2011. január 6. csütörtök

jan. 6
0:00
Király-kupa: Abidal gólja továbbjutást ért a Barcának Bilbaóban (She)
A Barcelona 1–1-es döntetlent játszott az Athletic Bilbao otthonában a labdarúgó spanyol Király-kupa nyolcaddöntőjének visszavágóján, így idegenben lőtt góllal kiharcolta a továbbjutást. A gól nélküli első mérkőzést követően sokáig most is érintetlen maradt a csapatok hálója, mígnem a 75. percben Éric Abidal megszerezte vezetést a katalánoknak. Fernando Llorente ugyan egyenlíteni tudott, ám a…
jan. 6
0:04
Jégkorong: amerikai bronzérem az U20-as világbajnokságon (She)
Az Egyesült Államokban zajló U20-as jégkorong-világbajnokságon a házigazda amerikai együttes szerezte meg a bronzérmet, miután a helyosztón két góllal nyert Svédország ellen.
jan. 6
0:36
Felkészülés: a Lyon és a PSG sem bírt marokkói ellenfelével (She)
Felkészülési mérkőzésen két francia élcsapat, a Lyon és a PSG is döntetlent játszott marokkói ellenfelével.
jan. 6
0:54
Videó: így remizett egymással az Athletic Bilbao és a Barcelona (She)
Ahogy arról már beszámoltunk, a Barcelona 1–1-es döntetlent játszott az Athletic Bilbao otthonában a labdarúgó spanyol Király-kupa nyolcaddöntőjének visszavágóján, így idegenben lőtt góllal kiharcolta a továbbjutást. Nézze meg a két gólt!
jan. 6
0:58
Átigazolások: Rudolf Bolognában, Balotelli a Milanban? - napi összefogaló (She)
A nemzetközi és a hazai labdarúgásban szerdán is napvilágot látott több pletyka, illetve kész tény is. Alábbi táblázatunkban összefoglalva megtalálhatja a fontosabb január 5-i átigazolási híreket.
jan. 6
3:00
Tenisz: Arn Gréta két játszmában legyőzte Marija Sarapovát (She)
Arn Gréta óriási meglepetésre másfél óra alatt 6:2, 7:5-re legyőzte a korábbi világelső Marija Sarapovát és bejutott az aucklandi WTA-torna elődöntőjébe, ahol a Julia Görges–Katerina Bondarenko meccs győztese lesz az ellenfele.
jan. 6
6:36
Ismét botlott a Chelsea (Infostart)
Az Arsenal hazai környezetben gólnélküli döntetlent játszott a Manchester City együttesével az angol labdarúgó-bajnokság 22. fordulójának szerdai játéknapján.
jan. 6
6:39
Videoton: Spanyolországba vagy Portugáliába utazhat a csapat (She)
Még a héten eldőlhet, hogy hová megy a télen edzőtáborozni a Videoton labdarúgócsapata – adta hírül a fehérvári klub honlapja.
jan. 6
6:42
Ági van? Ági lesz! (Behaviour)
Új edzővel és újrafogalmazott célokért küzd a legmagasabban jegyzett magyar női teniszező, Szávay Ágnes. A világranglista 37. helyezettjét immáron Köves Gábor, korábbi Davis Kupa-játékos és tenisz szakkommentátor gardírozza, s az együttműködés végcélja a top tízbe kerülés volna.
jan. 6
6:44
Nem tudott csalni, mert nem játszott (Behaviour)
Részletesen mesélt a fogadási csalásokról és saját érintettségéről a Stern című hetilapnak René Schnitzler, aki 2008-ban a német másodosztályban szereplő St. Pauli labdarúgója volt.
jan. 6
7:00
Előállítások után, lesz rend, fegyelem (Behaviour)
Hét helyszínen állítottak elő tegnap szurkolókat, akiknek a rendőrség gyanúja szerint közük volt a szeptember 11-i Újpest-Ferencváros bajnoki mérkőzést kísérő rendbontásoknak.
jan. 6
7:02
Szigorúan ellenőrzött klubok (Behaviour)
A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) licencadminisztrációval foglalkozó munkatársai egész évben figyelik és ellenőrzik a klubok működését. Gertner Zoltán, ennek a területnek korábbi vezetője lapunknak azt mondta, az európai szövetség (UEFA) is rendszeresen ellenőrzi a munkájukat.
jan. 6
7:12
NHL: a Pittsburgh a jégbe döngölte a Tampát, kikapott a bajnok (She)
Az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) alapszakaszának 85. játéknapján a Pittsburgh Penguins a Tampa Bay Lightning 8–1-es jégbe döngölésével próbálta feledtetni a Winter Classicon elszenvedett vereséget. A bajnok Chicago kikapott a Dallastól.
jan. 6
7:30
Ipswich: Keane kirakta a keretből Priskint, aki valószínűleg távozik (She)
A jelek szerint klubváltás előtt áll Priskin Tamás, az angol másodosztályú labdarúgó-bajnokságban (Championship) szereplő Ipswich Town csatára.
jan. 6
7:32
NBA: a Boston nyerte meg a San Antonio elleni csúcsrangadót (She)
Az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) alapszakaszának 71. játéknapján találkozott egymással a liga két legjobb mérleggel álló csapata: a Keleti főcsoportban élen álló Boston Celtics és a nyugati első San Antonio Spurs. A csúcsrangadó a hazai pályán játszó Boston 105–103-as sikerével ért véget, a „kelták" vezére a tripla duplát jegyző Rajon Rondo volt.
jan. 6
7:42
Arn nagy bravúrja: legyőzte Sarapovát (Metropol)
Arn Gréta két játszmában legyőzte az első helyen kiemelt, korábbi világelső orosz Marija Sarapovát a 220 ezer dollár összdíjazású aucklandi keménypályás tenisztorna csütörtöki negyeddöntőjében.
jan. 6
8:42
Tenisz: Agassi szerint Nadal és Federer minden idők legjobbjai (She)
A tenisz élő legendája, Andre Agassi úgy véli: a világelső spanyol Rafael Nadal és a 16-szoros Grand Slam-győztes svájci Roger Federer rivalizálása kiemelkedik a sportág eddigi nagy párharcai közül.
jan. 6
9:18
IFFHS: Vicente del Bosque lett 2010 legjobb szövetségi kapitánya (She)
A spanyol válogatottat világbajnoki címig vezető Vicente del Bosque lett 2010 legjobb szövetségi kapitánya a labdarúgás statisztikáival és történelmével foglalkozó szervezet, az IFFHS szerint. A szervezet rangsorának második helyén a németek szövetségi kapitánya, Joachim Löw, a harmadikon pedig a hollandokat irányító Bert van Marwijk zárt.
jan. 6
9:36
Nyíregyháza: a klubnál megdöbbentek Erdélyi új szerepköre kapcsán (She)
A DVSC-TEVA magyar bajnok futballcsapatánál a minap kész tényként jelentették be, hogy Erdélyi Miklós lesz a kapusedző. A debreceni nevelésű sportember játékosként még szerződésben áll a másodosztály Keleti csoportját vezető Nyíregyháza Spartacusszal, amelynek háza táján megdöbbentek a bejelentés kapcsán, hiszen őket semmilyen formában nem keresték meg az érintettek.
jan. 6
9:38
Tenisz: a negyedik kiemelt Görges lesz Arn ellenfele az elődöntőben (She)
A negyedik helyen kiemelt német Julia Görges lesz Arn Gréta ellenfele a 220 000 dollár összdíjazású aucklandi WTA-torna elődöntőjében. A német teniszező három szettben győzte le az ukrán Katerina Bondarenkót.
jan. 6
9:40
Olimpia: a magyar legendák Rómában idézték fel 1960-as sikereiket (She)
London, Helsinki, valamint Melbourne után az 1960-as olimpia ötvenedik évfordulóját is az eredeti helyszíneken ünnepelték olimpikonjaink. A Mező Ferenc Közalapítvány kuratóriumának szervezésében népes csapat utazott Rómába emlékezni – a sportlegendák a Duna Televízió „Visszatérés az Örök Városba"című dokumentumfilmjében beszélnek az ötkarikás játékokról.
jan. 6
9:42
Tenisz: Söderling is bejutott a brisbane-i torna negyeddöntőjébe (She)
Az első helyen kiemelt svéd Robin Söderling két szettben győzött riválisa, a német Michael Berrer ellen, ezzel bejutott a Brisbane-ben zajló ATP-torna negyeddöntőjébe.
jan. 6
9:54
Ipswich Town: Roy Keane menesztését követelik a helyiek (She)
Egyre bizonytalanabb Roy Keane helyzete az Ipswich Town labdarúgócsapatának kispadján: a nagy múltú, jelenleg a Championshipben játszó csapat csak a 19. az angol második vonalban, 3 pontra van a kieső helyektől, és mind a szurkolók, mind a helyi média kezd Keane ellen fordulni.
jan. 6
9:56
FTC: Haberrel hosszabbítanának, új máltai csatár érkezhet (She)
Egy évvel meghosszabbítaná Justin Haber nyáron lejáró szerződését a Ferencváros, s úgy tudni, az egyeztetések már megkezdődtek a légióssal.
jan. 6
9:58
Kazincbarcika: csökkent az önkormányzati támogatás, edzőt váltottak (She)
Az önkormányzati támogatás csökkenése miatt jelentős változások történtek az NB II Keleti csoportjának 6. helyén álló Kazincbarcikai SC-nél.
jan. 6
10:12
Vízilabda: eindhoveni felkészülési tornán szerepelnek a szolnokiak (She)
A hollandiai Eindhovenbe utazott a Szolnok, amely nyolccsapatos felkészülési tornán vesz részt.
jan. 6
10:14
Jégkorong, U20-as vb: aranyat ért a csodás orosz fordítás - videó (She)
Oroszország története során független államként negyedszer diadalmaskodott a junior jégkorong-világbajnokságon: az orosz nemzeti csapat elképesztő hajrával, 0–3-ról fordított az utolsó harmadban Kanada ellen az egyesült államokbeli vb döntőjében.
jan. 6
10:30
Anglia: „Remélem, mind meghaltok!" - üzent a csatár a drukkereknek (She)
Hatalmas botrányt váltott ki Marvin Morgannek, az angol League Two-ban (negyedosztály) szereplő Aldershot Town csatárának Twitter-bejegyzése: a labdarúgó azt követően, hogy a szurkolók kifütyülték, nemes egyszerűséggel annyit írt, hogy „Remélem, mind meghaltok!"
jan. 6
10:32
BKV Előre: családi okok miatt távozik a korábbi Fradi-támadó (She)
Távozik a BKV Előrétől a Ferencváros korábbi játékosa, Gajda István, aki családi okok miatt kérte szerződése felbontását.
jan. 6
11:06
Labdarúgás: a válogatott a Barca-Realt is verte népszerűségben (She)
Hivatalosan is közzétette a Sport Tv 2010-es műsorainak top 10-es nézettségi listáját: az előző évben az Anglia–Magyarország válogatott felkészülési mérkőzést tekintették meg a legtöbben a sportcsatornán. Az angol–magyart a Barcelona–Real Madrid rangadó és a svéd–magyar Eb-selejtező követi.
jan. 6
11:08
Liverpool: a tulajdonosok Hodgson menesztéséről egyeztetnek - sajtóhír (She)
A BBC Sports értesülései szerint a Liverpool tulajdonosai arról egyeztetnek, hogy menesszék-e Roy Hodgsont, a botladozó együttes menedzserét, de egyelőre nem döntöttek a szakember jövőjéről.
jan. 6
11:10
Vasas: a DVSC-től és a Fraditól is érkezhet erősítés - Komjáti (She)
A Vasas labdarúgócsapatánál ma kezdődik meg a téli felkészülés, Komjáti András vezetőedző a lehetséges érkezőkkel kapcsolatban elmondta, két debreceni labdarúgó szerződtetése is szóba került, és Kulcsár Dávidot is szívesen kölcsönvennék a Ferencvárostól.
jan. 6
11:12
NBA: fantasztikus orgánumú hajléktalan lesz a Cavaliers hangja (She)
Az AP hírügynökség jelentése szerint a Cleveland Cavaliers kosárlabdacsapata kétéves szerződést ajánl egy fantasztikus orgánumú hajléktalan ohiói férfinak, hogy bemondóként munkába álljon a franchise-nál.
jan. 6
11:24
MTK: februárban törökországi edzőtáborban készül a csapat (She)
Az MTK labdarúgócsapata február 5-től 12-ig Törökországban edzőtáborozik – adta hírül a klub hivatalos honlapja.
jan. 6
11:42
Legyőzte a világsztárt Arn Gréta - videó (Infostart)
Arn Gréta két játszmában, óriási bravúrral legyőzte az első helyen kiemelt, korábbi világelső orosz Marija Sarapovát a 220 ezer dollár összdíjazású aucklandi keménypályás tenisztorna csütörtöki negyeddöntőjében.
jan. 6
11:42
Labdarúgás: teljes olasz forduló, pályán a Real Madrid - napi program (She)
A rövid téli szünetet követően ismét beindul a nagyüzem az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Serie A): a 18. fordulóban a Juventus a Parma, az AC Milan a Cagliari, az Inter pedig a Napoli ellen lép pályára. A spanyol Király-kupa nyolcaddöntőjében a gyakorlatilag már továbbjutott Real Madrid a Levante otthonában vendégeskedik.
jan. 6
11:44
Anglia: az Oldham felbontotta a fiatal magyar kapus szerződését (She)
Felbontotta magyar kapusa, Floszmann Tamás szerződését az angol harmadosztályú labdarúgó-bajnokságban szerepelő Oldham Athletic – írja a klub hivatalos honlapja.
jan. 6
12:00
DVSC: Farkas II Balázs és Kulcsár külön készül a csapattól (She)
A bajnoki címvédő DVSC-TEVA labdarúgócsapatának két játékosa, Farkas II Balázs és Kulcsár Tamás egyelőre külön készül, rehabilitációs edzéseken – adta hírül a klub hivatalos honlapja, a dvsc.hu.
jan. 6
12:02
Fiorentina: Mutut fegyelmi vétség miatt kizárták a keretből (She)
Fegyelmi vétség miatt kizárták az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Fiorentina csapatából Adrian Mutut, a gárda sokszoros román válogatott támadóját.
jan. 6
12:04
Videó: óriási bombagólt lőtt 45 méterről a Sevilla középpályása (She)
Hatalmas góllal szerezte meg a vezetést a Sevilla a spanyol labdarúgó Király-kupa nyolcaddöntőjének visszavágóján a Málaga ellen szerda este. Az idegenben 3–0-ra megnyert mérkőzés 51. percében az elefántcsontparti Romaric csaknem 45 méterről lőtt kapura szabadrúgásból, és a labda – az egyik hazai játékoson megpattanva – a jobb felső sarokban kötött ki. A Sevilla kettős győzelemmel, 8–3-as…
jan. 6
12:18
Elismerés: az európai újságíróknál Vlasic és Vettel 2010 legjobbja (She)
A Formula-1 német világbajnokát, Sebastian Vettelt és az Európa- és világbajnok horvát magasugrót, Blanka Vlasicot választotta a 2010-es esztendő legjobb sportolójának a Nemzetközi Újságíró-szövetség (AIPS) európai szekciója, az UEPS.
jan. 6
12:36
Tenisz: Roddick simán legyőzte Bagdatiszt a brisbane-i tornán (She)
Bejutott a Brisbane-ben zajló férfi tenisztorna elődöntőjébe a második helyen kiemelt Andy Roddick, az amerikai a ciprusi Markosz Bagdatiszt győzte le.
jan. 6
12:38
Ferencváros: Adriano a brazil negyedosztályban folytatja (She)
Korábban már beszámoltunk róla, hogy a Ferencváros szeretné kölcsönadni brazil védőjét, Adriano Alves dos Santost. Brazil internetes források szerint a 25 éves futballista hazatér, a negyedosztályú Oeste csapatában folytatja.
jan. 6
13:12
Kemény Dénes: Nem takargathatjuk tovább a kártyáinkat (Infostart)
A magyar férfi vízilabda-válogatott a győzelemre tör a nyári sanghaji világbajnokságon - mondta az InfoRádiónak Kemény Dénes szövetségi kapitány. Hozzátette: a visszatérő háromszoros olimpiai bajnokokkal, Kiss Gergellyel és Kásás Tamással komoly előrelépés várható.
jan. 6
13:12
Női kosárlabda: visszatér Pécsre a csapat korábbi centere (She)
Az ősszel még Szegeden pattogtató, majd a Tisza-partiakkal szerződést bontó Keller Annamária szerdán már a Pécs 2010 BEAC elleni bajnokiját nézte meg – nem véletlenül...
jan. 6
13:14
Labdarúgás: jordán herceg lett a FIFA legfiatalabb alelnöke (She)
Ali bin al-Huszein jordán herceg lesz a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) legfiatalabb alelnöke, miután az ázsiai tagszervezet (AFC) dohai kongresszusán kihívóként legyőzte a dél-koreai Csung Mong Junt.
jan. 6
13:16
Videó: majdnem dráma lett egy brazíliai kupameccsből - Csak erős idegzetűeknek! (She)
Hatalmas pánik tört ki egy brazíliai futballmérkőzésen, amikor egy bedobás után két játékos csúnyán összefejelt és egyikük mozdulatlanul esett a földre, majd epilepsziás rohamhoz hasonló rángásokat mutatott. Az eset a Copa Sao Paulo keretein belül megrendezett Corinthinans–Cacerense összecsapáson történt. A vendégek játékosa, Angelo és a hazaiak védője, Leandro Castán kíméletlen találkozása után…
jan. 6
13:18
Tour de Ski: Dario Cologna előnye már több mint egy percre nőtt (She)
Olaszországban, a Cortina és Toblach közötti 36 km-es hendikepes indítású, szabad stílusú versennyel folytatódott a 2010–11-es Tour de Ski. A célba elsőként a svájci Dario Cologna ért több mint egyperces előnnyel a svéd Markus Hellner és bő másféllel egy 12 tagú csoport előtt, akik közül a norvég Northug volt a leggyorsabb. A szakaszt azonban a leggyorsabban az üldöző csapat egyik tagja, az…
jan. 6
13:30
NFL: Youngra nem tart igényt a Tennessee, új csapatot kereshet (She)
A Tennessee Titans tulajdonosa bejelentette, hogy Vince Young a következő idényben már nem lesz a csapatnál. A 2006-os drafton harmadikként kiválasztott irányító kapcsolata az idény közben menthetetlenül megromlott Jeff Fisher vezetőedzővel, ezért kell távoznia a klubtól.
jan. 6
14:06
West Ham: a hét végi kupameccs dönt Avram Grant menedzser sorsáról (She)
Avram Grant még egy esélyt kapott a West Ham United tulajdonosaitól arra, hogy megtarthassa állását: szombaton az FA-kupa harmadik fordulójában le kell győznie a másodosztályú Barnsley csapatát, különben elbocsátják – jelentette a londoni Evening Standard.

Keresés