 15
19:57
Amikor még osztrigát ettek a szegények (Metropol)
A tenger gyümölcseit csemegézték a londoni színházrajongók a XVI. században előadás közben - derült ki a Rose és a Globe színházak feltárásakor.

Keresés