2010. február 7. vasárnap

febr. 7
0:00
Felavatták Marian Cozma szobrát (Habostorta)
Az emlékmű felavatásán és a megemlékezésen a meggyilkolt sportoló édesapja is ott volt
febr. 7
3:36
Helyes étkezéssel kevesebb ízületi panasz (Blikk)
A gyulladáskeltő anyagok egy része egy arachidonsav nevű zsírsavból keletkezik. Ha az arachidonsav bevitele csökken, enyhül a fájdalom, és a gyulladás okozta más panasz.
febr. 7
3:54
Ecettől csillog a politúr (Blikk)
Nem kell havonta több ezer forintot költenünk ahhoz, hogy csillogjon lakásunk, hiszen a háztartásban több olyan dolog is megtalálható, ami felveszi a versenyt a legdrágább vegyszerekszonyok könnyen spórolhatnak a tisztítószereken, ha alkalmazzák a régi praktikákat.
febr. 7
4:12
Harc a nyugdíjasokért (Blikk)
BUDAPEST ‒ Már egy hónapja elkezdődött az MSZP és a Fidesz csatározása a nyugdíjasokért, és előreláthatólag a választásokig tart majd a licitálás.
febr. 7
5:06
Tutanhamon titka a zivatar (Blikk)
BUDAPEST — „A legmodernebb eljárások sem adnak egyértelmű választ, szerintem sosem fogjuk megtudni, 19 évesen miben halt meg Tutanhamon, de sírkamrájának többi titka feltárult" – magyarázta Malek.
febr. 7
5:08
Levi, a polgármester (Blikk)
Szívesen kipróbálná magát polgármesterként Harsányi Levente.
febr. 7
5:10
Petesejtet vettek a budai klinikán? (Blikk)
BUDAPEST — Házkutatást tartott a rendőrség egy budapesti magánklinikán.
febr. 7
5:24
Rékasi átsegíti Enikőt a bajon (Blikk)
BUDAPEST — Détár Enikő huszonnégy év házasság után is bármikor számíthat férjére, Rékasi Károlyra. A színész jóbanrosszban kitart szíve választottja mellett, szerelmét nem egyszer bizonyította a válságos időszakokban.
febr. 7
5:26
Új tetoválás díszíti Csordás Tibi felsőtestét (Blikk)
BUDAPEST — „Már élő hirdetőtábla vagyok, úgyhogy nem sokat filóztam, hogy az új bandám nevét is magamra tetováltatom. Az viszont meglepett, hogy erre a többiek is ráharaptak. Ezt nevezem együttesnek!" – emlékezett Csordás Tibi (39), aki a latinos popzenét népszerűsítő Fiesta együttes énekeseként vált ismertté. Körülbelül hatvan tetkója viszont arról árulkodik, ő is rockzenével kezdte.
febr. 7
5:42
Műanyag jégbe merült a farkasember (Blikk)
LOS ANGELES — Benicio Del Torro (42) főszereplésével jövő csütörtökön a magyar mozikba is megérkezik a Farkasember, amely az azonos című 1941-es hollywoodi horrorfi lm feldolgozása.
febr. 7
5:44
Így készül az operaház fantomja (Blikk)
BUDAPEST — „Lapulj a falhoz, mindjárt jönnek a táncosok" – instruált Dzsurdzsa Kenéz ügyelő, majd pillanatokkal később már tódultak is be a kosztümös lányok a színpad fényéből a kulisszák sötétjébe.
febr. 7
6:00
Vádolják Jackson orvosát (Blikk)
LOS ANGELES — Vádat emelnek holnap Michael Jackson orvosa, Conrad Murray ellen.
febr. 7
6:00
Szécsényben nem érzik a hideget (Blikk)
BUDAPEST — „Folytatódik a hideg, téli idő, Szécsényben hajnalban mínusz 17 fokot mértek" – jelenti reggelente a rádió és valóban: a nógrádi település Magyarország jégverme.
febr. 7
6:02
Hajrá Timosenko! (Blikk)
KIJEV — Az ukrán Jeann D'arc, a kijevi Evita, illetve a szőke gázhercegnő 14 éve tűnt fel a politikában frufrus barna hajjal, de miután a kirohovradi terület képviselőjeként bejutott a parlamentbe, platina szőkére váltott.
febr. 7
6:18
A tűz Szőke lovagja (Blikk)
BUDAPEST — Tűzoltó lett Szőke kapitány.
febr. 7
6:36
Norbinak használt a verés (BorsOnline)
Ki gondolná, hogy egy jól irányzott lengő még jól is jöhet a pofon elszenvedőjének? A pénzbehajtók támadása vendégeket, azaz pénzt hozott Schobert Norbertnek. A tetthely, a fitneszedző étterme, valóságos látványosság lett.
febr. 7
6:54
Szervkereskedőket kerestek a klinikán (BorsOnline)
Házkutatást tartottak a Ciris meddőségi klinikán, tiltott petesejt-kereskedelem miatt indult ellenük eljárás. A klinika szerint a lefoglalt orvosi iratokban nem találnak majd terhelő bizonyítékot.
febr. 7
6:56
Dopeman: nem tudnak velem mit kezdeni (BorsOnline)
Ötszázezer eladott lemez fűződik a nevéhez, a zenészszakma mégis idegenkedik tőle. Szövegeiben kíméletlenül odamondós, közeli ismerősei szerint azonban vajból van a szíve. Jogásznak készült, aztán a TF-et kezdte el, de egy igazságtalan vizsga miatt hátat fordított a tanulmányainak. Semmi kétség: Dopeman az ellentétek embere. Őszinte beszélgetés négy tételben a magyar könnyűzene fenegyerekével.
febr. 7
7:12
Gombos Edina: "Tele lett a sajtó a szakításunkkal" (Blikk)
Régi-új arc tűnik fel az egyik női tévécsatornán: az egykor televíziós, azután rá diós műsorvezető most teljesen új oldaláról mutatkozik be.
febr. 7
7:12
Borsdaráló (BorsOnline)
A hét mondása: “A tévék általában olyan színészeket hívnak, akik nagyon ráérnek…” (Stohl András)
febr. 7
7:14
Pocsék szerepet kaphatnak a sztárok is (BorsOnline)
Ami a Nobel-díjnak az IgNobel, az az Oscarnak az Arany Málna. Vagyis: gonoszkodó kistestvére. A John Wilson alapította „elismerés” évről évre az előző esztendő legrosszabb filmes produkcióinak, valamint alkotóinak jár.
febr. 7
7:30
Újabb 3D-filmcsodák a mozikban! (BorsOnline)
A modern technikát is hajlandók segítségül hívni az operakedvelők, hogy műfajukat megkedveltessék a szélesebb rétegekkel. Nyárig havonta más-más operafilm kel életre az ország nagyvárosainak 3D-s mozijaiban.
febr. 7
8:06
Bajort végleg kigolyózták? (Blikk)
Faragó András „Topy" kapta Bajor Imre álomszerepét A doktor úrban, a Heti hetesben is beül a székébe. Bajort már az ág is húzza
febr. 7
8:09
Stallone nem kell! (NLC)
Sylvester Stallone fölött is eljárt az idő.
febr. 7
8:24
Saját nővérével hált az uralkodó (BorsOnline)
Tutanhamon fáraó a feledés 3247 évnyi homályából robbant bele a köztudatba. Jaromir Malek egyiptológus olyan részleteket árult el a Borsnak, amelyekkel eddig nem foglalkozott a történetírás.
febr. 7
8:45
Nem volt ötös a lottón (hirado.hu)
A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint az 5. héten megtartott ötös lottó és joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:
febr. 7
9:03
Rossz héten van túl a budapesti tőzsde (hirado.hu)
Elromlott a hangulat a nemzetközi tőzsdéken, ez természetesen a hazai piacon is nyomot hagyott. A szakértők úgy vélik: itt a régen várt negatív korrekció, amit a vártnál gyengébb nemzetközi makroadatok is táplálnak.
febr. 7
9:05
Újra vonzónak látja a régiós gyógyszeripari részvényeket az Erste (hirado.hu)
A Richter és az Egis lesz a szektor két legjobban teljesítő papírja (a top pick).
febr. 7
9:18
Sárközy cenzúrázta apja könyvét (BorsOnline)
Életrajzi könyv kiadására készül, és képeivel hódítja meg a világot Sárközy Pál, a francia elnök édesapja. Fia, Nicolas örül, hogy apja újra piktornak állt, a készülő kötetet azonban alapos vizsgálatnak vetette alá, és kihúzta belőle a botrányos részeket.
febr. 7
9:18
Taylor Swift eltörte az egyik Grammy-díját (Blikk)
LOS ANGELES — Alig hitte el Taylor Swift, hogy legfiatalabb nyertesként négy díjat is besöpört az idei Grammyn.
febr. 7
9:21
Havazás: narancssárga riasztást adott ki a Meteorológiai Szolgálat (hirado.hu)
febr. 7
9:21
A színésznő az Avatarról álmodik (NLC)
Sigourney Weaver nem tudja kiverni a fejéből az Avatart.
febr. 7
9:23
Hétfőtől kézbesítik a választási ajánlószelvényeket (hirado.hu)
Hétfőn, február 8-án kezdik kézbesíteni az érintett több mint 8 millió választópolgárnak az áprilisi országgyűlési választásról szóló értesítőt és ajánlószelvényt.
febr. 7
9:39
Folyamatos a budapesti közlekedés, nem volt járattörlés Ferihegyen (hirado.hu)
A szombat délután óta tartó havazás ellenére a fővárosban a közösségi közlekedés folyamatos, a Főváros Közterület-fenntartó (FKF) a budapesti főutakat 97 munkagéppel, a közjárdákat 944 hómunkással takarítja - közölte a társaság vasárnap reggel. Ferihegyen kisebb késések vannak
febr. 7
9:57
Megkezdődött az ukrán elnökválasztás második fordulója (hirado.hu)
A január 17-i első fordulóban Viktor Janukovics ellenzéki pártvezető és Julija Timosenko kormányfő kapta a legtöbb szavazatot - 35,32, illetve 25,05 százalékot – így ők indulnak a legfőbb közjogi méltóságért.
febr. 7
10:12
Taylor Swift eltörte az egyik Grammy-díját (Blikk)
LOS ANGELES — Alig hitte el Taylor Swift, hogy legfiatalabb nyertesként négy díjat is besöpört az idei Grammyn.
febr. 7
10:15
Márciustól kötelező lesz a regisztrációs jegy az ingyen utazóknak (hirado.hu)
Mindenütt a sofőröknél, valamint több cégnél a pénztárban is kérhető lesz a regisztrációs jegy. A Volánbusz Zrt.-nél például az egy utazásra szóló regisztrációs jegyet a járművezetőnél vagy a pénztárakban lehet majd megváltani, jegykiadó automatában nem.
febr. 7
10:17
Borsodban hófúvások okoznak gondot, Baranyában minden út járható (hirado.hu)
Elzárt település egyik régióban sincs
febr. 7
10:30
Sosem látott fotók a szexszimbólumról (BorsOnline)
Negyvenöt éven át egy fotós szekrényében hevertek Marilyn Monroe soha nem látott fényképeinek negatívjai. A szexszimbólumról nyolc hónappal a halála előtt készült képek most árverése kerülnek.
febr. 7
10:33
G7: a világgazdaság kilábalóban van a válságból, Haiti adósságát elengedték (hirado.hu)
Sok pozitív jel mutatkozik, a neheze már hátra van, de a világgazdaság válság utáni helyreállítása még nem áll szilárd lábakon.
febr. 7
10:48
Felnőtt a kismacska (Blikk)
VESZPRÉM — Igazi vadmacska lett Szásából, a veszprémi állatkert négy hónapos tigriséből.
febr. 7
10:51
Folyamatos a forgalom a sztrádákon, a vonatok késnek (hirado.hu)
Az Állami Autópálya Kezelő Zrt-hez tartozó magyarországi autópályákon - M0, M1, M3, M7 - a havazás ellenére folyamatos volt a közlekedés vasárnap délelőtt, de az útpálya, főleg a balatoni térségben havas, hókásás volt - mondták el az ÁAK-nál. A vasúton nagyobb fennakadás még nem volt.
febr. 7
11:06
Tahi Tóth és Székhelyi József itallal edzett (Blikk)
BUDAPEST — Sztárok és politikusok mérték össze tudásukat tegnap a fővárosi Tabáni Tenisz Centerben. A hagyományoknak megfelelően a XII. Valentin-napi Páros Teniszversenyen számos ismert ember ragadott ütőt, köztük Tahi Tóth László és Székhelyi József színész.
febr. 7
11:09
Újabb német tartományokban bukkantak fel adócsalókat leleplező DVD-k (hirado.hu)
Folyamatosan izzik a vita arról, vajon az állam ösztönözheti-e a lopott adatokkal való kereskedelmet, miközben több százmillió euró is befolyhat az államkasszába
febr. 7
11:11
Irán elnöke tovább feszíti a húrt (hirado.hu)
Ahmadinezsád éppen a hét elején közölte, hogy hazája elvileg hajlandó a külföldön történő dúsításra.
febr. 7
11:24
Most érdemes új lakást venni a fővárosban (BorsOnline)
Mivel ez év első felében tetőzni fog az eladatlan új lakások száma Budapesten, a vásárlók lesznek jobb alkupozícióban. Aki tehát most tervezett ingatlant vásárolni a fővárosban, annak tanácsos mielőbb belevágni az adásvételbe.
febr. 7
11:24
Adrienn az első nő a dumagépek között (Blikk)
BUDAPEST — Jó szívvel fogadták a stand upos fiúk Szente-Veres Adriennt (32), aki az első lány a csapatban.
febr. 7
11:24
A Potter-filmek jól fizetnek (Habostorta)
Emma Watson a legjobban kereső színésznő
febr. 7
11:27
A jövő héten kiderülhet, kik lehetnek az OVB tagjai (hirado.hu)
Várhatóan a jövő héten megnevezi az új Országos Választási Bizottság (OVB) tagjainak javasolt személyeket Varga Zoltán, a választás lebonyolításáért felelős önkormányzati miniszter.
febr. 7
11:45
Fidesz: Mesterházy megsértette az orvosokat (hirado.hu)
Azokat az orvosokat sértették meg, akik csökkenő források mellett is biztosítják a betegellátást, akik a megnövekedő terhelés mellett végzik a munkájukat - mondta a Fidesz szakpolitikusa.

Keresés