2011. január 8. szombat

jan. 8
0:36
Francia Kupa: a harmadosztályú Paris FC ismét kiejtette a Toulouse-t (She)
A harmadosztályú Paris FC idegenben 2–1-re legyőzte, ezzel kiejtette a labdarúgó Francia Kupából az élvonalbeli Toulouse-t, és bejutott a legjobb 32 közé.
jan. 8
4:30
Tenisz: Arn Gréta megszerezte pályafutása második WTA-tornagyőzelmét! (She)
Szenzáció! Arn Gréta egyhuzamban negyedik meccsén is kiemeltet legyőzve megnyerte az aucklandi WTA-tornát. A pályafutása második WTA-trófeáját begyűjtő magyar teniszező a döntőben 6:3, 6:3-ra nyert a címvédő, belga Yanina Wickmayer (23. a világranglistán) ellen. Arn a jövő heti világranglistán a jelenlegi 88.-ról várhatóan az 58.-ig vitorlázik majd előre.
jan. 8
6:42
Százmillió forintos kérdés (Behaviour)
Egy rutinműtét utáni súlyos fertőzés kettétörte labdarúgó karrierjét a Debrecen tehetséges ifistájának, aki emiatt bírósághoz fordult, és első fokon százmillió forintot ítélt meg neki a bíróság. Kolláth György alkotmányjogász és sportjog oktató szerint sem az ítélet, sem annak összege nem egyedi, vagyis nem tekinthető precedens-értékűnek, ám mégis áttörést hozhat a hazai ítélkezési gyakorlatban, s…
jan. 8
6:44
"Abba bele sem merek gondolni" (Behaviour)
Csak az utóbbi néhány hétben három különböző sportág négy klubjáról derült ki, hogy cudar anyagi helyzete miatt válaszokat kénytelen adni a gazdasági kihívásokra. Ez magyarul sokkal plasztikusabban hangzik: játékos eladás, fizetéscsökkentés, illetve az állami mentőöv utáni vágyakozás.
jan. 8
6:46
Arn Gréta: Sydney helyett aucklandi döntő (Behaviour)
Noha a nagy kaland előtt nem győzte hangsúlyozni Arn Gréta, hogy egészen jól sikerült a felkészülése, a világranglistán jelenleg 88. helyen álló 31 éves magyar teniszező sem hitte azt, hogy a 220 dollár összdíjazású aucklandi tornán képes lesz a fináléig menetelni.
jan. 8
6:48
Klicskó-fivérek: ha nem tetszik, bokszolj mással! (Behaviour)
Amikor tavaly David Haye sokak meglepetésére mindkét Klicsko ellen visszalépett a várva várt meccstől, sokan gyávasággal vádolták meg az azóta a WBA nehézsúlyú trónjára felülő brit bunyóst.
jan. 8
7:00
Dakar: eltévedés, defekt, baleset, itt a sivatagi show! (Behaviour)
A Dakar-rali mezőnye elérte a sivatagot, ami lenyűgöző szépsége mellett rengeteg gondot okozott a versenyzőknek.
jan. 8
7:12
Tenisz: Hihetetlen, hogy nyertem, nem tudom felfogni - Arn Gréta (She)
Ahogy arról beszámoltunk, Arn Gréta két játszmában legyőzte a belga Yanina Wickmayert az aucklandi tenisztorna döntőjében, s ezzel pályafutása második WTA-trófeáját nyerte meg. A boldog győztes elsők között a Nemzeti Sporttal osztotta meg az érzéseit.
jan. 8
7:30
Magyar győzelem az aucklandi tenisztornán (Infostart)
Megnyerte a 220 ezer dollár összdíjazású aucklandi keménypályás tenisztornát Arn Gréta.
jan. 8
7:30
Videoton: U20-as vb-bronzérmes hátvéddel erősítene Mezey György (She)
A Nemzeti Sport információi szerint a Videoton szeretné szerződtetni a Paksi FC U20-as vb-bronzérmes futballistáját, Szabó Jánost. A játékos elismerte a listavezető érdeklődését.
jan. 8
8:06
NBA: hosszabbításban nyert a Miami, a Lakers is nehezen győzött (She)
Az élcsapatok közül a Miami, a Los Angeles Lakers és a San Antonio is szoros csatában tudott győzni az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) 73. játéknapján. A Heat hosszabbítás után nyert Milwaukee-ban, a Lakers hazai pályán négy ponttal bizonyult jobbnak a New Orleansnál, míg a továbbra is ligaelső Spurs a Pacers otthonában kerekedett felül 90–87-re.
jan. 8
8:08
Jégkorong: egy napot késtek a hazaúton a balhés orosz fiatalok (She)
Egynapos késéssel utaztak haza a friss világbajnok orosz U20-as jégkorong-válogatott tagjai, akiket csütörtökön féktelen viselkedésük miatt még a felszállás előtt leszállítottak a Buffalo–Atlanta járatról.
jan. 8
8:36
Arn Gréta tornagyőzelme (Metropol)
Arn Gréta egy óra 22 perc alatt két játszmában diadalmaskodott a címvédő belga Yanina Wickmayer felett magyar idő szerint szombat hajnalban a 220 ezer dollár összdíjazású aucklandi keménypályás tenisztorna döntőjében.
jan. 8
9:24
Elzárták a csapokat (Behaviour)
Áldatlan állapotok vannak a Győri Dózsa sporttelepén, a tartozás miatt a vízszolgáltató ugyanis elzárta a csapokat.
jan. 8
9:36
Futsal: váratlanul lemondott az ETO alapító elnöke, Horváth Cs. Attila (She)
Váratlanul lemondott Horváth Cs. Attila, a győri ETO Futsal Club alapító elnöke, aki korábban az MLSZ elnökségi tagjaként felügyelte a szakágat.
jan. 8
9:38
Tenisz: Söderling és Roddick küzdhet meg a brisbane-i trófeáért (She)
Az első két kiemelt jutott be a döntőbe a brisbane-i férfi tenisztornán. A svéd Robin Söderling két játszmában győzte le az előző két évben ugyanitt finalista cseh Radek Stepáneket, míg az amerikai Andy Roddicknak három szettre volt szüksége a dél-afrikai Kevin Anderson ellen.
jan. 8
9:40
Kecskemét: az Urbányi-ügy hétfőn folytatódik az MLSZ-ben (She)
Urbányi István továbbra is pénzügyi vitában áll volt munkaadójával, a Kecskeméti TE-vel. Az edző és a labdarúgóklub közötti ügy a jövő héten folytatódik a Magyar Labdarúgó-szövetség fellebbviteli bizottsága előtt.
jan. 8
9:54
NB II Nyugati csoport: élvonalbeli játékossal erősített a Veszprém (She)
A labdarúgó NB II Nyugati csoportjában szereplő Veszprém FC szerződtette Hegedűs Gyulát.
jan. 8
10:12
Labdarúgás: angol kupaforduló magyarokkal, spanyol bajnokik - a program (She)
Kupanapot tartanak Angliában, ahol – ha az időjárás engedi – az FA-kupában a második fordulóból egy, a harmadikból 26 mérkőzést rendeznek meg. Magyar szempontból a Bolton–York City találkozó lehet érdekes, Bogdán Ádám ugyanis várhatóan kezdőként szerepel a hazaiaknál. A Fulhamben Gera Zoltán, a Lincolnba utazó Hereford színeiben Kovács János kaphat lehetőséget, és Kádár Tamás is szóhoz juthat a…
jan. 8
10:14
Videó: bombagólt lőtt a Schalkénak, majd sírva fakadt a török védő (She)
Felkészülési mérkőzésen feszült egymásnak a Trabzonspor és a német Schalke 04 (3–0). A törökök már a 9. percben vezetést szereztek, és a bombagóllal jelentkező védő, Tayfun Cora a hálóban kikötő labda láttán sírva fakadt örömében.
jan. 8
10:30
Videó: Arn Gréta önfeledt pillanatai aucklandi tornagyőzelme után (She)
Szenzáció! Arn Gréta – egyhuzamban a negyedik meccsén is kiemeltet legyőzve – megnyerte az aucklandi WTA-tornát. A pályafutása második WTA-trófeáját begyűjtő (2007-ben Estorilban diadalmaskodott) magyar teniszező a döntőben 6:3, 6:3-ra múlta felül a címvédő belga Yanina Wickmayert (23. a világranglistán). Íme, a győzelem utáni pillanatok és a trófeával pózoló magyar versenyző!
jan. 8
11:06
Öngyilkos lett a futballsztár (Infostart)
Öngyilkos lett egyesült államokbeli otthonában Uche Okafor, aki 2000-es visszavonulása előtt 34-szer lépett pályára a nigériai válogatottban.
jan. 8
11:36
Volt nigériai futballsztár halála (Metropol)
Öngyilkos lett egyesült államokbeli otthonában Uche Okafor, aki 2000-es visszavonulása előtt 34-szer lépett pályára a nigériai válogatottban.
jan. 8
11:42
Videoton: a második csapat is elutazik külföldi edzőtáborba (She)
Elkezdte a felkészülést a Videoton második számú csapata. Az NB II-ben szereplő Videoton-PFLA külföldi edzőtáborban is készül majd a tavaszi rajtra.
jan. 8
11:44
Női kosárlabda: Taurasi szerződését felbontották, távozik Rátgéberéktől (She)
Elváltak egymástól Diana Taurasi és a Fenerbahce útjai. Az amerikai kosaras szervezetében november 13-án egy bajnoki mérkőzés után találtak modafinilt, ami doppinglistás serkentőszer.
jan. 8
12:00
Tenisz: a világelső Wozniacki nagyon simán kikapott Zvonarjovától (She)
Vera Zvonarjova 6:1, 6:0-ra legyőzte a világelső dán Caroline Wozniackit a hongkongi bemutató tenisztornán.
jan. 8
12:02
FA-kupa: Ramsey újra az Arsenal első csapatában szerepelhet (She)
Arsene Wenger menedzser várhatóan pályára küldi a Leeds United ellen az FA-kupa 3. fordulójában szombaton pályára lépő tartalékos együttesében Aaron Ramseyt, aki tavaly februári lábtörése óta nem játszott az Arsenal első csapatában.
jan. 8
12:36
Labdarúgás: angol kupaforduló magyarokkal, spanyol bajnokik - a mai program (She)
Kupanapot tartanak Angliában, ahol – ha az időjárás engedi – az FA-kupában a második fordulóból egy, a harmadikból 26 mérkőzést rendeznek meg. Magyar szempontból a Bolton–York City találkozó lehet érdekes, Bogdán Ádám ugyanis várhatóan kezdőként szerepel a hazaiaknál. A Fulhamben Gera Zoltán, a Lincolnba utazó Hereford színeiben Kovács János kaphat lehetőséget, és Kádár Tamás is szóhoz juthat a…
jan. 8
12:38
Liverpool: Roy Hodgsonnal közös megegyezéssel szerződést bontottak (She)
A Liverpool labdarúgócsapata hivatalos honlapján bejelentette, közös megegyezéssel szerződést bontottak Roy Hodgson menedzserrel.
jan. 8
12:54
Edzőváltás Liverpoolban (Infostart)
Távozik a Liverpool labdarúgó-csapatától Roy Hodgson menedzser.
jan. 8
12:54
Liverpool: Hodgsonnal szerződést bontottak, Kenny Dalglish váltja (She)
A Liverpool labdarúgócsapata a hivatalos honlapján bejelentette, hogy közös megegyezéssel szerződést bontottak Roy Hodgson menedzserrel. A szezon hátralévő részében a klub korábbi játékosa és szakvezetője, Kenny Dalglish irányítja a csapatot.
jan. 8
12:56
Amputálták az olimpiai bajnok lábát (Infostart)
Térdtől amputálták a jobb lábát a német Ilke Wyluddának, aki megnyerte a női diszkoszvetést az 1996-os atlantai olimpián.
jan. 8
13:18
Terembajnokság: átvágva a palánkon? (Behaviour)
Több éves szünet után az idén ismét teremlabdarúgó-bajnokságot bonyolítanak a profi együttesek számára (egyetlen harmadosztályú alakulatként a Szeged az egyik házigazda jogán szerepel). A sorozat vasárnap, Nyíregyházán kezdődik, a további két selejtezőt Szegeden és Szombathelyen tartják, a döntő Debrecenben lesz.
jan. 8
13:24
Amputálták az olimpiai bajnok lábát (Metropol)
Térdtől amputálták a jobb lábát a német Ilke Wyluddának, aki megnyerte a női diszkoszvetést az 1996-os atlantai olimpián.
jan. 8
13:48
KTE: Simon Attila visszatért a ZTE-től, Kecskeméten kezdte el a felkészülést (She)
Kecskeméten kezdte el a felkészülést Simon Attila, a KTE által az őszi idényre a Zalaegerszegnek kölcsönadott csatár.
jan. 8
13:50
Videó: pikáns meccs vár az érdi Tóth Tímeára a Ferencváros ellen (She)
Decemberben távozott Vácról a válogatott átlövő, Tóth Tímea, majd megegyezett a szintén első osztályú Érddel, és csapatával már gőzerővel készül egykori együttese, a Ferencváros elleni találkozóra. Az NSO Tv-nek többek között a váci búcsúról, az érdi tervekről és a zöld-fehérek elleni, ma este hat órakor kezdődő kézilabdameccsről is elmondta a véleményét.
jan. 8
13:52
Tour de Ski: Northug először nyert versenyt és már második (She)
Az olaszországi Val di Fiemmében a hetedik szakasszal folytatódott a Tour de Ski, amelyen 20 km-es tömegrajtos klasszikus stílusú versenyt teljesítettek a férfiak. A győzelmet a norvég Petter Northug szerezte meg az összetettben is vezető svájci Dario Cologna és a kanadai Devon Kershaw előtt.
jan. 8
14:06
Doppingolt a világ legjobb kosárlabdázója (Infostart)
A Rátgéber László által irányított török Fenerbahce szerződést bontott doppingvétségen ért amerikai kosarassztárjával, Diana Taurasival.
jan. 8
14:06
KTE: Simon Attila visszatért a ZTE-től, Kecskeméten kezdte el a felkészülést (She)
Kecskeméten kezdte el a felkészülést Simon Attila, a KTE által az őszi idényre a Zalaegerszegnek kölcsönadott csatár.
jan. 8
14:08
Tenisz: a cseh Kvitová sikerével zárult a brisbane-i női torna (She)
Auckland után Brisbane-ben is nem kiemelt induló sikerével zárult a női teniszverseny. Az ausztrál városban a cseh Petra Kvitová a hozzá hasonlóan nem rangsorolt német Andrea Petkovicot győzte le két sima szettben, és ezzel pályafutása során másodszor diadalmaskodott WTA-tornán.
jan. 8
14:10
Alpesi sí: Vonn győzött Altenmarktban és 50 pontot hozott Rieschen (She)
Az ausztriai Altenmarktban lesiklófutammal folytatódott a nők alpesisí-világkupasorozata. A győzelmet az amerikai Lindsey Vonn szerezte meg a svéd Anja Pärson és az osztrák Anna Fenninger előtt.
jan. 8
14:12
Tenisz: az Egyesült Államok hatodszor nyerte meg a Hopman-kupát (She)
Az Egyesült Államok hatodszor nyerte meg az ausztráliai Perthben rendezett tenisz Hopman-kupát, a nem hivatalos vegyescsapat-világbajnokságot, miután a szombati döntőben 2–1-re legyőzte Belgiumot.
jan. 8
14:24
Atlétika: amputálták az atlantai olimpiai bajnok diszkoszvető lábát (She)
Térdtől amputálták a jobb lábát a német Ilke Wyluddának, aki megnyerte a női diszkoszvetést az 1996-os atlantai olimpián.
jan. 8
14:42
Alpesi sí: Svindal és Richard holtversenyes sikere Adelbodenben (She)
A svájci Adelbodenben óriásműlesikló-futammal folytatódott a férfiak alpesisí-világkupasorozata. A győzelmet holtversenyben a norvég Aksel Lund Svindal és a francia Cyprien Richard szerezte meg, míg a harmadik az ugyancsak francia Thomas Fanara lett. Svindal a győzelmével átvette a vezetést az összetett vk-ban.
jan. 8
14:44
Videó: őrületes csellel verte át a védőt a spanyol, de vajon tudatosan? (She)
Joan Verdú, az Espanyol középpályása fantasztikus csellel verte át ellenfelét az Atlético Madrid elleni Spanyol Kupa-találkozón (1–1). A szenzációs mozdulat láttán felvetődik a kérdés, vajon tudatos volt-e a csel.
jan. 8
15:00
Tenisz: a belga Malisse döntőbe jutott a chennai tornán (She)
Elsőként a belga Xavier Malisse jutott be az indiai Chennaiban zajló férfi tenisztorna döntőjébe, miután szetthátrányból fordítva három játszmában legyőzte a szerb Janko Tipszarevicset.
jan. 8
15:54
FA-kupa: az Arsenal a 90. percben harcolta ki az újrajátszás lehetőségét (She)
Majdnem búcsúzott az angol FA-kupa további küzdelmeitől az Arsenal, miután a 3. forduló szombati mérkőzésén hazai pályán 1–1-es döntetlent játszott a másodosztályú Leedsszel. A vezető találatot Robert Snodgrass szerezte meg a vendégeknek tizenegyesből, ám a 90. percben Cesc Fabregas szintén büntetőből egalizált.
jan. 8
16:12
Videó: nőnek öltözve játszott a francia teniszező a Hopman-kupán (She)
A francia teniszező, Nicolas Mahut nemcsak a pályán szórja a poénokat. A Hopman-kupa bemutatómeccsén nőnek öltözve jelent meg ütővel a kezében, hogy Kristina Mladenovic oldalán játsszon egy vegyespáros-találkozón. Mondani sem kell, a nevetéstől nem tudták elkezdeni a mérkőzést.
jan. 8
16:14
Videó: Fabregas bombája nem hagyta kiesni az Arsenalt a kupából (She)
Két büntető után nem dőlt el a továbbjutás az FA-kupában (1–1), így az újrajátszást az utolsó pillanatban kiharcoló Arsenal a Leeds United otthonában is pályára léphet majd. Nézze meg a mérkőzés két, egyaránt büntetőből született gólját!
jan. 8
16:16
Tenisz: Wawrinka lesz Malisse ellenfele a chennai tornán (She)
Stanislas Wawrinka két szettben, 6:4, 6:1-re legyőzte az első helyen kiemelt cseh Tomás Berdychet, így a harmadik helyen rangsorolt svájci lesz a belga Xavier Malisse ellenfele a chennai torna döntőjében.

Keresés